kwisniewski 17.04.08, 18:59 Gratuluję nominacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aldona Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:04 reszty mozecie nie prezentowac, szkoda nafty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:05 Ciekawe co na to srodowisko prawdziwych ak-owców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 19:30 Czy przypadkiem nie zapomniano tu o Kazimierzu Papińskim, twórcy owego konkursu jak i konkursu poezji patriotycznej ? Kazimierz Papiński był przewodniczącym Komisji Historycznej MKOPWiM, opracował system współpracy ze szkołami, jako opiekunami poszczególnych MPNarodowej w Płocku. Opiekun MPNarodowej , odznaczony złotym medalem. Jego Zbiory znajdują sie w Rodzinie K.Papinskiego, nie wykorzystane i nie opracowane. Doprowadził do wyjaśnienia Sprawy śmiertelnego postrzelenia siostry gen. W.Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entuzjasta Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:48 Bardzo dobry pomysł.Kazimierz Papiński to dobry kandydat na Płocczanina Roku,tyle,że biedaczysko już nie żyje,ale może pośmiertnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:16 pomerdało się wam chłopaki.Najpierw zapoznajcie się z reulaminem plebiscytu,ale i tak dobrze,że płocczanin nie zgłosił samego siebie pod jakimś nowym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: 80.48.4.* 17.04.08, 20:50 Ciekawe co Pan ma na myśli?.Pan Marek Gajewski podobno nie był akowcem,tylko żołnierzem u boku innej formacji politycznej.Czy to prawda?.konkurs zorganizowany przez niego jest fajną sprawą,szczególnie dla młodzieży płockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:03 PIĘKNE SŁOWA "Owszem, całe moje życie było poświęcone ojczyźnie, ale uważam, że wszystko, co najważniejsze, już od niej dostałem. Mnóstwo satysfakcji z walki w jej obronie, dobrą żonę, córkę i dwóch wspaniałych wnuków." Marek Gajewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bądkowiak Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:12 Piękna postac.Wiele zrobil dla patriotycznego wychowania pokoleń młodych polaków.Człowiek o wielkiej tolerancji,konsyliacyjny i skromny.Potrafi uszanować i poglądy i innego człowieka.Mam nadzieję,że wygra,choć jakiś zawistnik wyciąga kogoś zupełnie nieznanego,pewnie jakiegoś swojego kumpla,który w dodatku podobno nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:20 "Mnóstwo satysfakcji z walki w jej obronie" M.Gajewski, chylę czoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:26 Czytam te wypowiedzi, zastanawiam się nad zcenzurowanymi postami i nie rozumiem o co chodzi. Może facet ma jakieś zasługi, może coś zrobił wielkiego, ale ani z artykułu ani z dyskusji geniusza nie widać Może faktycznie ktoś by o tych zasługach coś powiedział. Jaki ma zawód, czym się zasłużył, co robił w życiu, czy pracował, czy był na utrzymaniu myśląc nad koncepcją konkursu, o którym ze wstydem, przyznaję nic nie wiem, czy to żołnierz, czy cywil Skąd ta opinia że jest wielki? Proszę o uświadomienie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:22 a od 13roku życia do emerytury co robił? Gdzie pracował? jakie miał zasługi? Jaki ma stpień wojskowy? i dlaczego nie awansował? Kto potwierdził jego działalność w AK? Może by coś więcej od 13 do 60 lat, chyba że dalej jest w partyzanckim lesie To tajemnica czy ciemna strona życia? Konkurs to chyba za mało na nominację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:54 nie jestem ubek, bom za młody ale z artykułu (u zwykłe) nie wynika nic z życiorysu z lat 13 -60. Mógłbym na niego głosować gdybym wiedział co w tym czasie zrobił dla tego miasta lub innego skoro go tu nie było Gdyby za wymyślenie jednego konkursu w życiu przyznawano taki tytuł to nominowanych byłoby chyba tysiące ludzi Jeśli z artykułu o panu Gajewskim dowiedziałeś się coś więcej to mnie uświadom bom chyba nie doczytał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin. Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 21:33 I tak można w kółko. Konkurs a raczej dwa , to praca K.Papińskiego. Organizowanemu przez Niego konkursowi na poezje patriotyczną , patronował biskup Płocki Z.Kamiński. Niestety.Ukatrupiono konkurs w UM. Dokumentacja MKOPWiM, była przeznaczona do zmielenia po 10 latach. Zrobiłem wszystko, żeby archiwalia z okresu przemian społecznych , ocalały. To są Znaki Naszych Czasów. grupa decydujaca i konkursowa , to jakieś ciało odrealnione od życia. Kanapowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykał Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:56 Zenek czas na zmiany!Prowadż na barykady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:12 Co ma piernik do wiatraka,a Papinski do Gajewskiego.To dwa różne niezależne tematy.W plebiscycie bierze udział Pan Marek Gajewski,postać zacna.O Panu Papińskim/niech odpoczywa w pokoju/zapomiana gdy żył i zapomieli o nim ludzie ,ktorzy sami obdarzali się różnymi zaszczytami.Dziś ,pewnie ci sami,gloryfikują jego nietuzinkową postać ze względu na wyrzuty sumienia,że wtedy o nim nie pamiętali i nie zgłosili Go do tej nagrody,albo jątrzą bo po prostu mają taki zawistny charakter starając się umiejszyć rolę nominowanego wspaniałego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Nominowany: Marek Gajewski 17.04.08, 22:23 fotoforum.gazeta.pl/72,2,875,60216675,60216675.html Pamiętamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin. Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 22:17 I tak w kółko. Mnie nie chodzi o nominacje, Znikomy procent wybiera swojaków. Niech sie bawia. Mnie chodzi o Pamięć. Czy Papiński musiał zginąć? Czy Jego praca poszła na marne? Był doskonałym organizatorem i uczynił wiele dobrego. I... wymazano GO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad ze slodkich Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:31 To dlaczego na to pozwoliłeś?Pewnie dlatego,że bez problemu cię wciągał nosem w zakresie wiedzy rozumu i poważania.Skarżył się na pewnego "kolegę".Może to byłeś ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbowidowiec Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:43 Panie Dylewski dlaczego pan spamuje.Ten wątek poświęcony jest udziałowi w plebiscycie pana marka gajewskiego,a nie zasługom pana papińskiego.Otwórz pan nowy wątek i gloryfikuj pan tę postać,a nie staraj się odwrócić uwagę od zasług niekwestionowanych i zasłużonych pana marka.To wstyd co pan robi.Dlaczego pozwolił pan na jego zapomienie ,a przypomiał pana sobie gwałtownie teraz Pana obowiąkiem jeśli był pan jego kolega zadbać o pamięć po nim.Dlaczego pan tego nie zrobil a teraz wałtownie poszukuje winnych tego zaniedbania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 23:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 17.04.08, 23:05 Nie jesteś etka żaden zbowidowiec, tylko paskuda z wielonickowymi nazwami. Ponieważ zbieram wszelkie twoje prześladujące wpisy , nie nazwę ciebie brzydko z uwagi na przesłuchania w których może sie wypowiesz. Ja piszę, że K.PApiński był twórcą opisywanych w Gazecie poczynań. i tyle. Akurat betka a znane są twoje poczwarco( wyraz mój) dane, nie pisze , ponieważ Admin chroniący ciebie nieszczęśliwy człowieku, wytnie. Nie kalaj pamięci Opiekuna. W niczym Jemu nie pomogłeś a mogłeś. Pan MG nie jest Tematem moich opisywań ale z Tematu wiodącego nie zszedłem. Ale możesz obejrzeć w Googlach film , jak to Wiarusy nie poszły 17 września na Grób NN Żołnierza po wyjściu z katedry. Moze nie wiesz co było 17 września, że Wiarusy, tak godnie się godzące, odmówili złożyć hołd pamięci napadniętym przez sowiety, polskim żołnierzom? Cały czas wyjawiasz moje nazwisko i to nie jest wycinane przez Admina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 00:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekmedpsych [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 10:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 11:22 Puknij się dobry człowieku w głowę i nie zmuszaj mnie do aktywności na tym śmiesznym polu konfrontacji z niedorozwojem.Koledzy uczestniczący w forum poinformowali mnie,że twoje debilne posty mogą dotyczyc mnie.Zapewniam cię, dobry człowieku ,że mam co robic i nie bawią mnie takie zabawy,ale jeśli chcesz bardzo ,wykorzystam swoja wiedzę, a nie wątpisz chyba,że ją mam,łącznie z dokumentacją faktoraficzną na temat aktywności "niektórych" forumowiczów w ZSMP,w budowie patronackiej ZSMP bloków przy cotexie i innych "wydarzeń" z życia organizacji na kombinacie.Runie wtedy wiele mitów na temat specyficznie pojmowanego patriotyzmu ,a pokaże się obraz koniunkturalnego cwaniaczka idącego zawsze "z prądem" wydarzen.Przestań wycierać sobie buzie moją osobą.Nie straszę cię sądem,ani prokuraturą,bo szkoda by mi było na ciebie czasu.Dziś w nocy wróciłem z długiego pobytu poza Płockiem ,co mam udokumentowane w sposób nie budzący wątpliwości i z przyjemnością okażę ,gdy zaistnieje taka potrzeba.Co do Pana Papińskiego informuję cię,dobry człowieku,że za zasługi dla Wojewódzkiej Komisji Działaczy Ruchu Młodzieżowego przy FSZMP osobiście dekorowałem go odznaczeniem.W/g mojej wiedzy była mu z teo miejsca udzielana także różnorodna pomoc.Dziwi mnie,dobry człowieku,że ty opiekun miejsc pamięci narodowej zamiast poprzeć jednoznacznie kandydaturę Pana Marka Gajewskiego usiłujesz obniżać jego zasługi.Nie namawiam cię,dobry człowieku,abyś poddał się różnorodnym terapiom ,jak rozumiem z dobrego serca proponowanym ci przez forumowiczów,bo to twoja sprawa,ale sugeruję ci,miły człowieku,żebyś mnie nie straszył prokuratorem, policją itp i przestał kojarzyć sobie to co o tobie,miły człowieku,piszą na forum z moją osobą oraz moją jak to nazywasz stacją telefoniczną czy jakoś tak.Życzę sukcesów i poważania na forum z braku innego zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:01 Ja też mam kilka fajnych fotek z fasmu w kombinacie.Jest tam miły człowiek jako aktywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 13:23 Szanowny Panie Marku,pozdrawiam i trzymam kciuki.Wygra Pan napewno,bo ludzie cenią Pana skromność,drogę życiową i to co Pan realnego i potrzebnego zrobił,robi i będzie robił, dopóki sił starczy do pracy, dla patriotycznego wychowania pokoleń.Niech Pan się nie przejmuje ujadającymi, sfrustrowanymi kundelkami.Zresztą jest Pan ponad to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 19:36 Na pewno wygra o ile odsłoni się dziura w życiorysie wartości pół wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dozaciekawionego Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 01:07 Znów zenek zmieniłeś nicka?Podziwiam jak się w tym nie pogubisz.Chciała by dusza do raju,ale nie dla psa kiełbasa.Plocczaninem roku nie zostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 19.04.08, 19:18 miły szlachetny człowieku . Ja mam łącze MultiMedia. Nie ukrywam IP. Jestem Opiekunem MPNarodowej a to jest działalność zgodna z prawem. Nie muszę sie kryć jak stacja telefoniczna. Nagrałem wczoraj film dokumentalny o schizofrenii. I wszystko jest jasne.... Są tam pokazane wasze metody działania. Kilkaset wpisów to dzieło stacji telefonicznej znanego biznesmena , którego dane podano w piśmie Prokuratora |Rejonowego pod sygnatura; akt 2Ds.2310/07. Jest i Curii i Wańkowicza. W piśmie tym podano jak na dłoni - kto jest osoba "zgintera" . Kto ukrywał sie pod ksywą " duduś" , łamiąc prawo. Szkoda, że Nadzór Forum, zezwala na wpisy wasze, które psuja i opinię Gazecie. Ci chorzy ludzie poczynili zmasowany atak, pisząc urojone opisy. Jak prowadza interesy? Tak samo? A ich partnerzy tego nie widzą? Ja do mianowanego Kandydata nic nie mam. Ja napisałem, że w Płocku nieżyjący Opiekun rozpoczął i konkursy i prace ze szkołami. Ze zgryzoty i braku pomocy UM, odebrał sobie życie. A najdzielniej bija króle... a najgęściej giną chłopy... Dorobek K.PApińskiego , czeka na opracowanie i wykorzystanie historyczne. Nie moze ot tak sobie zniknąć - została Jego praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:35 Wielką tajemnicą co jest dziwne jest brak działalności Pana G.na Dolnym Sląsku .Słyszałem ,że był prokuratorem i .to dobrym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:53 twoje plotki Jacek,zostaw dla siebie, nie pomawiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 00:09 jakim prokuratorem? Zeby nim być trzeba wyksztłcenia prawniczego ą ten pan nie legitymuje się żadnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.plock.mm.pl 20.04.08, 00:32 I tu widać twoją chorobę psychiczną. Brak umiejętności rozeznania rzeczywistości. Podałem sygnaturę pisma Prokuratury Rejonowej z dnia 7 grudnia 2007 roku. Pismo podpisała prokurator Prokuratury Rejonowej, Anna Tendera - Wolińska. Nadal prowadzisz nękanie i poniżanie. Tak nie postępuje człowiek. Żyjemy zobligowani naszą polska kultura i obyczajami, których nie stosujesz. Admin jest udziałowcem nękania . Nie wykonuje zobowiązań Regulaminu Forum. Powtarzam jeszcze raz. Nie zajmuje sie osoba kandydata na akcję zaszczytową. Natomiast daje świadectwo Prawdzie, że Opiekun MPNarodowej Kazimierz Papiński , był autorem poczynań opisywanych w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: do autora filmu o schizofrenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:25 Ten film o schizofrenii to z samym sobą w roli głównej bo to najczystrzy kliniczny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawyer Re: do autora filmu o schizofrenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:36 Zdenek z jakiego paragrafu będziesz ścigał swoich prześladowców i chyba nie za to ,że masz mieszkanie z patronatu,ani w sprawie portek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: do autora filmu o schizofrenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 11:10 Zapomiałem podac tytuł filmu to z nerw.TYtul brzmi: ZEnek.Studium przypadku AuTolustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X muza Re: do plocczanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 11:24 Gdzie można będzie ten film obejrzec.Może być ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: do plocczanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:56 Czy będzie to film offowy,czy w normalnej dystrybucji w kinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re:Admin a Konkurs IP: *.plock.mm.pl 20.04.08, 13:25 Etka gaworzysz sam ze sobą. Film amerykański o schizofrenii, nadawała kablówka z programu Discovery. A Temat wiodący, to podstawy przyznania tytułu gazetowego zwycięzcy konkursu. Czy myślisz, że czytelnicy nie widzą , że z tobą jest niedobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somsiad Re:Admin a Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 13:58 Straszna rzecz się stała prześladowcy doprowadzili zenona do obłędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all anonim Re:Admin a Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 14:01 Zenek to naprawdę nie ja zrobiłem te wpisy.Musiałeś jeszcze komuś zakłamaniem i pruderią wejść za pazury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 19:48 Mojej Mamy siostra Henryka walczyła w tym samym zgrupowaniu co Pan Gajewski,nastepnie pod dowództwem P.Nowaka.Obecnie obie nieżyją ale zachowały sie wspomnienia Henryki która opisuje lata walki obu Panów o wolną i sprawiedliwą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:13 Dziękuję To mi wystarczy Głosuję na tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doplocczzanina Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:31 Napisal Pan,że do nominowanego przez płockie autorytety kandydata Pan<nic nie ma>.Zmartwił mnie Pan.Powinien Pan miec do niego podziw i szacunek,ale to takie nasze ,gościu robi coś dla dobra publicznego,a my go olewamy,bo nie o nas piszą,a najlepiej to powiedzieć,że to co osobiście robił to nie jego zasługa tylko przysłowiowego kowalskiego.Co za mentalność.Pewnie gdy budowano Kombinat spłynął Pan tu jako fala napływowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:59 I znów piana i mydlana dyskusja jaki to autorytet. Nie wątpię ale pytam na czym tawielkość polega? Czym się zasłużył? To że walczył to pewne bo wcielony podczas wojny do wojska walczyć musiał Współczuję że tak musiał spędzić młodość. Pytam, co robił przec ponad pół wieku po wojnie? Skoro tak ktoś broni jego honoru to chyba zna jego zasługi.Dlaczego więc mnie obraża a nie podzieli się wiedzą świadczącą o tych zasługach. Nie znam tego Pana i żeby głosować chcę coś o nim wiedzieć. Czy wymagam zbyt wiele? O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:11 Nie głosuj h....urt ci w d....etal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:24 Pan Gajewski byłby dumny z twojej wypowiedzi A odpowiadając na ten chamski wpis nie będę głosować na kogoś kto ma taaaaaaaaaaaaaaaaaką dziurę w życiorysie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangs Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:36 A ty jaką masz dziurę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 17:24 Okrągłą i wilgotną,wonną jak wiosenna łąka,chętną i pomysłową.Czy to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Nominowany: Marek Gajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 16:04 bede głosował na Pana Gajewskiego wogóle właczam sie do działalności przeciw złu, Odpowiedz Link Zgłoś