kuba_cz 18.05.10, 12:14 Widać powoli nawet GWPoznań wpisuje się w ogólnopolski schemat pisania o Lechu i Poznaniu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annataylor Poznań know how? - kolejne listy po fecie 18.05.10, 12:28 też jestem w szoku, że tak wyglądała noc muzeów. nie weszłam do kilku miejsc, bo kibice skutecznie mi przeszkodzili... nie wiem, dlaczego władze miasta na to pozwoliły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o007 księgowy widzi tylko >słupki liczb<-to konkret! IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 12:32 dowódca musi mieć wyobraźnię, by wygrać bitwę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam no tak... IP: 213.17.201.* 18.05.10, 13:30 bo do muzeow chodzisz tylko w ta jedna noc. bo to dobrze wyglada wsrod znajomych. w koncu sa otwarte tylko w jedna noc i musisz tam byc jako "elyta intelektualna". na codzien zas, w dupie masz to co sie dzieje w Poznanskich muzeach i kulturze. natomiast faktem jest, ze wladze miasta przeroslo pomyslenie o organizacji swietowania mistrzostwa w innym miejscu niz stary rynek lub tez godne zabezpiecznie go. poza tym nie myl, mimo wszystko kilku wybrykow debili z swietujacymi blisko 40 tys. ludzi z Wielkopolski. w tym rodzice z dziecmi, ludzie w roznym wieku i gwarantuje ci, ze nie byli tam przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: no tak... IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 14:55 chuj ci do tego kto po co chodzi do muzeow. jest noc muzeow, nie siedze wtedy w pracy, mam wolne, chce sie zrelaksowac i to wlasnie w muzeum bo mam taki kaprys. a lysych debili ktorzy nie potrafia tego szanowac zgromadzilbym na imprezie w korycie warty, a pozniej 20 spycharkami usunal do warty. tyle od 'kulturalnej elyty inteleketualnej' pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miq Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 15:10 Miłosniczko muzeów zapraszamy do tych kilku miejsc codziennie, jeśli brak pieniędzy pozyczę chętnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosniku Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 15:34 milosniku swietowania na starym rynku, zapraszam do koryta warty na swietowanie, mozesz robic to do bolu i codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 18:41 niech pani nie mówi ze przeszkodzili bo w wejściu nie stali i nie powiedzieli ze pani nie wejdzie był tłok przepychania ale bez przesady piwo było agresji az takiej nie bylo troche ludzie pomyslec trzeba zanim sie cos napisze bo ludziom wydaje sie ze sa sami na tym swiecie i jak chca spokoju to ma byc spokuj jak chce wejsc do muzeum to wchodze i mam wejsc bo wszyskim sie wydaje ze im sie to nalezy a co do zwiedzania muzeum to ma Pani caly rok na to aby zwiedzic a nie aby sie pokazac ze jak jest za darmo to idziemy. ile kosztuje bilet do 10 zl taka pani jest wylewna to niech pani placi za bilet i wejdzie pani kiedy sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www kibole i te władze miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:42 sami sobie wystawili opinię i nikt, żadna gazeta, żaden inny człowiek nie musiał nic w tej kwestii robić, zakompleksieni mali ludzie szukają winnych wszędzie tylko nie w sobie, typowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps PS IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 15:40 nie slyszales ze mecze sa od 20 lat ustawiane? ludzie z biznesu graja w swoje karty po czym ida razem na drinka, a wy lejecie sie po mordach z kibicami innych zespolow. zawsze mnie bawili ci mlodzi ludzie oddajacy zycie za klub (ci zasztyletowani najbardziej) podczas gdy wyniki to tylko sprawa interesow. samobojcza bramka cie na meczu nie zdziwila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Rownież protestuje!!! IP: 95.108.29.* 18.05.10, 16:47 Przez uczestników Nocy Muzeów nie mogłem zdobyć dobrego miejsca na Rynku bo wszędzie się krecili. Dajcie już spokój z tą feta. Przez te artykuły nie wierze już w ani jedno słowo tej gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Brawo ta wypowiedzia zdobyles kolejne punkty IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 17:42 ...w kibicowskim rankingu. Zrozum chlopcze, ze to nie jest tylko zdanie ludzi z Gazety, ale zdanie wielu Poznaniakow. Jest takie madre przyslowie: Jak jeden czlowiek mowi ci, ze jestes oslem - olej to. Jak mowi ci to dwoch - zacznij sie nad soba zastanawiac. Jak powie ci to trzech - kup sobie siodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
wszechpastor POznań Hał Hał - tu nie warto żyć 18.05.10, 12:47 Europejska Stolica Kultury. Kibole mają swój stadion za setki milionów złotych. Dlaczego tam się nie bawili? Mogli by szczać na murawę i tłuc na niej butelki; może nawet jakie krzesełka powyrywać. A jak by stadion się za mocno zepsuł to znów można do kieszeni podatnika sięgnąć po siano na jego odbudowę. Przecież musimy mieć stadion na Euro; co by do Poznania mogło więcej przygłupów zakochanych w kolesiach biegających za piłką się zjechać i zrobić niezły burdel na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: POznań Hał Hał - tu nie warto żyć IP: *.echostar.pl 18.05.10, 13:37 Jaka kultura? Na szczescie w weekend bylem w Łodzi i, pod wzgledem ilosci i jakosci imprez kulturalnych to miasto wypada o niebo lepiej od Poznania. No coz, wasaty burak i kilku lizusow w UM nie sa w stanie stworzyc nic poza wlasnym stolkiem. A kibice jak to kibice, nic nowego - dzicz, chamstwo i buractwo... w koncu przyklad idzie z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
mp.1976 Re: POznań tu warto żyć 18.05.10, 14:34 klechy maja miliardy pod sutana i wyciagala wiecznie kase od baranow chodzacych tamn co tydzien ... wiec sie nie czepiaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yetai Re: POznań Hał Hał - tu nie warto żyć 18.05.10, 15:41 Powiedz tak na łazarzu jeżycach ratajach lub wildzie. Cwaniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: POznań Hał Hał - tu nie warto żyć IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 15:44 bo co, pokazesz mi jak sie bija prawdziwi kibice? BIJA? buaha. w Polsce brakuje kultury noszenia broni, wtedy ludzie dwa razy sie zastanowia zanim nawet pomysla o uderzeniu kogos. w Stanach taki chudzielec z teczka pod pacha, zaatakowany, ma prawo wpierdolic w ciebie caly magazynek, pozniej splunac, i wrocic do domu czytac Gazete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral broń nie jest konieczna IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 16:26 Wystarczyłaby skuteczna policja i szybki są, za pobicie wysokie odszkodowanie dla pobitego - tak jest w Niemczech Cóż Polacy są w rozwoju społecznym o kilka pokoleń do tyłu - w końcu wielu dopiero co się przeprowadziło ze wsi do miasta, niestety to widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: broń nie jest konieczna IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 16:29 otoz nie wystarczyloby zadzwonienie na policje, w ten sposob oducza sie ludzi dbania o wlasne interesy. o wiele lepsza bylaby bron - jezeli ktos podnosi na ciebie reke, masz prawo go zastrzelic we wlasnej obronie, lub obronie np zony. rocznie gineloby kilkadziesiat osob od tejze broni, ale korzysci byloby wiecej. i wspolczuje komus kto bedzie chcial kiedys okupowac Polske, wiedzac ze polowa ludzi nosi bron, umie i lubi sie nia poslugiwac. precz z kibolami i precz z socjalizmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: broń nie jest konieczna IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 16:57 precz z twoja stara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: broń nie jest konieczna IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 17:47 fakt, że dobrze by było co niektórych odstrzelić. Ale wyobraźmy sobie, że jakiś kibol zaczepia ciebie, ty do niego strzelasz i nie trafiasz, zabijasz np. kogoś z mojej rodziny, to ja bym musiał ubić i kibola i ciebie, a jakbym nie trafił, to byśmy mieli wojnę domową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: broń nie jest konieczna IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 17:52 tak, albo wyobrazmy sobie, ze ja strzelam, kula odbija sie od chodnika, rykoszetuje przez ulice starego miasta, wybija szybe w ratuszu i trafia Grobelnego a tak na serio, to nie sadze zeby trafianie postronnych ludzi sie czesto zdarzaly - mysle ze jest to mniej prawdopodobne niz bycie potraconym przez pijanego kierowce Odpowiedz Link Zgłoś
yetai Re: POznań Hał Hał - tu nie warto żyć 18.05.10, 16:52 Mieszkasz w Polsce niema broni umknął ci ten fakt. tak wiec raz jeszcze ponownie powiedz to na łazarzu ratajach jeżycach lub wildzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: POznań Hał Hał - tu nie warto żyć IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 16:56 nie ma powszechnie dostepnej broni polglowku, a nie 'nie ma broni' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: POznań Hał Hał - tu nie warto żyć IP: *.cust.exponential-e.net 18.05.10, 17:39 Bo co? Bo mi wpier... wraz z kolegami? Tak ma wygladac reakcja normalnego czlowieka na wypowiedzenie zdania z ktorym sie nie zgadza? Czy wolisz w tym momencie uniesc sie falszywa duma kibola, odpowiedziec "tak" na moje pytanie i potwierdzic w ten sposob, ze jestes psychopata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.pbpolsoft.com.pl 18.05.10, 12:48 a najgorsze że Ci wstrętni ludzie w komentarzach też się podpisują. Jak oni śmią! Przecież wiadomo, że "media kłamiom". Nikt nic nie urwał i na pewno to nie kibice, to warszawioki i niepoznaniacy bo kibole to się bawili GODNIE. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 13:06 Dyskusja na ten temat jest ciekawa, ale nie zauważyłem, żeby ktoś poruszył inną kwestię. Otóż organizatorem imprezy był Urząd Miasta i klub. Była to tzw. impreza masowa, której zasady reguluje ustawa. Miasto i klub najnormalniej w świecie złamały prawo. Takie sprawy z urzędu powinna ścigać prokuratura, a tu cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak też Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 14:04 to lepiej sie zapoznac z faktami, zanim sie szczekac zacznie. nie była to impreza masowa, a zgromadzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 23:54 na zgromadzenie niestety też potrzeba w tym kraju zezwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:03 Przy okazji tej dyskusji: Bardzo proszę nie antagonizować "miłośników muzeów" i kibiców. Tak naprawdę jest wiele osób, które zaliczają się do obydwu grup; tu kreuje się wersję "sztywni miłośnicy muzeów, którzy nienawidzą piłki i uciekali z lekcji wf" kontra "kibole-kryminaliści, bydło, które tylko pije piwo i szcza gdzie popadnie". Noc muzeów jest osobną imprezą i mecz finałowy był osobną imprezą, z faktu, ze odbywały się w tym samym czasie nie wynika, że jedna jest lepsza/stosowniejsza/bardziej poznańska od drugiej. Fakt, ze oderwano rękę Prozerpinie nie mażadnego związku z nocą muzeów i nie świadczy o zbydlęceniu i nienawiści do muzeów/kultury tzw.wysokiej wszystkich kibiców. Oczywistym było, że: Po meczu będzie w mieście dużo ludzi, będą pili piwo (i sikali), będą rozentuzjazmowani, a w wypadku przegranej - także agresywni. Również to, że śpiewajacy kibice zagłuszą wykłady/koncerty w muzeach przy rynku. Odnośnie fety: organizatorzy nie zapewnili bezpieczenstwa: ludziom, zabytkom, mieniu restauratorów. Odnośnie nocy muzeów: Organizatorzy fety nie poinformowali prof. Suchockiego (szef muz. nar.) o tym, co planują LUB prof. Suchocki nie poinformował miasta o tym, że organizuje noc muzeów. Poza tym uważam, ze źle się stało, że Wiara Lech a wzieła na siebie odpowiedzialność materialną za szkody. B. szanuję ich dojrzałą i szybką decyzję, ale to prawie przyznanie się do winy i otwiera furtkę do obarczania ich odpowiedialnością za wszystko, co się w przyszłości wydarzy. Wypowiedź prezydenta R. Grobelnego jest natomiast skandalicznie bezczelna, na miejscu kibiców nie głosowałabym już nigdy na tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Gdyby Wiara Lecha miala jaja... IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 17:38 To na drugi dzien zebrali by sie w kupe i samemu posprzatala syf ze Starego Rynku. To raz. Drugim posunieciem powinno byc pokrycie kosztow naprawy szkod materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Gdyby Wiara Lecha miala jaja... 19.05.10, 00:13 A z jakiej racji Wiara Lecha ma sprzatac? Bawila sie tam niemal 1/5 Poznania. Ludzi, ktorzy pracuja na codzien i placa podatki. Wiec to psi obowiazek miasta posprzatac. 99% tych co sie bawili nie nalezy do Wiary Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
horacy13 Poznań know how? - kolejne listy po fecie 18.05.10, 14:08 Pani miłośniczka muzeów całe życie mieszka w Poznaniu, ale nikt jej nie uświadomił, że jest tu Stare Miasto, a nie starówka. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Fakt, na Starym Miescie sie sra. 18.05.10, 15:09 Na Starowce by nie wypadalo. Odpowiedz Link Zgłoś
yetai Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie 18.05.10, 15:46 horacy13 napisał: > Pani miłośniczka muzeów całe życie mieszka w Poznaniu, ale nikt jej nie > uświadomił, że jest tu Stare Miasto, a nie starówka. W dodatku używa sformułowań których nie rozumiem synergia daje pozytywny efekt wspólnych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral raczej Stary Rynek IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 16:33 Stare Miasto to nazwa dzielnicy, która obejmuje większy obszar. Na budynki w okolicach Starego Rynku raczej nie mówi się Stare Miasto Przynajmniej tak pamiętam od wielu lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: raczej Stary Rynek IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 16:35 nie wymondrzaj sie bo zarobisz po ryju od prawdziwych kiboli intelygencie jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: raczej Stary Rynek IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 17:33 Ryj to mają świnie, widać żeś ze wsi Niewiem jak byś nie był chamski, to swojego buractwa nie przeskoczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: raczej Stary Rynek IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 17:36 *to byla ironia Odpowiedz Link Zgłoś
denevska tej horacy 18.05.10, 17:27 tej horacy, nie badz taki cwany. obojetnie, czy starowka, czy stare miasto: kiedy pijany chuligan rzyga na twoje schody (mieszkam na szkolnej), nie jestes chyba szczesliwy? a kiedy mu zwracasz uwage, a on mowi "... ... " i rzuca w ciebie butelka, chcialbys zobaczyc gdzies w oddali policje, ktora z twoich podatkow ma za zadanie ochrone bezpieczenstwa. i do wszystkich kiboli, ktorzy tak doskonale bawili sie na starym rynku w sobote: chcialabym zobaczyc wasze miny, gdyby ktos osikal wam drzwi w domu i zdewastowal ogrodek (a gipsowemu krasnalowi urwal nos). bylibyscie zadowoleni? juz to slysze: "... ...". Odpowiedz Link Zgłoś
mp.1976 Poznań know how? TAK :) 18.05.10, 14:33 jestesmy miastem know how ... bez wzgledu co jakis pismak pisze ... a byl moze na zakonczenie ligi we Wloszech, Hiszpani, Niemczech ? Rozumiem ze tam ... siwatowe potegi ... robia to w ciszu swego domu ?? Odrobine zycia poznac, a nie tylko bzdury wypisywac ... jestem poznaniakiem, pracuje obok starego rynku, ani przed, ani po nie widzialem zadnego zagrozenia ... a muzea ... sa czynne 356 dni w roku, Mistrz Polski ... tylko raz w roku :) Ale ... Bezcenny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miq Re: Poznań know how? TAK :) IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 15:24 Popieram przedmówcę, jesli mowa o bezmyślnej tłuszczy obliczach nieskalanych myślą, to taką niestety mam co roku przed oczyma podczas nocy muzeów przy kórej pracuję, wydaje mi się że takie opiniotwórcze media jak GW zamiest podsycać niezdrową pyskówkę, powinny skupić się na promocji kultury i muzeów codziennie a nie w jedną noc w roku.Swoją drogą by poprawić statystyki czytelnictwa zorganizujmy noc bezpłatnej książki, już widzę te tłumy egzaltowanych panienek i gogusiów z tomikami w rączkach na ślicznych fotografiach w prasie...Hej Kolejorz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Poznań know how? TAK :) IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 15:36 to ciekawe jakie macie podejscie do ludzi ktorych nie jara zjednywanie sie z tlumem kiboli - mnie np oni brzydza, nie tyle zachowaniem, co po prostu tym ze musza miec bardzo niskie poczucie wartosci zeby cieszyc sie z nie swojego sukcesu. zamiast ogladac mecze do pracy, budowac silna Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
yetai Poznań know how? - kolejne listy po fecie 18.05.10, 15:38 Wyborcza Pinokio. Ten tytuł wiec znaczy dla promocji miasta niż noc muzeów która odbywa się tego dnia w całym kraju. Golem Cernego nie jest jakąś wybitną pracą ale miasto po prostu chce się pochwalić pracami artystów z, że tak powiem pierwszej ligi bo Stella Macka też nie jest za piękna ale jak co mamy i macka i cernego w poznaniu. Choć pewnie lepszy by był jakiś koń lub może inne zwierze zagrodowe. W Barcelonie po zdobyciu w tym tygodniu mistrzostwa było 120 rannych a kibice zdewastowali dużo więcej parę ogródków, zabytki powinny być zabezpieczone to akurat kucha władz miasta. No ale cóż w takim elitarnym intelektualnie mieście jak Poznań niema miejsca dla piłki nożnej. Poza tym gratuluje doboru listów czytelników którzy raz w roku idą do muzeum jakiegokolwiek to prawdziwa elita dopiero. Wyborcza Pinokio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 17:28 Synek wytlumacze ci bo widze ze nie kumasz co sie od was chce. Nikt nie ma do was pretensji ze swietowaliscie sukces Lecha. Ja tez swietowalem, ale niczego przy okazji nie rozwalilem, ani nie obsikalem. Po jaka cholere ktos musial wchodzic na fontanny, lampy albo rusztowania na Starym Rynku? Myslacy czlowiek ma tyle rozumu, ze pomysli zanim cos takiego zrobi. Chyba, ze wy myslicie, ze w imie dobrej zabawy mozna czasami cos rozwalic. Nie wiem, czy masz samochod, czy nie, ale pomysl co by bylo, gdyby kilku kolesi dla zabawy powybijalo ci szyby w samochodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 17:23 hmm niech wpisuje sie gdzie chce...nie ma znaczenia czy to Mistrz Polski piłki nożnej czy hokeja na trawie...reguły musza obowiazywac wszystkich, bawimy sie ale nie niszczymy - bo ta "kultura" ten Nasz Stary Rynek i Nasz Ratusz jest nas wszystkich Poznaniaków a nie tylko kibiców i Lecha Poznań. Nie zależnie kto zawinił i czy toalety były czy nie, nauka dla nas powinna plynąc jedna - szanujmy to co juz mamy i cieszmy sie tym co bedzie ale nie niszczmy tego bo nikt z nas nie chce mieszkac na gratowisku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiolas8 Cholerna gazeto! 18.05.10, 18:02 Przestań już zamieszczac tendencyjne artykuliki, bo mnie zaczyna szlag trafiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: Cholerna choloto! IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 18:04 przestancie drzec ryje po kazdym meczu w centrum, nie chlejcie jaboli i sikajcie mi pod oknem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Cholerna choloto! IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 18:11 Na sikajacych pod oknem smierdzieli jest rada. Polac gnoja goraca woda. Jak mu sie poparzy pala to bedzie zwracal uwage gdzie leje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Cholerna choloto! IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 18:15 w sumie dobry pomysl, nie moge sie doczekac kolejnego zwyciestwa lecha Odpowiedz Link Zgłoś
wiolas8 Re: Cholerna choloto! 18.05.10, 19:44 Gość portalu: fra napisał(a): > przestancie drzec ryje po kazdym meczu w centrum, nie chlejcie jaboli i sikajci > e > mi pod oknem jak chcesz kogoś obrażać RÓB TO BEZ BŁĘDÓW ORTOGRAFICZNYCH!!! bo to raczej świadczy o tym, kto jest hołotą i nie zdał polskiego w szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: Cholerna gazeto! IP: *.cust.exponential-e.net 18.05.10, 18:15 A co? Tak sie dobrze bawiles rozwalajac zabytkowe pomniki, ze teraz Ci szkoda jak Cie krytykuja? Hmmm, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolas8 Re: Cholerna gazeto! 18.05.10, 19:43 Gość portalu: KT4D napisał(a): > A co? Tak sie dobrze bawiles rozwalajac zabytkowe pomniki, ze teraz > Ci szkoda jak Cie krytykuja? Hmmm, ciekawe... po pierwsze jestem kobietą, po drugie zabawa moz e byc kulturalna i nie wszyscy z kilkudziesieciu tysiecy ludzi, którzy tam sie bawili to hołota, po czwarte jestem zszkowona luzkim postepwoaniem, zamiast się cieszyć z sukcesu NASZEGO poznaskiego klubu, dzieją sie jakies chore dysputy, nie ma to jak szukac dziury w całym, a po piąte nie wiem kto jest na tyle naiwny by oczekiwac, ze jakakolwiek zabawa z udziałem takiego tłumu obędzie się bez choćby minimalnych (a minimalne były) strat. Ludzie do jasnej cholery troche tolerancji! A gazeta niech przestanie męczyc Poznań. Przypomne tylko, ze to według własnie GW mieli nam niby odebrac EURO!!! Gazeta rzadko kiedy pisze cos pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: Cholerna gazeto! IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 19:55 rze co? rze ja mam sie cieszyc z sukcesu NASZEGO miasta?? to nie ja wygralem mecz, ani ty, tylko grupka gosci biegajacych na boisku. morze i blendy czasem popelniom ale nie mam tak niskiej samooceny zeby siem utozsamiac z gosciami biegajacymi po boisku. po drugiem: czy gdyby lech przegral, to zaloba musialaby ogarnac tez wszystkich poznaniakow? i musialbym chodzic smutny, bo w koncu NASZ klób nie wygral? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasek8 Re: Cholerna gazeto! 19.05.10, 09:47 Wiesz co z takimi błędami ortograficznymi to może faktycznie lepiej, ze się nie utożsamiasz... Ludzie co wyście robili w szkole na polskim????? Kończe tą tą dyskusję bo są niestety tacy ludzie, którzy zawsze z czegoś muszą byc niezadowoleni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: Cholerna gazeto! IP: *.cust.exponential-e.net 19.05.10, 11:21 Nieprzestrzeganie zasad ortografii to tylko glupi powod, zeby zignorowac kogos, kto ma niewygodne dla Ciebie poglady. Po drugie - MINIMALNE SZKODY? Zerwana reka Prozerpiny i wyrwany miecz Pregierza to sa MINIMALNE SZKODY Twoim zdaniem? To moge sobie podjechac do Ciebie i rzucic sobie cegla Tobie w okno i odlac sie na sciane? W koncu to beda tez MINIMALNE SZKODY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolas8 Re: Cholerna gazeto! IP: *.icpnet.pl 19.05.10, 17:08 Wiesz uogólniać w ten sposób można i dochodzić do różnych wniosków. Przy wyciąganiu wniosków trzeba brać różne zmienne towarzyszące. Jeśli założę, że zrobiłam imprezę urodzinową na 30 tysięcy ludzi, tak to te szkody będą w moim mniemaniu minimalne. p.s tak, według mnie błędy ortograficzne mogą świadczyć o dyskwalifikacji interlokutora, szczególnie w dobie internetu, gdzie słowniki online są pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: Cholerna gazeto! IP: *.rev.numericable.fr 19.05.10, 17:22 a jednak odpisalas kwiatuszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: Cholerna gazeto! IP: *.cust.exponential-e.net 19.05.10, 17:44 Swietnie. Czyli szczanie na i dewastacja zabytkow jest dla Ciebie OK "w pewnych sytuacjach". Dziekuje, nie mam wiecej pytan. A wytykanie bledow ortograficznych to nic innego jak latwa wymowka, zeby komus nie odpowiadac. Wypowiedz dalo sie zrozumiec przeciez bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolask8 Re: Cholerna gazeto! IP: *.icpnet.pl 19.05.10, 18:33 to dobrze, że nie masz więcej pytań, bo jak widać nie umiesz czytać ze zrozumieniem tego co napisałam. Nie przypominam sobie bym gdziekolwiek napisała, że to jest ok... powtórzę ci wprost, żebyś się nie musiał domyślać. Napisałam mianowicie, że przy masowej imprezie z alkoholem (nie tylko w Polsce) były to straty minimalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolasek8 Re: Cholerna gazeto! IP: *.icpnet.pl 19.05.10, 18:40 i błagam przestańcie dramatyzować jak baby, Ratusz jeszcze stoi....i nikt życia nie stracił.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: Cholerna gazeto! IP: *.rev.numericable.fr 19.05.10, 19:15 tak sie sklada, ze stracil. w tej chwili poszukiwane sa zwloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolas8 Re: Cholerna gazeto! IP: *.icpnet.pl 19.05.10, 19:59 nic o tym nie wiem ani nie słyszałam więc odnosić się do tej wiadomości nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra Re: Cholerna gazeto! IP: *.rev.numericable.fr 19.05.10, 20:47 wlasnie sie odnioslas kwiatuszku Odpowiedz Link Zgłoś
gaid te opinie sa nieprzymyslane 18.05.10, 18:44 listy od czytelnikow, ktore publikuje GW sa totalnie nieprzemyslane. jesli oficjalnie nikt by nie zglosil swietowania na rynku i tak by do niego doszlo. czy czytelnicy zakladaja, ze klub i prezydent miasta (ale dlaczego wlasciwie prezydent?!)powinni powiedziec na stadionie, ze super ze zdobyliscie mistrza, ale dzis jest noc muzeow, wiec iddzcie sobie w spokoju do domu i wszyscy z pokornie spuszczonymi glowami by tak zrobili? gdzie tak jest na swiecie? wszedzie sie swietuje i wszystkie miasta pewnie marza o tym, by bylo tak spokojnie jak w Poznaniu (o czym swiadczy chocby przyklad Barcelony z niedzielnej nocy). jasne, ze szkoda, ze doszlo do dewastacji, ale co konkretnie czytelnicy proponuja w zamian? odwolac fete ze wzgledu na noc muzeow? dla mnie to nie jest rozwiazanie. rozwazyc pewnie nalezy inne miejsce i lepsza organizacje (barierki, toi -toi, etc.), ale nie miejcie za zle kibicom, ze chca swietowac mistrzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: te opinie sa nieprzymyslane IP: *.cust.exponential-e.net 19.05.10, 11:40 Ja absolutnie nic nie mam do tego, ze komus sie chcialo swietowac - szczegolnie, ze Lech bardzo dawno nie wygral ekstraklasy. Chodzi mi o to, ze swietowano w malo odpowiednim miejscu, impreza byla kompletnie puszczona samopas, zdewastowano zabytki i szczano na Ratusz, a nastepnego dnia Rysiu i spolka sie usmiechaja i twierdza, ze to przeciez nic takiego i ze kibice sie musieli wyszumiec, a zabezpieczenie imprezy przez policje spowodowaloby niby wieksze szkody. Takie imprezy powinny sie odbywac z dala od najcenniejszych zabytkow miasta i z odpowiednim zabezpieczeniem przez sily porzadkowe. I zadnym tlumaczeniem jest to, ze nikt do konca nie wiedzial, czy Lech zdobedzie mistrzostwo czy nie. Miasto moglo sie przygotowac bez wzgledu na wynik meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAS Re: Poznań know how? - kolejne listy po fecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 20:15 Dziennikarzyny z GW jesteście tak żałości, że brak słów. Aby ułatwić Wam antywielkopolską nagonkę Wasi mocodawcy przysyłaja Wam już gotowe listy "od starych poznaniaków" napisany warszawską ręką. Metdoy z najlepszych stalinowskich szkół. ."Poznaniak od zawsze tu miekszający" pisze o starówce - starówka to jest w Warszawie, w warszawskiej gwarze, nawet tego nie wiecie zakłamani nieudacznicy! Odpowiedz Link Zgłoś
bob702 Poznań know how? - kolejne listy po fecie 18.05.10, 21:25 a ja z innej beczki ja do pani "Miłośniczki muzeów i Poznania " jak jest Pani taka miłośniczka Poznania to powinna pani wiedzieć ,że "starówka" jest tylko w Warszawie, a w Poznaniu Stary Rynek. Nazwę "starówka" wymyślił o ile pamientam Stanisław Grzesiuk i odnosi się do warszawskiego Starego Miasta. Pozdrawiam obydwie strony konfliktu - Kibiców Lecha i Miłośników Muzeów Bob Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush M A N I P U L A C J A 19.05.10, 00:11 Nie czytajcie tych listow! To nie sa zadne listy czytelnikow, to wypociny samych redaktorzyn. Redaktorzyn z Czerskiej. Ja pie***le - "milosniczka muzeow i Poznania" - to milosniczka nie wie, ze w Poznaniu nie mamy starowki tylko Stary Rynek? Uzyla tego slowa kilka krotnie, nie wierze, ze przez przypadek. Nie wie, bo nie jest Poznanianka, nie jest milosniczka, co najwyzej redaktorzyna z Warszawy i milosniczka klamstw, obludy i oszczerstw. Koszerna po prostu zazdrosci, ze kibole umieli sie bawic, ze to co nalezalo do nich zostalo dobrze zrobione, ze klub, ktory wspolpracuje z kibolami (lamiac tym samym zelazna zasade GWna i ITI, ze kibole sa przyczyna zla na swiecie) odnosi sukces za sukcesem, dziala sprawnie, jest dobrze zarzadzany i ma wiernych oddanych fanow. Zazdrosci, ze ci wlasnie fani umieja sie oddolnie zorganizowac i cos zrobic. I nie potrzebuja do pomocy Gazety Wybiorczej. To Was boli, manipulatorzy i kretacze. Odpowiedz Link Zgłoś
donono Poznań know how? - kolejne listy po fecie 19.05.10, 11:56 Doskonale rozumiem radość kibiców, też byłam w euforii na wieść o zwycięstwie Lecha. Rozumiem chęć zabawy, wspólnego świętowania. Ale nie rozumiem czemu mam nie narzekać na osikaną klatkę schodową (mieszkam koło Starego Rynku), śmieci i dewastację zabytków. Nie wolno? Bo w zarobię w ryło? I dobijają mnie pełne samouwielbienia mowy pana Grobelnego o tym jak było świetnie. Zapewne było, ale to nie pana zasługa. Ludzie bawili się bo ich drużyna zdobyła mistrza, ale pan nie zapewnił im bezpieczeństwa, toalet, dopuścił pan do dewastacji zabytków. Z czego pan jest taki cholernie dumny? Odpowiedz Link Zgłoś