Gość: StanislawMackowiak IP: 195.94.213.* 08.04.04, 19:24 Oddajcie księdzom rzymsko-katolickim całe miasto i basta.I dorzućcie granat, żeby się rozerwali... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Re: Proces o Maltę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:23 Przecież te nieroby w przeszłości całą ziemię otrzymały, a nie zarobiły na nią. Teraz twierdzą, że im się coś należy, co gorsza w majestacie prawa. A fe. Mogliby się trochę popukać w główki i odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha, ha Re: Proces o Maltę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 20:54 Stasiu , Ciebie rozerwali wyborcy ! twoje poglądy podległy smutnej weryfikacji wyborczej z jeszcze smutniejszym wyniekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działk. Czesław Re: Proces o Maltę IP: *.icpnet.pl 09.04.04, 21:15 Stasiu, jestem starym działkowcem i nie dam sobie w kaszę dmuchać. Mieszkam tu już prawie 50 lat świetlicę nie raz już malowałem, jestem na wszystkich zebraniach z naszym panem mecenasem i w życiu nie przewprowadzę się do betonów. Nawet prezesowa twierdzi, że wygramy tą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieradny Wszędzie pełno Maćkowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 09:06 Panie Mackowiak, coś się tak pan rozpleniłes na forum. Skąd ta aktywność? Może to reaktywacja? Tylko nie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Litości!!!!!!!!!! Zajmij się Pan jakimś niegroźnym hobby, zbieraj Pan muszelki, etykiety zapałczane lub choćby tak banalnie - zostań filatelistą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...kowiak Re: Wszędzie pełno Maćkowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 21:49 filatelista to zbyt dużo , przeceniasz Maćkowiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działk. Czesław Re: Proces o Maltę IP: *.icpnet.pl 10.04.04, 22:02 Nie wiem co państwo chcecie od pana Maćkowiaka. Proponuję filatelistykę odstawić na bok i zająć się kwestią działek. Ta sprawa nie może przejść niezauważalnie, coś z tym trzeba zrobić. Pan Maćkowiak to bardzo mądry i inteligentny człowiek, a ten Królok to ... szkoda gadać. Ja jeszcze raz powtórzę: nigdy na czynszówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filatelista Re: Proces o Maltę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:32 Że co? Mackowiak to mędrzec? Filatelistyka to miłe hobby, jeno za trudne na jego nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Proces o Maltę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:40 co chcecie zrobić na Malcie z Maćkowiakiem? Plan został przyjęty przez Radę Miasta w czym pomoże wam Maćkowiak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Proces o Maltę IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.04.04, 08:47 Moim zdaniem sprawa jest prosta i oczywista - te tereny sie parafii naleza, bo to parafia jest ich wlascicielem - zgodnie z zapisem w ksiedze wieczystej. A ksiega wieczysta to niemal swietosc - wiec jedyne na co moga osoby zainteresowane innym werdyktem liczyc to np zamiana na inne grunty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty doktor Re: Proces o Maltę IP: *.icpnet.pl 11.04.04, 10:22 a moze bys dowiedzial sie skad sie wziely te tereny w posiadaniu kosciola... to co oni robia to juz nawet nie jest beszczelnosc, to plucie Polakom w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
krzyyy Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA 11.04.04, 11:18 i czy się to komu podoba czy nie trzeba zwrócić i zapłacić a to skąd właściciel ma te własność jest bez znaczenia jeśli wszedł w jej posiadanie zgodnie z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 11.04.04, 12:23 tereny o ktorych mowa, to nie wlasnosc kosciola. tzw. ksieza wyludzali i kradli naiwnym, lub latwo wierzacym. ta czarna mafia nigdy nie pracowala, bo pracy sie brzydzi, ale inni maja pracowac na nich chamskich nierobow i bufonow. chrystus majatkow nie potrzebowal, chociaz asceta nie byl, a bog o nich mowiac, by sie obrazil. czarna zaraza pragnie rzadzic swiatem i na to jej ,,zasoby,, a cholota niech placi i daje majatki. czarne bydlo lapy precz od polski, chamskie podle zlodzieje jestescie gorsi jak hitler i stalin razem wzieci... wam zlodziejom nic sie nie nalezy bo to wszystko co macie jest ukradzione potrzeba tylko dobrej woli i checi trybunalow by to udowodnic, ze wszystkie akty nadania to lipa i fikcja podtrzymywana przez politykow dla ,,wlasnej wygody,, - wiec czarne psy lapy precz od majatkow na ktore pokolenia pracuja bez waszego udzialu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.04.04, 15:44 Tak mnie zastanawia czy masz chociaz 1 dowod na poparcie bdzur, ktore wypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty doktor Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA IP: *.icpnet.pl 11.04.04, 13:58 ksiaza maja ta ziemie, bo w czasach zaborow Polakom nie mozna bylo kupowac ziemi. Poznaniacy sie zlozyli i kupili ziemie pod przykrywka kosciola, ale jak widac to juz nie jest wazne. wazne jest by napchac kiese i jezdzic jeszcze lepszymi samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franz nieanty Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 20:18 Anty doktor, Ty jestes rzeczywiście anty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ##1 Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 00:15 grunt jest własnością parafii. Ksiądz nikogo nie chciał wyrzucić , chciał unormować kwestię najmu , spisać umowy z symboliczną opłatą za korzystanie z terenu. Kilku debili się uparło i wymyślili że to oni są właścicielem ziemi, dlatego że są tam zameldowani. Nie dociera do nich, że meldunek nie jest aktem własności. Podobno ktoś wypełnił w urzędzie deklarację do naliczania podatku gruntowego i płaci, myśląc że to będzie dowodem na to że działka jest jego. Jaja takie wielkie jak Maćkowiak! Mieszkańcy mają dużo szczęścia że grunt jest Parafii a nie np. R.Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA ale nie ksiudza IP: *.crowley.pl 12.04.04, 10:00 >grunt jest własnością parafii. Ksiądz nikogo nie chciał wyrzucić , chciał >unormować kwestię najmu , spisać umowy z symboliczną opłatą za korzystanie z >terenu. Na poczatek za zlotowke a pozniej przypierzyli by takie oplaty ze hoho :) PRECZ Z KELEREM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franz Mąckowiak jak Lenin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 10:53 Czy to też jest głos p. Mackowiaka, on po tych granatach mówi wieloma głosami i wszędzie jest! Rozerwał się chłopak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA ale nie ksiudza IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.04.04, 15:46 Ty oczywiscie jestes ekspertem i dokladnie wiesz, jakie sa zamierzenia proboszcza owej parafii. A ja Ci powiem, ze nawet jesli tak zrobi - co Tobie do tego? Jego grunt, pobieranie oplate za wynajmowanie nie jest niczym niezgodnym z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA ale nie ksiudza IP: *.crowley.pl 12.04.04, 22:28 Jesli ukradne cos a pozniej prawo ustawie pod siebie tak ze to kradzieza nie bedzie to jak to nazwiemy ???? Zlodziejsto czy tez nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: PRYWATNA WŁASNOŚĆ JEST ŚWIĘTA ale nie ksiudza IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.04.04, 01:12 A komu niby parafia to ukradla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Proces o Maltę IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.04.04, 15:42 Skad sie wziely to nie wiem i to wazne nie jest. Wazne jest, ze przez kilkaset lat byla to wlasnosc kosciola, a i kosciol jest wpisany w ksiedze wieczystej. Wiecej faktow nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działk. Czesław Re: Proces o Maltę IP: *.icpnet.pl 12.04.04, 12:14 I niby teraz księża się obudzili, że to ich własność? Ja swojej nie oddam, należy mi się jak psu zupa, przez zasiedzenie. A pana Stasia M. bardzo cenię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Działkowicz Re: Proces o Maltę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 13:30 Panie Cześku! Mam dla Pana zupę, należy się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Proces o Maltę IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.04.04, 15:48 Do roku 1989 nie mozna bylo zrobic nic - z oczywistych wzgledow. Pozniej tez nie wszystko od razu bylo takie latwe. Jak pojawily sie mozliwosci - parafia upomniala sie o swoja wlasnosc. Tobie sie nalezy jak psu zupa? A niby czemu? To jak od kogos zaczniesz mieszkanie wynajmowac, zameldujesz sie tam, to tez uznasz, ze to Twoja wlasnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drugi Staś Nie lubie chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 08:17 Stasio nie krzycz! Tyś jest zwykły pieniacz i chuligan! Odpowiedz Link Zgłoś