Dodaj do ulubionych

Pustostany w odnowionych kamienicach

17.01.11, 20:03
tak tak przygotowanie przetargu na wynajem mieszkania to szalenie skomplikowany i długotrwały proces

Pani Gościńska w prywatnej firmie strzelałby 5 takich przetargów dziennie a jak nie to po tygodniu wyleciałaby z pracy.

Koleżanki P. Gościńskiej żerujące na pieniądzach podatników nie robią nic latami i byłoby tak pięknie gdyby te media nie węszyły wokół tak dynamicznego urzędu jeszcze bardziej dynamicznego miasta

urzędników wysłać na księżyc
Obserwuj wątek
    • szabelka_ciach_ciach Pustostany w odnowionych kamienicach 17.01.11, 20:16
      Porażające to gospodarowanie miejskimi mieszkaniami...

"Trzeba by, można by, a może by tak... a może siak..."
      "Poniżej pięciu lat pobytu w Poznaniu - ni majomprawa..."

Się czyta i się nie wierzy, że to naprawdę...
    • Gość: gość Re: Pustostany w odnowionych kamienicach IP: *.icpnet.pl 17.01.11, 22:42
      W kamienicy w centrum, w której od miasta wynajmuje biuro, 3-4 lata temu wyremontowano 3 małe mieszkania w suterenie. Nic nadzwyczajnego, ale wyglądało ok. W sam raz na mieszkania socjalne lub coś w tym guście. Nawet przy tym standardzie w jakim je remontowano, to musiało kosztować min. kilkanaście tysięcy. Przez 1,5 roku wszystkie stały puste, potem jedno znalazło lokatorów, a kolejne po dwóch latach od remontu. Do dziś 3-cie stoi puste, z oknami zabitymi płytą osb. Krew mnie zalewa jak słyszę, że w Poznaniu jest jakaś ogromna kolejka potrzebujących mieszkań socjalnych, że miasto musi kupować i budować nowe budynki getta dla nich, a tymczasem ile jest takich mieszkań, jak te pod moim nosem, które stoją puste. ZKZL i całe to towarzystwo z miasta kompletnie nie radzą sobie z mieszkaniami dla biednych, więc co tu oczekiwać, że będą potrafili efektywnie działać na rynku komercyjnym. Dla nich liczą się tylko ciepłe posadki i ich "praca" to ściemnianie, że coś robią.
    • Gość: zenek Re: Pustostany w odnowionych kamienicach IP: 95.108.69.* 17.01.11, 23:29
      Święta słowa...
    • Gość: RAUBER Re: Pustostany w odnowionych kamienicach IP: *.spray.net.pl 18.01.11, 05:49
      super! czyli na razie robi się mieszkania dla tych którzy płacą i chcą poprawić sobie standard?

a kiedy wreszcie zajmiecie się tymi którzy płacą ale nie stać ich na poprawę standardu? może ja mam swoich wypieprzyć na zbity pysk na bruk żeby w końcu dostali mieszkania z urzędu (bo całe życie byli bierni i żerowali na socjalu) a nie przesuwali się w tył na liście?

w Poznaniu prawda jest taka że jak się ktoś nie nadaje do jakiejkolwiek roboty a ma jakieś tam szczęście to idzie do urzędu i z takimi trzeba się użerać
      • Gość: RAUBER osiedla z kontenerów dla lokatorów kwaterunkowych IP: *.spray.net.pl 18.01.11, 06:01
        nie można wreszcie zająć się postawieniem osiedla kontenerów albo przyczep kempingowych i tam składować lokatorów kwaterunkowych? powiedzmy na ul Kobylepole, albo na Radojewo przy ul. Poligonowej, wówczas będą mieli motywację do zmian bo na razie to im wygodnie na czynszu regulowanym.
        • Gość: Annna Re: osiedla z kontenerów dla lokatorów kwaterunko IP: *.xdsl.centertel.pl 18.01.11, 15:28
          Nie wiem co za idiota wymyślił zasady wynajmu. Gnieździmy się w 5 w mieszkaniu komunalnym, rodzice i 3 dorosłych "dzieci" przed 30. Każdy z nas by chciał założyć rodzinę, wyprowadzić się na swoje. Kredytu nie dostaniemy, na lichwę u prywaciarzy, którzy mogą z dnia na dzień Cię wywalić nie mamy ochoty (nie po doświadczeniach znajomych, którzy remontowali już kilka mieszkań i za każdym razem właściciel jednak potrzebował mieszkanie "dla córki, syna itd.". Zostaje nam więc zostać z rodzicami. Stać mnie na utrzymanie mieszkania, pracuję, jestem porządnym człowiekiem....ale lokalu nie dostanę bo warunek jest taki, że należy zwolnić poprzedni lokal...czyli albo w 5 przenosimy się do nowego (co jest bezsensu), albo nic z tego.
          • Gość: RAUBER Re: osiedla z kontenerów dla lokatorów kwaterunko IP: *.spray.net.pl 18.01.11, 15:56
            Ja wiem że to zabrzmi chamsko, ale musisz zacząć zarabiać więcej tak żeby móc wynająć mieszkanie a nie czekać na przydział socjalny. Są ludzi którzy bez pomocy rodziców mają wykupione domy nie mając jeszcze ukończonych 30 lat. Kwestia postarania się o zarobki.

Jeżeli jest Was piątka dorosłych to dlaczego nie przeniesiecie się na większe mieszkanie wynajęte na rynku? O lokalu socjalnym możesz zapomnieć bo jak sama napisałaś jesteś porządnym człowiekiem a w tym kraju pomaga się penerom którzy zalegają z płatnościami i dewastują lokale (Nadolnik, Fabryczna) zamiast wypieprzyć ich pod most.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka