polsz 11.09.08, 08:37 nóż się w kieszeni otwiera. Jak nie chciała tego dziecka to mogła je zostawić w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prometheo Patyczki higieniczne w żołądku noworodka 11.09.08, 08:38 Depresja poporodowa? (pookoceniowa?) Należałoby wyrodnej matce zrobić to samo. Wersja Azja - tylko łbem w dół. Kolejny puchar dla przeciwników kondomów - rodźcie wszyscy bez ograniczenia ...a potem zabijajcie. Niech każde tępe bydle się mnoży na potęgę. Seks w kondomie to większy grzech niż osierocenie lub - co tam - zabicie. W imię boże ! i naprzód barany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaktus Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.plock.mm.pl 11.09.08, 09:17 A co maja kondomy do tego? Nakażesz komuś pukać w kondonie? Czy może będziesz chodził i sprawdzał i zakładał? Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka 11.09.08, 09:21 Kobiecina musi mieć głowę chorą. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka 11.09.08, 14:48 > Kobiecina musi mieć głowę chorą. Pozostaje wierzyć w cud, w uczciwą karę, ale "sędziowie mają głowy chore" ze zlewacenia i oby się nie skończyło na zawiasach. >nóż się w kieszeni otwiera. Jak nie chciała tego dziecka to mogła >je zostawić w szpitalu. Szczególnie, że już była w szpitalu!!! Więc daleko nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka 11.09.08, 09:42 > A co maja kondomy do tego? Nakażesz komuś pukać w kondonie? > Czy może będziesz chodził i sprawdzał i zakładał? wystarczy, że nie będzie się ludowi opowiadać dyrdymał, że kondom to zło wcielone i dostaje się od niego impotencji, apopleksji, bezpłodności i czego tam jeszcze te siostry w cywilnym przebraniu nie wymyślą. mieszkałem kiedyś (8 lat temu) w internacie zawodówki, widziałem taką "pogadankę umoralniającą" na żywo. szok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: 194.146.120.* 11.09.08, 10:12 Brawo dla autora!!!!. Popieram w 100 %, szczególnie wersję "oko za oko". A do może by tak kler się wypowiedział?? Pewnie znajdzie jakies wytlumaczenie, bo znając życie, to jest to praktykująca rodzina hehe. Żałośni jesteście i ja bym was baranami nie nazwała - to zbyt łagodne określenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atak bez sensu Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 10:36 Bydło nie mnoży się bez opamietania, to człowiek zapomina co to jest odpowiedzialność,miłość,szacunek wobec życia. Zastanów się proszę użyj samodzielnego myślenia i może zrozumiesz swoje błędne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Co najmniej 3 ofiary ustawy antyaborcyjnej IP: 212.76.37.* 11.09.08, 23:31 niechciane dziecko, które pójdzie do domu dziecka; matka - pójdzie siedzieć, a kara będzie większa, niż za gwałt i przemoc w rodzinie; ojciec (którego na pewno nie ukarzą), bo zostanie zapewne z liczną gromadką dzieci (które będzie bił i glodził, bo go nie nauczyli ojcostwa); owa gromadka dzieci, ktra straci matkę - zapewne jedyną osobą, na którą mogły liczyć i od której dostawały jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Co najmniej 3 ofiary ustawy antyaborcyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 23:41 a zapłaci za to Państwo Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy a ja mysle ze to robota pielegniarek... 11.09.08, 08:57 ... widzialem co sa w stanie zrobic byle dziecku zmknac buzie choc na chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: a ja mysle ze to robota pielegniarek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 10:31 Nie sądzę by robiły to pielęgniarki - bzdura. Ale nie ulega watpliwości o marnej opiece w Szpitalu, gdzie był personel gdy to dziecko płakoła czy zajżał do pacjenntki ktos na chwilę. Ja rodziłam 2 lata temu miałam cesarskie ciącie dziecko płakało całe noce NIK kompletnie NIKT nie wszedł do mnie na sale zainteresowac się co się dzieje jak czuje się dziecko lub ja. A gdy dzieci leżały na nowaorodkach ciągle płakały po kilka godzin i nikt do nich nie podchodził. O zgrozo juz tam rodzic nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: a ja mysle ze to robota pielegniarek... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.08, 12:06 chory jesteś? zgłoś to do prokuratury, jeśli widziałeś i nic nie zrobisz, jesteś współodpowiedzialny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a ja mysle ze to robota pielegniarek... IP: 195.136.77.* 11.09.08, 12:32 ty nie tylko jesteś głuchy, ale też głupi. zastanów się co ty wypisujesz. pewnie ty, jakbys miał dostęp do noworodków tak byś robił.personel medyczny nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuraw Re: a ja mysle ze to robota pielegniarek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 14:57 A ja myślę że.....miej się na baczności jak dostaniesz się w ręce pielęgniarek./po takiej głupiej i prowokującej wypowiedzi/ Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 gluchy 11.09.08, 15:23 Musze ci powiedzić ,że możesz oskarżać niewinne osoby o narażenie zycia dzecka i uważaj by sprawa nie znalazła sie w sądzie.Dobrze Ci radzę. Na forum nie jesteś całkowicie anonimowy i za nim bedziesz podejrzewac kogoś o tak makabryczne rzeczy zastanów sie 5x przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes To się stało w szpitalu - i już wiadomo 11.09.08, 09:04 że matka winna? Hm, po sprawach domem starców i sprawie z zabawami wcześniakami jakoś nie przyszli mi do głowy rodzice dziecka... Poza tym - są jeszcze inni ludzie na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: To się stało w szpitalu - i już wiadomo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.08, 10:34 też przyszli mi do głowy inni potencjalni podejrzani. gdyby jednak, co bardziej prawdopodobne, matka okazała się dzieciobójczynią... włos się jeży na głowie. z drugiej strony - natura i cywilizacja znają takie zachowania, można natknąć się na nie u mnóstwa gatunków i pod każdą szerokością geograficzną. od zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Dla mnie to właśnie mało prawdopodobne 11.09.08, 11:05 oczywiście - zobaczymy. ale z matki po porodzie łatwo będzie zrobić kozę ofiarną , to fakt. Ostatnio dużo nagłaśniano spraw w których matki robiły krzywdę dziecim wiec łatwo dać wiarę , ze to kolejna. A równie dobrze jakaś psycholka z łózka obok mogła się bawić dzieckiem w czasie snu matki. Albo, niestety, personel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: Dla mnie to właśnie mało prawdopodobne IP: *.comarch.com 11.09.08, 11:21 dokładnie, nic nie wiadomo jeszcze... czasami media piszą artykuł tak, jakby dziennikarze wiedzieli więcej ale nie chcieli powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Patyczki higieniczne w żołądku noworodka 11.09.08, 09:35 W takim swiecie przyszlo nam zyc. Tylko usiasc i plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bender Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 10:16 taaaa, tu się z tobą zgadzam niestety, Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Znowu katolicy? 11.09.08, 09:42 Ale nam ta religia, bóg w konstytucji i finansowanie watykańskiej organizacji pomaga rozwiązywać codzienne problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombi [...] IP: *.003.c83.petrotel.pl 11.09.08, 09:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_lucka Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka 11.09.08, 09:59 Skoro maja kilkoro dzieci, to pewnie chcieli sie pozbyc nowonarodzonego, zeby nie miec za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arytmia Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.maxnet.net.pl 11.09.08, 11:00 tam ,gdzie ja rodziłam,połozne zaglądały do matek z dziećmi płaczącymi.Chciałabym przypomnieć ,że z noworodkami pracuja połozne a nie pielęgniarki i nie sądze by robiły to położne musiałby w ten sposób kilkanaście dzieci dziennie "załatwić".Poza tym jeżeli miałby to ktos zrobic ze służby zdrowia ,zapewne zrobiłby to w taki sposób ,że nikt by do tego nie doszedł a na pewno nie bawiły by sie panie w patyczki .Przykro mi ,że poprzednik w padł na tak głupi pomysł ,chyba ma złe doświadczenie -ale czy aż tak ,zle niech napisze jak połozne zamykały dzieciom buzie może zgłosic to nawet p[rokuraturze skoro widział cos co było nieodpowiednim zachowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes personel wiele może 11.09.08, 11:12 Uciszanie dzieci to betka. przykłady - np. zabawa wcześniakami - na to, że personel też niekoniecznie ma równo pod deklem (choćby w kwestii "zabawy " pacjentami tak by nie było dowodów - jakoś dowody były i to świadczące o idiotyzmie sprawców) istnieją.. Zresztą, na logikę - czy istnieje lepsze miejsce dla psychola lubiącego się znęcać nad ludźmi (dziećmi) niż szpitale, żłobki, przedszkola, domy dziecka? Myślę, że im mniej będziemy płacić personelowi i dobierać go coraz bardziej na zasadzie - ci , co muszą i zgodzą się na głodową kasę , tym więcej dziwnych spraw może się wydarzać. Personel powinien być zatrudniany z niesamowitą uwagą a potem doceniany i szanowany - a wszystko idzie w odwrotnym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.c152.petrotel.pl 12.09.08, 08:12 Mylisz się, noworodkami zajmują się pielęgniarki a nie położne. Położne zajmują się położnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Becikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 11:09 Dawajcie więcej becikowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezonator_kwarcowy Re: Becikowe IP: 156.17.100.* 11.09.08, 12:39 > Dawajcie więcej becikowego Chyba z Twoich podatków. Na nie chcę mieć dzieci, to dlaczego mam łożyć z moich ciężko zarobionych pieniędzy na cudze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Becikowe IP: *.027.c86.petrotel.pl 11.09.08, 12:58 a na twoją emeryture kto bedzie płacił, bo to co sam płacisz nie starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezonator_kwarcowy Re: Becikowe IP: 156.17.100.* 11.09.08, 13:15 Nie zamierzam iść na emeryturę. Nawet dlatego, że za te marne pieniądze jakie są przyznawane emerytom nie da się żyć na przywoitym poziomie. I znów paradoks, że z naszych podatków płacone są zapomogi, świadczenia z MOPSu itd. Lepiej byłoby przekonać pracodawców, że uczciwe zarobki odciążyły by nasze kieszenie z podatków. Ale to już rozmowa na inny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik Obrońcy życia! 11.09.08, 12:00 Mam nadzieję że teraz obrońcy życia poczętego zajmą się małą dziewczynką... i setkami innych niechcianych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varciasz Re: Obrońcy życia! IP: *.tieto.com 11.09.08, 12:42 Przecież NIE MA żadnych problemów w adopcji noworodków !!! ludzie czekają na te dzieci, a matka zamiast im oddać to zabija... aż ciężko nie domagać się kary śmierci ... człowiek nie byłby w stanie czegoś takiego zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Przymusowa kastracja pedofilów i przymusowe wycięc IP: *.171.115.133.crowley.pl 11.09.08, 12:26 Przymusowa kastracja pedofilów to raz, a dwa - przymusowe wycięcie jajowodów w takim przypadku, bo z następnym zrobi to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodamama Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.08, 12:59 ja tez uważam ze to robota pielęgniarek! większość z nich nie powinna w ogóle pracować w tym zawodzie. widziałam jakie są zajęte piciem kawy i zajadaniem się czekoladkami podczas oglądania tv w jednym z warszawskich szpitali. a nie daj boże żeby poprosić o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glus Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: 82.177.11.* 11.09.08, 14:04 Znow dezinformacja. 1. "sąd rodzinny wszczął postępowanie o pozbawienie obojga rodziców władzy rodzicielskiej nad małą Magdaleną" Matka z dzieckiem byli w szpitalu, gdy ta sytuacja sie zdarzyla. Wiec mam kilka pytan: - dlaczego zostalo wszeczete postepowanie wobec rodzicow a nie tylko matki? - dlaczego zostalo wszczete postepowanie wobec rodzicow, mimo iz jeszcze nie wiadomo, czy to przypadkiem nie zaniedbanie ze strony mocno obojetnego personelu medycznego? To, ze GW ostatnio znow sie nie popisuje poziomem, to jedno. Ale zakladajac, ze podane informacje sa prawdziwe - to na sad w Plocku trzeba by zrzucic bombe za takie pdoejscie do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 14:38 Dziecko ma odruch chwytny i łapie wszystko co w pobliżu. Ma też odruch ssania. Może ktoś wysypał patyczki zbyt blisko (pielęgniary bałaganiary, nieuważna matka, ojciec)i maluch je sam zjadł??? Gdyby matka chciała je zamordować, czy nie znalazłaby trudniejszego do wykrycia sposobu? Przecież wiadomo, że będzie sekcja i sprawa z patyczkami się wysypie! Nasz niedawno urodzony wcześniaczek (1,4 kg) tak uchwycił się rurki od kroplówki, że nie mogliśmy go odczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka 12.09.08, 21:46 Ale jedno- czy dwudniowy noworodek nie obraca dłonią w nadgarstku, żeby coś złapać - to coś musiałby mieć po wewnętrznej stronie łapki. Przy leżeniu na wznak to niemożliwe, może ewentualnie na boku - ale ktoś kładący dziecko musiałby te patyczki widzieć. Poza tym, to by zajęło takiemu maluchowi mnóstwo czasu, patyczków bylo 9 - są one dość cienkie jak na możliwości chwytne noworodka i stosunkowo sztywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaj zycie Ale co by ludzie powiedzieli jakby zostawiła? IP: *.aster.pl 11.09.08, 14:56 a tak jak dziecko by umarło w szpitalu to wszyscy by współczuli, i może jakie becikowe czy jakieś odszkodowanie by się należało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanisław dziąsło Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.144.c87.petrotel.pl 11.09.08, 15:02 Polska to kraj,gdzie 99 % mieszkańców to wyznawcy jedynej słusznej religii.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.dyn.optonline.net 11.09.08, 19:06 A moze to nie matka tylko ktores z jej dzieci to zrobilo. Nic nie wiemy o innych osobach majacych dostep do dziecka. Gdy przynioslam synka do domu,corka (2 latka) wsadzila mu do noska 2 groszki,na szczescie to zauwazylam i szybko wyciagnelam,moze i w tym wypadku ktos inny a nie matka to zrobil?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.247.c91.petrotel.pl 12.09.08, 13:37 a mnie zastanawia jedno przeciez ta matka nie byla sama na sali sama rodziałam 2 lata temu i przeciez maki leza po 2 po 3 na sali drzwi sa zazwyczaj otwarte, krzataje sie rodziny personel i co nikt nie zauwazyl mysle ze muszimy poczekac na wiecej szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Patyczki higieniczne w żołądku noworodka IP: *.225.c79.petrotel.pl 13.09.08, 22:36 napewno to jest wina tej matki i powina za to by surowa kare bostac Odpowiedz Link Zgłoś