Dodaj do ulubionych

Nominowany: Marek Gajewski

17.04.08, 18:59
Gratuluję nominacji
Obserwuj wątek
    • Gość: Aldona Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:04
      reszty mozecie nie prezentowac, szkoda nafty
      • Gość: stary Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:05
        Ciekawe co na to srodowisko prawdziwych ak-owców?
        • Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 19:30
          Czy przypadkiem nie zapomniano tu o Kazimierzu Papińskim, twórcy owego
          konkursu jak i konkursu poezji patriotycznej ?

Kazimierz Papiński był przewodniczącym Komisji Historycznej MKOPWiM, opracował
          system współpracy ze szkołami, jako opiekunami poszczególnych MPNarodowej w
          Płocku. Opiekun MPNarodowej , odznaczony złotym medalem. Jego Zbiory znajdują
          sie w Rodzinie K.Papinskiego, nie wykorzystane i nie opracowane. Doprowadził
          do wyjaśnienia Sprawy śmiertelnego postrzelenia siostry gen. W.Sikorskiego.
          • Gość: entuzjasta Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:48
            Bardzo dobry pomysł.Kazimierz Papiński to dobry kandydat na
            Płocczanina Roku,tyle,że biedaczysko już nie żyje,ale może
            pośmiertnie.
            • Gość: swojak Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:16
              pomerdało się wam chłopaki.Najpierw zapoznajcie się z reulaminem
              plebiscytu,ale i tak dobrze,że płocczanin nie zgłosił samego siebie
              pod jakimś nowym nickiem.
        • Gość: sld Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: 80.48.4.* 17.04.08, 20:50
          Ciekawe co Pan ma na myśli?.Pan Marek Gajewski podobno nie był akowcem,tylko żołnierzem u boku innej formacji politycznej.Czy to prawda?.konkurs zorganizowany przez niego jest fajną sprawą,szczególnie dla młodzieży płockiej.
          • Gość: asd Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:03
            PIĘKNE SŁOWA

"Owszem, całe moje życie było poświęcone ojczyźnie, ale uważam, że
            wszystko, co najważniejsze, już od niej dostałem. Mnóstwo
            satysfakcji z walki w jej obronie, dobrą żonę, córkę i dwóch
            wspaniałych wnuków." Marek Gajewski
            • Gość: bądkowiak Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:12
              Piękna postac.Wiele zrobil dla patriotycznego wychowania pokoleń
              młodych polaków.Człowiek o wielkiej tolerancji,konsyliacyjny i
              skromny.Potrafi uszanować i poglądy i innego człowieka.Mam
              nadzieję,że wygra,choć jakiś zawistnik wyciąga kogoś zupełnie
              nieznanego,pewnie jakiegoś swojego kumpla,który w dodatku podobno
              nie żyje.
              • Gość: asd Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:20
                "Mnóstwo satysfakcji z walki w jej obronie" M.Gajewski, chylę czoło
              • Gość: zaciekawiony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:26
                Czytam te wypowiedzi, zastanawiam się nad zcenzurowanymi postami i
                nie rozumiem o co chodzi. Może facet ma jakieś zasługi, może coś
                zrobił wielkiego, ale ani z artykułu ani z dyskusji geniusza nie
                widać Może faktycznie ktoś by o tych zasługach coś powiedział. Jaki
                ma zawód, czym się zasłużył, co robił w życiu, czy pracował, czy był
                na utrzymaniu myśląc nad koncepcją konkursu, o którym ze wstydem,
                przyznaję nic nie wiem, czy to żołnierz, czy cywil Skąd ta opinia że
                jest wielki? Proszę o uświadomienie mnie.
    • Gość: dociekliwy Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:22
      a od 13roku życia do emerytury co robił? Gdzie pracował? jakie miał
      zasługi? Jaki ma stpień wojskowy? i dlaczego nie awansował? Kto
      potwierdził jego działalność w AK? Może by coś więcej od 13 do 60
      lat, chyba że dalej jest w partyzanckim lesie To tajemnica czy
      ciemna strona życia? Konkurs to chyba za mało na nominację
      • Gość: a. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: dociekliwy Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:54
          nie jestem ubek, bom za młody ale z artykułu (u zwykłe) nie wynika
          nic z życiorysu z lat 13 -60. Mógłbym na niego głosować gdybym
          wiedział co w tym czasie zrobił dla tego miasta lub innego skoro go
          tu nie było Gdyby za wymyślenie jednego konkursu w życiu
          przyznawano taki tytuł to nominowanych byłoby chyba tysiące ludzi
          Jeśli z artykułu o panu Gajewskim dowiedziałeś się coś więcej to
          mnie uświadom bom chyba nie doczytał
      • Gość: plocczanin. Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 21:33
        I tak można w kółko. Konkurs a raczej dwa , to praca K.Papińskiego.
        Organizowanemu przez Niego konkursowi na poezje patriotyczną , patronował
        biskup Płocki Z.Kamiński. Niestety.Ukatrupiono konkurs w UM.
        Dokumentacja MKOPWiM, była przeznaczona do zmielenia po 10 latach.
        Zrobiłem wszystko, żeby archiwalia z okresu przemian społecznych , ocalały.
        To są Znaki Naszych Czasów. grupa decydujaca i konkursowa , to jakieś
        ciało odrealnione od życia. Kanapowe.
        • Gość: radykał Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:56
          Zenek czas na zmiany!Prowadż na barykady!
          • Gość: zwykły Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:12
            Co ma piernik do wiatraka,a Papinski do Gajewskiego.To dwa różne
            niezależne tematy.W plebiscycie bierze udział Pan Marek
            Gajewski,postać zacna.O Panu Papińskim/niech odpoczywa w
            pokoju/zapomiana gdy żył i zapomieli o nim ludzie ,ktorzy sami
            obdarzali się różnymi zaszczytami.Dziś ,pewnie ci sami,gloryfikują
            jego nietuzinkową postać ze względu na wyrzuty sumienia,że wtedy o
            nim nie pamiętali i nie zgłosili Go do tej nagrody,albo jątrzą bo po
            prostu mają taki zawistny charakter starając się umiejszyć rolę
            nominowanego wspaniałego człowieka.
            • kwisniewski Re: Nominowany: Marek Gajewski 17.04.08, 22:23
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,875,60216675,60216675.html Pamiętamy
          • Gość: plocczanin. Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 22:17
            I tak w kółko. Mnie nie chodzi o nominacje, Znikomy procent wybiera
            swojaków. Niech sie bawia.
            Mnie chodzi o Pamięć. Czy Papiński musiał zginąć? Czy Jego praca poszła
            na marne? Był doskonałym organizatorem i uczynił wiele dobrego. I...
            wymazano GO.
            • Gość: sasiad ze slodkich Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:31
              To dlaczego na to pozwoliłeś?Pewnie dlatego,że bez problemu cię
              wciągał nosem w zakresie wiedzy rozumu i poważania.Skarżył się na
              pewnego "kolegę".Może to byłeś ty.
              • Gość: zbowidowiec Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:43
                Panie Dylewski dlaczego pan spamuje.Ten wątek poświęcony jest
                udziałowi w plebiscycie pana marka gajewskiego,a nie zasługom pana
                papińskiego.Otwórz pan nowy wątek i gloryfikuj pan tę postać,a nie
                staraj się odwrócić uwagę od zasług niekwestionowanych i zasłużonych
                pana marka.To wstyd co pan robi.Dlaczego pozwolił pan na jego
                zapomienie ,a przypomiał pana sobie gwałtownie teraz Pana obowiąkiem
                jeśli był pan jego kolega zadbać o pamięć po nim.Dlaczego pan tego
                nie zrobil a teraz wałtownie poszukuje winnych tego zaniedbania.
                • Gość: genetyk [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 23:04
                • Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 23:05
                  Nie jesteś etka żaden zbowidowiec, tylko paskuda z wielonickowymi nazwami.
                  Ponieważ zbieram wszelkie twoje prześladujące wpisy , nie nazwę ciebie brzydko
                  z uwagi na przesłuchania w których może sie wypowiesz. Ja piszę, że
                  K.PApiński był twórcą opisywanych w Gazecie poczynań. i tyle. Akurat betka
                  a znane są twoje poczwarco( wyraz mój) dane, nie pisze , ponieważ Admin
                  chroniący ciebie nieszczęśliwy człowieku, wytnie. Nie kalaj pamięci
                  Opiekuna. W niczym Jemu nie pomogłeś a mogłeś. Pan MG nie jest Tematem
                  moich opisywań ale z Tematu wiodącego nie zszedłem.

Ale możesz obejrzeć w Googlach film , jak to Wiarusy nie poszły 17
                  września na Grób NN Żołnierza po wyjściu z katedry. Moze nie wiesz co było
                  17 września, że Wiarusy, tak godnie się godzące, odmówili złożyć hołd
                  pamięci napadniętym przez sowiety, polskim żołnierzom?

Cały czas wyjawiasz moje nazwisko i to nie jest wycinane przez Admina.
                  • Gość: pysio [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 00:01
                    • Gość: lekmedpsych [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 10:17
                  • Gość: gall anonim Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 11:22
                    Puknij się dobry człowieku w głowę i nie zmuszaj mnie do aktywności
                    na tym śmiesznym polu konfrontacji z niedorozwojem.Koledzy
                    uczestniczący w forum poinformowali mnie,że twoje debilne posty mogą
                    dotyczyc mnie.Zapewniam cię, dobry człowieku ,że mam co robic i nie
                    bawią mnie takie zabawy,ale jeśli chcesz bardzo ,wykorzystam swoja
                    wiedzę, a nie wątpisz chyba,że ją mam,łącznie z dokumentacją
                    faktoraficzną na temat aktywności "niektórych" forumowiczów w ZSMP,w
                    budowie patronackiej ZSMP bloków przy cotexie i innych "wydarzeń" z
                    życia organizacji na kombinacie.Runie wtedy wiele mitów na temat
                    specyficznie pojmowanego patriotyzmu ,a pokaże się obraz
                    koniunkturalnego cwaniaczka idącego zawsze "z prądem"
                    wydarzen.Przestań wycierać sobie buzie moją osobą.Nie straszę cię
                    sądem,ani prokuraturą,bo szkoda by mi było na ciebie czasu.Dziś w
                    nocy wróciłem z długiego pobytu poza Płockiem ,co mam udokumentowane
                    w sposób nie budzący wątpliwości i z przyjemnością okażę ,gdy
                    zaistnieje taka potrzeba.Co do Pana Papińskiego informuję cię,dobry
                    człowieku,że za zasługi dla Wojewódzkiej Komisji Działaczy Ruchu
                    Młodzieżowego przy FSZMP osobiście dekorowałem go odznaczeniem.W/g
                    mojej wiedzy była mu z teo miejsca udzielana także różnorodna
                    pomoc.Dziwi mnie,dobry człowieku,że ty opiekun miejsc pamięci
                    narodowej zamiast poprzeć jednoznacznie kandydaturę Pana Marka
                    Gajewskiego usiłujesz obniżać jego zasługi.Nie namawiam cię,dobry
                    człowieku,abyś poddał się różnorodnym terapiom ,jak rozumiem z
                    dobrego serca proponowanym ci przez forumowiczów,bo to twoja
                    sprawa,ale sugeruję ci,miły człowieku,żebyś mnie nie straszył
                    prokuratorem, policją itp i przestał kojarzyć sobie to co o
                    tobie,miły człowieku,piszą na forum z moją osobą oraz moją jak to
                    nazywasz stacją telefoniczną czy jakoś tak.Życzę sukcesów i
                    poważania na forum z braku innego zajęcia.
                    • Gość: czerwony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:01
                      Ja też mam kilka fajnych fotek z fasmu w kombinacie.Jest tam miły
                      człowiek jako aktywista.
                      • Gość: wojtek Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 13:23
                        Szanowny Panie Marku,pozdrawiam i trzymam kciuki.Wygra Pan
                        napewno,bo ludzie cenią Pana skromność,drogę życiową i to co Pan
                        realnego i potrzebnego zrobił,robi i będzie robił, dopóki sił
                        starczy do pracy, dla patriotycznego wychowania pokoleń.Niech Pan
                        się nie przejmuje ujadającymi, sfrustrowanymi kundelkami.Zresztą
                        jest Pan ponad to!
                        • Gość: historyk Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 19:36
                          Na pewno wygra o ile odsłoni się dziura w życiorysie wartości pół
                          wieku
                          • Gość: dozaciekawionego Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 01:07
                            Znów zenek zmieniłeś nicka?Podziwiam jak się w tym nie
                            pogubisz.Chciała by dusza do raju,ale nie dla psa
                            kiełbasa.Plocczaninem roku nie zostaniesz.
                            • Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 19.04.08, 19:18
                              miły szlachetny człowieku . Ja mam łącze MultiMedia. Nie ukrywam IP. Jestem
                              Opiekunem MPNarodowej a to jest działalność zgodna z prawem. Nie muszę sie
                              kryć jak stacja telefoniczna. Nagrałem wczoraj film dokumentalny o
                              schizofrenii. I wszystko jest jasne.... Są tam pokazane wasze metody
                              działania. Kilkaset wpisów to dzieło stacji telefonicznej znanego
                              biznesmena , którego dane podano w piśmie Prokuratora |Rejonowego pod
                              sygnatura; akt 2Ds.2310/07. Jest i Curii i Wańkowicza. W piśmie tym podano
                              jak na dłoni - kto jest osoba "zgintera" . Kto ukrywał sie pod ksywą "
                              duduś" , łamiąc prawo.
                              Szkoda, że Nadzór Forum, zezwala na wpisy wasze, które psuja i opinię Gazecie.
                              Ci chorzy ludzie poczynili zmasowany atak, pisząc urojone opisy. Jak
                              prowadza interesy? Tak samo? A ich partnerzy tego nie widzą?

Ja do mianowanego Kandydata nic nie mam.

Ja napisałem, że w Płocku nieżyjący Opiekun rozpoczął i konkursy i prace
                              ze szkołami. Ze zgryzoty i braku pomocy UM, odebrał sobie życie. A
                              najdzielniej bija króle... a najgęściej giną chłopy... Dorobek K.PApińskiego
                              , czeka na opracowanie i wykorzystanie historyczne.

Nie moze ot tak sobie zniknąć - została Jego praca.
    • Gość: GOść Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:35
      Wielką tajemnicą co jest dziwne jest brak działalności Pana G.na Dolnym Sląsku
      .Słyszałem ,że był prokuratorem i .to dobrym.
      • Gość: taka Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:53
        twoje plotki Jacek,zostaw dla siebie, nie pomawiaj
      • Gość: prawnik Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 00:09
        jakim prokuratorem? Zeby nim być trzeba wyksztłcenia prawniczego ą
        ten pan nie legitymuje się żadnym
        • Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 20.04.08, 00:32
          I tu widać twoją chorobę psychiczną. Brak umiejętności rozeznania
          rzeczywistości.

Podałem sygnaturę pisma Prokuratury Rejonowej z dnia 7 grudnia 2007 roku.
          Pismo podpisała prokurator Prokuratury Rejonowej, Anna Tendera - Wolińska.

Nadal prowadzisz nękanie i poniżanie. Tak nie postępuje człowiek. Żyjemy
          zobligowani naszą polska kultura i obyczajami, których nie stosujesz.

Admin jest udziałowcem nękania . Nie wykonuje zobowiązań Regulaminu Forum.
          Powtarzam jeszcze raz. Nie zajmuje sie osoba kandydata na akcję zaszczytową.
          Natomiast daje świadectwo Prawdzie, że Opiekun MPNarodowej Kazimierz
          Papiński , był autorem poczynań opisywanych w prasie.
          • Gość: kornik Re: do autora filmu o schizofrenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:25
            Ten film o schizofrenii to z samym sobą w roli głównej bo to
            najczystrzy kliniczny przypadek.
            • Gość: lawyer Re: do autora filmu o schizofrenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:36
              Zdenek z jakiego paragrafu będziesz ścigał swoich prześladowców i
              chyba nie za to ,że masz mieszkanie z patronatu,ani w sprawie portek
              • Gość: plocczanin Re: do autora filmu o schizofrenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 11:10
                Zapomiałem podac tytuł filmu to z nerw.TYtul brzmi: ZEnek.Studium
                przypadku AuTolustracja.
                • Gość: X muza Re: do plocczanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 11:24
                  Gdzie można będzie ten film obejrzec.Może być ciekawy.
                  • Gość: monika Re: do plocczanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:56
                    Czy będzie to film offowy,czy w normalnej dystrybucji w kinach?
                    • Gość: plocczanin Re:Admin a Konkurs IP: *.plock.mm.pl 20.04.08, 13:25
                      Etka gaworzysz sam ze sobą. Film amerykański o schizofrenii, nadawała
                      kablówka z programu Discovery.
                      A Temat wiodący, to podstawy przyznania tytułu gazetowego zwycięzcy
                      konkursu. Czy myślisz, że czytelnicy nie widzą , że z tobą jest niedobrze?
                      • Gość: somsiad Re:Admin a Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 13:58
                        Straszna rzecz się stała prześladowcy doprowadzili zenona do obłędu.
                        • Gość: all anonim Re:Admin a Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 14:01
                          Zenek to naprawdę nie ja zrobiłem te wpisy.Musiałeś jeszcze komuś
                          zakłamaniem i pruderią wejść za pazury.
                          • Gość: a. Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 19:48
                            Mojej Mamy siostra Henryka walczyła w tym samym zgrupowaniu co Pan
                            Gajewski,nastepnie pod dowództwem P.Nowaka.Obecnie obie nieżyją ale
                            zachowały sie wspomnienia Henryki która opisuje lata walki obu Panów
                            o wolną i sprawiedliwą Polskę.
                            • Gość: niezdecydowany Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:13
                              Dziękuję To mi wystarczy Głosuję na tak
                              • Gość: doplocczzanina Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:31
                                Napisal Pan,że do nominowanego przez płockie autorytety kandydata
                                Pan<nic nie ma>.Zmartwił mnie Pan.Powinien Pan miec do niego podziw
                                i szacunek,ale to takie nasze ,gościu robi coś dla dobra
                                publicznego,a my go olewamy,bo nie o nas piszą,a najlepiej to
                                powiedzieć,że to co osobiście robił to nie jego zasługa tylko
                                przysłowiowego kowalskiego.Co za mentalność.Pewnie gdy budowano
                                Kombinat spłynął Pan tu jako fala napływowa.
                                • Gość: zaciekawiony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:59
                                  I znów piana i mydlana dyskusja jaki to autorytet. Nie wątpię ale
                                  pytam na czym tawielkość polega? Czym się zasłużył? To że walczył to
                                  pewne bo wcielony podczas wojny do wojska walczyć musiał Współczuję
                                  że tak musiał spędzić młodość. Pytam, co robił przec ponad pół wieku
                                  po wojnie? Skoro tak ktoś broni jego honoru to chyba zna jego
                                  zasługi.Dlaczego więc mnie obraża a nie podzieli się wiedzą
                                  świadczącą o tych zasługach. Nie znam tego Pana i żeby głosować chcę
                                  coś o nim wiedzieć. Czy wymagam zbyt wiele? O co tu chodzi?
                                  • Gość: zwykly Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:11
                                    Nie głosuj h....urt ci w d....etal
                                    • Gość: zaciekawiony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:24
                                      Pan Gajewski byłby dumny z twojej wypowiedzi A odpowiadając na ten
                                      chamski wpis nie będę głosować na kogoś kto ma taaaaaaaaaaaaaaaaaką
                                      dziurę w życiorysie
                                      • Gość: bangs Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:36
                                        A ty jaką masz dziurę?
                                        • Gość: milena Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 17:24
                                          Okrągłą i wilgotną,wonną jak wiosenna łąka,chętną i pomysłową.Czy to
                                          wystarczy?
                                          • Gość: pan Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 16:04
                                            bede głosował na Pana Gajewskiego
                                            wogóle właczam sie do działalności przeciw złu,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka