Dodaj do ulubionych

Napisano o referendum

IP: *.class146.petrotel.pl 06.11.04, 20:27
Można przeczytać w piątkowym Życiu Płocka. Jest grupa inicjatywna. "Komitet
organizacyjny tworzą stowarzyszenia i organizacje związkowe oraz ruch
koalicyjny Unia Lewicy. Swój akces zgłosili m.in. związkowcy z PEC-u,
Mostostalu, Komunikacji Miejskiej, pielęgniarki i nauczyciele". No, sporo
ludzi. Maciej Krajewski zapowiada, że referendum odwołujące płockiego
prezydenta może ruszyć na początku 2005 roku. I tak powoli słowo staje się
ciałem?
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Napisano o referendum IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 06.11.04, 21:34
      i Maciej Krajewski w miejsce Milewskiego???
      dobre, naprawdę dobre... :O
    • Gość: -dodatni Re: Napisano o referendum IP: *.class146.petrotel.pl 06.11.04, 21:51
      A kto miałby być nowym prezydętem? Czołowy działacz lewicy?
      • Gość: neutralny Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:56
        a ja twierdze że nie wystawią żadnego kandydata, bo nie będą mieli, a
        prezydentem pewnie zostanie Krzysztof Lewandowski, i chyba na niego zagłosuję
        • Gość: :) Re: Napisano o referendum IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 07.11.04, 09:17
          zagłosowałbyś tak samo jak ja :)
    • Gość: heya Re: Napisano o referendum IP: *.c148.petrotel.pl 06.11.04, 22:05
      jest krajewski w ekipie ZSW czy to ten sam?
      • Gość: Alosza Re: Napisano o referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:17
        A kagda Wy choczecie dzielac i gdzie.
        Ja Wam pamagu.
    • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 06.11.04, 22:14
      Ci ,którzy do tej pory wpisali się w tym wątku to są: albo nawiedzeni albo
      głupcy?! Nie sądzę. Mam swoje zdanie o grupie inicjatywnej - ale ; czy ...
      Lech Wałęsa to też było to ?! A jednak.Czy z tej mąki będzie chleb ? Zobaczymy.
      • Gość: J-23 Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:13
        Już dosyć popierałem kierowców od dawna tylko czy pozostali ich poprą.Mamy
        szanse rozwalić tę ban.... Oby to tylko się udało i wybrać mondrego człowieka.
        Bo zostanie tylko naszym dzieciom pisać o zieloną karte do USA.
        • Gość: przypadkowy Re: Napisano o referendum IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 19:22
          Jeśli będzie taki "MONDRY" jak ty, i tak jak ty będzie posługiwał się
          językiem polskim to współczuję....
    • Gość: Bolo Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:20
      Czas pokaże co z tego będzie. Czy zapału wystarczy tylko do zebrania kilkaset
      głosów czy więcej?
      • Gość: Tede Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:54
        Pisalem prace o referendum na UW.Badalem powyższy temat i juz wam
        zapowiadam ,ze gucio z tego wyjdzie niestety:(((
        • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 07:00
          Romanie. Skomentuj proszę co napisał Tede ws.referendum . Czy faktycznie są
          jakieś dane i opracowania.
          • roman_j Re: Napisano o referendum 07.11.04, 10:56
            Skoro Tede napisał, że takie są, to widocznie są. Ja takowych nie znam. Zresztą
            jestem zdania, że z najlepszego nawet opracowania nie da się przewidzieć
            przyszłych zdarzeń, dlatego z umiarkowanym optymizmem czekam na rozwój
            wypadków. :-))
    • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 12:24
      Część gości na forum "dworuje" sobie z Maćka Krajewskiego zarzucając mu takie i
      inne działania które krytykują. Zgoda, ale moim zdaniem cała ta operacja wymaga
      niekonwencjonalnych działań i potrzebni są do tego ludzie z zacięciem,odwagą i
      determinacją i nie cofną się przed trudnościami.Znam Maćka i wiem ,że stać go
      na wszystko co nietypowe i niekonwencjonalne.W tym postrzegam nadzieję na duże
      prawdopodobieństwo ,że akcja może się udać.Piszecie ,że ma przerost ambicji i
      walczy o stołki. Może i tak ale czy tylko on jeden. Często jednak jest to
      krytyka dla samej krytyki bo jest z lewicy. Pisałem już, że słusznie obrywamy
      za swoje "dokonania" bo takie są fakty a z faktami się nie dyskutuje. To, ż e
      nam dokładacie jest słuszne i dobre bo pozwala nam samooczyszczać się i uczyć
      na błędach. Z tego co pamiętam jeszcze nikt na forum z ludzi lewicy nie
      powiedział słowa "przepraszam". Więc ja to teraz czynię /mam nadzieję w imieniu
      wielu swoich kolegów/ i mówię -PRZEPRASZAM -.Może powinno to paść w innym wątku
      ale akurat w tej chwili naszła mnie taka refleksja i czynię to spontanicznie.
      Wracając do referendum sądzę ,że taki czy inny sposób nasze działania nie pójdą
      na marne. Może więc nie krytykujcie Maćka a jeśli wzniesiecie się "ponad" tym
      będzie większa szansa na wspólne powodzenie. Jeszcze raz podkreślę od siebie ,
      że to robi obecna ekipa ratuszowa to dryfowanie a nie walka o lepsze jutro
      Płocka i Płocczan.Moim zdaniem jest to nieudany zlepek przypadkowych ludzi
      niewiele potrafiących, walczących o stołki dla siebie i "swoich" a Płock i jego
      sprawy jak napisalem -dryfją same sobie. Jako Płocczanie nie zasługujemy na coś
      takiego i stąd nasz protest .Okaże się tylko jak wielu myśli podobnie jak my.
      Ktoś napisał oby nie znowu lewica. Może i tak ale pomyślmy o tym przed każdymi
      wyborami, idźmy jak największą ilością na nie i wybierzmy najlepszych. Chyba
      znajdzie się 20 ludzi, którzy spełnią nasze oczekiwania.Forum powinno dołożyć
      swoją cegiełkę do tej przyszłej lepszej jakości reprezentacji władzy w Płocku.

P.S. Przepraszam za ten chaos myślowy mojego wpisu. Poprawię się.
      • Gość: +ujemny Re: Napisano o referendum IP: *.class146.petrotel.pl 07.11.04, 13:05
        Ja myślę tak: Prezydent Milewski rozczarował bardzo wielu płocczan, niezależnie
        od ich politycznych sympatii. Po prostu postrzegany jest jako marny gospodarz
        miasta, który na pierwszym miejscu postawił zniszczenie swoich przeciwników
        nawet za cenę dobra ogółu. Dlatego w referndum mógłby przepaść, bo jego
        nieudolność jest zbyt jaskrawa.
        Ale... kiedy czytam, że referendum organizuje jeden z prężniejszych członków
        lewicy, to mam wrażenie, że to referendum, jeśli dojdzie nawet do skutku,
        skończy się fiaskiem. Bo to będzie konfrontacja między sympatiami dla lewej i
        prawej strony sceny politycznej. Już słyszę opinie, że Milewski jest co prawda
        złym prezydentem, ale "nie będę grać ramię w ramię z komuchami". To, że teraz
        rec mówi: przepraszam, jest raczej (nie obraź się, stary) śmieszne.
        Wydaje mi się, że o ile do referendum nie przyłoży się jakiś ponadpartyjny
        autorytet (ale któż to mógłby być??? Bo nie widzę!) i o ile PRZED referendum
        nie rozpocznie się poważna debata ogólna o następcy Milewskiego, jeśli nie
        zostaną wytypowani poważni kandydaci, którzy daliby ludziom poczucue, że głos w
        referendum na NIE dla obecnego prezydenta może stać się głosem na TAK dla
        KONKRETNEGO człowieka - to cała ta historia zakończy się szyderczym fiaskiem.
        Dlatego jakby już najwyższa pora, by mówić otwarcie: kto po Mirosławie
        Milewskim? No - kto?
        • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 13:36
          Generalnie się z Tobą zgadzam +ujemny.W swoim wpisie równiem wyraziłem swoją
          obawę , że akcja może przerodzić się w igrzyska polityczne.Ale we wszystkim co
          publiczne nie da się uniknąć polityki. Dlatego namawiałem do wzniesienia się
          ponad.Oczywiście , gdyby znalazł się ktoś spoza kręgów znanych osób jednej czy
          drugiej strony byłoby idealnie.Ale o te ideały jak w każdej innej sprawie jest
          trudno. To, że Cię rozśmieszyłem a być może uraziłem słowem przepraszam -
          także przepraszam.
          • Gość: Jan Lech Re: Napisano o referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:52
            Mirosław Milewski ma poparcie wśród płocczan jakiego nie miał do tej pory inny
            prezydent.
            Garstka nieudaczników próbuje mącić.
            • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 13:59
              Jan Lech. Znawca problemów Płockich.
            • Gość: płocczanka Re: Napisano o referendum IP: 213.77.0.* 14.11.04, 14:11
              Cyba trochę przesadziłeś, garstka go popiera- to jest prawda.Płocczanka
        • roman_j Re: Napisano o referendum 07.11.04, 15:29
          Gość portalu: +ujemny napisał(a) m.in.:

> Ale... kiedy czytam, że referendum organizuje jeden z prężniejszych członków
          > lewicy, to mam wrażenie, że to referendum, jeśli dojdzie nawet do skutku,
          > skończy się fiaskiem. Bo to będzie konfrontacja między sympatiami dla lewej i
          > prawej strony sceny politycznej. Już słyszę opinie, że Milewski jest co
          > prawda złym prezydentem, ale "nie będę grać ramię w ramię z komuchami".

Czyli płockie piekiełko. Ja też, kiedy przeczytałem, kto podobno chce
          zorganizujować referendum, poczułem niesmak. Mam o tym panu wyrobione zdanie i
          nie jest ono bynajmniej dobre. Na pewno nie poparłbym jego kandydatury w
          żadnych wyborach i to nie dlatego, że jest z lewicy, ale dlatego, że jest dla
          mnie symbolem zbójeckiego sposobu uprawiania polityki.
          Ale jeśli jest tak, że nie ma w Płocku żadnej innej siły gotowej podjąć się
          zorganizowania głosowania, to ja jestem gotów odłożyć na bok swoje uprzedzenia,
          podpisać się pod wnioskiem o zorganizowanie referendum, a potem zagłosować
          zgodnie ze swoim przekonaniem. I nie będę czuł z tego powodu dyskomfortu.
          Wychodzę bowiem z założenia, że moje poparcie dla idei referendum nie jest
          równoznaczne z poparciem dla jego inicjatorów. Co więcej, czułbym dyskomfort,
          gdybym pomysłu organizacji referendum nie poparł. Byłoby to bowiem wyrazem
          mojego poparcia dla działań pana prezydenta, a tego poparcia nie zostało już we
          mnie ani krzty. :-))
          • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 15:44
            Dodam do opinii Romana_i ,że Maciek K. nie zgłosił przecież swojej kandydatury
            do niczegokolwiek oprócz działania w komitecie referendalnym.Jeśli będą tam
            inni to on będzie jednym z wielu i nic poza tym.
            Romanie_i: mało to jest takich co uprawiają w Polsce zbójecką jak nazywasz
            politykę? Wystarczy, że włączysz telewizor : zbój na zbóju !
            • roman_j Re: Napisano o referendum 07.11.04, 15:54
              Gość portalu: rec napisał(a):

> Romanie_i: mało to jest takich co uprawiają w Polsce zbójecką jak nazywasz
              > politykę? Wystarczy, że włączysz telewizor : zbój na zbóju !

Czy mam to traktować jako usprawiedliwienie dla metod pana K.? Jeśli tak, to
              musisz znaleźć inne, bo to mnie zupełnie nie trafia do przekonania. :-))

A tak zupełnie na marginesie, to mój nick kończy się na "j", a nie na "i".
              • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 16:51
                Sorry Romanie_j.Oczywiście, ani nie miałem takich intencji ani tak nie myślę.
                Wyrażam pogląd, że jakiś kompromis w tej konkretnej sprawie powinien mieć
                miejsce. Tym sposobem np. w sejmie nie sklecono by żadnej komisji, bo są tacy
                czy tacy. Cel określa środki. Maćka nie oceniam ani nie usprawiedliwiam bo to
                jest trudne.Jaką masz pewność, że nie będzie tam bardziej kontrowersyjnych
                osób; i co mamy od początku sami wśród i dla siebie robić referendum?
                Uzgodnijmy najpierw, że się wznosimy ponad !
                • roman_j Re: Napisano o referendum 07.11.04, 23:08
                  Gość portalu: rec napisał(a):

> Sorry Romanie_j. Oczywiście, ani nie miałem takich intencji ani tak nie myślę.
                  > Wyrażam pogląd, że jakiś kompromis w tej konkretnej sprawie powinien mieć
                  > miejsce. Tym sposobem np. w sejmie nie sklecono by żadnej komisji, bo są tacy
                  > czy tacy. Cel określa środki. Maćka nie oceniam ani nie usprawiedliwiam bo to
                  > jest trudne. Jaką masz pewność, że nie będzie tam bardziej kontrowersyjnych
                  > osób; i co mamy od początku sami wśród i dla siebie robić referendum?
                  > Uzgodnijmy najpierw, że się wznosimy ponad !

W zasadzie poza pierwszą linijką cała reszta tego wpisu jest niepotrzebna. :-))
                  Napisałem już wcześniej, że powodzenie inicjatywy referendum stawiam ponad swój
                  stosunek do ewentualnych organizatorów. Dlatego poprę tę inicjatywę swoim
                  podpisem, choćby za jej organizację wziął się i sam diabeł. Nie oznacza to
                  bowiem, że podpiszę tym samym cyrograf. :-))
            • Gość: obserwujący Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:57
              z tego co ja wiem zaangarzowane w zbieranie podpisów będzie około 600 osób, w
              większości z Mostostalu, KM, PEC. SLD nie zamierza się angażować w referendum
              twierdząc że im dłużej rządzi MM tym pewniejsze zwycięstwo w następnych
              wyborach na prezydenta miasta. mam mieszane uczucia co do tego
              • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 17:04
                Ja nie słyszałem by w SLD ktoś w tym temacie robił jak to się mówi "dyscyplinę".
                Mnie to bynajmniej nie będzie dotyczyło.
        • Gość: mieszkaniec Re: Napisano o referendum IP: 193.59.38.* 08.11.04, 14:31
          Słyszeliście może o komś kto nazywa się Krzysztof Kamiński i był
          wiceprezydentem ds rewitalizacji w latach 1994-1998. To najlepszy kandydat na
          Przezydenta. To jemu miasto zawdzięcza, że cokolwiek zostało zrobione w tym
          gnoju, pełnym prywaty lub nieudaczników. Tylko nie wiem czy chciałby jeszcze
          raz spróbować. Kiedyś z nim rozmawiałem i powiedział ze nigdy więcej. Jest
          prawicowcem i nie znosi komuchów. On jeden wiedział co trzeba robić i TO ROBIŁ.
          Prawie wszystko czym się chwalił Jabubowski to ciężka praca Pana Kamińskiego.
          Słyszałem że pracuje w Warszawie. Czy ktoś wie co się z nim dzieje?
      • Gość: YOY. Re: Napisano o referendum IP: 83.68.66.* 11.11.04, 16:30
        POPIERAM TO CO NAPISAŁ rec I POPIERAM INICJATYWE MAĆKA KRAJEWSKIEGO PONIEWAZ
        ZROBIL TO CO KAZDY POLITYK POWINIEN ZROBIC NAJPIERW OCZYŚCIL PLOCKĄ LEWICE DO
        KTOREJ NALEŻY I NIE ZWAŻAŁ ZE TO BYLI JEGO BYLI KOLEDZY. OCZYSCIL MIASTO ZE
        SKORUMPOWANYCH LUDZI PRZECIW KTÓRYM TOCZĄ SIE ŚLEDZTWA I SPRAWY W SĄDACH.
        POTRAFI WZNIESC SIE PONAD PODZIAŁY I ROZMAWIC Z RÓZNYMI ORGANIZACJAMI NIE TYLKO
        LEWICOWYMI. APOKAZVCIE MI JEDNEGO POLTYKA PRAWICY LUB LEWICY KTÓRY BY SIE NA TO
        ZDECYDOWAL, NIE MA TAKICH TYLKO KRAJEWSKI ZDECYDOWAŁ SIE NA WSPÓŁPRACE Z
        RÓZNYMI ORGANIZACJAMI I ZWIAZKAMI DLA DOBRA PŁOCKA. A NA STANOWISKO KORDYNATORA
        WYBRALI GO LUDZIE A NIE SAM SIE NA TO STANOWISKO ZGŁOSIŁ. A ZOSTAŁ O TO
        POPROSZONY PRZEZ NAS ZWIĄZKOWCÓW.
        • Gość: niania Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 17:37
          chwała wam za to że robicie przeciw Milewskiemu. Takich nieudaczników i
          kłamczuchów trzeba tępić. Wy i Krajewski - róbcie tak dalej a może zapanujecie
          nad tym bałaganem.
          • Gość: UW Re: Napisano o referendum IP: 213.77.0.* 14.11.04, 14:23
            Czy tak trudno zrozumieć, że najważniejsze w tym jest to, że Milewski jest
            beznadziejnym prezydentem. Nie ważne kto stworzył komitet Franek, Kazek. Może w
            końcu Plock będzie miał prawdziwego gospodarza. Jest to miasto o ogromnych
            możliwościach, ale bez dobrego gospodarza popadamy w maraz czy nie ma w naszym
            mieście ludzi gotowych do rządzenia, uczciwych. Bez skazy. Może tych poszukajmy
            i wtedy będzie normalnie
        • Gość: leon Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 18:03
          czy to ważane czy to ten Krajewski był w SLD czy pracował w Orlenie, ważne że
          pokazał i zrobił porządek w mieście i udowodnił, ze jest człowiekiem odważnym,
          zdecydowanym,konsekwentnym, osiągającym zamiezony cel.Zaczoł najpierw od siebie
          (czyli swoich)a pózniej za ludzi z innych organizacji politycznych. Co by nie
          mówić to przez ostatni rok osiągnoł tyle w porzadkowaniu sceny polityczno
          biznesowej jak nik dotąd. Kilku takich wywrotowców a w Polsce zapanował by ład
          i porządek. Jesli on nie przyjmie pełnomocnika dotyczacego referendum to kto
          Hetkowski.Jest na dzień dzisiejszy jedyną deskom ratunkowom dla Płocczan.
          • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 12.11.04, 19:50
            ..no Ty Leon to masz giętki język, oj masz..
          • Gość: ZWIĄ. Re:POPIERAM KRAJEWSKIEGO IP: 83.68.66.* 17.11.04, 10:06
            POPIERAM STARANIA KRAJEWSKIEGO I POMOC JAKA NAM OFIAROWAŁ CZYLI ZWIAZKOWCOM
            PONIEWAZ DO KOGO SIE ZGŁOSILIŚMY TO NAS ODRZUCALI A ON NIE ODMÓWIŁ W NIM NASZA
            I WASZA NADZIEJA I NIE ZARZUCAJCIE ZE BYL SLD-WCEM BO ZROBIŁ NAJPIERW PORZĄDEK
            U SWOICH A TERAZ WZIOŁ SIE ZA MIASTO.POPIERAM LEONA JEST JEDYNA DESKĄ RATUNKU.
    • Gość: stary mur Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 18:03
      Myślę ,że referendum będzie miało powodzenie , ponieważ jest przeciw MM. Każdy
      myślący wie, że nie będzie ono wybierać nikogo, tylko stworzy nową przestrzeń
      wyborów.
      • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 07.11.04, 18:07
        Oczywiście.
    • Gość: Nur Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:49
      Roman napisał o sprawie dokładnie tak jak ja uważam i polecam poparcie sprawy
      referendum, a przede wszystkim na poświęcenie około 30 minut swojego czasu na
      lepsze jutro dla Płocka.

Sprawę, kto potem pozostawiam dla innych mnie to nie obchodzi bo z grona
      kilkunastu kandydatów wybiorę sobie napewno choć jednego lepszego od obecnego!!!

Ja napewno jestem na TAK, choć uwagi do M.K. mam jak każdy kto myśli rozsądnie
      ale nie to jest najważniejsze. Przeboleję szyld i zagłosuję zgodnie z
      rozsądkiem.

Stan obecny to cofanie się do tyłu dlatego nie ma na co czekać i na wybory
      Polacy... la la la la

Pozdrawiam
    • Gość: Werdan Re: Napisano o referendum IP: *.eu.org 07.11.04, 21:55
      Jestem jak najbardziej ZA referendum odwolujacym naszego obecnego prezydenta miasta, ale uzyskanie 30% frekwencji moze byc problemem i to bardzo duzym.

Znalazlem interesujacy artykul w Internecie na temat takiego referendum
      www.samorzadowa.infor.pl/index_new.php?tresc=2004/22-170/a3&dzial=Ustr%C3%B3j%20samorz%C4%85du
      Jak podaja na tej stronie srednio 13% przeprowadzonych referendow wypalilo.
      Oby Plocczanie nas nie zawiedli.
    • Gość: Peter Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:05
      Poproszę o link do strony życia płocka z tym art.
      • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 09.11.04, 08:27
        Jest wzmianka w nowym NTP.
        • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 09.11.04, 18:16
          Podobno też teraz w TVP3.
          • Gość: obi Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:50
            słyszałem wywiad w sprawie referendum w radiu. Osobiście mam mieszane uczucie
            czy w momencie gdy miasto stara się o pieniądze na drogi dojazdowe do mosty to
            taka "zadyma" pomoże.
            • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 10.11.04, 20:15
              nie pomoże ale też i nie zaszkodzi.Przynajmniej będzie wiadomo,że Płocczanie
              to "swój język mają"..
    • Gość: Ciekawy Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:33
      Jak głosować?

Gdzie oddać głos?

czy są jakies karty do głosowania (zbierania podpisów?

Czy gdzieś na mieście będzie miejsce aby oddać głos?

Proszę o konkrety.
    • Gość: ali Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:56
      Przecież Maciej Krajewski nie jest już w SLD od kilku miesiecy. Jak wiecie jako
      pierwszy Płocczanin i działacz lewicowy przeciwstawił się największym tuzom
      gospodarczym którzy doprowadzili do potęrznych nadużyć w swoich miejscach pracy
      tj; PKN Orlen S.A. Pan Z. Wróbel, PERN Przyjażń, Pan Stanisław Jakubowski.
      Doprowadził do dymisji tych Panów jak również do postępowań prokuratorskich w
      stosunkum do tych osób, jak również zrobił porządek w SLD gdzie złożył wniosek
      o wykluczenie najbardziej wpływowych działaczy którzy przez kilka lat ze
      wzgledu na swoje powiazania działali bezkarnie. Ujawnił chaniebne fałszrstwo
      wyborcze.
      • Gość: bodzio Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 14:00
        i to są te jego wielkie zasługi
    • Gość: BLE BLE Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 14:30
      PRZESTAŃCIE PISAĆ O TYM KTO MA TO ORGANIZOWAĆ A WRESZCIE NAPISZCIE JAK I GDZIE

KONKRETY PROSZĘ
    • Gość: zzz Re: Napisano o referendum IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.04, 17:28
      Jestem ciekaw, czy w grupie inicjatywnej są związkowcy "fakturzyści" z
      Komunikacji Miejskiej, wyrzuceni z pracy za fałszowanie faktur, związkowcy z
      Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej którzy żądali od pracodawcy ponad 100.000
      zł dopłaty do działalności związkowej, jednocześnie niepotrafiąc rozliczyć się
      z otrzymanych dotacji w latach ubiegłych. Czy M. Krajewski to ten sam człowiek
      który organizował pikiety na drodze przeciwko SLD kiedy nie dostał pracy w
      ORLENIE z klucza partyjnego płockiej lewicy. Jeżeli tak, to gratuluję takich
      ludzi z "inicjatywą".
      • Gość: TK Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 22:24
        Masz rację zzz- grupa inicjatywna to te właśnie osoby.Gratuluję Pozdrawiam TK
    • Gość: Rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 11.11.04, 22:16
      i znowu to pieniactwo i polskie piekiełko.Ludzie opamiętajcie się.
      • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 11.11.04, 22:39
        PS. Czyżby na tym forum zabrakło ludzi, którzy w końcu coś mądrego i
        merytorycznego by rzekli..!
    • Gość: stary mur Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 23:48
      Popieram, tylko podpiszcie się pod wnioskiem a potem przyjdżcie głosować.
    • Gość: Cosik Re: Napisano o referendum IP: *.plocman.pl 12.11.04, 09:00
      Napisalo Życie Warszawy na www.zyciewarszawy.pl:

Wyjdziemy na ulicę

Powstał komitet organizacyjny w sprawie referendum o odwołanie ze stanowiska
      Mirosława Milewskiego. Jego usunięcia domagają się związkowcy i Unia Lewicy.

Pięć związków zawodowych z różnych zakładów pracy i Unia Lewicy w Płocku
      zawarło sojusz. Celem jest doprowadzenie do referendum, które pozwoli usunąć
      Milewskiego.

Mijają dwa lata od objęcia sterów rządów przez koalicję z prezydentem Milewskim
      z PiS-u na czele - grzmiał Maciej Krajewski. - Wielu z głosujących na niego
      liczyło na lepsze jutro. Teraz żałują. Prezydent miał zerwać z poprzednim
      sposobem sprawowania władzy. Tak się nie stało.

Posadki z klucza

Unia Lewicy zarzuca Milewskiemu, że nie realizuje przedwyborczych obietnic. -
      Obsada stanowisk w ratuszu z partyjnego i rodzinnego klucza, ustawianie
      przetargów pod konkretne firmy, niegospodarność w sprawach związanych z budową
      mostu to tylko część naszych zarzutów - wylicza Krajewski. - W poczuciu troski
      o Płock nie możemy pozwolić Milewskiemu dłużej rządzić.

Takie stanowisko poparli przedstawiciele Związku Zawodowego Kierowców Autobusów
      z płockiej Komunikacji Miejskiej, Budowlani z Mostostalu, Komunalnik z PEC-u,
      Związek Działkowców i związkowców Izokoru. - Wstydzę się poparcia dla
      prezydenta - mówił Eugeniusz Koziński, związkowiec z Izokoru. - Co najmniej
      pięć razy w ciągu tych dwóch lat byłem w gabinecie prezydenta i prosiłem o
      pomoc w utrzymaniu miejsc pracy, ale nie zrobił nic. Jeśli będzie trzeba
      zbierać podpisy przeciwko prezydentowi to wyjdziemy na ulice.

Izokor jest spółką pracowniczą. Największą bolączką firmy są ciągłe zmagania ze
      zleceniodawcami, którzy nie płacą za wykonane roboty i konkurencja z firmami z
      Polski, które w Płocku szukają zajęcia. - Nie chodzi o to, by pod nas pisać
      przetargi - mówi jeden z pracowników Izokoru. - Walczyliśmy o miejsce na
      lokalnym rynku. Nie można zlecać prac firmom spoza miasta nie dbając o
      miejscowy przemysł. Przecież zasiłki zapłaci miasto.

Obcy i swoi

- Oczekiwaliśmy od prezydenta zainteresowania naszymi sprawami - mówił Jan
      Cichocki z Budowlanych z Mostostalu. - Prezydent jednak nie był zainteresowany
      wsparciem płockich firm. Mostostal jest podwykonawcą konsorcjum budującego nowy
      most w Płocku. Związkowców niepokoi dalszy los firmy. Uważają, że miasto
      mogłoby pomóc zlecając prace remontowe czy budowlane.

- Prezydent niszczy przedsiębiorców zlecając roboty poza przetargami gminnym
      spółkom i to po wyższych cenach niż wolnorynkowe - dodał Krajewski.

Przykładem ubiegłoroczny przetarg na pozimową naprawę ulic. Mimo ważnyc ofert
      konkurs unieważniono, a prace zlecono miejskiej spółce Muniserwis.

- Dwa lata temu pracownicy Komunikacji Miejskiej zbierali podpisy pod
      referendum, któremu patronował obecny prezydent - mówił Jarosław Fabiszewski,
      szef Związku Zawodowego Kierowców Autobusów. - Zebraliśmy 8 tysięcy podpisów
      przeciwko prywatyzacji Komunikacji, nasza praca pomogła Milewskiemu zdobyć
      stanowisko. Dziś nie ma dla nas czasu i traktuje jak wichrzycieli.

Po rejestracji komitet rozpocznie zbieranie podpisów, potrzeba ponad 10
      tysięcy, by ruszyła procedura. Aby referendum było ważne, musi zagłosować 30
      procent uprawnionych.
    • Gość: Piotrek Re: Napisano o referendum IP: *.plocman.pl 12.11.04, 14:49
      Roman a Ty od kilku miesięcy krytykujesz Milewskiego! Masz chęć i odwagę
      włączyć się w zbieranie podpisów? Przecież pisałeś, że inicjatywę nawet
      organizowaną przez M.K. Może pomożesz?
      • Gość: 1012 Re: Napisano o referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 15:34
        No tak!Jakie to polskie!Kupą,mości panowie!Szable w dłoń i bigosować!Co będzie
        potem? A kogo to...Nieśmiałe głosiki rozsądku ledwie się przebijają pzrzez tę
        warcholską wrzawę.Gratulacje,mości panowie!Kupy nikt nie ruszy!Chamy!!!
        • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 12.11.04, 22:13
          .. jeśli ty nie rozróżniasz chęci od umiejętności to ... współczuję ci.
          Bo to tu jest sedno rozsądku.
        • Gość: Proroko Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 23:35
          No tak!Jakie to polskie!Kupą,mości panowie!Szable w dłoń i bigosować!
          > Na obecnie panującego to jedyny sposób aby nie odwalał takich szopek jak z
          Jagielonką, amfiteatrem, mostem i itd. i chwała tym którzy mają odwagę
          doprowadzić do referendum

Co będzie potem? A kogo to...
          > Napewno nikt gorszy! Jeżeli referendum się uda to z grona startujących (w
          poprzednich wyborach prezydenckich było ich chyba około 10) napewno kogoś sobie
          wybierzesz. Obecny napewno nie wystartuje bo nawet PIS go nie wystawi bo i tam
          też mają go dosyć tylko nikt tego głośno nie powie.

Nieśmiałe głosiki rozsądku ledwie się przebijają pzrzez tę warcholską
          wrzawę.Gratulacje,mości panowie!Kupy nikt nie ruszy!Chamy!!!
          > Rozumiem że bronisz wujaszka albo jesteś jakimś znajomkiem i tyle bo poza
          rodziną to chyba na forum już nikt o nim nic dobrego nie pisze.
      • Gość: rec Re: Napisano o referendum IP: *.visp.energis.pl 12.11.04, 18:19
        Roman_j jak zwykle się przyczaił. Niech się wystrzelają. O.K. Romanie_j. Czyżby
        nieobecni ..? Nie chciałbym tego.
    • Gość: Osa Ktoś już to pisał IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 19:34
      Pocałujta w d. wójta.
      • Gość: rec Re: Ktoś już to pisał IP: *.visp.energis.pl 12.11.04, 19:57
        ..rzecznik prasowy M@M czy cóś....
    • Gość: Qmplo Re: Napisano o referendum IP: *.plocman.pl 15.11.04, 07:23
      Gdzie składać podpisy? Mam wielu chętnych!
    • Gość: Czekam Re: Napisano o referendum IP: *.plocman.pl 16.11.04, 08:31
      Jeżeli nikt przez najbliższe 2 dni nic nie napisze konkretnie gdzie składać
      podpisy to olewam to, ktoś coś tam pisze że podpisy zbierają w Górach ale ja do
      tej pory nic nie wiem o sprawie.
      • Gość: gość Re: Napisano o referendum IP: 80.48.147.* 17.11.04, 10:20
        Gdzie mozna oddać podpis za odwołaniem obecnego prezydenta? Proszę o konkretną
        odpowiedź.
        • Gość: XXL Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:17
          Słyszałem że MM dostanie uroczyście info we wtorek i dopiero zaczną się
          podpisy . Parę dni cie nie zbawi
          • Gość: on Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:32
            czyżby znaczyło że we wtorek na sesji będzie jasełka
        • Gość: Prezydęt Re: Napisano o referendum IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 17:33
          Na Nowym Rynku od strony Królewieckiej po schodkach w dół.
          A Prezydęt i tak będzie dalej Prezydętem i nawet będzie miał tę samą prezydętkę.
          • Gość: De Best Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 16:27
            1. Może Milewski plodczanom wyjasni z jakich funduszu miejskich, placi
            odszkodowania, zwolnianym pracownikom a na ich miejsca przyjmowaną same sa
            BARANY, TUMANY min. dupki z J.B. takich jak czerwonogęby Ganc.......
            2. Gdzie sa Ci jego fachowcy - M&M co trwonia pieniadze nasze na duperele;JAK
            LODOWISKO za te pieniadze mozna by było pobudowac kawalek drogi dojazdowej do
            MOSTU, dzieki powprzedniej kadencji. Bo za kadenjiM&M żadnej inwestycji nawet
            nierozpoczeto.JESTEM ZA WYWIEZIENIU GO NA TACZKACH powiedzcie kiedy będzie te
            PIEKNE PEFERENDUM.......JESTEM ZA
            • Gość: Płodczanin Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 16:35
              Kiedy jest te REFERENDUM zabieram z sobą CAŁA rodzinkę, Zeby pozbyć sie tego
              dupka "Putina" - M&M a na jego miejsce idealny kandydat to PAN KUBERA - to
              facet z JAJAMI - jestem z wami
              • Gość: śledczy Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:10
                Nie pomyliłeś się ? chyba jajcarz !
                • Gość: Marek Jest już znany- termin zbierania głosów..... IP: *.class147.petrotel.pl 19.11.04, 23:43
                  Jest już znany- termin zbierania głosów za przeprowadzeniem referndum. Cała
                  akcja ma się podobno odbywać w 2 najblizsze soboty i niedziele na całej
                  ul.Tumskiej, Grodzkiej i Nowym Rynku w godz.10.00-14.00. Powiadomcie wszystkich
                  znajomych....
                  • Gość: De best Re: Jest już znany- termin zbierania głosów..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:26
                    Czy może chodzi o datę 20, 21 , 27 i 28.11.2004r bo jeśli to prawda idę z cała
                    rodzinka, barzo proszę o pewniaka Hhhhhhhuuuuuurrrrrrraaaaaaa
                    • Gość: Gość Re: Jest już znany- termin zbierania głosów..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:47
                      Słyszałem że MM dostanie pismo 23 11 04 a chętnych zapraszam aby zobaczyli to
                      na własne oczy.Bo to właśnie tam będą mogli podpisać jedni z pierwszych godz 9-
                      10 UM.
                  • Gość: SLD jest OK Re: Termin-8 grudzień,godz 10:00, Skoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:42
                    SLD - to jest partia ludzi inteligentnych. Zapisujcie się, bo niedługo
                    zabraknie miejsc na listach.
    • Gość: mieszkaniec Płocka Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:42
      hej! wszysttkie rozhisteryzowane czubki piszące na tym nędznym forum. Jaki
      procent głosów możecie uzyskać w referendum: 2, 3 ,4 - nie więcej; i to będzie
      poparcie dla "nowej" stalinowskiej lewicy - bo w Plocku na komuchowatej stronie
      są sami przestępcy, nikt wam w żadne brednie nie uwierzy. A swoją drogą, panie
      Fabiszewski z Komuikacji Mieskieij - nie myślałem, że jest pan takim debilem;
      będzie pan zwolniony za przestępstwo wyłudzenia środków pieniężnych z zakładu
      pracy i daje się pan manipulować prymitywnym komuchom!
      • Gość: BOB Re: Napisano o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:56
        Ten pocan co napisał o Przew Związku Kierowców KM to chyba burnat ,magierski
        jabłoński itp to wy się martwcie o siebie i na was nadejdzie THE END.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka