Dodaj do ulubionych

Szukam kota

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:43
w Mińsku Mazowieckim 3 stycznia zaginęła czarna z białym krawacikiem
półroczna koteczka.
Zaginęła w okolicach ulicy Warszawskiej na odcinku od Granicznej do
Orzeszkowej. Byc może wskoczyła komuś do samochodu pod sklepem.
Wiadomość tel 025 759 08 76
Obserwuj wątek
    • bubcia75 Re: Szukam kota 14.01.07, 22:16
      Współczuję bardzo. Jestem z Mińska, będę miała oczy dookoła głowy. Możesz
      wstawić jakieś fotki? A jak to się stało, że zginęła? Jest kotem wychodzącym,
      czy Ci uciekła przez okno?
    • Gość: marcelinaa Re: Szukam kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:31
      Dzięki bardzo za chęć pomocy. Była kotem wychodzącym, ale po krótkich wyjściach
      zawsze szybko wracała, wręcz domagała się natychmiastowego wpuszczenia do domu.
      Myśle, że zgubiło ją zbytnie zaufanie do obcych, moze ktoś ją zawołał i
      pobiegła za kimś. Była bardzo ładnym kotem.
      • bubcia75 Re: Szukam kota 17.01.07, 12:20
        Wiesz, Marcelinko, z kotami wychodzącymi zawsze ryzykujesz, że jakiś inny
        kociarz go znajdzie, uzna za bezdomnego lub jeszcze gorzej - porzuconego i
        weźmie do siebie z poczuciem, że zrobił dobrze.

Ja w październiku znalazłam małego 3 mies. kotka, w nocy na parkingu. Możliwe,
        że ktoś go zgubił, że komuś uciekł, że ktoś go wyrzucił...Bardzo możliwe, że
        ktoś go po prostu wypuścił na spacer. Wzięłam kota do domu, bo błąkał się tam
        od paru godzin i mógł go przejechać samochód lub mógł wpaść w ręce dzieci,
        zresztą noc była zimna i bałam się o niego.
        Przez kolejne dni rozglądałam się, czy ktoś go nie szuka, ale nie było żadnych
        ogłoszeń na słupach, więc znalazłam mu dobry dom.
        Kot wychodzący powinien mieć na szyi adresatkę, a najlepiej, żeby wychodził na
        dwór w asyście opiekuna.
        Moim zdaniem powinnaś porozklejać gdzie się da ogłoszenia ze zdjęciem kota - u
        weterynarzy (bo tam się idzie najczęściej ze znajdką, aby odrobaczyć, itp), w
        szkołach, na przystankach. Może daj ogłoszenie np. do "Co słychać?"
        Trzymam kciuki.
        B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka