Dodaj do ulubionych

Nowy konserwator zabytków

03.11.06, 20:53
Kolejny stołek do obsadzenia swoim człowiekiem, którego jedynym zadaniem
będzie przyklepywanie tego, co zrodzi się w głowach naszych rządzacych. A że
często rodzą się tam pomysły nieszczęśliwe, więc taki "przyklepywacz" zamiast
urzędnika kompetentnego i niezależnego od władz na pewno się przyda. Szkoda,
że tylko władzy, a nie miastu i jego mieszkańcom.
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c158.petrotel.pl 04.11.06, 07:14
      lepszy nowy niż stary,który nie robi nic albo robi nie tak np.: dawna siedziba
      SLD jaka ona jest teraz kolorowa,a można było ruszyć mózgiem i zmienić
      fasadę,dodać skośne dachy i niech sobie budyneczek stoi...to nie jedyny
      przykład jaki znam
      • Gość: Rafał do "onego" IP: *.c157.petrotel.pl 04.11.06, 10:30
        jeżeli kandydat na nowego konserwatora zabytków wystąpi z takimi jak twój
        pomysłami w programie, to go komisja konkursowa zabije śmiechem. Oczywiście
        tylko w takim przypadku, jeżeli będzie się składała z osób kompetentnych, a nie
        z orłów - sokołów typu Kolczyński, Wierzbicka i Kwiatkowski. Kto zna odpowiedź
        na pytania: jaki jest regulamin konkursu i skład komisji konkursowej? A może
        odpowiedzi na te pytania poznamy po otworzeniu JEDYNEJ koperty z ofertą?
        • Gość: on Re: do "onego" IP: *.c241.petrotel.pl 05.11.06, 09:50
          Więcej takich komisji zabijających śmiechem i...więcej miejsc na wycieczki za
          Naszą zachodnia granicę by popatrzeć jak odbudowywuje się całe starówki.A panu
          Rafałowi życzę wystąpienia w takiej komisji to pośmiejemy się obaj :-)))
      • Gość: Przewodnik płocki Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c244.petrotel.pl 04.11.06, 12:41
        Panie "ON" pewnie dorobiłby Pan bogato rzeźbione paski wokół okien, bonie na
        ścianach, dach spadzisty pod dachówka ceramiczną, napisał tablicę "najnowszy
        obiekt zabytkowy w Płocku" i zaprosił wycieczki do zwiedzania, bo to blisko
        odwachu i Katedry. Mnie akurat kolorystyka tego obiektu się podoba i z
        porównaniu z tym co dzieje sie na płockich osiedlach nie podlegających
        konserwatorowi zabytków to uważam zę obiekt bardzo wyładniał.
        • Gość: rashid Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c241.petrotel.pl 05.11.06, 09:53
          Dla Pana Przewodnika najlepiej postawmy na placu Narutowicza jakiś wspaniały
          szklany biurowiec,a może nie lepiej zatynkujmy siedzibę TNP i zalejmy asfaltem
          Mostową.Aha zniszczmy odbudowane Drezno aby się nikt nie połapał,że to tylko
          odbudowane kamienice.
    • Gość: Marysia Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c157.petrotel.pl 04.11.06, 10:22
      Nie wiem kto o tym decyduje żeby Ratuszowi przyznać uprawnienia konserwatora
      zabytków, ale odradzam tego z całego serca. Płocki Urząd Konserwatorski to
      jedna z ostatnich kompetentnych i rzetelnych placówek w tym mieście PRAWA I
      SPRAWIEDLIWA, i na dodatek całkowicie aplityczna w odróznieniu od urzedu
      miasta. Na załatwienie sprawy w urzędzie konserwatorskim najdłużej czekałam 5
      dni i Pani Dorotka przepraszała jeszce że tak długo bo miała mnóstwo pracy. Na
      decyzję w Urzezie miasta najkrócej czekałam 4 miesiace i 3 dni, najdłużej 18
      miesiecy (!!!!!).
      • Gość: Piórem Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c155.petrotel.pl 04.11.06, 15:57
        Też uważam że parcie Kolczyńskiego z Milewskim na przejecie kompetencji urządu
        konserwatorskiego to próba ukrycia ich nieudolności którą boleśnie obnażał
        każdy przegrany konflikt z Urzędem Konserwatorskim. Jestem przeciw dalszemu
        niszceniu miasta przez nieudaczników typu Kolczyński z Milewskim.
      • Gość: Cierpliwa Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c246.petrotel.pl 04.11.06, 22:03
        Potwierdzam Pani Dorotka swoją kompetencją fachowościa i uprzejmością bije tych
        z urzędu miasta na głowę. Aż skora mi cierpnie gdy pomyślę że trzeba byłoby
        załatwiać sprawy w uzrędzie miasta.
      • Gość: Stalaktyt Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.server.ntli.net 05.11.06, 00:45
        Ciekawe czemu jest tylko jedna koperta? Pewnie wszyscy madrzy juz sie
        przyzwyczaili, ze przy obecnej wladzy wiecej kopert nie potrzeba - tylko ta
        jedna jedyna, wypelniona z polecenia i blogoslawienstwem pana MM, ma szanse w
        konkusie.
    • krystiano75 NO to teraz będzie BEZprawo i TKM 04.11.06, 12:09
      jesli konserwator zabytków w tym mieście ma podlegać Kolczyńskiemu, to
      żegnajcie zabytki!!!
      • Gość: plocczanin Re: zabytki bezpieczne pod opieka Stowarzyszenia IP: 89.229.145.* 04.11.06, 12:51
        Nieprawda. Obroni je bardzo zasłuzona organizacja ochrony zabytków ze
        Stogowską. Juz tak wiele uratowali.
        • gzeju Re: zabytki bezpieczne pod opieka Stowarzyszenia 04.11.06, 15:09
          no to chyba normalne w tym kraju... wynik wyborów jest trochę niepewny, więc lepiej na wszelki wypadek poobsadzać swoimi ludźmi to co się da :)

Z kolei pani Agnieszka połowę artykułu poświęca na swoje osobiste domysły, jak to prawdopodobnie jej zdaniem może będzie kiedyś tam w przyszłości. A ja myślałem że to codzienna gazeta a nie czasopismo science-fiction -zamiast wypisywać bzdury można spokojnie poczekać na to aż dowiemy się, kim ów konserwator tak naprawdę jest, jakie ma kwalifikacje itd.
        • Gość: Bardzo smieszne Re: zabytki bezpieczne pod opieka Stowarzyszenia IP: *.c155.petrotel.pl 04.11.06, 15:51
          To może byś Plocczaninie wymienił te uratowane. Jakaś krótka lista :-)
    • Gość: E.Baranowski Nowy konserwator zabytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:24
      Dlaczego ciągle podkreślacie konieczność postawienia pomnika Krzywoustego w
      Płocku skoro jest on ...mordercą i to bardziej okrutnym niż Ci z lat 50-ych.
      Dla zdobycia władzy zabił swojego brata...Zbigniewa zresztą dużo mądrejszego i
      być może jego potomstwo nie doprowadziłoby do rozbicia dzielnicowego ówczesnej
      Polski i późniejszej młócki wewnętrznej i kolejnych między dynastycznych
      mordów.... Jeżeli ten pomnik stanie to ...pierwszym, który obrzuci go jajami
      będę ja... Dla mnie jest to najokrutniejszy morderca w tamtych czasach...

Jeżeli mierzymy wszystkich to mierzmy jedną miarą:
      -Jaruzelski - 9 ofiar stanu wojennego+ ranni/kilkunastu-???/,
      -Piłsudski-zamach majowy:
      -215 zabitych oficerów i żołnierzy,
      -164 zabite osoby cywilne,
      -920 osób rannych.
      Jednym słowem, Piłsudski był 50 razy okrutniejszym mordercą a jaka dziś
      proporcja w ocenie???!!!!

• Gość: Emeryt Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c246.petrotel.pl 04.11.06, 21:59
      Czy tym pisowskim postkomunistom z urzędu miasta odbiła korba? Wszystko co się
      dało "uczciwie" spieprzyli jeszcze magazynier Kolczyński chciałby treochę
      pomieszac w zabytkach. Łapy precz!
      • Gość: liczykrupa Re: Nowy konserwator zabytków z nr 497 !Brawo,bis! IP: *.c243.petrotel.pl 04.11.06, 22:20
        A to już 497 pracownik UM,a do II rundy-26 bm będzie nabór 500-nego pracownika!
    • Gość: Major Co ci poprańcy z ratusza jeszcze wymyślą? IP: *.c153.petrotel.pl 05.11.06, 11:54
      Mamy was dość Kolczynscy i Milewscy. Dość waszej nieudolności i pozoranctwa.
      Wszyscy wiedzą że jestescie kompletnymi nieudacznikami.
    • Gość: Makowski Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c154.petrotel.pl 05.11.06, 20:08
      Mamy nareszcie szanse wyrazić swój sprzeciw przeciw 4 letniej głupocie za
      tydzień przy urnach wyborczych.
      • Gość: Piotr Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:36
        Z postów wynika że pani Dorotka jest de best więc gdyby została miejskim
        konserwatorem zabytków byłoby szybko (obsługa), profesjonalnie (doświadczenie)
        i miło (ach te kobiety).
        • Gość: Ulaga Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c246.petrotel.pl 05.11.06, 23:07
          Drogi Piotrze JEST SZYBKO, Profesjonalnie I MIŁO. NIestety nie z Milewskim i
          Kolczyńskim. W urzedzie jest opieszale, nieudacznie i niemiło. A jesli nie
          wiesz o czym piszesz to lepiej nie zabieraj głosu.
          • maciek.zwany.jajem Re: Nowy konserwator zabytków 05.11.06, 23:24
            A Ty wiesz? Pracujesz tam? Jeżeli tak, to nieładnie piszesz na chlebodawców. A
            jeżeli nie, to nic nie wiesz.
            • Gość: Ulaga Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c153.petrotel.pl 06.11.06, 07:44
              NIe pracuje -jestem częstym interesantem w jednym i drugim urzędzie.
    • Gość: Jajco Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.pw.plock.pl 06.11.06, 14:17
      CZy tym ludziom nie dośc pazernosći????
    • Gość: Grom Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c158.petrotel.pl 06.11.06, 16:56
      Czy Zdaniem Pani Redaktor "dużo większa swoboda inwestycyjny miasta" będzie
      oznaczała zatwierdzanie bez zadnej kontroli kolejnych samowoli budowlanych jak
      grzybek na starym rynku, czy dokumentacji-gniotów typu projekt rozbudowy
      jagiellonki spod znaku M.Milewskiego?
      • Gość: Stefan Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c153.petrotel.pl 06.11.06, 22:56
        Własciwie Grom Masz rację chodzi o uprawianie gniotologii przez kolczynskiego
        • Gość: Wizjoner A ja mam wizję IP: *.c246.petrotel.pl 07.11.06, 08:45
          Widzę miasto Kolczyńskim i Milewskim rządzone, Które nie korkuje się z powodu
          skoncentrowania wszystkich wymian chodników i krawężników realizowanych na 2
          miesiące przed wyborami. Miasto w którym praworządni i sprawiedliwi nie robia
          samowoli budowlanych, których umiejętności i strategie sięgają dalej niż
          wymiana dobrych chodników i latarni "na lepsze", bez aroganckiej sprzedaży
          najbardziej atrakcyjnego planu w centrum miasta bez liczenia się z wolą jego
          mieszkańców
          • Gość: Jajco Re: A ja mam wizję IP: *.c157.petrotel.pl 07.11.06, 15:26
            To ty chyba masz coś oczami panie wizjoner.
    • Gość: Optymista Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c245.petrotel.pl 07.11.06, 22:30
      Tworzenie stanowiska miejskiego konserwatora zabytków to dobry kierunek i w
      Płocku przyniósł bardzo dobre efekty za Prezydenta Kamińskiego. Obecne włądze
      (p. Milewski i Kolczynski) dały się poznac od najgorszej strony jesli chodzi o
      poszanowanie ustawy o ochronie zabytków. Przekazanie im uprawnień byłoby grubym
      błędem.
      • Gość: p Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:01
        powiedziałbym więcej znakomite
      • Gość: Hlawa Re: Nowy konserwator zabytków IP: *.c241.petrotel.pl 08.11.06, 21:40
        Też uważam że małpie brzytwy nie powinno się dawać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka