Gość: ryba IP: *.c154.petrotel.pl 24.03.05, 21:13 Chcę latem pojechać do Chorwacji.Czy mógłby mi ktoś coś zaproponować? proszę o namiary, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
razdwadwanascie Re: Gdzie do Chorwacji? 24.03.05, 21:30 www.cro.pl/forum/lub forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=201 Tam znajdziesz wszystko w tym temacie Do zobaczenia w Chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: Gdzie do Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 07:14 Polecam Dubrownik (perelka) i poludnie Chorwacji, a pólnoc możesz sobie śmialo odlożyć na póżniej zwlaszcza Istria- strasznie droga i pelna Niemców z tym ich kaleczącym uszy językiem (natomiast jak tam zajrzysz to warto zwidzić Pulę z jej colloseum).Ze swojego doświadczenia to nie polecam zamawiania kwater z Polski- sporo przeplacisz, a na miejscu zawsze się coś wolnego znajdzie zwlaszcza dla zmotoryzowanych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Gdzie do Chorwacji? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.05, 11:35 praktycznie całe wybrzeże jest warte zobaczenia. Najgorzej jest pomiędzy Zadarem a Sibenikiem. Natomiast Dubrownik , Makarska , Split ,Trogir - te miejscowości bardzo polecam. W zeszłym roku przejechałem całe wybrzeże od Puli do Dubrownika na motocyklu i uważam że jest warto. Z noclegami nie ma problemu - dużo campingów i kwater.Warto tez wjechać trochę dalej od wybrzeża - wtedy otworzy ci się inna Chorwacja. Mimo upływu czasu znajdziesz sporo śladów po ostatniej wojnie. Istria jest faktycznie najdroższa - ale jednocześnie najbardziej przypomina kurorty wypoczynkowe. Jeżeli zależy ci na wypoczynku nad basenem lub na brzegu morza - jedź na Istrię. W ofercie Neckermana albo Interhome znajdziesz ciekawe hotele albo apartamenty. Reasumując: jeżeli chcesz zobaczyć Chorwacjęi docenić jej piękno musisz nastawić się na podróż wzdłuż wybrzeża i koniecznie odwiedzić Plitwice. Jeżeli natomiast chcesz wypocząć nad morzem - skorzystaj z oferty turystycznej i na pewno się nie zawiedziesz. Na Istrię masz najbliżej i jest tam najbardziej rozwinięta baza turystyczna ( mam na myśli hotele i apartamentowce). Na Istrii polecam Pulę , Rovinji , Poreć. Miłych wakacji.. i Wesołych Swiąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Gdzie do Chorwacji? IP: *.c154.petrotel.pl 25.03.05, 11:55 Plitwickie Jeziora koniecznie! Jest to wycieczka na jeden dzień ale zobaczysz jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś