Dodaj do ulubionych

Gdzie do Chorwacji?

IP: *.c154.petrotel.pl 24.03.05, 21:13
Chcę latem pojechać do Chorwacji.Czy mógłby mi ktoś coś zaproponować? proszę
o namiary, z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • razdwadwanascie Re: Gdzie do Chorwacji? 24.03.05, 21:30
      www.cro.pl/forum/lub
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=201
      Tam znajdziesz wszystko w tym temacie
      Do zobaczenia w Chorwacji
    • Gość: Szawara.w Re: Gdzie do Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 07:14
      Polecam Dubrownik (perelka) i poludnie Chorwacji, a pólnoc możesz sobie śmialo
      odlożyć na póżniej zwlaszcza Istria- strasznie droga i pelna Niemców z tym ich
      kaleczącym uszy językiem (natomiast jak tam zajrzysz to warto zwidzić Pulę z
      jej colloseum).Ze swojego doświadczenia to nie polecam zamawiania kwater z
      Polski- sporo przeplacisz, a na miejscu zawsze się coś wolnego znajdzie
      zwlaszcza dla zmotoryzowanych.
      Pozdrawiam
    • Gość: alfa Re: Gdzie do Chorwacji? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.05, 11:35
      praktycznie całe wybrzeże jest warte zobaczenia. Najgorzej jest pomiędzy
      Zadarem a Sibenikiem. Natomiast Dubrownik , Makarska , Split ,Trogir - te
      miejscowości bardzo polecam. W zeszłym roku przejechałem całe wybrzeże od Puli
      do Dubrownika na motocyklu i uważam że jest warto.
      Z noclegami nie ma problemu - dużo campingów i kwater.Warto tez wjechać trochę
      dalej od wybrzeża - wtedy otworzy ci się inna Chorwacja. Mimo upływu czasu
      znajdziesz sporo śladów po ostatniej wojnie.
      Istria jest faktycznie najdroższa - ale jednocześnie najbardziej przypomina
      kurorty wypoczynkowe. Jeżeli zależy ci na wypoczynku nad basenem lub na brzegu
      morza - jedź na Istrię. W ofercie Neckermana albo Interhome znajdziesz ciekawe
      hotele albo apartamenty.
      Reasumując: jeżeli chcesz zobaczyć Chorwacjęi docenić jej piękno musisz
      nastawić się na podróż wzdłuż wybrzeża i koniecznie odwiedzić Plitwice.
      Jeżeli natomiast chcesz wypocząć nad morzem - skorzystaj z oferty turystycznej
      i na pewno się nie zawiedziesz. Na Istrię masz najbliżej i jest tam najbardziej
      rozwinięta baza turystyczna ( mam na myśli hotele i apartamentowce). Na Istrii
      polecam Pulę , Rovinji , Poreć.

Miłych wakacji.. i Wesołych Swiąt
      • Gość: arek Re: Gdzie do Chorwacji? IP: *.c154.petrotel.pl 25.03.05, 11:55
        Plitwickie Jeziora koniecznie! Jest to wycieczka na jeden dzień ale zobaczysz
        jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka