cegla000 16.04.11, 07:22 Policja po prostu nie ma zaufania publicznego. Wszystko przez lata ignorowania i bagatelizowania zgłoszeń od obywateli. Byle do emeryturki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dana Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 07:50 kryminał pod przykrywką sportu. polska agresja w akcji. poznańskie know how. dziękujemy za stadion, panie prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlot na idiotow Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 07:59 co ma do tego stadion? Czy zamkniemy filharmonie, bo koncertowal w niej pedofil? To bandyci i niech sciga ich policja. Kibicow i kobicowania prosze w te brudne gierki miedzyklubowe nie mieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Lecha IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 11:05 Do niedawna kibicowałem Lechowi kiedy grał w pucharach (choć jestem z innego miasta) i chciałem żeby zajęli miejsce w pierwszej trójce ligi, aby znów grali w pucharach i mieli większe szanse dzięki rozstawieniu. Ale zmieniłem zdanie, widząc jak klub zupełnie nie reaguje na to, co się dzieje na stadionie - czyli akceptuje swołocz, która uważa się za kibiców. Szczególnie mam na myśli handlarza kiełbachą na stadionie, który jest zwykłym kibolem. Mam nadzieję, że Lech nie wejdzie do pucharów i nie będzie tam grał, dopóki nie wytępi buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlot na idiotow Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 11:22 no to, stary, pozostalo ci kibicowanie zenskiemu hokejowi, bo w Polsce nie ma klubu pilkarskiego bez tego typu elementu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 12:45 A czy ja napisałem, że są kluby, które nie mają kiboli? Ale są też takie, które walczą ze stadionową swołoczą i utrudniają im życie, zamiast przymykać oko czy pozwalać robić biznes przestępcom - jak Lech. Przykładem ITI i Legia, która wycięła większość bydła z żylety, przez co później przez kilka sezonów kibole bojkotowali klub, ale to już ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlot na idiotow Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 12:56 no to zobacz jakie sa efekty tej "walki" ITI z bydlem kibolskim. Teraz juz nawet leja po mordach pilkarzy wlasnej druzyny, co najwyrazniej tym ostatnim sie podoba. Ja tam kibicuje Lechowi i w nosie mam Litara i jego sprawki. Kto tego nie rozroznia, ten jest wspaniala plastelina w reku takich wybiorczych pismakow jak zytnicki. Sprawy kryminalne niech sciga prokuratura i policja. Im tez kibicuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Leniwa Policja IP: *.play-internet.pl 17.04.11, 17:44 Nie wezwano Policji, której koszary są ... zaraz za płotem. To się nazywa totalny brak zaufania do tej instytucji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami IP: *.icpnet.pl 17.04.11, 11:54 Zastanawiam się czy urządzacie tego typu nagonkę na każdą napotkaną inność? Przypominam, że jeśli zbiór ludzi posiada swoją hierarchię, wartości, filozofię, formę edukacji i twórczość to jest on ruchem społecznym tworzącym rozwijającą się kulturę. Zatem forma pacyfikacji, wykluczenia czy innego rodzaju dyskryminacji jest taką samą agresją czy bandytyzmem jak ta przeciw której występujecie. Dlatego zastanawia mnie ile w tym wszystkim bezstronności, obiektywizmu łączącego się z dziennikarskim fachem, a ile polityki prowadzonej z konsekwentną premedytacją, wymierzonej przeciw określonej grupie ludzi. PS. Zastrzegam sobie neutralność poglądową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidon jakie to przerazajace :P IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 12:50 straszne ah i oh! :D ci ludzie maja swoj swiat i swoje reguly. ja na przyklad nie wyszedlbym na ulice w koszulce jakiegos klubu, bo wiem, ze predzej, czy pozniej, dostalbym w morde. nie czuje niepohamowanej potrzeby chodzenie w koszulce widzewa, czy lecha, czy czegokolwiek inneg. jak ktos chce sie mieszac w rozgrywki miedzy kibicami, to niech sobie nosi koszulke i zaklada swoim dzieciom takie same, ale niech sie nie dziwi, ze pozniej moze miec z tego powodu problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRC Re: jakie to przerazajace :P IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 12:57 Głupota - straszna rzecz... Czytanie z rozumieniem jak widać nie dla każdego jest łatwym zadaniem. Przeczytaj artykuł jeszcze raz, potem jeszcze ze dwa razy i dopiero zabieraj głos, bo wypowiadasz się zupełnie nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidon Re: jakie to przerazajace :P IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 13:00 po przeczytanie twojego rzeczowegop postu, mysle, ze to Głupota - straszna rzecz... Czytanie z rozumieniem jak widać nie dla każdego jest łatwym zadaniem. Przeczytaj artykuł jeszcze raz, potem jeszcze ze dwa razy i dopiero zabieraj głos, bo wypowiadasz się zupełnie nie na temat. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: jakie to przerazajace :P IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 13:12 No dobra, ułatwię Ci żebyś się nie zniechęcił do czytania. Nikt nie wspomina tu o bieganiu w koszulkach klubowych po mieście, prosząc się o lanie. Artykuł jest o rozgrywkach amatorskich drużyn, na które wtargnęli kibole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidon Re: jakie to przerazajace :P IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 13:20 dziekuje Ci za ulatwienie. widzisz, posluzylem sie skrotem myslowym, piszac o chodzeniu w koszulkach po miescie. w artykule wspomniane sa rozne sytuacje reakcji pseudokibicow na barwy innych klubow. w kazdym razie, na podstawie wczesniejszych zdarzen, mozna wyciagnac wqniosek, ze jest to czynnosc raczej niebezpieczna, niezaleznie od miejsca w ktorym sie je nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: jakie to przerazajace :P IP: *.vline.pl 16.04.11, 14:59 Idąc Twoim tokiem rozumowania niedługo piłkarze Widzewa lub innej znienawidzonej przez kiboli Lecha drużyny nie będą mogli grać w koszulkach Widzewa podczas oficjalnych czy też nieoficjalnych meczów? Lech - Widzew, to tylko przykład oczywiście. Przecież, to nie było paradowanie w koszulce po ulicach miasta, tylko zorganizowane rogrywki piłkarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major gonzalez Re: jakie to przerazajace :P IP: *.toya.net.pl 16.04.11, 13:08 Dlaczego ktoś ma sobie nie chodzić w koszulce klubu którego lubi? Nie uważasz ze atakowanie kogoś za to jak jest ubrany jest świadectwem wyjątkowej tępoty umysłowej? Koszulka sportowa to tak naprawdę pretekst, możesz dostać w łeb również dlatego, ze źle się spojrzałeś, albo masz jakakolwiek inna koszulkę. A do kiboli mam przesłanie: idźcie się w lasach siekierami rąbać na tych swoich ustawkach a normalnych ludzi zostawcie w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidon Re: jakie to przerazajace :P IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 13:16 oczywiscie, ze tak uwazam. nie mam jednak zamiaru dostac w morde w imie obrony tych przekonan, skoro wiem, ze istnieja grupy osob, ktore tak wlasnie raguja podobne zachowania. podobnie glupie jest dla mnie jedzenie kogos, tylko dla tego ze krwawi, nie wskoczylbym jednak do basenu z rekinami umazany caly we krwii. ja lubie rozne rzeczy. nie chodzilbym jednak w koszulce ze zdjeciem mlodych jedrnych piersi, albo close upem lechtaczki mimo, ze je tez bardzo lubie, nawet gdyby bylo to dozwolone ;P Odpowiedz Link Zgłoś
klonpvv Re: jakie to przerazajace :P 18.04.11, 00:21 W takim układzie połóż się do trumny i czekaj na powolną śmierć. Na każdym rogu możesz znaleźć kogoś kto nie akceptuje czegoś co robisz. Zacznij jednak od wydłubania sobie oczy, żebyś krzywko się nie spojrzał :D obcięcia nóg bo może chód masz do d... i obcięcia rąk bo podczas upadania mogą ci się ułożyć w nieprzyjemny gest, zaszycia warg w środku ust :D bo miną kogoś sprowokujesz [za uśmiech też w pysk], z nakryciem głowy... w sumie i tak nie masz szans bo dostaniesz albo za fryzurę albo "czapę" za czapkę. Później ktoś wstawi komentarz [patrzył, chodził, wyglądał] jak nie powinien, ja bym tak nie zrobił w tamtych stronach. Rozumiem twój tok rozumowania. Droga wiedzie jednak gdzie indziej a nie podporządkowywaniu się wyimaginowanym [i nie] zachciankom wyimaginowanych [i nie] ludzi. Pozdrawiam. Gość portalu: fidon napisał(a): > oczywiscie, ze tak uwazam. nie mam jednak zamiaru dostac w morde w imie obrony > tych przekonan, skoro wiem, ze istnieja grupy osob, ktore tak wlasnie raguja po > dobne zachowania. > > podobnie glupie jest dla mnie jedzenie kogos, tylko dla tego ze krwawi, nie wsk > oczylbym jednak do basenu z rekinami umazany caly we krwii. > > ja lubie rozne rzeczy. nie chodzilbym jednak w koszulce ze zdjeciem mlodych jed > rnych piersi, albo close upem lechtaczki mimo, ze je tez bardzo lubie, nawet gd > yby bylo to dozwolone ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRC Re: jakie to przerazajace :P IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 13:18 Dokładnie. Jestem za ogólnokrajowymi mistrzostwami w ustawce. Niech się bydło samo wyeliminuje, a kto zostanie, powinien trafić za kraty. Ew. każdego, kto robi zadymy, niszczy stadion i nagrała to kamera powinno się łapać i wypalać na policzku znamię, które by piętnowało takiego śmiecia - żeby wszyscy widząc go wiedzieli, że to śmieć. Nie mógłby już w domciu udawać grzecznego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
hajmen6 Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le 17.04.11, 12:47 Zamiast uprawiać grupową masturbację "kibice" piłki nożnej zaczeliby w nią grać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le IP: *.waw.cdp.pl 17.04.11, 16:34 a czy był tam Litar albo Rolnik i kogoś opluli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyszmatławiec Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le IP: *.icpnet.pl 16.04.11, 12:46 Fakt, że ukryli twarze za kominiarkami, można wytłumaczyć wstydliwością. Musisz jeszcze wiele książek przeczytać by odrobinę mądrości do tej główki wlać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRC Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 13:00 Z pewnoscia byla to grupa zlych gejow, ktorzy jeszcze chwile przed wbiegnieciem na boisko trzymali sie za rece. Ale wstydzac sie tego, zaslonili twarze kominiarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oklepany Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 13:34 Dwa razy wybijano mi szyby w samochodzie podczas jazdy, a raz chciano oklepac z powodu nr. rejestracyjnego zaczynającego się na litere L. Bez obrażen wyszedłem tylko dlatego że najmniejszy z tych napchanych zoriętował się że ma wuja z pod Kosciana i nr. rejestracyjny też na L. A jadąc Al. Niepodległości usłyszałem tylko -Z ŁODZI i szyba poleclała.Wiem kto to był !! Ostatnio o nich dużo w gazetach. Dlatego dałem sobie spokój z chodzeniem na mecze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.11, 15:16 problem w tym, że łódzkie numery NIE zaczynaja się na L. Marna prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
samh Re: Poznańska swołocz, która zwie się kibicami Le 17.04.11, 18:48 Dla mających braki w wykształceniu czy też problem z myśleniem owszem, rejestracje z Łodzi nie zaczynają się na L. Ale dopiero dla aut rejestrowanych po wprowadzeniu reformy administracyjnej. Napiszę wprost, żebyś zrozumiał: czarne, stare blachy z Łodzi zaczynają się na listerę L. Tak samo jak blachy z Lublina, Leszna i np. z Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.173.12.30.tesatnet.pl 16.04.11, 17:57 niestety kibice i kibicowanie to wlasnie kwintesencja tego co sie dzieje, a w poznaniu mozna dostac w ryj nawet za to ze sie pilka nie interesujesz. I dlatego ja, jak i tysiace innych, mieszkajac w poznaniu podatki place gdzie indziej, bo tu dotuje sie ten bandytyzm setkami milionow PLN z tych wlasnie podatkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: 109.232.26.* 16.04.11, 08:26 a mieli barwy Lecha? Moze byli z Warty lub Legii? GW jak zwykle glupoty pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek A czytałeś coś poza tytułem? IP: 95.108.74.* 16.04.11, 09:06 "część w niebiesko-białych koszulkach." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlot na idiotow Re: A czytałeś coś poza tytułem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 09:31 to barwy BMW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty anty Re: A czytałeś coś poza tytułem? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 11:39 To znaczy że na stadionie panuje kryptoreklama ? Dla BMW ? A może to byla reprezentacja Argentyny ? Tylko po co te kominiarki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeonZamachowiec Re: A czytałeś coś poza tytułem? IP: *.ntlworld.ie 16.04.11, 12:53 i twojej starej chyba tez...ostatnio przy trasie miala taka biala bluzeczke i niebieskie mini do tego. Chyba chciala podwozki, bo cos tam machala rekami na auta. Niestety spieszylo mi sie. p.s.: jestes dresem, czy tylko udajesz kretyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LDZ Niezłe bydło jest w tym Poznaniu IP: *.toya.net.pl 16.04.11, 22:12 Ciekawe, czy będzieta tak kozaczyć jak przyjedziecie do Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fender Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: 77.252.99.* 16.04.11, 08:20 Widać, że Policja nie ma rozeznania. Oni nie wiedzą, że wszędzie tam gdzie pojawiają się barwy klubowe tam istnieje ryzyko zachowań kibolskich czyli przestępczych. Nieoddelegowanie na ten turniej chocby jednego obserwatora z Policji jest dowodem na taka indolencję i brak rozeznania. Jeżeli nawet ktoś tam od nich był a czekał na oficjalne zgłoszenie to już jest granda. Siwo widzę zapewnienia zrobienia porządku na stadionach przed Euro 2012. To są lata zapóźnień i braku reakcji na patologię. W najlepszym wypadku Policja z włodarzami Miasta pójdzie na układ z kibolami aby łaskawie nie robili gnoju na Euro 2012 a za każde układy trzeba płacić np. przymykaniem oka na inne kibolskie zagrywki i będzie to najgorsze rozwiązanie z możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Nie, dla euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 09:40 i zburzyć stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
k0les Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widzewa 16.04.11, 08:29 To jest własnie ta kultura kibicowska o która to przez wciskanie sie do władz grupy przestepcze chca szerzyc!!! Ja dziekuje za cos takiego!!! Powinni z tym gownem cos zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.11, 09:19 Hehehehe! Te puste łby w kominiarkach... Kibole na poziomie dzieci ze szkoły podstawowej. Rajcują się napadaniem na słabszych, bo w zyciu nic już nie osiagną. Na budowach podają cegły, po robocie podpierają mury i płoty, a raz w tygodniu mogą się się rozerwać na niedokończonym stadionie lub poza nim (tak jak tutaj). Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz 16.04.11, 11:39 "Na budowach podają cegły, po robocie podpierają mury i płoty" Wierz mi że przeważnie to oni zatrudniają tych co podają cegły..:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastępca_ordynator Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.icpnet.pl 16.04.11, 19:11 Taaaa, setki razy słyszeliśmy bajki o kibolach mających własne firmy i wyższe wykształcenie, tylko jakoś kurna wyglądają na ćwierćmózgich bezrobotnych, jeżdżą 15-letnimi autami a po mieście chodzą dresach sącząc tanie piwo z puszki. Sami w to wierzycie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawka Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 09:21 Kiedy wreszcie polskie prawo będzie tak karało to bydło jak prawo w UK? I nie chodzi mi o więzienie, bo to na nich nie robi wrażenia, teraz w kiciu warunki są leszpsze niż w 30% polskich mieszkań a taki kibol będzie miał posłuch i nikt mu kuku nie zrobi. Tylko i wyłącznie kary finansowe i to nie po 2-3 tys zeta tylko po 20-30, niech do końca życia się burak nie wypłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.173.12.30.tesatnet.pl 16.04.11, 18:14 hehe zapomniales chyba, ze panstwo zapewnia im dach nad glowa i socjal, a oni sami nie maja oficjalnie zadnych dochodow, wiec z czego zaplaca?? Do kamieniolomow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obronca_ucisnionych_wagrow Wyznanie kibola... 16.04.11, 10:13 Ja, jako stary polski kibol z dziada pradziada i baby prababy, posiadacz wzorcowej łysiny, imponujących sznytów i efektownych tatuaży, były posiadacz napletka, powiem wam jedno, behemothy jedne tudzież inne skoroświty. Chodzę na mecze nie dla oglądania głupków biegających po trawie za kulką, ale dlatego, że lubię zapach i dotyk innych samców-kiboli. Inni kibole czują to samo. Kochamy spocone męskie ciała i ich szorstki, brutalny dotyk. Gdy jestem w tłoku, wśród innych kiboli czuję przyjemny napływ krwi do ciał jamistych… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c4rlos Re: Wyznanie kibola... IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 12:33 "byly posiadacz napletka..." spadlem z fotela, buahahha Odpowiedz Link Zgłoś
aietes to nie pseudokibice, tylko zwykli bandyci 16.04.11, 10:26 ich miejsce jest w kamieniołomach. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni efekt pobłażania stadionowemu bydłu 16.04.11, 10:49 po raz kolejny mówię: zagazować te odmóżdżone stworzenia, uśpić! Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Kibice a nie pseudokibice 16.04.11, 11:01 kibicować może każdy, i jak kibicuje to jest kibicem, a nie pseudokibicem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRC Re: Kibice a nie pseudokibice IP: *.acn.waw.pl 16.04.11, 11:14 A pseudokibicem lub raczej kibolem jest kiedy wyjmuje pałę, nóż, zasłania szalikiem mordę dla niepoznaki i zaczyna rozrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Nie chce mi się wierzyc że za same koszulki... 16.04.11, 11:37 Carlsberg gra w ligach już ładnych pare lat i nie było żadnych problemów.Może się pokłócili z jakąś inną drużyną albo co:):):) Jeśli jednak za same koszulki ktoś przyjeżdża i bije to czas się z tego kraju wyprowadzić.Strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeonZawodowiec Re: Nie chce mi się wierzyc że za same koszulki.. IP: *.ntlworld.ie 16.04.11, 13:13 To fakt, ze takie wydarzenia napawaja groza. To juz nie sa kibole, to zwykli bandyci. Pewnie 2 godziny pozniej, zbili kogos w bramie i ukradli mu portfel i komorke, tylko wtedy juz bez klubowych elementow byli, zeby nikt nie powiedzial ze kibice Lecha(ale dotyczy to wszystkich klubow) to bandyci. Jedna rzecz jednak rozbila mnie tutaj. Jak nadmienilem wyzej - uwazam ze ludzie maja prawo do bezpiecznego chodzenia, grania, pokazywania sie w jakich to chca koszulkach. Jednak rozwalilo mnie stwierdzenie, ze "Carlsberg" nie dal zawodnikom na koszulki, a w zamian dal im Widzewa. Jest to brednia, bzdura zrodzona w chorej glowie dziennikarza, lub tez sklamana zeznaniami. Nie rozumiem bowiem, co tez Carlsbergowi zalezalo dac te pare groszy na kilka koszulek? Szczegolnie, ze pamietam, ze Carlsberg kilka lat temu robil czesto serie roznych koszulek promocyjnych, takze dla pilkarzy amatorow? Nie mowie tu o t-shirtach, ale o koszulkach z dzianiny, robionych metoda transferu sublimacyjnego - dokladnie tak jak robi sie koszulki do pilki. Co wiecej - mialem sam taka koszulke. Cala zielona, z malym logiem i napisem Carlsberg na piersi. Jedyne czego brakowalo zeby w niej grac to numer z tylu. A tu nagle, Carlsberg swoim wlasnym pracownikom nie chce dac koszulek (z biedy pewnie?:D:D:D). Szczegolnie, ze pracownicy nazwa druzyny reklamuja pracodawce. Byle zaklad blacharski, osiedlowy sklep spozywczy, siec kwiaciarni, hurtownia artykulow pasmanteryjnych potrafi sobie zasponsorowac druzyne w rozgrywkach amatorskich, a tymczasem Carlsberg nie chce dac. I to przez tyle lat, skoro jest napisane ze ta druzyna gra od lat. Skoro "nie chce dac" to moze warto zmienic nazwe druzyny i poszukac sponsora? Druga rzecz, ze koszulki do pilki noznej mozna spokojnie kupic za 50 zlotych u jednego z bardzo wielu polskich producentow odziezy sportowej. Przez tyle lat, biednych pracownikow Carlsberga nie bylo stac, aby kupic sobie koszulki, skoro Carlsberg "nie chce dac"? Przestaje od dzis pic wyroby Carlsberga, bo wywnioskowalem ze kompania ta musi dzialac nieetycznie w stosunku do pracownikow. Prawdopodobnie pracuja za miske ryzu... Dziesiatki tysiecy zawodnikow-amatorow w Polsce, z roznych dyscyplin, stac na zakupienie sobie strojow - pracownikow Carlsberga nie. Musze to teraz napisac: to SMUTNE. Jest mi tak przykro, tak zal tych biednych sportowcow-amatorow.... chlip. chlip. chlip. A moze prawda jest taka OBLUDNICY, ze jestescie sympatykami Widzewa, i poniewaz nigdy Wam sie nic nie dzialo to stwierdziliscie ze sprobujecie jeszcze raz? Jeszcze raz wyjsc w srodku Poznania w koszulkach Widzewa i pokazac: "no i co pyry? Widzicie? Nie boimy sie Was. Stoimy w srodku Poznania w koszulkach naszego Widzewa! Sprobujcie to powtorzyc w Lodzi! ha! Jestesmy hardcorami! jestesmy mistrzami!" .... Nie takie mysli Wam sie roily w malych glowkach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Bandyci w barwach lecha poznan IP: *.icpnet.pl 16.04.11, 11:39 Taki tytul powinien miec ten artykul. Skonczcie juz z nazywaniem bandytow w kominiarkach i szalikach pseudokibicami. Caly czas tylko pseudo- i pseudo-. To sa zwyczajni bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mks Nie zadzwoniliśmy na policję, bo się baliśmy IP: *.kielce.vectranet.pl 16.04.11, 11:40 i wszystko jasne - dupki i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek porównanie do dzikich plemion - nie na miejscu! IP: *.izacom.pl 16.04.11, 12:10 Wydaje mi się, że porównanie opisanych w artykule "kibiców" do przedstawicieli dzikich plemion jest nie na miejscu. Nie wolno obrażać przedstawicieli kultur pierwotnych porównywaniem ich do "bohaterów" artykułu... Jednak mimo wszystko przedstawiciele kultur pierwotnych mają jakieś zasady moralne i np. nie atakują bezbronnego przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
papricakorps Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widzewa 16.04.11, 12:27 Banda pseudoliberałów z Zagetą na czele udaje, że pochyla się nad problemem pseudokibiców, a w rzeczywistości broni tych, którzy ten cały korupcyjno-kibolski ruch nakręcają. Na chwałę ŁOBUZÓW z POpapranej Zmowy Piłki Nieszczęśliwej, a na szkodę prawdziwej Kultury Sportowej i prawdziwych kibiców, którzy często boją się chodzić na mecze. Te same KOORWY, co niszczą gospodarkę - niszczą: i piłkę i całą ideę. Pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze - oczywiście lewe. Odpowiedz Link Zgłoś
leov Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widzewa 16.04.11, 12:27 Po prostu w Polsce nie ma społeczeństwa obywatelskiego-jest mafijne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan bis Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: 213.231.194.* 16.04.11, 13:54 To słabość rządu kolejna z niczym sobie nie radzą już. Nie potrafią zapewnić bezpieczeństwa ludziom - dziady a sami się BOR-em chronią. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.malik Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widzewa 16.04.11, 14:06 to się harnasie POs.r.ały ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajac Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.11, 18:56 ciekawe odwazniaku czy ty bys nie srał w pory hehehe nie bo przeciez napewno bys im dojebał wszystkim nie pajcu !!! smieszni sa tacy ludzie jak ty buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może_jest_odważn Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.gdynia.mm.pl 16.04.11, 20:09 głupi ci amatorzy-piłkarze-amatorzy. no, ale tak to już jest w tej Polsce, że nie lubi wstydzewa. firma_której_piw_nie pijam, też się następnym razem zastanowi i może da amatorom-piłkarzom-amatorom 40zł na koszulkę, a nie obarcza ich ryzykiem pozbycia się kilku zębów. awanturnicy-koksiarze też mają 'honor' - nie wzięli tych czerwonych szmat, nawet jako szmaty do sprzątania po swoich amstafach i dobermanach. hehe, harnasie...czy wam nie żal (d. ściska), że tak was w Polsce nie lubią... Odpowiedz Link Zgłoś
redskys1966 Trogolodyci i bandyci, oto wspanialy lech 16.04.11, 15:04 zreszta co tu komentowac to nawet nie sa troglodyci... bo troglodyci mieli przynajmniej mozgi.. sterydy z blugarskiej nie maja mozgow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx zdelegalizować polskie ligi piłkarskie IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.11, 15:12 zamknac stadiony, rozwalić i zaorać, zakazać gry w piłkę a co do bandytów to przywrócić karę śmierci i wywieszać, innej możliwości z nasza nieudolna policja chyba nie ma, zwykli obywatele maja już dosc tej bandyckiej zarazy zwącej się kibicami piłkarskimi a z kibicowaniem ne mającymi niewiele wspólnego, bo prawdziwi kibice już od lat siedza przed telewizorami Odpowiedz Link Zgłoś
klonpvv szury 18.04.11, 00:23 kiedyś się mówiło, że nie zamkną tego a tego zoo bo szczury wyjdą na ulicę i do piwnic! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Dopieprzyć organizatorom !!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 15:37 Nie wezwali policji, bo wiedzieli że w pierwszej kolejności im, jako organizatorom się oberwie. Ale nie za to im należy dopieprzyć, a za to że zataili przed policją bandycki napad i pozwolili bandziorom bezkarnie się panoszyć. Kara dla organizatorów, a za takie wybryki piłkarskich bandytów zabronić rozgrywania wszelkich imprez piłkarskich w Poznaniu, z Lechem i Wartą włącznie - do odwołania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyfly Rece opadaja 16.04.11, 15:43 Ku$%^a co za poj%*^ny kraj, dostajesz w ryj bo nalozyles taka czy inna koszulke. Stad naprawde trzeba sie wyprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
klonpvv Kraj jak kraj 18.04.11, 00:26 takie numery to nie tylko w Polsce :) [cały świat pewnie] kiedyś oglądałem dokument o przestępcach stadionowych w Brazylii, to jest masakra. Jednak reakcja na to.... Zostawili wybite okno.. Przyjdzie ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit W Poznaniu rządzi kibolska mafia 16.04.11, 15:43 W Poznaniu rządzi kibolska mafia. I jak widać po poczynaniach nikt, zapewnie przepłaceni z marż od mafijnych interesów, słowem nie piśnie. Władze sportowe, młodzieżowe i ogólne zapewne są na mafijnej pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 20:50 kastrować takich Odpowiedz Link Zgłoś
t.j.sienkiewicz Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widzewa 16.04.11, 21:53 Jest dla mnie niewyobrażalne, że dla bandytów budujemy stadiony. Poznań powinien być natychmiast wykluchony z Euro 2012. Jest kilka innych stadionów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza broń palna dla obywateli 17.04.11, 10:40 jakoś w Teksasie nie ma problemu pseudokibiców a poczta zostawia paczki na werandach domów i wiecie co? nic nie ginie. Można motocykl zostawić na poboczu - i nikt nie ruszy chyba ze w mundurze. Posesje nie ogrodzone a nikt nie zapuszcza się "na jabłka" do sąsiada, wiecie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Pseudokibice Lecha kazali zdjąć koszulki Widzewa 17.04.11, 16:08 I dla tego bydła budujemy stadion za ciężkie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
klonpvv Stadion sie kraja 18.04.11, 00:29 Mam nadzieję że stadiony się zwrócą [tym bardziej że niewykończone]. Wpływ do budżetu będzie; a podczas finału przestępcy, zaatakują lożę honorową z elita włoską i polską. Tak przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś