Dodaj do ulubionych

Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru

27.03.07, 00:17
Na otwarcie amfiteatru będzie konkurs karaoke. Wystąpi również poseł Gosiewski
wraz z towarzyszącym chórkiem Młodzieży Wszechpolskiej z peanem na cześć PiSu.
Dla wszystkich zawiedzionych brakiem Shakiry zaśpiewają "Inne Gwiazdy" prosto
z Youtube:
youtube.com/watch?v=w8QH93jWZbk
youtube.com/watch?v=wJKoz6qNF2g
Obserwuj wątek
    • teufel7 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 07:49
      Skoro padł tu już pierwszy pomysł na repertuar artystyczny uroczystego
      otwarcia amfiteatru - widma, proponuję - wpisujcie swoje propozycje. Czego
      jeszcze, oprócz karaoke z Gosievskim de Vloschtschova można sie spodziewać? A
      może zajrzy tu SAM Pan PREZYDENT, przeczyta i weźmie pod Swoją Szanowną Uwagę?
      Gdzieś tak we wrześniu (optymista jestem!) na uroczystym otwaciu można by
      nagrodzić autora najlepszego pomysłu...Mnie chwilowo nic do łba nie przychodzi
      bo mało muzycznie uzdolniony jestem a i pora nieprzyzwoicie wczesna.Może
      później?..
      • Gość: zielonyjarek Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: *.plock.msk.pl 27.03.07, 08:36
        To chyba jakiś sakremencki ...żart! Az mnie zatkało!

Ale mam też dobra nowinę. Na przypadku tego obiektu możliwe jest zdobywanie
        poważnych stopni naukowych nie tylko w branży budowlanej, ale wielu, wielu innych.
        Nie trzeba więc szukać w kraju tak ciekawych zdarzeń jak płocki amfiteatr.
    • Gość: Piotrulak kłamstwa władzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 08:35
      Ciekawy jestem czy kiedyś nadejdzie taka chwila, że Ratusz uroczyście otworzy
      jakąś inwestycje w terminie. Szczerze wątpie. A co do amfiteatru to pamiętam jak
      dziś, że Milewski równo rok temu z mównicy Rady Miasta zapewniał: amiteatr
      będzie otwarty w czerwcu ( 2006 ). Słowny człowiek:), godny swojego urzędu. rok
      poślizgu to przecież nic strasznego dla miasta bez kina, teatru i hali
      widowiskowo sportowej:).
      Brawo wyborcy:)
    • krzysiek_33 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 08:45
      Mam taką propozycję, żeby zaczekać do stycznia i na otwarcie zrobić festiwal
      kultury eskimoskiej połączony z degustacją surowej płotki z przerębla. W razie
      katastrofy budowlanej Eskimosi pomogą w odbudowie ;-]

k.
      • teufel7 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 08:59
        Płotka z lodu po eskimosku a la amfiteatr! Brawo!!!
        Jak znam Pana Krzycha, zaraz będzie także wierszowany suplement! :))
        • krzysiek_33 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 09:19
          tylko troszkę:)

Nową Płock tworzy tradycję:
          Każdą zepsuć inwestycję,
          lepiej milczeć, bo Prezydent
          gotów zrobić
          eksperyment :)

k.
        • kawka Zwyczajne dziadostwo :-))))) 27.03.07, 09:21
          A mnie się zdaje, że powstanie scena, którą wieszcz nasz przepowiedział. Już
          zwołał aktorów godnych tego horroru:

Hej, kruki, sowy, orlice!
          O wy przeklęte żarłoki!

Zapowiada się to groźnie, publika woła strwożona:

Ciemno wszędzie, głucho wszędzie;
          Co to będzie, co to będzie?

Mistrz ceremonii (ciekawe, kto to mógłby być???:-) ) otwiera przedstawienie
          godne amfiwidma!

Już straszna północ przybywa,
          Zamykajcie drzwi na kłódki;
          Weźcie smolny pęk łuczywa,
          Stawcie w środku kocioł wódki.
          A gdy laską skinę z dala,
          Niechaj się wódka zapala.
          Tylko żwawo, tylko śmiało.

• teufel7 Re: Zwyczajne dziadostwo :-))))) 27.03.07, 09:29
            Widać, kawko, że jesteś większą optymistką, niż krzysiek. Celujesz z otwarciem
            amfiwidma (dopuścisz mnie do połowy tantiem za prawo do nazwy?) gdzieś w
            okolice listopada, prawda?:)

Wszystko dobrze, tylko dlaczego oni mają palić wódkę???!!! Dziadostwo!!!:)))
            • kawka Re: Zwyczajne dziadostwo :-))))) 27.03.07, 09:35
              > Wszystko dobrze, tylko dlaczego oni mają palić wódkę???!!! Dziadostwo!!!:)))

No co Ty, diabeł? To jasne jak piekło! No już przecież Adam pisał, a on wieszcz,
              to wiedział! Czy to normalne, wódkę palić????? No właśnie. Palenie wódki wpisuje
              się w ciąg tysiąca innych niedorzeczności. Np. czy to normalne, że od dwóch lat
              jest most, na który nie ma jak wjechać???? Czy to normalne, że ogłasza się
              przyjazd gwiazdy do... amfiwidma??? Inne sam dopisz :-))) Co do nazwy - jest
              Twoja! Używam jej z całą atencją dla autora :-)
          • zielonyjarek1 Re: Zwyczajne dziadostwo :-))))) 27.03.07, 10:04
            Odsłona druga (w/g innego wieszcza)
            (jakała stoi w kącie i mruga)
            Narrator:

Tam jąkała w kącie stoi
            Ściska d..... bo sie boi.
            Chciałby puścić bąka
            Lecz w p..... też się jąka.

(z drugiej strony sceny chór śpiewa radośnie)

Krasawice w wieku kwiecie
            P....cienko jak na flecie.
            A poważne w wieku damy
            Wy..... całe gamy

(i dalej cienkim głosem, ale z powagą)

Nawet ...papież
            Choć nie miernie
            Też kadzidłem sobie p.....

(oklaski i powszechne p...... na wolnym powietrzu pod membraną!)

Amfiteatr otwarto!
            Taniej i weselej! Prawdaż?
            • Gość: Zawiedziony Re: Zwyczajne dziadostwo :-))))) IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 13:01
              Papież i klony... Szkoda, że taki jesteś, jednak.
              • Gość: zielonyjerek Re: Zwyczajne dziadostwo :-))))) IP: *.plock.msk.pl 27.03.07, 13:41
                Gość portalu: Zawiedziony
                napisał(a):

> Papież i klony... Szkoda, że taki jesteś, jednak.

Nie przejmuj sie, ma być wesoło. Chociaż, fakt, papieżowi ...odpuszczam. Mogło
                go tu nie być. Ale w wierszu jest!
                Trzymaj się!
                • Gość: ......... Re: Zwyczajne dziadostwo :-))))) IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 13:42
                  ok
        • Gość: Zenon Dylewski Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 09:32
          Widać, ze amfiteatr broni sie sam. Zdjąć szmatę i trochę będzie jak dawniej , 0
          za bilety, będzie widać ludzi i paskuda będzie mniej widoczna.
          • teufel7 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 09:43
            Gość portalu: Zenon Dylewski napisał(a):

> Widać, ze amfiteatr broni sie sam. Zdjąć szmatę i trochę będzie jak dawniej ,
            0
            > za bilety, będzie widać ludzi i paskuda będzie mniej widoczna.

I tak to się chyba skończy...
            Ale nie zapominajmy o repertuarze. Na razie mamy Eskimosa z płotką w zębach
            przy kotle z płonącą (!!!) wódką. Co dalej? Tramwaj do amfiwidma nie dojedzie...
            Ale pani Magda G. bedzie na 100%!!!
            Ispicjent ! Rola dla Pani Magdy, proszę! :))
            • teufel7 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 09:47
              teufel7 napisał:
              >Ispicjent !

Buuuu! Literówka! INSPICJENT oczywiście gdzieś zapodział tę rolę!
              Jak znam życie, kawka pomoże, choć od szopki upłynęło trochę czasu!:))
          • krzysiek_33 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 09:44
            o właśnie, zerwać płachtę, zgoda w 100%,

k.
            • Gość: Zenon Dylewski Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 13:51
              Jeszcze jeden pomysł dla Grodeckiej. 1 szmata na boku , dla hołoty

2 szmata na dachu płatne - won.
            • Gość: xxxxxxxxxx Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 13:54
              Ale zapomniałem , czy tam będzie klimatyzacja, czy tez poduszą sie wszyscy w
              duchocie za opłatą. To jakiś fobia sadomacho?
    • claratrueba Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru 27.03.07, 09:28
      Na otwarcie amfiteatru niech szanowny Pan Prezydent wystąpi z dymisją. Inny
      proponowany termin - otwarcie mostu. Niech to zrobi zanim zbuduje linię
      tramwajową bo, sądząc z tego jak mu się wszystkie inwestycje udają, będzie to
      pierwszy na świecie tramwaj jeżdżący w poprzek ulicy.
      • Gość: Piotrulak Kononowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 10:15
        Naszego prezydenta pod względem intelektu można porównać do Kononowicza.
        Pamiętacie, u niego miało nic nie być ale nic mu z tego nie wyszło. u naszego
        Milesia- miało wszystko być, a nic nie ma:).
        • Gość: kolo Re: Kononowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 12:53
          Wpadł mi pomysł na otwarcie amfiteatru /a raczej na jego zamkniecie .
          Ustawić włodarzy miasta na scenie /mozna to grono powiększyć -mozna by zrobić
          konkurs ,,kogo chciałbyś widzieć na scenie,, / podpiłować pylony ,zaprosic
          mieszkańców Płocka aby tłumnie stawili się na okolających amfiteatr Tumach i
          niech solidnym tupaniem udzielą rządzącym absolutorium .Promocja miasta jak sie
          patrzy ,myślę że i CNN by transmitowali na żywo./Mam nadzieję że by się
          zawalił!!!
    • Gość: xxl Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:10
      pan Kuznicki krytykuje amfiteatr a on jakio kierownik inspektorów nadzoru um co
      zrobił.
      • Gość: anonimowy widz Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: 212.2.100.* 28.03.07, 00:19
        Dziwi mnie to wszystko!
        Wszyscy urzędnicy-nieudacznicy mówią o bezpieczeństwie. Nawet radny Nowicki, bo
        Kulpie się nie dziwię.
        Dlaczego niewiele mówimy wszyscy o braku kompetencji,braku umiejetności,
        nieudolności nadzorujących inwestycje miejskie na czele z Milewskim.
        Przecież to kolejny "złoty sedes" dla Milewskiego i tu nie może już zwalić winy
        na nikogo innego.
        A to,że trzeba wydać znowu dodatkowe pieniądze, które nie powinny być wydane,
        gdyby wszyscy odpowiedzialni należycie robili co do nich należy, to nieważne?
        Co na to wszystko Urząd Prokuratora. Przecież to zagrożenie zdrowia i zycia nie
        wyłączając braku nadzoru i niegospodarność publicznymi środkami finansowymi.
        Kto odpowie za ten bałagan....
        • Gość: marek20000 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: *.c242.petrotel.pl 30.03.07, 06:16
          Ludzie - przeciez wiadomo !!!! To wszystko wina PO .....jak zawsze...
    • Gość: 2 Re: Ratusz przesuwa otwarcie amfiteatru IP: *.class147.petrotel.pl 30.03.07, 09:48
      A ja mam inne pytanie?
      czy prokurator zajmie się płockim amfiteatrem ?
      przypominam że Milewski chyba ze 4 lata temu audytował projekt affiteatru za
      kwotę ponad 70 tys. zł po to aby uniknąc błedów przy budowie. I co 70 tys.
      poszło w błoto a dokumentacje poprawiano kilkakrotnie. Milewski ogłosił również
      w kampanii wyborczej w ubiegłym roku " budowa amfiteatru została ukończona"
      mówił to na obradach rady miasta. Okazuje się jednak ze do dzisiaj budowa nie
      została ukończona, Pierwotnie amfiteatr miał kosztować ok. 7 mln zł a kosztuje
      grubo ponad 20 mln. zł Wydaje się że jak na jedna inwestycję to tematów którymi
      winien zainteresować się prokurator jast aż nadto. Może też zbada tę sprawę
      Komisja Rewizyjna rady miasta, chociaż w jej obiektywizm nie wieżę , ponieważ
      zdoninowana jest przez klakierów Milewskiego/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka