nicrux Religia to narkotyk dla rozumu. 22.01.10, 17:38 A Kosciol katolicki (oraz inne zorganizowane grupy religijne) to organizacja polityczna, uzywajaca religii (ktora jest narkotykiem dla rozumu i oglupia ludzi) dla utrzymania i zwiekszenia wladzy. Kadzy, kto gleboko wierzy w bajki napisane w Biblii, jest niestety cwiercinteligentem. Na szczescie przyszla Federacja Europejska bedzie laicka, a panstewko Watykan ulegnie rozkladowi kiedy ludzie dojrza do swiatopogladu naukowego. Nikodem P., fizyk, USA Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: niezalezny.obserwator 22.01.10, 17:38 Ladny z ciebie "niezalezny.obserwator"! Dlaczego, rowniez tak goraco, nie nawolujesz do lustracji oraz dekomunizacji komuchow???! Czy nie widzisz ile zla stalo sie w Polsce z tego powodu???! PS - 1. - Oczywiscie, ze KK powinien sie zlustrowac. Wielu do tego nawoluje, ale jak dotychczas, bezskutecznie. Dla mnie jednak na pierwszym miejscu nalezy postawic lustracje nomenklatury oraz czerwonych bandytow, zlodziei i donosicieli pobierajacych, jak na polskie warunki, astronomiczne emerytury, za swoja przestepcza robote. Z KK jest problem gdyz jest autonomiczny i z uporem maniaka nie chce sie zlustrowac. 2 - Osobiscie uwazam, ze Kuria ma w tym przypadku racje. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Bankierzy Pana Boga 22.01.10, 17:46 Finanse polskiego kat. Kościoła nie podlegają żadnej kontroli społecznej bądź państwowej i są najpilniej strzeżoną tajemnicą. W państwie demokratycznym jest to absolutnie niedopuszczalne. Warto przeczytać publikację na ten temat w tygodniku "Fakty i mity". faktyimity.pl/Portals/1/Files/pliki/poradnik/finanse.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Najwyższy czas zacząć ciągać po sądach... 22.01.10, 17:42 różnych opluwaczy i bezczelniaków czujących się bezkarnymi. Kościół z tego prawa też nie powinien rezygnować i zacząć kłamców i obrazoburców trochę choć pogonić aby nabrali odpowiedniego szacunku i respektu. To im dobrze zrobi. Sugeruję następnego do wzięcia pod uwagę pana Darskiego z grupy muzycznej Behemoth za szyderstwa i poniewieranie przedmiotów służących kultowi religijnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Najwyższy czas zacząć ciągać po sądach... 22.01.10, 17:51 Krótko... jesteś równie bezczelny i zakłamany jak koscielne insytucje, w których obronie stajesz. Cóż ale nie spodziewam się poprawy wiec bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb W kłamstwach nie dajesz sie wyprzedzać nikomu... 22.01.10, 18:34 podobnie jak w kompletnym braku zrozumienia sytuacji. Zaryzykowałbym też, że w głupocie i bezczelności również ciężko Ci dotrzymać kroku. Za to w poezji to naprawdę jesteś nie do przejścia: Włączyłem Trwam Tiwi, spojrzałem na pole. Tam z rozwianym włosem, jak słup nieugięta, Wśród pewoców stada walczy pani święta! Jak ta, co Szwedów przegnała z Częstochowy, Ta, co Adasiowi, gdy pod jej opiekę, Szybkim ruchem ręki uniosła powiekę. Walczy dzielnie paragrafem pobranym z uczelni. Bohatersko broni, bądźmy prawdzie wierni, Honoru i dumy sycowskiej palestry. Bije się jak Tayson, Twarda nieugięta Jak nóż wbity w masło imć mecenas Kempa. Czasem lubię sobie poczytać Twoje przepełnione geniuszem idioty posty, szczególnie gdy życie mniej łaskawie, a bywa że nieco brutalnie się ze mną obejdzie. Od razu też zwykle odczuwam przy ich lekturze dużą ulgę. Porażające byki ortograficzne, których całe mnóstwo co raz to okrasza jednakowo głupkowate i puste w treści myśli a których poziom intelektualny wbija mnie zawsze głęboko w fotel i w dobry humor. Ostatnio napatoczyłem się na kilka Twoich mniej przyjemnych za to bardziej napastliwych postów w których poświęcasz swą cenną uwagę pani Kempie. Czy mógłbyś mnie nędznemu i niedouczonemu robaczkowi, a pani Kempy i jej intelektu gorącemu zwolennikowi, objaśnić z jakiej to okazji próbujesz pastwić się swym wspaniałym geniuszem i piórem wybitnego znawcy i wysmakowanego artysty języka polskiego nad jej życiorysem? Czyżby ów życiorys pani Kempy nie odpowiadał Twoim standardom i wyobrażeniom o niej, tak że masz do niego jakieś zastrzeżenia i imasz się podłych złośliwości wobec tej przesympatycznej kobiety? A może to jej piękna kariera w świetle własnych osiągnięć takie nieprzyjemne, podbudowane wrodzoną złośliwością i nieutuloną zawiścią wrażenie zrobiła na Tobie? Bądź tak łaskaw i wyjaw mi przyczyny Twych do niej pretensji, bo ja ich źródła i przyczyn swym ograniczonym pojmowaniem rzeczy nie rozumiem. Będę wdzięczny. Szczerze Ci oddany itd., itp., etc... PS Dziękuję za propagowanie moich złotych myśli które rzeczywiście na to zasługują. Ja sam przez wrodzoną skromność robić tego nie mogę i ograniczam się do propagowania innych równie dobrych, a może i nawet lepszych jeszcze. ___________________ "Jestem gotów nago wejść na Pałac Kultury i stamtąd mówić, że polski przemysł wcale nie jest sprzedawany za bezcen, bo polski przemysł jest niewiele albo nic nie wart". [D. Tusk, Starachowice 1993 r] „Z całą pewnością nie jest grzechem czy winą historyków a także instytucji powołanych do badania przeszłości wydawanie książek nawet jeśli są kontrowersyjne. Nie zmienię tej opinii.” [D. Tusk] premier RP, 28.06.2008 "Zniszczyć ten rząd. Najgorsze wyjście nawet niedemokratyczne, nawet niekonstytucyjne jest lepsze niż rząd Olszewskiego". [D. Tusk 30.05.1992 r.] Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Błąd... 22.01.10, 19:10 W kłamstwach z reprezentowanym przez Ciebie środowiskiem to nikt nie wygra. W pozostałych konkurencjach takich jak cynizm i obłuda tez mistrzostwo świata. Pozwól, że od razu przewrócę króla, z góry wiem że nie mam szans... Mój Boże ( nie obraź się za to stwierdzenie jest w powszechnym obiegu) jesteś miłośnikiem poezji zaangażowanej, no, kto by pomyślał… Jestem mile zaskoczony i przy okazji wyślę Ci tomik z autografem. W zasadzie w Twoich postach poza wiernopoddańczą postawą wobec watykańskich sług nic światłego nie można znaleźć. Nie obraź się, ale i poziom intelektualny tego, co piszesz zbliżony jest do tego, który prezentuje RM, a wiec żaden. Bezmyślnie przyklepujesz to, co usłyszałeś w tym pełnym zakłamania i obłudy radiu ew. przeczytałeś w czasopismach sygnowanych znakiem krzyża. Zero krytycznego myślenia, tak naprawdę poza sprawdzaniem błędów ortograficznych nie potrafisz nic. Skoro P. Kempa sprawia na Tobie tak piorunujące wrażenie nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci partnerki w tym typie na resztę życia. Co do jej błyskotliwej kariery to według mnie Kempa to taka Doda naszego parlamentu? Dla przypomnienia poseł Cymański również zrobił piorunującą karierę zaczynając, jako grabarz. A co do meritum, ponieważ pazerność instytucji kościelnych jest wręcz legendarna, pozwól, że bardziej dam wiarę temu, co napisała GW niż Twoja ulubiona prasa. Z zasady nie słucham tłumaczenia złodzieja, że mu ten portfel sam wpadł do kieszeni. Ps. Nie ma a co, bardzo mi się ten cytat podoba. Z wyrazami nieustającego szacunku TW Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Odniosłem wrażenie, że... 22.01.10, 19:49 Twój geniusz coś kręci nosem na wykształcenie pani Kempy. Cieszę się że zmądrzałeś i wycofujesz swe zastrzeżenia, bo musiałbym Ci dać kolejnego, bo nie pierwszego, w dodatku bolesnego prztyczka w bezbożny nos. Szkoda. Ale pocieszam się, że nie dasz mi długo czekać ze swą głupotą która wszak swoje prawa bezlitosne ma i kolejna okazja dla mnie będzie już wkrótce... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Odniosłem wrażenie, że... 22.01.10, 19:59 Ależ skąd to porządne prawnicze wykształcenie a i postać tej niestrudzonej bojowniczki o prawdę zasługuje na szacunek, przynajmniej tej części społeczeństwa do jakiej przemawiają podobne przedstawienia. Powiedz mi profesorze a co będzie w przypadku, gdy okaże się, że cytowane przez gazetę wymagania finansowe Kurii okażą się prawdą? Zatańczysz kankana z białymi myszkami? Czy też uznasz, że bezbożny sąd naruszył nadrzędne zasady prawa kanonicznego? Odpisz bom ciekaw niezmiernie… Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A te bezczelne insynuacje panie ignorancie... 22.01.10, 20:17 jak rozumieć i interpretować? Widać ma coś do ukrycia, można założyć, że boi się ujawnienia prawdy o swoim wykształceniu. Mając na wzgledzie okoliczności skandalu jakie towarzyszyły ujawnieniu niedokończonych studiów P.Kwaśniewskiego wpadam w przerażenie graniczące z paniką jakież to tajemnice musi kryć dyplom P.Kempy. Kłamstwo nie jest sztuką, ale bezczelne kłamstwo już tak. Mając wolną chwilkę, nie paląc papierosa, nie pijąc kawy, tak się właśnie zastanawiam gdzie ta cała pisowska banda przeszła przeszkolenie z zakresu uprawdopodobniania "kłamstwa bezczelnego". Kempa i tak jest cieniutka w porównaniu do doktora tychże nauk Kurskiego czy chociażby agenta ziobro zobro siedem. ______________________ „Z całą pewnością nie jest grzechem czy winą historyków a także instytucji powołanych do badania przeszłości wydawanie książek nawet jeśli są kontrowersyjne. Nie zmienię tej opinii.” [D. Tusk] premier RP, 28.06.2008 "Zniszczyć ten rząd. Najgorsze wyjście nawet niedemokratyczne, nawet niekonstytucyjne jest lepsze niż rząd Olszewskiego." [D. Tusk 30.05.1992 r.] "Każdego można kupić. Zawód polityka sytuuje się między śmieciarzem a katem." [D. Tusk] Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dokładnie tak jak napisałem 22.01.10, 20:47 W poprzednim poscie pozwoliłem sobie na ironię...;P Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najwyższy czas zacząć ciągać po sądach... 22.01.10, 17:53 Stać przedstawicieli KRK na najlepszych adwokatów i prokuratorów wyszkolonych na aktach IPN. Tylko na zmarłych wyciągają ponad 170 mln.zł. "<Na zmarłych w ogóle zarabia się znakomicie. Administratorzy większości z ponad 11 tys. cmentarzy wyznaniowych mają stawki na wszystko:począwszy od wjazdu samochodu (20–50 zł), ażpo wydanie zgody na postawienie nagrobka(100–300 zł). Uwzględniając tylko „świeże” pogrzeby,do kas zarządzanych przez Kościół nekropoliiwpływa rocznie grubo ponad 170 mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Najwyższy czas zacząć ciągać po sądach... 22.01.10, 18:18 Najwięcej na zmarłych zarabia ZUS i państwo polskie! Ale tego żaden "uczciwy" lewak nie widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Najwyższy czas zacząć ciągać po sądach... 22.01.10, 20:54 goyahkla napisał: > Najwięcej na zmarłych zarabia ZUS i państwo polskie! Ale tego żaden "uczciwy" l > ewak nie widzi! W wątku o kościele i zyskach z nieboszczyków? Każdy kto umie pilnować tematu wątku nie musi w tym widzieć ZUS'u :D Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Swoją obórkę możesz prof.byd. watykańczykom 22.01.10, 18:33 podarować, ale od majątku skarbu państwa i gmin wara tym szubrawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Sameś szubrawiec i pomawiacz... 22.01.10, 19:05 i do sądu nadajesz się na pozwanego w sam raz. Jakkolwiek potwierdzam że z racji marnego intelektu i słabego rozeznania swej winy do ułaskawienia się nadajesz w pierwszej kolejności, co z żalem prawdziwym muszę przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sameś szubrawiec i pomawiacz... 22.01.10, 19:17 bydlo_prof_wb napisał: > i do sądu nadajesz się na pozwanego w sam raz. - to staropolszczyzna czy styl liturgiczny? - „nie mogę uznać mojej ojczyzny za normalny kraj tylko za zmanipulowany przez wrogie, polskojęzyczne ośrodki dywersyjne, ulokowane w mediach, które należy zlikwidować i to jak najszybciej. – /Prof_Bydlo_RM/ Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Sameś szubrawiec i pomawiacz... 22.01.10, 20:18 tw_wielgus napisał: > bydlo_prof_wb napisał: > > > i do sądu nadajesz się na pozwanego w sam raz. - to > staropolszczyzna czy styl liturgiczny? > ...styl liturgiczny, nie zauważyłeś od razu kto zacz? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Głoszenie prawdy zawsze stało kością w gardle 22.01.10, 19:57 zarówno watykańskim okupantom jak i ich sługusom, alę świat się zmienia i gusłamim ludzi już nie zastraszycie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Cokolwiek "gusłamim" znaczy... 22.01.10, 20:25 nie damy się. Ale w obliczu śmierci najtwardsi bezbożnicy padają na kolana i kruszą się niebywale. Taki Voltaire przykładowo zaryzykował nawet wypicie swego nocnika na przebłaganie. Nietzsche przyjacielu, przebił go znacznie w tym dziele. Nie chciałbym Ci kadzić zanadto, ale jak pomyślę o wyzwaniu przed którym z pewnością staniesz to... nie zazdroszczę Ci. Straszyć Cię twardzielu nie będziem. Sam skruszejesz... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cokolwiek "gusłamim" znaczy... 22.01.10, 20:49 A Religa? Jakoś nie potrzebował czarnej sukienki przy łożu śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Cokolwiek "gusłamim" znaczy... 22.01.10, 21:16 Jak można wypić nocnik? On jest rozpuszczalny w wodzie czy coś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volt Re: Cokolwiek "gusłamim" znaczy... IP: *.icpnet.pl 22.01.10, 21:58 Jeśli stanę to przed Bogiem a nie przed pazernym katabasem... Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Cokolwiek "gusłamim" znaczy... 22.01.10, 22:10 Nareszcie jakiś chrześcijański głos rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Najwyższy czas zacząć ciągać po sądach... 22.01.10, 20:03 bydlo_prof_wb napisał: > Kościół z tego > prawa też nie powinien rezygnować i zacząć kłamców i obrazoburców trochę choć > pogonić aby nabrali odpowiedniego szacunku i respektu. ..ty chyba to mówisz poważnie? Super, cofamy zegarki o 400 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 17:43 Dziennikarze ,jesteście po to by robić ---cap za dupska!:)Jeśli ktoś zamierza Wam zamknąć usta ,to do Pudziana z nim, na ring!:) Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 17:44 Co by nie mowil to jednak czarna mafia ma duza popularnosc w narodzie, przecietnemu Polakowi trudno byloby wymienic po kilka przykladow dzialalnosci Pershinga, Slowika Nikosia i im podobnych mafiozow, ale przykladow przekretow przez tzw. kosciol kazdy moze wymienic po kilka i to nie tych czytanych z gazet ale tych z ktorymi sam sie zetknol w swojej okolicy. Pewnym faktom nawet mohery nie sa w stanie zaprzeczyc to usprawiedliwiaja je "slaboscia" czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 17:48 Mikołaj REj:Ksiądz w kościele woła, wrzeszczy, Na cmyntarzu beczka trzeszczy; Jeden potrząsa kobiałką, Drugi bębnem a piszczałką, Trzeci, wyciągając szyję, Woła: "Do kantora piję!"; Kury wrzeszczą, świnie kwiczą, Na ołtarzu jajca liczą." I co się kurna zmieniło od kilku wieków?Zwiekszyła się pazerność kleru! Wieręśmy odpust zyskali, Iżechmy się napiskali. Inak też tak Dawid czynił, Zawżdy z arfą Boga chwalił. Także idą precz z tą wiarą, Iż wygrali tą ofiarą." Odpowiedz Link Zgłoś
grubelix Sekta znów dokopie polakom 22.01.10, 17:50 Dopóki jest końkordat z sektą z Watykanu ( dzięki katoliczce Suchockiej ) dopóty Polska będzie w konia robiona przez panów w sukienkach. Wstyd Polacy oj wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekalbert Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 17:54 Ludzie pozwólcie działać Sądom nie wymierzajcie sami sprawiedliwości !!! Nikt z nas nie zna dokładnie faktów !! sąd je pozna i osądzi czy jest w tym prawda czy nie. Kościół to ty i ja, klechy to uzurpatorzy którzy malwersują nasze pieniądze, odebrano na głos w naszym Kościele tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Poznańska kuria pokazała pazerność IP: *.icpnet.pl 22.01.10, 17:55 Kuriozalność tej sytuacji polega na tym, że ks. Piotrowski był przed wojną tylko przewodniczącym fundacji budującej szkołę. Pieniądze pochodziły od rodziców, władz miasta i z kredytu bankowego, w większości nie spłaconego z powodu wybuchu wojny. Kościół nie dołożył złotówki z własnych środków do budowy. Ks. Piotrowski ZAPISAŁ W TESTAMENCIE szkołę kurii, szkołę której nie był właścicielem. To tak jakby Owsiak zapisał komuś w spadku urządzenia kupione za pieniądze WOŚP. Dalsze curiosum w tej sprawie to to, że sąd uznał prawomocność spadku ks. Piotrowskiego i przekazał szkołę na własność kurii, która natychmiast zarządała horrendalnie wysokiego czynszu za wynajem budynku miastu. Sprawa zasługuje na rewizję nadzwyczajną wyroku sądowego. Przy okazji jest dla wszystkich poznaniaków symbolem nieograniczonej pazerności Kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" IP: *.icpnet.pl 22.01.10, 17:56 Kuriozalność tej sytuacji polega na tym, że ks. Piotrowski był przed wojną tylko przewodniczącym fundacji budującej szkołę. Pieniądze pochodziły od rodziców, władz miasta i z kredytu bankowego, w większości nie spłaconego z powodu wybuchu wojny. Kościół nie dołożył złotówki z własnych środków do budowy. Ks. Piotrowski ZAPISAŁ W TESTAMENCIE szkołę kurii, szkołę której nie był właścicielem. To tak jakby Owsiak zapisał komuś w spadku urządzenia kupione za pieniądze WOŚP. Dalsze curiosum w tej sprawie to to, że sąd uznał prawomocność spadku ks. Piotrowskiego i przekazał szkołę na własność kurii, która natychmiast zarządała horrendalnie wysokiego czynszu za wynajem budynku miastu. Sprawa zasługuje na rewizję nadzwyczajną wyroku sądowego. Przy okazji jest dla wszystkich poznaniaków symbolem nieograniczonej pazerności Kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Zachłanność niektórych czarnych 22.01.10, 17:58 jest porażająca. Pomału przejmą za darmo lub za bezcen większość gruntów i budynków w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Re: Zachłanność niektórych czarnych 22.01.10, 22:30 Zachłanność nie niektórych, tylko większości czarnych. Dziś każdy przyzwoity ksiądz powinien zrzucić sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Co będzie jak Kuria przegra? 22.01.10, 18:04 Czy będzie to sądowne potwierdzenie, że kłamali? Co zrobią wtedy władze wyższe Kościoła? Wyrzucą kłamców? Będą bredzić jak PiS o "sprzedajnych" sądach? Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Co będzie jak Kuria przegra? 22.01.10, 19:42 Jeśli kuria przegra, otwieram szampana :D Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co będzie jak Kuria przegra? 22.01.10, 21:58 Ja tam się nie mam z czego cieszyć. Wstyd po prostu, jeden wielki wstyd.BXVI przepycha na siłę "drażliwe" kandydatury na świętych zamiast zająć się "stajnią Augiasza". No może nie aż "stajnia" ale w Kościele jest mnóstwo "Agentów Dołu" działających (patrząc po ich owocach) na rzecz Szatana nie Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Co będzie jak Kuria przegra? 22.01.10, 22:12 Dokładnie. Wystarczy obejrzeć filmiki na YT. Mohery działają na rzecz Szatana, a nie Boga. Powinno się tych judaszy, w wraz z nimi KK, wypędzić z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Re: Co będzie jak Kuria przegra? 22.01.10, 22:36 Ja kuria przegra to zapłaci koszty procesu. Oczywiście odbije sobie to z nawiązką obdzierając państwo w innym miejscu. A o sprzedajnych sądach pewnie już opowiadają na kazaniach. Tyle, że sądy w Polsce są nie tyle sprzedajne, ile zastraszone przez KK. Nawet Trybunał KOnstytucyjny, za wyjątkiem jednej sprawiedliwej prof. Ewy Łetowskiej, sra w portki przed KK i albo wydaje wyroki korzystne dla KK, albo się od wydania wyroków uchyla. Odpowiedz Link Zgłoś
cymbalontko Porażka gazety wyborczej" 22.01.10, 18:05 Gazeta Wyborcz przegra proces, bo sę....... boją się kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia4 Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:11 Gdyby w Polsce podniosła się stopa życiowa to kościółki by opustoszały szybko. Ale nasze kolejne ekipy rządzące w sojuszu tronu i ambony wpychają naród w coraz gorszą nędzę na tym padole. Zeby to biedakom zrekompensować czarnuchy obiecują biedakom raj po śmierci. Oczywiście za kasę. Kościoły - miejsca kultu ciemnoty i szatana - kiedyś opustoszeją, naród zmądrzeje, ale czarnuchy tak już będą obłowione, że im nie będzie zależeć na ciemnych parafianach. Zrzucą sukienki i staną się biznesmenami - wg dewizy, że pierwszy milion trzeba ukraść lub wyłudzić od idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
niuniek63 Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:12 Pięknie KK trzyma się wartości ewangelicznych, po ostatniej kolędzie widzę że naród zaczyna realnie oceniać pracę katabasów, najbardziej mnie drażni narodowa nuta w KK, jeszcze nie zapomnieliśmy wystąpień przeciwko działaczom narodowym pod zaborami.Patrioci, śmiech ogarnia, kolaboracja za czasów zaborów i PRL-u i tacy ludzie mają nauczać młodzież.Czy my naprawdę chcemy Konkordatu który tak obciąża budżet, rozumiem że komuniści dogadali się z KK, ale czy my mamy honorować tak niekorzystne umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
werner1 Re: Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:31 ... a ja myslalem ze fundamentem mojego kosciola jest Jezus i jego ewangelium ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 19:45 Dla Ciebie i dla mnie, fundamentem jest Bóg, Jezus i Maria oraz Duch Święty. Dla KK, jeśli dobrze widzę, mamona, mamona i mamona. Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Re: Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 21:07 Twój kościół nie ma nic wspólnego z Panem Jezusem... Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:16 "To, co jest wyjątkowe w tej sprawie, to fakt, że pozywa kuria - mówi dr Adam Bodnar, dyrektor Obserwatorium Wolności Mediów przy Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. - Nie jest mi znana sprawa, w której organ Kościoła katolickiego występowałby przeciwko gazecie o ochronę dóbr osobistych. O podobnym procesie nie słyszało także Centrum Monitoringu Wolności Prasy działające przy Stowarzyszeniu Dziennikarzy Polskich. A znana jest sprawa Pani Alicji T. Jeśli do tej pory KK nie pozwał żadnego z mediów to może przyszła na to pora? Przypominają mi się slowa Pana Adama Michnika który powiedział mniej więcej tak "długo nie chciałem się z nikim procesować ale miałem już dość tego fałszywego oskarżania mnie". Czy GW boi się tego procesu że już ustawia opinie publiczna pod swoją "prawdę". Czas i sąd pokarze kto miał rację. Nie wydawajcie gazeto wyroków przed sędzią. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:27 > Czy GW boi się tego procesu że już ustawia opinie publiczna pod swoją > "prawdę". Jesteś tak głupi, czy masz odsetek od zagrabionych ziem! Tak zagrabionych i sprzedanych developerom????? Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Pan jest wilkiem 22.01.10, 19:36 ale w zoo! Ja z lewakami na 'Ty" nie jestem ani mi kumple ani bracia, proszę więc nie obrażać. Ja wiem że to lewacki sposób, wyzwać kogoś od głupców (jeśli mają swoje zdanie) a lewakom brak argumentacji. Taka wyrozumiałość lewacka i kultura słowa u lewaków. "Coś co wyrosło z bandyctwa (lewactwo) ,sprawuje bandyckie rządy". Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pan jest wilkiem 22.01.10, 19:48 wilk jest zawsze wilkiem, pies psem! Patrz starzy SB'cy > Ja z lewakami na 'Ty" fakt nie piliśmy brudzia, ale i nie każdy na to dla mnie zasługuje, i dlatego wciąż mam kogoś za psa ;) > (jeśli ma ją swoje zdanie) a lewakom brak argumentacji. to ja podał;em kilka argumentów (moje zdanie, ty odbijasz piłeczkę) bez sensu zresztą! i nie jestem lewakiem, jestem bardzo pro: 0 związków zawodowych, 0 kas chorych, każdy płaci za siebie, tylko jak ty byś wyżył w moim świecie, byś był psem? Czy wilkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Pan jest wilkiem 24.01.10, 10:59 Pańskie argumenty "Jesteś tak głupi, czy masz odsetek od zagrabionych ziem! Tak zagrabionych i sprzedanych developerom????? No jeśli to są te argumenty? Ha,ha,ha "tylko jak ty byś wyżył w moim świecie, byś był psem? Czy > wilkiem?" Ja byłbym człowiekiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Pan jest wilkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 18:06 Ktoś tu - widzę - o sobie pisze, a zasłania się lewakami. Oszołomów spotkałam po każdej stronie - i z prawa i z lewa. A tu ktoś sam brzydko się przedstawił. Swój swego poznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:21 Kościół katolicki zawsze grabił, grabi i będzie grabił wszelkiego rodzaju dobra. W Polsce kościół katolicki postępuje w sposób wyjątkowo łajdacki sięgając po majątki, do których nie miał żadnego prawa, przedkładając często niezgodne z rzeczywistą wartością wyceny. To że kościół katolicki tak postępuje jest oczywistą oczywistością, jednak nie jest oczywiste działanie komisji majątkowej. Komisja ta w ewidentny sposób działa na szkodę skarbu państwa oraz społeczności lokalnych dopuszczając się tym samym licznych przestępstw ( przestępstwem jest przyjmowanie nierealnych wycen przedkładanych przez przedstawicieli kościoła katolickiego, przestępcami są również ci którzy te wyceny w złej wierze przedkładali, jak i ci którzy takie wyceny sporządzali ). Kościół zawsze miał w nosie interes społeczny, jednak powstają pytania: kogo reprezentowali przedstawiciele państwa w komisji majątkowej i dlaczego działali na szkodę skarbu państwa? Sprawa powinna zostać wyjaśniona przez prokuraturę i niezawisłe sądy, zaś wszystkie decyzje komisji powinny zostać unieważnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.10, 22:15 Łajdacki Kościół by nie grabił, gdyby nie łajdaccy politycy, którzy mu to umożliwiają, ba, wychodzą naprzeciw z miłymi dla nich propozycjami. Prawda panie prezydencie i panie premierze? Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth [...] 22.01.10, 18:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 [...] 22.01.10, 18:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:32 Społeczeństwo polskie musi dokładnie śledzić przebieg procesu. Jeśli materiał dowodowy wskazywał będzie na to, że GW pisała prawdę, a mimo tego werdykt niezawisłego sądu będzie dla WYBORCZEJ krzywdzący, to wkrótce w naszym kraju mogą zapłonąć nie stosy, lecz kościoły. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:33 katolicyzm jeszcze istnieje, może to ostatnie jego pokolenie. ale Kościół katolicki przypomina zanikajacy punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
robertfr Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:35 Pieprzyc czarnego okupanta .Polska zasluguje na szanse bycia normalnym ,nowoczesnym ,europejskim krajem .A nie bycie kolonia czarnych ,pazernych ,spasionych darmozjadow w sukienkach . Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Poznańska kuria pozywa "Gazetę Wyborczą" 22.01.10, 18:40 Niech kiedyś to wszystko razem szlag trafi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Skandal, Kościół chce coś od żydowskiej gazety !!! 22.01.10, 18:47 Jak Żydzi coś chcą od kościoła to jest sprawiedliwość, ale jak Kościół chce coś od Żydów, to wściekły Adaś Michnik pluje jadem nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: Skandal, Kościół chce coś od żydowskiej gazet 22.01.10, 19:01 glos_europy napisał: > Jak Żydzi coś chcą od kościoła to jest sprawiedliwość, ale jak Kościół chce coś > od Żydów, to wściekły Adaś Michnik pluje jadem nienawiści. Nie zapominaj o tym, że kk jest żydowską sektą, założoną przez Jesusa. Chrześcijaństwo wyrosło na pniu judaizmu i jest dla słowiańskich Polaków obce pod każdym względem. Toksyczna czarna sekta rujnuje budżet naszego biednego kraju, więc możemy zapomnieć o szybkim dogonieniu państw wysokorozwiniętych. Księża, Wasze miejsce jest na Księżycu! Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Skandal, Kościół chce coś od żydowskiej gazet 22.01.10, 20:19 glos_europy napisał: > Jak Żydzi coś chcą od kościoła to jest sprawiedliwość, ale jak Kościół chce coś > od Żydów, to wściekły Adaś Michnik pluje jadem nienawiści. czyś ty taki ślepy? Oni nie chcą nic od żydów, bo nie dostaną, oni chcą naszych pieniędzy. Jeszcze raz: twoich i moich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos_polski Re: Skandal, Kościół chce coś od żydowskiej gazet IP: *.multimo.pl 22.01.10, 20:49 Nie uważasz że chciwość kleru jest porażająca? Tylko kasa, kasa, kasa....... Tak dalej, a Naród się obudzi i zażąda zerwania Konkordatu - a to przecież ponad 10 mld rocznie, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejj Re: Skandal, Kościół chce coś od żydowskiej gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 22:07 A Żydzi to oczywiście odszkodowań i zadościuczynień się nie domagają non stop? Tylko, ze to jest w porządku wg was... GW - ze zrozumiałych względów - to pochwala. Mało tego - ponagla polskie rządy w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejj Re: Skandal, Kościół chce coś od żydowskiej gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 22:11 już zresztą sobie paru głąbów, antykatolików z załozenia GW wychowała i przy każdym artykule GW typu "kościół katolicki to złodzieje" - krzyczą właśnie razem z GW, potakują. Ci sami pod każdym artykułem GW typu "Polacy - wypłaćcie odszkodowania Żydom" - siedzą cicho. Bądźcie konsekwentni, wy, naczelni forumowi krzykacze antyreligiji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejjj Re: Skandal, Kościół chce coś od żydowskiej gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 22:04 glos_europy napisał: > Jak Żydzi coś chcą od kościoła to jest sprawiedliwość, ale jak Kościół chce coś > od Żydów, to wściekły Adaś Michnik pluje jadem nienawiści. Dlaczego cię to dziwi? GW reprezentuje interesy Żydów - mają do tego pełne prawo. Może faktycznie jednak mogliby nieco przyhamować w krytyce innych religii, w szczególności katolicka ich strasznie boli - dla zachowania pozorów chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem pewny,że GW faworyzuje seminarium Dupowne 22.01.10, 22:22 To z arcypasterzem paetzem co ma technikę odkrywania tajemnicy wiary metodą dogłębnego zatkao kakao. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Hotdog 22.01.10, 22:40 czyli kleryk z Paetzem w d.... Ciekawe jak to jest, że Kościół potępia pedofilię i homoseksualizm, a jak ksiądz okazuje się homoseksualistą i gwałcicielem, to dalej jest księdzem. Widocznie świętość usprawiedliwia grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola To jest właśnie ta katolicka miłość bliźniego sweg 22.01.10, 22:31 :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Abp Paetz to wartości katolickie w praktyce!!! 22.01.10, 18:52 "Prawnicy kurii uznali, że komentarz narusza wiarygodność i dobre imię archidiecezji, "tym bardziej, iż powód jest organizacją Kościoła katolickiego, u której podstaw leży wiarygodność oraz zaufanie". Ich zdaniem "stwierdzenie użyte przez Włodzimierza Bogaczyka stanowi silny cios w fundamenty aksjologiczne, na których opiera się działalność powoda"." Żeby coś utracić trzeba to najpierw mieć! Odpowiedz Link Zgłoś