Gość: guerra IP: *.icpnet.pl 01.03.04, 09:25 Wyobraźcie sobie fakt, iż moja dziewczyna przywiozła mi z Warszawy zakupione tam....rogale - wierne kopie marcińskich podków. ZANIEMÓWIŁEM.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danziger Re: burak w Poznaniu! IP: 212.160.138.* 01.03.04, 09:45 Co druga piekarnia czy to w Warszawie czy to w Gdańsku robi rogale w kształcie podków. Poznań nie ma monopolu na taki "podkowiany" kształt rogala. A jakby ci przywiozła buraka z Warszawy też bys takie larum podniósł? Może tak, bo jak widać po takich postach jak ten buraków najlepszej jakości w Poznaniu dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Spoko, spoko ... :-))) IP: *.echostar.pl 01.03.04, 10:18 Po smaku je poznacie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Spoko, spoko ... :-))) IP: *.icpnet.pl 01.03.04, 12:35 danziger lechijny faszysto pojęcia nie masz o co chodzi głąbie Kształt kształtem nie o to zupełnie tu chodzi... tłumaczyć nawet mi się nie chce w czym rzecz... poza tym ośle tylko ty widzisz w tym larum nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: skandal w Warszawie IP: *.man.polbox.pl 02.03.04, 14:54 Zgadza się. Np. w przejściu podziemnym przy metrze Ratusz jest cukiernia - gość należy do Wielkopolskiego Stowarzyszenia Cukierników i w oknie reklamuje "Rogale marcińskie - tradycja wielkopolska". Sam kupuję. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
studus Re: skandal w Warszawie 02.03.04, 15:55 witam, musze kiedys podskoczyc na ratusz i je tam zakupic!!! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: skandal w Warszawie IP: *.man.polbox.pl 03.03.04, 11:51 Kosztują 2,50 PLN. Właśnie zjadłem jednego, od razu mi lepiej... Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
studus Re: skandal w Warszawie 03.03.04, 15:16 witam, a ja gloduje w pracy! ;)) a gdzie w poznaniu mozna zjesc najlepsze marcinki???? bo jakos sie ich czesto nie widuje! Odpowiedz Link Zgłoś
maklert Re: skandal w Warszawie 04.03.04, 12:50 Wlasnie! Niedawno bylem w Poznaniu i bladzac po centrum nigdzie nie moglem natrafic na te slynne (?) poznanskie rogaliki. Ktos mnie odeslal do cukierni przy okraglaku a tam skolei pani powiedziala, ze gdzies, na jakis Naramowicach moze maja... :( Maki (gorzowiak) Odpowiedz Link Zgłoś
studus Re: skandal w Warszawie 04.03.04, 20:46 witam, jak by ktos nie wiedzial to to ma być symbol Poznania! ;)))) heheheheee.... predzej dostaniesz ti oscypki góralskie jak rogale marcinokwskie! ogólnie poznan to ciekawe miasto! bedąc w kilku miastach polski nie widzialem by na rynku miescila sie uczelnia! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: skandal w Warszawie IP: *.echostar.pl 04.03.04, 22:11 studus napisał: > jak by ktos nie wiedzial to to ma być symbol Poznania! ;)))) heheheheee.... > predzej dostaniesz ti oscypki góralskie jak rogale marcinokwskie! Nie marcikowskie tylko marcińskie, i tylko raz do roku. Codziennie to jest Big Mac w MacPadlinie............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL skandal !!!! IP: *.echostar.pl 04.03.04, 22:08 Gość portalu: Pozhoga napisał(a): > Kosztują 2,50 PLN. Właśnie zjadłem jednego, > od razu mi lepiej... Chyba gorzej. Jak rogal marciński może kosztować 2,50 ???!!! Toż chyba jakaś bryndza i ersatz....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażak Re: Pozhoga w Warszawie???? czemu??? IP: 212.160.138.* 03.03.04, 14:52 Gość portalu: Pozhoga napisał(a): > Zgadza się. Np. w przejściu podziemnym przy metrze > Ratusz jest cukiernia - gość należy do Wielkopolskiego > Stowarzyszenia Cukierników i w oknie reklamuje > "Rogale marcińskie - tradycja wielkopolska". Sam kupuję. > > Pzdr, A co taki poznanski antywarszawiak jak Pozhoga robi w Warszawie??? Coś w Poznaniu za cienko, że aż do Warszawy po ratunek przyjechał??? Odpowiedz Link Zgłoś