Dodaj do ulubionych

Wechta - ul. Długosza 25A

IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 16:48
Właśnie próbuję kupić mieszkanie na ul. Długosza 25A. Mieszkania wybudowała
Wechta. Znalazłem jedno dla siebie i jestem zdecydowany uruchomić procedurę
kredytową na 50% wartości mieszkania - 50% mam swojego wkładu własnego.

Niestety dowiedziałem się, że sytuacja prawna z Księgą Wieczystą jest
nieuregulowana i banki nie dadzą kredytu. Chodzi o to, że jakiś Anglik jest
wpisany w hipotekę i rości sobie prawa do tych mieszkań. Wechta próbuję całą
sprawę załatwić ale czy mu się uda? Czy przede wszystkim uda się firmie
załatwić wszystkie sprawy do końca sierpnia 2010 jak to mi mówili w biurze
sprzedaży mieszkań?

Muszę kupić mieszkanie do końca września a najlepiej teraz lub w sierpniu.

Czy ktoś może wie co się tam dzieje i może mi to wytłumaczyć?

Cena jaką mi teraz zaproponowali satysfakcjonuje mnie ale jeśli wyjaśnią całą
sprawę w sądzie to czy ona nie wzrośnie a ja zostanę bez niczego? Zdolnjość
kredytową mam niestety tylko do września, więc jeśli nie załatwią sprawy w
sądzie albo podniosą ceny, może się okazać, że nic nie będę mógł już kupić.
Czy mam czekać na uregulowanie spaw czy szukać i kupować nie czekając na
wyjaśnienia sądowe sytuacji prawnej budynku na Długosza?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bono Re: Wechta - ul. Długosza 25A IP: *.centertel.pl 11.07.10, 18:51
      Witam,

Ja bym Ci odradzał szczerze zakup mieszkania w Wechcie. Ja kupiłem
      na Promienistej od Wechty. Może i cena była dobra ale za to usterka
      na usterce. Poczytaj sobie na forach o Wechcie.
      Zdecydowanie nie polecam wręcz ostrzegam przed Wechtą!
    • Gość: jagang Re: Wechta - ul. Długosza 25A IP: *.epuro.pl 13.08.10, 11:55
      witam, mam ten sam problem z Wechta i tez probuje zalatwic kredyt ale na
      podstawie umowy rezerwacyjnej, choc nie sadza aby sie udalo.. mnie powiedzieli,
      ze sprawe z KW zalatwia do konca pazdziernika... a czy cena wzrosnie - tego nie
      wie nikt... tez sie obawiam kupowac w Wechcie czytajac opinie na jej temat..
      • michas007 Re: Wechta - ul. Długosza 25A 13.08.10, 12:08
        Jest możliwość wnioskowania o kredyt na podstawie umowy rezerwacyjnej,
        choć faktycznie ogranicza to liczbę banków to akceptujących.
      • eddd73 Re: Wechta - ul. Długosza 25A 01.09.10, 23:16
        Też ostrzegam przed firmą WECHTA. Kupiłem miesiąc temu od nich mieszkanie na ul,
        Matejki. Wady stwierdzone ponad miesiąc temu w protokole odbioru lokalu do dziś
        nie usunięte. I zero odpowiedzi na moje oficjalne pismo, zero kontaktu w sprawie
        naprawy i teksty pt. "jutro, jutro". Wady usuwam zatem sam i obciążam ich
        rachunkami (wyjdzie jakieś 3-4 tysiące). Tak, że pewnie skończy się pozwem.
        • Gość: oszukana Re: Wechta - ul. Długosza 25A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:19
          Pragnę również ostrzec wszystkich ludzi, planujących zakupić mieszkanie u tego dewelopera. Zwleka z oddaniem mieszkań, w których na dodatek są różnego rodzaju usterki. Ostrzec chciałam jeszcze osoby zajmujące się wykonywaniem zleceń - Wechta nie zapłaci ani grosza za robociznę, dlatego też nie warto wchodzić z tym deweloperem w jakąkolwiek współpracę.
          Sama padłam ofiarą oszustwa przez Wechtę i dlatego też ostrzegam innych, aby trzymali się od Wechty jak najdalej.
          • inspektor_budowlany Re: Wechta - ul. Długosza 25A 28.12.10, 21:37
            CHCESZ KUPIĆ - KUPIŁEŚ MIESZKANIE LUB DOM W POZNANIU OD DEWELOPERA.
            NIE WIESZ JAK SPRAWDZIĆ STANDARD - JAKOŚĆ WYKONANIA DOMU, A DEWELOPER WZYWA DO ODBIORU.
            POPROŚ O POMOC INSPEKTORA Z UPRAWNIENIAMI BUDOWLANYMI I PROFESJONALNYMI NARZĘDZIAMI, KTÓRY WYSZUKA USTERKI, NIEDORÓBKI. OCENI DOM ZGODNIE Z POLSKIMI NORMAMI ORAZ STANDARDEM TECHNICZNO-MATERIAŁOWYM DEWELOPERA.

ZADBAJ O ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ I WARTOŚĆ SWOJEGO MIESZKANIA.
            ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE OSZCZĘDZASZ TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Umów się już teraz aby zarezerwować termin przeglądu.

tel. 784 930 185
            e-mail: biuro@borabud.pl
            www.odbiormieszkaniapoznan.pl
          • Gość: oth Re: Wechta - ul. Długosza 25A IP: *.echostar.pl 31.05.11, 19:31
            Jeśli macie wątpliwości czy kupić mieszkanie od Wechty można zerknąc na stronę tamtejszej wspólnoty www.dlugosza25a.pl, chyba też nie mają z Wechta lekko ;-)
            • kredyty.hipoteka01 Re: Wechta - ul. Długosza 25A - kredyty 28.01.12, 18:27
              Witam Państwa,

Wszystkim zainteresowanym kupnem mieszkania/domu proponuję największy wybór ofert kredytów hipotecznych na rynku. Dostępne wszystkie typy kredytów: kredyty z dopłatami (Rodzina na Swoim), standardowe kredyty hipoteczne na zakup, budowę oraz remont
              i wykończenie nieruchomości. Każdego Klienta traktuję indywidualnie i wybieram najkorzystniejsze oferty banków. Zapewniam kompleksową obsługę procesu kredytowego na terenie Poznania i okolic. Bezpieczeństwo Państwa danych gwarantuje mój pracodawca - jeden z największych pośredników finansowych. Nie pobieramy żadnych opłat i prowizji.

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt ze mną pod numerem: 515 127 510
              Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka