misiopatysio1 24.02.11, 17:38 Tja, a homologację też mają..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszekes Postrach piratów - nowe radiowozy 24.02.11, 17:47 Po co komendzie miejskiej takie szybkie samochody? Wszystkie powinna dostać drogówka Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: Postrach piratów - nowe radiowozy 24.02.11, 21:09 leszekes napisał: > Po co komendzie miejskiej takie szybkie samochody? Wszystkie powinna dostać dro > gówka Kiedy właśnie "drogówka" to jeden z wydziałów Komendy Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Gdyby tyle włżyli w porządek i bezpiecześntwo 25.02.11, 06:48 zamiast w to banalne łapanie za drobne przekroczenia prędkości byłoby lepiej, ale tu wynik jest niby "od razu" mniejsza z tym, że nawet jak złapiesz jakiś mandata raz na parę lat, to i tak olewasz te idiotyczne ograniczenia prędkości. Co innego, gdyby były jakieś realne. A takich miejsc, gdzie ograniczenia są pomocne jest w Polsce zaledwie kilka (choćby zakręt pomiędzy Żaganiem a Żarami).... Gdzie indziej to tylko ozdoby, przecież ani nie wypadniesz z drogi, ani nie stwarzasz zagrożenia, wręcz przeciwnie takie zagrożenie stwarza "ofiara" która wlecze się zgodnie z przepisami..... Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Policjanci to lenie, wolą suszyć zamiast pracować. 25.02.11, 06:51 I do tego to się sprowadza, prawdziwego pirata nie złapią, ani tego, który nie rozumie co to pierwszeństwo przejazdu, ani takiego co tamuje ruch bo ni umie włączyć się do ruchu. Tam ich nie ma gdzie ich potrzeba... bo "suszą" i mają wygodna prace, niby "efekty" a tak na prawdę to nic to do bezpieczeństwa nie wnosi, nawet odwrotnie bo taki szybki radiowóz prowadzony przez Policjanta stwarza dodatkowe zagrożenie, bo ścigając nie dość, że zmusza się delikwenta do niebezpiecznej jazdy, to jeszcze trudniej się jedzie "za" co parę filmów video w necie pokazywało..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyska Będą jeździć autostradą IP: *.icpnet.pl 05.03.11, 09:39 ... na pewno się pojawią na najbezpieczniejszej drodze w Wielkopolsce, czyli autostradzie A2. Wczoraj widziałem, jak srebrna Skoda SUPREB zatrzymała Fiata Pandę na wiadukcie nad autostradą (węzeł Komorniki) - tylko jakoś powodu nie widziałem, bo na pewno nie była to prędkość. Z resztą ulubione miejsce łapania na suszarkę, to właśnie ten wiadukt w kierunku Poznania - jest tam ustawiona bezsensowna 70ka... tam zagrożeniem jest tylko Policja parkująca na poboczu i samochody gwałtownie hamujące, które pojadą 90 zamiast 70. Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik A niby dlaczego? 24.02.11, 21:13 Dla mnie i Polonezy były postrachem. 90 km/godz. to nawet maluch wyciągał! Dla namierzenia np. 110 km/godz. wystarczy nawet Duży Fiat czy - z nowszych - np. Panda czy Brava. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimota Re: Postrach piratów - nowe radiowozy IP: *.icpnet.pl 25.02.11, 12:25 Np na kolpaki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Nowe radiowozy - sportowe alfy romeo 159 05.03.11, 09:48 Alfy? Gratuluję wyboru. Mieliśmy dwie w życiu, najbardziej awaryjne auta jakie znam - te auta zepsute się juz w katalogach i cennikach, zanim zejdą z taśm produkcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Nowe radiowozy - sportowe alfy romeo 159 IP: *.versanet.de 05.03.11, 10:31 Tutaj sie z Toba zgodze,POniewaz lepszego syfu nikt juz nie produkuje,oprocz Chinczykow ! Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Nowe radiowozy - sportowe alfy romeo 159 05.03.11, 10:49 A teraz masz rower za 5000, w ktorym ci lancuch przeskakuje... :) Ide wybic szybe w Traumino, moze mnie przewioza Alfetka na komende... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej 05.03.11, 12:12 bimota napisał: > A teraz masz rower za 5000, w ktorym ci lancuch przeskakuje... :) Gdy miałam rower za 1500 to co miesiąc wymieniałam połamane szprychy, zużyty napęd, przerzutki przestawały działać po przejechaniu pierwszych 1000 km a co 2 tys km pedały nadawały się do wyrzucenia, a ich wykręcenie wiązało się póżniejszą koniecznością gwintowania korby. Po roku ( przy przebiegu ok 10 tys) pękła mi rama w fabrycznym spawie. Teraz mi tylko łańcuch przeskakuje po przejechaniu 3 tys km i to przeważnie podczas deszczu. Życzę wszystkim nabywcom nowych alf tylko takich kłopotów jakie ja mam z moim rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lili Re: rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej IP: *.versanet.de 05.03.11, 14:14 Widze,ze jestes uparta Lili jak te Wasze POkrecone na Ratuszu! Powiedzialem Ci juz raz co masz zrobic,zeby to wyeliminowac i miec swiety spokuj.Wymien wreszcie to wolne kolo,bo tam lezy przyczyna i nie opowiadaj,ze deszcz jest tutaj winny.Jak jedziesz bez pedalowania to zapewne slyszysz terkotanie w tylnym kole,wiec w tym wolnym kole jest zapadka ze sprezynka,ktora Po nacisnieciu pedala automatycznie blokuje caly zestaw z choinka na sztywno i mozna ciagnac wtedy caly rower.Pewnie w jednym miejscu juz sie wyrobil karb i dlatego przeskakuje !Wymieniasz lancuchy,choinki i Bog wie co,ale wolne kolo to zostawiasz ciagle stare ! Koszt tego wolnego kola to kilkadziesiat zl. a radosc z jazdy bezproblemowej jest niezapomniana.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej 05.03.11, 15:19 Jakie "wolne kolo" ? Jakie "choinki" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Bimoty Re: rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej IP: *.versanet.de 05.03.11, 17:05 Bimku ! Wazne,ze fachowe osobe wiedza o co chodzi,Ty natomiast jako amator laik mozesz sie dowiedziec jedynie jak ladnie POprosisz co to jest choinka,konus lub wolne kolo !POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej 07.03.11, 00:16 No samych fachowcow tu mamy... Wolno ci tam te kolka trybia to i choinki sie tworza zapewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do bimoty Re: rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej IP: *.versanet.de 07.03.11, 00:35 Bimku ! Szukasz zaczepki,czy tez starasz sie byc dowcipnisiem z marnym efektem ! ? POzdrawiam Cie laiku fachowo! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej 07.03.11, 11:06 Dostosowuje poziom do twojego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do bimoty Re: rower za 5 tys - alfa za 50 a pewnie i lepiej IP: *.versanet.de 07.03.11, 11:21 No to jestes pyrasku cieniutki jak pajeczynka,skoro nie jestes w stanie wypracowac swojego ! Ladnie to tak odgapiac ? Odpowiedz Link Zgłoś