Gość: jank IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 09.02.05, 02:45 to juz koniec przestaje placic za mieszkanie mi tez jest ciezko pocalujcie ......................... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.zep.com.pl 09.02.05, 07:37 Paranoja. To teraz nikt nie bedzie placic i ciekawe co spoldzielnie zrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafka Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 08:45 dokladnie, teraz wszyscy przestana placic... tylko ze ja sie nie dziwie ludziom ktorzy powiedza oplatom: "basta"!w koncu ja tez bym nie chciala oplacac czynszu za pol kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 09.02.05, 09:42 w naszej wspólnocie jest 200 mieszkań z tego 40% ma zaległości są to mieszkania własnościowe ale niekturzy mają zadłużenie przekraczające wartość mieszkania w przypadku eksmisji kto ma dać mieszkanie zastępcze i jaki bo nasze mieszkania mają po 32mk, jeżeli ktoś posiada liste posłów głosujących za ustawą o zakazie eksmisji na bruk proszę upublicznienie na forum będziemy wiedzieli gdzie wysłać eksitowanych a normalni lokatorzy nie będą głosować na ludzi małego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIAD Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:56 Ja uważam że jest interes do zrobienia gdzieś nawsi trzeba kupić z hektar ziemi wybudować długi budynek podzielić na lokale po 20 m2 wskawić kuchnie węglową podłączyć do niej kaloryfer wykopać studnie postawić sracz na zewnącz no i wszystko .Napewno chętnie takie lokale kupiły by spółdzielnie a i był by przestrogą dla osób niepłacących czynszu ponieważ lokal zastępczy nimuśbyć w samym centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osa Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:58 Lokal zastępczy musi być przynajmniej w tej samej gminie ciołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki do Osa - ciołka IP: *.torun.mm.pl 09.02.05, 11:13 słusznie podpisujesz sie ciołek bo nim jestes poczytaj przepis § 6. Tymczasowe pomieszczenie powinno: 1) nadawać się do zamieszkania; 2) zapewniać co najmniej 5 m2 powierzchni mieszkalnej na jedną osobę; 3) znajdować się w tej samej miejscowości lub pobliskiej, jeżeli zamieszkanie w tej miejscowości nie pogorszy nadmiernie warunków życia osób przekwaterowywanych Pozdrawiam PSa pomysl jest doskonaly o czym od dawna niektórzy pisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:09 OSA TY CIOŁKU WIDAĆ ŻE CIEBIE UGRYSŁ BĄK W ROZUM IBELWEDERÓW SIĘ ZACHCIEWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:24 Przychylam się do poprzednich wypowiedzi . Teraz jeszcze więcej osób nie będzie płaciło .Koleżanka mieszka w kamienicy , w której zamieszkuje też rodzina niepłacąca czynszu od momentu wprowadzenia t.j. 6 lat .Rodzina liczy 5 osób . Matka dzieci twierdzi że nie płaci , bo nie musi .Zajmują 36 m . Wg prawa ażeby ją eksmitować trzeba jej dać lokal zastępczy .Lokal zastępczy dostanie z centralnym .Tylko na tym zyska .Więc żyją na koszt społeczeństwa . Opieka trochę pomoże , jako samotnej matce należą się jej pieniądze zamiast alimentów .Dzieci robią co chcą - bo co im można zrobić . -Czasami się zastanawiam czy nie lepiej brać przykład . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombi Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:21 Ja też nie będę płacił od marca sram na to. Daje dzieciom do szkoły kanapki z byle czym żeby maluchy nie chodziły głodne ledwo z żoną wiążemy koniec z końcem ale czynsz opłacam regularnie i dodatkowo mam płacić na nierobów i pijaków BASTA niech mnie MSM w dupe pocałuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 09.02.05, 15:57 jak się nazywa ten mądry inaczej co tą ustawe wymyslił, niech sam płaci za nygusów a dopuki ustawa się nie zmieni rezygnuje z płcenia czynszu niech mie eksmitują myśle że gorszego nie dostane bo w naszym kraju nieroby i kretacz mają zawsze lepij od uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:24 wywiesić listę dłużników na klatce schodowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 09.02.05, 16:31 nie woln ustawa o ochronie danych a zresztą u nas to zaszczyt być cwańszym od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:52 Najgorsze w tym wszystkim jest jeszcze to, że z reguły nie płaca czynszu lokatorzy terroryzujacy całą klatkę-imprezy na korytarzu, albo nocne granie muzyki, przesiadywanie na klatce schodowej wraz z zaproszonymi kolesiami przy piwku, a nieraz przy czymś mocniejszym. Rozumiem, że każdemu może sie przytrafić bieda. Ale nie upowaznia to do chamstwa, które musza znosić lokatorzy płacący czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:01 z jakiej racji obciąża się płacących regularnie swoje rachunki cudzymi długami? Odpowiedz Link Zgłoś
szczerbaty_alfred Re: Nie można eksmitować na bruk 09.02.05, 21:39 Opublikować listę p(o)słów, może to jakiś mądry inaczej od nas to go z radością skreślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:51 Jeden z płockich radnych proponował obniżyc czynsze w mieszkaniach komunalnych, a nasz kochany parlament poszedł jeszcze dalej wydaje ustawę o możliwości "niepłacenia" za mieszkanie. Mam pytania do posłów: Czy jest ustawa o wyrównaniu strat właścicielom mieszkań z tytułu niepłacenia czynszu? Czy bedąc właścicielem prywatnego domu mogę nie płacić za media i nie płacić podatku od nieruchomości? Czy w drugim przypadku zostanę wyrzucony na bruk?-Jestem bezrobotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie można eksmitować na bruk IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 10.02.05, 04:20 ludzie!!! jak wam nie wstyd. tak nie mozna. niektorzy nie maja wystarczajaco duzo pieniedzy zeby zaplacic za mieszkanie, a mieszkac gdzies musza. po zaplaceniu wszystkich podatkow (jawnych i tych malo widocznych), po oplaceniu tych wszystkich darmozjadow w spoldzielniach mieszkaniowych, ktorzy kreca sie po korytarzach i sprawdzaja czy pieniadze z czynszow sa dobrze zaksiegowane,a pozniej wydane, czy chodnik jest w odpowiednim miejscu itp... po oplaceniu prezesow i zastepcow na czynsz nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 10.02.05, 16:17 no i co już pogodziliście się z tym że będziecie za darmoziadów płacić precież uczciwych ludzi jest więcej moż ma ktoś dobry skuteczny pomysł, a może by tak obywatelska eksisja przez płacącą większość wtedy prawo może nam skoczyć razem z tym co go uchwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Nie można eksmitować na bruk 10.02.05, 17:03 Gość portalu: max napisał(a): > no i co już pogodziliście się z tym że będziecie za darmoziadów płacić > precież uczciwych ludzi jest więcej moż ma ktoś dobry skuteczny pomysł, > a może by tak obywatelska eksisja przez płacącą większość wtedy prawo może > nam skoczyć razem z tym co go uchwalił. Żebyś się nie zdziwił, jak po takiej "obywatelskiej" eksmisji sam zminisz lokal na taki z żelaznymi firankami. Jeśli chcesz coś obywatelskiego, to mogę Ci zaprponować obywatelski projekt zmiany ustawy o ochronie praw lokatorów. Potrzebny jest dobry prawnik, który napisze ustawę i 100.000 podpisów osób ją popierających. Jest też inne rozwiązanie. O ile wiem, zgodnie z obowiązującą ustawą, jeżeli gmina nie dostarczyła eksmitowanemu lokatorowi lokalu socjalnego, który mu przysługuje, wtedy właściciel (czyli np. spółdzielnia) może wystąpić do gminy o odszkodowanie. Gdyby spółdzielnie skorzystały z tego zapisu, wtedy albo budowa mieszkań socjalnych ruszyłaby pełną parą albo spółdzielnie dostałyby pieniądze. W zależności od tego, co by się miastu bardziej opłacało: płacić, czy budować. Lepiej chyba jednak budować. Co prawda w takiej sytuacji też pośrednio płacilibyśmy za tych, którzy się wymigują od opłat, ale wielu z nich mając w perspektywie przeprowadzkę do bloku socjalnego typu "pałac cudów" na Otolińskiej zaczęłoby płacić czynsz. A na pozostałych i tak trzeba byłoby łożyć, ale szły by na to pieniądzie z budżetu, a nie bezpośrednio z naszych kieszeni i nie odczuwalibyśmy tego tak bezpośrednio w naszych portfelach. Chyba, żeby z tej racji wzrosły podatki. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 11.02.05, 09:41 dobż piszesz roman ale zmienisz zdanie za kilka miesięcy jak wspólnoty zaczną się sypać bo nie będą miały pieniędzy na podstawowe opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degenera Re: Nie można eksmitować na bruk IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 14.02.05, 09:49 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.......... Odpowiedz Link Zgłoś