werata 10.05.04, 12:39 Potrzebuję adres dobrze zaopatrzonego sklepu zielarskiego w Poznaniu? Byłam na rogu Dąbrowskiego/Mickiewicza (jeśli dobrze pamiętam ulice) i tam nie ma tego co szukam (herbata z lisci malin). Poradźcie! Z góry dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krystyna Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.crowley.pl 10.05.04, 14:32 przy ul. Głogowskiej, przed mostem Gorczynskim. jeżeli pojedziesz tramwajem- musisz wysiąśc na przed ostatnim przystanku przed pętlą górczynską (przy ul. Sielskiej). Zielarnia jest b. blisko od przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? 10.05.04, 17:12 Bardzo dziękuję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
evital-zielarnia Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? 09.07.14, 14:26 Ten sklep został zamknięty. Zapraszamy kawałek dalej - za mostem górczyńskim - Zielarnia Evital na ul. Leszczyńskiej www.evital.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.play-internet.pl 03.05.13, 08:23 Herbatkę z liści malin kupisz na pewno w Zielarni na Osiedlu Czecha. Tam jest chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuk Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.web.vodafone.de 03.05.13, 08:34 Ty to nie mysz - jeno susel..!! Dziewiec lat spalas i dopiero teraz wyskakujesz z taka wiadomoscia..?? POdziwiam...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiewiórka Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.13, 13:39 ahahaha! Borsuku, prawie spadłabym z krzesła ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na-zarty Borsuk Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.pools.arcor-ip.net 26.08.13, 14:06 Jasny gwint... Niech mnie dunder swisnie..!! Tchorzofretka PO transformacji....?? :):) PS POzdrawiam i glaszcze PO dlugiej kicie....!! :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 25.11.13, 15:27 Jak dla mnie najlepsza zielarnia, bo przede wszystkim super obsługa, która odpowiednio dobierze, a nie naciągnie, to mojazaielarnia na GARBARACH 49 - jakies 200 m od tego dużego nowego Rosmanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielarz Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 25.11.13, 16:34 Szczerze polecam Moją Zielarnię ul.Garbary 49 koło sklepu Rossman mojazielarnia.pl tel 61 222 68 89 :) Odpowiedz Link Zgłoś
she33bb Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? 07.03.15, 08:20 mojazaielarnia na GARBARACH 49 = bardzo drogo w stosunku do innych zielarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZtrach Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.180.176.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.11.13, 16:49 U Boba. U Boba Marleya zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.14, 12:42 Witam serdecznie:) sklep o którym Pani Pisze ten co był na przeciw ZUS został przeniesiony na ul. Kraszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.play-internet.pl 19.05.14, 13:19 Nowa zielarnia powstała na Os. Wichrowe Wzgórze 121, przy ul. Połabskiej. To jest przy tym kompleksie "Newa" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.centertel.pl 02.07.14, 11:37 zielarnia na rynku azarskim na przeciwko pawilonow z kwiatami . facet zna sie na ziolach i lekach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.centertel.pl 02.07.14, 11:41 zielarnia na rynku Łazarskim mialo byc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.echostar.pl 03.07.14, 21:43 Nie prawda, zielarnia z ulicy Dąbrowskiego w Poznaniu jest przeniesiona na ulicę 27 grudnia (zielarnia.net/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.echostar.pl 03.07.14, 21:47 Zielarnia o której pani wspomina czyli zielarnia Officina Sanitatis (z ul. Dąbrowskiego, wcześniej Mickiewicza) przeniosła się na ulicę 27 grudnia 9 (na przeciwko Okrąglaka idąc około 100 w stronę placu Wolności). Polecam zapoznać się ze stroną internetową zielarni www.zielarnia.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.centertel.pl 04.07.14, 16:52 ja tez polecam zielarnie na rynku lazarskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczmi Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 14.08.14, 23:22 www.celiakia.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=6196 Zielarnia Sanitas Ex Natura - Ostrzeżenie!!!! Postprzez kaczmi » Pn 26 maja, 2014 13:06 Chciałbym ostrzec przed Zielarnią Sanitas Ex Natura w Poznaniu, ul. Kraszewskiego. Jakiś tydzień temu moja mama chciała sprawić drobną przyjemność swojemu wnuczkowi, a mojemu synowi, który jest na diecie i wstąpiła do owej zielarni mówiąc w czym rzecz. Miły pan poinformował mamę, iż mają wielu klientów na diecie bezglutenowej i celiakii, więc wie w czym rzecz, po czym zaproponował "Fun cookies BIO fajne ciasteczka Kukurydziane" mówiąc z przekonaniem.....cd na stronie wyzej dla tych co tak polecają zielarnie na Kraszewskiego to jakaś kpina Odpowiedz Link Zgłoś
ali-zia Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? 17.08.14, 19:49 Jednym z najlepiej zaopatrzonych jest sklep zielarski na Świerczewie...Polecam. Alicja Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.budimex.pl 02.12.14, 11:42 tak naprawde to nie chodzi tylko o zaopatrzenie, ale tez o ceny i nie obraźcie się Państwo, bo kupowałam juz w kilku zielarniach i ta na Kraszewskiego ma najwyższe ceny niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fito Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.173.8.7.tesatnet.pl 21.03.15, 11:10 na traugutta 28 jest zielarnia Herbafloris, jest tam chyba wszystko i jaka mia obsługa i fachowe doradztwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 29.03.15, 10:37 Na Kraszewskiego jest dobrze zaopatrzona zielarnia nie pamiętam nr ale w pobliżu rynku jeżyckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.15, 22:21 I najdroższa w poznaniu w porównaniu do innych, chcą zarobić na naiwności i tym że niby przenieśli się z Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr sceptyk Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? IP: *.centertel.pl 24.03.18, 11:29 Preparaty ziołowe to nie jest cudowny lek na wszystko. I to z paru powodów. Po pierwsze żadna roślina nie zawiera tylko jednej substancji czynnej- zawsze preparat ziołowy zawiera wiele składników, o działaniu farmakodynamicznym większości z nich nic nie wiadomo. Czyli jeden składnik może złagodzić objawy- ale inne mogą zaszkodzić. Trzeba obserwować reakcje swojego organizmu i kuracje prowadzić bardzo ostrożnie. Po drugie- dobrze jest, jeśli rośliny pochodzą z plantacji a nie od zbieraczy. Bo z jednej strony nie wiadomo, gdzie wyrosły- może na skraju szosy? Z drugiej nie wiadomo, jak zostały przygotowane do sprzedaży. Może były suszone w stajni z kurami i krowami? Po trzecie- łatwo ulec przekonaniu, że skoro to preparat ziołowy- to nieszkodliwy. Nic bardziej mylnego. Bardzo często ziołowe preparaty są stosowane w przypadkach obstrukcji (zatwardzenia). Ich działanie polega na drażnieniu ściany wewnętrznej jelita grubego. Jednorazowe zastosowanie niczym nie grozi. Ale długotrwałe- już jest groźne, prowadzi do zwyrodnień i poważnych schorzeń. Ale to niegroźne- powiedzą zwolennicy fitoterapii, To przecież preparat roślinny... No to przeczytaj: www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/senes-moze-byc-szkodliwy_35866.html Odpowiedz Link Zgłoś
izbas123 Re: gdzie dobry sklep zielarski w Poznaniu? 04.03.25, 10:42 Ja od dawna robię zakupy w internecie — ten trend zdecydowanie nasilił się po pandemii, chyba u większości z nas. Zamiast korzystać wyłącznie z typowych aptek internetowych, wybieram sklepy, które oferują coś więcej — suplementy diety, zioła, zdrową żywność, naturalne kosmetyki i maści. Jednym z moich ulubionych miejsc jest Konopna Farmacja — mają zarówno punkt stacjonarny w Poznaniu na ul. F. Ratajczaka, jak i świetny sklep online, którego wierną klientką jestem już trzeci rok. Co ich wyróżnia co dla mnie jest na duży PLUS? - Szeroki wybór produktów — od olejów CBD, przez naturalne maści, po zioła i zdrowe herbaty. - Doradztwo — ich infolinia to skarb! Panie zawsze profesjonalnie doradzą, co najlepiej kupić, aby faktycznie pomogło. - Nowości — regularnie wprowadzają nowe produkty, więc zawsze można odkryć coś ciekawego. Ostatnio, gdy miałam sporo stresu i problemów ze snem, doradziły mi olej CBD — działa kojąco, redukuje napięcie i faktycznie pomógł mi zasnąć. Połączyłam go z piciem ziół, takich jak passiflora i lawenda — idealny duet na wyciszenie. A do tego naturalne olejki eteryczne (lawendowy i melisowy), które tworzyły relaksujący aromat w moim pokoju. Jeśli ktoś szuka naturalnych sposobów na stres i lepszy sen albo po prostu chce zadbać o zdrowie, polecam zajrzeć: konopiafarmacja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Dobre zioło... 05.07.25, 14:55 ...zawsze na propsie ;-D Vj Dominion feat. Donek & Jaro - Narkotyki Odpowiedz Link Zgłoś