Dodaj do ulubionych

Zabijaj w Boże Narodzenie

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 21:00
Boże narodzenie. Piękno JEGO przyjścia. Miłość. Ale czy naprawdę? Siadajac do
Wigilii mamy suto zastawiony stół. Kochamy sie i bratamy ze sobą. Miłość
100%. Czyżby?! Jeszcze przed wczoraj kupiliśmy karpia którego zawinęliśmy w
gazetę a póżniej wieżliśmy godzinę do domu. Zwierzę cierpiało? Ryba cierpi??
No co pan?! Póżniej pan domu uderzeniem młotkiem w głowę załatwił "problem",
w talarki i na patelnię.
Jeszcze tydziń przed świętami Bożego Narodzenia wychodząc naprzeciw
zwiększonemu zapotrzebowaniu klientów rzeżnie pracowały pełna parą. Byle
szybko, bolcem w głowę, gazem, prądem, siekierą a pózniej zanim jeszcze
zwierzę straciło przytomność na hak, wyciąg, nożem po tętnicach szyjnych, w
serce, na hak. Nożem rozciąć brzuch, wypatroszyć. Byle szybko. Rzeżnicy też
chcą świętować Narodzenie Pana.
Wigilia. Opłatek. Pasterka.
Pies na łańcuchu przy budzie zlizuje resztki zamarzniętego lodu.
Bóg się rodzi......

Obserwuj wątek
    • her_bert Wegetarianin budzący sumienia w Święta... :) 27.12.03, 13:20
      Wegetarianizm to ciekawa ideologia. Kiedyś przez prawie godzinę tłumaczyłem
      jednemu takiemu, że to co robi, robi tylko dla siebie, bo ani jednemu
      zwierzęciu w ten sposób nie pomaga, ale on nie dał się przekonać. Nie dziwię
      się. Jak się w coś mocno wierzy, to trudno nagle przestać. A mięsko jest dobre
      i dopóki sam nie będę musiał na nie polować, zamierzam je nadal jeść. :))
      • Gość: ktos Re: Wegetarianin budzący sumienia w Święta... :) IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 13:50
        > Wegetarianizm to ciekawa ideologia.

To wogole jest jakas ideologia? Zawsze myslalem, ze to tylko takie pierdolenie
        bez sensu.
        • Gość: racer Re: Wegetarianin budzący sumienia w Święta... :) IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 02:58
          musze przyznac że ostanio zrobiło mi sie naprawde przykro jak zobaczylem w
          telewizji program w ktorym pokazali jak sie zabija świnie, szok!!!bardzo
          przykra sprawa ze człowiek robi takie rzeczy zwierzeciu, ja nie jestem
          wegetarianinem ani jaroszem, za cos takiego co pokazali w tv ci ludzie powinni
          poniesc jakies kary. Kiedys tez był program o transporcie Koni, co te s....y
          robili z tymi zwierzetami to ..ehh szkoda slow, najwiekszym zwyrodnialcem jest
          niezaprzeczlnie czlowiek. Patrzac inaczej to jakby kazdy przestal jest mieso to
          te zwierzeta by nie cierpialy bo nie byloby zapotrzebowania na mieso. Co inne
          jak wprowadza jakies rygorystyczne normy zabijania w ubojniach "bezbolesnego"
          to co pokazywali to chyba nikt nie mogl na to patrzec, ja przełączyłem kanał na
          inny bo mnie kur..ca ogarniała. A co do ryb..chyba nikt nie zabija KArpia czy
          innej ryby młotkiem. Wędkuje od dawna, zazwyczaj wypyszczam moje zdobycze bo
          łowie dla przyjemnosci a nie dla miesa rybiego(nie lubie ryb), Powinni te
          Karpie po wyłowieniu z wanienki w sklepie zabijac na miejscu bo faktycznie ta
          ryba sie meczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka