Dodaj do ulubionych

Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet?

IP: *.c155.petrotel.pl 09.06.05, 10:03
Ponawiam pytanie.
CZY W POLSCE JEST KTOŚ, CHOCIAŻ JEDEN, AUTORYTET?
Czy w tym kraju jest chociaż jedna osoba do której można mieć pełne zaufanie?

Kto odważy sie odpowiedzieć na to pytanie. Proszę podać choćby jedną osobę.
Oczywiscie bez urazy...
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 10:58
      Ja Ci odpowiem, ale nie podam żadnego nazwiska. Dlaczego? Z tej prostej
      przyczyny, że na pytanie postawione przez Ciebie nie da się odpowiedzieć podając
      jedno nazwisko lub kilka. Wyszedłeś chyba bowiem z założenia, że istnieje coś
      takiego, jak niekwestionowany autorytet uznawany przez wszystkich. A według mnie
      kogoś takiego nie ma, nie było i nie będzie, bo być nie może. Uznanie kogoś za
      autorytet powinno być wynikiem indywidualnego procesu myślowego konkretnego
      człowieka. I u każdego ten proces może przebiec zupełnie inaczej. Oczywiście
      jest możliwe i bardzo prawdopodobne, że do podobnych wniosków dojdzie wiele
      osób, może nawet będą one stanowiły większość jakiejś grupy społecznej, ale
      graniczy z nieprawdopodobieństwem, żeby jakiś autorytet uznany został przez
      wszystkich.
      Próbując więc odpowiedzieć na Twoje pytanie napiszę, że w Polsce jest mnóstwo
      autorytetów. Chyba praktycznie każdy człowiek uznaje jakiś autorytet. Natomiast
      chcąc uprzedzić potencjalne Twoje pytanie o moje autorytety napiszę, że jest to
      moja prywatna sprawa i moja prywatna relacja, z której nie zamierzam publicznie
      zdawać sprawy, bo z oczywistych względów wolałbym uniknąć sytuacji szargania
      moich autorytetów przez osoby, dla których one takimi nie są. :-))
      • Gość: morfeusz 3115 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • polsilver Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 11:23
      Są autorytety i to nawet NIEZAPRZECZALNE, ale dla myślących normalnie ludzi, bo
      są też tacy, dla których nie ma autorytetów, ale to wieczni malkontenci.
      Należy tylko nie szukać ich w polityce, bo tam każdy mierzy inną miarą.

Wśród lekarzy mamy wiele niepodważalnych autorytetów np. jeśli chodzi o słuch
      jest niezaprzeczalny autorytet (nie pamiętam nazwiska), pierwszy dokonał
      operacji pozwalającej słyszeć osobie, która do tej pory nie słyszała, a kilka
      dni temu dostał statuetkę TERAZ POLSKA, poza tym autorytetem w dziedzinie
      serduszka jest też Pan Religa, szkoda tylko, że miesza się w politykę, są też
      inni.

Wyjdźcie poza politykę, bo tam nie będzie zgody co do określeniem kogoś
      autorytetem. Dla jednego będzie to Lepper, dla innego Tusk, czy Cimoszewicz itd.
      • Gość: morfeusz 3115 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:23
        Dla mnie były prezydent i jego szwagier jest autorytetem i chiba niemusze
        wyjaśniać dlaczego
    • Gość: satyde Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.plocman.pl 09.06.05, 11:44
      A co powiecie na Jana Pawła II?
      Czy są osoby, dla których On nie był autorytetem?
      Wg zebranych przeze mnie informacji nawet osoby niewierzące zgodnie twierdziły,
      że to niezaprzeczalny autorytet.
      • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 12:41
        Gość portalu: satyde napisał(a):

> A co powiecie na Jana Pawła II?
        > Czy są osoby, dla których On nie był autorytetem?

Zapewniam Cię, że są. I nie ma w tym nic złego. Jeden z nich wypowiedział się tutaj:
        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2718840.html
        A na pewno jest takich ludzi więcej.

> Wg zebranych przeze mnie informacji nawet osoby niewierzące zgodnie
        > twierdziły, że to niezaprzeczalny autorytet.

Dla kontrastu jest kilka znanych osób, o których domniemuję, że są wierzący,
        których działania i wypowiedzi wskazują, że Jan Paweł Wielki nie był dla nich
        autorytetem. A szkoda. :-))
        • Gość: satyde Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.plocman.pl 09.06.05, 13:29
          > Zapewniam Cię, że są. I nie ma w tym nic złego. Jeden z nich wypowiedział się
          tutaj:
          > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2718840.html
          > A na pewno jest takich ludzi więcej.

Sorry, ale wydaje mi się, że zarówno ten człowiek, jak i inni mówią tak, gdyż
          chcą się wyróżnić z tłumu. Robią tak dla przekory (przynajmniej większość z
          nich), żeby ktoś ich zauważył.
          • mariuszg2 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 14:15

Satyde. Lubię Cię.
            • Gość: satyde Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.plocman.pl 09.06.05, 14:26
              mariuszg2 napisał:

>
              > Satyde. Lubię Cię.

Wypraszam sobie.
              Nie zasługujesz na to.
              • mariuszg2 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 15:03

?
          • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 14:29

> Sorry, ale wydaje mi się, że zarówno ten człowiek, jak i inni mówią tak, gdyż
            > chcą się wyróżnić z tłumu. Robią tak dla przekory (przynajmniej większość z
            > nich), żeby ktoś ich zauważył.

Ja nie posuwałbym się do próby oceniania, dlaczego oni tak mówią (lub piszą).
            Nawet jeśli jest tak, jak piszesz, to ja nie widzę nic zdrożnego w tym, że ktoś
            chce się wyróżnić. Przeraża mnie osobiście wizja świata, w którym wszyscy myślą
            tak samo. Przekora jest jednym ze źródeł postępu. :-))
            I jeszcze jedna refleksja. Mam nadzieję, że to moja nainterpretacja Twojej
            wypowiedzi, ale po jej przeczytaniu odnoszę wrażenie, że nie dopuszczasz
            możliwości, że ktoś może naprawdę nie uznawać zmarłego Papieżą za swój
            autorytet. To jest o tyle niebezpieczne, że tak właśnie rodzi się
            fundamentalizm, przez zaprzeczenie prawa do posiadania odmiennego systemu
            wartości. Myślę, że nawet zmarły Papież nie widziałby w tym nic zdrożnego, że
            nie jest dla kogoś autorytetem. :-))
            • Gość: satyde Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.plocman.pl 09.06.05, 14:45
              roman_j napisał:
              Ja nie posuwałbym się do próby oceniania, dlaczego oni tak mówią (lub piszą).
              > Nawet jeśli jest tak, jak piszesz, to ja nie widzę nic zdrożnego w tym, że
              ktoś
              > chce się wyróżnić. Przeraża mnie osobiście wizja świata, w którym wszyscy
              myślą
              > tak samo. Przekora jest jednym ze źródeł postępu. :-))

Ja też nie widzę nic zdrożnego w chęci odróżnienia się od innych, jeśli tylko
              robi się to w zgodzie z własnym sumieniem a nie dla pokazania jakim to się nie
              jest oryginałem.

> I jeszcze jedna refleksja. Mam nadzieję, że to moja nainterpretacja Twojej
              > wypowiedzi, ale po jej przeczytaniu odnoszę wrażenie, że nie dopuszczasz
              > możliwości, że ktoś może naprawdę nie uznawać zmarłego Papieżą za swój
              > autorytet. To jest o tyle niebezpieczne, że tak właśnie rodzi się
              > fundamentalizm, przez zaprzeczenie prawa do posiadania odmiennego systemu
              > wartości. Myślę, że nawet zmarły Papież nie widziałby w tym nic zdrożnego, że
              > nie jest dla kogoś autorytetem. :-))

Dziwny byłby to człowiek, który uważałby siebie za autorytet. Dla mnie od razu
              byłby stracony.
              • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 14:58

> Ja też nie widzę nic zdrożnego w chęci odróżnienia się od innych, jeśli tylko
                > robi się to w zgodzie z własnym sumieniem a nie dla pokazania jakim to się nie
                > jest oryginałem.

Szczerze gratuluję umiejętności prześwietlania cudzych sumień. :-)))

> > I jeszcze jedna refleksja. Mam nadzieję, że to moja nainterpretacja Twojej
                > > wypowiedzi, ale po jej przeczytaniu odnoszę wrażenie, że nie dopuszczasz
                > > możliwości, że ktoś może naprawdę nie uznawać zmarłego Papieżą za swój
                > > autorytet. To jest o tyle niebezpieczne, że tak właśnie rodzi się
                > > fundamentalizm, przez zaprzeczenie prawa do posiadania odmiennego systemu
                > > wartości. Myślę, że nawet zmarły Papież nie widziałby w tym nic zdrożnego,
                > > że nie jest dla kogoś autorytetem. :-))
                >
                > Dziwny byłby to człowiek, który uważałby siebie za autorytet. Dla mnie od razu
                > byłby stracony.

Ujmijmy to inaczej, bo wyraziłem się nieprecyzyjnie. Myślę, że zmarły Papież,
                choć był niewątpliwie strażnikiem pewnej Prawdy, nie kwestionowałby niczyjego
                prawa do posiadania własnej prawdy, jeśli by tylko ta własna prawda nie była
                źródłem krzywdy drugiego człowieka. :-))
                • mariuszg2 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 15:25

"Ujmijmy to inaczej, bo wyraziłem się nieprecyzyjnie. Myślę, że zmarły Papież,
                  choć był niewątpliwie strażnikiem pewnej Prawdy, nie kwestionowałby niczyjego
                  prawa do posiadania własnej prawdy, jeśli by tylko ta własna prawda nie była
                  źródłem krzywdy drugiego człowieka. :-))"

Widać, że obca ci nauka papieża.
                  • maciek.zwany.jajem Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 15:28
                    mariuszg2 napisał:

> Widać, że obca ci nauka papieża.

Z szacunku, Urzędasie na "c" i "p" wciskaj klawisz shift.
                    • mariuszg2 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 15:32
                      OK Przepraszam :)
                  • Gość: Skrzydlak Mariuszg2 IP: *.class146.petrotel.pl 13.06.05, 16:04
                    mariuszg2 napisał:

> Widać, że obca ci nauka papieża.

Zarzucasz Romanowi, że nie zna nauczania Papieża. Skoro stawiasz mu taki
                    zarzut, to sam musisz być ekspertem. To się bardzo dobrze składa, bo ja też nie
                    znam zbyt dobrze nauczania Papieża i korzystając z okazji chciałbym cię
                    poprosić o drobna przysługę (zresztą nie tylko ja na tym skorzystam, ale też
                    inni forumowicze). Chciałbym żebyś streścił na forum wszystkie encykliki Jana
                    Pawła II. Byłoby tez miło, gdybyś oprócz streszczenia napisał też, jak sam
                    rozumiesz treść każdej encykliki. To będzie dla nas bardzo cenne, dla nas, nie
                    znających nauki Papieża, poznać ją dzięki komuś, kto ją poznał. Chyba nam tego
                    nie odmówisz? Nie powinieneś takiej wiedzy zatrzymywac tylko dla siebie. To
                    byłoby sprzeczne z Jego wolą.
                • Gość: satyde Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.plocman.pl 10.06.05, 07:10
                  roman_j napisał:

> Szczerze gratuluję umiejętności prześwietlania cudzych sumień. :-)))

Daruj sobie!

• Gość: morfeusz 3115 Wielce kochający Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:32
              Ciekawe że za życia Jana Pawła II nikt nie wypowiadał sie że był jego
              autorytetem.
              • roman_j Re: Wielce kochający Jana Pawła II 16.06.05, 10:36
                Gość portalu: morfeusz 3115 napisał(a):

> Ciekawe że za życia Jana Pawła II nikt nie wypowiadał sie że był jego
                > autorytetem.

"Chiba" nie zrozumiałeś przesłania, Morf. Odstaw fetę, to może jeszcze będa z
                Ciebie ludzie. ;-))
        • monia515 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 09.06.05, 15:11
          .. i jeszcze o Miłoszu wspomina..

Oto wiersz wspaniałego naszego Miłosza:
          Wiersz napisany przez Czesława Miłosza we Lwowie w 1939 roku. Wydrukowany w
          miejscowej prasie za zezwoleniem władz radzieckich i nagrodzony specjalną
          nagrodą Stalina.

1. Runą w łunach, spłoną w pożarach
          Krzyże Kościołów , krzyże ofiarne
          I w bezpowrotnym zgubi się szlaku
          Z Lechickiej ziemi Orzeł Polaków

2. O słońce jasne, wodzu Stalinie
          Niech władza twoja nigdy nie zginie
          Niech jako orłów prowadzi z gniazda
          Rosji i Kremla płonąca gwiazda

3. Na ziemskim globie flagi czerwone
          Będą na chwałę grały jak dzwony
          Czerwona Armia i wódz jej Stalin
          Odwiecznych wrogów swoich obali

4. Zmienisz się rychło w wieku godzinie
          Polsko , a twoje córy i syny
          Wiara i każdy krzyż na mogile
          U stóp nam legnie w prochu i pyle.

• Gość: do moni515 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c154.petrotel.pl 09.06.05, 16:55
            To chyba jakiś straszny żart? Horror jakiś bezgraniczny.
            Uwiarygodnij, proszę, że te wierszydło o przerażliwie niskiej wartosci
            literackiej i podłej treści napisał ten noblista. Możesz to zrobić?
      • Gość: Ale to już było Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:25
        Obudż sie stary bo chiba jeszcze śpisz
        • Gość: Miodek Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c153.petrotel.pl 17.06.05, 21:44
          Chyba- nie chiba mądry człowieku
    • Gość: Klemens Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 13:30
      Tak Roman_j
    • Gość: jan Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:36
      to nie żart
      poczytaj sobie innych autorytetów - poetów
      w szkole cie nie uczyli ?
      • Gość: jan Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:36
        to z płockiego SLD czy z wa-wy
    • Gość: juj Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:00
      chleb HRUBY, na zakwasie, cena 5 zł
    • Gość: zbyszkozbogdańcato Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:29
      co za pytanie
      Oleksy,Miller,Cimoszewicz,Michnik,Borowski ...........
      Płock: Hetkowski, Opatrzyk, Kędryna,Kania, Jakubowski,Rokicki ................
    • Gość: a. Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 19:05
      w Łodzi to będzie poseł SLD A.PĘCZAK oraz dr potasik
      • Gość: s. Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:16
        wszędzie to będzie ktoś z SLD
        • Gość: Matka Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:24
          Największy Polaków autorytet to A Samson
    • Gość: bh Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:36
      puk puk puk
    • Gość: Jacek 00 Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: 80.48.4.* 12.06.05, 20:03
      Ja Jacek Kędryna!!!
      • Gość: zyga Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c158.petrotel.pl 13.06.05, 17:34
        A mówiłem? W Łodzi chcą znowu Millera. No wiecie, tego Leszka. Mówią,że go
        umieszczą na liście wyborczej. Czy w tym mieście Łodzi są jeszcze ludzie dla
        których jest on autorytetem?
    • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 14.06.05, 13:46
      Po dzisiejszym wykładzie prof. Aleksandra Wolszczana nie mogę nie poprosić
      autora tego wątku o doprecyzowanie pytania. Dlatego chciałbym zapytać, czy
      chodzi o autorytet moralny, czy może być to autorytet naukowy? Takim autorytetem
      naukowym jest dla bardzo wielu osób niewątpliwie prof. Wolszczan. Jeden z
      uczestników wykładu, o którym wspominałem wyżej, wyraził to nawet werbalnie.
      Tak więc na pytanie, czy jest w Polsce chociaż jeden autorytet, mogę
      odpowiedzieć: tak, jeszcze jest. Przynajmniej do czasu powrotu do USA. ;-))
      • ernest_pinch Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 14.06.05, 17:46
        roman_j napisał:

> Takim autorytetem
        > naukowym jest dla bardzo wielu osób niewątpliwie prof. Wolszczan. Jeden z
        > uczestników wykładu, o którym wspominałem wyżej, wyraził to nawet werbalnie.
        > Tak więc na pytanie, czy jest w Polsce chociaż jeden autorytet, mogę
        > odpowiedzieć: tak, jeszcze jest. Przynajmniej do czasu powrotu do USA. ;-))

A ja sadze ze profesor jest bardziej wzorem niz autorytetem :) A dlaczego..
        Otoz, kiedys w jednej z audycji niejaka pani Szymanek-Deresz trzepoczac
        nadmiernie swymi rzesami wyrazila sie na temat "prawa" - "alez to prawo
        ukladaly autorytety". Jeden z rozmowcow stwierdzil wtedy, ze to nie zadne
        autorytety, tylko grupa kolesi ktorzy narzucili swa koncepcje, swa wizje.
        W mysl takiej definicji uwazam, ze Profesor nie narzucal nikomu swych
        koncepcji. Po prostu ukazal to, co powinno cechowac kazdego pracownika
        naukowego: intelekt, blyskotliwosc, skromnosc, klase :) No, ale w koncu to liga
        swiatowa ;)
        • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 14.06.05, 18:35
          ernest_pinch napisał:

> roman_j napisał:
          >
          > > Takim autorytetem naukowym jest dla bardzo wielu osób niewątpliwie prof.
          > > Wolszczan.
          > A ja sadze ze profesor jest bardziej wzorem niz autorytetem :)

A ja myślę, że te dwie kategorie pojęciowe w dużym stopniu się pokrywają. Zwykle
          wzór bierzemy z kogoś, kto jest dla nas autorytetem. :-))
          • Gość: ziomek Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c155.petrotel.pl 14.06.05, 19:54
            Bardzo się starełem i... nie wyszło - nie zdąrzyłem na ten wykład. Ciekawiły
            mnie bardzo, najbardziej pierwsze segmenty tezy istoty powstania Ziemi.
            Taka okazja! Bardzo żałuję.
            Ale, powiem twardo, nie jest Profesor moim autorytetem. Ta duża litera to
            wielki szacunek dla jego pasji badawczej i wiedzy. Wiedzy? Jak powstała Ziemia?
            To tak trudne do wyobrazenia jak Wielki Wybuch, a jeszcze trudniej
            Nieskończoność. Czy ktokolwiek potrafi to wyjaśnić. Tak? Zadam naiwne w swej
            istocie pytanie: co, wobec tego było przed wybuchem. Jeżeli jest on detalem,
            zjawiskiem, ktore można zmierzyć, bo można. To co bylo przed nim? A co krok
            wcześniej? Nic? Nie wierzę. Po prostu nie wiem!
            Miłego dnia Romanie-j, na zawsze...
            • Gość: oi Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:05
              Wojciech Jaruzelski - Wolski
            • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 14.06.05, 21:33
              Gość portalu: ziomek napisał(a):

> Bardzo się starełem i... nie wyszło - nie zdąrzyłem na ten wykład. Ciekawiły
              > mnie bardzo, najbardziej pierwsze segmenty tezy istoty powstania Ziemi.
              > Taka okazja! Bardzo żałuję.

To Ci mogę akurat pokrótce wyjaśnić. Ziemia powstała z materii powstałej w
              wyniku wybuchów gwiazd. Materia ta, pod wpływem grawitacji, formowała dyski, z
              których powstały planety. To tak w telegraficznym skrócie. :-))

> Ale, powiem twardo, nie jest Profesor moim autorytetem. Ta duża litera to
              > wielki szacunek dla jego pasji badawczej i wiedzy. Wiedzy? Jak powstała
              > Ziemia? To tak trudne do wyobrazenia jak Wielki Wybuch, a jeszcze trudniej
              > Nieskończoność. Czy ktokolwiek potrafi to wyjaśnić. Tak? Zadam naiwne w swej
              > istocie pytanie: co, wobec tego było przed wybuchem. Jeżeli jest on detalem,
              > zjawiskiem, ktore można zmierzyć, bo można. To co bylo przed nim? A co krok
              > wcześniej? Nic? Nie wierzę. Po prostu nie wiem!

Myślę, że na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi. I być może na zawsze pytanie to
              pozostanie domeną filozofów, a nie fizyków. :-))
              • Gość: anna Roman_J utracił wiarygodność,nie wyciąga wniosków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:40
                forumowa hałastra - nie pierwsza to twoja wpadka
                ubliżają tobie a ty im, nie różnisz się od forumowej hałastry,przykro mi
                • roman_j Re: Roman_J utracił wiarygodność,nie wyciąga wnio 14.06.05, 22:12
                  Gość portalu: anna napisał(a):

> forumowa hałastra - nie pierwsza to twoja wpadka
                  > ubliżają tobie a ty im, nie różnisz się od forumowej hałastry,przykro mi

Jestem znany z tego, że nazywam rzeczy po imieniu. Jeśli to odbiera mi w Twoich
                  oczach wiarygodność, to znaczy, że nie jesteśmy dla siebie partnerami do
                  rozmowy. I mnie z tego powodu bynajmniej nie jest przykro. :-))
                • Gość: a. Roman_J utracił wiarygodność,nie wyciąga wniosków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:48
                  Modzelewski ma na imę Mieczysław
                  • Gość: GGGGGGGGGGGGGGGGGG Roman_J utracił wiarygodność,nie wyciąga wniosków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:23
                    było już mówione ze Modzelewski ma na imię Mieczysław i jest Polakiem
      • Gość: ziomek Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c155.petrotel.pl 14.06.05, 19:46
        Romanie_j. Oczywiście nie chodzi mi o żadnego naukowca. ( to byłoby zbyt łatwe -
        zbyt trudne (wybierz włąściwe). Nie chodzi także o ojca i matkę, no...dziadka
        i babcię też.
        Aby Cię całkowicie skołować (widzę, że mi się to udaje)zapytam o polityka,
        obywatela RP. Takiego faceta (facetkę) któremu byś uwierzył i oddał w części
        swój i rodziny los w jego ręce.
        Po minie widzę, że Ci zrzedła. Ale cóż sel a vie...
        • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 14.06.05, 21:28

> Aby Cię całkowicie skołować (widzę, że mi się to udaje)zapytam o polityka,
          > obywatela RP. Takiego faceta (facetkę) któremu byś uwierzył i oddał w części
          > swój i rodziny los w jego ręce.
          > Po minie widzę, że Ci zrzedła. Ale cóż sel a vie...

Nie jest tak źle. Jest ktoś taki. Ale ponieważ podtrzymuję to, co pisałem, że
          wybór autorytetu jest wyborem osobistym, więc nie napiszę Ci, kto to taki, bo
          nie chciałbym, aby człowiek będący dla mnie autorytetem był dezawuowany przez
          forumową hałastrę. Może napiszę tylko, że nie jest to bynajmniej Leszek Miller,
          żeby tę opcję wykluczyć z góry w dyskusji, która może się rozwinie. :-))
          • Gość: ziomek Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c158.petrotel.pl 15.06.05, 11:01
            Chroń go! Podany na pastwę zawistnych szyderców - zginie. Tak bo każdy
            autorytet ma duszę baranka.
            Nie wiesz jak bardzo cieszę się z Twojej wypowiedzi, że to nie Miller. Jesteś
            w porzo!;-D
            Dobrego dnia! Wiśle cześć!!
          • Gość: SLD_student Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: 80.48.4.* 15.06.05, 21:22
            Romuś ty niestety nie jesteś autorytetem naukowym i dydaktycznym.A mógłyś się
            postarać ty leniuszku!.Ręka na kołdrę i do nauki!!!!
    • Gość: cymes Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c155.petrotel.pl 14.06.05, 19:38
      JEST!!!!!!!!!!!!
      W Łodzi! Będzie na liście wyborczej jako nr 1 (słownie jeden).
      Nazywa sie Miller Leszek.
      hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah-bęc!
    • Gość: Ktoto Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:01
      Karol Modzelewski
      • Gość: Iksiński Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:34
        Dla komuchów z Płocka napewno oszust wyborczy Wojtek Hetek.
      • Gość: ziomek Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c154.petrotel.pl 16.06.05, 18:11
        Oooo Tak! To ważna osoba, Karol Modzelweski.( Mam osobistą sympatię do tego
        imienia. Ale to inna sprawa.)
        No to powiedzmy sobie wprost. Czy pan prof. Karol Modzelewski mógłby być lub
        czy już jest liderem. ? Nie myśle o żadnej partii itp. Myślę o narodzie polskim.
        To proste. Jest naród bez lidera. To stanowisko wakuje - jest wolne. Czy
        Karol Modzelewski byłby dobrym liderem? Toż to jest także (także) autorytet.
        Proszę.
        • roman_j Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? 16.06.05, 19:04

> To proste. Jest naród bez lidera. To stanowisko wakuje - jest wolne.

I może niech tak zostanie, bo zbyt często w dotychczasowej historii słowo
          "lider" znaczyło to samo co "wódz". Przynajmniej w odniesieniu do narodu. :-))
          • Gość: przekonany Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:29
            W Polsce Michnik w Płocku Kruszewski dał ogromne możliwości kształcenia młodym
            ludziom malącym problem z nauką Lepiej że się uczą niż mieliby huliganić Może
            inteligencji im to nie poprawi ale chociaż mają zajęcie
    • Gość: cyprys Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:40
      Tymiński
      pozdrowienia od przyszłej matki - polki

へようこそ!
      アメリカのアウトドアブランドの日本語オフィシャルサイト。オンラインショッピング、
      カタログ請求、店舗の情報等を掲載。
      hwwd
      • Gość: jh Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 23:16
        ...i kamieni kupę ?
      • Gość: kurde Re: Czy w Polsce jest chociaż jeden autorytet? IP: *.c157.petrotel.pl 17.06.05, 19:25
        Szlag by to trafił. Bardzo upierdliwy ten Tymiński on jest. Chory czy cuś?W
        morde jeża!
    • Gość: dareks Iwona Schymalla z TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:13
      Iwona Schymalla z TVP - dla mnie Ona jest autorytetem. Iwona na prezydenta!
      • Gość: ... Re: Iwona Schymalla z TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:05
        no , niezła dupa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka