Gość: FlagMan Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 09.03.11, 21:17 Najlepszy pomysł jaki do tej pory czytałem u poprzedników. kwota 400zł na mieszkańca przy założeniu 1m2 75zł x 300m2 = 22.500 tyś / prze 54 mieszkańców = 416zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 10.03.11, 09:12 Myśle że nie ma co sie tutaj spierać!!!!Odłóżcie ten temat na pierwsze zebranie wspólnoty a nie teraz na forum gdzie i tak wchodzi tylko połowa mieszkańców( w najlepszym wypadku) zreszta niczego konkretnego tutaj nie ustalimy bez nerwów poczekajmy do maja podobno wtedy ma sie zawiązać wspólnota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: awaria IP: *.icpnet.pl 10.03.11, 15:26 Wie ktoś coś na temat awarii jaka miała miejsce w 6 bloku? Dzisiaj przyjechałem po tygodniowej przerwie, a na drzwiach bloku informacja od kierownika budowy "Z powodu awarii zamknięto dopływ wody". Okazało się na szczęście, że już wszystko jest naprawione ale podobno pękła rura przy głównym zaworze na parterze. Widać nawet usuniętą barierkę ochronną i skute płytki z podłogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: awaria IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 19:44 Pewnie jesteśmy sąsiadami,faktycznie była awaria ja mieszkanie mam całe zalane.Proszę o podanie maila,nie chcę pisać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 01.12.15, 20:27 Przed zakupem zalecam lekturę o tym deweloperze na stronie: www.nierzetelnydeweloper.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlagMan Re: Prąd IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 14.03.11, 16:49 Drodzy lokatorzy a jaką taryfę wybraliście z prądem, czy ktoś sprawdzał taryfy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julio Pieniądze za spóźnienie IP: *.icpnet.pl 17.03.11, 17:06 Dzisiaj dzwoniłem do Pajo dowiedzieć się dlaczego po 31 dnia nie mam pieniędzy na koncie. oczywiście p.Natalia skierowała mnie do księgowości, a tam mi powiedzieli, że to nie ich inwestycja tylko PAJO DEVELOPER II i jak mi się nie podoba po mogę napisać pismo , a następnie jakaś p.Dorota (sic!) powiedziała, że ja mam pretensje to sobie mogę zadzwonić do prezesa i się rozłączyła. Uczulam na obsługę w księgowości.!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pieniądze za spóźnienie IP: *.icpnet.pl 17.03.11, 21:17 Proponuję nagrywać takie rozmowy. W telewizji napewno zainteresuje ich taki zapis :-) Ostatecznie sprawa sądowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pieniądze za spóźnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:51 Ja dostałem przelew po około 3 tygodniach, ale trochę mniej niż wyliczyłem, kazano mi zadzwonic w poniedziałek bo dzisiaj przecierz już piątek i kogoś tam już nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Pieniądze za spóźnienie 05.12.15, 18:04 Pajo Developer Sp. Zo.o. zalecam lekturę przed zakupem u tego dewelopera. Moja sprawa opisana na stronie: www.nierzetelnydeweloper.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Prąd IP: *.icpnet.pl 17.03.11, 21:20 "dzień i noc" - stała opłata przez całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlagMan Re: Prąd IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 17.03.11, 22:27 A ja zastanawiam sie nad Taryfa Ciepły Dom (G12) według wyliczeń znalezionych w necie opłaca się dla małych i dużych gospodarstw. Spytam w enei zawsze będę mógł zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Prąd IP: *.icpnet.pl 18.03.11, 01:54 czyli w nocy masz taniej, a w dzień drożej można spróbować ale z tego co piszą to dobre rozwiązanie przy ogrzewaniu elektrycznym, a u nas jest gazowe www.enea.pl/3/energia-dla-domu/oferta-sprzedazy/taryfa-cieply-dom-87.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Wezwania do zapłaty IP: *.opoltrans.com.pl 21.03.11, 06:36 Mam pytanie do osób które odebrały mieszkania przed końcem 2010 roku (lub przed podłączeniem prądu....) Czy ktoś się starał już o odszkodowanie? Ja wysłałem wezwanie do zapłaty z kancelarii adwokackiej z tytułu nie dotrzymania umowy (mieszkanie nie w pełni użytkowe z powodu braku prądu). Rozmawiałem z kilkoma radcami prawnymi i dowiedziałem się że Pajo musi nam zapłacić odszkodowanie, nawet jeżeli na protokole zdawczo odbiorczym było napisane że jest brak prądu. To oni dali „ciała” i spowolnili nasze prace remontowe. Z tego co się telefonicznie dowiedziałem Pajo odmówiło mi zapłaty więc ja zakładam sprawę sądową ale już teraz będę chciał większą sumę (koszty z wynajęciem mieszkania itd.) Jeżeli ktoś ma ochotę również walczyć o swoje to serdecznie zapraszam. Pamiętajcie im będzie nas więcej tym lepiej. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wezwania do zapłaty IP: *.icpnet.pl 24.03.11, 20:19 Mam takie niedyskretne pytanie do sasiadow:) ile mniej wiecej placiliscie fachowcom za wykonczenie mieszkania? gipsowanie, malowanie, zabudowa z nidy, panele plytki, bialy montaz - robocizna z materialami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: Wezwania do zapłaty IP: *.icpnet.pl 25.03.11, 11:05 jeśli szukasz kogoś to mogę szczerze polecić mojego fachowca, u mnie właśnie kończy. Zrobi praktycznie wszystko, jak chcesz zobaczyć efekty to zapraszam ;), co do ceny to musicie się dogadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wezwania do zapłaty IP: *.icpnet.pl 25.03.11, 20:30 rrr-2gi blok a ile kosztowala cie robocizna? tak mniej wiecej, nie chodzi o dokladne kwoty, mam jedna wycene ale nie mam jej z czym porownac a szczerze mowic nie mam czasu na robienie castingu na fachowca:) na ten moment podali mi okolo 10 tys za robocizne (gipsowanie i malowanie scian, polozynie plytek i paneli, mala zabudowa z nidy, zrobieie lazienki bez wiekszych fajerwerkow) i 3-4 tys materialy (gips, kleje, farby, nida, itp) czy to duzo czy malo? mieszkanie ma niecale 52m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wezwania do zapłaty IP: *.icpnet.pl 25.03.11, 20:31 rrr-2gi blok a ile kosztowala cie robocizna? tak mniej wiecej, nie chodzi o dokladne kwoty, mam jedna wycene ale nie mam jej z czym porownac a szczerze mowic nie mam czasu na robienie castingu na fachowca:) na ten moment podali mi okolo 10 tys za robocizne (gipsowanie i malowanie scian, polozynie plytek i paneli, mala zabudowa z nidy, zrobieie lazienki bez wiekszych fajerwerkow) i 3-4 tys materialy (gips, kleje, farby, nida, itp) aha i cena ta zawiera przeniesienie rury kanalizacyjnej odpowietrzajacej z lazienki na korytarz tak aby mozna bylo wstawic wieksza wanne. no i bialy montaz tez czy to duzo czy malo? mieszkanie ma niecale 52m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: Wezwania do zapłaty IP: *.icpnet.pl 25.03.11, 22:54 mnie kosztowała zdecydowanie mniej niż 10 tys, ale też powiedzmy po znajomości ;) Ciężko tak pisać co i jak, jakby co to jest u mnie w poniedziałek. Daj znać to podeśle nr tel. i się umówisz konkretniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wezwania do zapłaty IP: *.158.217.173.pat.umts.dynamic.eranet.pl 25.03.11, 17:24 Ja tez odebralam mieszkanie bez podlaczonego pradu ,a zatem jestem jak najbardziej za pozwem sadowym podaje swoj email paweliela@o2.pl ,podaj mi kontakt do siebie to bedziemy mogli ustalic szczegoly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wezwania do zapłaty IP: *.opoltrans.com.pl 31.03.11, 11:33 Witam wszystkich, Czy ktoś jeszcze ma ochote walczyc o swoje w sądzie z firma Pajo? Jest już nas kilka rodzin ale może być wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Wezwania do zapłaty IP: *.173.19.61.tesatnet.pl 09.04.11, 20:40 Witam dzisiaj zobaczyłem nasze skrzynki na listy i powiem szczerze, że się przeraziłem, kto za to odpowiada, poczta polska, pajo, administracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Wezwania do zapłaty IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 21:03 witam te skrzynki to porażka jak je zobaczyłem ................................................................. MASAKRA nie wiem komu dziękowac za te cuda . MEGA PORAŻKA ręce opadają PS. ciekawe kiedy zaczną robic plac zabaw dla naszych pociech ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlagMan Re: Wezwania do zapłaty IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 09.04.11, 21:49 Skrzynki stawiała poczta polska taki ich zasrany obowiązek lub gminy (może administracja chce się z nami kontaktować) ale my jako wspólnota na najbliższym spotkaniu możemy to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Wezwania do zap?aty IP: *.rdns.blackberry.net 10.04.11, 23:09 A sk?d wzi?? klucz do skrzynki? Kto? je roznosi czy trzeba odebra? na poczcie? Mam pro?b? aby wpisa? na forum dat? spotkania wspólnoty jak ju? b?dzie ustalony termin. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Skrzynki na listy IP: *.icpnet.pl 11.04.11, 00:53 Skrzynki wzięli chyba z jakiegoś muzeum PRL-u ;-) Trochę nietypowa jest numeracja od 1 do 54 bez podziału na bloki, ciekawe czy listonosz będzie liczył, do której skrzynki ma wrzucić korespondencję np. 32d m2. Nie przyglądałem się z bliska bo aż strach do tego podchodzić ale chyba zamykane są na kłódkę więc każdy sam musi o to zadbać. Całe szczęście, że to tylko rozwiązanie czasowe bo zgodnie z prawem pocztowym każdy właściciel lub współwłaściciel nieruchomości, w terminie do 24 sierpnia 2008 r., musiał wymienić starą skrzynkę pocztową na tzw. model euro zapewniający dostęp wszystkim operatorom pocztowym, nie tylko Poczcie Polskiej. Właśnie dlatego będzie trzeba się tym zająć. Wydaje mi się, że wystarczająco dużo miejsca na nowe jest w wejściu do każdej z klatek obok domofonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Skrzynki na listy IP: *.opoltrans.com.pl 11.04.11, 08:03 Takie skrzynki można jeszcze spotkać na wsi gdzie wszystkie skrzynki są na środku wsi:)) Masakra.... a numeracja..... ciekawe gdzie dojdzie rachunek. Jeżeli chodzi o plac zabaw, nie będę wprowadzał w błąd ale słyszałem że nie będzie placu zabaw. (informacja nie sprawdzona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Skrzynki na listy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.11, 16:17 Też jestem za, żeby skrzynki były w wiatrołapie na przeciwnej sciane do domofonów, te wyglądają jak odpady, a co do placu zabbaw, to z tego co usłyszałem to na naszym osiedlu jest wyznaczone miejsce na plac zabaw ale to my jako wspólnota mozemy go tam postawić, ale mam nadzieje, że źle usłyszałem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: Skrzynki na listy IP: *.icpnet.pl 11.04.11, 18:34 to ja mam pytanie do Was, czy ktokolwiek ostał jakiś list nie wysłany poleconym ? Nam zginęło chyba z 5 bardzo ważnych listów i nie ma po nich śladu, a jak byłem wcześniej na poczcie spytać czy listy mogą leżeć u nich do odbioru to się oczywiście nie zgodzili. Nie wiem czy listonosz stwierdził, że nikt pewnie tu nie mieszka i powyrzucał te listy. Dajcie znać czy mieliście jakieś awizo gdzieś rzucone alb coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Skrzynki na listy IP: *.opoltrans.com.pl 12.04.11, 13:31 Ciekawe jak dojda rachunki. A np. z gazowni czy energetyki nikogo nie będzie interesowało że skrzynki mamy dziwnie ponumerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Skrzynki na listy IP: *.icpnet.pl 12.04.11, 16:05 Ja korespondencję odbieram pod innym adresem do czasu wymiany skrzynek ale chyba zrobię mały test i wyślę sobie kartkę na nowy adres. Co do numeracji to pozostaje zrobić szablony liter i cyferek, kupić puszkę białego spraya i samemu to ponumerować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: Skrzynki na listy IP: *.icpnet.pl 12.04.11, 17:14 Byłem dzisiaj rano na poczcie, żeby złapać jeszcze listonosza i wydał mi dwa listy, jeden leżał tam od miesiąca. Miał jeszcze sporo z naszego osiedla. Ale jak się spyta kobiet w okienku to nic nie znajdą. Trzeba gadać z listowym Skrzynki ponumeruje sam listonosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Skrzynki na listy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:53 Numeracja sie przyda, szkoda tylko, że muszą to niebieskie brzydale pozostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Parkowanie ! IP: *.icpnet.pl 18.04.11, 21:46 Drodzy mieszkańcy, Starajcie parkować się w wyznaczonych do tego miejscach ! \ Chodzi mi o wyjeźdzanie za kostke i stanie kołami na "trawniku". Jeśli chcecie żeby była ładna trawa i zarazem ogólny "obraz" naszego osiedla ... To nie wymaga nie wiadomo jakiego poświęcenia ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: Parkowanie ! IP: *.hosteam.pl 19.04.11, 11:01 Bez przesady, póki co tak się staje, żeby się zmieściło więcej aut, zamiast 3 równolegle, po skosie mieści się 6. Zakładam, że i tak dołożymy tam kostki, albo płyt ażurowych, żeby stawać całkiem prostopadle i nie wystawać tyłem na drogę (wejdzie jeszcze 1-2 dwa auta więcej), więc jak ktoś się zjedzie na chwilę na trawnik to nic się nie stanie. Może starajmy się po prostu na tych skośnych po prostu parkować krótszymi autami, oczywiście jeśli jest wybór. Póki co z parkingiem nie jest źle, ale jest jednak sporo mieszkań pustych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b1 Re: Skrzynki na listy IP: *.181.121.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.11, 15:19 Jeśli ktoś jeszcze nie otrzymał faktury za gaz proponuję udać się na pocztę, dziś odebrałam swoją i o dziwo mam jeszcze zadłużenie-podejrzewam, że wynika ono z tego że podpisywałam umowę w listopadzie więc od tamtego okresu naliczali mi opłaty abonamentowe:( choć gazu w mieszkaniu nie było:( Potwierdzam, pani w okienku sprawdziła, że jest dużo listów do mieszkańców naszego osiedla. A jeśli chodzi o fakturę za prąd to najlepiej zadzwonić do enei, bo wszystkie listy zostały do nich cofnięte z powodu braku skrzynek pocztowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Zebranie wspólnoty IP: *.icpnet.pl 11.05.11, 23:22 Dzisiaj dostałem zawiadomienie o zebraniu wspólnoty 23.05.11 Można wtedy poruszyć kwestię skrzynek i miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zebranie wspólnoty IP: *.icpnet.pl 16.05.11, 20:03 a na którą godzinę i gdzie jest to spotkanie??my jeszcze nic nie dostaliśmy na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Zebranie wspólnoty IP: *.icpnet.pl 16.05.11, 23:42 23.05, godz.18, Gimnazjum w Komornikach ul.Pocztowa 30. My dostaliśmy wszystkie papiery jakiś tydzień temu. Wcześniej dzwonili pod jaki adres wysłać bo jeszcze nie mieszkamy na Żabikowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domofon Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 19.04.11, 18:47 Czy u was mieszkańcy również działa kiepsko domofon. U mnie w bloku nr. 5 aby otworzyć drzwi muszę kilka razy na guzik nadusić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 20:19 mam pytanie a zarazem prośbę mógły mi ktoś polecic jakiegoś elektryka do podłączenia indukcji oczywiście z odpowiednimi uprawnieniami tego pana dzięki i pozdrawiam sąsiadów PS.dajcie znac kiedy zebranie wspólnoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.opoltrans.com.pl 21.04.11, 17:17 Ale w jakim celu jets Ci potrzebny elektryk z uprawnieniami? Ja tez myslałem że jest potrzebny aby była gwarancja i się myliłem. Gwarancja podbita i nie zapłaciłem 200 zł tylko sam to zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 22.04.11, 15:24 z tego co sie orientuje to indukcja musi być podłączona przez osobe z uprawnieniami ! jeśli elektryk nie podbije gwarancji to w razie awari mogą nie uznać gwarancji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 12:45 dokładnie tak jest jeśli nie będzie pieczątki i podpisu fachowca w karcie gwarancyjnej to ewentualna reklamacja nie będzie rozpatrywana,więc pytam dalej czy ktoś mógłby mi polecić takiego fachowca? ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 23.04.11, 15:01 601581398 to numer do gościa który zrobił to u nas ! szybko sprawnie i wszystko działa bierze 100 za podłączenie indukcji i podbicie gwarancji także nie jest drogi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Rachunki IP: *.icpnet.pl 04.05.11, 02:59 napiszcie mi proszę jak wygląda sprawa rachunków za wodę? druga kwestia to podatek od nieruchomości płacony do kasy gminy - płaci już ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rachunki IP: *.opoltrans.com.pl 05.05.11, 11:23 (Corsarz) Ja juz zapłaciłem podatek za cały rok chyba ok 60 zł jak sie nie myle. jeżeli chodzi o wode to nic mi nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 05.12.15, 18:04 Pajo Developer Sp. Zo.o. zalecam lekturę przed zakupem u tego dewelopera. Moja sprawa opisana na stronie: www.nierzetelnydeweloper.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Płytki IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 26.04.11, 20:38 Czy możecie polecić jakiegoś dobrego i tanie pana do płytek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Płytki IP: *.play-internet.pl 28.04.11, 20:50 Witam mogę polecic niedrogiego i dobrego fachowca tel 698 860 485 Leszek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Domofony IP: *.opoltrans.com.pl 05.05.11, 11:25 Witam, mam pytanie w sprawie domofonów, Czy wszystkim działaja dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Domofony IP: *.play-internet.pl 05.05.11, 14:03 Witam w czwartym bloku domofon działa nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: Domofony IP: *.hosteam.pl 05.05.11, 16:12 No właśnie odnośnie domofonów. Zauważyłem ostatnio, że w pierwszym i drugim bloku pajo wsadziło domofon bez możliwości otwarcia kodem bez klucza. W następnych blokach macie lepsze domofony ;) Co za dziadowska oszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Domofony IP: *.173.19.61.tesatnet.pl 05.05.11, 20:53 jestem z bloku nr. 4 i nawet nie wiedziałem że mamy domofon na kod, a ktoś wie skąd można takowy zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Domofony IP: *.icpnet.pl 05.05.11, 23:23 a ja mam pytanie czy ktos z was sie orientuje czy pajo bedzie robilo poprawki na klatkach schodowych? w bloku 4 sa na scianach takie zolte smugi w niektorych miejscach - poza tym w okresie ostatnich swiat ktos sie chyba wprowadzal na ostatnie pietro i dosc mocno uszkodzil tynk na klatce - najbardziej widac to wchodzac na 2 pietro - czy mozemy liczyc ze pajo cos takiego poprawi? no chyba ze ten kto to uszkodzil zajmie sie naprawieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mies Re: Domofony IP: *.icpnet.pl 06.05.11, 17:52 Ja mieszkam w 5 bloku i wydaje mi sie, ze z domofonem jest cos nie tak - nie otwiera drzwi za pierwszym razem itp. Co do klatek i ich wygladu- wydaje mi sie, ze w kazdym bloku jest ten problem, wygladaja jak do poprawki - widac laczenia, zolte paski - jedyn slowem maniana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Domofony IP: *.icpnet.pl 06.05.11, 23:25 Różnice są chyba tylko w wyglądzie bo w 6 bloku nie ma możliwości otwierania kodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Indukcja koszt eksplatacji IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 25.05.11, 10:56 A czy ktoś z mieszkańców mógłby się wypowiedzieć na temat indukcji to znaczy głównie chodzi o koszt utrzymania bo jak wiadomo prąd jest drogi, interesuje mnie ile się płaci tak średnio w miesiącu za to gotowanie na indukcji z góry dziękuję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opłaty Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 02.06.11, 21:57 Przepraszam ale czy wszystkim podoba się opłata około 20zł miesięcznie za sprzątanie za 1 mieszkanie. W przeliczeniu na 54 mieszkania daje to około 9700zł za sprzątanie. Tą kwotę można było inaczej spożytkować (parking, plac zabaw, płot) w skali roku daje 11500zł. Ciekaw jestem jaka firma to wygrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opłaty Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 02.06.11, 22:05 Jeszce jedna kwestia za sprzątanie płacimy od metra mieszkanie na blok to około 450m2 jak na moje oko nasze klatki tyle z oknami nie mają wiec płaćmy za metraż klatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.19.61.tesatnet.pl 02.06.11, 23:48 20 zł to faktycznie sporo, ale jak dla mnie sprzątanie klatek przez firmy zewnętrzne jest nie potrzebne, lepiej ustalić dyżury i raz na trzy tygodnie, a te pieniądze przeznaczyć na plac zabaw, parkingi, ławki czy cokolwiek innego wygodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 08:29 Ta opłata to nie tylko sprzątanie klatek, ale też dbanie o tereny wokół domów (strzyżenie trawników, podlewanie, odśnieżanie chodników i parkingów zimą itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk opłaty IP: *.icpnet.pl 03.06.11, 11:45 Dla mnie to świetny pomysł z firmą sprzątającą, bo nie mam czasu ani chęci na sprzątanie petów itp. po niechlujnych sąsiadach. Zresztą przez te 20zł nie zubożeje, a dam komuś pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: opłaty IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 03.06.11, 14:33 Nie zubożeje ale taka firma zrobi to raz na miesiąc + teraz dojdzie koszta za plac zabaw i na miesiąc wyjdzie mi 150zł płacić. Jeśli ktoś szuka wygód niech zatrudni sobie sprzątaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: opłaty IP: *.icpnet.pl 03.06.11, 14:40 witam wydaje mi sie że pozycja z dokumentów które otrzymaliśmy " sprzątanie części wspólnych" nnie obejmuje wogóle sprzatania na klatkach schodowych. chodzi tutaj o sprzątanie na zewnątrz budynków, odśnieżanie itd i pozycja ta jest niezbędna. jesli natomiast chodzi o firme która miała sprzątać klatki schodowe jest to zupełnie oddzielna kwestia i oddzielne opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: opłaty IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.11, 09:37 Powyżej była mowa o odśnieżaniu chodników za pieniądze, które zbieramy. Jakie chodniki!!! My nie mamy chodników! Miał być od strony szklarni, ale nawet tego nie będzie!!! Musimy chodzić ulicą wzdłuż bloków! Młode mamy z wózkami muszą robić slalomy między jadącymi samochodami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: opłaty IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.11, 09:49 Opłaty, które są dla nas planowane, są bardzo wysokie. Spółdzielnie mieszkaniowe tyle nie zdzierają! Przy wstępnych wyliczeniach wychodzi - jak tak dalej pójdzie, że będziemy płacić 500-600 zł miesięcznie za mieszkanie! Korytarzami mieszkańcy mogliby sami się opiekować - wiadro z wodą i z odrobiną płynu nie będzie tyle kosztowało co mycie klatek przez zewn. firmę. Jasne jest, że mycie szyb naszych klatek od zewn. musi być wykonane przez jakąś firmę, dotyczy to także koszenia trawy i odśnieżania.Ale podana przez adminitratora opłata jest zbyt wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: opłaty IP: *.hosteam.pl 06.06.11, 11:25 Ja w ogóle nie rozumiem skąd w czynszu wzięła się ta opłata za sprzątanie klatek. Z tego co pamiętam to nie głosowaliśmy tego, a administrator miał się dowiedzieć dokładnych kosztów i ewentualnie zaproponować. A tak kobieta rzuciła, że mniej więcej 20 zł i teraz te 20 zł wrzuciła w czynsz, a kto się na to zgodził ? A gdzie jest podane czy ustalone, czy mają myć klatki, raz na tydzień/dwa/miesiąc czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 11:44 Witam zgadzam się, mieliśmy sami wybrać firmę i ustalić terminy sprzątania, trzeba to dogadać, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: opłaty IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.11, 14:25 Także się zgadzam. Mieliśmy dopiero ustalić koszt i wybrać firmę sprzątającą. Może nasi przedstawiciele bloków powinni w tym momencie intwerweniować u administratora, poniewaz jesteśmy w tym momencie naciągani.Powinna być konktretna uchwała odnośnie tego kosztu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:43 witam, kupuje mieszkanie w kolejnym etapie i niepokoi mnie to co tu czytam? jak to jest z ta firma sprzatajaca mieszkancy ja wybieraja czy jest narzucona? i wogole jakie macie czynsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: opłaty IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 06.06.11, 15:49 widzę że temat, który poruszyłem boli nie tylko mnie nie mam powtarzam nie mam zamiaru płacić 200zł za czynsz. Proponuje aby w każdym bloku powstała mała wspólnota, działa już coś takiego w luboniu na dużym osiedlu zamkniętym każdy blok decyduje co chce i płaci za swoje. Teraz chciał bym usłyszeć głos naszych zarządców. O ile dobrze pamiętam to jakiś pan na storczykowej zbierał podpisy i podziękowali gr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:56 200zł? mowa byla okolo 1,4-1,50 od metra jak my podpisywalismy umowe!to jest jak widze fikcja.... i jeszcze dodatkowe oplaty? wszystko mialo zawierac sie w czynszu. ladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 16:20 Nie ma co się denerwować, jeszcze nic im nie płaciliśmy :), ale i tak musi się zająć tym rada osiedla, albo zorganizujmy nowe spotkanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-MEN Re: opłaty IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 11:04 Witam, Przeczytajcie proszę jeszcze raz z czego składa się na opłata dla Administratora oraz Protokół ze spotkania wspólnoty - jest tam jasno napisane, że Administrator przedstawi nam ofertę dot. sprzątania korytarzy… więc po co te nerwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: opłaty IP: *.icpnet.pl 15.06.11, 18:12 Narzekacie na opłaty za sprzątanie, ale przecież to nic w porównaniu do kosztów jakie zaraz będziecie płacić jeśli w życie wprowdzone zostaną pomysły, które padły na spotkaniu ! Znak osiedla, ogrniczenie prędkości, garby na drodze to tylko koszty - nei mówiąc o tym, że jest to wyrzucenie pieniędzy w błoto... pieniedzy ktorych ja nie zamierzam tracic bo komus jest potrzebny taki znak dla lepszego samopoczucia... to, ze stanie znak 20km nie sprawi ze ludzie tyle beda jezdzic - to ludzie musza miec tyle wyobrazni zeby jezdzic te 20 ! Znak osiedla to nie tylko przyjemnosc ale to tez znaczy ze bedzie to droga "publiczna" nad ktora nadzor moze sprawowac policja czyli chociazby wpisac Tobie mandat za niewlasciwe parkowanie, a gdy bedzie mieszkalo nas wiecej to zapewne parkowac bedziemy na poboczu od pola... bo pomysl na powiekszenie parkingu na pewno nie spodba sie mieszkanca parteru, bo sama tez nie chcialabym otwierac okna i widziec majstrujacego przy samochodzie sasiada, czy tym bardziej sluchac zima odpalajacego disla... jadac samochodem nawet te 20 kazdego kierowce zaskoczy dziecko ktore wylania sie zza samochodow na srodek drogi zeby strzelic w samochod z pistoletu na wode ... Wracajac do dzieci ktore mialy by pierszenstwo po zamontowaniu znaku - dzieci to nie zwierzeta ktore wypuszcza sie na wypas, dzieci sie pilnuje, nei moge biegac po ulicy juz lepiej zeby biegaly za blokami gdzie popoludniu nie jezdza juz samochody i z zapewnein kierownika to ma juz niedlugo sie skonczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: opłaty IP: 91.216.191.* 16.06.11, 16:03 Co do znaku zgadzam się jak najbardziej - skuteczność zerowa, jedynie co będzie skuteczne to leżący policjant, ale ja mam dosyć przejeżdżania po nic na codzień, po za tym to jednak hałasuje. Tak czy siak za oboma rzeczami zagłosuje na nie. Co do parkingu : bo pomysl na powiekszenie parkingu na pewno nie spodba sie mieszkanca parteru, bo sama tez nie chcialabym otwierac okna i widziec majstrujacego przy samochodzie sasiada, czy tym bardziej sluchac zima odpalajacego disla... Auto będzie bliżej o 50 cm (no może metr), bo teraz i tak się staje na skos i czasem przodem na trawie. Czy ta mniejsza odległość to taka diametralna zmiana dla mieszkających na parterze ? zresztą akurat parking wzdłuż jest głównie między blokami. Więc przestańcie wymyślać z tymi autami w oknach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sęk Re: opłaty IP: *.icpnet.pl 16.06.11, 20:38 Najpierw dobrze przeczytajcie o jakie garby chodzi,a później debatujcie. Chodzi o garby na drodze publicznej, a nie osiedlowej. Takie garby zakłada gmina, na swój koszt. Ciekawe co byście powiedzieli, jak by jakieś dziecko wpadło pod pędzący samochód. Na tej drodze pędzą po 100 na h. Nie ma chodników to niech chociaż spowalniacze założą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2gi blok Re: opłaty IP: 91.216.191.* 17.06.11, 08:35 Debatujemy akurat o ograniczeniu prędkości na osiedlowej drodze, bo tam też ludzie osiągają dziwne prędkości, a właśnie tam dzieciaki jeżdżą na rowerach itd. Twoje dzieci bawią się na głównej Żabikowskiej ? Naprawdę myślisz, że ktoś na tej ulicy założy spowalniacze ? Tam to musi być chodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.11, 10:56 Spowalniacze to bezsensowne rozwiązanie, chodnik przy zabikowskiej, wszytsko wyjaśnia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlagMan Re: opłaty IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 18.06.11, 21:11 Jestem za chodnikiem. Choć jeszcze nie mieszkam na osiedlu na stałe w 1 kolejności zajął bym się wjazdem czyli np. postawie automatycznej bramy na pilota dla każdego lub automatycznego szlabanu w ostateczności dla każdego auta takie metalowe słupki zabezpieczające miejsce parkingowe. Teraz forumowicze zapytają dlaczego więc odpowiadam w Komornikach kradnie się dużo samochodów ludziom nawet z własnej posesji znikają. Jestem za Bramą na pilota ale poczekał bym na resztę mieszkańców z tych nowych bloków i na to czy połączą nasze osiedle przez pole z sąsiadami. Kwestia następna mycie klatek przez firmę to wydane pieniądze w błoto raz na tydzień każdy z mieszkańców swojego piętra może przejechać mopem. Jeśli potrzebuje sprzątaczki to pomylił osiedle wybierając najtańszy metraż w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Swietne pomysły... IP: *.icpnet.pl 19.06.11, 14:05 - do pomysłu z pilotem, bramką na wjeździe to z tego co się orientuję już się tego nie stosuję ze względu chociażby na ewentualny przejazd karetki pogotowia, która nie ma możliwości wówczas podniesienia szlabanu... - przerobienie parkingu, przyglądałam się tym odległością i na pewno nie jest to 50 cm... ja bym się nie zgodziła, proponuję przyjżeć się wszystkim "za" i postawienie się w sytuacji sąsiadów z parteru, szczególnie z lewej i prawej strony, bo mieszkańcy ze środka też tego nie odczują ... - myślę, a wręcz mam nadzieję, że nikt nie będzie za pomysłem odnośnie tablicy, znaków - bo to stracone pieniądze -chodnik na żabikowskiej - super pomysł, ale czy myślicie, ze ludzie którzy mieszkają już tam z 2 lata nie mieli takich pomysłów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciej Re: Swietne pomysły... IP: *.173.19.61.tesatnet.pl 19.06.11, 17:58 Zgodzę się z czyszczeniem klatek przez nas, już raz swoje piętro i tak przeleciałem szczotką bo zbiera się tam dużo kurzu puki co, a trwało to kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Swietne pomysły... IP: *.icpnet.pl 20.06.11, 23:58 Wystarczy 50cm kostki ażurowej żeby auta parkujące w tej chwili po skosie nie wystawały tak mocno na ulicę. Chodnik na Żabikowskiej leży raczej w gestii gminy, a wspólnota może jedynie zgłosić pomysł jego położenia. Im więcej mieszkańców (ze wszystkich wspólnot) będzie męczyć o to urzędników tym większa szansa na budowę. Każdy może zapytać wójta czy jest szansa na chodnik www.komorniki.pl/pl/zapytaj/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko 2 piętro IP: 213.156.120.* 24.06.11, 08:36 Witam przyszłych sąsiadów:-) Kupiłem mieszkanie w pierwszym budynku (3 etap), mieszkanie znajduje się na 2 piętrze. Proszę o informację mieszkańców 2 piętra (2 etap) jak wygląda sytuacja z nagrzewaniem pomieszczeń latem oraz wychładzaniem zimą. Czy była z Waszej strony potrzebna interwencja, dodatkowa izolacja itp.? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z etapu II Re: 2 piętro IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.11, 15:58 Witamy nowych sąsiadów z dalszego etapu. Mieszkam na II piętrze i w zimie nie zauważyłem nic niepokojącego z temperaturą w mieszkaniu. Podobnie jest teraz - latem :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 2 piętro IP: *.icpnet.pl 19.07.11, 22:50 witam mam pytanie czy ktoś z was może polecić jakąś niedroga firmę na rolety zewnętrzne?? jaki to wychodzi mniej więcej koszt?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuz Re: 2 piętro IP: *.icpnet.pl 20.07.11, 22:30 Jestem w właśnie w trakcie oczekiwania na montaż zamówionych rolet. Szacunkowy koszt waha się od 160 do 250 zł netto/m2 rolety zwijanej ręcznie - obdzwoniłam sporo firm z Poznania i okolic. Cena zależy głównie od grubości rolety, koloru (do standardowych nie ma dopłaty), ilości okien (płaci się zazwyczaj za montaż każdej rolety), rodzaju skrzynki, a nawet piętra na którym ma być wykonana usługa. Rolety zamówiłam w firmie Rolo-Styl i jeśli chodzi o samo podejście do klienta - nie mam powodów do narzekań (ponieważ zamówiłam 5 sporych rolet i do tego maty bambusowe do wewnątrz, miałam możliwość wynegocjowania satysfakcjonującej mnie ceny). O jakości wykonania i samego montażu mogę wypowiedzieć się za jakieś dwa tygodnie, gdy już będę mogła się cieszyć roletami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: teren za blokami IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 14:06 Witam sąsiadów doszły do mnie niepokojące plotki co do zagospodarowania terenu za blokami pajo podobno nic tam nie zrobi zostawią to jak jest !!!!!! może coś wiecie na ten temat. poza tym zauwarzyliście pewnie że po większym deszczu mamy stojącą wodę na drodze ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: teren za blokami IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 09:21 Też słyszałem, że Pajo wycofało się ze zrobienia czegokolwiek na terenie za naszymi blokami. Jeżeli tak to dlaczego mamy pozwalać na przejazdy samochodów po naszym terenie? Proponuję zamknąć drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: teren za blokami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 16:06 też jestem za postawieniem jakich pachołków czy czegoś na początku, przy pierwszym bloku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość m. Re: teren za blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 22:17 hola, hola droga nie należy do Was ale też Pajo powinno wywiązać z planu zagospodarowania przestrzeni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: teren za blokami IP: *.icpnet.pl 02.08.11, 01:59 Cała działka należy do nas, a za blokami nie ma drogi... więc możemy zagrodzić przejazd bo Pajo niszczy nasz teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: teren za blokami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:31 Witam wystarczy posadzic kilka Tuji przy pierwszym bloku, można się złożyć podjechac do sklepu i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: teren za blokami IP: 95.108.119.* 02.08.11, 23:02 Widzę, że Was z lekka poniosło... a jak sobie wyobrażacie dojazd do ostatnich bloków?? droga jest wspólna i na bank nie należy do WAS.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: teren za blokami IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.11, 10:15 Zacznijmy od tego, że nie jest to droga, tylko teren zielony w planie zagospodarowania przestrzennego. Po trawnikach nie jeździmy. Tam nie ma drogi dojazdowej do pozostałych bloków. Na zebraniu wspólnoty Pani prowadząca już zapowiadała, że ten stan rzeczy będzie miał miejsce do 30 czerwca i po tym terminie Pajo wykona trawnik. Co ona teraz na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: teren za blokami IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:56 Witam wszyskich dzięki za poruszenie tematu bo znowu mamy kolejny problem z PAJO miał byc teren zielony itd. a jest jak jest i zgadzam się z tym że teren za blokami jest nasz . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: teren za blokami IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 10:45 To nie JEST DROGA i na bank należy do NAS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: teren za blokami IP: *.icpnet.pl 03.08.11, 21:39 A jednak teren należy do nas, a droga dojazdowa (wspólna) do ostatnich bloków biegnie przed naszymi blokami, a nie z tyłu gdzie powinien być trawnik... Poza tym nie musimy sobie wyobrażać jak dojechać do nowych bloków bo to nie nasza sprawa - zapytaj Pajo co z dojazdem. My płacimy za utrzymanie terenu wokół bloków więc nie chcemy żeby ktoś niszczył naszą działkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: teren za blokami IP: 95.108.119.* 03.08.11, 22:27 Zgodnie z planem osiedla, który otrzymaliśmy od Pajo jako mieszkańcy III etapu za blokami z II etapu znajduje się ścieżka pieszo-rowerowa oraz zieleń. Natomiast z przodu jest droga dojazdowa wspólna dla wszystkich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość m. Re: teren za blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:39 Dokładnie tak jak pisze "przemo" jest tam ścieżka pieszo rowerowa - nie droga ok. Ale to nie zmienia faktu, że nie można tam sobie samowolki urządzać. Plan zagospodarowania tej przestrzeni jest taki a nie inny. Co do dojazdów do dalszych bloków to ok będzie droga przed blokami będzie można nią jeździć, a teraz zapewne przejeżdżające poooowooooli samochody osobowe, które omijają tamtejsze dziury w trosce o zawieszenie swoich aut nie chlapią Wam na bloki tylko samochody Pajo, które gnają żeby nasz etap oddać w terminie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: teren za blokami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:08 Witam nikt nie pisał o jakims tam chlapniu, poprostu mało przyjemne jest kiedy Twoje czynności we własnym mieszkaniu, zagłuszająca przejeżdżajacy samochód, który nie zawsze jedzie wolno, ponad to nie bedzi etam zadnego chodnika czy drogi rowerowej, dowiedzieliśmy się to od nadzej administracji, wiec zapraszamy do korzystania z drogi przed blokami a nie po naszym niedoszłym trawniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: teren za blokami IP: *.icpnet.pl 09.08.11, 00:04 Droga pieszo-rowerowa jest tylko na wizualizacji i tam tez tylko zostanie ! Pajo nic tam nie zrobi bo po pierwsze ich juz to nie interesuje po 2 to sa dla nich koszty wiec dobrze bedzie jak nam kolejna dawke pola nawioza bo to co mamy teraz trawnikiem nazwac nie mozna... ja mieszkam na parterze i osobiscie irytuja mnie juz przejezdzajace samochody ktore albo jada wolno i gapia sie w okna najchetniej wchodzac do srodka, albo idioci ktorzy jada szybko nie patrzac na nic - mam nadzieje ze zawieszenie im pojdzie ! Tak wiec mam tego serdecznie dosc... nie wspominajac o parkujacych robotnikach pajo ktorzy droge traktuja jak ekspresowke, parkujac jak sieroty, do tego dochodza przyszli mieszkancy 3 etapu i miejsca nie ma... Niech najpier dokoncza droge ktora na moje powinna juz byc dawno zrobiona... Mieszkam od poczatku czyli jakis kwiecen a mamy teraz sierpien i nic w tej sprawie sie nie zmienilo ... chyba czas cos z tym zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: teren za blokami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 10:36 Witam wiem o co chodzi, też mieszkam na parterze, ja jestem gotowy na jakies kroki, najłatwiej bedzie coś tam postawić, choćby łopata można dół wykopać, przy tej wilgotności można zrobić to w pare osób w moment, wtedy już się skończy wjeżdżanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: teren za blokami IP: *.promax.media.pl 09.08.11, 13:33 Jest plan aby postawić płot betonowy od śmietnika aż do płotu sąsiada .Płot betonowy tak jak na osiedlu parkowym. Płot odgrodziłby nas od głównej drogi,nikt by nie wjeżdżał i byłoby ciszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: teren za blokami IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.11, 09:02 Tak, trzeba tak zrobić. Dajcie znać kto i ile zbiera na tą "inwestycję" :-) P.S. Widzieliście jak karetka pogotowia wieczorami cichaczem podjeżdża na III etap budowy i przywozi meble? Chyba na pogotowiu za dużo mają samochodów!!! Jak nie będzie do Was mogło przyjechać pogotowie, to poszukajcie samochodu na naszej ulicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: teren za blokami IP: *.promax.media.pl 10.08.11, 10:20 Koszt takiego ogrodzenia o wysokości 2,5m to około 3000zł z postawieniem. Wystarczyłoby zebrać po 40 zł.od każdego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: teren za blokami IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 10.08.11, 16:27 Trawnik, chodnik za blokami będzie jak również droga przez pole. Dementuję panią sąsiadkę, która sieje ferment na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: teren za blokami IP: *.thx.pl 11.08.11, 13:15 Tak do informacji karetki a raczej sanitarki do przewozu chorych są firm, prywatnych osób prowadzących działalność gospodarczą, którzy sprzedają swoje usługi transportowe szpitalom a raczej NFZ. Więc czy po pracy wozi sobie meble czy tuje do sadzenia na drodze by zagradzać ruch to już jego sprawa ;) No chyba, że robi to na sygnale...tutaj już łamie prawo o ruchu drogowym :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: teren za blokami IP: *.lexell.com.pl 11.08.11, 14:01 Dokładnie jak napisał poznaniak!! niech każdy pilnuje siebie i zbytnio się nie interesuje kto co i czym przewozi... jeśli jego samego to nie dotyczy!!! wścibskość ludzi nie ma granic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: teren za blokami IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.11, 08:34 Zrozumieliśmy - my II etap. Te powyższe słowa to rewanż za nasz plan zamknięcia naszego terenu do przejazdu samochodów do III etapu. Prosimy piszcie sobie u siebie. My nie wtrącamy się do Waszych spraw :-) Wyżywajcie się na PAJO, a nie na mieszkańcach z etapu II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: teren za blokami IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.11, 08:38 Osoba, która nas powyżej informowała o tym, że jednak będzie wykonany trawnik za naszymi blokami wraz ze ścieżką, prosimy o podanie daty kiedy to będzie wykonane? Już słyszeliśmy, że do 30 czerwca, a mamy już sierpień - całe PAJO. Okaże się, że cichaczem się PAJO zmyje, a my będziemy mieli trasę szybkiego ruchu pod balkonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: teren za blokami IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 12.08.11, 14:33 Na prawdę widzę że ciężko ludziom ruszyć dupę do PAJO i zapytać trawnik i chodnik będzie gdy pajo dowiezie kostkę, droga przez pole będzie gdy uparty rolnik jak niektórzy przedmówcy zetnie to żyto co ma na polu. Daty nie ma ale do zimy muszą zdążyć tego roku. Priorytet ma budowa WARTA PARK oraz osiedle zielarska dla tego też tak mozolnie to idzie. A odnośnie jeżdżenia z tyłu bloku chciał bym przypomnieć że z przodu też od razu nie było drogi i każdy z nas jechał tyłem A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: teren za blokami IP: *.icpnet.pl 12.08.11, 18:18 sasiadka nie sieje fermentu a to ze wierzysz pajo to juz raczej po prostu mi Cie zal... Ta firma miala zrobic duzo... W siedzibie pajo dziewczyny zza biurka powiedza ci ze bedzie chodnik, trawa, przynajmniej 1 miejsce postojowe na mieszkanie, mieszkania mialy byc na koniec roku 2010 itd itd. Wiec wybacz ale nie mam zamiaru sluchac juz tych klamst i bzdur, ale jestem gotowa zaplacic sobie za nawoz ziemi, zasianie trawy i postawienie plotka kolo swojego balkonu zeby tylko miec spokoj po przyjsciu z pracy - a nie jak wczoraj podeszla mi pod balkon jakas dziewczyna i gapila mi sie do mieszkania ... szczyt chamstwa... no a teraz jezdza co chwile dzieci rowerami i nie przeszkadzaloby mi to gdyby nie to ze nie jezdza z przodu czy z tylu bloku a zaraz kolo balkonu po trawie, na ktorej probuje zeby wyrosla trawa zamiast tego shitu !!! wiec moze i mieszkancow gornych pieter to nie interesuje ale mnie bardzo ! skoro masz kolego/kolezanko konkretna date tego wszystekiego to prosze napisz bo ja slysze od lutego ze wszystko bedzie do monca miesiaca - tylko ktorego kurna roku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: teren za blokami IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 12.08.11, 19:49 Stać cię może ale bez zgody 51% mieszkańców nic nie zrobisz. A dzieci niech jeżdżą sobie z tyłu bo z przodu samochodami jeżdżą debile co po nie którzy co nie mają dzieci i nie zwracają na nie uwagi ale tylko do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: teren za blokami IP: *.icpnet.pl 13.08.11, 02:27 pole zostało wczoraj skoszone ale i tak nie wierzę, że zaraz zrobią drogę dojazdową bo jak widzę tempo i organizację pracy na tej budowie to ręce opadają... Poza tym kierownik obiecywał mi 4 miesiące temu, że już zaczynają ją robić. Co do terenu za blokami to do czasu trwania budowy 3 etapu nie ma innej opcji na dojazd. Mam nadzieję, że po zakończeniu prac powstanie tam wspomniany trawnik i mieszkańcy parteru będą mogli w pełni cieszyć się z nowego mieszkania. Ale nie wszyscy jeżdżą pod oknami - wczoraj widziałem magika, który z drogi z tyłu bloku przejechał między blokami przez trawnik na drogę przed blokami... Pozdrawiam PS. Ktoś wie czy zrobią coś z wyjazdem z osiedla i tym dziwnym zakrętem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: teren za blokami IP: 195.20.110.* 16.08.11, 16:32 Drogi gościu, bo dzieci to trzeba pilnować, a nie wypuścić jak krowy na wybieg i niech wszyscy inni na nie uważają ... Nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko biegało między samochodami i nagle wyskoczyło na środek drogi, żeby spryskać psikawką nadjeźdzający samochód ... Mi takie dziecko ostatnio u Nas wyskoczyło, szczerzez żałuje, że nie wziełam za rękę i zaprowadziłam do takiego rodzica ... Droga z kolei jest do jeźdzenia ... więc nie oczekuj, że kierowcy będą po niej jechać 5 na godzine tylko pilnuj dzieciaka albo zajmij się jego wychowaniem - takie jest moje zdanie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: teren za blokami IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 16.08.11, 21:47 Odpowiedz bufona zapatrzonego w swoje auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: teren za blokami IP: *.icpnet.pl 19.08.11, 22:16 smiechu warte... jesli ktos chcial miec spokoj psychiczny i wypuszczac dziecko bez obaw, to zamiast kupowac mieszkanie powinien wybudowac dom z ogrodkiem albo zamieszkac w szeregowcu z kawalkiem trawy ... ja tez mam samochod, nie jezdze na tej drodze szybko ale tu szybkosc nie ma wiele do gadania bo nawet majac 10 na godzine jak wyskoczy Ci dziecko to ma male szanse wiec prosba do rodzicow pilnujcie i uswiadamiajcie swoje dzieci. Dzisiaj bawilo sie przy wjezdzie 2 chlopcow i jak zobaczyli ze jade staneli, starszy wzial na rece mlodszego - brawo ! mily widok po tym jak dziecko wyskoczylo na mnie z psikawka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAŁAMANA uwaga złodzieje IP: *.play-internet.pl 07.09.11, 22:24 Z BLOKU NR 4 UKRADLI ROWER GÓRSKI BYŁ PRZYPIĘTY NA PARTERZE ZGŁASZAM SPRAWĘ NA POLICJĘ BY W KOŃCU ZACZĘLI PATROLOWAC OSIEDLE CO ZA SYF!!!!!!! ZAMYKAJCIE KLATKI!!!!!!!! ZAŁAMANA:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: uwaga złodzieje IP: *.ip.netia.com.pl 08.09.11, 15:18 Dobrze, że piszesz o tej kradzieży i o ZAMYKANIU DRZWI! Po to mamy domofony, aby drzwi były zamknięte!!! A wiecznie są otwarte!!! W bloku nr 5 w Wielkanoc zostało okradzione mieszkanie na parterze. Na prawdę musimy zwracać uwagę co się dzieje koło naszych bloków, i prośba do mieszkańców: ZAMYKAJCIE DRZWI, PRZECIEŻ MACIE KLUCZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: uwaga złodzieje IP: *.icpnet.pl 08.09.11, 19:43 też ciągle widzę otwarte drzwi i bardzo mnie to wkurza ale widać nie każdy wie do czego służy klamka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: uwaga złodzieje IP: *.thx.pl 09.09.11, 10:41 Współczuje utraty roweru...tym bardziej, że policja w komornikach to jakaś legenda...podobno są i patrolują osiedla ale nikt ich nie widział na żywo ;) Moja propozycja na przyszłość, żeby po wprowadzeniu się mieszkańców na III etap (bóg raczy wiedzieć kiedy...nawet pajo nie wie), wprowadzić monitoring naszego osiedla. Teoretycznie kilka kamer, na drogi, parkingi oraz tabliczka informacyjna skutecznie odstraszą ciemne typki. A zapewne dogadanie się obu wspólnot zaowocuje niską ceną takiego przedsięwzięcia. Oczywiście nie mówię tu o stawianiu jakiś murów i budowania fortecy. Ale kilka kamer w kluczowych miejscach zaowocuje spokojnym snem. Podobno sytuację miałem w Poznaniu na osiedlu słonecznym(przepiórcza). Tam monitoring i meduza wyeliminowały problem a koszt dla mieszkańców znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: uwaga złodzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 11:14 Dzisiaj rano też drzwi w bloku 4 były otwarte, jak dla mnie najlepszą obroną przed złodziejami jest pilnowianie zamykania drzwi i wzajemna sąsiedzka ostrożność, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: uwaga złodzieje IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.11, 12:53 Zarówno zamykanie drwi jak i monitoring są dobrymi rozwiązaniami. Monitoring to super sprawa - nic nie umknie uwadze kamery :-) Mam nadzieję, że większość mieszkańców się zgodzi. Włamania do mieszkań ( wynoszenie wartościowego wyposażenia np. TV itp.) , rowerów i wózków z korytarzy, kradzieże samochodów z przed domów - prawdopodobnie takie rzeczy nie zdarzałyby się, gdyby był zaintalowany monitoring :-) To wszystko widać. Kto i co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: uwaga złodzieje IP: *.icpnet.pl 09.09.11, 19:40 Monitoring, którego 24h na dobę nie będzie nikt kontrolować jest jak dla mnie bezsensowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: uwaga złodzieje IP: 95.108.119.* 18.09.11, 11:07 Czekamy na odbiór mieszkania z III etapu. Jesteśmy jak najbardziej za wprowadzeniem jakichkolwiek zabezpieczeń!!! monitoring, a może zamknięte osiedle z bramą na pilota??? Myślę, że warto o czymś takim pomyśleć.. chyb wszystkim powinno zależeć na wspólnym bezpieczeństwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok ogródki parter IP: *.icpnet.pl 21.09.11, 18:32 To co dzisiaj dostaliśmy od wspaniałych sąsiadów z parteru to jest jakaś żenada. Czy Wy naprawdę myślicie, że ktoś Wam odda swój kawałek ziemi w prezencie żebyście mogli sobie zrobić ogródek ?! Kpina i żarty, albo dzielimy miejsce z tyłu na 9 dla każdego bloku, albo robimy ścieżkę tak jak było pierwotnie założone, bo ten teren ma służyć wszystkim a nie tylko mieszkańcom parteru. Jak w ogóle można wpaść na taki poroniony pomysł ? Ewentualnie mogę sprzedać swój udział w ziemi za powiedzmy 40 tys :P, bo za świętego mikołaja nie będę robił. Ziemia jest podzielona proporcjonalnie dla każdego mieszkania i każdy ma do niej takie same prawo więc ten pomysł jest niesmaczny i bezczelny... Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: ogródki parter 21.09.11, 18:48 Gratulacje dla przedmówcy!! Pomysł jak najbardziej beznadziejny- nie będziemy robić nikomu prezentów! Powinniście się wstydzić takiego pomysłu i tego że nikt nie raczył wcześniej spytać nas o zdanie! A co z mieszkańcami 1 i 2p ??? My co dostaniemy? Smrodzik z grilla, wrzeszczące dzieciaki i bezsenne letnie wieczory ?! takiej opcji nie było w projekcie więc o ogródkach możecie zapomnieć! Ps. Przy okazji nawiąże do parkowania aut! Kilka osób nie zna zasad parkowania na osiedlu. Jak widać na załączonych obrazkach (patrz przez okno) parkujemy autami przodem a nie na długość do wąskich zatoczek ;/ przez to jak ktoś nie zwrócił uwagi mieści się więcej aut!!! Pozdrawiam parterowe mieszkania i życzę powodzenia w budowie ogródków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z 2 pietra Re: ogródki parter IP: *.icpnet.pl 21.09.11, 18:50 Drogi sąsiedzie, jakos mieszkanca z osiedla z naprzeciwka to nie przeszkadzalo... I ja tez nie mam nic przeciwko zeby ktos zagospodarowal teren, bo mieszkajac na 2 pietrze nie bede schodzil na dol do ogrodka podlac sobie kwiatki czy cos w tym stylu, tu sie mieszka a nie toczy wojne... Moi sasiedzi z dolu sa sympatycznymi ludzmi i nie mam nic przeciwko moze w zamian zaprosza mnie kiedys do swojego ogrodka ... Wiec ja nie mam nic przeciwko zeby ktos zagospodarowal sobie teren, gdybym mieszkal na parterze to tez bym nie chcial zeby mi ludzie chodzili pod balkonem, a te balkony sa prawie na rowni z ziemia... Dlatego apeluje o wiecej pokory sasiedzie, mniej zawisci a wszsytkim bedzie mieszkalo sie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: ogródki parter 21.09.11, 19:11 Co za idiotyzm! Płaciłeś za tą ziemie! i co masz z tego?! kawałek parkingu na którym nie zawsze będziesz mógł zaparkować bo miejsc brakuje wiec pomyśl o drodze pieszo-rowerowej po której dzieci mogą biegać, a nie o ogródku dla sąsiadów! Jakiś Pan na zebraniu mówi że chce stawiać znak ostrzegawczy: że teren zabudowany, że dzieci biegają ble ble ble, a zamiast drogi rowerowej chce sobie kwiatki siać !!! teraz już o dzieciach chyba tylko swoich myśli bo moim nie pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: won z ogródkiem Re: ogródki parter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 11:04 W końcu ktoś tu mówi do rzeczy (VIP 32), zgadzam się z Tobą i z przedmówcami. Tak jak było wspomniane wcześniej, w projekcie nie było mowy o ogródkach, bo gdyby była mowa, myślę, że większość z nas wybrałaby mieszkanie na parterze a nie na 1 czy 2 piętrze. Druga sprawa jest taka, że ziema jest wspólna. NIE ma żadnego miejsca, żeby się z dzieckiem przejść na spacer. Nie ma chodników, żeby spokojnie przejść na osiedle parkowe chociązby, a jak teraz otworzą osiedle na Cyprysowej i połączą nas ze Storczykową ruch się zwiększy, więc chodzenie po bruku między samochodami - średnia przyjemność. Jedyna ścieżka do chodzenia to właśnie będzie ta, która jest od strony balkonów. Jedno jedyne miejsce, gdzie będzie możnba wyjśc z dzieckiem a wy chcecie oddać swoją ziemię dla parteru? Bo pani z piierwszego bloku mierzyła sobie jaki będzie miała duży ogródek? A takie tłumaczenie, że na parterze się chodzi obok czyiś balkonów, średnie tłumaczenie, bo pod moim balkonem będą smrody z grila, hałasy i inne. Nie chodzi o to zawiść czy coś, chodzi o to, że jest to wspólne, a nie ludzi z parteru. Wszyscy płaciliśmy za to tyle samo, parter nie płacił dodatkowych piniędzy. Cześć wspólna, co oznacza? ŻE DLA WSZYSTKICH. Zatem jeśli chcemy coś mieć wspólnego, ogrodźmy ten teren i zróbmy sobie hustawczki, ławeczki, piaskownice i będziemy mieć wspólnie ogorodozny teren, zamykany na kluczyk i tylko pod konkretny blok. To ma sens, ale parter? Z jakiej paki ma mieć ogródek? To ja chcę mieć drugie miejsce parkingowe, skoro oni mają ogródek, niech sobie parkują na ogródku, ja zamawiam 2 miejsca i wara od nich. I tak to włąsnie będzie, dlatego zostawmy wszyscy jak jest. Niech chociaż będzie trochę zielonej trawki do zabawy dla dzieci. Każdy z nas chciałnby mieć ogródek, ale za darmo nic nie ma. Ja też chcę mieć ogórdek i co? Mieszkamy w bloku, gdzie nie było mowy o ogódkach, ziema jest wspólna, więc zastanówicie się wszyscy z parteru o czym mówicie. Fajnie miec ogródek, ale pamietajcie, nie mieszkacie sami, w bloku jest 9 mieszkan a nie 3. Jak chcemy zróbmy sobie ogordozny teren dla wszyskich, a jak nie to zostawmy tak jak było w projekcie. Bo zaraz jeden bedzie chciał miejsce postojowe, drugi ogórdek, trzeci poddasze, a 4 kurde wycieczke do honolulu. ZIEMIA JEST WSPÓLNA!!! I tego się trzymajmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J.K Re: Nasza prywatna droga IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.11, 18:18 Mam pytanie do wszystkich mieszkańców. Dlaczego nasza prywatna droga jest połączona z osiedlem [Storczykowa] to jest nasza droga wspólnoty my płacimy za utrzymanie,odśnieżanie i remont. A im za darmo gmina odśnieży i naprawi drogę. Proszę o komentarz w tej sprawie bo ja nie dołożę ani złotówki do remontu drogi zniszczonej przez inne osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: Nasza prywatna droga IP: *.icpnet.pl 09.10.11, 19:45 Na spotkaniu padła propozycja zamknięcia naszej drogi zaraz za 6-tym blokiem, jest to łatwe do wykonania i koszty nie będą duże, wystarczą jakieś słupki itp. Ja bardziej obawiam się prędkości osiąganych przez mieszkańców III etapu na tej drodze niż napraw. Możemy dać taki wniosek pod głosowanie, tylko dobrze wiedzieć mniej więcej czy przejdzie. Bo oczywiste jest to, że oni będą korzystać z tej drogi a nie dłuższej i przez garby na storczykowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Nasza prywatna droga IP: *.icpnet.pl 09.10.11, 20:41 jestem jak najbardziej za zamknieciem jej slupkami. moze tez jakims cudem uchronimy sie tez przed parkowaniem ich samochodow przed naszymi blokami. u nas jest malo miejsc, ale u nich chyba jeszcze mniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość m. Re: Nasza prywatna droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 22:37 a zamykajcie sobie!przynajmniej odgrodzicie sobie dojazd do NASZEGO duuuużego parkingu! z taką postawą to k. ciesze się że nie mieszkam na WASZYM osiedlu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: Nasza prywatna droga IP: *.hosteam.pl 10.10.11, 08:20 dlaczego się tak oburzasz, nic fajnego jak zrobicie sobie drogę szybkiego ruchu przez nasze osiedle, chyba jesteś w stanie zrozumieć obawy rodziców o swoje dzieci itp ? Chyba też byście nie byli zadowoleni jakby dodatkowe kilkadziesiąt aut dziennie przejeżdżało wam po oknami co ? Więc radze myśleć trochę szerzej niż tylko o sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Nasza prywatna droga IP: *.thx.pl 10.10.11, 11:44 Niezłe typowo "polskie" myślenie. Wątpię, żeby ktoś waszą drogą jeździł 100 km/h no i żeby to było 500 samochodów dziennie. Zapewne 1 auto na godzinę...w porywach. Bardzo bym chciał, żeby mieszkańcy II etapu trzymali się miejsc postojowych u siebie i nie parkowali na innych etapach...w końcu z jakiej racji mam płacić za parkowanie kogoś z innego etapu? Ogólnie bez sensowne myślenie...mam cichą nadzieję, że jednak w przyszłości będziemy się dogadywać bez zawiści i nie potrzebnych sporów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: Nasza prywatna droga IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 22:54 co masz dokładnie na myśli określając moje myślenie "bez sensownym" ? Rozumiem, że według Ciebie na tym etapie będą mieszkać bezrobotni i bez samochodów nie wyjeżdżający rano do pracy i nie wracający po południu ? 1 auto na godzinę czyli 24 auta na dobę... to ile tam macie mieszkań, po dwa w bloku ?! Weź no skalkuluj sobie jeszcze raz obliczenia, bo coś średnio wyszły ;) Drogą dojazdową dla Waszego etapu od początku w planach była Storczykowa bo inaczej po co robiliby drogę przez pole ? więc nikt nic nikomu nie zabiera. Możesz wątpić, że ktoś pojedzie 100 km/h, ale nie chyba nie miałeś okazji widzieć jak tam ludzie jeżdżą... Wystarczyło kilka razy być świadkiem rannych przejazdów jeszcze za blokami ludzi mających w d..ie, że zostawiają kurz na wysokość kilku metrów budząc przy tym mieszkańców... Ogólnie jeśli wspólnota będzie chciała zamknąć drogę to zamknie a to póki co zależy pewnie od Was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nasza prywatna droga IP: *.icpnet.pl 11.10.11, 00:24 pewnie oddzielmy się od wszystkich co wy kurna ludzie nie umiecie współgrać z innymi!!! przestańcie wymyślać problemy !!! zresztą i tak nie ma kasy na żadne ogrodzenie więc nie ma tematu!!! tyle jest osiedli w poznaniu czy luboniu gdzie ludzie maja wspólne drogi dojazdowe i jakoś dają rade!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nasza prywatna droga IP: *.icpnet.pl 11.10.11, 19:09 Witam, ogólnie na chwilę obecną nie jestem za zamknięciem drogi dojazdowej dla III etapu, ponieważ chodzi o to, żeby nam wszystkim dobrze się tu żyło, aczkolwiek zgadzam się, że samochody dość szybko tą drogą się poruszają. Sama kilkakrotnie byłam świadkiem szybkiego przejazdu drogą osiedlową i niestety, jeśli mieszkańcy III etapu nie zmienią swoich przyzwyczajeń to w 100% podpiszę uchwałę w sprawie pachołka oddzielającego II etap od III... A tak z drugiej strony to myślę, że należy się poważnie zastanowić nad progiem zwalniającym, ponieważ jest to jedyny sposób utemperowania kierowców, którzy jeżdżą ze zbyt dużą prędkością. Argument, jaki padł na spotkaniu wspólnoty pt. "mam niskie podwozie", czy "będę tarł zawieszeniem" do mnie nie trafia, ponieważ jeśli kierowca dostosuje swoją prędkość do progu zwalniającego to nie ma prawa mu nic trzeć! Trzeć mu będzie, jak pojedzie ze zbyt dużą prędkością i nie zwolni przed progiem. Ale on właśnie po to jest! By ZWOLNIĆ!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Nasza prywatna droga IP: *.icpnet.pl 13.10.11, 23:27 Dotychczas to auta mieszkańców III etapu parkowały pod ostatnim blokiem II. Bardzo często zdarzało się, że nie było gdzie zaparkować bo jakiś inteligent stanął tak, że zajął dwa miejsca. Przed zakończeniem budowy ulicy zdarzało się też, że auta nowych mieszkańców jeździły po naszym trawniku na skróty... I jak tu być wyrozumiałym dla takich ******* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Nasza prywatna droga IP: *.icpnet.pl 13.10.11, 23:30 Ten placyk na tyłach nazywasz dużym parkingiem? Jak się wszyscy wprowadzą to i tak się nie pomieścicie, a wtedy zostanie wam parkowanie przy "szerokiej" drodze dojazdowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: ogródki parter IP: *.icpnet.pl 21.09.11, 19:24 oja, rece opadają... Po pierwsze na przeciwko od razu było wiadomo o ogródkach, i tam ogródki są mniejsze, i oprócz nich miejsca jest jeszcze dosyć. Jak bym wiedział, że dostane w prezencie 150 m2 ogródka, które podniosą wartość mieszkania o znaczną kwotę to też bym kupił mieszkanie na parterze i może sprzedać z zyskiem i poszukać trzech pokoi. Rozumiesz, że nie będziesz miał praktycznie miejsca gdzie się przejść, czy usiąść ? bo z przodu masz tylko drogę. Nie przeszkadza Tobie, że zamiast zająć się ważniejszymi sprawami wspólnota musi debatować nad idiotycznymi wnioskami ? Ja jak będę miał ogródek to sobie spokojnie zejdę na dół, a jak ty nie chcesz to oddaj swój kawałem sympatycznym sąsiadom, którzy właśnie Cie próbują wydymać, albo nie oddaj mi, niektórzy też twierdzą, że jestem sympatyczny :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klll Re: ogródki parter IP: *.icpnet.pl 21.09.11, 20:10 Dla mnie też te ogródki to jakaś żenada, miała być ścieżka pieszo-rowerowa. Rozumiem że z dzieckiem to wzdłuż żabikowskiej zostanie mi spacerować??!! A jeżeli chodzi o poprzedni etap na storczykowej to tam balkony nie mają balustrad i od począdku były przewidzane małe ogródki natomiast nasze bloki przykro mi ale jedynie co było przewidziane to jak wspomniałam wczesniej ścieżka pieszo rowerowa!!! I też uważam że to bezczelne ze strony parterowych sasiadów, nie będę płacić za coś co nie mogę użytkować. Bezwzględnie jestem na NIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: ogródki parter IP: *.thx.pl 22.09.11, 09:16 Widzę, że ktoś zrobił ukłon w stronę PAJO. Wraz z zakończeniem prac na ostatnim etapie miała zostać zbudowana droga pieszo rowerowa oraz wprowadzona zieleń. Teraz Pajo nie musi tego robić....no bo przecież ktoś sobie bez prawnie ogródek założył. Takie rzeczy to tylko w Polsce! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka niesympatyczni pfff.. IP: 195.20.110.* 22.09.11, 09:31 Sympatyczny nie jestes wcale, ta sciezka rowerowa jest kompletnie nie potrzebna bedziesz jezdzil od 1 do 6 bloku i zawracal, bo taki tylko bylby kawalek ... to ze nie ma miejsc parkingowycg to nie wina parterowcow a pajo wiec do nich mozesz zlosic swoje niezadowolenie, jest jak jest moze skoro tak jest to nauczycie sie parkowac bez wjezdzania na trawnik... nie chodzi o wielkie ogrodki ale rzeczywiscie na odgrodzenie sie bo mnie to irytuje jak przechodza mi ludzie pod oknem i chcac nie chcac zaglada mi do domu... to jest dopiero BEZCZELNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: niesympatyczni pfff.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:40 Ja z koleji słyszałem o tym, ze pajo nas wystawiło i teren za blokami musimy zagospodarować, z tąd wyszedł pomysł z tymi ogródkami, ale nie ma co się pieklić, jeżeli dojdzie do głosowania, można oddać swój głos i wszytsko się wyjaśni, a może wie ktoś na kiedy przewidziany jest montarz skrzynek, za które już dawno zapłaciliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: niesympatyczni pfff.. IP: *.icpnet.pl 22.09.11, 10:48 o matko, nie wierze, że można być takim niedorozwiniętym, nie chce nikogo obrażać ale to już jest szkoda słów. Nawet jeśli miałbym jeździć rowerem, wózkiem z dziećmi, na rolkach, czymkolwiek w kółko od 1 do 6 bloku to co to Ciebie obchodzi ?! Tak było w planie i tak ma być, bo kupując mieszkanie o tym wiedzieliśmy, i Ty kupując na parterze też. Nie podobało się to trzeba było nie kupować albo kupić na piętrze. A o parkowaniu to już w ogóle dramat. Jak mamy parkować nie wjeżdżając na trawnik ? wzdłuż tak, żeby zamiast 5 aut stanęły 2, i ciekawe jak wrócisz wieczorem to gdzie zaparkujesz ? koło Novolu ? myślenie naprawdę nie boli, radzę spróbować. A jak Ci przeszkadza, że ktoś chodzi po ulicy na wysokości okien, to kup dom po środku lasu i tam na pewno nikogo nie spotkasz. Zacznij patrzeć kawałek dalej niż czubek własnego nosa to może Ci się rozjaśni, że nie możesz decydować co jest komu potrzebne i co nie. I spójrz jeszcze raz na plan ogródków to zobaczysz ze tam jest 150 m2, to Twoim zdaniem nie jest wielki ogródek ? który zabiera praktycznie cały dostępny teren, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: niesympatyczni pfff.. 22.09.11, 16:37 tak jak przedmówca mówi do lasu albo lepiej na pustynie i tam już nikt w okna nie będzie zaglądał... ojej chyba że słońce, nikt nie kazał kupować mieszkania na parterze a kupując je trzeba się z tym liczyć... WIĘC PROSZE NIE WYPISYWAĆ TAKICH BZDUR a co do parkowania na trawniku to szkoda słów ale jak będzie trzeba to wjadę autem na cały trawnik albo lepiej wystosuje pismo do wspólnoty o podział ogrodów na 9 równych części i sobie tam GARAŻ ZROBIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M5b2p Re: niesympatyczni pfff.. IP: *.pl 05.10.11, 16:15 było trzeba kupić mieszkanie na 1 lub 2 p to by nikt nie zaglądał bezczelne to sa te ogródki "MAŁE" po 150 mb2 i 88 mb2 bardzo małe przydomowe ogródki to jest bezczelność!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: won z ogórdkiem Re: ogródki parter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 11:10 Podoba mi się naparwdę. Faktycznie, takie rzeczy tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad ul.Storczyk Re: ogródki parter IP: *.pl 05.10.11, 15:45 Macie niezły kwas o te ogródki :) Dodam tylko tyle, że kupiłem mieszkanie na ulicy Storczykowej i przy kupnie nie było mowy o możliwości zagospodarowania ziemi dla tych co mieszkają na parterze. Pomysł a raczej uchwała pojawiła się w momencie odkrycia możliwości zagospodarowania poddasza jako pomieszczenie, czyli dodatkowy pokój (ok 30 m2). Żeby uchwała mogła przejść na głosowaniu, zaproponowano w zamian mieszkańcom parteru możliwość zagospodarowania terenu przed tarasem (ok 40 m2). Wszyscy zainteresowani mieli pewność, że to przejdzie bo ci z parteru i ci z poddasza głosowali za przyjęciem uchwały. Mieszkańcy 1 piętra byli już na samym początku na straconej pozycji. Przewaga w jednym budynku była 6 do 3. No i tak się złożyło, że dając ten ogródek podniesiono mi wartość mieszkania o dobrych kilkadziesiąt tysięcy złotych :) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b2p Re: ogródki parter IP: *.pl 05.10.11, 16:02 Pan albo Pani nie ma nic przeciw temu ale ja mieszkam na 2 p i chętnie bym zszedł na dół do SWOJEGO ogródka podlać kwiatki albo pobawić sie z roczną córeczka w piaskownicy (takiej plastikowej zamykanej) swojej własnej bez petów, odchodów piesków i kotków a jak Panu albo Pani nie zależy to morze oddać swój udział tym miłym sąsiadom :) ale niech nikt nie rozporządza moim udziałem w gruncie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mxg79 kradzieży - cd 11.11.11, 15:12 Uwaga właściciele aut - dzisiaj w nocy skradziono mi kołpaki...najwyraźniej złodzieje upatrzyli sobie nasze osiedle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kradzieży - cd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.12, 16:40 witam, dzisiaj rano jadąc do pracy widziałem pod 32a auto bez kołpaka a drugi leżał na trawie?!/skoda/ znowu złodzieje? chyba się przestaszyli kamery w oknie na pierwszym piętrze inie dokończyli dzieła. Może warto pomyśleć o takich kamerkach na naszym osiedlu?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: teren za blokami IP: 204.45.133.* 26.09.11, 14:56 Ja jestem za przyznaniem ogródków dla mieszkań parterowych ale mniejszych o szerokość chodnika z tyły. W zamian za to dla mieszkańców 2 piętra aby mogli zagospodarować sobie poddasze. Żeby mieszkańcy z 1 piętra nie byli pokrzywdzeni 2gie miejsce postojowe na parking a ci z 2 piętra dorobią sobie je. Teoretycznie wszystkie bolączki zostały tu wyjaśnione :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: teren za blokami IP: *.hosteam.pl 26.09.11, 15:52 No tylko teoretycznie ;), bo praktycznie nie ma możliwości zagospodarowania poddasza. Taką decyzję trzeba było podjąć na etapie stawiania konstrukcji dachu, teraz jest po ptakach i nie ma fizycznej możliwości, żeby zagospodarować do miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: teren za blokami IP: 204.45.133.* 26.09.11, 18:47 Teraz też jest to wykonalne nawet na mały pokoik pod sypialnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieSZkaniec Re: teren za blokami IP: *.180.76.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.11, 22:50 jakos nikomu z blokow na przeciwko ogrodki nie przeszkadzaja ,widocznie tam mieszkaja normalni ludzie ,za zebranie nadzwyczajne bedziemy musieli zaplacic -fantastycznie,kolejny wydatek ,poddasza? dlaczego ktos ma miec wiecej niz JA? cos na rodzaj veta ogrodkow ,chociaz cos za cos- poddasze mozna zagospodarowac ale tez potrzeba zgody ponad polowy mieszkancow ,partery na bank sie nie zgoda jak nie dostana ogrodkow -błędne kolo ... juz zaluje ze tu mieszkam.... Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: teren za blokami 26.09.11, 22:55 Co Ty wypisujesz za bzdury, droga wolna, wolny kraj, WYPROWADZ SIĘ jak coś Ci się nie podoba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: teren za blokami IP: *.hosteam.pl 27.09.11, 16:15 Co Ty w ogóle bredzisz ? Poddasza włóżcie sobie między bajki to po pierwsze. Po drugie nawet jeśli, to co mnie to obchodzi, że ktoś będzie łaził nad swoim salonem. To nie jest miejsce ogólnodostępne tak jak trawnik za blokami i jak w ogóle możecie to porównywać ? Tak czy siak temat poddaszy nie istnieje bo nikt takiego głupiego wniosku jak o ogródki nie zgłosił. Po trzecie spotkanie to żadne koszta bo sale możemy mieć za darmo, bo w przeciwieństwie do Ciebie ludzie są w stanie coś załatwić, a nie tylko siedzieć i pisać bzdury na forum. Po za tym spotkania raz w roku, szczególnie na początku są śmieszne, bo zobacz ile wszystko trwa, nawet głupie skrzynki pocztowe... Po trzecie zobacz sobie co znaczy veto, tutaj mamy demokracje na którą wszyscy się zgodzili przyjmując statut wspólnoty. Po czwarte tak jak kolega Ci już napisał, wyprowadzisz się możesz w każdej chwili, najlepiej na przeciwko do normalnych ludzi... a dostrzegasz może różnicę w ogródkach na przeciwko i w tych proponowanych przez partery od nas ?? pewnie też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: teren za blokami IP: *.icpnet.pl 27.09.11, 23:52 W poprzednim etapie nie przeszkadzają ogródki bo nie zabierają całego wspólnego terenu i można przejść bez problemów... Poza tym tam są tarasy, a nie balkony co już na wstępie wskazywało na możliwość zagospodarowania terenu. Ciekawe, że kupując mieszkanie nikt nie miał problemu z tym, że z tyłu ma być chodnik i trawnik dla wszystkich, a teraz pojawiają się dziwne pomysły. Ja chce mieć na własność 2 miejsca parkingowe... odda mi ktoś z parteru swoje w zamian za ogródek? Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 22.09.11, 18:02 Ważne jest to żeby z części wspólnych mogli korzystać wszyscy a nie 1/3 mieszkańców!!! CHODZI TU TEŻ O DZIECI!!! Które będą biegać między samochodami zamiast PO TRAWIE albo ŚCIERZCE! bo ktoś chce mieć zasrany ogródek!!! jak chcecie chaty z działkami to sobie kupcie bo TU SA MIESZKANIA I WSPÓLNOTA a nie domki z ogródkami! Ktoś kto nie ma dzieciaków ma to w tyłku ale inni chcieli by mieć trochę zieleni ławki itd a nie ochłapy które zostawicie bo musicie mieć 150m działki tylko dla siebie (1mieszkanie) a my co dostaniemy beton i 150m działki dla 6bloków dla 54 mieszkań!!! oj nie przepraszam dla 36mieszkań bo przecież 18mieszkań będzie miało O G R O D Y !!! ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.146.175.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.09.11, 20:01 Jak to czytam to tylko mi przykro ze mam takich sasiadow ,przemawia przez was tylko czysta zazdrosc ,i to jest zenada a nie ogrodki ktore mogly by ozdobic nasze otoczenie , i zgadzam sie z sasiadem z 1 pietra ze zawsze mozemy zejsc do sympatycznych sasiadow do ogrodka na pewno nie mieli by nic przeciwko ,a tak na koniec mam nadzieje ze uchwala przejdzie chociazby na zlosc tym ktorzy sa przeciwni ;-)sama bede glosowac na tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 23.09.11, 06:55 Takie ogródki napewno nie upiększą otoczenia bo nie wierzę, że wszyscy zagospodarują je w ten sam sposób. Będzie taki przegląd jak na Storczykowej gdzie każdy ma inne ogrodzenie... Poza tym z jakiej okazji mam oddać komuś swój kawałek ziemi i zwiększyć wartość jego mieszkania? Mogę się zamienić z mieszkańcami parteru ziemią z tyłu bloku na przód i wtedy odgrodzę sobie miejsca parkingowe :) Przy kupnie mieszkania każdy wiedział na co się decyduje więc nie wiem skąd teraz ten dziwny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 20:33 drodzy sąsiedzi ,my kupując mieszkanie dostaliśmy informację z Pajo iż nie ma szans na ogródki przydomowe.Dlatego też nie zdecydowaliśmy się na mieszkanie na parterze aż tu nagle prosze... nie mam osobiście nic do ludzi mieszkających na parterze tylko,do Naszego Developera,ponieważ czujemy sie oszukani!!!!Każdy z Nas chciałby miec kawałek swojego miejsca na grilla,miejsce zabaw dzieci,ale nie wyobrażam sobie sytuacji ,gdzie wychodzę na balkon i widzę sąsiadów z dołu jego gości,dymu ,zapachu grilla itd poprostu żenująca sytuacja !!!!!!!Ja osobiście jestem TYLKO za tym by z pierwszego bloku dostali zgodę na zagrodzenie sie od strony drogi,z racji hałasu i bezpieczeństwa ale to już inna bajka.Przykro mi sąsiedzi ale na na ogródki się nie zgodzę ,nie z zawiści poprostu nie chcę życ jak w zaknietej klatce z betonem przed blokiem i brakiem miejsca parkingowego ,bo póki co zawsze jak zabraknie tego miejsca istnieje opcja zaparkowania za blokiem,lepsze to niż Novol!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 21:50 Spójrzcie sobie na druga stronę pole jak tam wyglądają te ogródki, wiocha pełną gębą. Co drugie ogrodzenie inne i na co drugim ogródku syf. Tereny zielone powinny być wspólne, żeby każdy mógł tam wypocząć. Wszyscy płaciliśmy za nasze mieszkania po równo i wszyscy mamy takie same prawa to każdego kawałka ziemi. Jak ktoś chciał mieć ogród to niestety, ale trzeba było sobie kupić dom z ogrodem, a jak kogoś nie było na to stać to teraz trzeba pogodzić się z tym że ten teren jest WSPÓLNĄ własnością. Nie chodzi o to żeby sobie robić na złość tylko o to , że mamy równe prawa i równe kredyty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 22.09.11, 23:40 Zgadzam się z przedmówcą co do równych praw i wspólnoty mieszkańców. Zawsze należy postawić się w sytuacji drugiej osoby. Nie mieszkam na parterze, choć pewnie gdybym mieszkała to chętnie skorzystałabym z możliwości jakiegoś ogródka za ogólną zgodą. Ale z drugiej strony należy stwierdzić, że parterowicze dali ciała na całej linii, ponieważ wystarczyło to inaczej rozegrać, np. wysłać do mieszkańców zapytanie o wydzielenie małego ogródka (ok. 15-20 m2), ale 150 m2 to przesadzili i to zapewne wzburzyło całą wspólnotę. Zagospodarowanie części brzmi inaczej niż zagospodarowanie całości terenu zielonego wspólnoty. Ciekawe, że to właśnie parterowiczom przeszkadzało dołożenie kostki i powiększenie parkingu (1m bliżej ich okien), a teraz wyszli z taką propozycją... Na co liczyli??!! Bo chyba nie na zgodę mieszkańców... Ja tobie, ty mnie... Nie da rady nie zgadzać się na propozycje wspólnoty, a liczyć, że wspólnota zgodzi się na moją propozycję... To zawsze działa w dwie strony... Pozdrawiam i do zobaczenia na spotkaniu wspólnoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 23.09.11, 08:50 A ciekawe czy ktoś wie, że działki sa zle wydzielone ? i od strony płotu działka powinna byc mniejsza o 2m bo ktos kiedys zle pomierzył? i gdzie zrobisz scieszke pod oknem ludzi z parteru na tym waskim chodniku gdzie i tak ciagle ktos chodzi zeby sobie butów nie pobrudzic o "ścieżke rowerową" które pajo wyjezdziło koparkami i nie planuje tego uprzatnac? Bedzie kolejna zrzutka na zagospodarowanie czesci wspólnych za blokiem? No przepraszam to ja wole zeby ktos inny sie tym zajoł np. mieszkancy parteru, swoe ogródki swoja trawa mniej koszenia wspólnoty... A swoja drogo to dzieci i tak i tak chodzac cały czas po drodze mimo ze miedzy blokami jest trawa, nawet nie bardzo chce im sie zejsc jak jedzie ktos samochodem po pracy do domu odpoczac, jak by rodzicom dzieci zalezało na miejscu zabaw sami by je zorganizowali a nie czekali na cud. JESTEM ZA OGRÓDKAMI ! (mniej moich problemów i kosztów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 23.09.11, 11:33 Pewnie, następny który patrzy tylko na siebie. Dlaczego nie możecie zrozumieć, że nie kupiliście sobie domów wolnostojących tylko mieszkania w bloku, obok którego ziemia jest wspólna ? Kolego, a jaki problem sprawi Tobie trawa za blokami ? nikt Ci nie karze jej kosić. Jakbyś podniósł tyłek to byś zobaczył, że Pajo właśnie nawozi tam ziemie i w jakiś sposób porządkuje ten śmietnik. Ciekawe czy wszyscy, którzy są za ogródkami zjawicie się na zebraniu, żeby przedstawić swoje argumenty na poziomie 6 latków, typu. zagłosuje za na złość reszcie, albo jestem za bo będę miał mniej problemów i kosztów - co jest akurat bzdurą bo finansowo nie zyskasz nawet złotówki, więc przestań pisać bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 13:41 Pajo nie wykona żadnego chodnika czy pieszo-jezdni za naszymi blokami, i pewnie nigdy nie miało zamiaru nawet jak kierownik budowy kiedyś tak twierdził(a plan osiedla, który każdy zna to "koncepcja" do zrealizowania przez wspólnotę - tak jak usłyszeliśmy o placu zabaw). Ktoś podjął sprawę ogródków przydomowych, żeby podjąć próbę zagospodarowania tego terenu. Wykonanie chodnika od Żabikowskiej do 6 bloku przez wspólnotę to spory koszt, a nie mam zamiaru finansować "trasy" dla mieszkańców III etapu, bo to oni skorzystali by na tym - mieli by fajne dojście do Żabikowskiej, nie mówiąc już o mieszkańcach ul. Storczykowej, którzy już teraz traktują nasz parking jako trasę na spacerek z pieskiem i te pieski wiadomo co robią. A jak byłby chodniczek i obok trawka... Nie, dzięki. Wspólnota może nie wyrazić zgody na ogródki - ok. Ale wtedy wolę żeby był tam trawnik, może jakieś drzewka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.thx.pl 23.09.11, 16:26 Przedmówca widzę, że stosuje typowo polskie myślenie, typowa mentalność. Wszyscy są źli...ci z 3 etapu niby będą korzystali tylko z chodnika, z uliczek przed domem korzystają tylko mieszkańcy storczykowej by wyprowadzać psy i jak mniemam, pieski srają pod okienka? Wszyscy źli a sam przedmówca niby nie będzie korzystał, nie korzysta z terenu? Strach żyć w tym kraju z takimi ludźmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 23.09.11, 19:22 witam Napewno kożyścią dla pozostałych mieszkańców jeśli mieszkańcy parterów dostaną odródki jest to że nie bedą ponosić kosztów dbania o ten teren ( podlewania trawy, koszenia, sprzatania itd) wtedy tym terenem zajmą sie mieszkańcy parterów i tym kosztów nie bedziecie już ponosić!!! jeśli natomiast ogródki nie powstaną co jest mi osobiście tak naprawde obojętne to z tyłu nie powstanie nic!!! o żadnym placu zabaw też nie ma mowy bo po pierwsze nikt nie chce pod swoim oknem a po drugie raczej większości mieszkańców się nie przelewa bo nawet sprzatanie na klatkach nie przeszło bo ludzie kasy nie mają!!! zacznijcie myśleć realnie powiekszenie parkingów- prosze bardzo tylko za co ?? jak tylko pojawia sie ustawa związana z jakimikolwiek kosztami to zaras głosowanie 3 miechy bo nie przechodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 23.09.11, 21:03 Sąsiedzie, nie możesz być obojętny że ktoś dostaje za darmo twój kawałek ziemi NIE WOLNO TEGO POPIERAĆ a co do kosztów to już płacisz za wspólnote i nikt tych kosztów nie zmieni jeżeli chodzi o teren z tyłu bloków, płacimy za pożądek na całym osiedlu a nie za połowe a co do sprzątania i podlewania - nic takiego na naszym osiedlu się nie odbywa tylko przychodzi miły Pan i kosi trawe jeżeli można to zielsko tak nazwać... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 22:40 jak tak chcesz grac kolego to peoszę ale sprobuj zostawic auto na parkingu III etapu... i chyba nie wydaje Ci sie ze chodnik stanie sie miejscem uczeszczanym jak deptak??? bo jak tak to nie masz widac pojecia o mieszkaniu w bloku w tak specyficznych warunkach jak "male osiedle" szkoda slow na to co tu jest wypisywane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość m. Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 22:50 zgadzam sie z przedmowca vip.... pomysl tylko gosciu co jestes za ogrodkami(pod warunkiem ze nie jestes mieszkancem parteru) jakby to bylo jakbys nagle mial sasiadowi oddac swoj pokoj za ktory zaplaciles?to tak samo - za ta ziemie tez zaplaciles!!!! i zgadzam sie ze nie mozna za DARMO jej oddac! a co do niby kosztow utrzymania terenu to myslisz ze ogrodki to rozwiaza? napewno nie! a jesli ten pomysl jakims cude przejdzie to zycze Ci (po raz kolejny pod warunkiem ze nie jestes mieszkancem parteru) abys pieknego slonecznego dnia byl glodny i poczul zapach grilla od sasiada z parteru albo zebys byl zmeczony a ludzie balujacy w takim ogrodku na ktory sie zgodziles nie dali Ci spac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 24.09.11, 07:20 no i o to właśnie chodzi żeby był tam trawnik i ewentualnie drzewa, a nie prywatne ogródki... chodnik jest zbędny bo ja wolę chodzić po trawce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 24.09.11, 14:37 Aby ogródki przeszły musiała by być zgoda wszystkich.Wedle prawa ni przeprowadza się głosowania nad czyjąś własnością.Wystarczy jedna osoba kyóra się nie zgodzi,sprawa przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr-2blok Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 24.09.11, 17:33 a dupa, wcale nie... Nie głosujemy nad własnością, bo ta jest niepodważalnie wspólna, ale nad prawem do zagospodarowania i tu wystarczy 50,01% za i jest po ptakach. Z jednej strony to bym chętnie przepuścił im ten projekt i jak już postawią te swoje płotki, to to wnieść i przegłosować wniosek za rozebraniem, nawet dorosłych trzeba uczyć, że chytry dwa razy traci. Tak czy siak trzeba wnieść alternatywny wniosek na zagospodarowanie terenu za blokami, czy ścieżką czy po prostu trawą i jakimiś krzewami od strony płotu. A i tak powinniśmy próbować egzekwować od Pajo ścieżkę z bruku, która była w załącznikach do umowy, mimo,że i deweloper i administrator uważają ją tylko za wizualizację. Priorytetem powinien być dla nas parking, a nie zajmowanie się wnioskami niespełnionej ogrodniczki z pierwszego bloku. Bo na parking to już powinniśmy dawno zbierać, bo zanim się kasa uzbiera to i tak kupę czasu zleci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość m. Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 22:36 zdaje się, że problem się rozwiązał. Pajo "wyrównało" ten teren i rzekomego płotu już tam nie ma wygląda na to że jednak wywiążą się z umowy i zrobią ścieżkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.11, 15:00 jak już to można zrobić dla każdego bloku jeden wspólny ogródek tak żeby każdy mógł korzystać i może być nawet piaskownica czy jakieś ławeczki żeby sobie posiedzieć to jest dla wszystkich a nie tylko dla ludzi z parteru w żadnym wypadku nie oddam mojej części ziemi jeśli to są części "wspólne" to samo to słowo mówi że to jest wszystkich mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 25.09.11, 20:50 Tak jest sąsiadka tak trzymać masz racje jak już to wspólne ogródki!!!! ps ale to pewnie się nie spodoba mieszkańcą parteru ale może napiszemy jakieś pismo do wspólnoty? i pewnie ich przegłosujemy skoro już zaczeli! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.play-internet.pl 27.09.11, 23:10 mam pytanie do sasiadów z parteru czy jak cos spadnie mi z balkonu np koc,ręcznik to czy pod waszą niebecnośc moge wejśc na Wasz święty ogródek i zabrac moją zgubę?Czy tez mam czekac aż wrócicie z pracy abyście nie oskarzyli mnie o wtargniecie na waszą własnośc?Zakładając że owe ogródki miec bedziecie:-) śmieszne ale prawdziwe pozdrawiam wszystkich sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 13:33 Witam problem z ogródkami chyba rozwiązany pajo równa teren i sieje pseudo trawę więc może wkońcu przestanie się strasznie kurzyc ps. o ile ta trawa w tym piasku powschodzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storczykowa Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 21.10.11, 19:08 Z pieskami to na teren wspólnoty Ul.Storczykowej przychodzą mieszkańcy ul.Żabikowskiej !!! Wielokrotnie zwracałm uwagę, że to nie jest toaleta dla psów, następnym razem będę robić zdjęcia i powywieszam wam na klatkach. Wystawiacie rowery na oszklonych klatkach, jak na wystawie, a potem się dziwicie, że wam pokradli... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 21.10.11, 20:16 Szkoda gadać co niektórzy mieszkańcy wyprawiają. Najlepiej wybudujcie sobie płot betonowy na wysokość 4m byście nie widzieli tych ze storczykowej i innych, zamknijcie drogę do dalszego osiedla i żeby w końcu waszego psa kopną ktoś w dupę i zrobił fotkę dla straży miejskiej. Na osiedlu ul. Żabikowskiej mieszka zlepek ludzi z całej polski widocznie nie dorośli do wspólnego mieszkania, było trzeba zostać na wsi. Pomału żałuję że tu mieszkam. Sami sobie robicie krzywdę jeśli po kimś to spływa to nie mieszajcie innych lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 21.10.11, 20:32 zgadzam się w 100% z przedmówczynią!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 21.10.11, 21:57 nie mamy gdzie się przenosić, przecież na wsi mieszkamy:)) nawet z okien widzimy wiejskie ogródki:)) jeżeli piesek załatwia swoje potrzeby na trawnik nie koniecznie Wasz Storczykowy to jego pan powinien posprzątać, to jest fakt, ale po co zaraz nas obrażacie! tego nie rozumiem:/ może załużcie swoje forum i tam się jednoczcie, ja waszych wypocin nie zamierzam tutaj czytać.Pozdrawiam sąsiadów nie tylko z żabikowskiej i nie tylko ze wsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do VIP 32- won Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 11:20 Normalnie facet mówisz do rzeczy. Chcę Cię poznać! Też już się wypowiedziałam na temat ogórdków - pod nickiem Won z ogródkiem. Mam takie samo zdanie na ten temat, jak Ty. Jest 18 mieszkań, które będą za, reszta to my. Szanujmy siebie. Zieleń. A koledzy z parteru niech sobie kupią działki gdzieś osobno i tam mają swój ogórdek a troche zieleni niech zostawią innym mieszkańcom, zwłaszcza dzieciom. W bloku jest 9 mieszkań a nie 3. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 29.09.11, 14:20 tak trzymać WON Z OGRÓDKAMI !!!! BRAWO ZA TAKIE WYPOWIEDZI !! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troszke kultury!!! Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 29.09.11, 15:40 witam jeśli nie zgadzacie się na ogródki to spoko bedzie głosowanie - nie przejdzie i tyle!!! temat zamknięty!!! ale teksty które tutaj wypisujecie" won z ogródkami itd" mówią tylko o waszej kulturze i dobrym wychowaniu. nikt z parteru nie zmusza Was do głosowania na "tak" a to co niektórzy sąsiedzi pod nickiem wypisują i obrażają mieszkańców parteru to jest poprostu żenada!!! wspólny ogród dla wszystkich oki zgadzam się ale ciekawa jestem kto się na to złoży bo jak widać ustawa na wspólne zagospodarowanie terenu nadal nie przeszła!!! pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kll Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 29.09.11, 19:52 Kultury to brakuje mieszkańcom parteru żeby na taki pomysł wpaść!!! my tutaj wyrażamy swoją opinie, to też nam chcecie zabrać!! Nie podoba się NIE czytaj sąsiedzie ukrywający sie pod nickiem:)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda radojewska Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 30.09.11, 09:18 każdy ma prawo do własnych opini a niektórzy tutaj na forum mają prawo do wyrażaniea się w tak wyrachowany sposób!!! ps. weźcie ze sobą jaja na zebranie żeby obrzucić mieszkańców parteru bo to będzie w niektórych stylu -sądząc po wypowiedziach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 30.09.11, 10:08 Pani Magda za bardzo się emocjonuje. Jaj nie będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 30.09.11, 10:13 cieszy mnie to bo z wypowiedzi niektórych na to sie zapowiadało Odpowiedz Link Zgłoś
takitak6 Znów przykra wiadomość 30.09.11, 20:48 Witam wszystkich, znowu dokonano kradzieży roweru, tym razem padło na blok 3. Apeluję o zamykanie drzwi, ponieważ pewnego pięknego dnia widziałam wychodzącego z klatki jakiegoś faceta- na szczęście z miał "puste ręce". Myślę, że nikogo wtedy nie było w bloku, ponieważ nie było żadnego auta a ja dopiero podjechałam. Odpowiedz Link Zgłoś
vip_32 Re: Znów przykra wiadomość 30.09.11, 22:43 Dzisiaj (najprawdopodobniej w nocy) w bloku nr 2 również skradziono ROWER! W takim razie mamy do czynienia z jakimiś złodziejeszkami ;/ A czasem wystarczyłoby ZAMKNĄĆ DRZWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Znów przykra wiadomość IP: *.icpnet.pl 01.10.11, 08:28 drzwi na klatke nie zamykają osoby, które nic na klatkach pozostawione nie mają!!! w przeciwnym razie więcej by tego pilnowały!!! czy wszystkie te przypadki zgłaszacie na policję???jeśli bedzie dużo zgłoszeń na naszym osiedlu to może patrol nocny bardziej sie zainteresuje nasza okolicą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Znów przykra wiadomość IP: *.icpnet.pl 01.10.11, 18:40 Witam, ja nie zostawiam nic na klatce schodowej, a zamykam drzwi za każdym razem, jak wchodzę (a często są otwarte), tak samo, jak nie mam dzieci, a chcę kawałek zieleni za blokiem... Pozdrawiam i proszę o nieuogólnianie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Znów przykra wiadomość IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.11, 13:13 to mamy już 3 skradzione rowery na osiedlu,okradzione mieszkanie,spuszczane paliwo z aut super!!!!!!zapowiada się ciekawie,złodzieje panoszą się jak chcą i kiedy chcą. Kradzieży nie dokonują ludzie tylko w nocy ,wystarczy zaobserwować kiedy blok świeci pustką,czyli kiedy jesteśmy w pracy ,a więc morał trzeba zamykać drzwi nie tylko na noc! mi już jeden rower skradziono i na więcej nie pozwolę!!!!Zwracajmy więcej uwagi na to co się dzieje wokół Nas,wzajemna sąsiedzka pomoc!!!!! precz ze znieczulicą !!!!! z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Znów przykra wiadomość IP: *.play-internet.pl 02.10.11, 14:27 Może zamiast się kłócić o bezsensowne ogródki, czas zająć się monitoringiem dla bezpieczeństwa wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Znów przykra wiadomość IP: *.rdns.blackberry.net 04.10.11, 23:05 Czy dzisiaj było spotkanie wspolnoty? Mogę prosic o krotka relacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Znów przykra wiadomość IP: *.icpnet.pl 05.10.11, 08:49 tak ogródków nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Znów przykra wiadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:41 No to faktycznie krótka relacja:P, a wiadomo co ze skrzynkamina listy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Znów przykra wiadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 14:54 Będą założone w październiku (skrzynki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Znów przykra wiadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 16:02 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Znów przykra wiadomość IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 19:00 WITAM poza skrzynkami które wkrótce będą reszta uchwał staneła w miejscu chodzi o sprzątanie klatek i zbiórka pieniędzy na zagospodarowanie części wspólnych ( plac zabaw , powiększenie miejsc parkingowych , progi zwalniające , drzewka na osiedlu ) Dużo się o tym mówi ale nic więcej (głosowanie dotyczące tych uchwał nadal trwa ... ) , od zawiązania wspólnoty mineło parę miesięcy a MY nie mamy ani złotówki w naszej kasie . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Dobra wiadomość IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 23:53 To ja dam dobrą wiadomość. Napisałem jakiś czas temu do wójta zapytanie w sprawie chodnika przy Żabikowskiej. Dzisiaj pan Broda (wójt gminy Komornik) odpisał, że jeszcze w tym miesiącu mają się zacząć prace przy budowie chodnika od ulicy Storczykowej do Kalinowej czyli do osiedla obok nas. Będzie można bezpiecznie pójść po zakupy lub na autobus jeżeli ktoś korzysta z komunikacji miejskiej. Jeżeli chodzi o autobusy to też nastąpiła spora zmiana bo teraz cały Luboń i część Komornik podlega pod Poznań, a co za tym idzie bilety są te same (strefa A+B). Zniknęły linie 117 i 117bis, a mamy 701 i 702. Najważniejsze jest to, że 702 (dawne 117bis) jeździ teraz aż do pętli na Górczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Dobra wiadomość IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 08:56 Witam to BARDZO DOBRA WIADOMOŚC WKOŃCU BĘDZIE MOŻNA PRZEJŚC BEZPIECZNIE DZIĘKI ZA INFO POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
takitak6 Pytanie 16.10.11, 16:44 Witam serdecznie, mam pytanie czy ktoś wie, który z pobliskich kościołów jest naszym kościołem parafialnym? My chodzimy do kościoła w Wirach, ale to chyba nie nasza parafia. oczywiście nie ma to dla nas znaczenia, ale niedługo czekają nas chrzciny i nie wiemy do jakiego kościoła musimy się udać. Serdecznie dziękuję za wiadomość, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.11, 17:08 raczej musicie się udać do kościoła w komornikach wydaje mi się ze to będzie nasza parafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 17.10.11, 20:35 Witaj, zgadza się. Nasza parafia znajduje się w Komornikach. Byliśmy raz w tym kościele, bo jakoś Luboń nam przypasował :) Kościół znajduje się jeszcze kawałek za gimnazjum w którym odbyło się pierwsze spotkanie wspólnoty :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia odparzone plytki IP: *.icpnet.pl 18.10.11, 17:36 mam prosbe o informacje czy u kogos z Was pojawil sie problem odparzonych plytek w lazience? u mnie niestety plytki nie trzymaja sie sciany - szczegolnie te powyzej metra od podlogi - zauwazylam to dopiero teraz a plytki byly kladzone w czerwcu - nie wiem czy problem powstal teraz czy po prostu tego nie widzialam pierwsze podejrzenie padlo na plytkarza ze nie zagruntowal sciany ale on twierdzi ze to zrobil - fachowiec jest z polecenia i nie mam prawa mu nie wierzyc drugie podejrzenie padlo na ekipe pajo - ze zle zrobili tynki kladzone maszynowo - ze mogli polozyc miejscami 2 warstwy i one sie odparzyly..... nie jestem specem w sprawach budowlanych wiec trudno mi zweryfikowac kto zawinil jesli bede wiedziala ze problem pojawil sie jeszcze u kogos innego to latwiej mi bedzie osadzic czy moze to byc wina pajo bede wdzieczna za wszelkie informacje i uwagi pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: odparzone plytki IP: *.icpnet.pl 19.10.11, 09:46 Witaj, niestety Cię zmartwię, ale nic takiego u nas się nie dzieje... Płytki trzymają się super. Może w Twoim przypadku zawiniły płytki? Może były same w sobie wadliwe? Albo blok dość mocno pracuje (co jest naturalnym zjawiskiem). Przejdź się w swoim pione do sąsiadów i ich się zapytaj, czy mają podobny problem. Jeśli jest to kwestia tego, że blok pracuje to u nich również powinny być ślady (pęknięcia płytek, fug itp.). Albo może fugi były za małe i płytki nie miały się gdzie rozejść. Nam płytkarz odradził kładzenia płytek z milimetrowymi fugami, choć płytki były do tego przystosowane, ponieważ płytka sama w sobie również pracuje, blok pracuje i po to jest fuga, żeby było miejsce na naturalne ruchy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: odparzone plytki 22.09.15, 18:24 www.nierzetelnydeweloper.pl - Pajo omijajcie szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: odparzone plytki 22.09.15, 18:24 www.nierzetelnydeweloper.pl - Pajo omijajcie szerokim łukiem.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takitak6 Re: Pytanie 19.10.11, 10:13 Dziękuję za wiadomość, udam się do księdza do Komornik. Pozdrawiam ciepło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sus Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 23.10.11, 12:07 Czy ktoś się orientuje co z terenem za blokami . Rozkopane przez pajo i zostawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm? Re: Pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.11, 10:44 Oczywiście tel do Gr Adm. wykonuje nałogowo! Zaczęli grzebać za blokami tylko dlatego że sąsiada z tyłu zalewało, a co do „pieszo jezdni” nie ma jeszcze pewności, ale pismo do Pajo już poszło- ze strony Gr. Ps. Do sąsiadów ze storczykowej którzy się tu udzielają: co do "srających psów" to spójrzcie na siebie i na waszych sąsiadów czy oni po swoim psie sprzątają i czy nie przychodzą do nas ze swoimi pociechami?! hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość-blok3 Umycie okien zewnętrznych IP: *.icpnet.pl 25.10.11, 20:28 Witam, w dniu wczorajszym na osiedlu była ekpia i myła okna klatkowe. Moje pytanie jest następujące, czy oni są od mycia tylko okien z zewnątrz, czy również od wewnątrz? Ponieważ w bloku trzecim okna od wewnątrz nie są umyte. Dodatkowo te mniejsze podłużne okna również zostały pominięte, tak samo jak drzwi wejściowe :/ płacimy za coś, co nie jest w pełni wykonane... Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 25.10.11, 20:40 Witam, w dniu wczorajszym na osiedlu była ekpia i myła okna klatkowe. Moje pytanie jest następujące, czy oni są od mycia tylko okien z zewnątrz, czy również od wewnątrz? Ponieważ okna od wewnątrz nie są umyte. Dodatkowo te mniejsze podłużne okna również zostały pominięte, tak samo jak drzwi wejściowe :/ płacimy za coś, co nie jest w pełni wykonane... Co o tym myślicie? Mycie okien 2 razy w roku - budżet wspónoty ok. 1720zł, czyli 860zł za mycie i to nie wszystkich przeszkleń... Ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm? Re: Pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.11, 10:20 1. NALEŻY CZYTAĆ CO SIĘ PODPISUJE w ustawie jest napisane, że płacimy za mycie okiem zewnętrznych, a nie wewnętrznych. 2. Oto nr do Administracji 61-8994111 która odpowie na wszystkie pytania np. te dlaczego nie są umyte drzwi- a dlatego, że nie są to okna tylko drzwi, jak i dlaczego nie są umyte małe okna (co mnie również zdziwiło) - dlatego że oni niby nie są wstanie umyć tych małych okienek ;] a co się z tym wiąże? Tooo, że parapety też nie są umyte… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 26.10.11, 20:26 1. NALEŻY CZYTAĆ CO SIĘ PODPISUJE w ustawie jest napisane, że płacimy za mycie PRZESZKLEŃ zewnętrznych klatki schodowej, a nie mycie okien zewn. klatki schodowej 2. Szklane drzwi zewnętrzne to dla mnie PRZESZKLENIE ZEWNĘTRZNE KLATKI SCHODOWEJ. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 05.11.11, 10:39 mam pytanie do mieszkańców!!! czy ktoś z was ma może problemy z wilgocią w swoim mieszkaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 06.11.11, 22:16 mieszkania maja kiepska wentylacje - a wlasciwie to chyba wogole jej nie maja kratki sa tylko w aneksie kuchennym (nie wiem czy cokolwiek daja) i w lazience (u mnie akurat jest zabudowana bo chcialam ukryc piec) bez regularnego wietrzenia moze powstawac wilgoc dzisiaj zauwazylam ze po nocy z zamknietymi oknami pojawila sie woda na szybach od wewnatrz, dzis zostawe je na mikrowentylacji moze bedzie lepiej na szczescie nie widac oznak wilgoci na scianach a jak u ciebie objawia sie problem z wilgocia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 07.11.11, 08:33 no niestety tak pojawiły się ślady na ścianach mimo regularnego wietrzenia itd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 11:12 U mnie akurat problemu z wilgocią nie ma, ale mam wrażenie, że sciany i sufit jest z papieru, słysze dokładnie kiedy z góry siada przy stole, czy bawi się dzieckiem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 07.11.11, 18:24 U mnie jak narazie nie ma żadnych problemów z wilgocią. Wentylacja działa dobrze. Za to mam problem z ogrzaniem mieszkania... W starym mieszkaniu (też z płyty ale z lat 80) miałem temperaturę o kilka stopni wyższą, a tutaj piec pożera gaz, kaloryfery są gorące, a w mieszkaniu max 20 stopni. Jest mi chłodno, a na gaz wydam pewnie majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 11:16 Witam u mnie to samo wczoraj piec chodzil non stop, a na programatorze max 20,2 ale to na max 10min. puzniej znowu 19.9, nie wiem czy to nei czasem wina za małych kaloryferow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlagMan Re: Pytanie IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 14.11.11, 13:22 Jeśli nie masz założonych głowic (pokręteł) sprawdź jak jest ustawiony przepływ wody na grzejnik. Jeżeli masz głowice to trzeba ją umiejętnie odkręcić by nie poleciała woda pod nią znajduje się czerwony zaworek (kapturek) na nim jest numeracja 1,2,3,4,5 nr1 powoduje max przepływ wody nr5 minimalny. Numerek powinien u góry. Ja ustawiłem wszędzie na 2. Programator nie może być przy kaloryferze lub w pobliżu ponieważ nigdy nie dogrzejemy mieszkania. Ja mam między korytarzem a salonem według mnie neutralne miejsce. 15 Min po odpaleniu i w domu jest ciepło. Jedyne co mnie martwi to mała warstwa waty na poddaszu według mnie za mało i muszę dokupić przynajmniej watę 80 bo ciepło będzie uciekać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 15:11 Wszystko montował mi Teść, który jest instalatorem, więc to pewnie nie to, poza tym zauwazylem, ze na tym urzadzeniu co nadaje sygnał do programatora świeci się czerwona dioda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 15.11.11, 02:00 Z przepływem wody nie ma problemu bo kaloryfery są gorące ale to niewiele pomaga bo nadal jest zimno. Zmieniał może ktoś z was kaloryfery na większe niż standardowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.11, 16:09 zobacz jaka jest temperatura zasilania grzejników na kotle jak ustawisz 73 stopnie to wtedy głowice termostatyczne przy grzejnikach otworzą się na maxa i powinno być ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pytanie IP: *.icpnet.pl 18.11.11, 00:56 Wróciłem po kilku dniach nieobecności do domu i na termometrze zobaczyłem 13,9st. Włączyłem piec, zmieniłem temp. wody na 70st, głowice ustawiłem na max. Piec chodzi z małymi przerwami od dwóch godzin, kaloryfery są gorące, a w mieszkaniu mam dopiero 16st. Porażka, nie chcę myśleć co będzie jak temperatura na dworze spadnie poniżej zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Pytanie IP: *.thx.pl 18.11.11, 12:24 Niestety ale wyłączając całkowicie ogrzewanie spowodowałeś wyziębienie murów przez co teraz piec musi chodzić nonstop żeby na nowo wygrzać mury. Sensowniej było zaprogramować niższą temperaturę na piecu i by co jakiś czas się włączał i grzał, byś teraz nie startował z 13 stopni. Lepiej jak piec chodzi regularnie niż teraz pełną parą...ful gazu teraz ci pochłonie :/ Szczególnie przy dużych mrozach lepiej zostawić na minimalne grzanie niż w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 05.12.15, 18:04 Pajo Developer Sp. Zo.o. zalecam lekturę przed zakupem u tego dewelopera. Moja sprawa opisana na stronie: www.nierzetelnydeweloper.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlagMan Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 14.11.11, 22:06 To trzeba spr. w specyfikacji twojego programatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 15.11.11, 20:34 A może problem związany z dogrzaniem mieszkania jest spowodowany tym, że mieszkanie znajduje się na parterze, bądź mieszkanie usytuowane jest od strony północno-zachodniej? Jak ogólnie wiadomo takie mieszkania są zimniejsze, niż mieszkania na piętrze, bądź od strony południowej... Może zła izolacja od podłoża, albo za cienkie ocieplenie budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 17.11.11, 00:06 ja np zauwazylam ze mam duzy problem z dogrzaniem sypialni. zawsze jest w niej najzimniej. okna sa od strony parkingu. mam jeden grzejnik. nie pamietam czy byla opcja montazu 2 grzejnikow ale juz wiem ze jeden to zbyt malo na taki pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: 193.200.150.* 17.11.11, 16:50 Mam pytanie czy ktoś z mieszkańców używa gazu w kuchni czy wszyscy mają indukcję i jaki jest kosz miesięczny. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.play-internet.pl 18.11.11, 11:08 WITAM my mamy indukcję i jesteśmy zadowoleni rachunki za prąd w granicach 120-150 zł za 2 miesiące , poza tym szybkośc gotowania bez porównania . Odpowiedz Link Zgłoś
takitak6 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 18.11.11, 18:10 Witam, z tego co się orientuję, to wg przepisów niestety, jeśli jest tak otwarta przestrzeń- mam na myśli pokój z aneksem, a nie osobne pomieszczenie kuchni- to nie ma pozwolenia na kuchenkę gazową. Ale czy coś w tym zakresie się nie zmieniło, nie dam uciąć głowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 28.11.11, 13:23 Witam Was serdecznie. Tu mieszkanka 3 etapu. Napiszcie proszę jakie są Wasze rachunki za gaz?? I jaką opcję wybraliście, ja wybrałam podobno najtańszą, ale najbardziej zaskakującą , odczyt raz w roku, rachunki co dwa miesiące ustalane wg poprzedniego roku. Ale w pierwszym roku będą nie wiem wg czego ustalone. Na razie jestem przerażona bo na gazomierzu po 1,5 tygodnia grzania 83m3, co wydaje mi się na maksa dużo. Czekam na Wasze odpowiedzi i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitt Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 29.11.11, 17:00 Witam ja jestem tutaj zupełnie nowym forumowiczem, prosiłbym o informacje czy dotyczy też ostatniego etapu mieszkań w Komornikach (tzw Cyprysowej)?? Szczególnie prosiłbym o informacje tych którzy już mieszkają jak wrażenia (chodzi o samo pomieszkiwanie) bo jeżeli chodzi o podejście PAJO do swoich klientów, trzymaie terminów to totalna porażka. Jeżeli chodzi o post 1 z forumowiczów odnośnie montażu kamer to jak najbardziej się zgadzam (podobno gwizdnęli jakiś samochód tam). A taka porada jaka mi dał facet który pomagał mi odbierać mieszkanie, jak najszybciej założyć wspólnotę i wyznaczyć zarządcę z zewnątrz. Generalnie pajo ma obowiązek opieki nad nieruchomościami przez 3 lata ale wiadomo że nie koniecznie musi to być bezstronne a poza tym wiele usterek wychodzi po okresie 3 lat i stąd najlepiej jest jak najszybciej wyznaczyć takiego Zarządcę zewnętrznego (oczywiście wiąże się to z jakimiś opłatami) ale przynajmniej bez stronniczo będzie tępił dewelopera póki jest jeszcze ta ochrona gwarancyjna/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 06.12.11, 22:53 czyzby nam Pajo zrobilo mikolajkowy prezent i zaczelo budowac chodnik od strony stadniny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.181.88.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 09:44 Tak, Pajo robi chodnik 2,5m-sami nie wiedzą dlaczego...hehehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parter IP: *.181.88.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 09:56 Drodzy Parterowcy-zwracam się do Was bo sama mieszkam na parterze i mam ogromny problem: w każdym narożniku zewnętrznym mieszkania mam mokre sciany, najbardziej w sypialni- tam stało łóżko i niestety zauważyłam grzyba, z którym obecnie walczę. Najgorsze jest to że drewniana podłoga, listwy też już zostały zamoczone i czernieją. Przestrzegam więc przed wilgocią w domu. Pomimo tego, że wietrzę i ogrzewam mieszkanie nie pomogło mi się przed tym ustrzec. Zgłosiłam reklamację do Pajo, przyszedł Pan S. i powiedział, że to najprawdopodobniej problem z izolacją zewnętrzną budynku- jestem ciekawa co z tym zrobią...załamuje mnie każdy dzień bo odkrywam nowe miejsca "pocenia się" ściany- dziś w szafie i narożniku salonu...Mam obawy co do tego grzyba- moje dziecko prawie nieprzerwanie ma katar i zatkany nos...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.icpnet.pl 07.12.11, 10:20 witam znam ten problem my również przy zewnętrznych narożnikach mamy grzyba:-( i również zgłosiliśmy tą sytuacje do pajo!!! ciekawe co będzie jeśli nawet po ich interwencji dalej będzie wychodzić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.11, 11:11 Witam tez mieszkam na parterze w czwartym bloku, u mnie puki co nic na scianach nie wychodzi ale zauwazylem juz dwa pekniecia na suficie, czy to takze podlega reklamcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babson80 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 21:10 WITAM sąsiadów, mam pytanie z innej beczki jak wam podoba się pomysł GR administrator na pobieranie zaliczek na poczet zimnej wody i kanalizacji . mi się to nie podoba , chcę płacic za to ile zużyłem a nie jakieś zaliczki co o tym sądzicie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.icpnet.pl 15.12.11, 09:34 Witam sąsiadów! ta forma płatności ( zaliczki) jest standartem w rozliczeniach za wode. zaliczki zostaną rozliczone raz na pół roku i jeśli nie wykorzysta pani wpłaconej kwoty wtedy pozostała część naliczonych zaliczek zostanie zwrócona .uważam że to forma rozliczeni jest korzystna ponieważ łatwiej jest zapłacić 50 zł miesięcznie niż jak przy poprzednim rozliczeniu wyszło 500 zł z terminem płatnośći za tydzień!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 10:22 Tez mnie irytuje sposob rozliczen za wode i kanalize, ostatnio dostalem rachunek za 3 miesiace 59zł, a teraz mam placic 60zł za kazdy miesiąc, bzdura jakas, kto to liczył pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.icpnet.pl 15.12.11, 22:56 Dla mnie też to bzdura, przez 3 miesiące miałem 80, a teraz mam co miesiąc 60. Wolę płacić raz na 3 miesiące tyle ile zuzyłem, a nie wywalać bezsensu co miesiąc taką kwotę. niedługo za wspólnotę przyjdzie nam płacić po 300 zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kolęda IP: *.icpnet.pl 27.12.11, 20:21 Witam, czy orientuje się ktoś, kiedy będzie kolęda na naszym osiedlu? Chodzę do Lubonia do kościoła, bo łatwiej godzinowo się dopasować. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolęda IP: *.icpnet.pl 01.01.12, 14:28 www.barbara.lubon.pl/index.php?fn_mode=fullnews&fn_id=264 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kolęda IP: *.icpnet.pl 01.01.12, 17:10 Dziękuję za odpowiedź i pomyślności w Nowym Roku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolęda IP: *.centertel.pl 07.01.12, 14:30 Rozmawiałam z proboszczem o kolędzie na naszym osiedlu. Powiedział mi, że my nie podlegamy do Żabikowskiej, tylko do szeregowców na Storczykowej i Konwaliowej. Dla zainteresowanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kolęda IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 12.01.12, 21:59 www.barbara.lubon.pl/index.php?fn_mode=fullnews&fn_id=267 Niedziela, 15 stycznia 2011 g. 16.oo 1. Źródlana 3 2. Źródlana 3a 3. Źródlana 3b 4. Źródlana 4 numery 1 – 20 5. Źródlana 4 numery 21 – 56 6. Źródlana 6 numery 1 – 20 7. Źródlana 6 numery 21 – 52 8. Źródlana 8 od początku 9. Źródlana 8 od końca 10. Storczykowa w Komornikach numery od początku 11. Storczykowa w Komornikach numery od końca 12. Konwaliowa w Komornikach 13. Konwaliowa w Komornikach 14. Żabikowska nr 32 w Komornikach 15. Żabikowska nr 32 w Komornikach 16. Bukowa 11 Czyli będzie kolęda z Lubonia Odpowiedz Link Zgłoś
mxg79 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte 01.01.12, 21:17 Witam, Może ta forma płatności jest dobra dla rodzin z dziecmi, gdzie zużycie jest duże i łatwiej zapłacic comiesięczna zaliczkę, ale nie jest to korzystne rozwiązanie dla osób, które dotychczas miały rachunki w wysokości ok. 60zł/3 miesiące. Wg informacji od GR zaliczki są przyjetą średnią ze wszystkich mieszkań, bo rachunki muszą byc zapłacone w terminie. W konsekwencji częśc z nas musi placic więcej na poczet sąsiadów. Oczywiście nadwyżkę można rozliczyc w następnych miesięcznych składkach do wspólnoty, ale przecież nadpłacona kwotę można by było wykorzystac inaczej niż akurat 'mrozic' na koncie wspólnoty...to moja opinia pozdrawiam, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
mxg79 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte 01.01.12, 21:22 Witam, Wprawdzie nie zauważyłam u siebie mokrych ścian / grzyba, ale wszystkie narożne ściany są bardzo zimne, a od dołu wyraźnie 'wieje' tak jakby izolacja była nieszczelna. W zabudowanej szafie czuc chłód mimo, że jest ona cały czas otwarta. A w jaki sposób zgłosiłaś problem do PAJO - tylko ustnie czy bardziej formalnie na piśmie? pozdrawiam, szczęśliwego Nowego Roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.thx.pl 02.01.12, 11:35 Zawsze zgłaszać wszelkie usterki pisemnie, nic na "gębę". Najlepiej oficjalne pismo, pocztą lub osobiście z potwierdzeniem przyjęcia. Inaczej mogą sobie olać zgłaszane usterki a i nie ma się w ręku dowodów na nich, że nie usuwają usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte IP: *.205.110.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.12, 22:18 Witam, zgłosiłam się do Pajo telefonicznie, i juz nastepnego dnia był u mnie pan od "usterek". Jak na Pajo zareagowali błyskawicznie-sama byłam zdziwiona. W następne dni zgłaszały się różne ekipy sprawdzające poszczególne elementy budowy. Podejrzeniem było przemarzanie ścian, więc wykonano sprawdzenie izolacji pomiędzy elewacją a ścianą fundamentu, puste miejsca wypełniono od zewnątrz pianką. W tym samym czasie naprawiano mi szkody w domu i udostępniono osuszacz powietrza, gdyż ściany nie chciały schnąć. Na razie sprawdzam codziennie ściany, są suche i cieplejsze (ale też nie ma mrozu...), dodam, że grzyb pojawił się w miejscach gdzie wcześniej nie było wentylacji (za łóżkiem) a teraz jest wszystko odsłonięte. Obecnie czekam na przyjście dekarzy, bo jest jeszcze podejrzenie, że wilgoć spływa między styropianem a ścianą z dachu, co miało już raz miejsce na ul. Storczykowej. Pozdrawiam, i życzę pomyślności w Nowym Roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
mxg79 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap Uwaga Parte 02.01.12, 23:09 Dziękuję za informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 09:31 Czy nie uważacie, że pojemniki do sortowania odpadów są teraz dość nieszczęśliwie ustawione i skutecznie zasłaniają widok w lewą stronę wyjeżdżającym z naszego parkingu? Wystarczy cofnąć je trochę i będzie znacznie bezpieczniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 13.01.12, 10:27 Popieram :) Mnie również martwi stojąca woda zarówno od strony szklarni, jak i parkingów. Pajo zamiast matkę ziemię wysypać to "wyrównało" teren gliną z wykopów, coś mi się tak wydaje... Będziemy mogli tylko korzystać z pow. brukowych, ale broń Boże zejść z chodnika, czy parkingu... Trzeba coś z tym zrobić, bo na glinie to nic się nie uchowa... Ani drzewa, ani trawa, bo wszystko zgnije w tej wodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m WILGOĆ!!!! IP: *.icpnet.pl 14.01.12, 14:17 WITAM WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW MAM PYTANIE DO MIESZKAŃCÓW PARTERU!!! KOMO WYCHODZI WILGOĆ OD DOŁU W MIESZKANIU?? U MNIE PROBLEM JEST Z DNIA NA DZIEŃ CORAZ WIĘKSZY DLATEGO TRZEBA COŚ Z TYM ZROBIĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mxg79 Re: WILGOĆ!!!! 14.01.12, 22:39 Witam, U mnie odczywalny jest chłód od podłogi szczególnie w skrajnych narożnikach w salonie i sypialni. W nich pojawiły się też pęknięcia od dołu i śięgają już mniej więcej połowy wysokości ścian. Ściany są zimne nawet te, na których są grzejniki. Wilgoc czuc w zabudowanej szafie. Zgłosiłam to do PAJO. Podobno ma byc dodatkowa izolacja na cokołach na wszystkich budynkach. Ta stojąca woda za budynkami od strony szklarń podarsza sytuację...to zgłosiłam do GR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corsarz Re: WILGOĆ!!!! IP: *.icpnet.pl 19.01.12, 22:07 dzisiaj ekipa dekarzy robiła coś na dachach, ktoś wie czy to w związku z wilgocią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: WILGOĆ!!!! IP: *.icpnet.pl 20.01.12, 10:29 a ktos cos wie o kolejnym wybuchu bomby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corsarz Re: WILGOĆ!!!! IP: *.icpnet.pl 23.01.12, 02:04 to samo miejsce, ten sam adresat ale uparcie twierdzi, że nie ma wrogów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: WILGOĆ!!!! IP: *.icpnet.pl 23.01.12, 02:27 poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,11001527,W_Komornikach_znow_wybuchla_bomba_pod_samochodem.html Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 05.12.15, 18:05 Pajo Developer Sp. Zo.o. zalecam lekturę przed zakupem u tego dewelopera. Moja sprawa opisana na stronie: www.nierzetelnydeweloper.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.23.252.tesatnet.pl 01.02.12, 18:56 Czy sąsiedzi mogą w skrócie napisać co było i zapadło na zebraniu ponieważ byłem w pracy na 2 zmianie i nie mogłem być obecny z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parking Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.12, 22:02 Na zebraniu... Miała byc jakaś informacja na temat parkingu, czy ktoś ma jakąś inna firme która mogłaby się tym zająć i miała być odp. o kosztach jego powiększenia, ale oczywiście administracja się nie śpieszy więć dupa blada... a "glina" coraz bardziej koła blokuje ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parter-grzyb Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.12, 22:13 A ja mam pytanie dotyczące parterowych mieszkań, jak sobie radzicie z grzybem? czy zgłaszaliście to do Pajo i czy oni cos z tym robią? a jeżeli tak to czy coś to pomaga??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.konin.dialup-tdc.ids.pl 10.04.12, 19:49 świetnie dziś rano kolejne włamanie tym razem w pierwszym bloku na parterze czy coś z tym robimy czy pozwalamy się dalej okradać? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 10.04.12, 23:25 Coś trzeba z tym zrobić złodzieje czuja sie bezkarni bo nikt ich jeszcze nie przyłapał tak dalej być nie może. Kradna nawet w biały dzień szczyt chamstwa . Obserwuja i gdy tylko nadarza sie okazja atakuja . Bezposredni nr tel na radiowóz policyjny który podlega pod Komorniki to 601-799-114 JAK TYLKO KTOŚ ZAUWAŻY COŚ PODEJRZANEGO DZWONIĆ nie można tego dalej bagatelizować . Pozdrawiam sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.thx.pl 11.04.12, 14:04 Rzeczywiście wczoraj widziałem dwóch podejrzanych typków kręcących się po etapach, najpierw chodzili po III etapie (koło godziny 8.30-9) coś dzwonili po domach, ale widząc ruch w domach poszli. Później jadąc do sklepu widziałem ich kręcących się po I etapie osiedla. Dwóch kolesi z 1,70 wzrostu, w wiśniowym vw golfie III, 5 drzwiowym na rejestracji DW... (niestety numer nie widziałem). Jeden koleś się wyróżniał z wyglancowanymi białymi adidasami i ciemnymi spodniami. Od razu coś mi śmierdziało z tymi kolesiami. Jak co dzwonię do naszej policji z tą informacją, może to coś pomoże. Ogólnie jestem mieszkańcem 3 etapu ale postuluje o wprowadzenie monitoringu na naszych etapach, zróbmy coś wspólnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 11.04.12, 21:36 Im wiecej zgłoszeń tym lepiej dla nas patrol policyjny bedzie czesciej patrolował okolice za rowno rano jak i w nocy przecież kazdy z nas chce spać spokojnie nie martwić sie co za niespodzianke przyniesie nastepny dzien brak auta lub spustoszone mieszkanie przez bambrów którzy na nas żerują!!!! Pozdrawiam musimy sobie jakoś wzajemnie pomagać jesli chcemy żyć spokojnie a nie w obawie o nastepny dzień.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etap 2 Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 11.04.12, 23:38 Jak dla mnie sprawa jest prosta zebranie etapu 2 i 3 z tyłu na parkingu. ! brama na pilota na tylu mieszkańców koszt znikomy płot puki co nie potzrebny ewentualnie z przodu od ulicy i słupki betonowe na chodniku z tulu bloku koszt do 200zl za sztuke 70kg w piatek przed swiętami ktoś uciekał tam autem niosłem dziecko śpiące z auta nie mogłem lecieć zobaczyć. ale żona mi mówi że się kręcą ma numer na radiowuz i odrazu będzie dzwonić. W luboniu na listopa pęlno takich jest sam jestem gościem u rodziny kiedy chce wjechac niestety muszą mnie wpuścić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 12.04.12, 21:22 A czy wiadomo jak się dostali do mieszkania i o której godzinie było włamanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blok B Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.12, 23:11 Jeżeli chodzi o spotkanie z 3etapem, to jestem na NIE ponieważ są dwie drogi dojazdowe do 3etapu nasza i przez pole nie licząc parkingu z tyłu który nie długo tez będzie miał drogę dojazdową i zrobią się większe koszty. Ja proponuje spotkanie 2etapu np w niedziele 22.04 o godz 19 lub 20 między blokiem "C" a "D" i indywidualną dyskusję dotyczącą zamknięcia drogi dojazdowej do 3etapu (na końcu drugiego etapu) oraz drogi pieszo rowerowej znajdującej się z tyłu bloków 2etapu na jego początku i końcu barierką typu ... ? decyzję można podjąć na zebraniu :) Kwestię finansową uważam że można ustalić indywidualnie poza wspólnotą GR Posimy o wpisy dotyczące osób które pojawią się na spotkaniu w sposób: - Blok A - potwierdza przybycie (wystaczy jak jedna z osoba z tego bloku odczyta forum i poinformuje resztę mieszkańców swojego bloku i zrobi wpis na forum o treści : "blok A- obecny") i tak każdy blok od A-F Informuje że blok B będzie obecny i czekamy na reszte wpisów. W razie innych propozycji (terminy i godziny) czekamy na info Pozdrawiamy blok B :) 22.04.2012 godz. 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.B Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.12, 23:13 Ps. jezeli są chętni którzy mają możliwości dowiedzenia się i sprawdzenia ofert takich zabezpieczeń prosimy przygotować je na "zebranie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blok b Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.204.83.146.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.04.12, 15:47 Poszperałam trochę, tutaj jest post z podobnym do naszego problemem ochrony mienia. Na pewno mamy pytania i sugestie podobne do mieszkańców tamtego osiedla. Pozdrawiam gdansk-nad-jarem.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=67301 Mając na względzie bezpieczeństwo mojej rodziny i dobytku zdecydowaliśmy się na monitoring firmy ochroniarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 12.04.12, 23:26 Czy możecie przybliżyć temat włamania? Jak do niego doszło? Czy złodzieje włamali się przez drzwi, czy kombinowali coś z oknami? Też obiło mi się o uszy, że dzień lub dwa dni temu jakiś facet dzwonił domofonem i pytal o Przemka... Że niby pomyłka i takie tam... Ale to miało miejsce na Cyprysowej. Na Żabikowskiej nie zauważyłam nic niepokojącego. A co policja na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 12.04.12, 23:40 Uważam, że jeżeli coś złego się dzieje to należy połączyć siły wszystkich etapów i zastanowić się, jak rozwiązać ten prolem, a nie dzielić się na etapy. To jest NASZ WSPÓLNY PROBLEM!!! Razem będzie nam łatwiej coś zdziałać. W jedności siła. Ponieważ jak zaczniemy się dzielić to może dojść do sytuacji, że ktoś z III etapu będzie widział, że okradają mieszkanie z II etapu i nie poinformuje policji, bo każdy sobie rzepkę skrobie i w sumie to nasza inicjatywa była, żeby się od nich odciąć... Nawet przytaknęłabym takiej osobie, a na pewno nie miała do niej zastrzeżeń... Tylko razem coś się uda. Niech każdy z nas pilnuje i zwraca uwagę na mieszkanie swoje i sąsiadów :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.man.poznan.pl 13.04.12, 09:24 Włamali się przez okna, w jakiś sposób podważyli i juz byli w środku - trwało to dosłownie sekundy. Przedtem kilka razy "przespacerowali" się chodnikiem w tę i z powrotem, dlatego zwrócili na siebie moją uwagę. Zauważyłem jak schodzą z chodnika w kierunku balkonu, kiedy wyjrzałem przez swój balkon (środkowe mieszkanie) jeden stał przy barierce, a drugi musiał w tym czasie wyłamać okno, za chwilę oboje byli w środku. Niestety, byłem sam i czekałem na policję na parkingu, i do czasu przyjazdu policji (nie wiem ile? ok.10-15 min) oni uciekli przez okno od strony chodnika.... Czy ktoś wie w jaki sposób można zabezpieczyć okna przed takim podważeniem/wyłamaniem? Chyba powinniśmy wszyscy swoje okna zabezpieczyć - czytałem że ok. 70% włamań do mieszkań to włamania przez okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak - 3 etap Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.thx.pl 13.04.12, 11:41 Zgłosiłem swoje spostrzeżenia co do feralnego dnia na policję. Niestety albo trafiłem w złym momencie czy jak bo straszną krzywdę wyrządziłem policjantowi zgłaszając swoje spostrzeżenie. Informacje o aucie złodziei, wyglądzie jakoś mało go interesowały :/ Tym bardziej, że na 1 etapie jest kamera i z pewnością jeśli by poszli po prośbie do osoby co ją ma, mieli by jak na dłonie tych gnoi...no ale cóż polska policja :/ Miałem nadzieje na jakąś inną reakcję. Jak widać musimy radzić sobie sami! Trzeba wspólnymi siłami doprowadzić do zabezpieczenia naszych osiedli! No i kurde na prawdę musimy walczyć? Pożytku z tego nie będzie a współpracując na pewno coś wypracujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kAROL Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 13.04.12, 06:35 Drogi za parkingiem nie ma i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie, droga przez 1 etap jest przez pole ale w sumie tylko wysypana gruzem, na razie nie przypomina drogi a szeroka ścieżkę, po za tym co jak 1 etap też dla nas zamknie wjazd na osiedle. Jeżdżę wolno,mówię Wam dzień dobry a tu ktoś szuka zaczepki. Nie rozumiem tego czemu chcecie mieć wrogów wśród tych naprawdę bliskich sąsiadów? Wojna na osiedlu? A nasze dzieci też mają się razem nie bawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.konin.dialup-tdc.ids.pl 13.04.12, 11:39 witam nikt nie chce robić sobie wrogów wśród sąsiadów , chodzi tutaj wyłącznie o koszty związane z zamknięciem osiedla. Czy to będzie monitoring czy brama jest mi to osobiście bez różnicy , ważne by coś z tym zrobić. Jestem pewna ,że złodziejaszki wezmą pod uwagę to iż niedługo zbliżają się wyjazdy-urlopy nie pozostaje nam nic na tą chwilę jak wzajemna pomoc sąsiedzka. Jestem za zebraniem by coś ustalić i zorganizować mi już też skradziono rower i na więcej nie pozwolę! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 19.04.12, 10:02 Nikt wam nie zamknie drogi przez pierwszy etap bo ulice storczykowa i konwaliowa to drogi gminne, a nie prywatne. Tylko droga przez drugi etap jest prywatna (nie posiada nazwy i nie ma jej na mapach bo to tylko dojazd do bloków) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corsarz Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 30.05.12, 09:34 Ale cisza na forum... Nie wiecie jak tam głosowanie za donicami, ławkami itd. i za rozbudową parkingu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sus Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 03.06.12, 10:06 Wszystko przejdzie i donice i parkingi . Problem jest z odsyłniem kart do głsowania , termin roczny na głsowanie to poraszka ! Część lokatorów ,czeka niestaety aby zagłoseć do końca roku. Na dzień dzisiejszy ,brakuje kilku głosów żeby zakończyć głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 04.06.12, 23:46 Wydaje mi się, że do przegłosowania jakiegoś tematu nie trzeba czekać na wszystkich - wystarczy większość więc brak kilku głosów nie powinien stanowić problemu. Kradzieże to prawdziwa plaga ale żeby z tym walczyć to trzeba zaangażowania wszystkich mieszkańców, a z tym jest ciężko bo jak niektórym trudno zamknąć drzwi wejściowe do bloku to co dopiero z pilnowaniem osiedla. Ja staram się co jakiś czas rzucić okiem na parking i z tyłu bloków czy nikt podejrzany się nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corsarz Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 28.06.12, 18:22 Ktoś się może orientuje jaki status ma nasza droga dojazdowa do bloków? Nie ma jej na mapie i nie ma nazwy więc to chyba prywatna droga wewnętrzna. W takiej sytuacji przy wjeździe powinien chyba stać znak o tym informujący bo inaczej w przypadku gdy ktoś uszkodzi sobie tu auto to może właściciela czyli nas (lub zarządce drogi ) pozwać o odszkodowanie. Znak D-46 zapodaj.net/bb9e15243782f.jpg.html Można też dołączyć do tego znaku informację o tym, że parking jest tylko dla mieszkańców wspólnoty "Żabikowska 32 A-F" zapodaj.net/bd6cc676649fc.jpg.html lub coś takiego zapodaj.net/b2989d5bfe4e1.jpg.html choć osobiście wolałbym wersję z parkowaniem tylko dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 14.04.12, 13:06 zebranie to najlepsze wyjscie w tej sytuacji niech każdy sie wypowie co na ten temat sadzi i podejmiemy wspolnie jakies kroki w kierunku jakichkolwiek zabezpieczeń na naszym osiedlu. Pozdrawiam i życzę spokojnego weekendu sąsiadom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 12:53 dopóki nie zabezpieczymy osiedla przed złodziejami to spokoju nigdy nie będzie ! ostatnio wycięli nawet katalizator z auta masakra! ławki i donice zapewne będą ale zimą :) żenada taki problem by wrzucić kartę do głosowania pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.eurocash.pl 30.07.12, 07:49 Zakończenie głosowania nie mogło dojść do skutku, ponieważ karty z głosowania zostały skradzione ze skrzynki administratora. Powinniśmy zmienić miejsce skrzynki administratora, bo niektórym nie są na rękę nasze decyzje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.205.51.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.12, 20:38 Tylko informacyjnie - uchwała za blokadami na ścieżce oraz na końcu drogi przeszła. Blokady będą montowane w piątek. Pojawi się także znak na wjeździe informujący o tym, że droga jest zamknięta i nie ma dojazdu do ul. Cyprysowej. uchwała o zieleni dookoła bloków będzie lada moment, bo został jeszcze jeden czy dwa głosy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.12, 17:36 witam niestety blokady za blokami jak widać nie dla wszystkich w nocy mieszkaniec z Cyprysowej bezczelnie przejechał nam pod balkonami ..... byle do wiosny jak będzie żywopłot przy pierwszym i ostatnim bloku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 09.09.12, 19:16 Możecie ludzie pilnować swoje zasrane pieski by mi nie srały pod balkonem. I nie kiepować mi na trawkę pod oknami. Kultury za grosz nie macie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 10.09.12, 00:03 pilnuje swojego pieska, a ty nie jesteś zasrany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 10.09.12, 00:01 Jakie auto? Marka, kolor, może nr rejestracyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 15.09.12, 22:27 Widzę, że jakiś nadgorliwy sąsiad na siłę ferment sieje i próbuje podjudzić resztę mieszkańców. Nie ma żadnych argumentów popierających jego oskarżenia, tylko plotki przez niego głoszone, bo inaczej tego nazwać nie można. Człowieku, ogarnij się i zacznij żyć swoim życiem, a nie życiem sąsiadów i to na pewno tych z Cyprysowej... Brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 15.09.12, 22:29 Popieram, niech sąsiad zacznie podawać konkrety... Ale jak, jak ich nie ma??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corsarz Sadzonki / Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 27.09.12, 16:01 Sam nie uczestniczyłem ale dziękuję wszystkim, którzy poświęcili swój czas na sadzenie w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.205.22.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.09.12, 16:21 Z nowinek: dziś rozmawiałam z panem, który jest z ekipy USTERKA Pajo i powiedział, że Pajo zwolniło wszystkich swoich pracowników-nie podał dlaczego, ale dodał, że teraz nie wie kto się będzie zajmował usługami gwarancyjnymi...tyle.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.ip.netia.com.pl 29.09.12, 15:36 tez słyszeliśmy tę nowinę. Podobno Pajo do końca roku ma ogłosić upadłość , ciekawe czy znajdą jakiegoś podwykonawcę, który zajmie się remontami itd ...... szczerze w to wątpię pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artur.aw Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 09.10.12, 19:52 Krótki komentarz: 1. Jestem pracownikiem Firmy Pajo już prawie 3 lata i pracuję na budowie ( nie w biurze ) 2. Nie jestem tutaj anonimowo ( Czyli gość ) 3. Przypuszczam, który Pan z ekipy USTERKA, to Pani powiedział ( moim zdaniem już dawno powinien być zwolniony ) 4. Firma Pajo nie zwolniła wszystkich pracowników. Owszem część zostało zwolnionych, ale w tej chwili jest więcej podwykonawców. ( Istnieje wiele firm budowlanych, które nie posiadają swoich pracowników, tylko opierają się na podwykonawcach) - widocznie tak jest korzystniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.net.pbthawe.eu 29.10.12, 23:38 nie kłam osle jak bys pracował na budowie to bys wiedział zwolnił 80% ludzi bo sie pajo rozjebało zal mi tych ludzi co jeszcze mieszkan nie dostali a zapłacili bo tak szybko ich nie dostana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiadek Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.net.pbthawe.eu 29.10.12, 23:41 TO JEST PRAWDA KUPUJECIE MIESZKANIE W PAJO ALE GWARANCJI NIE MACIE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rzetelna firma - Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 02.11.12, 18:09 wizytowka.rzetelnafirma.pl/Information.aspx?banner=2ZDGHWOY Odpowiedz Link Zgłoś
artur.aw Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 09.10.12, 20:24 1. Zabezpieczył, czy zabezpieczał? Bo skoro ciężarówki dzisiaj jeździły to mógł jedynie je zająć. 2. Ciężarówki nie są Pana Wnęka, tylko firmy Pajo Sp. z o.o. - a to nie to samo. 3. Helikopter chyba jest w leasingu - to co komornik ma do niego - chyba, że firma leasingowa ma problemy? 4. Sporą grupę ludzi, tzn. ilu? Trzech, czy trzydziestu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: 79.173.51.* 11.10.12, 14:25 ZDZISIU NIE FANTAZJUJ,BO JEZELI TAM NAPRAWDE PRACUJESZ TO WIESZ CO SIE DZIEJE!! CO ZA ROZNICA CZY FIRMA LEASINGOWA PRZYSZLA PO SWOJE CZY KOMORNIK,MORAL TAKI ZE WNEK SIE KONCZY I TO ON LATAL Z DOMKU W ROSNOWKU DO BYLYCH ZAKLADOW ZIEMNIACZANYCH!! SPOLKA Z.O.O TO PLUS TYLKO DLA NIEGO SAMEGO BO MU NIE ZABIORA WSZYSTKIEGO I BEDZIE SIE SMIAL.ZRESZTA JUZ WIELE SWOICH CZTERECH KOLEK POPRZEPISYWAL NA RODZINKE!! WJEBALI SIE NA OBWODNICY I JUZ NIESTETY NIE PODNIOSA SIE Z TEGO.PAN KTORY IM NARAIL TEN PRZETARG PODOBNO DOSTAWAL NIEZLA PENSYJKE!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 22.09.15, 18:25 www.nierzetelnydeweloper.pl - Pajo omijajcie szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: 79.173.51.* 11.10.12, 14:31 A TE DWA JACKI WYTATUOWANE JAK PISANKI NIECH SIE NIE PREZA NA PLACU BUDOWY BO I TAK NIKT ICH SIE NIE PRZESTRASZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 20.10.12, 00:28 Jakiś gamoń przywalił autem w skrzynkę z prądem przed ostatnim blokiem i nieźle ją przestawił... tak to jest jak się kupuje prawo jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 11.11.12, 11:30 Czy robicie przeglądy pieców gazowych? Niby trzeba po roku, ja do tej pory nie zrobiłem, podobno to sporo kosztuje, wiecie może ile i czy warto to robić skoro wszystko jest ok? W końcu mamy zamknięte komory spalania, a przeglady kominiarskie są robione. Proszę o odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 11.11.12, 12:57 Ja zrobiłem dokładnie po roku od uruchomienia zgodnie z wpisami w książce serwisowej bo to konieczne żeby mieć gwarancję. Robiłem na początku roku i koszt wyniósł 100zł. Pan zdjął obudowę, sprawdził miernikami czy wszystko jest szczelne i czy proces spalania przebiega prawidłowo, a przy okazji wszystko ładnie wyczyścił bo okazało się, że przy wykańczaniu łazienki dostało się tam sporo pyłu. Nie pamiętam co jeszcze robił ale był jakieś pół godziny, może nawet dłużej i cały czas coś sprawdzał. Wpisał przegląd do książki i to wszystko. Ja jestem zdania, że na czymś takim lepiej nie oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.173.17.221.tesatnet.pl 11.11.12, 19:14 100-120zł jeśli nie robisz to nie ma gwarancji proste. Chyba że coś się zjebie to niech wybucha w twoich 4 ścianach po za tym serwisant go ustawi i wyczyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.12.12, 13:16 witam wszystkich sąsiadów na wstępie ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, mam pytanko orientujecie się jaką zebraliśmy kwotę pieniężną ogólna i czy robimy w końcu parking - myśle że jest najwazniejszy,czy są jakieś inne plany wydania budżetu? pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 04.01.13, 18:02 Nadal trwa głosowanie w sprawie parkingu ale nawet jak przejdzie to kasę będzie trzeba wyłożyć z własnej kieszeni bo nadwyżki poszły na zieleń i ławki, a teraz przeszła ustawa o placu zabaw dla dzieci. Ja uważam, że miejsc jest dosyć i nie trzeba powiększać ale nie każdy radzi sobie z parkowaniem skośnym i musi stać na trawie... Poza tym zgodnie z prawem nie wolno parkować tak blisko pod oknami jak to będzie miało miejsce po powiększeniu parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.13, 20:42 ale bzdura skoro tak to po co wielka ustawa na parking jeszcze rok zbierania i pewnie by było (jakoś rok temu ta odległość nikomu nie przeszkadzała)a parkując dużym autem i tak musisz wjechać na trawnik a za chwile z niego nie wyjedziesz bo takie są już dziury chyba że masz 126p! a na placu zabaw co będzie 2 huśtawki i piaskownica do której będą wchodzić i sr... psy i koty bo nawet na ogrodzenie nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.centertel.pl 05.01.13, 20:59 Fakt. Jeszcze nie tak dawno kazdy o tym mowil ale na dzien dzisiejszy chyba pozmienialy sie priorytety... Jak ktos ma male auto to LOL ale duze auta nie maja innego wyjscia jeszcze jak male pierdzidelka ustawia sie na duzym placu a te wielkie musza stac na trawie... i nie ma mocnych. Szkoda gadac...ah no i jeszcze jedno auto ustawia sie prosto drugie uparcie po skosie i tak burdel sie robi na tych placykach... No ale bedziemy miec plac zabawach na ktory beda przychodzic dzieci z osiedli obok... i bedzie milo... Ale ławki stoja pod blokami zeby inni na nich nie siadali hahahs co za mozgi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 22:04 zgadzam się z powyższym komentarzem. Te ławki ustawione przy blokach to jakas paranoja zamiast ładnie ustawić na ścieżce pieszo-rowerowej ( w końcu tak się o nią ubiegali wszyscy ) i już ładniej by było na tym osiedlu i parę drzewek zasadzic . Nie mam pojecia kto takie absurdy wymyśla (chyba ktoś tylko mysli o sobie a nie o innych ). Z placem zabaw to wg mnie to troche mało miejsca jest ,szkoda ze ludzie nie chca sie dogadac z Cyprysową o taki wspólny wiekszy placyk bo wydaje mi sie ze i tak nasze dzieci beda w przyszlości bawic sie razem. Bezsensu takie odwracanie sie od sąsiadów i robienie sobie wrogów ..... Niestety w pojedynke nic sie nie zdziała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 06.01.13, 23:14 Kolejny malkontent, dla którego najważniejsze jest jego wielkie auto. Ty mówisz "małe pierdzidełka" ale może takie byś musiał kupić żeby umieć normalnie zaparkować. Trzeba było sobie kupić dom z garażem i dużym podjazdem, a ustawa o parkingu i tak nie przejdzie bo jakby ludzie chcieli dodatkowych miejsc to już by zagłosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.13, 13:43 super mądrzy lokatorzy, to ustaw mądralo duże kombi albo dostawczaka prostopadle do bloku NA WĄSKIM PARKINGU tak żeby nie zjechać przednim kołem i poproś panów od wyworzenia śmieci żeby koło ciebie przejechali i zobaczymy ile z auta zostanie a dziur to chyba nie chcecie widzieć albo za chwile się tam zakopiecie przez przypadek i może wtedy włączy się wam myślenie! PARKING! jakoś na ostatnim zebraniu wspólnoty to było najważniejsze a teraz co plac zabaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 07.01.13, 22:14 widocznie parking nie jest taki ważny skoro nie potraficie zagłosować przez rok... Dla mnie problem parkingu nie istnieje dopóki każdy użyje mózgu przy parkowaniu. Może wystarczy pomyśleć i jak ktoś ma auto 3 metrowe to nie stawać na dłuższych miejscach tylko na krótkich ? Tak, żeby np. bus mógł stanąć długich... ale to trzeba trochę dobrej woli, bo wiadomo, że nie ma żadnego obowiązku i każdy parkuje jak chce. Po za tym po skosie wystarczy wjechać jednym kołem na trawę, raz, że się mniej zniszczy to nie ryzykujesz że nie wyjedziesz. Miejsce ławek zostało wybrane i przedyskutowane, ciekawe co byście mówili jakby ławki stały z tyłu i wieczorem siadał tam ktokolwiek na wprost Waszych okien ? Po za tym z tyłu jest ciemno jak w dupie. Place zabaw osiedla obok robią sobie same, więc nie bójcie się tak obcych dzieci, bo o nich ktoś jednak myśli. Ogólna uwaga jest taka, że jak ktoś ma na wszystko lepszy pomysł to polecam się zaangażować, a nie leżeć i dłubać w nosie... a jak już coś powstanie, (żeby osiedle nie wyglądało jak opuszczony obóz koncentracyjny) to wszystko przeszkadza i wszyscy są idiotami. Typowo polskie narzekanie, ale ruszyć dupy to się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 17:00 Co do miejsca ławek , po co jest ta scieżka pieszo-rowerowa? Wg mnie żeby odpocząć i polatac z dzieciakiem .... Ławki można było ustawić między blokami ( nawet odwrocne oparciem do bloków) i raczej nikomu nikt nie patrzyłby w okna a teraz to na co patrzysz ?na auta stojące na parkingu... ale to jest kwestia chęci. Najlepsze rozwiązanie jest między blokiem 3 a 4 ( dobrze pomyślane bo nikomu nie przeszkadza). Raczej noca nikt nie bedzie siedział jak jest tak ciemno jak piszesz. plac zabaw -może i tak ale co sie tam zmiesci? za 9 tyś niewiele jestes nawet kupić. Trochę kiepsko to widze no ale zobaczymy. Narzekanie ? poprostu nie rozumiem niektórych decyzji. To ma byc ogólne dobro osiedla i wyglad a nie ze co rusz miedzy blokami co innego. Tu tez chodzi o zachowanie uroku a nie robienie jakiegos cyrku. Nie kazdy ma mozliwosc i odwage wypowiedzenia sie bo pozniej zostanie zrobiona nagonka tak jak kiedys miało to miejsce na biedna kobiete która tylko dała pomysł. I tu nikt nie jest idiota i nie obrażaj innych. Raczej wszyscy nie mogliby byc w radzie ;) Może jak się zwolni kiedyś miejsce ... Co do psów i kotów sraj.... to szkoda ze nie ma pojemników na fekalia ( chyba miały byc lecz kasy nie starczyło ) mam tylko nadzieje ze w tym roku cos sie uda w tym temacie . Oczywiście też aby własciciele chcieli sprzątali po swoich pociechach to by było juz ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 09.01.13, 21:59 widzisz, łatwiej by było pogadać normalnie... ławki za blokami oczywiście były brane pod uwagę. Chyba masz złe wyobrażenie na temat podejmowania takich decyzji. To nie działa tak, że ktoś przychodzi i mówi : tak ma być i koniec. Miejsce było kompromisem. Argumentem przeciw ławkom za blokami było, że wiosną czy latem nie jesteśmy w stanie uniknąć gdyby ktokolwiek obcy chciałby sobie tam usiąść, na piwko, fajke, cokolwiek, a raz, że od tyłu jest większość sypialni i nikt pewnie nie chciał by słyszeć jakiś dyskusji, a dwa jest ciemno i nawet byś nie widział kto siedzi itd. Z tego co pamiętam jak droga nie była zamknięta dla III etapu, to tam mądrych inaczej nie brakuje, więc nie wiem czy by nie siedzieli pod naszymi oknami. Dlatego zdecydowano, że ławki są w miejscu najmniej inwazyjnym dla wszystkich, bez patrzenia w okna itp. Po za tym pod klatką nikt obcy raczej nie przyjdzie "posiedzieć". Zawsze jest tak, że ktoś chce tak a drugi siak... i co wtedy... nie robić nic ? Tak samo z placem zabaw, mówisz, że chcesz miejsce, żeby usiąść i polatać z dzieciakiem... Jedyne możliwe miejsce to między 3 i 4 blokiem, miejsca jest tyle ile jest i nic się nie da zrobić, przesuniesz bloki ? Więc albo zrobimy to co się da, albo nic... A widać, że plac zabaw jest ważniejszy niż parking bo głosowanie przeszło. Taka wola mieszkańców i tyle, na tym polega wspólnota. Wszystko co jest zrobione, krzewy, blokady, ławki to inicjatywa mieszkańców, dobrze wiece, że administrator nie będzie za nas załatwiał takich rzeczy. Jeśli dla Ciebie jest to cyrk to sorry... ale jednak robisz z nas idiotów. Każdy może poddać pod głosowanie co chce jeśli zbierze 6 podpisów. Ale wierz mi, że jakbyśmy dyskutowali miejsce ławek wszyscy z 54 mieszkań to na bank do teraz by nie stały, bo było 54 wersje ;) Jak masz jakieś pomysły to przecież można się zebrać i normalnie pogadać, bez administracji itd. To tego nie trzeba być w radzie. Mnie po prostu irytuje jak ktoś po pół roku wchodzi anonimowo na forum i się burzy, jak bardzo mu się coś nie podoba a nie kiwnął nawet palcem. Najłatwiej krytykować zza komputera, na zebranie pewnie przyjdzie 15 osób... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiesznik Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 09:50 Wiecie co ludzie boję się Was. Mam koleżankę z 3 etapu w życiu jej nie zaproponuję by poczekała na mnie na Naszej ławce aż zejdę na dół bo bałabym się że ją zlinczujecie, tak bardzo się boicie obcych? Oni są idiotami a Wy?? Myślicie że ludzie różnią się między sobą w zależności od tego gdzie mieszkają? Hipokryci!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.centertel.pl 10.01.13, 10:39 o matko, nie dramatyzuj i nie wymyslaj bzdur... nikt nie pisal ze wszyscy, ale ja jakos pamietam jak gosc jezdzil po trawniku miedzy blokami czy po sciezce z tylu. Idioci trafiaja sie wszedze i nikt pewnie nie mial na mysli Twojej kolezanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estera Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 10:44 Po prostu śmiechu warte to co się dzieje u nas. Może zróbmy ławki pod prąd i każdy ale tylko z etapu II będzie miał pilota i jak będzie chciał usiąść to sie go prąd odłączy i w ten sposób wyeliminujemy każdego kto inny usiądzie na NASZEJ ławce. Inne etapy czytają napewno nasze forum i po prostu jest mi wstyd przyznać się że mieszkam właśnie tu czy nikt nie ma naprawdę innego większego problemu niż to czy np spacerująca z wózkiem (bo takich widzę tu najwięcej) młoda mama przycupnie sobie na naszej ławce?? Mieszkam na parterze i wszyscy mają już rolety i zasłonki i nie sądze żeby komuś ławka przeszkadzała by na drodze tej za blokami a po za tym można było je ustawić w takiej odległości aby wypadały mędzy blokami i nie było y zaglądania do okien. Ogólnie to wstyd i żenada jak Was sie czyta. Najpierw przeszkadzali wam z III etapu że niby parkuja i za szybko jezdza zamkneliśmy się ok, i co teraz okazuje sie że albo problem byl nie w nich tylko w nas albo taka wasza natura starych zgryźliwych tetryków że muszą zawsze marudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.centertel.pl 10.01.13, 13:37 Wy chyba nie potraficie czytac ze zrozumieniem... rece opadaja. Oprocz Ciebie jest jeszcze 17 mieszkan na parterze i niektorzy protestowali przeciwko lawkom z tylu. Ale co tam, wazne jest to co Ty myslisz... ok, no to kolezanko klucz do reki i lawki mozesz przestawic chocby jutro, sa tylko przykrecone. Uzgodnij z III etapem w ktorym chca miec miejscu, zeby im bylo milo i czasem sie nie obrazili... masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 13:47 A co wy wszyscy z tym III etapem masakra!!! przecież nie tylko oni chodzą naszym chodnikiem ale także spacerowicze z I etapu i my sami. Przestańcie zwalać wszystko na III etap i zajmijmy się problemami II etapu bo to powinno nas bardziej zainteresować i dotyczyć. Zastanawia mnie tylko dlaczego my (II etap) tak solidnie chce mieć wrogów wśród innych etapów naszego osiedla?? Obyśmy nigdy nie byli uzależnieni od innego etapu bo dopiero nam odpłacą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.180.185.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 14:07 zgadzam sie, nas obchodzi II etap, wiec nie rozumiem dlaczego mam myśleć przede wszystkim o tym żeby było dobrze dla III etapu... przesadzacie. Jakoś oni mieli nas gdzieś (dlaczego są blokady na ścieżce ??) a wy macie pretensje ze nie zrobiliśmy im miejsca do siedzenia... śmieszna ta dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 14:18 Ale czytajmy ze zrozumieniem bo w dyskusji nikt nie napisał że ma pretensje że III etap nie może usiąść na ławkach. Poprostu śmiechu warte jak uprzykszamy sobie zycie zamiast działać wspólnie (mówie tu o wspólnych pomysłach z etapem I i III) było by łatwiej i szybciej cos osiągnąć dla dobra wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.31.94.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 14:25 ok no napisz konkretnie co chcesz zrobić wspólnie z I i III etapem... Takie ogólniki nic nie wnoszą..., trzeba myśleć realnie. Plac zabaw... w którym miejscu ? Ławki na ścieżce ? Skontaktuj się z nimi i zapytaj co i jak i daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 14:35 Warto porozmawiać i coś wspólnie stworzyć. Warto było by by ktoś z naszych przedstawicieli wybranych na zebraniu zaczął działać i skontaktował się z przedstawicielami obu etapów może warto zrobić wspólne zebranie?? Ale jeśli nikt oprócz mnie nie ma takiego zdania to nie będę walczyć z wiatrakami, zamurujmy się najlepiej zdala od wszystkich pozamykajmy chodnik z obu stron murem i żyjmy osamotnieni. Tylko nie miejmy pretensji że nikt z etapów obok nie reaguje jak będzie się coś działo u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.30.81.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 14:53 No widzisz, czyli "ktoś" ma "coś" zrobić w "jakiejś" sprawie..., mało konkretnie co ? Pewnie, że warto rozmawiać itd. Tylko o czym ? Plac zabaw... nie ma miejsca na duży plac zabaw dla trzech etapów, chyba, że widzisz takie miejsce to wskaż. Skupmy się na tym co można. Wspólne zebranie, czemu nie, ja jestem za ? (061) 899 41 11 to jest numer do administracji, zadzwoń i poproś o kontakty do innych. Zacząć działać może każdy krytykujący, i wcale nie musi być z rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 15:07 Owszem jest miejsce na taki plac i ja osobiście już nawet rozmawiałem z przedstawicielem III etapu. Oni są na etapie rozbudowy parkingu z tyłu i tam teren za parkingiem również będzie należał do nich uważam że teren za tym parkingiem jest do zagospodarowania na duży plac (zresztą z ta osoba która ja rozmaiłem mówiła że oni chcą tam zrobić swój) tylko ze jeśli tak jak mówili ogrodzą swoje bloki siadka czy czym innym włącznie z parkingiem i placem to dzieci np z naszego etapu już tam nie dotrą a szkoda bo może warto zrobić wspólnie i dbać wspólnie o taki duży plac zabaw podzielić koszty i w dodatku teren tam jest daleko od ulicy co było by dodatkowym atutem. Ja krok zrobiłem oni sa również chetni na zebranie z nami ale jesli my mamy robić im pod górkę to oni sie wycofują. Co my możemy im dać?? Nawet ławki chronimy jak takie psy ogrodnika. Zreszta jeden z przedstawicieli III etapu mówił że sa otwarci na rozmowy z naszymi mieszkańcami ale najpierw musimy my się zorganizować i dogadać czy ktoś oprócz mnie podobnie myśli bo potem sie okaze znowu ze jednak nikt tego nie chce. Szkoda tracic czasu naszego i mieszkanców etapu III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 15:40 up up jestem za. I wiem o tym ze nie tylko ja jaki i inni beda za może spotkanie osób zainteresowanych ta sprawa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 17:13 Moim zdaniem coś takiego trzeba by głosować..., nie wszyscy wchodzą na forum po za tym ludzie już zagłosowali za własnym placem zabaw. Pytanie kiedy ta ziemia będzie ich ? Czy mają uzbierane jakieś pieniądze ? Ile ? To są konkretne sprawy które trzeba wiedzieć, zanim się zdecydujemy. Postarajcie się tego dowiedzieć. Nie przeszkadza Wam ich chęć grodzenia się płotem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega ( III ETAP) Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 08:14 Czytając te wpisy ja się nie dziwie ze w Polsce jest jak jest. Mieszkamy obok siebie i zamiast zrobić wspólnie coś co będzie miało korzyść dla wszystkich to prowadzi się jakieś dziwne gry. Macie pretensje o biały opel ( fakt dziwny jest ten koleś) ale jak ktoś coś robi źle to nie oznacza ze wszyscy pozostali tacy są. Nawet mi nigdy przez myśl nie przeszło żeby tam przejechać. Skoro macie udokumentowane takie zdarzenie łatwiej było je zgłosić i koleś dostał by mandat za jazdę po ścieżce rowerowej niż wydawać kasę na blokady i odcinać się od nas. Takie jest moje zdanie. Wszyscy maja dzieci lub będą mieć, które i tak pewnie będą się razem bawić - no chyba ze będą miały mówione ze z tymi zza barierki się nie bawcie. Zamiast się dogadać i zrobić wspólny duży plac zabaw nawet na nasza niekorzyść na naszym terenie bo okazało się ze mamy go dużo więcej to bawimy się w Pawlaków i Karguli. Macie pretensje ze ktoś od nas u was parkował co powiedzmy na początku wynikało to ze ciągle ktoś coś robił i ktoś przyjeżdżał kilkoma samochodami ale jak tez spojrzycie to w dużej mierze niszczenie mienia z reguły było przez jakieś firmy zewnętrzne które dowoziły meble itd. co sam widziałem. Na naszym terenie tez ciągle parkuje od was - srebrne kombi vw ale dopóki mam gdzie stanąć to mi on nie przeszkadza. Jeśli nie będę miał gdzie stanąć to pójdę i mu to powiem a nie będę wnosił o zamkniecie może drogi. Ta wiec trochę rozwagi dla wszystkich i dogadania się po robienie sobie pod górkę nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 09.02.13, 19:43 A ja nie widzę potrzeby bratania się w kwestiach finansowych (zakup placu zabaw, itp). Niech każda wspólnota zrobi co chce, a dzieciaki bawią się pod swoimi domami. Nic wam do naszej ulicy, blokad i być może kiedyś ogrodzenia. Ja nie wnikam co robicie u siebie bo szanuje czyjąś własność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.02.13, 10:03 Jak się będziesz grodził to tak by nikt nie rozjeżdżał nam trawników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zebranie wspólnoty - zapytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.13, 20:37 Witam, nie mogłem być na zebraniu wspólnoty czy ktoś może powiedzieć jakie prioryrety są na ten rok i ogólnie co i jak? pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zebranie wspólnoty - zapytanie IP: *.icpnet.pl 16.03.13, 23:03 www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1307831 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Witam IP: *.173.1.49.tesatnet.pl 09.04.13, 10:58 Witam serdecznie, planujemy zakupić mieszkanie na Państwa osiedlu. Czy mogłabym uzyskać jakieś przydatne informacje..czy są Państwo zadowoleni? Czy polecacie to osiedle? Czy jeszcze raz zdecydowalibyscie się na kupno tam mieszkania? Jesli chodzi o mieszkanie ok. 55 m to jak wychodzą opłaty w skali miesięcznej? woda,gaz, prad? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam inka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Witam IP: *.icpnet.pl 09.04.13, 12:29 Witam, mieszka się całkiem fajnie. Okolica ciekawa, niedaleko Park Narodowy, dobra infrastruktura, jeżeli chodzi o przedszkola i szołę. Komunikacja autobusowa nie za bardzo rozwinięta, więc samochód potrzebny. Ludzie różni, ale to jak wszędzie ;) Opłaty dla mieszkania to ok. 190zł miesięcznie (w tym zaliczka na poczet wody), jeżeli chodzi o wspólnotę, ogrzewanie gazowe uśredniając cały rok to ok. 160zł/m-ąc, prąd 100zł/m-ąc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 14.04.13, 19:18 Ale dzisiaj był ruch na placu zabaw. Nie mogłam się dopchać do huśtawki z moim dzieckiem. Może będziemy robić jakieś zapisy? A może wystarczyłoby, żeby na placu bawiły się tylko nasze dzieci, a nie ze wszystkich okolicznych osiedli??? Ciekawe, czy ich rodzice się do napraw placu zabaw dorzucą??? Pozdrawiam i proszę o wyrażenie Waszych odczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kls Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 15.04.13, 10:13 Mam to w nosie, nie mam dzieci. Ale wiem, że dzieci z naszego osiedla wcześniej bawiły się na placach zabaw "wszystkich okolicznych osiedli" Czy pani dzieci również?? W głosowaniu zgodzilam się na plac zabaw nie mając dzieci i zgadzam się również na jego konserwację i naprawy. To moje zdanie i odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 15.04.13, 17:13 Pani sąsiadko proszę się puknąć w czoło i pomyśleć jeszcze raz nad tym co napisała...ma pani zamiar postawić przed placem zabaw strażnika który będzie wypytywał każde dziecko z jakiego jest bloku?? a czy gdyby konwaliowa miała pierwsza swój plac to pani dziecko obchodziło by go bokiem i nie wchodziło?? Troszkę wyrozumiałości dla dzieci. Ja także nie mam dziecka i zgodziłam się na plac i płacę i uważam że to nic złego że jedno czy drugie dziecko przyjdzie z innego bloku i zrobi sobie pare babek w piasku a jak Pani nie pasuje to niech sobie kupi swoją huśtawkę i zamontuje na balkonie wtedy napewno nikt inny z niej nie skorzysta!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Plac zabaw do wiki i kls IP: *.icpnet.pl 19.04.13, 12:09 Coś mi się zdaje że osoby ukrywające się pod tym hasłem nie są z naszego osiedla i dlatego z taka zajadłością wypowiadają się na temat placu zabaw.To nie dzieci przychodzą same na plac tylko są przyprowadzane przez osoby dorosłe i nie trzeba strażnika tylko dorośli niech mają trochę taktu by na placu mogły bawić się przede wszystkim dzieci rodziców którzy ponieśli koszty związane z utworzeniem ogródka.Jak do tej pory nikt nie próbował zorganizować wspólnego ogródka dla wszystkich dzieci z całego osiedla.Rozumiem że każdy chce robić to na własny użytek więc niech to robi a nie korzysta z cudzej pracy wznosząc święte oburzenie o innych dzieciach z osiedla obok.Czy te dzieci nie mają swoich rodziców potrafiących zadbać o ich potrzeby czy też może to kwestia wychowania w cwaniactwie do wykorzystywania pracy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Plac zabaw do wiki i kls IP: *.icpnet.pl 19.04.13, 18:31 Zgadzam się z przedmówcą. Również wydaje mi się, że pod tak ostrym tonem kryje się osoba spoza osiedla, która nie jest zainteresowana zamykaniem placu zabaw, bo gdzie będzie przychodzić z dzieckiem??? Nagle osoby bedzietne się takie aktywne w sprawie placu zabaw zrobiły... Podstawowych kwestii nie można popchnąć do końca, a tu nagle bezdzietni obrońcami placu zabaw. Mało realne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kls Re: Plac zabaw do wiki i kls IP: *.icpnet.pl 19.04.13, 20:48 Przykro mi drogie panie, ale się mylicie. Mieszkam na tym samym osiedlu co wy:) Szkoda, że tak odbieracie ludzi mieszkających na tym osiedlu, przez pryzmat własnych poglądów. Pani sąsiadka prosiła o wyrażenie opinii na temat placu zabaw - wyraziłam odmienny pogląd w tej sprawie i odrazu krytyka:) śmiechu warte. Mimo wszystko jako pełnoprawny członek wspólnoty, współwłasciciel placu zabaw nie mam nic przeciwko, aby dzieci z pobliskich osiedli bawiły się razem na naszym placu. Może one kiedyś lepiej będą się dogadywały niż my, mieszkający po sąsiedzku. Pani Agnieszko rozumiem, że podstawowe kwestie, MY bezdzietni blokujemy?:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Plac zabaw do wiki i kls IP: *.icpnet.pl 20.04.13, 09:04 Trudno zrozumieć by propozycja pukania się w czoło była wyrażaniem opinii!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kls Re: Plac zabaw do wiki i kls IP: *.icpnet.pl 20.04.13, 19:32 Nie ja do tego panią namawiałam, a myślę, że koleżanka wiki dawała Pani radę, ale ma Pani rację nie prosiła Pani o udzielanie rady, lecz o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Plac zabaw do wiki i kls IP: *.icpnet.pl 21.04.13, 17:40 To bez znaczenia czy koleżance chodziło o wyrażenie opinii czy o radę taki poziom dyskusji by pukać się w czoło praktycznie ją zamyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 16:17 Rzeczywiście często nie można się dopchać do huśtawki czy brakuje miejsca w piaskownicy. Ja nie mam nic przeciwko dzieciom z innych etapów ale nie po to wpłacałem pieniążki na plac zabaw, z którego nie mogę teraz korzystać.Poza tym często oprócz dzieci siedzi cała ekipa mamusiek z koleżankami. Pierwszy etap jest zamieszkany od kilku lat i nikt tam o placu nie pomyślał... a gdzie się bawiły te dzieci dopóki nie było naszego placu? Jak były głosy żeby zbudować coś wspólnie to też nikt chęci nie przejawiał więc jestem zdania, że plac powinien mieć zamykaną furtkę, a klucze tylko mieszkańcy i nie potrzeba do tego strażnika bo powoli znamy się z widzenia. Zresztą furtka musi być choćby ze względów bezpieczeństwa żeby nie mogły tam wbiegać psy czy inne zwierzęta i zamierzam się tego domagać od administratora, który nie dopilnował tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 20:23 Zgadzam się z Corsarzem. Uważam, że powinniśmy tę kwestię poruszyć. Moje dziecko chce iść na plac zabaw, a ja się zastanawiam, czy damy radę tam wejść i się pobawić trochę. Ostatnio nawet widziałam, jak kobieta przywiozła samochodem babcię z wnuczką i zabawkami, także docierają już tutaj dzieci z dalszych zakątków, aniżeli nasze osiedla. Jestem za opcją z zamykaną furtką. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 23:45 Na Konwaliowej też jest nowy plac więc skąd te wycieczki do nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 25.04.13, 15:31 Jest bo dopiero wczoraj robili.Plac jest ogrodzony i z furtka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 26.04.13, 12:11 Inne osiedla mają zamykany plac zabaw, żeby nasze dzieci z niego nie korzystały, a z naszego mają wszyscy korzystać??? Coś tu jest nie halo. Uważam, że furtka byłaby rozsądnym rozwiązaniem. Psy nie sikałyby do piaskownicy, dzieci nie uciekały z placu i wszystko byłoby pod większą kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 08.05.13, 18:44 Nie wiedziałem, że u nas na osiedlu mieszkają Cyganie, bardzo głośni Cyganie. Na placu zabaw tylko się darli! Jedno przez drugie! Żadna przyjemność z przebywania w tym samym czasie na placu z dzieckiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 11.05.13, 10:15 Plac zabaw nie tylko dla dzieci. Pety na ziemi pod huśtawkami, a puszki po piwie wypadają ze śmietnika. Cudownie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 17.05.13, 23:51 Ostatnio byłem dwa razy i zawsze wszystko zajęte i oczywiście nikt z naszego etapu... Zastanawiam się za co zapłaciłem? Za plac dla tych co nie potrafili przez kilka lat sami się na taki plac złożyć. Poziom mojej agresji wzrasta i następnym razem powiem "Dzień dobry wszystkim z Żabikowskiej, a reszta wypier...ać!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 07.06.13, 23:45 Witam wszystkich - drodzy sąsiedzi może w końcu się zbierzemy i zrobimy porządek z placem zabaw , coraz częściej a nawet codziennie obserwuje wycieczki pełnych grupek z sąsiednich osiedli, dzieci sikające pod płotem spacerki z pieskami. Każdy z pozostałych etapów umie tylko dbać o swoje a cudzego nie szanuje!! i tu zapytam co się stało z tabliczkami zakazującymi wyprowadzanie psów - Wiaterek porwał?. Pamiętajmy , ze to są wszystko nasze pieniądze i jak się coś popsuje - huśtawki (są one przeznaczone dla dzieci a nie dla dorosłych!!) to tylko my będziemy za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 11.06.13, 16:54 Popieram i jestem za spotkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 11.06.13, 16:56 Na Konwaliowej jest plac zabaw, ale piasek mokry, bo drzewa zasłaniają słońce i lepiej u nas w suchym piasku się bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Kałuża na dwa bloki IP: *.icpnet.pl 26.06.13, 13:41 Witam, martwi mnie fakt tej ogromnej kałuży na wysokości 3 i 4 bloku. Do takich intensywnych opadów to musimy się przyzwyczajać, bo anomalie pogodowe będą coraz częstsze. Pytanie tylko, co możemy z tym zrobić? Wydaje mi się, że odpływy do studzienki, jak i spadek z dwóch stron osiedla do zagłębienia na wysokości placu zabaw jest wynikiem nieodpowiedniego wykonania drogi przez dewelopera. Albo wynikiem zapadnięcia się kostki brukowej przez przejazd ciężkimi samochodami. Mieszkańcy bloku 3 i 4 mają kłopot, żeby dostać się do samochodów, które stoją w wodzie, a mieszkańcy dalszych bloków muszą przejeżdżać samochodem przez tą kałużę i za chwilę zaleją silnik, albo zawieszenie zacznie rdzewieć. Nie wiem, co gorsze. Fakt ten już kiedyś zgłaszałam administracji, ale uzyskałam informację, że wszystko jest wykonane poprawnie. Co myślicie na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kałuża na dwa bloki IP: *.icpnet.pl 30.06.13, 22:24 Myślę, że trzeba w tym miejscu wybić dwie dziury (zrobić 10 centymetrowe przerwy) w krawężniku oddzielającym drogę od pola. Później odkopać w tych miejscach trochę ziemi i woda powinna spływać na pole, które jest poniżej poziomu naszej drogi... Tylko nie wystarczy robienie przerwy na wysokości trawnika ale trzeba trochę głębiej bo krawężnik ma coś w rodzaju podmurówki pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kałuża na dwa bloki IP: *.icpnet.pl 01.07.13, 08:43 Odprowadzenie wody z własnej nieruchomości na sąsiednią cudzą jest prawnie zabronione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kałuża na dwa bloki IP: *.icpnet.pl 04.07.13, 00:50 ale przerwa w krawężniku nie jest zabroniona, a woda wsiąknie w ziemię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Kałuża na dwa bloki IP: *.icpnet.pl 05.07.13, 14:09 Co by nie powiedzieć problem jest i należy go jakoś rozwiązać. Może ktoś ma jakiś inny pomysł na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Segregacja śmieci IP: *.icpnet.pl 07.07.13, 10:48 Czy karton przy śmieciach ogólnych to jest segregacja śmieci? Drodzy Sąsziedzi, jeśli zgodziliśmy się na segregację to się do niej stosujmy!!! Przyjdzie zapłacić pierwszą karę i od razu oczy się otworzą niektórym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Tablice informacyjne IP: *.icpnet.pl 07.07.13, 17:16 Proponuję aby na każdej klatce na parterze była tablica np. korkowa i aby tam trafiały informacje wspólnoty, kto kiedy sprząta, kiedy odbierane będą dane śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3 UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 11:04 Witam sąsiedzi! Widzę, że jeszcze nikt nie poruszył tematu dot.ostatnich wydarzeń, które miały miejsce w bloku 32a oraz 32b. Całkiem niedawno doszło do sytuacji, która zszokowała nawet przybytych na miejsce policjantów. O tóż ok godz. 13, w momencie, kiedy mama odpoczywała z nadciśnieniem w domu (a ja byłam w pracy) ktoś bezczelnie zaczął otwierac KLUCZEM drzwi od naszego mieszkania(32b -parter) . Na szczęście zaczął szczekac pies (który ma budzący respekt głos) i obudziła się mama, która pomyślała, że to ja wróciłam do domu. Kiedy zorientowała się, że drzwi są otwarte, a nikt nie wszedł, spojrzała przez okno i zobaczyła dwójkę młodych ludzi- jeden grubszy,drugi szczupły w szarym swetrze w żółte paski BIEGNĄCYCH w stronę parkingu przy bloku 32a. Szybko odjechali jakimś starym (srebnym/szarym) autem-marka nieznana (niestety wiedza motoryzacyjna mamy ogranicza się jedynie do rozróżniania samochodu osobowego od ciężarówki :-) ) . Po nagłośnieniu sprawy wśród najbliższych sąsiadów okazało się, że podobne miejsce miała sytuacja w bloku 32a DOSŁOWNIE 15min wcześniej! Akcja rozegrała się podobnie- odpoczywająca w trakcie snu dziecka sąsiadka usłyszała otwierające się KLUCZEM drzwi i uwaga... zobaczyła na progu włamywacza, który zaczął się tłumaczyc, że myślał, że mieszkanie jest do wynajęcia i przepraszał, za to, że nastraszył panią. Oczywiście szybko opuścił mieszkanie i jak okazało się 15 min później próbował wejśc do nas... Jesteśmy w szoku, że nie próbowali wejśc przez okno ( a rzekomo jest to szybszy i prostrzy sposób), tylko mieli klucze od klatki schodowej i... od drzwi do mieszkań! Jak widac obecnie nie tylko mieszkańcom parteru grozi włamanie. Złodziejom tym razem się nie udało, ale jestem przekonana, że wrócą. Jest informacja, że byli to ci sami ludzie, którzy rok temu dokonali innych włamań na naszym osiedlu. Czują się bezkarni... Podobnie jak z kradzieżą benzyny wprost z samochodów... Mnie to spotkało już dwa razy. Złodzieje nie pofatygowali się nawet, aby zamknąc wlew. Piszę to ,aby ostrzec innych sąsiadów. Uważam również, że należy coś z tym zrobic... ile można? Brama wjazdowa? No tak, ale jak wjedzie karetka, czy straż pożarna... Dodatkowe drzwi? Monitoring? To chyba byłoby najrozsądniejsze rozwiązanie. Mielibyśmy kontrolę nad tym, kto wchodzi/wychodzi z bloku, a także nad tym, co się dzieje z naszymi samochodami. Warto też zastanowic się nad kamerami z tyłu bloków- szczególnie dotyczy to mieszkańców parteru (i nie tylko, policja poinformowała o przypadkach włamania przez okno na wyższe piętra, przy pomocy rolet i krat na parterze). Co jeszcze możemy zrobic, aby zapobiec takim sytuacjom? Jak widac, każdy jest zagrożonony... ...całe szczęście, że po wyżej opisanym zdarzeniu nic sie nie stało pani z dzieckiem no i mojej mamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 13:40 Witam, proszę przedstawić się z imienia i nazwiska w celu zweryfikowania wiarygodności informacji. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3 Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 13:56 Z całym szacunkiem, ale nie mam zamiaru udostępniac swoich danych osobowych w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 15:29 A skąd klucze? Czy po pracach pracowników Pajo i fachowcach wykończających mieszkania zmieniliście wkładki w zamkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 15:38 Trochę to dziwni włamywacze. Normą jest ponoć że najpierw dzwonią do mieszkania by się upewnić że domowników nie ma w domu a nie ryzykować złapania na gorącym uczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3 Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 16:09 Jeżeli chodzi o nas - wymieniliśmy zamki odrazu po przeprowadzce i jeszcze raz po tym zdarzeniu. Do sąsiadki z 32a nikt nie dzwonił, do połowy okien były zasłonięte rolety. U nas podobnie, z tym, że domofon tymczasowo nie działa-dlatego nie wiadomo, czy po nieudanej próbie włamania do 32a nie dzwonili czasem do nas. Chodzili od strony balkonów- widziano tam wcześniej opisanego faceta w swetrze w żółte pasy. Są bezczelni, wchodzą jak do swojego domu! Co myślicie o monitoringu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 23:04 W takim razie dla mnie nie jest to wiarygodna informacja, tylko plotka, czy pogłoska. Sama mogę napisać na forum historię wyssaną z palca i podpisać się "XYZ", żeby nastraszyć sąsiadów. Co do monitoringu to każdy może go sobie sam założyć w mieszkaniu. Ja nie czuję potrzeby, by osiedle było monitorowane. Bo nawet jeśli coś lub ktoś się nagra to pytanie, czy uda się go złapać??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3 Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 23:32 Szanowną Sąsiadkę ( tak przy okazji, to bardzo "wiarygodna" nazwa autora :) ) serdecznie zapraszam, blok 32b mieszkanie 3, informację potwierdzę prosto w oczy... zresztą nie tylko ja;) P.S. Ciekawe kto i przedewszystkim PO CO ma straszyc bez sensu sąsiadów... ja nie straszę, tylko opierając się na własnym negatywnym doświadczeniu ostrzegam, aby ludzie byli ostrożni, szczególnie matki z dziecmi, którzy zostają sami w domu. Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi innych "wiarygodnych" sąsiadów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corsarz Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 09.08.13, 22:58 A nie mieliście jednej ekipy wykańczającej mieszkanie? No i czy po skończonej pracy zmieniliście zamki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 13:42 Jeżeli wiadomo, że to ci sami włamywacze to dlaczego policja ich nie aresztowała i nie postawiła im zarzutów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3 Re: UWAGA-włamywacze!Mają klucze do drzwi! IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 13:50 Ponieważ my sąsiedzi to wiemy- widziano ich rok temu przy włamaniu i teraz. Opis osób się zgadza. Policja nie złapała ich rok temu... teraz też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 13.01.13, 17:53 Pan z białego dostawczego Opla napewno jest z 3 etapu i to głównie dzięki jego wyczynom zamknęliśmy przejazd. Niestety oznaczenie w postaci tablicy na śmietniku jest mało widoczne i wiele osób nadal się zapędza, a w efekcie parkuje pod ostatnim blokiem albo przejeżdża przez pole. Powinien stanąć normalny znak drogowy na słupie (zakaz wjazdu lub ruch z wyjątkiem mieszkańców). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 13.01.13, 17:46 Oczywiście nie wszyscy są idiotami ale wielu to udowodniło jeżdżąc po naszym trawniku, a jak pojawiły się blokady to omijali je pod ostatnim blokiem (pomiędzy blokiem, a śmietnikiem i to zaraz po ponownym wyrównaniu terenu przez Pajo). Trochę pomogło posadzenie tuji ale teraz często u nas parkują albo przejeżdżają przez pole niszcząc krawężnik. Jak przyjdzie czas na remont drogi to my za to zapłacimy... Śmieci po wystrzelonych petardach też zostawili nam na środku ulicy bo zrobili sobie strzelnicę w sylwestra więc jak inaczej podsumować 3 etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.13, 20:25 Miejsce na ławki kompromisem? Sam osobiście znam kilka osób ze swojego bloku którzy woleliby te ławki za blokami chociażby z powodów estetycznych i wygody. Bloki 3 i 4 jakoś nie mają problemu z tym, że ktoś będzie przesiadywał na „ich” ławkach pod ich blokami i pił piwko czy też przesiadywał godzinami, a odległość między ławkami a blokiem nr3 nie jest wcale większa od ewentualnej odległości między innymi blokami (a możliwymi ławkami) - tym bardziej, że jak już ktoś wspomniał ławki nie miałyby stać naprzeciwko niczyich okien tylko między blokami. Co do PLACU ZABAW… gdyby nie Pani z rady osiedla która chodziła przez 3dni i zbierała głosy to pewnie do dzisiaj sprawa nie byłaby zamknięta! I wszyscy którzy otworzyli jej drzwi w tej sprawie dobrze o tym wiedzą, więc… chyba o czymś to świadczy. A Ty z tego co wnioskuje jesteś z Rady więc dobrze powinieneś o tym wiedzieć. Nie siejmy propagandy. Nikt z nikogo nie robi idioty, co najwyżej niektórzy robią z nich siebie samych, mianowicie Ci którzy wypisują bzdury bez pomyślunku. Co do zebrania, to po mam na nie przyjść? Do tej pory chodziłem, ale teraz nie widzę sensu skoro na trzech zebraniach dyskutowaliśmy o parkingu, a teraz parking jest już nieważny bo są inne „sprawy” I powiem w ten sposób: ustawa za parking jeszcze nie przeszła bo nie każdego stać na to żeby płacić dodatkowe 40zł mc do wspólnoty na rozbudowę parkingu skoro już i tak płacimy 15zł mc za zagospodarowanie części wspólnych. Zakładam , że gdyby w tej sprawie też ktoś chodził i zbierał te ustawy to byłaby już w jakiś sposób sprawa załatwiona, albo na TAK albo na NIE. Gdybyśmy zrobili ustawę, że te pieniążki które są na naszym koncie mają być przeznaczone na parking, chodzili od mieszkania do mieszkania żeby SZYBKO to załatwić to myślę, że moglibyśmy na dzień dzisiejszy pomału zacząć robić ten parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 20:50 No widzisz, a ja znam kilka osób które chciały ławki z przodu. I co teraz ?? Co to wnosi ? Rozumiem, że nie potrafisz sam podjąć decyzji i ktoś musi przyjść do Ciebie, żebyś zagłosował ? Mogłeś powiedzieć, że Cie to nie obchodzi i nie głosujesz. Nie wiem co insynuujesz. To lepiej mieć zamkniętą sprawę czy nie ? Jak Ci tak zależy na parkingu to dlaczego nie zebrałeś reszty głosów (obojętnie TAK czy NIE), żeby mieć ten temat zamknięty ? Co powiesz ludziom, którzy mają dzieci a nie mają aut ? Skoro ludzie olali temat to widocznie są ważniejsze sprawy. Gdybyśmy zrobili ustawę... to dlaczego nie zrobiłeś ?!? Ile ofert na parking zaproponowałeś oprócz tej na 40 tys z zebrania ?? Co Twoim zdaniem wniesie powiększenie parkingu ? Ile aut więcej się zmieści - maksymalnie jedno na blok. Zyskamy tyle, że nie będzie trzeba wjeżdżać jednym kołem na trawnik, to jest warte 40 tys. i braku placu zabaw i innych rzeczy ? Jak widać dla reszty nie. Nie widzisz sensu przychodzić na zebranie, ale widzisz sens pisać tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 21:11 Wiecie co nie mam dzieci ale zaintersowalem sie tematem placu nawet pogadalem z etapem III ale widzac i czytajac nasze forum i wpisy nie bede zawracal im glowy bo az wstyd. za chwile bedziemy ich obwiniac ze piaskownica jest zielona a nie niebieska. normalnie mam dosc swojej wspolnoty i was zamknijmy sie zamurujmy, robcie co chcecie ja mam gdzies taka wspolnote i zebrania na ktorych nie umiemy sie nawet dogadac w prostych kwestiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 10.01.13, 22:17 w sumie racja. Ja też odpuszczam i olewam. Szkoda nerwów i energii. Zawsze znajdzie się jakiś anonimowy krzykacz narzekający na wszystko, mimo, że sam nic nie zrobił. Trzeba dać im się wykazać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.13, 22:09 Jestem z pierwszego bloku i myślę że najwięcej to nam zależy na tym parkingu ponieważ z bloku numer dwa stają po skosie i byle jak oczywiście nie mówię że każdy ale sporo i my z tego powodu nie mamy gdzie stanąć i już nie raz musiałam parkować pod 4 czy 5-tym blokiem oczywiście że z naszego bloku tez niektórzy stają byle jak, a gdy przychodzi śnieg jest jeszcze gorzej. nie potrzebne też są te przerwy między tymi parkingami bo by były dodatkowe dwa miejsca jak by każdy ładnie parkował potrzebne by były też linie to by nie było problemu. Nie wiem jak to wygląda przy następnych blokach ale przy naszych jest problem, a nieraz przyjeżdżaj do nas goście jak to bywa w święta to tez nie ma gdzie stanąć dużo osób ma po dwa samochody. Było by dobrze gdyby było zrobione a na pewno wspólnota będzie się rozrastać i będzie coraz gorzej. można przecież zmniejszyć tą kwotę do 20zł i jak się uzbiera to się zrobi. chodzi też o trawę po co ją niszczyć jak można z niej trochę zrezygnować ja mam małe więc mnie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 12.01.13, 15:14 a dlaczego sie tak upieracie przy stawianiu prosto ? reszta blokow raczej parkuje po skosie co jest o tyle lepsze ze mniej sje wjezdza na trawnik i zawsze spokojnie sie wyjedzie. W pierwszym bloku sa chyba dwa busy wiec sprobujcie zostawiac im miejsce na dlugim parkingu. Troche dobrej woli i 20 sekund wiecej zeby rowno zaparkowac powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.centertel.pl 12.01.13, 17:25 No pewnie... 5 osób zrezygnuje z parkowania na duzym parkingu, a 6 osoba przyjedzie i tak tam zaparkuje... SPOKO dajmy sobie jeszcze kilka cennych uwag dot. parkowania albo niech ktos nam da kilka lekcji i zobaczycie jak nam bedzie dobrze, że już nikt nie bedzie mial problemu z miejscem parkingowym i trawki nie bedziemy niszczyć i auta będa swobodnie przejeżdżać oh oh no i widzicie jakie to wszystko potrafi być łatwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 12.01.13, 21:02 pewnie ta 6 osoba bedziesz ty ;) korona Ci z glowy spadnie jak przejdziesz dwa metry wiecej. wszystko jest kwestia podejscia i dobrej woli. Jak tego nie ma to nawet linie nie pomoga. Ale spoko, zyczliwosci nie jestesmy w stanie przeglosowac ustawa, stan sobie kolego w poprzek i bedziesz happy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 21:53 Ty prymitywie. Faktycznie napisałem to po to żebyś to tak zinterpretował. To pewnie Ty chciałbyś być tym dobrym wujkiem który wszyskich nauczy "kultury" parkowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 13.01.13, 08:47 prymitywie ? hehe, dobre. Kolego spojrz w lustro najpierw. To nie ja pisze jakies glupio-madre posty w ktorych nie wiadomo o co chodzi. I co Ty z ta nauka i lekcjami ? Jakas trauma z dziecinstwa ? ;). Nie spinaj sie tak, bo Ci zylka peknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 08.01.13, 10:29 Pragnę zwrócić uwagę na fakt że minimalne odległości od bloku nie dotyczą tylko i wyłącznie linii parkingu lecz przede wszystkim pojazdów tam parkujących.Więc wszyscy którzy parkują kołami na trawniku muszą liczyć się z konsekwencjami łamania przepisów a nie tylko niszczenia trawników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swięta, zebrane pieniążki - parking IP: *.icpnet.pl 06.01.13, 23:05 Psy i koty sr...jące na huśtawkę to coś nowego :) Pewnie lepiej żeby dzieci bawiły się na ulicy... Bzdury sam wypisujesz bo nie każde duże auto parkuje kołami na trawie - miejsca wystarcza nawet na kombi ale nie każdy umie parkować jak nie ma wymalowanej linii i postawionych słupków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 21.01.13, 16:14 Uważam, że to świetny pomysł, żebyśmy wspólnie z innymi etapami wybudowali fajny plac zabaw, taki z prawdziwego zdarzenia. Powinien być wspólny, żeby wszystkie dzieci mogły się na nim bawić, a nie zaraz okaże się, że na nasz plac będą przychodzić inne dzieci (a będą, ponieważ to NORMALNE!) i zaczniemy się grodzić lub jakieś inne bzdury, pytać z którego etapu jest dziecko. Aż strach myśleć. Faktycznie, III etap ma dużo miejsca za parkingiem i po pierwsze tam nikomu by nie przeszkadzały dzieci, możnaby zrobić fajne miejsce na grilla, a dodatkowo bezpiecznie, ponieważ z dala od ulicy i samochodów. Myślę, że kwestia warta przemyślenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estera Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 21.01.13, 16:19 Może przemyślmy między sobą czy warto drzeć koty z III etapem może warto by było dogadać się z nimi i zrobić coś wspólnie?? Jestem za!! Z tego co ustaliłem 7 lutego na 18.00 mają zebranie z administracją może warto by pare osób (nasza rada osiedla) poszłą na takie spotkanie i postarała sie z nimi dogadać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 21.01.13, 19:40 Tylko, że my jesteśmy dużo dalej z placem zabaw niż III etap... Mamy przegłosowaną ustawę, miejsce, mamy pieniądze których powinno wystarczyć, żeby w kwietniu plac zabaw powstał i to wcale nie jakiś najgorszy. A ten teren za ich blokami nie jest jeszcze ich i nie wiadomo czy/kiedy będzie ? Czy III etap ma jakieś pieniądze na plac zabaw ? Chcemy czekać rok albo dwa ? Nie jestem przeciwny, ale to nie jest takie proste jak Wam się wydaje. Mamy zebranie wcześniej niż oni, może lepiej jakby przyszli na nasze zebranie i wtedy na swoim wiedzieli by już co i jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 22.01.13, 09:29 My mamy pieniądze i mini plac graniczący z drogą gdzie panuje duży ruch.Oni pewnie pieniędzy nie ale jaki plac jaka lokalizacja.A plac to też pieniądze nie zapominajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 22.01.13, 10:01 Tego co mają nie wiemy, ale zamiast pogadać wszyscy od razu są na nie w takim razie grodzmy się, róbmy ten mini plac w tym ruchliwym miejscu tylko niech nikt się nie skarży że tam same spaliny, hałas pod oknami i że dzieci wybiegają na ulice!! Muszę przyznać że mamy radę mieszkańców super zamiast starać się coś zrealizować na większą skale to woli się poodgradzać czy ktoś z rady poszedł do III etapu w ogóle pogadał?? Wszyscy mają to gdzieś!!! Nie no cudowni wprost sąsiedzi tylko kłótnie i zero pomyślenia co będzie lepsze na większą skale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Plac zabaw IP: *.centertel.pl 22.01.13, 12:06 Ale o czym Ty w ogóle piszesz ? O jakich spalinach i duzym ruchu mówisz miedzy 3 i 4 blokiem ??? I co Wy z ta rada ? Trzeba miec plakietke na czole zeby moc z kims rozmawiać ? Przecież nikt Ci nie zabrania sie dowiedzieć co i jak i tutaj napisac. O czym mamy dyskutować skoro nie mamy pojęcia na czym stoimy. Zastanów sie co piszesz, bo bzdury niesamowite. Masz jakis pomysł i inicjatywę to pociagnij to dalej, daj jakieś konkrety a nie strzelasz fochy jak dziecko, ze nikt za Ciebie nic nie zrobil. Pewnie jak sie okaże, ze to Ty masz sie zaangażować to chęci znikną, oby nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Plac zabaw IP: *.icpnet.pl 09.02.13, 19:47 Dojście do placu zabaw po tej wąskiej ulicy, którą jeżdżą auta to też taki dobry pomysł?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliia Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 15:16 Ceny spadły teraz, wszystko surowo jak na razie ale zobaczymy. Mam taką informacje ale sama nie wiem czy jest prawdziwa : PJA/informator.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 23.02.14, 12:28 Jak jest z akustyką w mieszkaniach?Słychać sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 24.02.14, 09:24 Ja się właśnie zastanawiam jak to jest, ja mieszkam na 1 piętrze i nikogo nie słyszę nigdy, no chyba że była kiedyś impreza w bloku obok, która wyniosła się na balkon!! Także cisza i spokój :-) Jestem tym zaskoczona bo spodziewałam się większej ilości dźwięków, jak coś to najbardziej się niesie przez drzwi wejściowe. Ciekawe czy nas też tak nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: 150.254.212.* 25.02.14, 14:46 a wasze mieszkania są budowane z prefabrykatów Pajo?bo podobnie zastanawiam się nad odsiedlem nad wartą lub waszym spokojny sąsiad:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap IP: *.icpnet.pl 01.06.14, 10:03 Dzień dobry chciał bym poruszyć temat sprzątania klatek. Jak drodzy mieszkańcy wygląda to u was bo w moim bloku jest piętro które bardzo rzadko sprząta ale nie chodzi kto kto więcej kto mniej. Chciał bym aby na zebraniu wspólnoty dopisać obowiązek sprzątania do naszego regulaminu mamy tablice inf. w wiatrołapie i tam może wisieć plan kto w dany weekend sprząta swoje piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Pajo Komorniki Żabikowska II etap 22.09.15, 18:25 www.nierzetelnydeweloper.pl - Pajo omijajcie szerokim łukiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pajo_pajo oświadczenie 25.09.15, 16:10 Szanowni Państwo, W dniu 24 września 2015 roku zapoznaliśmy się z artykułem zamieszczonym w Głosie Wielkopolskim z dnia 21 września 2015 roku, w którym rażąco naruszono nasze dobra osobiste. Wyjaśniamy więc, że PAJO Sp. z o.o. nigdy nie zawierała z osobą wskazaną w artykule żadnej umowy ani też nie była stroną procesu. Dotyczy to również rzekomego postępowania egzekucyjnego, którego osoba wskazana w artykule nigdy nie prowadziła w stosunku do PAJO Sp. z o.o. Autor artykułu albo nie zweryfikował rzetelności publikowanych informacji albo celowo opublikował informacje nieprawdziwe. Tym samym naruszono elementarne obowiązki dziennikarza wynikające z ustawy Prawo prasowe, a także podlegające ochronie prawnej dobra osobiste. Opisana w artykule sytuacja jest niezgodna z faktami, które przedstawiono celowo w sposób uniemożliwiający ich oddzielenie od ocen i spekulacji. Zmanipulowane są informacje dotyczące stron procesu sądowego, tego czego on dotyczył, a także kwot będących tzw. „przedmiotem sporu”. Rażącym nadużyciem są też sugestie dotyczące rzekomego braku możliwości wykonania orzeczenia. Rozumiemy, że autorzy artykułów prasowych dążą do tego, aby zawierały one pewnie elementy „sensacji”. Jednocześnie uważamy, że poszukiwanie atrakcyjnych medialnie „faktów” nie może polegać na publikowaniu informacji nierzetelnych, niesprawdzonych i błędnych, zwłaszcza gdy narusza to dobra osobiste przedstawianych w nich osób. Z uwagi na powyższe, zapowiadamy podjęcie w krótkim czasie odpowiednich kroków prawnych. Z poważaniem, Zarząd Pajo Sp. zo.o. Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: oświadczenie 27.09.15, 12:25 deweloperze Pajo! zapłać zgodnie z wyrokiem sądu. Jeżeli nie już w połowie X 2015 zostaniecie wpisani do trzech rejestrów dłużników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Zebranie IP: *.icpnet.pl 08.02.14, 12:01 Witam, może ktoś z sąsiadów przybliżyć co działo się na zebraniu wspólnoty? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: Zebranie 01.12.15, 20:27 Przed zakupem zalecam lekturę o tym deweloperze na stronie: www.nierzetelnydeweloper.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkan.iec parkowanie - malowanie pasów 26.10.14, 21:39 Nie wiem czy ktoś jeszcze tutaj zagląda... Odnośnie uchwały na malowanie pasów parkingowych to jak miałyby być malowane pasy na płytkim parkingu ? Ogólnie wszyscy oprócz pierwszego bloku a szczególnie upartych Fiat Panda i Ceed potrafią stawać skośnie. Natomiast te dwa egzemplarze mimo świadomości, że zmarnują drugie miejsce stają prostopadle ! Proponuję przejechać się do końca szóstego bloku, zobaczyć jak staje większość i się dostosować. Może faktycznie lepiej wymalować te pasy... Odpowiedz Link Zgłoś
viciviktoria20 Re: parkowanie - malowanie pasów 27.10.14, 18:52 Ktoś tu musi sobie założyć okulary bo jest ślepy jak kret cały blok pierwszy staje prostopadle zaczynając od śmietników i przez to jest więcej miejsc do parkowania. Stając skośnie są zabrane dwa miejsca, a drugim plusem stawania prostopadle jest łatwiejszy wyjazd, ale nie którzy wolą się męczyć i wyjeżdżają na 5 razy ze skośnego parkowania. Co nie którzy nawet nie potrafią stawać skośnie. Pasy powinny być wymalowane prostopadle. Jeśli chodzi o "zieleń" ale nie którzy mówią, że to perz to stając skośnie długie auta i tak wjeżdżają na nią wiec nie ma znaczenia czy stanie prostopadle czy skośnie i tak wjeżdżają na perz. Są ludzie też którzy nie myślą bo przecież można stanąć krótkim autem na krótszym parkingu a te długie miejsca zostawić dla dłuższych aut, wystarczy tylko ruszyć głową!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkan.iec Re: parkowanie - malowanie pasów 27.10.14, 19:55 no to po kolei, chociaż widzę że jesteś odporna na argumenty i małe szanse coś przetłumaczyć. - miejsc do parkowania jest tyle samo o ile Ty nie zajmiesz dwóch stając inaczej niż samochody obok, wybacz nie chcę mi się tego rysować ;) - trawę zniszczysz bardziej wjeżdżając na nią dwoma kołami niż jednym, - najłatwiejszy wyjazd będzie jak staniesz koło Novolu, wyjedziesz sobie na 1 a nie na 5, prawo jazdy zdane czy kupione ? - oprócz "całego" pierwszego bloku jest jeszcze "całe" pięć, które staje inaczej niż Ty - pytanie kto ma problem z myśleniem ? - pasy powinny więc być wymalowane tak jak chce większość a nie Ty - rozumiem, że jak wymalują skośnie to Ty i tak staniesz na wprost ? bo przecież wiesz lepiej Ja głosuję więc przeciw pasom bo szkoda na to nawet złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
komorniczanka Re: parkowanie - malowanie pasów 24.09.15, 19:05 Co się dzisiaj stało ze policja i psy krążyły ???? Odpowiedz Link Zgłoś
plewiska_kozlowskiego Re: parkowanie - malowanie pasów 05.12.15, 18:05 Pajo Developer Sp. Zo.o. zalecam lekturę przed zakupem u tego dewelopera. Moja sprawa opisana na stronie: www.nierzetelnydeweloper.pl Odpowiedz Link Zgłoś