Dodaj do ulubionych

W święta wykorzystam przepis Dobrusi

08.12.09, 15:36
Dobrusiu, jeśli pieką Cię uszy, to z mojego powodu. Przypomniał mi się Twój
przepis na pyzy
forum.gazeta.pl/forum/w,67,35783083,35818411,Przepis_na_pyzy_.html
W święta własnoręcznie ugniotę ciasto i przetestuję przepis na teściach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bimota Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 16:03
      e... MIALEM NADZIJE, ze na sobie bedziesz testowal.. :P
    • Gość: x do pyzów polecam pieczoną kaczuszkę! IP: *.unitymediagroup.de 08.12.09, 16:12
      wystarczy nawet sam sos od pieczonej kaczki ;)
    • Gość: Bimota Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 16:19
      I tak wole knedliczki :)
      • l.george.l Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi 08.12.09, 16:27
        Nie po to zapraszam gości do Poznania, by serwować żarcie z importu. Zaraz
        jeszcze ktoś wyskoczy, że poda sushi.
        • Gość: Bimota Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 16:41
          To pyzy tez sa z Poznania ? Myslalem, ze tylko pyry... Poza tym jestesmy jedna
          wielka rodzina slowianska, podobno nawet europejska. :)
          • l.george.l Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi 08.12.09, 17:23
            No dobra, piwo będzie czeskie, choć pewnie z browaru południowoafrykańskiego.
            Chyba globalizmu na świątecznym stole nie unikniemy.
            • dobrusia_to_ja Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi 08.12.09, 17:34
              l.george.l napisał:

> No dobra, piwo będzie czeskie,
              Dlaczego nie z Czarnkowa??
              • kazek100 Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi 08.12.09, 17:55
                Właśnie!

u mnie będzie z Czarnkowa.

Niestety moja małżonka która oszukuje siebie twierdząc, że jest
                większą niz ja tradycjonalistką, lubi jakieś zachodnie paskudztwa,
                (co rozumiem, jesli chodzi o wino, ale nie jeśli chodzi o piwo) więc
                coś tam będe musiał zakupić, ale Czarnkowskie będzie dla gości. I
                dla mnie.
              • l.george.l Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi 08.12.09, 18:33
                Jakże mogłem zapomnieć. Oczywiście, że musi być piwo z Czarnkowa.
                A kaczusie gdzie dobre sprzedają?
                • dobrusia_to_ja Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi 08.12.09, 20:07
                  l.george.l napisał:
                  > A kaczusie gdzie dobre sprzedają?
                  Na wsi:);)
                  Podobno niezłe można kupić w Smochowicach, w małym sklepiku za Bartkiem.
    • dobrusia_to_ja Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi 08.12.09, 17:38
      l.george.l napisał:

> Dobrusiu, jeśli pieką Cię uszy, to z mojego powodu.
      Oj, piekły i chyba dlatego spojrzałam na forum:) I pomyśleć, że tylko przypadek
      sprawił, że siedzę teraz w domu, a nie gdzie indziej.
      Jestem wzruszona Twoją pamięcią. Mnie już ten wpis wyleciał z głowy;) Trochę
      czasu minęło:) Sprawdziłam przy okazji, czy podałam przepis na kaczkę, ale jest:)
      Narobiliśmy w tamtym wątku sporo błędów;););)
      • kiks4 george 08.12.09, 18:37
        George- wątek o pyzach toczył się prawie cztery lata temu. Od tego czasu tyle
        się wydarzyło, rządy powstawały, rządy upadały, katastrofy, powodzie, huragany a
        ty wciąż pamiętasz pyzy Dobrusi! Niesamowite!
        • kiks4 Re: george 08.12.09, 18:39
          Co do piwa- to ze wstydem przyznam, że jednak czeskie. Pilsner Urquell, może być
          też poznański choć lepiej oryginał.
          • dobrusia_to_ja Re: george 08.12.09, 20:13
            kiks4 napisał:

> Co do piwa- to ze wstydem przyznam, że jednak czeskie. Pilsner Urquell, może być
            > też poznański choć lepiej oryginał.
            Niestety, nie mogę pić piwa, nad czym ubolewam, ale zawsze próbuję każdą nowość,
            albo "starość";), której nie znam i przyznam, że ciemne z Czarnkowa jest
            bezkonkurencyjne.
            Czeskie pyszne, ale tylko w Czechach:) Słowackie - na Słowacji:)
    • Gość: BIMOTA Re: W święta wykorzystam przepis Dobrusi IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 20:00
      A co to za swieta ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka