g0sciu 14.04.11, 11:32 ja za nadgodziny nie dostaje nic i nie znam nikogo kto by dostawal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzikowy Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:33 "propozycja rządu upokarza funkcjonariuszy" No to jesteśmy kwita. :) I tak przepłacają. Odpowiedz Link Zgłoś
buk_humor_dziczyzna kto za to zapłaci ? I dalczego to własnie podatnik 14.04.11, 11:36 Dlaczego z własnych podatków utrzymujemy sportowców. Nie rozumiem dlaczego młodzi, zdrowi ludzie są utrzymywani przez podatników. Nie wiem jak im nie wstyd. W końcu sport to taka sama działalność gospodarcza jak inna i powinna być samowystarczalna. Powiedziałabym więcej to działalność bardzo dochodowa. Dlaczego policja pilnuje bezpieczeństwa na stadionach za darmo tzn. za darmo dla branży sportowej bo przecież nie dla podatników A my durni Polaczkowie budujemy stadiony na EURO dla naszych milusińskich piłkarzy, fundujemy im lekarzy, najlepsze hotele, wyżywienie a oni udają, że coś robią. Biorą kupę kasy i żyją jak pączki w maśle. My wybudowaliśmy stadiony na EURO a bilety sprzedaje i na nich nieźle zarabia UEFA. To jest dopiero przewał. Ale zdaje się nikomu to nie przeszkadza. Skoro tak od zawsze było to tak musi być. I durny naród zamiast pomyśleć merda ogonkiem ze szczęścia, że utrzymuje kolejnych młodych, zdrowych pasożytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: kto za to zapłaci ? I dalczego to własnie pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:40 powinni 5zł brutto dostawać. Najpierw niech się nauczą wypisywać mandaty bez błędów, poprawnie wysławiać itd A poza tym to jak im się uczyć nie chciało i poszli do milicji to niech cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy a czy przywileje emerytalne tez was upakarzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:09 drodzy policjanci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don kichot Re: a czy przywileje emerytalne tez was upakarzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:30 a co ma piernik do wiatraka, drogi kolego ? to moze z uwagi na przywileje maja pracowac za darmo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: a czy przywileje emerytalne tez was upakarzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 13:17 Za darmo czyli 0zl za godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelacek Praca w policji to nie przelewki IP: *.lublin.mm.pl 14.04.11, 12:31 Wy uważacie, że oni idą na emeryturke i kokosy mają- po 15 latach jest zdaje sie 50% pensji, albo i mniej, a co do tych 3000zł. średnio miesięcznie to to zawyżają komendanci- normalny na wejściu ma niewiele ponad 1000złotych. Wyobrażacie wy sobie sześdziesięcioparoletniego policjanta na służbie? Weście sie zastanówcie. Ciekawe czy wielu z was chciałoby pracować, gdzie w każdej chwili na meczu mogą cie podpalić- zdarzały sie takie przypadki, rzucają w ciebie wybuchającymi pojemnikami z benzyną, kamieniami, cegłówkami, zastanówcie sie lepiej zanim coś napiszecie. Na naczelniczych stanowiskach jest tak, że jeśli nie zdążysz zrobić tego co powinieneś w te 8 godzin, to zostajesz w pracy- bez jakiejkolwiek rekompensaty, często drugie tyle (8 godzin). Wrazie alarmu musisz sie w kilka godzin stawić w jednostce niezależnie czy sie wali czy sie pali, czy śpisz czy nie- jest wezwanie- jedziesz do pracy. A i jeszce jedno- prosze nie mylić milicji z policją, bo to wielka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Praca w policji to nie przelewki 14.04.11, 13:06 Gość portalu: Lubelacek napisał(a): > > A i jeszce jedno- prosze nie mylić milicji z policją, bo to wielka różnica. Buhahahahahahahahahaha! :-))))) No toś chłopie teraz zarzucił dowcip roku, normalnie mało z krzesła nie spadłem :-))))) A co do właściwego tematu - ktoś wyżej proponował 5 zł na te nadgodziny - ja uważam, że i to za dużo dla tych naszych pożal się Boże policyjnych nieudaczników, bo policjantami ich nazywać to obraza dla prawdziwych policjantów, których można spotkać w innych, cywilizowanych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Praca w policji to nie przelewki 14.04.11, 13:29 > A i jeszce jedno- prosze nie mylić milicji z policją, bo to wielka różnica. Różnica jest czysto formalna. Ci sami ludzi, ta sama mentalność tylko pracodawca zmienił nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Re: Praca w policji to nie przelewki 14.04.11, 13:09 Z tym: 'sześdziesięcioparoletniego policjanta' to trochę ja nie wyobrażam sobie jakiegoś gościa bez wykształcenia pracującego w biurze (w kadrach) w Policji. Policja to nie tylko patrol w Parku, jak ludzie z doświadczeniem nie mają czego tam szukać to jest to przykre. W UK, policjant dostaje emeryturę dopiero jak skończy 55 lat(30 lat pracy dla pełnej emerytury), chyba, że przepracuje 30lat wcześniej (19lat start - 49lat emeryt! - można) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelacek Re: Praca w policji to nie przelewki IP: *.lublin.mm.pl 14.04.11, 13:33 U nas też dopiero po 30 latach pracy dostaje sie pełną emeryture. Prosze was nie udzielajcie sie, jak nie znacie pracy w policji od zewnątrz, bo ta jest dużo cięższa niż wam sie wydaje. Nie jestem policjantem, ale mam policjanta w rodzinie i wiem, że nie jest za fajne, jak niedzielny rodzinny obiad, a tu wezwanie do roboty, bo kibole jakieś burdy narobili i trzeba jechać. Prosze wymieniajcie w czym policjanci z prewencji- tacy sie zajmują wszystkimi imprezami masowymi są gorsi od tych z zachody Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Re: Praca w policji to nie przelewki 14.04.11, 22:02 Różnica jest jednak taka, że albo przepracują 30 lat albo skończą 55 lat by dostać cokolwiek. Pewnie praca w Policji jest łatwiejsza niż w hospicjum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly_emeryt Re: Praca w policji to nie przelewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 13:18 50% pensji po 15 latach pracy to wyzysk. Ja bede mail 30% pensji ale za to po 40 latach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Praca w policji to nie przelewki 14.04.11, 13:27 > Wyobrażacie wy sobie sześdziesięcioparoletniego policjanta na służbie? Weście sie zastanówcie. To samo mówią górnicy. A ty wyobrażasz sobie 60-cio letniego spawacza, budowlańca, szambonurka? A jakoś te zawody nie mają bonusów emerytalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: ja mogę za dychę pałować :) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 14.04.11, 12:24 '14 zł brutto za godzinę - tyle chce zapłacić rząd policjantom za nadgodziny podczas Euro 2012. Tyle, ile płaci się za pracę przy sprzedaży hamburgerów.' a która tyle płaci? która? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don kichot Re: ja mogę za dychę pałować :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:29 a zostac byc moze kaleka lub zginac za dyche tez chcesz , cymbale ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: kto za to zapłaci ? I dalczego to własnie pod IP: *.zone14.bethere.co.uk 14.04.11, 11:44 Chyba "Hożuf" powinno być poprawnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: kto za to zapłaci ? I dalczego to własnie pod IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 14.04.11, 12:26 bardzo śłuszne refleksje. jak do budowania stadionów, zapewniania bezpieczeństwa - to gospodarz mistrzostw, jak do zarabiania kasy na biletach i sprzedażny praw transmisji tv, reklam to organizacje sportowe, sportowcy też swoje uskubią... :D sprytne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeyor Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:39 heh dokładnie.spoconym q-tachem po czole a nie nadgodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 11:35 To dajesz się nieźle dymać, gratuluję podejścia, na pewno osiągniesz w życiu sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
warrsteiner kasa i igrzyska 14.04.11, 11:36 Tak to jest, gdy gołodupcy biorą się za organizację igrzysk :) Dobrze, że chociaż na te stadiony starczyło, chociaż po kilku meczach będą stały i niszczały. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki ;-) 14.04.11, 11:36 14 zł brutto za godzinę dla zwykłego sierżanta krawężnika po zawodówce to mało? Przecież studia były za darmo... Uczyć sie nie chciało ? haha Odpowiedz Link Zgłoś
buk_humor_dziczyzna Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki 14.04.11, 11:41 Problemem jest tu nie stawka tylko kto płaci. Jeśli płaci podatnik to to jest za dużo, jeśłi płaci UEFA, FIFA czy inne diabelstwo to mnie to nie obchodzi. Nawet uwazam, ze należy sie policjantom za pracę porzadne wynagrodzenie w końcu plkarzom za nic płacą dużo większa kasę Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki 14.04.11, 11:45 kolego praca w policji to służba...policjant podobnie jak ksiądz, lekarz powinien nastawić się na to by pomagać a nie zarabiać...przecież oni mają przywileje emerytalne...po 20 latach pracy mogą odejść na emeryture i dorobić w agencji ochrony jeśli im nie odpowiadają niskie zarobki....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b0b Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:48 ale zle oplacana sluzba to zle funkcjonujacy policjanci. Od zawsze tak bylo i nie tylko w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki 14.04.11, 12:22 To, zwalniać tych co źle funkcjonują: jak po 10latach im podziękują - bez przywilejów to kolejni się będą trochę bardziej starać ... a co to służba, a nie praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b0b Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:43 To zbyt duze uproszczenie. Oczywiscie, ze zlych pracownikow sie zwalnia ale niskie zarobki powoduja ogolnie niska jakosc pracy, a wszystkich badz wiekszosc trudno zwolnic. Problem w tym, ze do zle platnej pracy nie ma duzo chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki 14.04.11, 13:00 Mają niskie płace, gdyż mają wczesne emerytury: bez nich mieli by dwukrotnie tyle co mają teraz. Gdyż z tego samego budżetu mają płacone pensje co emeryci emerytury. Nie można podnosić pensji bez likwidowania emerytur(gdyż taki emeryt obciąża budżet policji tak samo jak pracujący policjant)! Za mało wydajni(za bardzo chorowici by pracować w Policji) zwalniać jest bardzo dużo zawodów, i miejsc pracy gdzie przy podobnym przekroju społecznym nikt nie choruje(jak jest zdrowy) Jak ktoś nie umie pracować(lub: jest głupi; leniwy; złośliwy; jest chamem), to mu nawet podwojenie pensji nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
buk_humor_dziczyzna Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki 14.04.11, 11:50 a sportowcy to praca czy słuzba, musza czy mogą. Musimy ich utrzymywac czy powinni utrzymywacs sie sami. Dlaczego z własnych podatków utrzymujemy sportowców. Nie rozumiem dlaczego młodzi, zdrowi ludzie są utrzymywani przez podatników. Nie wiem jak im nie wstyd. W końcu sport to taka sama działalność gospodarcza jak inna i powinna być samowystarczalna. Powiedziałabym więcej to działalność bardzo dochodowa. Dlaczego policja pilnuje bezpieczeństwa na stadionach za darmo tzn. za darmo dla branży sportowej bo przecież nie dla podatników A my durni Polaczkowie budujemy stadiony na EURO dla naszych milusińskich piłkarzy, fundujemy im lekarzy, najlepsze hotele, wyżywienie a oni udają, że coś robią. Biorą kupę kasy i żyją jak pączki w maśle. My wybudowaliśmy stadiony na EURO a bilety sprzedaje i na nich nieźle zarabia UEFA. To jest dopiero przewał. Ale zdaje się nikomu to nie przeszkadza. Skoro tak od zawsze było to tak musi być. I durny naród zamiast pomyśleć merda ogonkiem ze szczęścia, że utrzymuje kolejnych młodych, zdrowych pasożytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki IP: *.centertel.pl 14.04.11, 12:02 bez jaj...sportowiec osiąga sukcesy....ma dobre wyniki....zdobywa medale, strzela bramki...jest sławny....a zwykły mietek krawężnik z pałką w ręku co potrafi? bić pałką huliganów? jakie wyniki osiąga? 10 spałowanych kiboli na dzień? hahhahahaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
buk_humor_dziczyzna Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki 14.04.11, 12:09 Nie wazne co osiąga sportowiec wazne kto za to płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clint22 Re: kto nie chciał nosić teczki ten nosi woreczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:26 tobie nauka najwyrazniej nic nie dala, bo ciagle jestes ograniczony masowa histeria pt. hwdp . Odpowiedz Link Zgłoś
ahk4iepaiv8u lol 14.04.11, 11:37 Może trzeba było nie kupować nowiutkich SUVów i motocykli, co? Ile byście chcieli za stanie z pałą w ręku ? :-)))) Biedactwa jeszcze nie wiedzą kto tu kogo dyma.. Odpowiedz Link Zgłoś
buk_humor_dziczyzna Re: lol 14.04.11, 11:42 Ty zdaje sie też nie wiesz. Branża sportowa dyma PODATNIKÓW Dlaczego z własnych podatków utrzymujemy sportowców. Nie rozumiem dlaczego młodzi, zdrowi ludzie są utrzymywani przez podatników. Nie wiem jak im nie wstyd. W końcu sport to taka sama działalność gospodarcza jak inna i powinna być samowystarczalna. Powiedziałabym więcej to działalność bardzo dochodowa. Dlaczego policja pilnuje bezpieczeństwa na stadionach za darmo tzn. za darmo dla branży sportowej bo przecież nie dla podatników A my durni Polaczkowie budujemy stadiony na EURO dla naszych milusińskich piłkarzy, fundujemy im lekarzy, najlepsze hotele, wyżywienie a oni udają, że coś robią. Biorą kupę kasy i żyją jak pączki w maśle. My wybudowaliśmy stadiony na EURO a bilety sprzedaje i na nich nieźle zarabia UEFA. To jest dopiero przewał. Ale zdaje się nikomu to nie przeszkadza. Skoro tak od zawsze było to tak musi być. I durny naród zamiast pomyśleć merda ogonkiem ze szczęścia, że utrzymuje kolejnych młodych, zdrowych pasożytów Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:37 A ile by niby chcieli? Ja wiem ze to tragicznie mało ale minimalna to 8,1zł na godzinę brutto. Taki kraj takie zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b0b Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:44 ano pewnie by chcieli tyle ile zarabia sie za nadgodziny. Co to za logika, ze ktos za dluzsza prace dostaje mniejsze stawki. Lepiej pobyc z rodzina. Nie wyobrazam sobie robienia nadgodzin za stawke mniejsza niz normalnie zarabiam, mysle ze policjanci takze. Potem rzad sie dziwi, ze nie umie zatrzymac korupcji w policji, a morale jest tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub-1 Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:38 zawsze mogą zatrudnić firmy ochroniarskie za 6zł, nie narzekać brać się do roboty, może jakiś pożytek będzie z mundurowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:43 A mój szef nawet nie zna takiego pojecia jak NADGODZINY ,my dymamy po 10-11 h na dzień ,a pensji mamy w firmie po 1386 brutto i na koniec miesiaca po 100-200 pln "kopertówki "...a jak się któremu nie podoba to szef zawsze może pokazać drzwi ....pisze z 20 -tysięcznego miasta w zachodniej Polsce ,coby ktos nie pomyslał ,że z jakiej zabitej dechami wioski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b0b Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:46 skoro mu na to pozwalacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:48 Możemy się zwolnic ,tylko u nas w Zaganiu innej roboty nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrP Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: 62.233.165.* 14.04.11, 11:52 Jak wszyscy się postawicie to zapłaci więcej. Przecież nie zwolni wszystkich i nie wierzę, by zaraz znalazłby następców za takie pieniądze. Więcej wiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:18 TRZEBA BYŁO SIĘ UCZYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arn Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:58 Za 14 zł sam się bierz do roboty. Nie rozumiem, jak można pracować za takie nędzne ochłapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmithc Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 12:11 Można pracować za więcej tylko trzeba mieć kwalifikacje, ja są tacy zdolni mądrzy i wykwalifikowani zawsze mogą się przebranżowić albo założyć swoją działalność . Na siłę ich tam nie brali a emerytury z naszych składek dostają w bonusie by potem "poskładać" małżeństwo po 80 ... , że o Karczyńskim już nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
buk_humor_dziczyzna Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 12:22 no np. tacy sportowcy to maj kwalifikacje, takie ze wszyscy PODATNICY płacą za ten ich sportowy cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
andello przecież to ćwoki 14.04.11, 11:38 polskie gliny to prymitywy i chamy, 5 zł/godz to byłoby już za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: przecież to ćwoki IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 11:53 Taaaa! Uczyć ie nie chciało to wymyślili, że można żyć na koszt państwa i podatników do policji idąc. Ile chcieliby zarabiać zwykli szeregowi?! Śmiechu warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoobany Re: przecież to ćwoki IP: 80.51.71.* 14.04.11, 12:27 A tobie niedorozwoju kto broni wstąpić w szeregi ,no chyba ,że dekiel ten tego . I nie wynurzaj się z płycizną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likwidujący DURNII Re: przecież to ćwoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:23 Każdy sądzi wg. siebie. TRZEBA BYŁO SIĘ UCZYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoobany Re: przecież to ćwoki IP: 80.51.71.* 14.04.11, 12:24 Te bezmózgie Yeti jak taki kozak z miodem w uszach jesteś to sam sobie zabezpiecz nawet za 1,50 zł baranie. I nie obrażaj innyc śmieciu, ćwoku, buraku i bucu he he bo w ryj dać mogę dać. A jak frajerskiego państweka nie stać na policję z prawdziwego zdarzenia to niech ogłosi upadłość i wywiesi białą flagę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: przecież to ćwoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:53 Ej koleś, po pierwsze to wypad na ulicę do patrolowania, bo ci nie płacą za ślęczenie przed kompem "na komedii". A po drugie, wiadomo powszechnie, że od policjantów w typie tych na zdjęciach ilustrujących ten artykuł, niczego dobrego spodziewać się nie można. Tego, że do formacji tłukących kibiców na stadionie idą tylko nieudacznicy bez szns na normalnym rynku pracy, nikt już nawet nie kwestionuje. Wszyscy - media, politycy, obywatele, pewie sami policjanci też - wiedzą, że drab z pałą i tarczą nie jest wart nawet tych 14 zeta. Nikt was nie szanuje za wasze zabezpieczanie, a jakby nie przerysowana ochrona prawna, to by wam te pały ani broń nie pomogła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: przecież to ćwoki IP: 80.51.71.* 14.04.11, 13:15 Po pierwsze jak ci wypad to se wsadź baranie, po drugie mam wyj...ne czy taki bezmózg jak ty śmieciu mnie szanuje bo ja takie śmiecie utylizuję ( co trudne słowo?) I dobrze radzę nie wynurzaj się bucu - za łopate i do roboty rowy czyścić za 3 PLN za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an87 Re: przecież to ćwoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 18:12 Śmiać mi się chce z twojego ujadania. Właśnie kończę prawo i między innymi, żeby tacy jak ty nie byli za długo stróżami prawa w tym kraju, idę na aplikację ogólną. Zobaczymy jak będziecie merdać ogonkiem i spuszczać pokornie łby jak się do was dobierze moje pokolenie prokuratorów i sędziów. Nie znam na moim roku nawet jednej osoby, która miałaby szacunek do policjantów. Jestem całkiem zdolnym studentem studiów dziennych jednej z najlepszych uczelni tego kraju, nie bywam na meczach piłki nożnej i nie mam na bakier z prawem, ale pałkarzy rozbijających demonstracje lub "zabezpieczających" mecze szczerze nienawidzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: przecież to ćwoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 18:22 Cwaniaczku, za takie teksty jak "buc" i "smieć" na lajcie mógłbym cie z tej twojej mundurowej zgrai wykluczyć. Ciesz się, że mi się nie chce składać doniesień do prokuratury na bluzgi trola internetowego. W jakim świeczie ty żyjesz? Szacunku nie ma do ciebie nikt. Nie jacyś tam "śmiecie". Absolutnie nikt nie szanuje policji. Może poza żonami i dziećmi. Tylko pamiętajmy, że ze statystyk policyjnych wiadomo jak mundurowi pracują na szacunek u własnych rodzin... Bokserzy domowi :D Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:39 Współczuję Ci tylko jeszcze nie wiem czy bardziej współczuję braku jaj i zaradności życiowej czy pracodawcy złodzieja :). Co do policjantów to nie wiem jak to jest do końca ale chyba nikt ich nie może zmusić do robienia nadgodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed.noface Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:50 Niestety, właśnie może. Policjantów nie obowiązuje normalny stosunek pracy. Oni są powoływani do służby, co zmienia ich sytuację prawną w stosunku do swojego pracodawcy. Za odmowę wykonania polecenia służbowego grożą im nawet konsekwencje prawne, oczywiście w skrajnych przypadkach. Tak dla porównania, w Austrii w trakcie Euro policjanci za jeden przepracowany weekend dodatkowo dostawali równowartość swojej miesięcznej pensji, i też mają przywileje emerytalne. Niech rząd pogrzebie trochę bardziej w Ustawie to może nie być komu płacić za te nadgodziny a kibice będą się sami pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 12:55 tak coś czułem że to nie jest takie proste.... z drugiej strony zawsze mogą pójść na L4 Odpowiedz Link Zgłoś
romualdus Zero szacunku dla munduru i barw. 14.04.11, 11:40 Ludzie, zacznijcie się przyzwyczajać, że za rządow PO i Krola-Bula władza będzie poniżać wszystkich tych, którzy mowią o patriotyźmie, barwach narodowych, godle. Podobnie władza zachowuje się wobec tych którzy służą Polsce i nosza mundur. Jak przyjadą górnicy do Warsiawy to wy-policjanci dajcie im wolną drogę, nie wstrzymujcie ich :) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 tak jakby... 14.04.11, 11:48 ... poprzednicy nie byli kpiną z patriotyzmu i barw narodowych... a myślisz że następcy będą lepsi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.16.221.lan.e-wab.pl 14.04.11, 11:42 Maja problem ja pojde za nich Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.54321 Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:42 Ja mysle ze tutaj trzeba innego bodzca - jak ktorys z rzadzacych bedzie wracal z meczu i dostanie w leb od kibola, to odrazu pieniadze sie znajda na policje. 14 zl za nadgodzine? to smiech na sali, powinno byc conajmniej 2x wiecej!!! A co do budzetu to ja chetnie na ten cel oddam wieksza czesc pieniedzy z moich podatkow - rzad moze je zabrac z puli przeznaczonej na wyplaty dla przerosnietej administracji!!! pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
plizno 14 zł i im źle !? 14.04.11, 11:42 Ja za 14 zl/h to moge robic i 24h na dobe a gdzie tyle zarabiaja na hamburgerach? Bo w Lublinie to jak dostajesz 8 to jestes bogaty !! Odpowiedz Link Zgłoś
urzendnik Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:43 jak to połowa stawki?? to normalnie zarabiają 28 zł za godzine?? I oni mówią że mają 1600 zł na rękę?? Ktos tu kłamie! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l rządy życzeniowe baranów UW AWS 14.04.11, 11:44 w takim razie po co nam Euro 2012 skoro państwo i jego służby nie będą w stanie zapewnić bezpieczeństwa i porządku? Kolejni rządzący wspinają się na szczyty absurdow, niekompetencji, braku jakiejkolwiek umiejętności prtzewidywania. Żeby nie ciężka forsa UE to ten kraj już by się rozsypał, a tak wyrok się nepotrzebnie odwleka. Chętnie zobaczę tu niemiecką policję w której będą pracować za normalne pieniądze Polacy, podobnie z niemieckimi urzędami, kolejami, pocztami Co, że poatriotą nie jestem? rzygam tym bajzlem rządzonym byle jak, pomnikami, obchodami i totalną prowizorką. Takiego braku przyszłości i burdelu nawet za komuny nie bylo Polacy się rządzą sami od 21 lat i starczy bo narodu szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
nieswietymikolaj Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:45 Za sprzedaż Hamburgerów tyle nie płacą Ale fakt 14 pl za godzinę w nadgodzinach to śmiech A ile zapłaca kapelanom ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 mietek krawężnik chce podwyżki? a co ty potrafisz? 14.04.11, 11:51 taki głupi mietek krawężnik z pałką w ręku w stopniu starszego szeregowego ledwo zdał mature, nic nie umie, głupi jak but i on chce dobrze zarabiać? a poszedł ty na ulice stadionowych kiboli bić pałą po grzbiecie za 1000 zł bo tylko do tego sie nadajesz jeden z drugim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: mietek krawężnik chce podwyżki? a co ty potra IP: *.play-internet.pl 01.10.11, 09:22 Może i głupi, a ty jeszcze głupszy bo cię trzeba pilnować. Bez Policji nawet nie potrafisz się wysikać tylko wylewasz się na drzewo w parku. Tfu...żulostwo Odpowiedz Link Zgłoś
maxsowa Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:57 Jesli będzie ich tyle samo to 14 brutto na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewela Re: Na Euro nasi policjanci nie zarobią IP: *.5-4.cable.virginmedia.com 14.04.11, 11:46 14 zl za sprzedaz hamburgerow??? gdzie tyle daja?? Chyba az wroce do Polski jak tyle za taka prace placa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:47 14 zł brutto za godzinę - tyle chce zapłacić rząd policjantom za nadgodziny podczas Euro 2012. Tyle, ile płaci się za pracę przy sprzedaży hamburgerów. Gdzie płacą za pracę w Macu czy innym fast-foodz'ie lub budce z takim żarciem 14zł brutto? Poza skoro to dla nich mało można zmienić zawód, przecież mogą pracować za 1000zł netto... Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood może jakieś namiary na tą pracę? 14.04.11, 11:48 jestem bezrobotny, mogę sprzedawać hamburgery za podaną stawkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Niech PZPN płaci. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:49 I Grzesiu Lato ze swojej premii. Odpowiedz Link Zgłoś
adrem-1 Re: Niech PZPN płaci. 14.04.11, 12:36 dokładnie to miałem napisać. Z jakiej racji z naszych podatków mają byc utrzymywane igrzyska, a PZPN będzie kasował czystą gotóweczkę za nic nierobienie do własnej kieszeni. Wybudować im hotele, stadiony z naszych podatków a ci wezmą całą kasę. Zaraz zaraz, tak działa tylko mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
buk_humor_dziczyzna Re: Niech PZPN płaci. 14.04.11, 12:50 Dlaczego z własnych podatków utrzymujemy sportowców. Nie rozumiem dlaczego młodzi, zdrowi ludzie są utrzymywani przez podatników. Nie wiem jak im nie wstyd. W końcu sport to taka sama działalność gospodarcza jak inna i powinna być samowystarczalna. Powiedziałabym więcej to działalność bardzo dochodowa. Dlaczego policja pilnuje bezpieczeństwa na stadionach za darmo tzn. za darmo dla branży sportowej bo przecież nie dla podatników A my durni Polaczkowie budujemy stadiony na EURO dla naszych milusińskich piłkarzy, fundujemy im lekarzy, najlepsze hotele, wyżywienie a oni udają, że coś robią. Biorą kupę kasy i żyją jak pączki w maśle. My wybudowaliśmy stadiony na EURO a bilety sprzedaje i na nich nieźle zarabia UEFA. To jest dopiero przewał. Ale zdaje się nikomu to nie przeszkadza. Skoro tak od zawsze było to tak musi być. I durny naród zamiast pomyśleć merda ogonkiem ze szczęścia, że utrzymuje kolejnych młodych, zdrowych pasożytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ a wy za ile PLN/h tłuklibyście się z kibolami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 11:49 łatwo krytykować Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney wielu tłukło się za darmo i wbrew własnej woli 14.04.11, 11:54 Wielu tłukło się za darmo i wbrew własnej woli właśnie dlatego że nieroby z milicji nie potrafiły zapewnić bezpieczeństwa, więc z "martyrologią" tu nie wyjeżdżaj . . . Odpowiedz Link Zgłoś
d.kos Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:49 Policjancie, policjantko - zatrudniając się w 'resorcie" doskonale wiedzieliście o warunkach zatrudnienie. Dlaczego w trakcie chcecie zmieniać warunki? Oj nieładnie, fe... Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Na Euro nasi policjanci nie zarobią 14.04.11, 11:49 To upokarza gliniarzy?? Od 20 lat w ten sposób upokarzanych jest 75% Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Nikt nie współczuje leniom ? 14.04.11, 11:50 Nikt nie współczuje leniom ? Chyba swoją "pracą" w pełni zasłużyli na "zaufanie" społeczeństwa ... Odpowiedz Link Zgłoś