Gość: kiepski IP: 95.108.68.* 23.09.10, 17:56 Miałem nadzieję ,że ten nieudacznik wreszcie da se spokój Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 18:09 kocha ale władzę, przywileje i pieniązki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogaty ciszej pieski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 18:19 to że Pan Grobelny wygrał już cztery razy znacz że WIĘKSZOŚĆ poznaniaków jest z niego zadowolona. a teraz odejdźcie od komputerów, wsiądźcie na swoje ukochane rowerki zróbcie kilka okrążeń wokół waszych domów, aż się uspokoicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: ciszej pieski IP: 95.108.68.* 23.09.10, 20:29 Tak z niego PAN jak z ciebie jełopie Odpowiedz Link Zgłoś
delmario Re: ciszej pieski 23.09.10, 21:50 Gość portalu: bogaty napisał(a): > to że Pan Grobelny wygrał już cztery razy znacz że WIĘKSZOŚĆ poznaniaków jest z > niego zadowolona. a teraz odejdźcie od komputerów, wsiądźcie na swoje ukochane > rowerki zróbcie kilka okrążeń wokół waszych domów, aż się uspokoicie Czwarty raz kandyduje, co nie jest jednoznaczne ze zwycięstwem , więc wygrał 3 razy chyba co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek2 Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 19:12 Jak pan Grobelny kocha "to miasto" mając w d-pie mieszkańców może świadczyć sprawa wybudowania ekranów akustycznych wokół zajezdni autobusowej na Kopaninie. Tą feralną zajezdnię oddano do użytku na początku Stanu Wojennego (1981 r.) umieszczając ją pomiędzy istniejącymi domami jednorodzinnymi wybudowanymi jeszcze przed II Wojną Światową lub na początku lat 60 ubiegłego wieku. Zajezdnia została wybudowana na terenie bezprawnie wywłaszczonych gospodarstw ogrodniczych. Od wielu lat mieszkańcy tego "fyrtla" są regularnie truci spalinami z ok. 100 autobusów i niepojeni trwającymi 24 godziny na dobę hałasami z silników autobusów i przekleństwami ordynarnych pracowników. W jednym z pism Dyrekcja MPK stwierdza, że "przekroczenia norm hałasu i spalin są tylko w godzinach nocnych" - GŁUPI CZY ZŁOŚLIWI?. Kopia każdego pisma kierowanego do Dyrekcji MPK kierowana jest do prezydenta miasta. Gdyby ktokolwiek z biura prezydenta Grobelnego (on, którego nie był stać na skończenia VIII LO w Poznaniu - ograniczenia intelektualne, lenistwo?- pewnie uważa, że jest stworzony do wyższych celów i pewnie nie ma czasu aby zając się taką banalną kwestią) zainteresował się tą sprawą by zauważył , że Dyrekcja MPK najpierw obiecała zasadzić "wysoką zieleń, później stwierdziła, że ekrany akustyczne będą wybudowane najpóźniej w 2010 r., wyciągnął by konsekwencje w stosunku do nieudolnej kadry MPK. Dorasta już druga generacja ludzi trutych i niepokojonych hałasem autobusów MPK a Prezydent Grobelny ze swoją ekipą KONSERWUJE WYNIKI STANU WOJENNEGO Z 1981 R. - TO CHYBA EWENEMENT NA SKALĘ OGÓLNOPOLSKĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Grobelny już w Teleskopie IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 19:21 To się nazywa równy dostęp do mediów. Ledwo Grobelny ogłosił start w wyborach a już go pełno w TVP3, w tym w głównym wydaniu Teleskopu. Jakoś z innymi kandydatami po ogłoszeniu startu w wyborach nikt wywiadu w studio nie zrobił. Czyżby lukratywne wywiady były zarezerwowane tylko dla wybrańców ? Wg jakiego klucza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Grobelny już w Teleskopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:56 Według klucza małżeńskiego. Pani Ewa Sawicka to żona Grobelasa. Odpowiedz Link Zgłoś
garfee Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto 23.09.10, 19:44 A ja chciałbym się dowiedzieć, że to miasto nie kocha jego i kolesi developerów. "Kocham to miasto bo mogę tu robić przewały o których gdzie indziej nie mógłbym pomarzyć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to mia IP: *.cable.net-inotel.pl 23.09.10, 20:38 Głosowałbym na p. Grobelnego gdyby nie fakt, że znowu jego zastępcami zostaną ci sami nieudolni przywiezieni lub przyprowadzeni "w teczkach" kolesie: od sportu i oświaty - totalna klapa, od czystości w mieści - ratunku !!!, od promocji miasta - mogło być lepiej. I tak dalej i w ten deseń. Sam p. Grobelny jeszcze potrafi zadbać choćby o wizerunek, ale im niżej w dół tym gorzej. Najbardziej przykre jest teraz to, że do wyborów zacznie się w urzędzie "dzieńdobrowanie" urzędnikom i petentom, a po wyborach większość z tych których wybierzemy zadrze nosy do góry i zacznie rządzić. Smutne jest też to że po 21.11. nic tak naprawdę się nie zmieni - marazm w jaki pogrąża się Poznań będzie dalej wszechogarniający. Będziemy żyli do Euro 2012, potem do wprowadzenia nowej waluty, potem znowu do jakiejś dużej imprezy itd, itp. Poziom zadowolenia mieszkańców jest coraz niższy, wbrew temu co publikują gazety - wyższe ceny, stojące pensje, problemy z komunikacją, kiepskie pomysły na jej poprawę, inwestowanie często w PRowskie pomysły ( vide stadion ), brak sensownego planu rozwoju, brak planów zagospodarowania przestrzennego i tak naprawdę coraz większe oddzielanie się władzy od mieszkańców. Czy to nie wystarczy że władza w tym mieście powinna się zmienić ?? Niekoniecznie zmiana osoby prezydenta, ale może zmiana zastępców, dyrektorów. Może czas postawić na ludzi z pomysłami, inwesncją .... Może. Poczekamy do 21.11. A mój głos dopiero się skrystializuje przed wyborami. Poczekam i popatrzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www czy Rysiu jeszcze nie zauważyl IP: *.173.30.91.tesatnet.pl 23.09.10, 20:32 że już dawno dostał od mieszkańców Poznania CZERWONĄ KARTKĘ ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackx Re: czy Rysiu jeszcze nie zauważyl IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 20:45 Jaką czerwoną kartkę? Sam się przecież na ten urząd nie wybrał. I jeśli mieszkańcy Poznania będą chcieli to albo go wybiorą albo i nie. Dodatkowo inni mu bardzo w tym pomagają. Kogo wystawiły partię albo stowarzyszenie "My Poznaniacy". Co jeden to mniej znany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje zadanie Re: Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to mia IP: 188.33.174.* 23.09.10, 20:36 Nawet nie czytam. Panu Grobelnemu już dziękujemy. Szanowny Panie Prezydencie, nie jest Pan z zawodu Prezydentem, na ten zaszczyt należy sobie zasłużyć. Niestety zbyt długo ogłupiał Pan ludzi w Poznaniu. Ja Panu już dziękuje i wierzę, że zrobi tak większość mieszkańców Poznania. Premier też już Panu podziękował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto IP: *.lexell.com.pl 23.09.10, 20:44 zeby nie wiem jak wyborcza szczekala i tak Grobelny wygra. To nie miasto dla dredow na rowerach, warczacych dziennikarzy mIchnika i graficiarzy brudzacych elewacje. Mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni. Grobelny, rob swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to mia IP: 95.108.68.* 23.09.10, 21:05 Dla takich jełopów jak ty również nie jest to miasto. Weż swego guru,podetrzyj mu dupsko i idzta w Polske budować cyntra handlowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to mia IP: *.lexell.com.pl 23.09.10, 21:17 ty nawet nie podcierasz sobie dupy, smierdzielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to mia IP: *.173.30.91.tesatnet.pl 23.09.10, 21:11 aleś się popisał matołku, kolejny beton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to mia IP: *.lexell.com.pl 23.09.10, 21:23 no nie, utwierdzacie mnie, ze jednak lepiej niech rzadzi dalej Grobelny. Mam nadzieje,ze szybko sie wyprowadzicie z miasta, na ktore tak plujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to mia IP: 95.108.68.* 23.09.10, 22:37 Jełopie Grobelny to nie miasto. Mało tego Grobelny to nawet nie mieszkancy. Bier guru i za Bug Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: wiem czego się spodziewać i dlatego mówię NIE 24.09.10, 07:53 cfalek napisał: > wiem czego się spodziewać i dlatego mówię NIE Jednak wybory mają charakter pozytywny, czyli na kartce do głosowania nie będzie pytania: "jakiego prezydenta byś nie chciał". Wybór będzie dotyczył sytuacji zgoła odwrotnej, a idę o zakład, że większość potencjalnych wyborców dotąd zna tylko jednego kandydata, nietrudno zgadnąć kogo. Nawet jeśli wkrótce poznają kilka innych nazwisk, to do programów i różnic między nimi - dotrze już niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
cfalek mówię TAK, dla Jacka Jaśkowiaka 24.09.10, 11:06 Tym sposobem powiem nie Ryszardowi. Cieszę się, że jest apolityczna, bezpartyjna alternatywa. Mam nadzieję, że będzie traktowana krytycznie np. przez osoby takie jak Ty, Jednak liczę też na odrobinę wyrozumiałości, bo kamera to jest coś do czego trzeba przywyknąć. poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,8418157,Chce_zostac_prezydentem__by_ratowac_centrum.html Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: mówię TAK, dla Jacka Jaśkowiaka 24.09.10, 22:11 Świetnie zrozumiałem Twój post i intencje za pierwszym razem. Niepokoi mnie jednak coraz bardziej popularna inicjatywa głosowania "przeciw" [komukolwiek]. To chyba nie jest konieczne, skoro jest dobra alternatywa. Takie głosowanie "przeciw" oznacza skupianie większej uwagi na tym, aby przypadkiem nie postawić krzyżyka w nieodpowiedniej kratce, aniżeli na tym, w jakiej kratce jednak powinien się znaleźć. Chyba niesłusznie, skoro kandydatów będzie kilku. Jestem pewien, że się rozumiemy. Co do krytycznego myślenia... uważam je za zaletę. Jeśli tylko mieści się w odpowiednich ramach. Staram się bardzo nie stosować żadnych argumentów personalnych w swoich postach, jeśli zaś krytykuję - to za decyzje, ich efekty, dokonywane wybory, priorytety, rzadziej za poglądy, a nawet wówczas nie jest to krytyka "ostateczna", jestem otwarty na rzeczowe argumenty. Także po to zarejestrowałem się na tym forum. Tak więc pan Jacek ma u mnie póki co klauzulę najwyższego uprzywilejowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Szkoda tylko, że tak słabo go widać IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.10, 16:20 W zasadzie nigdzie się nie pokazał, a i My Poznaniacy są dość bierni w kampani. Grobelnego wszędzie pełno, wywiady z Ganowiczem - nawet o PiSie się więcej mówi niż o starcie w wyborach My Poznaniaków. Trzeba coś z tym zrobić jeśli chcecie być wogóle zauważeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cba na fb widac - przesylaj linki IP: *.icpnet.pl 25.09.10, 16:49 sęk w tym że kampania się nie zaczęła, a taką mamy upartyjnioną rzeczywistość, że media się nimi zajmują czy jest kapania czy nie. stawiam na to, że skuteczniej przekona wyborców inny wyborca, zwłaszcza, że trzeba trochę edukacji, by ktoś nie przeraził się pojęciem np. uspokajania ruchu, albo zrównoważony rozwój www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1189641757959&ref=mf był w wtk, informacje można było znaleźć w każdej gazecie - nie jest źle, a w trakcie kampanii będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam. Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 21:57 Jeszcze raz mało mu. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskamartucha06 Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto 23.09.10, 22:14 Pan Ryszard może i kocha to miasto tzn. ciepłą posadkę ale to miasto nie kocha Pana Ryszarda Rysiu Time to say goodbay!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Mieszkańcy Poznania kochają Pana Prezydencie... 23.09.10, 23:24 Nie mam najmniejszych wątpliwości, że Pan wygra i dobra koniunktura Poznania będzie trwała kolejne lata. Nasze miasto stoi przed największą szansą od stuleci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Mieszkańcy Poznania kochają Pana Prezydencie. IP: 95.108.68.* 24.09.10, 08:17 Przestań pić bo alkohol zaciemnia ci rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto 24.09.10, 00:22 Moi drodzy Poznaniacy. Mieszkam w tym mieście od urodzenia i takiego zastoju w rozwoju , jak za rządów Grobelnego, nie pamiętam. Jeżeli jeszcze raz go wybierzecie, to ja się z Poznania wyprowadzam. Nie wiem gdzie, może do prężnie rozwijającego się Wrocławia, może do Krakowa, ale tu razem z Grobelnym nie pozostanę. Ludzie otwórzcie oczy ! Ten człowiek robi wszystko, co robi, głównie dla siebie a nie dla nas i dla miasta !Trzeba wreszcie zerwać stare, skostniałe i zachowawcze układy. Poznaniowi jest potrzebny drugi, silny, oddech a nie rządy Prezydenta i radnych, którzy myślą głównie o sobie. Nasze miasto, stolica wielkiego regionu, umiera. Trzeba nowych ludzi by to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto 24.09.10, 00:30 Dodam, że zaczyna mi to przypominać dożywotnie rządy Putina, Breżniewa, Kimirsena, Kimdzongila oraz Castro. Panie Grobelny. Czas zająć się rodziną, może nawet wnukami, jakimś hobby. Wytrawny polityk, musi wiedzieć kiedy odejść a Pana czas już się skończył.Nie ma Pan pomysłów na Poznań. Czas oddać władzę tym, którzy je mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto IP: *.icpnet.pl 24.09.10, 02:21 Precz z Grobelnym!!! Precz z Grobelnym!!! Precz z Grobelnym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Grobelny kandyduje czwarty raz: Kocham to miasto IP: *.icpnet.pl 24.09.10, 10:52 Gdyby rzeczywiście kochał to miasto a nie siebie to by zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER z miłości do miasta RG powinien iść na emeryturę IP: *.spray.net.pl 24.09.10, 13:51 prosimy o rachunek sumienia i bilans opieprzania się, można było zrobić o wieeeele więcej, za czasów RG przestaliśmy być miastem o najwyższych zarobkach w kraju, a przez wiele lat byliśmy na pierwszym miejscu. Do tego staliśmy się miastem brudnym, zaniedbanym i rozjeżdżanym przez auta. RG na emeryturę! Odpowiedz Link Zgłoś