Dodaj do ulubionych

Przedszkole z kamerką - na Chopina

13.11.12, 18:00
Spróbuję raz jeszcze, bo mi się zagubił wątek...Szukam powoli przedszkola dla mojej pociechy, wybredna jestem i trochę przesadzam z bezpieczeństwem, stąd moje dylematy. Znalazłam informację o przedszkolu z kamerką, tzn..podgląd on-line. nie wierzyłam, żę w Płocku coś takiego. Dzwoniłam, rzeczywiście będzie cały czas podgląd na salę, mają też ciekawą ofertę zajęć dodatkowych. Zapowiada się fajnie, ma dopiero powstać,a le może już słyszałyście o tym przedszkolu, macie jakieś doświadczenia? Lokal jest na Chopina. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.class103.petrotel.pl 13.11.12, 18:24
      Ja też dzwoniłam, stronka ma powstać po nowym roku, żebyśmy mogli zobaczyć już gotowe salki, a przedszkole rusza od kwietnia. Ten podgląd super sprawa, przynajmniej będę na 100% pewna co z małą, ale dla mnie najważniejsze, że przyjmują dzieci już od 3 roku życia, bez problemu będę mogła wrócić do pracy :)
      • promyk.pl Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina 13.11.12, 18:32
        Takie cuda teraz się słyszy -mam siostrę we Wrocławiu z małym dzieckiem, tam ostatnio była afera w żłobku prywatnym, podobno wiązali dzieci i robili im różne niefajne rzeczy, a taki maluch to nie powie, co w przedszkolu albo tak powie, że mama nie uwierzy. A jak kamera, to się widzi, ze dziecko się bawi na przykład, a nie w kącie stoi. A swoją drogą to odważna propozycja, ciekawe, jak dobiorą wychowawców, żeby się nie bać reklamacji rodziców:)
      • Gość: maja Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.133.c86.petrotel.pl 15.11.12, 15:17
        Poproszę o bliższe informacje na temat tego nowego przedszkola na Chopina. W którym dokładnie miejscu ma być? Jaka ma być jego nazwa? Czy jakieś informacje w internecie juz można przeczytać o tym przedszkolu?
        • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.class103.petrotel.pl 15.11.12, 16:15
          Z tego co ja się dowiedziałam telefonicznie przedszkole ma działać od kwietnia, po nowym roku dopiero będzie strona, bo chcą od razu wrzucić zdjęcia salek po remoncie. Masz tu nr 507-495807, wszystkiego się dowiesz. Będzie w tym budynku parterowym na Chopina gdzie ruch miał kiedyś biura, Fajnie, bo duży parking i miejsce na ogród.
          • Gość: maja Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.133.c86.petrotel.pl 15.11.12, 17:09
            Dzięki za odpowiedź. Ja interesowałam się przedszkolem we Włodkowicu, słyszalam że jest ok ale lokalizacja na Chopina tez mi bardzo odpowiada.
    • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.18-2.cable.virginmedia.com 14.11.12, 15:47
      Witam,
      kamerki i podgląd sali online maja w Kolorowych Kredkach na Granicznej, ale ja niestety nie polecam tego przedszkola. :((( Miało być super, wszystko naj..... najnowsze, najnowocześniejsze, najlepsze. Kamera ustawiona owszem na salę, ale już stolików nie było widać. Moje dziecko chodziło do tego przedszkola tylko i aż kilka miesięcy. Panie kompletnie ignorowały odmienne zachowanie dziecka, krzyczały. Dopiero po kilku miesiącach dowiadujey się, co się wydarzyło, że dziecko nie chciało tam chodzić, wpadło w anemię, odmawiało jedzenia i picia w przedszkolu, bo nie chciało korzystać z toalety. Koszmar, który na szczęście już się skończył. A taki piękne hasło mają.
      • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.class103.petrotel.pl 14.11.12, 16:03
        Bo najważniejsze to dobre panie, z powołaniem do pracy z dziećmi, dzięki czemu maluchy chętnie idą do przedszkola, ale ja uważam, że kamera i podgląd to jednak jest atut, bo zawsze to dodatkowa możliwość sprawdzenia, czy z dzieckiem jest wszystko ok. Co do Kolorowych kredek, to faktycznie dziwne, że zamontowali kamerkę tak, żeby stoliki były schowane, przecież przy stołach dzieci spędzają sporo czasu- jedzą, malują itp. ale z tego co piszesz mieli powód, by się schować.
      • promyk.pl Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina 14.11.12, 16:44
        Jak rodzic czujny i ma podgląd to chyba zobaczy, że dziecko niezbyt fajnie się czuje na sali?Wiadomo, że nie ma możliwości 8 h wypatrywać dziecka, ale na początku kilka razy dziennie mieć baczenie to już jest coś. Przecież widać sposób zabawy, podejście pani do dziecka. Dlaczego po kilku miesiącach wyszły dopiero zachowania pani? nikt tego nie monitorował?
        • Gość: babeczka81 Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.opera-mini.net 14.11.12, 21:31
          promyk.pl napisała:

> nikt tego nie monitorował?

taka rozgarnięta widocznie ta "mamusia"
          zresztą wiele jest takich, co to niby chcą mięć podgląd non stop, bo nie pracują, siedzą na czacie i walą mężusiów w poroża :>
          • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.class103.petrotel.pl 14.11.12, 22:05
            Dlatego monitoring jest dobry dla mądrych i czujnych mam, a nie tych, które niby chcą dobrze dla dzieci, a puszczą do pierwszego lepszego przedszkola, bo blisko, bo tanio, bo przyjęli, a to nie o to chodzi, mądry wybór to i bezpieczeństo i edukacja dziecka, najważniejsza w pierszych latach, bo procentuje na przyszłość
          • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.18-2.cable.virginmedia.com 15.11.12, 07:37
            Babeczko 81,
            jestem rozgarnięta i bardzo czujną matką. Moje dziecko dość często chorowało i sporo opuszczało. Na początku wszystko było fajnie, chętnie chodziło i to nieco uśpiło moją czujność. Potem powoli przestawało jeść w przedszkolu, potem pić. Bywało niegrzeczne, panie się skarżyły. Ale jak się potem okazało, niestety, żadna z wykształconych pań nie zauważyła, że to nie brak dyscypliny, a dopiero co ujawniający się zespół aspergera jest przyczyną. To chyba panie w przedszkolu powinny umieć wychwycić pierwsze takie oznaki, które są mylące dla rodzica. To ja zaprowadziłam dziecko do poradni, bo to ja zauważyłam, że z zachowaniem dzieje się coś niedobrego, że przedszkole jakby uwolniło te dziwne zachowania. I panie w poradni były zaskoczone, że tak oczywiste elementy zachowań dla Aspergera zostały niezauważone. Dlatego zabrałam dziecko. Trochę więcej ważyć słowa by się przydało. Mnie po prostu jest przykro, że panie łącznie z panią dyrektor zawsze mówiły, że dziecko ma sie dobrze, że się ładnie bawi, tylko jest niegrzeczne. To trudne dla rodzica, bo moje dziecko doskonale sie rozwija, pięknie mówi od 2 roku życia, w wieku 4 lat czyta pierwsze słowa, potrafi świetnie liczyć. Tylko jest inne. Polecam poczytać i zespole aspergera, to może babeczka81 przestanie wypisywać takie jednostronne opinie.
            • Gość: gość Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 16:59
              przedszkole na chopina zapowiada się w miare fajnie, tylko do wymiany jest Pani dyrektor!!!!!!!!
              • Gość: Jaśka Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 20:01
                Co z panią dyrektor jest nie tak?
              • Gość: gość Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.13, 13:06
                Chodzi o tę wypacyfikowaną lalunię która myśli że dziecko to nakręcana lalka która ma chodzić wg jej zasad?
                • Gość: gość Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 14:44
                  Pani dyrektor myśli chyba ze są jadynym przedszkole , że i tak do mnie wrócicie, poza tym nie potrafi sprostać prostym wymaganiom rodziców jest poprostu osoba niedostępną.
                  • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.249.c86.petrotel.pl 26.09.13, 15:03
                    Jestem mamą dziecka, które uczęszcza do tego przedszkola, to bzdury wypisywane przez jedną z mam, która jest wielce oburzona, bo pani dyrektor zabroniła wchodzić rodzicom do salki dzieci. Dla wszystkich było to zrozumiałe, bo po pierwsze jest zamieszanie, po drugie nie przy każdym dziecku może być jego mama, więc zasada słuszna, ale ta mama uznała, ze "wie lepiej", weszła na salkę ponownie, choć inni rodzice czekali przed salą, po rozmowie ponawiającej prośbę o niewchodzenie, obraziła się i teraz wypisuje te bzdury. Reszta rodzicow jest zadowolona, wiem, bo rozmawiamy ze sobą, zresztą wystarczy przyjśc i samemu się przekonać, że to stek bzdur.
                    • Gość: gość Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 16:04
                      oj chyba pani dyrektor się odezwała:0 właściciel jest w porządku z nim da się porozmawiać , ale jak chce dalej funkcjonować powinien wymienic ta pania takie jest moje zdanie
                      • Gość: gość Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.13, 21:27
                        Racja facet myślący niestety zbyt podporządkowany tej damulce. Swoją drogą ciekawe która z mam tak broni przedszkola , pomijając że są tam aż dwie dziewczynki. Jeśli on zacznie myśleć samodzielnie ma szanse rozwinąć to miejsce, ale z jej podejściem ....lepiej niech szuka innej pracy.
            • Gość: htht Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.008.c72.petrotel.pl 26.04.14, 12:01
              a co t przedszkolanki sa lekarzami jak mnie ku...takie mamuski jak ty z dziecka lamage potem zrobia i dupe wolowa bo mamusia malo kupy nie zrobi
      • Gość: JA Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.14, 19:59
        witam czy czyjeś dziecko chodzi do małego ksiecia, bo chciałabym zaczerpnac troche informacji na temat kadry, jedzenia.pozdrawiam
    • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.plock.mm.pl 25.09.13, 22:25
      ja polecam Baśniowy Domek na Monte Cassino, bardzo ładnie położone, będzie dieta dla alergików i będzie kuchnia wegetariańska, proszę wejść na stronę i poczytać:www.basniowydomek.com.pl .................
      • Gość: obiektywna Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.111.c89.petrotel.pl 03.04.14, 01:57
        odezwała się właścicielka...będzie, będzie, ale nie ma... Jak toś przyjdzie do przedszkola to nic nie zobaczy, bo to też "będzie.... ale nie ma"???? I co maja Podolszyce do centrum?? Skoro matka pyta o centrum to nie po to, żeby w korkach stać godzine na Podolu po odbiór dziecka! Słyszałam, że w Małym wszystko ok, poki co jedna grupa, bo pierwszy rok, ale dzieciaki i rodzice zadowoleni, jak jest stwierdzi sie jak sie pójdzie... najgorzej jak sie szuka ale nie wiadomo czego... Macie problem, żeby zadzwonić czy iść tam i osobiście sie przekonać? Bez sensu.... Najlepiej własnym matczynym okiem obejrzeć miejsce i tyle
        • Gość: gr Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.008.c72.petrotel.pl 26.04.14, 12:04
          lepiej kup sobie słownik
    • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.14, 15:48
      Przedszkole ma slabe zaplecze lokalowe, sale sa bardzo male. Nie ma wogole placu zabaw (przed budynkiem stoi kilka zabawek, ktore w opinii dyrektorow stanowia miejsce zabaw dla dzieci na swiezym powietrzu; chyba nie wiedza ze dzieci musza bawic sie SWOBODNIE - tzn. nie pod dyktando nauczyciela). Ponadto Dyrektorowie to ludzie malo kontaktowi. Jedyna sympatyczna osoba w tym otoczeniu jest nauczycielka grupy; ciepla, otwarta, z sercem do dzieci.
      • Gość: gosc Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.006.c87.petrotel.pl 04.05.14, 22:36
        Lepiej bym tego nie ujeła. Popieram poprzedniczkę wpisu.
    • Gość: mama e Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.c155.petrotel.pl 09.04.14, 22:56
      W/g mnie to głupota i przesada, bo nauczycielki na wet będą się bały przytulić dziecko, aby ktoś nie posądził o dziwne rzeczy.Chiałybyście pracować w takim stresie?
      Komu to przyniesie korzyści to nie wiem.
      • Gość: Mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: 95.178.0.* 13.04.14, 11:07
        Ja na przykład nie wyobrażam sobie, żeby na moje dziecko przez cały dzień patrzyli się obcy ludzie. A wiadomo czy tylko rodzice to oglądają, a nie jakieś ciocie, wujkowie, babcie itp.
    • Gość: mama Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.class101.petrotel.pl 30.05.14, 13:15
      To przedszkole to jakaś farsa. Jestem mama dziecka uczęszczającego do tego przedszkola - na szczęście jeszcze tylko kilka tygodni. Generalnie dyrekcja umywa ręce od wszystkiego - program ustala wychowawca i oni sie nie wtrącają, o planach wycieczki nic nie wiedza a teraz jeszcze okazało się ,że festyn na Dzień Dziecka (dmuchane zjezdzalnie, klaun itp. organizowane PRZEZ i NA KOSZT przedszkola) o którym rodzice byli poinformowani już w marcu, nie odbedzie się bo dyrekcja nic nie wie na ten temat - wszystko wymysliła sobie Wychowawczyni i nie konsultowała tego z nikim! Co oczywiście jest totalną bzdurą, bo Wychowawca nawet na dwór nie może wyjść z dziećmi bez zgody dyrekcji:)
      Na prośbe rodziców o zebranie i wyjaśnienia dyrekcja się nie zgodziła. Można za to zadzwonić i TELEFONICZNIE umówić się na rozmowę z panią dyrektor, oczywiście indywidualną. Nie mam doświadczenia z innymi przedszkolami ale w głowie mi się nie mieści żeby dyrekcja jakiejkolwiek placówki, a juz na pewno prywatnej mogła odmówić rodzicom zebrania. Pomijam fakt,że przedszkole co jakis czas jest zamykane na kilka dni - bo dzieci chore, albo wychowawczyni i nie ma kto jej zastąpić. Bo Wychowawczyni jest tylko jedna, żeby, jak to powiedział pan dyrektor, skupiła się na dzieciach a nie na plotkowaniu z koleżanką.
      A co do monitoringu - to akurat super sprawa. Zwłaszcza jak dyrekcja zabrania Wychowawcy informować rozdziców czy dzieci zjadły coś na obiad czy nie. Bo wyżywienie tez jest do niczego, mimo licznych interwencji rodziców w tej sprawie - również totalna olewka przez dyrekcje. Na podgądzie doskonale widać jak dzieci siedzą przy stolikach i mieszają w talerzach ale nic nie jedzą. Za to na podwieczorek przez jakś czas dostawały nutelle, chyba po to żeby w drodze do domu nie skarzyły się,że sa głodne.
      Jedyne na co nie można narzekać to Pani Wychowawczyni - rzeczywiście bardzo ciepła osoba, z podejściem do dzieciaków. Szkoda tylko,że ma tak mały wpływ na to co się dzieje w przedszkolu.
      Generalnie nie polecam. Z dzieci które teraz tam uczęszczają na przyszły rok nie zostaje nikt. To chyba mówi samo za siebie.
      • Gość: gość Re: Przedszkole z kamerką - na Chopina IP: *.dynamic.mm.pl 31.05.14, 20:58
        Zgadzam się w zupełności. Oszczędności i jeszcze raz oszczędności na każdym kroku, obietnice bez pokrycia do tego liczne kłamstwa w żywe oczy co nawet nie przystoi dorosłym ludziom, a co dopiero tym którzy obejmują takie stanowiska. Dyrektorka bardzo fałszywa, bezczelna, kompletny brak szacunku dla drugiego człowieka. Jeśli ktoś jest żądny negatywnych wrażeń i chce mieć zszargane nerwy to zdecydowanie powinien zapisać swoje dziecko do tego przedszkola :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka