Dodaj do ulubionych

Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu

07.05.05, 21:41
Wysylajcie do Kwasniewskiego listy o nastepujacej (lub zmodyfikowanej) tresci:
"Panie Prezydencie zadamy natychmiastowego przeprowadzenia referendum w
sprawie ordynacji i wprowadzenia Jednomandatowych Okregow Wyborczych.
Nie chcemy tego Sejmu, ktory nigdy nie bedzie lepszy, bo psuje go ordynacja!
Chcemy JOW!"

Mozna je wysylac na adres mailowy:
listy@prezydent.pl
Obserwuj wątek
    • ciach_spaw_benz Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 07.05.05, 23:22
      waldi31 napisał:

> Wysylajcie

A kim Ty jesteś? Wyślij się na badania, buehehehhehe
      • Gość: Ewka Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:08
        On jest od Romana j a Ty pewnie też
        • roman_j Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 08.05.05, 12:39
          Gość portalu: Ewka napisał(a):

> On jest od Romana j

Niemożliwe. Ja jestem przeciwko Jedynie Słusznej Ordynacji. :-))
          • Gość: Osa Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 12:51
            Romku, ale jestes w mniejszości i musisz uszanowac wolę większości.
            • szczerbaty_alfred Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 08.05.05, 15:03
              Gość portalu: Osa napisał(a):

> Romku, ale jestes w mniejszości i musisz uszanowac wolę większości.

Jakiej większości???? Cię Osa w łeb ktoś packą dzielił, czy się sama użądliłaś?
              • Gość: Ewka Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:28
                70% społeczeństwa w kraju jest za wprowadzeniem JOW w wyborach do Sejmu.
                Narazie jak zawsze w Płocku nie dociera do społeczeństwa to co doskonale
                rozumieją ludzie w innych regionach Polski.
                Nawet w Gostyninie ludzie zrozumieli co to znaczy JOW.
                Ale Płock od zawsze był ostatni w dokonujących się przemianach w kraju.
                Nie wiem skąd to się bierze.
                Może tu mieszkają same niekumate Romki, Ciachy i Alfredy.
                • ciach_spaw_benz Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 08.05.05, 21:16

> Może tu mieszkają same niekumate Romki, Ciachy i Alfredy.

Niekumaty? Za 1 % wartości mej firmy mógłbym kupić Ciebie na 10 000 lat,
                  buehehehhe
                  • Gość: Ewka Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:51
                    ciach_spaw_benz napisał:
                    > Niekumaty? Za 1 % wartości mej firmy mógłbym kupić Ciebie na 10 000 lat,
                    > buehehehhe

Aha to Ty jesteś z tych co jeszcze nie siedzą.
                    W normalnym kraju takim jak Anglia,USA itp. tam gdzie obowiązuje ordynacja
                    wyborcza większościowa w JOW do dużych pięniedzy dochodzi sie przez kilka
                    pokoleń.
                    A w Polsce w obowiązującej ordynacji proporcjonalnej, gdzie dostają się do
                    sejmu barbarzyńcy i złodzieje mianowani przez przywódców ugrupowań partyjnych
                    można ukraść duży majątek w 10 lat.
                    I nie uwierzę, że w Polsce ludzie posiadający duże majątki doszli do tego
                    ciężką pracą.

• szczerbaty_alfred Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 08.05.05, 22:00
                      Kobieto, Ty masz urojenia. Ale ponieważ jesteś z Gostyka a tego jak wiadomo
                      rozum nie tyka to należy Ci wybaczyć.
                    • ciach_spaw_benz Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 08.05.05, 22:45

> Aha to Ty jesteś z tych co jeszcze nie siedzą.
                      > W normalnym kraju takim jak Anglia,USA itp. tam gdzie obowiązuje ordynacja
                      > wyborcza większościowa w JOW do dużych pięniedzy dochodzi sie przez kilka
                      > pokoleń.
                      > A w Polsce w obowiązującej ordynacji proporcjonalnej, gdzie dostają się do
                      > sejmu barbarzyńcy i złodzieje mianowani przez przywódców ugrupowań partyjnych
                      > można ukraść duży majątek w 10 lat.
                      > I nie uwierzę, że w Polsce ludzie posiadający duże majątki doszli do tego
                      > ciężką pracą.

Mój dziadek i ojciec ciężko pracowali, więc odwal się!
                      Nie moja wina, że pochodzisz z plebsu, buehehehe
                      • Gość: ciah Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: 80.48.147.* 12.05.05, 00:41
                        Mój dziadek i ojciec ciężko pracowali....
                        oni pracowali, a ty co? siedzisz i glupoty piszesz tylko...
                        buehehehe
            • roman_j Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 08.05.05, 20:31

> Romku, ale jestes w mniejszości i musisz uszanowac wolę większości.

Z tą większością, to chyba nie do końca tak jest. Ludzie może i tego chcą, bo
              nie rozumieją, o co w tym właściwie chodzi. Nawet sami pomysłodawcy nie do końca
              wiedzą, o co chodzi, o czym przekonałem się wielokrotnie próbując podjąć
              merytoryczną dyskusję. A ludzie może to i popierają, bo chcą, żeby im było
              lepiej i w większości dają się nabrać na lep cudownych recept różnych
              politycznych szarlatanów. Jak im się potem powie, że dzięki Jedynie Słusznej
              Ordynacjo będzie im lepiej, to powiedzą, że trzeba to cudo wprowadzić. Ale ja
              nie chciałbym byc w skórze propopagatorów Jedynie Słusznej Ordynacji, kiedy ona
              zacznie obowiązywać, a okaże się, że stare nawyki polityczne pozostały. Nie
              łudźmy się, można zmienić ordynację, ale nie ludzką mentalność. A całą ta gra ze
              zmiana ordynacji służy tylko zmianie warty przy korycie. Chcą się do niego
              dostać ci, którzy dziś nie mają na to żadnych szans. Jedynie Słuszna Ordynacja
              bardzo ułatwia dostanie się do parlamentu, co przyznają sami jej propagatorzy.
              Czy tędy prowadzi droga do podniesienia poziomu polskiej klasy politycznej?
              Chyba wręcz przeciwnie, skoro łagodzimy kryteria doboru. Lepiej na pewno nie
              będzie, ale może weselej. W każdym razie Jedynie Słuszna Ordynacja nie stała się
              na razie ciałem i zakładam, że to nieszczęście nastąpi nie wcześniej niż za
              cztery lata. To dużo czasu i ludzie mogą w tym czasie zmienić zdanie. Wystarczy,
              że poprawią się wyniki gospodarcze, a ludziom będzie się żyło dostatniej i
              liczba zwolenników zmian stopnieje jak śnieg w wiosennym słońcu. Na taki
              scenariusz liczę, dlatego ze niezmąconym spokojem obserwuję tą kampanię na rzecz
              Jedynie Słusznej Ordynacji. Szczęść Boże, jak powiedział Cimoszewicz
              Borowskiemu. ;-))))
              • Gość: Osa Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 20:56
                Polacy doświadczyli przez ostatnie 15 lat wielu naprawiaczy, tych samych i ich
                rodzin od 45 roku. Przyszedł czas to zmienić Romku, dlatego ze coraz wiecej
                ludzi to rozumie.

A co do Twojego zdania o JOW toś ty jest jakiś oszołom, wszystko przedstawiasz
                na odwrót.

Z tego co wiem, to dla wygrania trudniej jest zdobyć 10 tysięcy głosów w JOW w
                okręgu jednomandatowym (np. 100 tys. mieszkancow) jak 300 glosow obecnie w
                okregu wielomandatowym ( 1 milion wyborcow). No i ten co ma te 300 glosow to co
                to za posel i czyj, jak to moze byc zwykly glupek bez zadnego poparcia wyborcow.
                • roman_j Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 08.05.05, 22:57

> Polacy doświadczyli przez ostatnie 15 lat wielu naprawiaczy, tych samych i
                  > ich rodzin od 45 roku. Przyszedł czas to zmienić Romku, dlatego ze coraz
                  > wiecej ludzi to rozumie.

A Ty się aż palisz, żeby tych naprawiaczy zastąpić, prawda? Kolejna odmiana TKM?
                  Tylko uważaj, bo jeśli to Wy zawiedziecie pokladane w Was nadzieje, to nie może
                  nie skończyć się na komisjach śledczych. :-))

> A co do Twojego zdania o JOW toś ty jest jakiś oszołom, wszystko
                  > przedstawiasz na odwrót.

A jakies konkrety opócz epitetów też masz może w zanadrzu? Dlaczego Ty,
                  zwolennik naprawy stosunków społecznycb w Polsce, zwolennik pozytywnych zmian na
                  polskiej scenie politycznej i generalnie zwolennik odnowy życia publicznego w
                  rozmowie ze swoim oponentem potrafisz się zdobyć tylko na epitety? Czy tak ma
                  wyglądać ta nowa jakość? Zamiast dyskusji epitety? Kto nie z nami, tego trzeba
                  opluć? W ten sposób raczej sie nie uwiarygadniasz. Wręcz przeciwnie. A może
                  jesteś juz tak pewien zwycięstwa, że nie dbasz o pozory i pokazujesz prawdziwą
                  twarz? To nawet dobrze. ;-))))

> Z tego co wiem, to dla wygrania trudniej jest zdobyć 10 tysięcy głosów w JOW
                  > w okręgu jednomandatowym (np. 100 tys. mieszkancow) jak 300 glosow obecnie w
                  > okregu wielomandatowym ( 1 milion wyborcow). No i ten co ma te 300 glosow to
                  > co to za posel i czyj, jak to moze byc zwykly glupek bez zadnego poparcia
                  > wyborcow.

Może byś się jednak trzymał proporcji, kolego. :-))
                  W naszym, 16-tym, okręgu wyborczym oddano w ostatnich wyborach 272914 ważnych
                  głosów (na 649136 uprawnionych, czyli głosowało 42%). Obecni posłowie otrzymali
                  od 4.088 głosów (Łukasz Abgarowicz) do 34.395 głosów (Zbigniew Siemiątkowski). I
                  gdzie te wspominane 300 głosów? Może pomyliło Ci się z wyborami do Ray Miasta
                  Płocka. :-))))

Liczmy dalej. Listy, z których wybrano posłów, otrzymały 224.801 głosów, czyli
                  82% wszystkich. To znaczy, że swoich reprezenatntów w naszym okręgu nie ma tylko
                  18% wyborców spośród głosujących. A jak to będzie w przypadku Jedynie Słusznej
                  Ordynacji? Policzmy.

Załóżmy, że kandydatów będzie 15 (to nawet mniej niż ostatnio, kiedy było 168
                  kandydatów na 10 mandatów). Żeby wygrać, wystarczy zebrać najwięcej głosów.
                  Policzmy, ile statystycznie średnio głosów dostałby każdy kandydat, gdyby głosy
                  rozłożyły się równomiernie: 100%/15 daje średnio 6,7% głosów na kandydata. Czyli
                  może się okazać, że do zwycięstwa wystarczy 6,8% głosów. To bardzo mało
                  prawdopodobne, ale jednak możliwe. Zakładając, że frekwencja wyniesie 45%
                  okazałoby się, że wystarczy zdobyć 3.060 głosów, żeby zdobyć mandat w okręgu
                  wyborczym liczącym 100.000 wyborców. To cztery razy mniej niż dostał prezydent
                  Hetkowski w ostatnich wyborach prezydenckich. A w porównaniu z prawie 35.000
                  posła Siemiątkowskiego, to pryszcz. Na dodatek w takim układzie zwycięzca
                  reprezentuje tylko 6,8% (sic!) głosujących wyborców, a 93,2% nie ma swojego
                  reprezentanta w parlamencie. 93% głosów idzie na marne! I nawet gdybyśmy
                  założyli, że kandydat zdobędzie 50% głosów (to się będzie b. rzadko zdarzać,
                  zakładam, ze standardowo wystarczy około 20%-30%), to i tak połowa głosujących
                  nie będzie miała swojego reprezentanta w parlamencie, a dziś tylko 18% nie ma (w
                  naszym okręgu). Czyli mamy bardzo wyraźną zmianę na gorsze.

I jeszcze jedna refleksja. Wy tam w tym JOW wierzycie, że ta Wasza ordynacja
                  wyniesie do władzy nowych ludzi. Zastanówmy się, czy to może być prawda. Za
                  podstawę rozważań niech posłużą wyniki wyborów na prezydenta Płocka. To bardzo
                  dobry materiał do analiz, bo ordynacja jest bardzo podobna do Jedynie Słusznej.
                  Też zwycięża tylko jeden i to właśnie w okręgu wielkości 100.000 głosujących w
                  przypadku Płocka. I kto by wygrał takie głosowanie? Otóż pan Hetkowski, bo
                  byłaby tylko jedna tura.
                  Popatrzmy jeszcze może, którzy z radnych dostali najwięcej głosów w Płocku. To
                  jest może mniej reprezentatywne, bo radni byli wybierani w 4 okręgach, a nie w
                  jednym, ale za to było więcej kandydatów. W ten sposób wyłonić pewnych liderów,
                  ulubieńców wyborców. Najwięcej głosów w poszczególnych okręgach zdobyli:

Okręg nr 1 - Hetkowski Wojciech 697 głosów,
                  Okręg nr 2 - Opatrzyk Grażyna 489 głosów,
                  Okręg nr 3 - Milewski Mirosław 457 glosów,
                  Okręg nr 4 - Korga Tomasz 610 głosów.

I co? Jakieś nowe twarze? Jacyś ludzie spoza politycznego establishmentu? Ależ
                  skąd. Same znane polityczne osobistości, a przecież na listach nie brakowało
                  ludzi nieskażonych polityką. I co? Cud się nie zdażył. :-))

No i na koniec wyobraź sobie jeszcze, że w wyborach według Twojej ulubionej
                  ordynacji zwycięża np. Wojciech Hetkowski. Zwycięża i jednoosobowo reprezentuje
                  Płock w parlamencie. Czy w takiej sytuacji nadal uważałbyś, że ten cały JOW, to
                  taki cud-miód? Lepiej więc uważaj, za czym optujesz, bo historia ma to do
                  siebie, że lubi od czasu do czasu sobie pochichotać. A jeśli ona zachichocze, to
                  ja będę wtedy chichotał razem z nią. ;-))))
                  • Gość: trolica ale oszolom IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 08:23
                    Ale z ciebie oszolom. gLupotami strzelasz jak z autoamtu. Naucz sie rozumiec to
                    co czytasz, a potem zabieraj glos.
                  • Gość: Agnieszka Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:07
                    Ciekawe kto płaci i ile takim oszołomom jak Roman j?

• Gość: Ewka Re: A Oni śmieją się z Polaków i robią swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:51
                      Sejmowa podkomisja komisji ustawodawczej, pracująca nad projektem nowelizacji
                      Ordynacji wyborczej do Sejmu i Senatu, zdecydowała, że nie znajdą się w nim
                      przepisy wprowadzające jednomandatowe okręgi w wyborach do Senatu.
                  • plum11 Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 24.05.05, 20:07
                    www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=193
      • Gość: do Ciacha s b itd Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:43
        kim ty jetses ze wtracasz sie wszedzie
        zawsze masz tylko COS do pwoeidzenia i trujesz jak tani metyl
        zasilazs liste bezrobotnych PUPu? czy bierzesz kase za robote ktorej nie
        wykonujesz bo ujawniasz swoje INTELEKTUALIZMY na forum

jestem pod wrazeniem
        ale nie ciesz sie nie twoijej osoby ale podziwu dla ilosci wolnych godzin na
        robienie innym kolo tylka
        poza tym to twoje buehehehe......jest conajmniej tragiczne
        zygac ci sie chce czy co? zapisz sie do medyka..ajkiego nie powiem bo znowu
        bedziesz mial do niego uwagi jak do wszystkiego co cie otacza wyjedz na wyspe
        robinsonie.........samotnosc cie wyleczy z upierdliwosci
    • henrykkreuz Miło 09.05.05, 09:37
      Że coś o JOW. Chwilowo nie mam czasu aby przeczytać wszystko i zająć jakieś
      stanowisko, ale zapewniam , że jak tylko znajdę chwilę to zrobię to.
      pozdrawiam
      hk
      • roman_j Re: Miło 09.05.05, 17:15
        henrykkreuz napisał:

> Że coś o JOW. Chwilowo nie mam czasu aby przeczytać wszystko i zająć jakieś
        > stanowisko, ale zapewniam , że jak tylko znajdę chwilę to zrobię to.

Czytałem takie zapewnienia już co najmniej raz. Kilka miesięcy temu. A może
        nawet więcej razy, ale raz na pewno, bo pamiętam. I jakoś dotąd nie doczekałem
        się na żadne stanowisko. I cały czas czekam, bo nie zapomniałem o tamtej
        dyskusji, jak może ktoś oczekiwał. Mogę nawet odszukać tamtem wątek, jeśli Pan
        znajdzie wreszcie czas, żeby zająć stanowisko. A swoją drogą stwierdzenie "nie
        mam czasu zająć stanowiska" z lekka trąca absurdem. Ale rozumiem, że nie ma Pan
        też czasu, żeby wymyślić jakąś lepszą wymówkę. :-))))
        • henrykkreuz Właśnie przeczytałem 11.05.05, 22:51
          i miałem już odpisać, ale po przeczytaniu ostatniego wpisu, Pańskiego wpisu,
          opadły mi ręce.
          Odpiszę, ale dzisiaj już nie dam rady. Idę spać. Dobranoc.
          • Gość: ernest_pinch Panowie :) IP: *.pw.plock.pl 12.05.05, 12:12
            Podyskutujcie obaj, tzn Roman i Henryk w oddzielnym watku na ten temat. O ile
            udaloby sie przeprowadzic rzeczowa polemike, byloby to interesujace.
            pozdrowienia dla H & R :-)
            • henrykkreuz Re: Panowie :) 13.05.05, 09:11
              Być może ma Pan rację.
              Są jednak dwa problemy, ważniejszy i mniej ważny.
              Ważniejst problem to, jak Pan zauważył "o ile udałoby się przeprowadzić rzeczową
              polemikę", a nie dzielić włos na czworo, aby powstałe cztery włosy podzielic
              znów na czworo i tak dalej - co obserwuję. Plus wycieczki poniżej pasa.

Drugi to ten, że wolałbym urochomić dyskusję na temat, a nie przekonywać
              przeciwników do swoich racji, bo to akurat jest - z mojego punktu widzenia -
              stratą mojego czasu. Dzisiaj pracujemy nad uruchomieniem akcji zwolenników na
              dzień 3 czerwca, a przeciwników zostawiamy samym sobie.

Przyznam jednak rację, że merytoryczna dyskusja na ten temat jest potrzebna dla
              ludzi zdezorientowanych w tej kwestii, umozliwwiłoby im wyciągnięcie włąsnych
              wniosków, czy są za JOW, czy też chcą pozostać przy tym co mają dotychczas.
              Narazie tyle bo robota mnie goni.
              • henrykkreuz Muszę poprawić, bo piszę na kolanie 13.05.05, 09:28

Być może ma Pan rację.
                Są jednak dwa problemy, ważniejszy i mniej ważny.
                Ważnieszy to, jak Pan zauważył "o ile udałoby się przeprowadzić rzeczową
                polemikę", a nie dzielić włos na czworo, aby powstałe cztery włosy podzielic
                znów na czworo i tak dalej - co obserwuję. Plus wycieczki poniżej pasa.

Drugi to ten, że wolałbym urochomić dyskusję na temat, a nie przekonywać
                przeciwników do swoich racji, bo to akurat jest - z mojego punktu widzenia -
                stratą mojego czasu. Dzisiaj pracujemy nad uruchomieniem akcji zwolenników na
                dzień 3 czerwca, a przeciwników zostawiamy samym sobie.

Przyznam jednak rację, że merytoryczna dyskusja na ten temat jest potrzebna dla
                ludzi zdezorientowanych w tej kwestii, umożliwiłoby im wyciągnięcie własnych
                wniosków, czy są za JOW, czy też chcą pozostać przy tym co mają dotychczas.
                Narazie tyle bo robota mnie goni.

Serdecznie pozdrawiam
                hk
          • roman_j Re: Właśnie przeczytałem 12.05.05, 13:11
            henrykkreuz napisał:

> i miałem już odpisać, ale po przeczytaniu ostatniego wpisu, Pańskiego wpisu,
            > opadły mi ręce.

Zadziwiająco szybko i łatwo opadają panu ręcę. Ale może to skutek przemęczenia.
            Proszę się nie krępować i na ten mój wpis również zareagować opadnięciem rąk lub
            innej części ciała. I może mnie pan o tym nawet nie informować za pośrednictwem
            forum. Domyślę się sam. :-))
        • Gość: Milenka Re: Miło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:13
          Romku j na jakie czekasz stanowisko?
          Do Sejmu na posła.
          Proś przywódców partyjnych może któryś wystawi Ciebie.
          I dostaniesz stanowisko pooosła.
          • szczerbaty_alfred Re: Miło 12.05.05, 21:49
            A Ty się staraj to zostaniesz jego asystentką.
          • roman_j Re: Miło 12.05.05, 22:08
            Gość portalu: Milenka napisał(a):

> Romku j na jakie czekasz stanowisko?

Na stanowisko jakiegoś zwolennika Jedynie Słusznej Ordynacji w sprawie
            podniesionych przeze mnie wątpliwości.

> Do Sejmu na posła.

Nie, dziękuję. Na razie mam pracę. :-))

> Proś przywódców partyjnych może któryś wystawi Ciebie.
            > I dostaniesz stanowisko pooosła.

Czy wszyscy zwolennicy Jedynie Słusznej Ordynacji myślą, że stanowisko posła się
            "dostaje"? To by nawet tłumaczyło, dlaczego chcą coś zmieniać.
            Otóż pozwól, że Cię oświecę: posłem zostaje się w wyniku wyborów. Mam nadzieję,
            że tą informacją nie zburzyłem Twojego dotychczasowego światopoglądu. ;-)))
        • Gość: morfeusz3115 Partia idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 01:15
          -Polska Partia Użytkowników Zbyt Długich Marynarek-

K..wa co to jest jakaś partja pedałów czy pomyleńców. Z tej bezczynności już ci
          w wełbie sie poprzewracało. A może Polska Partia Użytkowników Zbyt Małych Mózgów
          lepiej do ciebie pasuje.
          • Gość: xxl Re: Partia idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:06
            I dlatego potrzeba zmian
          • ciach_spaw_benz Re: Partia idiotów 14.05.05, 00:17
            Gość portalu: morfeusz3115 napisał(a):

> K..wa co to jest jakaś partja pedałów czy pomyleńców. Z tej bezczynności już
            ci
            > w wełbie sie poprzewracało. A może Polska Partia Użytkowników Zbyt Małych
            Mózgów
            > lepiej do ciebie pasuje.

Mózgu to Ty nie masz. Roman napisał to ironicznie, cieciu majonezowy buehehehhee
            • Gość: doc. Re: Partia idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:44
              A skad wiesz co i dlaczego Roman napisał. Chyba ze Ty to Roman j.
    • Gość: Magda Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:57
      Zwolenników JOW przybywa. W Warszawie 3 czerwca wielka manifestacja zwolenników
      • zwiedniety_flet Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 18.05.05, 20:25
        > Zwolenników JOW przybywa. W Warszawie 3 czerwca wielka manifestacja
        zwolenników
        A co to są te jowy. Znowu jakieś homoniewiadomo czy inne pederasty?
        • Gość: huny Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:32
          nie udaj bardziej tepego niz jestes
        • Gość: flet Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:25
          A y tylko myslisz o jednym. Jak i komu obciągnąć fleta.
          • Gość: bukoszczak Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.05, 16:13
            J O W w wyborach samorzadowych w 2006 r. i bez udzialu partii politycznych
          • zwiedniety_flet Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu 19.05.05, 20:03
            A ty myślisz jak już nie obciągać a tu cię cw..ą na potęgę.
            • Gość: flet Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:30
              Postaw się i nie daj się.
    • Gość: rodak Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu i Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 07:59
      cicho coś po tej demonstracji w Wa-wie
      czyżby naprawdę na stałe wyjechali, pozdrowienia by przysłali, w końcu ......
      • Gość: woJOWnik Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu i Senat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:19
        Do wsi Płock dociera wszystko z opóżnieniem
        • Gość: r. Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu i Senat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:25
          zawracałeś gitarę dość długo swoim tematem, marszem
          szacunek by wymagał by poinformować jak to wszystko wyszło
          pytam się i narażam na twoje uwagi zresztą świadczące o tobie negatywnie
          • Gość: woJOWnik Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu i Senat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:53
            www.jow.org.pl/index.php
            Wszystkie wiadomości
            • Gość: r. Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu i Senat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:54
              przepraszam- gdzie ?
        • Gość: henrykkreuz Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu i Senat IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 23:46
          Jestem pewnym, że woJOWnikiem Pan nie jest, bo woJOWnicy nie obrażają innych.
        • Gość: . Re: Polacy żadają JOW w wyborach do Sejmu i Senat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 06:05
          up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka