IP: 195.75.220.* 19.12.03, 13:05
Niestety Płock jest takim miastem że raczej lepszego połączenia kolejowego
wydedukować się nie da. Raczej zostaje tylko komunikacja PKS, Polski
Ekspress, i Komfort Bus.
Obserwuj wątek
    • Gość: xman Re: Pociągi IP: 193.0.125.* 20.12.03, 13:10
      A z Łodzi do Płocka?!!!!
    • pawi81 Re: Pociągi 20.12.03, 20:33
      a jak ktos studiuje zaocznie w Lodzi i ma na 8 rano zajecia to jak sie ma tam
      dostac? Moze ktos zna odpowiedz? Tak, to prawidlowa odpowiedz - musi jechac
      dzien wczesniej albo z kims znajomym wlasnym srodkiem transportu - albo tak jak
      ja - nie jechac na 8 :-)
      To samo jest w druga strone, jesli ktos ma zajecia do 20 to co? ostatni pociag
      teraz jest cos po 18 a autobus 19.00 komfort lub 19.05 zwykly ktory jedzie
      troche ponad 3 godziny :) lub.... uwaga 01:20 pociag do Kutna i po 5tej jestemy
      w domu :)
      Brawo :)
      Pogratulowac polaczenia Plock-Lodz, Lodz-Plock
      • Gość: opolanin Re: Pociągi IP: *.chello.pl 20.12.03, 20:43
        Faktycznie z Płocka nie ma wiele połączeń PKP, jestem z Opola często jeżdże do
        Płocka i wracam, oczywiście bezpośredniego połączenia PKP i PKS nie ma.
        Korzystam z połączeń, Opole Warszawa - Warszawa Płock lub Opole Łódź - Łódź
        Płock. minimum 7 godzin podróży, a tylko 280 km Opole-Płock.
        • Gość: Kolejarz Re: Pociągi IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 23:14
          Nie wiem czy wiecie ale jeszcze w rozkładzie z 95 roku były 3 bezpośrednie
          pociągi do Łodzi. Jeden poranny przed ósmą w Łodzi. Popołudniowy i nocny
          pośpieszny relacji Gdynia-Łódź Kaliska. Niestety wszystko co dobre szybko się
          kończy a pośpieszny do Łodzi nie jeżdzi od 96 roku a warto wiedzieć, że w
          sezonie letnim jadąc do Gdyni czy z powrotem znależć miejsce siedzące było w
          nim niezwykle trudno. Cóż takie realia.
    • Gość: piasso Re: Pociągi IP: *.class147.petrotel.pl 30.12.03, 17:40
      No właśnie. Czym ja mam do Łodzi dojechać na 8 w weekend?? Samochodu nie mam,
      nikt znajomy nie jeździ autem, a w piatek nie mogę jechać bo pracuje..........
      Ale kto się tym przejmuje......
      Pociąć się tylko zostaje !!!
    • Gość: zdziwiony Re: Pociągi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 23:17
      Do tej pory myślałem że pociągi z Płocka muszą dojechać do Kutna przez Gostynin,
      teraz do Kutna jest siedem pociągów a w Gostyninie zatrzymują się trzy. Podobnie
      jest z pociągiem z Łowicza przybywającym o 15:52 który cudownie omija Kutno.
      Zastanawiamnie jeszcze jakim cudem więcej pociągów opuszcza nasze miasto niż doń
      przybywa. Chyba mamy tajną fabrykę. Pozdrawiam wszystkich męczących się w
      pociągach PKP.
      • Gość: hehehe Re: Pociągi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 23:37
        alw śmieszny jesteś :-))) czyżby szampan wypalił Ci mózg ?? trzeba troche
        ruszyc makówą a nie robic z siebie idiote.
        Otóż spiesze wyjaśnić że nie które pociągi są pospieszne i sie w gostyku nie
        zatrzymują a jak sie nie atrzymują to nie ma ich na spisie i to jest
        ten "dziwny" sposób omijania gostinina. Podobnie jest z odjazdami. Więcej
        odjeżdża bo niektóre z nich przyjeżdżają do Płocka "bezkursowo" po to żeby stąd
        gdzieś pojechać.
        Prawda że proste? teraz wiadomo kto zaniżył naszemu miastu średnią IQ w
        niedawnym teśćie. :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka