aerofan 31.05.11, 18:41 A jak rozwiązane jest wejście do Fortu, cy trzeba kupić równocześnie bilet do ZOO ? No bo przecież fort jest na terenie ZOO, o czym z artykułu się oczywiście nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madrideno Zobacz Fort III w świetle lamp naftowych 31.05.11, 18:41 Kolejna inicjatywa oddolna, brawo! Mam wrażenie, że Poznań wreszcie budzi się z letargu, który spowodował jego powolne wypadanie z ekstraklasy polskich miast. Skoro już władze nasze kochane nie są specjalnie górnolotne to niech chociaż czerpią pełnymi garściami z pomysłu tych "oddolnych" właśnie, a to dla naszego wspólnego dobra. Do tego niech zapewnią agresywny, ogólnopolski PR i wrócimy na nasz od dawna zasłużony tron ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agpagp Re: Zobacz Fort III w świetle lamp naftowych 31.05.11, 18:50 Należy kupić bilet do Zoo a potem do fortu - trochę szkoda że nie udało się tego rozwiązać inaczej. ( podaję że MC Radio które od rana o tym mówi) Odpowiedz Link Zgłoś
aerofan bilet zoo + fort 31.05.11, 20:09 A więc skoro tak, to bez sensu zupełnie. Mogli to muzeum zrobić w forcie na Chrobrego, albo przy Raszyńskiej. Ten przy Raszyńskiej chyba nawet lepiej położony, w pobliżu parku. I nie stałoby się w kolejce po bilet do ZOO (a czasem trzeba i z godzinę). Fort to nie jest obiekt do zwiedzania dla dzieci, a do zoo właśnie chodzą najczęściej rodziny z dziećmi. Wolę pozwiedzać inne forty w Poznaniu, a mamy ich przecież trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaSk Re: bilet zoo + fort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 20:15 Ale malkontencisz. Dlaczego fortu nie można zwiedzać z dziećmi? Coś im się stanie pod opieką odpowiedzialnych dorosłych? Nie bardzo rozumiem Ciebie. ten fort przez to, ze jest na terenie ZOO ma największy potencjał turystyczny w mieści! Jak już będziesz w ZOO to jak będziesz miał ochotę to pójdziesz zobaczyć fort. O tak przy okazji. A pozostałe forty to już osobna eskapada właściwie dla osób tym zainteresowanych tematem. Raczej nie dla rodzin z dziećmi, które to stanowią gro klienteli odwiedzającej ZOO na Malcie. Odpowiedz Link Zgłoś
madrideno Re: bilet zoo + fort 31.05.11, 20:57 Są ludzie, którzy będą narzekać na każdy pomysł, który się pojawi. Taka życia, jak mówią niektórzy. Rzeczywiście, już widzę te tłumy komercyjnych turystów (na których przecież można zarobić; garstka fascynatów, choć cenna, nie sfinansuje przedsięwzięcia) pędzących do blokowiska Chrobrego, żeby obejrzeć fort. Gratuluję braku znajomości elementarnych zasad funkcjonowania rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: bilet zoo + fort IP: 95.108.88.* 31.05.11, 21:26 po 1. kolega napisał o lepszym położeniu fortu przy Raszyńskiej, wystarczy czytać uważnie. Nie wiem, czy wiesz, ale jak był tam dzień otwarty fortu, to zwiedzały go TŁUMY Poznaniaków, nie tylko fanatycy tematu po 2. fort 5a przy Chrobrego miał chyba być wyremontowany również pod turystykę, nawet jakieś prace tam w środku są prowadzone po 3. rodziny z małymi dziećmi - znawco rynku - to idealny target do zwiedzania ciemnych i ponurych fortyfikacji, tak ? po 4. też uważam, że wybór fortu na terenie ZOO to chybiony pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: bilet zoo + fort 01.06.11, 13:16 Nie wiem, co rozumiesz przez "małe" dziecko, ale mój pięciolatek interesuje się militariami i wręcz uwielbia zwiedzanie bunkrów i ciemnych jaskiń. Muzeum to świetny pomysł i bardzo się cieszę z takiego urozmaicenia, bo młodego zwierzątka szybko nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaSk Re: bilet zoo + fort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 17:26 > po 1. kolega napisał o lepszym położeniu fortu przy Raszyńskiej, wystarczy czyt > ać uważnie. Nie wiem, czy wiesz, ale jak był tam dzień otwarty fortu, to zwiedz > ały go TŁUMY Poznaniaków, nie tylko fanatycy tematu Odpowiadając na to stwierdzenie fort VIIIa jest normalnie niedostępny do zwiedzania. Tylko, z tej imprezy był otwarty. Jeżeli uważasz, że zarobisz na nim to go wynajmij i poprowadź trasę turystyczną. > po 2. fort 5a przy Chrobrego miał chyba być wyremontowany również pod turystykę > , nawet jakieś prace tam w środku są prowadzone No i pewnie jest remontowany, jak go już wyremontują to pewnie udostępnią. > po 3. rodziny z małymi dziećmi - znawco rynku - to idealny target do zwiedzania > ciemnych i ponurych fortyfikacji, tak ? Mam propozycję. Niech rodziny z dziećmi decydują o tym co chcą i kiedy zwiedzać. > po 4. też uważam, że wybór fortu na terenie ZOO to chybiony pomysł A ja jestem przeciwnego zdania patrz mój poprzedni post. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: bilet zoo + fort 01.06.11, 23:01 > Ale malkontencisz. Dlaczego fortu nie można zwiedzać z dziećmi? Coś im się stan > ie pod opieką odpowiedzialnych dorosłych? Fort III został przez dyrekcję zoo dość gruntownie... hmm... zmodyfikowany. O ile pamiętam, miało tam być delfinarium. Po tych modyfikacjach zostały np. rozebrane stropy, które, mimo zabezpieczenia, mogą stanowić jakieś niebezpieczeństwo. A dorośli, nawet odpowiedzialni, nie będą skupiać 100% swojej uwagi na dzieciach, bo sami są nie mniej ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_0 Re: bilet zoo + fort IP: *.173.22.16.tesatnet.pl 31.05.11, 21:46 Bilet na Malte -30 zł. Jak rodzinka bedzie chciała fort pozwiedzac to musi wydac ponad 100 tylko po to aby zwiedzić Fort III. Zły to pomysł. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznańczyk Re: bilet zoo + fort IP: *.173.32.110.tesatnet.pl 31.05.11, 23:35 > Bilet na Malte -30 zł WHAT??? Ceny biletów: bilety wstępu w dni powszednie normalny - 15,00 zł. ulgowy - 8,00 zł. rodzinny - 35,00 zł. bilety wstępu w dni wolne i świąteczne normalny - 20,00 zł. ulgowy - 10,00 zł. rodzinny - 50,00 zł. bilety rodzinne dla nie więcej niż 6-ciu członków rodziny, w tym nie więcej niż 2 osoby pełnoletnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_O Re: bilet zoo + fort IP: *.173.22.16.tesatnet.pl 31.05.11, 21:48 Sa ludzie, które nowe ZOO zwiedzili juz z 10x i wydawac kolejne pieniadze tylko po to aby wejsc na teren Fortu to lekkie przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś