flicek 10.05.10, 09:38 Są tu jakieś czerwcówki? Na forum Czerwiec 2010 żadnej nie mogę złapac. Mam termin na 15 czerwca, zamierzam rodzic drugi raz na Polnej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mart-bart Re: a czerwcówki? 10.05.10, 10:44 Heja ja mam termin na 28/29 czerwca - też zamierzam rodzić na Polnej Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 13.05.10, 13:36 Ja mam na 12 czerwca...poczatkowo bylam zdecydowana na Polna jednak teraz sklaniam sie raczej ku Sw. rodzinie...Ale kto wie, jesli cos bedzie działo sie z maluchem, niewykluczone,ze spotkamy sie wlasnie na Polnej;) Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi81 Re: a czerwcówki? 17.05.10, 11:37 ja mam termin na 19ego czerwca...jesli dotrwam:) bede rodziła na POlnej..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 19.05.10, 08:32 Czyli kilka nas jest :) Ja odliczam dni do końca maja, kiedy to kończę pracę, chciałabym kilka dni się zrelaksowac i potem mogę już rodzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: a czerwcówki? 19.05.10, 13:29 hej mamuśki:o) Ja mam termin na 5 czerwca i zdecydowana jestem na Polną. Powodzenia i do zobaczenia na oodziale:o) Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 19.05.10, 13:46 O kurcze flicek - podziwiam. "Na ostatnich nogach" i pracujesz? Ja juz od 4 m-ca siedze w domku. Nie wiem czy doczekam terminu bo mam ciaze zagrozona wczesniejszym porodem, odstawilam leki na podtrzymanie i teraz juz tylko czekamy:) ale nie ma juz obaw bo to 37 tydz Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaadama Re: a czerwcówki? 23.05.10, 18:17 Ja się szykuję na 27 czerwca. Planuję w Św. Rodzinie. mam nadzieję, że nas nie odeślą. Jeszcze trochę czasu a mi szczerze mówiąc już się znudziło to czekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: a czerwcówki? 25.05.10, 11:34 9 miesiąc jest chyba najgorszy-taka poczekalnia :o) Dłuży mi się strasznie i już nie mogę doczekać się rozwiązania ... Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 25.05.10, 12:04 Ja mam to samo...termin niby na 12.06 wg usg na 8.06, ale juz mi sie to cale czekanie dluzy...nie tylko mi:) maz tez chodzi i pyta czy moze juz sie zaczelo:) mam tylko nadzieje,ze nie przenosze... Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 25.05.10, 15:53 Mam takie same odczucia :) Ciekawe ktroa z nas bedzie pierwsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaadama Re: a czerwcówki? 25.05.10, 16:04 A ja jestem właśnie po wizycie u Pani gin. i dowiedziałam się, że do 27 czerwca nie dociągnę. Do 7 mam leżeć, żeby Stasiek jeszcze podrósł a potem...można rodzić. Faktycznie, ciekawe, która będzie pierwsza. Przy okazji, macie dziewczyny jakieś sprawdzone domowe sposoby na poprawienie wypróżniania. Ja mam z tą czynnością niemały problem. Pozdrawiam serdecznie wszystkie czerwcówki:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 26.05.10, 12:03 Hmmm, ja momentami tez mam...polecam sliwki...obecnie suszone:) no i duzo wody Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 26.05.10, 12:02 Flicek, a powiedz mi dlaczego wybralas Polna? Bo ja nie do konca jestem zdecydowana, naprawde mam taki metlik w glowie,ze koniec swiata...czy Polna-tam pracuje moj lekarz prowadzacy, czy Sw rodzina- niby lepsza atmosfera, zyczliwsze polozne...boje sie,ze w dniu porodu nie bede wiedziala dokad jechac:) A masz zalatwiona polozna? Odpowiedz Link Zgłoś
madjak Re: a czerwcówki? 25.05.10, 23:59 witam Ja jestem w 35 tyg ciazy, termin porodu 30 czerwca. Jestem ciekawa kiedy ten mój moment nadejdzie, ale nie moge sie doczekac:) Tym razem Zdecydowana jestem rodzic na Lutyckiej, zobaczymy jak bedzie. Córcie Martynke urodziłam w 37 tyg, 2,5 roku temu w Raszeji, na porodówce mieszane uczucia, ale na położnictwie rewelacja. Naszego Aniołka Antosia urodziłam w 36 tyg, 4 lata temu na Polnej, bardzo złe wspomnienia, zero wyrozumiałości ze strony personelu, wielki negatyw. Pozdrawiam i trzymam kciukasy za was dziewczyny Madzienka mamka 2,5 rocznej Martynki zulu.vdl.pl/index.php?option=com_expose&Itemid=53 i aniołka Antoska +19.06.2006 antosfirlej.pamietajmy.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 26.05.10, 13:04 Hej, ja wybieram Polna z... lenistwa. Nie chce mi sie myslec, ktory szpital wybrac, na Polnej bylam pierwszym razem i choc poporodowy super nie jest (polozne z wielka laska), tak porodowka mi sie podobala, trafilam na super polozna, no i pojade tam i teraz. Uwazam, ze wszedzie moze byc lepiej lub gorzej, to nie zalezy od szpitala tylko od personelu, na jaki sie trafi. Moja ginka tez jest z Polnej, przy pierwszym porodzie bylam z nia wstepnie umowiona, ale ze zaczelo sie wczesniej to pojechalam tam i rodzilam bez niej. Teraz tez nikogo nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 26.05.10, 13:13 A czyli jestes z tych "bardziej doswiadczonych":) Ja rodzic bede po raz pierwszy. Wiadomo, ze wszystko zalezy od tego na kogo a raczej na jaki humor tego kogos trafisz. Prawda jest tez to, ze ile ludzi tyle opinii i nie ma co sie sugerowac. Co by nie mowic na Polnej jest jednak najlepszy sprzet i odpukac gdyby cos sie działo to bede na miejscu. Powiedz mi prosze czy polożna jest przy rodzacej cały czas? Czy moze tylko "zaglada" od czasu do czasu?Mowie o poloznej na dyzurze-nieoplaconej. Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 27.05.10, 08:25 Hej, połozna nie jest caly czas. Wydaje mi sie, ze ona ma kilka rodzacych pod soba, maja taka dyzurke, w ktorej podgladaja zapisy ktg z kazdej sali i jak cos sie dzieje to przychodza. Oczywiscie poza tym tez sie pojawia + rozni lekarze :) Dobrze miec wlasnie meza lub kogos co by w razie czego zawolal. Moja polozna byla super, jak juz bylo blisko calkowitego rozwarcia kazala mi robic rozne wygibasy, bo dziecko nie chcialao sie wstawic w kanal i lekarze juz chceli uzywac jakichs proznociagow i innych takich. A ona powiedziala, damy rade bez i dalysmy. Potem suuuper mnie dopingowala podczas parcia. Po prostu swietna babka. Mloda taka, w moim wieku. Ah, gdyby znow na nia trafic... Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 27.05.10, 10:31 Niby maz odwazny i zarzeka sie,ze chce byc i bedzie przy porodzie. Ale jak z ta odwaga bedzie faktycznie to trudno powiedziec:) Zastanawiam sie wiec nad oplaceniem poloznej. Nie chcialabym zeby ktos uzywal kleszczy czy innych drastycznych przyrządów:( a taka polozna zawsze moze cos podpowiedziec, co robic, jak oddychac itd. Tym bardziej, ze to moj 1 porod a do tego darowalam sobie szkole rodzenia:) Mam nawet jakis namiar na polozna z Polnej, niby mloda i sympatyczna - ma na imie Natalia. A ta Twoja pamietasz jak miala? Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 27.05.10, 13:05 Oj, nie pamietam, ale Natalia raczej nie ;) Pewnie, jesli masz sie czuc pewniej to ja bierz :) Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 27.05.10, 14:11 Jeszcze przemysle sprawe. Bo jak zadzwonie do niej to juz na mur beton bedzie Polna:) jutro mam wizyte, dowiem sie czy cos "sie ruszylo" i jak sprawy sie maja:) Wtedy zdecyduje. Spodziewasz sie chlopca czy dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 27.05.10, 15:28 2-ga dziewczyna, czyli tak jak mi sie marzylo :) Do kogo chodzisz? Ja do dr Kubiaczyk-Paluch Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 27.05.10, 17:20 ooo no to gratuluje spełnionego marzenia!:) ja chodze do dr Piotra Nycza, nie znam tej Twojej. A na mojego chyba nie mam co narzekac Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: a czerwcówki? 02.06.10, 13:08 ja też mam w sumie na czerwca...Co prawda przechodziłam pierwszy termin,ale od razu czułam,że nie urodzę 30 maja.... Zamierzam tez rodzic na Polnej,bo po1-wsze rodziłam tam za pierwszym razem,po2-gie ej ciąży leżałam na patologii W Św.Rodzinie i nie bardzo....Może i miły personel,ale kto wie jaki jest na porodówce i na poporodowej.Poza tym kibelek jeden na kilka sal,i nie za zbytnio zadbany.Słyszałam,że kiepsko tam z pieluszkami z kaftanikami itp.Co prawda mam kilka ciuszków spakowanych dla małego w torbie,no ale różnie to bywa.Na Polnej dają bez żadnego gadania.Zresztą nie ma co chwalić....Może ja wtedy trafiłam dobrze,zależy jak teraz trafię,ale wiem przynajmniej plus-minus czego mogę się tam spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: a czerwcówki? 07.06.10, 16:53 cześć dziewczyny, kulacie się jeszcze? Ja dwa dni po terminie i nic nie zapowiada finiszu... Zero skurczy,nawet kręgosłup nie boli,lekko spuchły mi jedynie stopy. Moja ginka powiedziała,ze jeżeli do 17.06. nic nie ruszy,to 18 z rana na czczo mam się stawić w izbie przyjęć "w celu indukcji porodu". Mam nadzieję,że malutka sama zechce wyjść :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mart-bart Re: a czerwcówki? 08.06.10, 12:22 ja się nadal kulam :) jeszcze trzy tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 10.06.10, 13:49 Tez sie kulam, zostalo teoretycznie 5 dni, a ile naprawde nie wiadomo. Przewidywana waga z poniedzialku 4250 :( Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 10.06.10, 17:22 Hej, a ja juz po! Od wczoraj jestesmy z Frankiem w domku. Porod 06.06.2010r. na Polnej. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 10.06.10, 18:08 O rany, gratulacje! Napisz cos wiecej, zadowolona z Polnej? Ale Ci zazdroszcze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: a czerwcówki? 11.06.10, 10:58 Gratulacje :o) Ja też zazdroszczę,bo jestem już wykończona tym czekaniem,a przez te upały już w ogólne nic mi się nie chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa83 Re: a czerwcówki? 11.06.10, 16:04 Wiec tak, jestem bardzo zadowolona z Polnej. Rodziłam rowne 7 h...zaczynajac "od podstaw" jako,ze mialam porod wywoływany. Najpierw przyjecie do szpitala-troche papierkow, wenflon, ktg, przebicie pecherza, znowu ktg, potem spacery po oddziale juz z drobnymi skurczami. Po przejsciu na sale podrodowa - oksytocyna i wtedy juz zaczelo bolec nie na zarty. Ale minely 2 h i moj synek byl juz na swiecie caly i zdrowy. Caly personel bardzo profesjonalny i (o dziwo) sympatyczny i mily. Nie mialam oplaconego ani lekarza ani poloznej a mysle,ze lepiej sie zajac nami nie mogli. Po porodzie dobe lezalam na sali obserwacyjnej na oddziale porodowym z uwagi na brak lozek na poporodowym. Panie bardzo sympatyczne i pomocne o kazdej porze dnia i nocy. Co chwile ktos do nas zagladal. Na oddziale poporodowym tez wszystko ok, nie moge powiedziec ani jednego zlego slowa. Takze szczerze polecam Polna. Kolejny maluch rowniez tam. Pozdrawiam wszystkie oczekujace porodu mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaadama Re: a czerwcówki? 11.06.10, 16:35 Ja również gratuluję!:-)) U mnie miało być wcześniej, ale Stasiu wcale się na świat nie spieszy. mam pytanko, wiem, że w Św rodzinie za poród rodzinny trzeba płacić. Jak jest w innych szpitalach? Pozdrawiam mamusie w 2packu. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: a czerwcówki? 12.06.10, 09:39 agamamaadama napisała: > Ja również gratuluję!:-)) U mnie miało być wcześniej, ale Stasiu wcale się na > świat nie spieszy. mam pytanko, wiem, że w Św rodzinie za poród rodzinny trzeba > płacić. Jak jest w innych szpitalach? Pozdrawiam mamusie w 2packu. Buziaki Na Polnej za poród rodzinny płaci się 150 zł, w Św.Rodzinie chyba 300 zł,w Raszei 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mart-bart Re: a czerwcówki? 11.06.10, 15:43 Też gratuluję :) ja się w te upały męczę jak diabli :) napisz coś wiecej na temat Polnej czy było git :) Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: a czerwcówki? 14.06.10, 20:34 Wrocilam z obserwacji na Polnej. Niestety nadal z brzuchem. Juz mialam wenflon i bylam na obserwacyjnym na porodowce, ale nic sie nie rozkrecilo. Lezalam potem na polozniczo-ginekologicznym I i dzis mnie wypuscili. Obsluga super, tylko me dziecie nie spiszy sie na swiat. A w ktorym tygodniu Ci wywolywali??? Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: a czerwcówki? 15.06.10, 10:59 Ja jestem w 41 t.c.+ 2 dni i po wczorajszym KTG straciłam jakąkolwiek nadzieję na to,że Blaneczka sama zechce wyjść...zero rozwarcia,minimalne skurcze macicy i nic poza tym :/ W czwartek rano mam się zgłosić na izbę przyjęć i będą mi wywoływać,bo w sobotę mija już 42 t.c. flicek-->widać nasze maleństwa się nie spieszą na świat,bo za dobrze im u Nas :o) Pozdrawiam wszystkie oczekujące! Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Ankablanka 15.06.10, 16:39 Bedziesz miala Blanke? :) Ja juz mam w domu, teraz czekam na uparciucha Liwie :) Rany, mam nadzieje, ze cos sie rozkreci. U Ciebie czekaja widze na ostatni moment. Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: Ankablanka 15.06.10, 21:42 Tak,Blanka marzyła mi się od zawsze:o) Fajnie masz Flicek,dwie córy-Liwia też fajne imię. Mam tylko nadzieję,że mnie w ogóle przyjmą na Polną ... Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: Ankablanka 16.06.10, 19:02 Eee, nie musi byc zle. Jak bylam w piatek na porodowce (na obserwacji) to bylo calkiem spokojnie. O rany, kiedy ja tam wroce... Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: Ankablanka 17.06.10, 11:25 Byłam rano na Polnej(jestem 12 dni po terminie)i od wczoraj mają zamknięty oddział-komplet rodzących i nie przyjęli mnie:/czekam na tel.od swojej położnej,która stara mi się "załatwić" tam wejście.Twierdzi,że jeszcze dzisiaj powinnam się dostać... Masakra,nie wiem sama co robić-czy spokojnie czekać,czy jechać do innego szpitala,bo w sobotę mija 42 t.c.i trochę się boję ciąży przeterminowanej.Na dodatek rodzinka napiera telefonami,że się wszystkiego odechciewa... Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: Ankablanka 17.06.10, 13:50 Tez bylam dzisiaj na Polnej, bo myslalam,ze sacza mi sie wody. Saczenia nie stwierdzili, ale tez mowili, ze porodowka zamknieta. Daj znac co robisz... Trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: Ankablanka 18.06.10, 18:06 O rany, pewnie juz urodzilas. Ale Ci zazdroszcze :) Napisz jak wrocisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ankablanka1986 Re: Ankablanka 22.06.10, 12:25 urodziłam:o) 18.06. o 12:43 przyszła na świat moja cudna Blaneczka-3630 g,57 cm i 10 pkt Apgar,sama słodycz:o) Poród sn,chwilę po 9 byłam na sali porodowej,a 3,5 godz.później obejmowałam córunię:o) Polna ogólnie super-miałam swoją położną,dzięki której w ogóle mnie przyjęli do szpitala,coś zadziałała i byłam od czwartku na obserwacji,a w pt.urodziłam.Ogólnie nie miałam rozwarcia,więc w czw.założyli mi cewnik Foleya,który spowodował rozwarcie na 4 cm i lekkie skurcze,chodziłam z nim ok.7 godz.potem nocka,pojawiły się już silniejsze skurcze i rano akcja poród się rozbujała-nie potrzebna była oxytocyna:o) Mój organizm na skurcze reagował wymiotami,więc się sporo narzygałam w trakcie porodu-ae na szczęście po Dolarganie już nie wymiotowałam,bo pewnie nie było już czym... Przy okazji poznałam flicka:o)pozdrawiam Was dziewczyny:o)I jak mała Liwia głodomorek ? Jak dobrze być już w domu... POWODZENIA DZIEWCZYNY,TRZYMAM KCIUKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: Ankablanka 24.06.10, 15:42 Hej, my tez juz w domu od poniedzialku. Liwia urodzila sie 19 czerwca, 4 dni po terminie z waga 4090g i 57 cm. Dorodna dziewczyna z tak samo dorodnym apetytem i o dorodnym glosie :) Ale dogadujemy sie coraz lepiej :) Pozdrawiamy Was Anko i Blanko :) A co z reszta czerwcowek, gdzie jestescie dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
madjak Re: a czerwcówki? 30.06.10, 14:14 witam Ja urodziłam w 38 tyg - 16 czerwca slicznego Tomusia wazacego 3180 i mierzącego 54 cm. Ciesze się ze poród był w miare łaskawy, porodówka na Lutyckiej, bardzo miło wspominam, Pani doktor Drews-Piotrowska i połozna Marzena bardzo mi pomogły, dzieki serdeczne:) POzdrawiam Radosna mamka Madzienka mamka 2 tygodniowego Tomusia 2,5 rocznej Martynki zulu.vdl.pl/index.php?option=com_expose&Itemid=53 i aniołka Antoska +19.06.2006 antosfirlej.pamietajmy.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mart-bart Re: a czerwcówki? 05.07.10, 13:57 Urodziłam 30 czerwca ślicznego synka na Polnej przez CC (wada siatkówki) i musze powiedziec ze jestem mega zadowolona z przebiegu samego zabiegu jak i opieki na poporodowym oraz z opieki na oddziale położniczym IV (zaznaczam ze nic nikomu nie opłacałam, tylko 150 zł za sam poród) Położne z sali poporodowej bez zrzuty, pomagały, podawały leki przeciwbólowe, a na oddziale położniczym IV położne super, pomagały bez jakichkolwiek problemów dostawić młodego do karmienia nawet w nocy, kąpały młodego. Ja wyszłam po 3 dniach (mimo ze CC) z bardzo dobrym samopoczuciem. Polecam Polną Odpowiedz Link Zgłoś