jerzy-pawlak 06.04.04, 14:49 No i bardzo dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mały Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 20:16 i całe szczęście! gdyby któraś z złodziejskich firm przejęła zarządzanie Grobelny by poleciał !!!! GWARANTUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 07:19 Oczywiście! Lepiej, żeby miasto okradał "swój" złodziej niż "obcy", prawda? Pewnie, że lepiej gdy podatki i wszystkie inne opłaty zostaja w mieście a nie zasilają budżet innej metropolii.Czy ta wygrana okaże się mniejszym złem pokaże czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: MPGM wygrał przetarg? IP: *.icpnet.pl 07.04.04, 06:22 To się jeszcze nie skończyło, pewnie ci co przegrali będą się odwoływać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q No i niech mi ktos k....wa powie, ze sie nie da !! IP: 195.20.110.* 07.04.04, 08:14 Jak sie chce to sie wszystko da. Zrobic przetarg na dzialki na Morasku zeby bylo git a dzialki kosztowaly 10% swej wartosci, zrobic przetarg na wymiane okien zeby cena byla git a dostawca nie stracil ... no i zeby MPGM wygral przetarg i Prezes (kumpel V-ce Przeydenta) byl zadowolony .... hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonina Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 09:13 Wbrew opinii większości lokatorów budynków o nierzetelności tego zarzadu. Trwają i się opasają, skutecznie obronili swoje synekury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkkkkkkkkkkkkk Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom IP: *.visp.energis.pl 07.04.04, 20:14 A nie pomyslałas o 400 pracownikach ktorzy mogliby stracic prace i znalezc sie na bruku w wypadku przegrania przetargu przez MPGM? Oczywiscie tej firmie mozna wiele zarzucic ale czesc z tych zarzutow nie ma racji bytu gdyz pieniadze wydziela miasto a mpgm jest tylko wykonawca woli zasiadajacych w zarządzie miasta poznania osłów z Grobelnym na czele. Moge cie zapewnic ze wiekszosc pracownikow tej firmy wbrew temu co mozesz sadzic wcale nie "kwiczy" z radości gdyz nie wiadomo jeszcze to tak naprawde ich czeka. Oczywiscie ciesza sie ze maja prace-przy czym mam na mysli szeregowych pracownikow a nie zarzad społki- bo ci sie zawsze ustawią- natomiast zwykli pracownicy zwłaszcza ci pracujacy na bomach zastanawiaja sie jakie kolejne absurdalne polecenia wyda im miasto za posrednictwem ZKZl- który zreszta od maja również bedzie spółką z o.o. z udzialem miasta poznan i bedzie powielał w zasadzie rzeczy które bedzie robił MPGM. Ale na pocieszenie moge dodac ze ta umowa to tylko 3 lata i zawsze mozna ja rozwiazac jesli MPGM sie nie sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom IP: *.crowley.pl 21.04.04, 20:43 > bomach zastanawiaja sie jakie kolejne absurdalne polecenia wyda im miasto za > posrednictwem ZKZl- który zreszta od maja również bedzie spółką z o.o. z > udzialem miasta poznan i bedzie powielał w zasadzie rzeczy które bedzie robił A skad te informacje ze ZKZL ma byc spolka od maja??? Grobelniak, Kruszyna i Flugello chcieli by tego ale mam nadziejke ze radni wykaza sie odrobina rozsadku i nie dojdzie to tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom IP: *.esus.pl 07.04.04, 21:21 Bardzo przykra informacja ponieważ stare komunistyczne nawyki pracowników tej instytucji nie należą do zadawalających. Załatwienie 1 sprawy zajmuje im ok.6 miesięcy w dobie komputerów i dobrej organizacji pracy sprawa taka powinna trwać ok 2 tygodni ale budżet płaci to pracownik olewa wszystkie terminy i udaje zapracowanego przez 1/2 roku przy jednej banalneju sprawie To skandal że taka instytucja wygrywa przetarg z takimi pracownikami i zarządcami którzy utrudniają a nie pomagają klientom tejże instytucji. Grobelny takich nioerobów preferuje i zatrudnia udając dobrego wujaszka MPGM to najgorsza instytucja pod słońcem z jaką miałam do czynienia nawet teklekomunikacja wysiada!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec MPGM-u Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 22:58 mieszkam w kamienicy miejskiej i nie chcę żadnej innej spółki ani firmy. MPGM nie jest może najlepszy ale jest od wielu lat. Wiem czego mogę się po nich spodziewać i kogo opierniczać . I tak niech zostanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: MPGM wygrał przetarg na zarządcę budynków kom 08.04.04, 10:19 Zgadzam się! W ogóle o "zarządzaniu" trudno mówić w kontekście MPGM. To jest firma z okresy liczydeł i lamp naftowych! I gdyby głupota mogła latać, to odleciałby nam zarząd MPGM-u baaaaaaaaardzo daleko............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv MPGM przegra :) IP: *.chello.pl 19.04.04, 22:36 Wygrał? Ofertą w której było wiele więcej błędów niż odrzucone przez miasto. Sprawa jest oprotestowana, ciekaw jestem dlaczego wyborcza przyjęła strategię strusia... może ktoś pofatygowałby się z dziennikarzy i zbadał tę sprawę? Jest ciekawsza niż te brudy, które wyciągano na firmy spoza Poznania! Odpowiedz Link Zgłoś