Dodaj do ulubionych

Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była ni...

22.10.10, 10:30
Mam nadzieję, że zarzuty zostaną postawione lekarzom. I dostaną odpowiednie wyroki wraz z zakazem wykonywania zawodu.
Obserwuj wątek
    • Gość: sybilla ksiądz walczy o swoją owieczkę IP: *.lo8.wroc.pl 22.10.10, 10:35
      jak nieporadna to narodzi narodu i będą chrzty ,komunie i śluby.a wiadomo głupi naród uległy i dobrze się nim manipuluje!czy naprawdę każdy musi mieć dzieci?Tylko one na tym cierpią.z dwojga złego wolę sterylizację opóźnionej kobiety niż dramat dzieciątka!!!
      • Gość: myśl a może wolisz eutanazie własnej osoby!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.22.* 22.10.10, 11:05
        nikt nie ma prawa decydować o drugiej osobie, ty również
        • bezzebnypirat Naprawde tak sadzisz? 22.10.10, 14:42
          To dlaczego w takim razie MUSZE jezdzic w pasach bezpieczenstwa i nie moge np wciagnac nosem gory koksu?
          • Gość: Ja Lekarzom należy się medal. IP: 178.73.49.* 23.10.10, 08:51
            Za troskę o niepełnosprawnych.
            • Gość: arcyszwak Jakby Polska była pełna małych Szwaków tobyśmy mie IP: 193.238.180.* 23.10.10, 11:40
              li prawdziwy raj. Byłyby jako te cherubinki...
        • Gość: misiek Re: a może wolisz eutanazie własnej osoby!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 22:32
          Taaa jałowej krowy nikt w katolickim domu trzymać nie będzie...
        • Gość: malva Re: a może wolisz eutanazie własnej osoby!!!!!!!! IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 23.10.10, 02:20
          no wlasnie, a ta kobieta moze.....
        • Gość: l Re: a ksiądz może decydować???!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 09:10
      • Gość: Olesław Re:Jak zwykle BARANY górą, strzyża trwa! IP: *.chello.pl 22.10.10, 11:07
        Po tylu porodach, każdy kolejny może być śmiertelny! Księży to nie interesuje kto będzie wychowywać te dzieci które już są. Ludzie trochę rozumu! Dostajecie polowę wiedzy a resztę jej zasępuje nauka kościoła. Ciemnota i zabobon. Kościół do tej pory wierzy ze Ziemia jest płaska a Karol Darwin robił rozważania teoretyczne! Tfu na taką 2000 letnią stałość i tradycję (pomijając że to nieprawda bo Kościół swoje zasady zmienia regularnie ale ponieważ fąłszuje historię udaje ze nic nie zmieniał).
        • Gość: Hildegarda Re:Jak zwykle BARANY górą, strzyża trwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:56
          Akhem ... Kościół nigdy nie wierzył, że ziemia jest płaska... no, ale to trzeba troszke poczytac ...
    • Gość: Alza Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: 91.208.10.* 22.10.10, 10:36
      A ja własnie uważam, że powinno się im jeszcze pogratulować pomysłu. Jakoś nie mam ochoty utrzymywać "nieporadnej" życiowo baby, która rodzi dzieci, choć bieda aż piszczy.
      • Gość: ona Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 10:54
        zgadzam sie z przedmowca najlepiej narodzic ,a pozniej niech sie Panstwo martwi ,szkoda dzieci tylko :/
        • Gość: ja kobieta Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 11:42
          Ta nieporadna koieta powinna miec psychologa, (madrego) zeby ja zachęcił jeszcze do zabiegu i powinnna dac zgodę na sterylizację nieporadni zyciowo ludzie nie mogą płodzić dzieci bez opamiętania szkoda mi tych tysięcy głodnych zaniedbanych nie daj Bog wykorzystanych dzieci w patologicznych rodzinach taka jest prawda niestety nie chowajmy glowy w piasek..
          • Gość: gość Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.10, 14:12
            > Ta nieporadna koieta powinna miec psychologa, (madrego) zeby ja zachęcił jeszcz
            > e do zabiegu i powinnna dac zgodę na sterylizację nieporadni zyciowo ludzie nie
            > mogą płodzić dzieci bez opamiętania szkoda mi tych tysięcy głodnych zaniedban
            > ych nie daj Bog wykorzystanych dzieci w patologicznych rodzinach taka jest praw
            > da niestety nie chowajmy glowy w piasek..

Gdyby nie bylo takich sadystek jak ty znecajacych sie nad slabszymi nie byloby tez patologicznych rodzin, bo ludzie nie byliby terroryzowani i wyzyskiwani przez bogatszych i mogli zyc godnie! Czyli ciebie ty zakalo trzeba usunac z tego swiata, bo jestes chora na umysle sadystka bez empati.
          • Gość: jowisz Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.du.xdsl.is 22.10.10, 14:58
            Ja proponuje tobie kim jestes on czy ona zebyscie sami sie wykajstrowali a jeszcze wczesniej wasze matki jak by sie wykajstrowali to bylo by mniej takich debilow ........A ona chciala sie bzyknac i bzyknela sie.....
          • Gość: jowisz Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.du.xdsl.is 22.10.10, 14:58
            Ja proponuje tobie kim jestes on czy ona zebyscie sami sie wykajstrowali a jeszcze wczesniej wasze matki jak by sie wykajstrowali to bylo by mniej takich debilow ........A ona chciala sie bzyknac i bzyknela sie.....
            • ateofi Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była 23.10.10, 15:11
              Jasne, a Ty może zajmiesz się jej dziećmi i będziesz na nie płacił, bo ja nie mam ochoty, żeby moje podatki szły na bezmózgich pasażytów.
      • Gość: fiubzdziu zgadzam sie IP: *.marketing-house.pl 22.10.10, 12:32
        dobra robota, panowie lekarze!
        • Gość: gość Re: zgadzam sie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.10, 14:18
          > dobra robota, panowie lekarze!

Zapomniales sie podpisac, doktorze Mengele!
    • kropa8 Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była 22.10.10, 10:37
      Powinna sie cieszyć a nie skarżyć....taka wspaniała matka a gdzie ma reszte dzieci?.Moje zdanie nie sztuka narodzic dzieci jak królik tylko wychować i wykształcic Media rozdmuchały mają pożywke do pisania o dupie maryni.
      • Gość: powodzenia przeczytaj jeszcze raz swój post i pomyśl IP: 217.153.22.* 22.10.10, 11:03
        jeśli nie pomogło to przeczytaj jeszcze raz swój post i pomyśl, jeśli nie pomogło to przeczytaj jeszcze raz swój post i pomyśl.......
        • Gość: marek Re: przeczytaj jeszcze raz swój post i pomyśl IP: *.amazon.com 22.10.10, 11:10
          ty zrob dokladnie to samo
      • Gość: gosc Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 22.10.10, 11:41
        szkoda tylko tych biednych dzieci ,ktore i tak juz mają bardzo cięzki start w tym cięzkim zyciu czy o tym ktos pomyslal .Zgadzam sie z opinią ze nie sztuka urodzic i skazac na poniewierkę ,trzeba jeszcze zapewnic godne warunki do godnego zycia
        • Gość: wojtek Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.superkabel.de 22.10.10, 20:04
          racja - godne zycie to wartosc bezdyskusyjna. tylko nie mylmy dostatku z godnoscia. zyc godnie mozna tylko szanujac drugiego czlowieka - takze tego slabszego
      • kajmanik Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była 22.10.10, 12:51
        kropa8 - 10/10!!!!
      • Gość: gość Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.10, 14:17
        > Powinna sie cieszyć a nie skarżyć....taka wspaniała matka a gdzie ma reszte dz
        > ieci?.Moje zdanie nie sztuka narodzic dzieci jak królik tylko wychować i wyksz
        > tałcic Media rozdmuchały mają pożywke do pisania o dupie maryni.

Mialem taka nauczycielke w podstawowce, psychopatke. W szostej klasie zostawiala masowo chlopcow, oblewala ich z matmy. Raz jednego zawolala przed klase i na oczach wszystkich sciagnela mu majtki, bo na wuefie dziewczynki sie poskarzyly, ze zaglada im pod sukienki.

Przewaznie zostawiala takich ktorzy byli w okresie przekwitania, mi sie upieklo bo bylem rok mlodszy od rowiesnikow.

Kim ty ku... jestes, zeby zgrywac sie na boga i decydowac kto ma prawo miec dzieci i ile? Z kad ty mozesz wiedziec, co za ludzie z nich wyrosna? Moze z twojego wychowywanemu zimno i bez milosci jedynaka czy jedynaczki wyrosnie jakas zakala, jezeli w ogole masz dzieci w co watpie.
        • dixtar74 Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była 22.10.10, 14:32
          > Przewaznie zostawiala takich ktorzy byli w okresie przekwitania, mi sie upieklo
          > bo bylem rok mlodszy od rowiesnikow.

Chłopie, jak ty już w podstawówce byłeś w okresie przekwitania, to ile masz teraz lat??? Musisz być stary jak Nabuchodonozor! A jeśli nie wiesz, czym różni się okres pokwitania (dojrzewania) od klimakterium, to jesteś żywym dowodem na to, że lepiej mniej mądrych dzieci, niż więcej głupich :)
        • Gość: kropa8 Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 14:43
          Błedny tok rozumowania jestem matką a TY dzieciakiem pokrzywdzonym ale juz nie wiem czy to była nauczycielka czy nauczyciel...raz piszesz on drugi raz ona.Ciekawe w szóstej klasie okres przekwitania ?z biologią widzę tez masz na bakier.Wytłumczę Ci to jak chłop krowie na miedzy ,tak to jest moje zdanie...po sterylizacji nie zajdzie w ciąże ...nie ma aborcji,nie ma dzieci porzuconych,nie odda do DD.
          • Gość: burro Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: 85.222.116.* 23.10.10, 03:48
            kropa8

>Wytłumczę Ci to jak chłop krowie na miedzy ,tak to jest moje zdanie...po ste
            > rylizacji nie zajdzie w ciąże ...nie ma aborcji,nie ma dzieci porzuconych,nie o
            > dda do DD.

A lekarze(?) dostaną wyroki mądralo. I słusznie
    • Gość: kazio Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.10, 10:42
      zapominasz, ze lekarze to swiete krowy
    • odies sterylizacja w takich warunkach jest koniecznością 22.10.10, 11:09
      a ja dziękuję lekarzom za rozsądek, którego wraz z rozumem brakuje i matce i ojcu. bieda aż piszczy ale tępych katolików przybywa. skoro nie są w stanie wychowywać potomstwa na mądrych i wartościowych ludzi to może by ich ubezwłasnowalniać ? sierocińce pękają w szwach, ale biedotę stać... ech szkoda gadać
      • Gość: Violetta 2 Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn IP: *.uz.zgora.pl 22.10.10, 12:26
        Ja też dziękuję lekarzom za mądrą decyzję. Pani Violetta urodziła już ośmioro dzieci, spośród których pierwszą czwórkę wychowała siostra jej pierwszego męża. Gdyby zaszła po raz dziewiąty w ciążę mogłaby umrzeć i czwórka "drugich" dzieci zostałaby sierotami. Ludzie, myślcie!
        • Gość: ;-( Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 22:55
          Starsze i tak juz były w domu dziecka bo mamunia robiła Różyczkę a teraz wyczuła że można nowego newsa dać dziennikarzom i pieniędzy wyciągnąć trochę ot i głupota nobilitowana Super lekarze!!!!
      • anaruk11 sterylizacja w takich warunkach jest konieczna ? 22.10.10, 13:48
        bieda az piszczy? w takim razie biednych sterilizować bo tak! bo są głupi a bogatych klonujmy!
        Pomagałes kiedyś tym ludziom ? zamiast pie...c glupoty...
        • Gość: Abba Re: sterylizacja w takich warunkach jest koniecz IP: *.ghnet.pl 23.10.10, 09:07
          Mniej chodzi o biede a bardziej o niewydolnośc wychowawcza.
      • Gość: big Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn IP: *.polkowice.vectranet.pl 22.10.10, 14:19
        zgadzam sie z przedmowca!
      • Gość: kaja Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn IP: 81.190.13.* 22.10.10, 14:28
        Jeśli by nie dokonali sterylizacji z pewnością kobieta by była znów w ciąży. Nikt nie zadaje sobie pytania, czy chciałby byc w przyszłości na miejscu tego dziecka, kolejnego, które nie ma szans na "normalne" dzieciństwo!!!!Ludzie!!! Są sytuacje, kiedy należy podjąć za kogoś decyzje.Tak jak w tym przypadku!
        • andreski Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn 22.10.10, 14:40
          Życzę ci, żeby któregoś pięknego dnia, za Ciebie i parę innych wypowiadających się tu osób, ktoś podjął decyzję, że już nie jesteście potrzebni.
          • Gość: Abba Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn IP: *.ghnet.pl 23.10.10, 09:07
            Tej pani za rozród już podziękujemy.
      • Gość: m Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn IP: *.pools.arcor-ip.net 22.10.10, 16:24
        Nie wiem czy chcialabys trafic w rece chirurga, ktory lepiej wie co Ci potrzebne, a co nie i nie pyta Cie o zdanie.

Nie mowie, ze sterylizacja to w przypadku tej pani nie bylo dobre rozwiazanie, jestem generalnie zdania, ze takie cos powinno byc proponowane kazdej wielodzietnej rodzinie z problemami, ale najpeirw trzeba z tymi ludzmi porozmawiac, wytlumaczyc im co to jest i dlaczego jest to dla nich korzystne.

Bez pytania to to jest podstepne ciezkie okaleczenie ciala i koniec.
      • zoregon Re: sterylizacja w takich warunkach jest konieczn 23.10.10, 12:10
        zgadzam sie z postem , powinni wiecej sterilizowac takie mamuski co tylko rodza a nie dbaja o dzeci

> a ja dziękuję lekarzom za rozsądek, którego wraz z rozumem brakuje i matce i oj
        > cu. bieda aż piszczy ale tępych katolików przybywa. skoro nie są w stanie wycho
        > wywać potomstwa na mądrych i wartościowych ludzi to może by ich ubezwłasnowalni
        > ać ? sierocińce pękają w szwach, ale biedotę stać... ech szkoda gadać
    • Gość: ggrt Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.chello.pl 22.10.10, 11:35
      ta kobieta wcześniej porzuciła kilkoro dzieci
      zobaczymy co będzie z różyczką jak umrze jej ojciec, czy znów matka jej nie zostawi
      • rembka Re: odrobina zdrowego rozsadku 22.10.10, 11:51
        Chodzi o rekompensate finansowa. P. Wioletta powie, ze jest na krawedzi samobojstwa, bo nie czuje sie stuprocentowa kobieta, a przeciez chcialaby (a ktoby nie chcial) miec jeszcze kilkoro takich cudownych stworzonek, zeby sie plataly po domu. Dzieci sie nie licza, liczy sie a) zasada nie ingerowania w swiete zycie p. Wioletty, no bo przeciez jakby lekarzom uszlo plazem, to by wszystkie kobiety tak sobie sterylizowali, nie?, b) zeby bylo glosno w mediach i zeby paru pismakow i politykow moglo udawac sprawiedliwych i swietych. Dobro dzieci narodzonych nie ma tutaj zadnego znaczenia, bo to nie daje takiego rozglosu jak wrzask o zyciu poczetym, niepoczetym ale potencjalnie poczetym, fenomenalny status spoleczny p. W, ktora jest teraz slawna i wszyscy sie chca jej rodzina opiekowac, a moze jeszcze forsa wpadnie.
    • amanasunta Zwolennikom tych ,,lekarzy'' proponuję ... 22.10.10, 12:03
      dobrowolną sterylizacje metodami ,,naturalnymi'': ucięcie lub kołkowanie.
      • Gość: laubzega Re: Zwolennikom tych ,,lekarzy'' proponuję ... IP: 66.90.104.* 22.10.10, 19:10
        Ci "lekarze", tym razem, postanowili w pełni dopasować się do definicji konowałów.
    • Gość: dg Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 12:11
      a ja popieram lekarzy, czasem trzeba pomoc bezmyslnym ludziom, ktorzy za nic nie radza sobie w zyciu i rozmnazaja sie bez opamietania. A nastepnie mamy coraz wiecej tzw ,,uposledzonych" obywateli , ktorzy mieli straszne dziecinstwo i sami nie potrafia sie oderwac od tej biedy i beznadziei. Spojrzmy prawdzie w oczy. Ja nie chce placic i pracowac na takie rodziny. Nie trudno splodzic dzieci, ale juz trudniej je wychowac i zarobic na utrzymanie.
      • Gość: xnonorx Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.static.entel.pl 22.10.10, 12:43
        > a ja popieram lekarzy, czasem trzeba pomoc bezmyslnym ludziom, ktorzy za nic ni
        > e radza sobie w zyciu i rozmnazaja sie bez opamietania. A nastepnie mamy coraz
        > wiecej tzw ,,uposledzonych" obywateli , ktorzy mieli straszne dziecinstwo i sam
        > i nie potrafia sie oderwac od tej biedy i beznadziei.

Mhm, jak najbardziej. Nie będą później pisać durnych/bezmyślnych uwag świadczących o mentalności bohatera "świata wg Kiepskich". To jest swojego rodzaju ułomność którą należy eliminować dokładnie w proponowany przez dg sposób.
    • pinya Pan prokurator i prawo 22.10.10, 12:47
      tak mnioskuję z tekstu, że pan prokurator mial już wyrobioną opinię ( i decyzję), a ktoś po prostu pomieszal mu szyki.
      Nawet jeśli się komus wydaje, że ta kobieta nie powinna mieć dzieci, to prawo jest prawem i trzeba go przestrzegać, a tu zostalo złamane. Taki już ten świat jest, że każdy z nas może być uznany przez system za "upośledzonego" tylko dlatego, że jest ubogi, a różnie w życiu bywa. Czy mozna nam wówczas odbierać dzieci i nas sterylizować? Czy bieda czyni nas gorszymi rodzicami?
      • Gość: Konował Re: Pan prokurator i prawo IP: 172.30.23.* 22.10.10, 13:01
        Do Pinya - droga istoto jak zwykle nic nie rozumiesz, nie chodzi o to że jest biedna, ale o to że bezmyśnie produkuje dzieci, których nie jest w stanie wyżywić. Macieżeństwo to nie produkowanie dzieci, macieżyństwo to miłość i odpowiedzialność. Najgorzej gdy dzieci są traktowane tylko jako produkt uboczny!
        • Gość: xnonorx Re: Pan prokurator i prawo IP: *.static.entel.pl 22.10.10, 13:11
          > Do Pinya - droga istoto jak zwykle nic nie rozumiesz, nie chodzi o to że jest b
          > iedna, ale o to że bezmyśnie produkuje dzieci, których nie jest w stanie wyżywi
          > ć. Macieżeństwo to nie produkowanie dzieci, macieżyństwo to miłość i odpowiedzi
          > alność. Najgorzej gdy dzieci są traktowane tylko jako produkt uboczny!

Cały problem polega na tym, że w każdej chwili np. taki konował może zostać uznanym za produkt uboczny/nieszczęśliwy, bo zawsze się znajdzie ktoś mądrzejszy czy bogatszy, który uzna, że życie konowała jest zbyt okrutne i bezwartościowe, żeby mógł płodzić dzieci i dla ich dobra konowała należy wykastrować.
      • Gość: Violetta2 Re: Pan prokurator i prawo IP: *.uz.zgora.pl 22.10.10, 13:45
        Do Pinya. "Prawo jest prawem", ale czasem bywa paradoksem i należy ustosunkować się do niego w miarę możliwości elastycznie. Lekarze okazali się przewidujący, bo następna ciąża groziłaby śmiercią, a czwórka już żyjących dzieci pozostałaby sierotami. Ta pani spełniła aż nadto swój "obywatelski" obowiązek rodząc aż ośmioro dzieci. Miała dużo szczęścia, bo czwórka "pierwszych" dzieci została bardzo dobrze wychowana przez siostrę pierwszego męża. Ma więcej szczęścia niż...rozumu.
        • Gość: poleautora Re: Pan prokurator i prawo IP: 66.90.104.* 22.10.10, 18:59
          > Do Pinya. "Prawo jest prawem", ale czasem bywa paradoksem i należy
          > ustosunkować się do niego w miarę możliwości elastycznie.

Co takiego?
          Kpisz czy o drogę pytasz?

Nawet jeśli prawa nie znasz to za jego łamanie
          powinnaś siedzieć albo płacić.

Przestrzeganie prawa to żadna łacha, to obowiązek!

I nie ma nawet mowy o tym by jakiś cywil dostawał
          licencję na "elastyczne ustosunkowanie się do niego"
          gdyż w jego głowie stworzyło ono "paradoksy.

Jeśli tak było, że lekarze zauważyli rzekomy paradoks, który stworzyło
          prawo, to znaczy, że je znali.
          To bardzo mocno świadczy na ich niekorzyść.

A pan prokurator niech już lepiej nie kombinuje, czy prawo stosuje
          się do biednej wielodzietnej rodziny ale już nie stosuje do "lepszych"
          gdyż zamożniejszych lekarzy.

Do odbierania dzieci to sąd się spieszył jak do pożaru, a do osądzenia lekarzy,
          ludzi być może z jego kasty, to pan prokurator powłóczy nóżkami jak sparaliżowany.

> Lekarze okazali się przewidujący,

Nikt tu nie prosił ich o ten rodzaj przewidywania i samowolne regulowanie
          czyjejś rozrodczości. Bez łachy. Natomiast świetnie by było, gdyby
          nauczyli się postępować zgodnie z prawem (nie tylko ze swoim)

> bo następna ciąża groziłaby śmiercią, a czwórka już żyjących dzieci
          > pozostałaby sierotami.

Czy naprawdę tak wielu z was dotknął wtórny (?) analfabetyzm,
          czy może czytacie wpisy bez czytania samego artykułu?

Toż artykuł jest właśnie o tym, że znacznie lepszy od was ginekolog,
          stwierdził, że nie było żadnego zagrożenia życia!

Polskie prawo nie daje lekarzom prawa, ani do przymusowego
          zapobiegania czyimś ciążom, ani do stosowanie sterylizacji
          jako przymysowej metody zapobiegania im.

Ani lekarze ani nikt inny nie są upoważnieni do tworzenia praw dla siebie.

Jak możecie coś komentować nie zapoznawszy się z artykułem
          albo z obowiązującym prawem? Jak wam nie wstyd?
          • Gość: ichi51e Re: Pan prokurator i prawo IP: *.acn.waw.pl 23.10.10, 13:29
            sama sie nauczy czytac - opinia lekarza byla ze w momencie dokonywania zabiegu sterylizacji byla ona zbedna bo nie bylo zagrozenia zycia.Lekarz sie nie wypowiadal na wypadek ewnetualnej ciazy, jego opinia dotyczyla momentu przeprowadzania zabiegu. I rzeczywiscie lekarze wykastrowali babe zawczasu, przewidujac ze nastepna ciaza sie zdazy. Z tego co pamietam kobita byla niezdolna wychowawczo i odmawiala uzywania antykoncepcji.
      • Gość: Abba Re: Pan prokurator i prawo IP: *.ghnet.pl 23.10.10, 09:11
        nie bieda ale niewydolnośc wychowawcza. Ci ludzie dzieci wychowywac nie potrafia, nie potrafia zadbać o siebie nie mówiąc o dzieciach.
    • Gość: relentless Re: bez pomocy państwa dawno by juz zdechli IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.10, 13:16
      państwo ma więc prawo zapobiegać nadprodukcji bezwartościowego gówna
      • Gość: głos rozsądku Re: bez pomocy państwa dawno by juz zdechli IP: *.as.kn.pl 22.10.10, 14:15
        W USA kobiety mające więcej niż troje dzieci mają możliwość podwiązania jajowodów na koszt państwa.
        Jeśli ktoś nie daje rady finansowo utrzymać rodziny może skorzystać z takiej propozycji.
        Znam osoby, które własnie tak zrobiły i są szczęśliwe, wychowały i wykształciły dzieci i doczekały się wnucząt.
        Ta Pani powinna raczej podziękować lekarzom za przysługę, jako matka powinna już czuć się spełniona- teraz czas się zająć wychowaniem swoich pociech.

PS

Chyba, że chciała pobić rekord Guinnessa w ilości urodzonych dzieci.
        • Gość: plum Re: bez pomocy państwa dawno by juz zdechli IP: 66.90.104.* 22.10.10, 19:08
          > W USA kobiety mające więcej niż troje dzieci mają możliwość podwiązania
          > jajowod ów na koszt państwa.

A ich mężowie? Mogą sobie uciąć penisa na koszt państwa,
          żeby juz nie robić dzieci, także tych przypisanych innym tatusiom?

Tu jest nie o USA tylko o Polsce. Zauważyłeś to?

Widać, że nie rozróżniasz dobrowolnej możliwości od nielegalnego przymusu, "głosie rozsądku".
          Jakże inaczej mogłoby ci się wydawać, że te sprawy mają ze sobą jakiś związek?

W USA są tacy, którzy mają po więcej niż 3 dzieci i jakoś nikt im cichaczem
          nie podwiązuje jajowodów ani nie kastruje.

Słyszałeś coś o tym ostatnio?

p.s. Zdechnąć to może pies albo czyjś "głos rozsądku".
    • j230 Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była ni... 22.10.10, 14:07
      Prawo obowiązuje każdego .Lekarze powinni iść do więzienia.W naszym kraju lekarze uważają że szpitale i pacjenci są ich własnością. żapominają o tym że lekarz jest służącym pacjenta a nie odwrotnie.Lekarze są na utrzymaniu podatników.
      • Gość: qwerty Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: 78.8.145.* 22.10.10, 14:27
        > Prawo obowiązuje każdego .Lekarze powinni iść do więzienia.W naszym kraju lekar
        > ze uważają że szpitale i pacjenci są ich własnością. żapominają o tym że lekarz
        > jest służącym pacjenta a nie odwrotnie.Lekarze są na utrzymaniu podatników.

1. ZOZ'y są właśnościa lekarzy w takim samym stopniu jak moją i twoją, w końcu to włałsność publiczna najczęściej
        2. Lekarz nie jest służącym pacjenta, tak samo jak policjant nie jest służącym obywatela którego chroni. Obie te grupy nie są też na utrzymaniu podatników. Bycie na utrzymaniu oznacza pewien stopień zależności, natomiast w przypadku tzw. "budżetówki" podatnik ma gó...o do powiedzenia. Bezimienni podatnicy, w tym lekarze, potulnie płacą haracz Państwu, które dysponuje tzw. przymusem państwowym ( jest to zatem raczej opłacanie się a nie utrzymywanie). Państwo może sobie natomiast zgromadzone pieniądze wydać jak chce i na co chce, a podatnik nic do tego nie ma. Między innymi wydatkami, Państwo płaci również lekarzom i to tylko tym pracującym w publicznej służbie zdrowia. Jeśli zatem wydaje Ci się, że lekarz jest twoim sługą to masz nierówno pod sufitem. Zresztą powiedz tak jakiemukolwiek lekarzowi, gdy będziesz w potrzebie. W najlepszym przypadku po prostu Cię oleje, a jak trafisz na kogoś kto nie lubi słuchać takich "kozaczków" to skończysz marnie... :)
        • Gość: ola Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.11.vie.surfer.at 22.10.10, 20:14
          w glowie mi sie nie miesci, ze mozna napisac taki komentarz.
          • Gość: qwerty Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 06:32
            A co dokładnie Ci się nie podoba?
    • voiceinthedesert Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! 22.10.10, 14:09
      Dam dwa przykłady. Dentysta w Krakowie, wyglądający jak nastolatek, mało nie złamał mi karku na fotelu podczas wyciągania zęba. Był to jakiś zbuntowany sadysta, który wstrzyknął mi wodę zamiast znieczulenia. Wbijał instrumenty dentystyczne celowo w ranę. Gdyby to było gdzie indziej, wstałbym i go znokałtował. Kto miałby rację? You tell me! W Polsce, te rzeczy (aberracje) zdarzają się codziennie! Wszystkie moje skargi na tego "lekarza" były bez skutku. Drugi przykład, w klinice krakowskiej, gdzie lekarz "dziwił się, że kręcę głową z powodu strasznej migreny". Też miałem chęć trzasnąć go w mordę. Naturalnie, nie dał mi znieczulenia ... tylko kazał wstrzyknąć trochę wody. Dodam, że gdy zatrułem się nieomal śmiertelnie, kupiwszy indyka w sklepie gdzie panie nigdy lady nie myją, czekałem w Krakowie cztery godziny na karetkę pogotowia. Gdy przyjechała, zaczęli leczyć mnie nie na żołądek, ale na system neurologiczny, bo "wygląda Pan zdenerwowany czekaniem". To jest świńska służba zdrowia postkomunistyczna, hitlerowska i stalinowska, nie polska! Niestety inaczej nie umiem tego wytłumaczyć. Totalny brak szacunku dla osoby chorego. I nie dziwię się, że tą panią sterylizowano niepotrzebnie. Zrobili to z ekstremalnego braku szacunku dla pacjenta!
      • Gość: gość Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.10, 14:23
        Kurwa, takie przypadki sie mnoza. Mi lekarz zanim wbil igle kroplowki (na zapas, zeby juz byly gdyby trzeba bylo kroplowke podwiesci!) do zyly pomacal jej czubek palcami! Gdybym nie lezal bez sily na noszach to bym go poplul. Na szczescie doszlem do siebie i predko ucieklem z tego obozu zaglady, jednak w miejscu uklucie reka bolala mnie tydzien i zrobil sie tam siny skrzep krwi!
        • Gość: rozsądna Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 15:30
          Skoro leżałeś bez siły na noszach to rozumiem, że byłeś w cieżkim stanie, a skoro tak, to widocznie warto było na zapas wkłuć się i w razie pogorszenia stanu gdzie liczą się nie raz sekundy, wstrzyknąć odpowiedni lek lub podwiesić kroplówkę. Gdyby tego nie zrobiono, a doszłoby do tragedii, rodzina zapewne skarżyłaby szpital za niedopełnienie obowiązków, a wtedy ten brak wkłucia stałby się numerem jeden w tabloidach. A od jednego ukłucia krzywda Ci się jak widać nie stała.

Co do tematu, to apeluję do wszystkich, którzy sugerują zwolennikom tej decyzji dokonać samodestrukcji. TU NIE CHODZI O ZABIJANIE tylko o zapobieganie kolejnej ciąży! Używając gumek i pigułek antykoncepcyjnych też zabijacie?! Co za zacofanie. Owszem, kobiecie powinien wytłumaczyć ktoś (psycholog), że powinna się poddać takiemu zabiegowi i na tym powinno skupiać się uwagę. Niestety do tego nie doszło, a lekarze wzięli na siebie odpowiedzialność za przyszłą ciążę. Bo wątpię, że byliby w stanie wytłumaczyć kobiecie, żeby więcej nie zachodziła, bo może się to dla niej tragicznie skończyć. A wtedy oskarżano by lekarzy o brak działania, gdy jeszcze można było coś zrobić. Po prostu jest burdel w systemie.
          • apodemus Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! 22.10.10, 16:32
            Gość portalu: rozsądna napisał(a):

> TU NIE CHODZI O ZABIJANIE tylko o zapobieganie kolejnej
            > ciąży! Używając gumek i pigułek antykoncepcyjnych też zabijacie?!

Pewna moja była znajoma, osoba niebywale religijna, całkiem serio twierdzi, że prezerwatywa zabija dzieci nienarodzone. Obawiam się, że jej pogląd nie jest tak odosobniony, jak się wydaje. Przykre, ale prawdzie.
        • Gość: aska Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! IP: *.chello.pl 22.10.10, 15:45
          ale sobie gdybacie:))))))
          • Gość: rozsądna Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 16:06
            Aska, a jak mają myśleć lekarze? Jak myślą tylko o tym co teraz, to im się zarzuca krótkowzroczność, a jak pomyślą za bardzo do przodu, to się mówi, że gdybają. I tak źle i tak niedobrze...
            • Gość: aska Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! IP: *.chello.pl 22.10.10, 21:47
              nie lekarze gdybaja tylko ci wyżej forumowicze.
        • Gość: ... Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 23:00
          ty debilu następnym razem niech cię nie ratują :-)
      • Gość: gość gość Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! IP: *.chello.pl 22.10.10, 23:42
        a jaki inters miał lekarz aby Cię złośliwie znieczulać solą? Nie znam lekarza, który lubi jak mu pacjent na fotelu skacze i musi za nim biegać. Po drugie łatwiej jest w gabinecie podać znieczulenie bo są gotowe ampułki niż szukać soli czy wody do wstrzyknięć po szufladach...szkoda zachodu! :)

Jak się przychodzi z mega wielkim stanem zapalnym to znieczulenie nie ma prawa zadziałać...każda mądra książka czy ulotka Ci to powie...

a podejrzewam zdrowego zęba nikt Ci nie usuwał :)

Złota zasada "zęby trzeba myć" i wtedy nie musisz nic usuwać i nikt nie będzie złośliwie Cię kuł dźwignią czy kleszczami!

a jak widać masz takie szczęscie, że trafiasz tylko do złośliwych lekarzy - czyli albo masz tyle szczęścia albo z Tobą coś nie tak...bo ja trafiam na samych fajnych. Miałam też dwie 8 zatrzymane dłutowane i jakoś nikt mi soli nie podawał zamiast znieczulenia
      • wietke Re: Wielu lekarzy w Polsce to zgraja łotrów! 23.10.10, 17:11
        ani mi nie mów mojego starego znajomego po wylewie ułożyli zimą przy kaloryferze -to sobie teraz wyobraż-gira cała spalona
        albo podobny przykład u dentysty-dentystka do asystentki -<daj mu to>czyli co dostał z igły ale wodę a w dodatku ujebała mu zęba zamiast wyrwać tłumacząc się że ma zęby jak koń-To niech sobie następnym razem najpierw zajrzy w gębę a potem się za to bierze -a skapnął się czemu że woda albo coś innego bo mówił że go bolało a gdy poszedł do innego dentysty nawet nazwisko Borowicz miał to tamten go znieczulając powiedział że skoro teraz nic nie czuje to znaczy że został zrobiony w bambuko bo po tak krótkim odstępie wizyt powinien też czuć troszkę ból bo nowe znieczulenie już tak dobrze nie działa-norma
    • halgac Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była ni... 22.10.10, 14:32
      Lekarze to ludzie wyedukowani i dobrze wiedzą co trzeba zrobić. Jest pewne, że nie chcieli skrzywdzić tej kobiety. Więc o co chodzi!
      • Gość: equivox Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: 66.90.104.* 23.10.10, 00:13
        A biegły profesor, który edukował takich lekarzy sam jest wyedukowany gorzej
        od nich?
        Proponuję czytać przed pisaniem, to będzie wiadomo o co chodzi.
    • ateofi Może to zabrzmi ostro, ale 22.10.10, 15:18
      w przypadku tej bezmyślnie rozmażajacej się i niezaradnej kobiety to dobre rozwiązanie. Przecież ona ma już chyba 7 dzieci, którymi nie potrafi się zająć i jest ciągle pod nadzorem opieki społecznej. A ten staruch, jej mąż to bez pracy był, ale dzieciaka spłodził. Po prostu rewelacja, a potem to z moich podatków takie rodziny są utrzymywane i tylko biedę przekazują z pokolenia na pokolenie.
      • czarnyptasior Re: Może to zabrzmi ostro, ale 22.10.10, 16:09
        Jak jesteś odważny idź do jakiegoś cygańskiego getta i sterylizuj.Spełniają oni wszystkie wymienione przez ciebie warunki.Powodzenia !
        • Gość: zuza ja chetnie wykastruje wszystkich Cyganów IP: *.marketing-house.pl 22.10.10, 16:39
          oj, chetnie!
          • Gość: kapral Re: ja chetnie wykastruje wszystkich Cyganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 22:01
            Dobrze kąbinujerz! :D
    • Gość: gosc Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.home.aster.pl 22.10.10, 16:02
      ale z ciebie balwan
    • czarnyptasior Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była ni... 22.10.10, 16:06
      Ja się pytam .Czy pani Alicja Tysiąc została wysterylizowana ? W jej przypadku byłby to zabieg ratujący życie.
      • Gość: BeeM P. Tysiąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 17:11
        o ile pamiętam to nie. przy poprzedniej ciąży lekarze odmówili jej podwiązania jajowodów, bo sterylizacja jest w Polsce nielegalna ;)
    • wlody1 Sex 22.10.10, 16:29
      Powinni nagrać swój seks i wystawić na YouTube -to byłby Hit!!!!
      Oczywiscie byłby spokój gdyby nie głupie pismaki z Szamoni-Oni z wszystkiego zrobią sensację.
      A ta Pani jest przecież niepełnosprawna umysłowo i pewnie nie do końca wie co się stało-a stało się dla Niej dobrze...Przecież Ona i tak nie pamięta swoich dzieci-a każde dziecko ma prawo do Matki.
    • andreski Eugenika 22.10.10, 16:33
      Wiecie co oznacza to słowo? Jak nie wiecie to sobie poszukajcie. Wszyscy ci tutaj, ktorzy napisali że " ...trzeba było podjąć decyzję za tę osobę", czy inne takie barbarzyństwa, właśnie pokazali na swoje prawdziwe oblicza. Zwolenników eugeniki i zamordyzmu. Totalnej, państwowej kontroli. "Nowego wspaniałego świata".
      Polecam im ku uwadze, opowiadanie Philipa K. Dicka "Przedludzie" (The Pre-Persons, 1974), bo w końcu do tego to prowadzi.
      • Gość: Violetta2 Re: Eugenika IP: *.uz.zgora.pl 22.10.10, 17:05
        Widzę, że masz problemy ze zrozumieniem. Nie tylko zresztą Ty. Lekarze nie wysterylizowali zdrowej kobiety. Wysterylizowali kobietę, która pomijając "drobny" fakt, iż nie zajmowała się czwórką "pierwszych" dzieci to wysterylizowali kobietę CHORĄ, której następna ciąża groziła śmiercią.
        • andreski Re: Eugenika 22.10.10, 17:50
          Widzę, że ze zrozumieniem to Ty masz duży problem. Ja pisze o prawie do wolności, a Ty powtarzasz bełkot eugeników właśnie. Że oni wiedzą lepiej! Chcesz mi urządzać świat? A ja ci mówię, wypier....alaj!

To tak jakby ktos odgórnie uznał, że Ty nie nadajesz się do niczego innego tylko do lupanaru, z powodu Twojej niskiej ineligencji.

Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8550047,Biegly_podtrzymuje_opinie__sterylizacja_byla_nielegalna_.html#ixzz136QM3x3X
          Więcej... http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8550047,Biegly_podtrzymuje_opinie__sterylizacja_byla_nielegalna_.html#ixzz136QM3x3Xrollingpol.blogspot.com/
          • Gość: marek Re: Eugenika IP: *.amazon.com 22.10.10, 18:30
            Tu jednak udowadniasz, ze to ty nie rozumiesz o czym piszesz i sie osmieszasz ale oczywiscie idzisz w zaparte i sie upierasz ze masz racje - postawa typowa dla mniej rozgarnietych.
          • Gość: Albin Siwak Re: Eugenika IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 01:20
            Nie używaj słów typu "lupanar", bo im się pomyli z lunaparkiem. Najbardziej śmieszy mnie w tej dyskusji, że te bezmózgi same byłyby pierwszymi kandydatami do odstrzału w wielkim eksperymencie wujka H.
      • Gość: gonti Re: Eugenika IP: *.pila.vectranet.pl 22.10.10, 21:54
        widać,że to element,kogo bronisz,gości na zasiłkach do których wszyscy dopłacaja ? ciekawy jestem ile im dajesz w zyciu codziennym
        • andreski Re: Eugenika 22.10.10, 21:59
          Bo ? Jakieś argumenty, czy tylko powielanie pierdół z gazety?
      • Gość: Cbart78 Re: Eugenika IP: *.services.v-private.net 23.10.10, 01:07
        Jasne najlepiej na robic na potegę dzicie i nie interesowac sie ich przyszłością. Powinni sterylizować wszystkich pijaczków dziciorobów ( kobiety i mężczynz ) alternatywne rozwiazanie to w dyby i przymusowa praca na utrzymanie spłodzonych dzieci.
    • e_wok To ta sama rodzina? 22.10.10, 16:37

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7897570,Walczyli_o_mala_Roze__zapomnieli_zadbac_o_zwierzeta_.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f137384fd58e02f&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=21&width=120

• janiken Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była ni... 22.10.10, 18:21
      I dobrze zrobili. pewnie mieli powód. Zaden kretyn nie zrobil by tego dla sportu. Kretyni są tylko Ci co tworzą wokół tego niepotrzebna wrzawe. Bravo dla lekarzy!
      • Gość: WTK Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.devs.futuro.pl 23.10.10, 10:25
        Skąd ta pewność? Niezależnie jednak od tego co było i jakie były intencje lekarzy, sterylizacja była nielegalna, bo nie służyła ratowaniu życia. Tyle w temacie.
    • Gość: realista Brawo lekarze.Stop patologii.Ratujmy dzieci. IP: *.ust.tke.pl 22.10.10, 19:18
      Osoby chore psychicznie , nie potrafiące się zająć sobą, osoby miewające stany depresji zagrażające zdrowiu ich potomstwa, nie powinny mieć możliwości prokreacji.Często czytamy o dzieciach mordowanych,wykorzystywanych w różny sposób,dzieciach nie posiadających normalnego domu.Nie dopuśćmy do tego,aby tworzyć małym niewinnym istotom piekło na ziemi.Brońmy małe dzieci, ich prawa do szczęśliwego dzieciństwa.Dziecko nie może być tylko po to, aby wyłudzać świadczenia socjalne.
      • Gość: Albin Siwak Re: Brawo lekarze.Stop patologii.Ratujmy dzieci. IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 01:22
        i Żydzi. I Polacy. Sieg Heil.
    • Gość: lubicielka Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.47.186.91.dynamic.wobline-ip.de 22.10.10, 19:22
      mirkrup , a co ty wiesz o tej kobiecie? Wiesz np. , że miała kilka cesarek i że kolejna ciąża (która niechybnie byłaby za 3 miesiące) mogła zakończyć się rozerwaniem macicy ( gdyby do tego doszła zeszłaby z tego świata w 15 minut, a karetka do wsi jedzie pół godziny jesli JEST). Wiesz w jakich warunkach te dzieci zyły ZANIM na gwałt przed przyjazdem telewizji sąsiedzi posprzątali tam, wymalowali i znieśli niezbędne do przedstawienia sprzęty? Człowieku, pogadaj z nogą stołową, bo niewiele masz do powiedzenia
      • Gość: anna Re: Biegły podtrzymuje opinię: sterylizacja była IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 19:34
        Skończcie pisać o tej kobiecie.Robi mi się juz niedobrze jak ja widzę.Wszyscy muszą jej pomagac,ponieważ nie jest w stanie nawet mieszkania posprzątać.Powinna jeszcze więcej urodzić biednych dzieci,tylko co później?Państwo utrzyma,no pewnie bo musi.A ona bezkarnie zyje nie biorąc żadnej odpowiedzialności za swoje dzieci.
    • elisseo o co ten hałas? 22.10.10, 20:11
      I co w tym złego,że kobieta zapewne korzystająca ciągle z opieki społecznej nie będzie namnażała dzieci,które potem tylko by cierpiały biedę? Kto będzie utrzymywał takie dzieci?Przecież nie rząd. Może ci co tak teraz pomstują? Wiadomo,że taka kobieta nie zgodzi się na taki zabieg. Biednym dzieciom wszyscy współczują tylko jakoś nie teraz nikt się nie zastanowi.
      Jesteście hipokrytami. Zakłamane społeczeństwo. Biedę trzeba powstrzymać jak się nie da uświadomić.Porozmawiajcie z pracownikami socjalnymi,ile sie nagadali takim kobietom.
      • Gość: gość portalu Re: o co ten hałas? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.10, 23:15
        Kobietom!? - jejku trzeba być bardzo wyposzczonym, żeby takie bezmuzgie paszczury nazywać kobietami - przecież to obraza kobiecości
      • Gość: duren ja Re: o co ten hałas? IP: *.perr.cable.virginmedia.com 23.10.10, 11:55
        o rany w tym kraju (mojej ojczyznie) nic sie nie zmienilo i nie zmieni sie nigdy, ludzie czy wy nie widzicie ze oddzielacie sie od " gorszej reszty"? nawet zwierzeta opiekuja sie kazdym w stadzie... to straszne ze tak duzo polakow nie posiada inteligencji emocjonalnej... ta "druga" ktora jest tz. cfaniactwem (a nie zadnym IQ) to posiada wielu z nas i pelni jestesmy dobrych rad i zlotych srodkow... kazdy ma prawo do zycia i decydowania o samym sobie a przede wszystkim o swoim ciele, rodzinie itd itp. wszyscy jestesmy tacy sami nie zalezy to od wielkosci portfela czy pojemnoscia umyslu... to nie chodzi o litosc ani o realne patrzenie na sprawe tylko o szczerosc i samokrytycyzm. jestesmy spoleczenstwem dojrzalym ... czy moze tworem ktory stworzyl stalin po tym jak wymordowal wiekszosc ludzi myslacych i madrych tych ktorzy by potrafili budowac kraj a nie dzielic ludzi na "klasy"...smutne ale prawdziwe...
        panstwo ma obowiazek zadbac o kazdego z nas nie wazne kim jestesmy czy "mnozycielami" czy wspanialymi ludzmi klasy sredniej czy ludzmi "bogatymi".
        • ateofi A to głupoty opowiadasz! 23.10.10, 12:30
          o rany w tym kraju (mojej ojczyznie) nic sie nie zmienilo i nie zmieni sie nigdy, ludzie czy wy nie widzicie ze oddzielacie sie od " gorszej reszty"? nawet zwierzeta opiekuja sie kazdym w stadzie... to straszne ze tak duzo polakow nie posiada inteligencji emocjonalnej... ta "druga" ktora jest tz. cfaniactwem (a nie zadnym IQ) to posiada wielu z nas i pelni jestesmy dobrych rad i zlotych srodkow... kazdy ma prawo do zycia i decydowania o samym sobie a przede wszystkim o swoim ciele, rodzinie itd itp. wszyscy jestesmy tacy sami nie zalezy to od wielkosci portfela czy pojemnoscia umyslu... to nie chodzi o litosc ani o realne patrzenie na sprawe tylko o szczerosc i samokrytycyzm. jestesmy spoleczenstwem dojrzalym ... czy moze tworem ktory stworzyl stalin po tym jak wymordowal wiekszosc ludzi myslacych i madrych tych ktorzy by potrafili budowac kraj a nie dzielic ludzi na "klasy"...smutne ale prawdziwe... panstwo ma obowiazek zadbac o kazdego z nas nie wazne kim jestesmy czy "mnozycielami" czy wspanialymi ludzmi klasy sredniej czy ludzmi "bogatymi".

Tu nie chodzi o dzielenie ludzi na klasy, czy lepszych i gorszych, ale o zwykłą odpowiedzianość za swoje czyny. Dorosła kobieta powinna być w stanie ocenić, że nie stać jej na bezmyślne rodzenie dzieci, ponieważ nie może zapewnić im ani należytej opieki, ani wykształcenia, ani nawet jedzenia i ubrań. I nie zgadzam się, że Państwo ma dbać o "mnożycieli", bo oni mają głęboko w dupie, że na nich pracuje reszta społeczeństwa, m.in. moje podatki idą na opiekę społeczną, która pilnuje takich rodzin. Bardzo chetnie biorą, ale nie dają nic w zamian i przysparzają cieprpienia własnym dzieciom, które potem obserwują i uczą się niezaradności życiowej i pasożytnictwa. Społeczeństwo obywatelskie, to przede wszystkim takie, które świadomie podejmuje decyzje i PONOSI ICH KONSEKWENCJE. W przypadku tej rodzinki, rodzice nie są ani odpowiedzialni ani tytm bardziej świadomi i zaradni, a konsekwejce ponosiły wyłącznie ich dzieci.

• Gość: duren ja Re: A to głupoty opowiadasz! IP: *.perr.cable.virginmedia.com 23.10.10, 12:45
            kumam, jasne, sterylizujmy jak leci
            • ateofi Re: A to głupoty opowiadasz! 23.10.10, 12:56
              Gość portalu: duren ja napisał(a):
              kumam, jasne, sterylizujmy jak leci

Wystarczy jak im sie odetnie zasilki. To na dobry poczatek, wtedz sami przestana sie mnozyc, jak zobacza, ze kolejne dziecko nie wyludzi swiadczen socjalnzch.
      • Gość: Dr Boczek Re: o co ten hałas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 13:00
        Niech cie nie obchodzi czy będą cierpiały biedę, jak się będą ubierały i czy będą miały komórki. To jest ich decyzja. Ty możesz się taplać w kasie i mieć osrane życie a oni mogą miec biedę i być najszczęśliwsze na świecie. Won!
        • ateofi Re: o co ten hałas? 23.10.10, 15:59
          Niech cie nie obchodzi czy będą cierpiały biedę, jak się będą ubierały i czy będą miały komórki. To jest ich decyzja. Ty możesz się taplać w kasie i mieć osrane życie a oni mogą miec biedę i być najszczęśliwsze na świecie. Won!

W porządku , masz rację to ich wybór. Mogą sobie klepać biedę, ile chcą i płodzić po 10 dzieci pod warunkiem, że Państwo Polskie nie dołozy do nich ani złotówki z naszych podatków. Wtedy będą uczciwi wobec reszty społeczeństwa, które nie ma obowiązku płacenia za cudzą głupotę i nieumiejętność korzystania z prezerwatyw. Tylko niestety w większości przypadków jest tak, że takie rodziny płodzą dzieci nie mając ich za co wyżywić a potem w TV krzyczą, że im się należy lokal socjalny. Guzik im się należy. Mnie nigdy w życiu nikt nic nie dał! Na wszystko pracuję uczciwie, nawet leczę się prywatnie a z moich składek korzystają pijani kierowcy po wypadkach. Oszczędzam tez na przyszłą emeryturę, bo wiem że z ZUS dostanę grosze. Nie mam też roszczeniowej postawy wobec życia "bo mi się należy". Aha jeszcze jedno, pierwsze dziecko miałam 5 lat po ślubie, dopiero jak miałam ustabilizowaną sytuacjję finansową i mieszkaniową. I jak słyszę, że kolejna patologiczna rodzina na zasiłku jeszcze ma wąty to mnie krew zalewa.
      • aietes Problem by się skończył, gdyby zwolennicy socjalu 23.10.10, 16:23
        płacili większe podatki, przyjmowali do swych mieszkań dzieci takich patologicznych rodzin. Niestety, koszty takiego pochylania się nad maluczkimi ponoszą inni, podatnicy, czyli frajerzy, i ich dzieci i rodziny.
        • ateofi Re: Problem by się skończył, gdyby zwolennicy soc 23.10.10, 16:40
          aietes napisał:
          płacili większe podatki, przyjmowali do swych mieszkań dzieci takich patologicznych rodzin. Niestety, koszty takiego pochylania się nad maluczkimi ponoszą inni, podatnicy, czyli frajerzy, i ich dzieci i rodziny.

Wszystko jest fajnie jak problem nie dotyczy bezpośrednio Ciebie, tylko innych. Moje podatki są marnotrawione właśnie na takie rodziny, którfe dostając kasę za nic nie mają motywacji, aby spróbować jakoś poprawić swoją sytuację. Z czsem chcą tylko coraz wiecej i tak w kółko.
    • Gość: socjolog wiecej idiotow !!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 21:40
      potrzeba wiecej takich ja ta blac i jej uposledzone bachory - bedzie komu w europie kible sprzatac i finansowac Lichen i Swiatynie Opatrznosci Bozej
      • andreski Re: wiecej idiotow !!! 22.10.10, 22:05
        Uwielbiam takie teksty. Normalnie pełne miłości są :))). To do pogadania, kiedy zaczniecie mówić jak ludzie, a nie jak dzicz.
        • ateofi Re: wiecej idiotow !!! 23.10.10, 12:36
          andreski napisał:
          Uwielbiam takie teksty. Normalnie pełne miłości są :))). To do pogadania, kiedy zaczniecie mówić jak ludzie, a nie jak dzicz.

Komentary pryedmwcz faktycznie jest troche za ostry, ale niestety prawdziwy. Ciekawa jestem, ktore dziecko z tej rodziny bedzie wyksztalcone na tyle, zeby nie byc pracownikiem fizycznym za marne grosze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka