Dodaj do ulubionych

Dom do 500tys.

IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 21:29
Czy to jest realne, żeby w okolicy Poznania (mam tu na myśli sąsiedztwo Poznania, a nie Oborniki czy Pobiedziska) kupić dom ok.150m2 (5 pokoi) na działce ok.600m2 w cenie do 500tys. ? Chodzi o stan raczej gotowy, albo developerski (do wykończenia).
Przeglądam różne ogłoszenia (np. na gratce) i widzę, że wiele ogłoszeń od dłuższego czasu się powtarza - czyli się nie sprzedają. Więc może ceny są zawyżane?
W każdym razie szukam właśnie takiej oferty w okolicach Kiekrz - Rokietnica - Suchy Las i zastanawiam się jak i gdzie najlepiej szukać takie oferty. W BON raczej marne szanse na takie okazje.
Może ktoś gdzie się rozglądać ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kiara Re: Dom do 500tys. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 17:21
      hej
      widzę ze poszukujemy takiego samego domu.... ;-) ja okolice suchego, Strzeszyn,.... można znaleźć okazje ja znalazłam 3 domy fajne ale w każdym przypadku było już za późno, myślę ze najlepiej będzie szukać ziemi i się wybudować
      powodzenia ;-)
      • Gość: bob Re: Dom do 500tys. IP: *.173.3.74.tesatnet.pl 24.06.11, 07:25
        "nie masz kłopotów zacznij sie budowac"... :-(
        Budujemy się. Żałuję, wolałbym kupić gotowca
      • Gość: kuba Re: Dom do 500tys. IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 21:39
        Wiem co to znaczy się budować i dlatego szukam gotowego domu.
        Po prostu nie mam na to czasu (naszym majstrom niestety trzeba patrzeć na ręce i myśleć za nich) i pieniędzy bo złodziejstwo na budowach jest takie, że słów brak. Brachol za materiał który kupił zbudowałby prawie dwa domy, pokrył każdy z nich dwoma dachami i ze cztery razy docieplił.
        Może przesadzam, ale na dozór budowy trzeba mieć mnóstwo czasu, a ja muszę na tą budowę zarabiać, a nie jej pilnować.
        Ostatnio koleś z BON mi powiedział, że agenci nieruchomości okazje sami podkupują i potem sprzedają z zyskiem dla siebie, więc dlatego tak trudno trafić coś okazyjnie.
        Najlepiej ogłaszać się w różnej lokalnej prasie czy nawet na słupach, że kupię dom bez pośredników - co niniejszym zacząłem praktykować.
        • mapo0 Re: Dom do 500tys. 25.06.11, 18:25
          Jak kupisz dom po kimś, to wcześniej czy później czeka cię remont, a więc koszty, czas, wysiłek, nerwy. Dodatkowo przestawianie mebli itd. Może lepiej w ogóle zrezygnować z domu i kupić mieszkanie?
          • Gość: sucholeszczanka Re: Dom do 500tys. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 23:13
            Jak ktos lubi sie gniezdzic w mieszkaniu to moze kupic, Dom to dom!
    • Gość: sucholeszczanka zglupial? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 23:10
      za 500k to Ty dzialki 600m2 z Suchym Lesie nie kupisz a co dopiero z domem.
      • bromva Re: zglupial? 05.07.11, 10:26
        Teraz już kupi. Ceny spadły.
    • Gość: pomocnik Re: Dom do 500tys. IP: 95.108.84.* 11.07.11, 20:13
      kuba, mam coś dla Ciebie w pieniądzach o któych piszesz. tylko czy interesuje Cię dom 220 m2 na działce 1.100 m2, ale zupełnie nowy, w rejonie w kóym szukasz (18 km od centrum Poznania)?jeśli jesteś zainteresowany to podaj jakiś kontakt do siebie
      • Gość: kuba Re: Dom do 500tys. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.11, 15:30
        poczta na wp.pl
        konto "kuba71"
        oczywiście zależy jeszcze od którego punktu Poznania jest liczone te 18km i czy nie wypada to pod Obornikami ;)
      • klientdonews Re: Dom do 500tys. 17.08.11, 15:17
        oferta aktualna? jaki stan? (deweloperski)?
        • Gość: kuba71 Re: Dom do 500tys. IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.11, 20:39
          To naciągacz. Odpuść sobie. Próbuje wyciągnąć kasę za wskazanie niby atrakcyjnej oferty....
          • Gość: pomocnik Re: Dom do 500tys. IP: 95.108.112.* 31.08.11, 20:50
            klientdonews podaj maila do siebie to Ci znać co to za oferta. a kuba71 niech najpierw udowodni, że kogoś naciągnąłem, a potem niech się wypowiada na forum - OKAZJE się zdarzają!nie każda okazja musi mieć drugie dno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka