Dodaj do ulubionych

Budimex - kupić mieszkanie?

IP: *.icpnet.pl 13.05.04, 18:15
Spotkałam się z oferta mieszkania Budimeksu na Wilczaku . Wydaje się bardzo
bezpieczna. Czy ktoś może mi doradzić czy powinnam kupic mieszkanie w
Budimeksie? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: chonda Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.siec / 213.17.244.* 05.06.04, 23:41
    • Gość: chonda Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.siec / 213.17.244.* 05.06.04, 23:41
    • Gość: julita Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.siec / 213.17.244.* 05.06.04, 23:43
      Uważam, ze oferta jest bezpieczna , kupiłam mieszkanie na osiedlu Wilczak, mam
      nadzieje ze wszystko będzie OK
      pozdrawiam
      • Gość: Fisch Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:25
        Ja kupuję właśnie mieszkanie u tego developera. Na początku byłem tą firmą
        zafascynowany:
        - korzystnie rozłożone raty wpłat za mieszkanie (prawie wszystko na końcu przy
        odbiorze mieszkania
        - miła obsługa, co chciałem to dostawałem - rysunki, projekty, rozwiązania
        techniczne - Poprostu wszystko naj- najlepsze materiały, najnowocześniejsze
        rozwiązania techniczne. Firma, która jest zadowolona gdy klijent jest
        zadowolony!!!
        A dzisiaj..... A dzisiaj uważam, że firma ta nie szanuje swoich klijentów. Po
        prostu robi ich w balona! Oszukuje ich! A jak to robi???????????
        To proste! Wprowadza zmiany do projektu. Buduje z najtańszych materiałów.
        Zamiast klinkieru na ścianach masz je tylko pomalowane, zamiast blachodachówki
        na dachu masz zwykłą papę!!! Budimex bogaci sie kosztem jakości i zadowolenia
        swoich klijentów! Poprostu kopara opada! O zmianach tych nie informuje swoich
        klijentów poprostu cyt. "nie musi tego robić"
        Jak świadczy to o firmie!!! Radzę wam przed podpisaniem umowy z budimexem
        naprawdę sie zastanówcie!!!
    • emilchna Re: Budimex - kupić mieszkanie? 18.10.04, 12:55
      Radziłabym przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy zobaczyć inne inwestycje danej
      firmy/developera. Zapraszam na ul. Milczańską - osiedle Zielony Taras
      (wykonawca Budimex). Bardzo ładne osiedle,a byłoby jeszcze ładniejsze,gdyby
      wykonawca nie wniósł zmian do projektu zastępując m.in. blachodachówkę czarną
      papą. Przed podpisaniem umowy klienci mogli zapoznać się z projektem
      estetycznych domków,w których mieścić się miały ich mieszkania. Projekt ten
      jest zmieniony. O zmianach firma nie informowała klientów, nie miała takiego
      obowiązku. Do tej pory firmy nie widzą różnicy między obowiązkiem a czystą
      kulturą przepływu informacji. Fakt,że developer nie jest zmuszony do
      wykonywania pewnych czynności,w tym przypadku do informowania nabywców o
      zmianach w obrębie projektu elewacji czy rozwiązań technicznych, nie jest
      równoznaczne z tym,iż nie mógłby tych czynności wykonywać w zamyśle zadowolenia
      klientów.Firma postępuje inaczej...Kosztuje to dużo nerwów i rozczarowania po
      tak dobrym wrażeniu jakie wspomniany developer robi w pierwszym kontakcie.
      • Gość: qwerty Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.icpnet.pl 15.12.04, 22:20
        wpisz wszystko w umiowie, dokładnie wszystko...
        to bedzie dobrze... ja mam przynajmniej taka nadziej :)
        • emilchna Re: Budimex - kupić mieszkanie? 17.12.04, 15:56
          Poszerzając moją wcześniejszą wypowiedź oraz wpis poprzednika, dodam,że pod
          nazwą "wszystko" - proponowałabym dokładnie "wszystko":
          wykończenie,materiał,terminy,możliwe rysunki, przekroje budynku,
          mieszknia.Proponuje też zamieścić wpis w umowie o możliwości wejścia na plac
          budowy.Proponuje zastanowić się dłużej nad harmonogramem wpłat-jeden z
          załączników do umowy.
          • Gość: biochip Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.idea.pl 22.12.04, 21:07
            To budimex nie pozwala wchodzić na budowę ???? Trzeba było kupić w Atanerze,
            można chodzić po budowie do woli.
            • emilchna Re: Budimex - kupić mieszkanie? 04.01.05, 10:55
              Jeśli jako jeden z punktów umowy dopiszesz "prawo wejścia przez Kupującego na
              budowę", będziesz mógł egzekwować to prawo, jeśli natomist w umowie brak jest
              punktu ustanawiającego takie prawo, Wykonawca nie musi się zgodzić na Twoje
              wejście na plac budowy. Wszystko co zawarte jest w umowie wiąże obie strony. Im
              więcej, dokładniej, tym lepiej dla Kupującego...
              • Gość: MISIO Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:34
                A CZY KTOŚ ZWRÓCIŁ UWAGE NA TO ŻE W POBLIŻU ZNAJDUJE SIĘ OCZYSZCZALNIA ŚCIEKÓW
                I CZASAMI JA K ZAWIEJE TO CZUĆ NA WINOGRADACH ,A CO DOPIERO NA WILCZAKU?
                • Gość: czaplaczka Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.man.poznan.pl 19.01.05, 17:24
                  Fakt, jeszcze 3 lata temu zalatywało od czasu do czasu, ale gdzieś od półtora
                  roku nie śmierdziało ani razu :) A mieszka się w tej okolicy super ! Najfajniej
                  będą mieli Ci z oknami na Wartę, od 2-go piętra w górę. Takich wschodów słońca
                  i mgieł na rzece w Poznaniu nie widzieliście. I jest cichutko. Będziemy
                  sąsiadować przez płot. Pozdrawiam
                  • Gość: rrrrr... Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:10
                    Kupiliśmy mieszkanie na powstajacym właśnie osiedlu na Wilczaku, czy któś ma
                    doświadczenia z Budimex-em, a'propos UGODY, w sprawie wyposażenia w instalację
                    elektryczną? Czy faktycznie za każdą zmianę, typu przesuniecie gniazdka, czy
                    włącznika trzeba płacić za zmianę projektu (480zł+vat)i opinię architekta
                    (ponownie 480zł +vat)? Do ceny doliczona jast robocina np. za gniazdko 78zł,
                    czy za punkt ośietleniowy 186zł. Czy to nie przesada? Nie mam doświadczenia,
                    nie wim, czy zlecać te zmiany deweloperowi, który za opinie i projekt wezmie
                    prawie 1500zł, czy zrobić po oddaniu mieszkania we włsnym zakrasie? A'propos
                    ostatniego obawiam się, że na świeżych ścianach pozotaną trwałe plamy po kuciu,
                    które trudno bedzie pokryć równomiernie farbą! PROSZE O OPINIE!
                    • Gość: emilchna Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: 213.17.203.* 17.02.05, 09:16
                      Jeśli zdecydujecie się na wprowadzenie zmian po odebraniu kluczyków, zapewniam,
                      że zaoszczedzicie dużo nerwów, niż podczas wprowadzenia zmian w konsultacji z
                      budową. Przeróbki o których Wspominasz nie są skomplikowane i doświadczony
                      elektryk-instalator we własnym zakresie ich dokona. W przypadku kucia ścian,
                      zapewne Będzicie musieli ponownie przegładzić/wyrównać ściany i przemalować.
                      Nie sądze by były z tym większe problemy.
                      Rady jednego z klinetów wspomnianej firmy...
                      • Gość: emilchna Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: 213.17.203.* 17.02.05, 09:21
                        aaa...i jeszcze jedno...
                        Pamiętajcie o inwentaryzacji przewodów (sieci wewnętrznych w mieszkaniu).
                        Znając ich lokalizację uniknie się "niespodzianki" spotknia wiertła z innym
                        przewodem rozprowadzonym w ścianie.
                        "Projekt" rozprowadzenia instalacji w mieszkaniu Powinniście dostać od
                        Wykonawcy.
                        Pozdrawiam
                    • hubert2002 Re: Budimex - kupić mieszkanie? 19.04.05, 23:06
                      Nie kupowałem w Budimexie, ale kiedy czytam to wszystko, to włosy jeżą mi się
                      na głowie. Kupiłem mieszkanie na Batorego w firmie z Gorzowa - BUDNEX.
                      Otrzymałem mieszkanie w grudniu i jestem bardzo zadowolony. Podczas budowy cały
                      czas można było wejść na jej plac i zgłaszać ewentualne zapytania czy
                      zastrzeżenia kierownikowi budowy. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie mieszkania,
                      to mogłem zaakceptować przedstawiony mi projekt gotowy, lub zaproponować moją
                      własną wizję układu pomieszczeń. Wybrałem tą drugą opcję. Mieszkanie miało być
                      standardowo dwupokojowe + kuchnia, łazienka i przedpokój. Ja zażyczyłem sobie
                      pokoju dziennego z aneksem kuchennym, sypialni, większej łazienki oraz
                      garderoby. Nie dość, że nie musiałem za to nic dopłacać, to jeszcze BUDNEX
                      zwrócił mi równowartość ścianki, która w standardowym projekcie oddzielała
                      pokój od kuchni. Otrzymałem też zwrot równowartości parapetów wewnętrznych
                      (beznadziejnych), z których zrezygnowałem. W trakcie budowy ścianek byłem
                      zapraszany na budowę w celu upewnienia się, czy będę na pewno zadowolony.
                      Rozkład instalacji elektrycznej też był ze mną konsultowany. Kiedy zostały
                      postawione ścianki, elektryk umówił się ze mną na budowę, abym wskazał mu
                      punkty, w których chcę mieć gniazdka elektryczne, telef., itp. Płaciłem tylko
                      za liczbę punktów wychodzącą ponad standard.
                      Po otrzymaniu mieszkania, kiedy stwierdziłem, że coś świszcze mi w oknach,
                      bardzo szybko pojawiła się ekipa techników, wyregulowała okna i wszystko jest
                      ok. BUDNEX bardzo dba o klienta. Są tu nowi, ale wróżę im sukcesy.
                • Gość: Karol Re: Budimex - kupić mieszkanie? Oczyszczalnia? IP: 217.153.71.* 11.04.05, 07:01
                  Weź mnie nie strasz, kilkanaście razy zastanawiałem się nad tą oczyszczalnią i
                  ewentualnym smrodkiem z niej. Ani razu tymczasem nie poczułem niczego
                  podejrzanego, kiedy te nieprzyjemne zapachy docierają na Wilczak?
                  • Gość: maras Re: Budimex - kupić mieszkanie? Oczyszczalnia? IP: *.devs.futuro.pl 14.04.05, 14:30
                    Odnosnie oczyszczalni to smrodku bedzie coraz mniej bo oczyszczalnia ma unijne
                    normy które nakazują przykrywanie wszystkich zbiorników emitujących smrodek
                    (ustawa o odorach). Część największych smrodów jest juz przykryta i ciągle
                    pracują nad resztą. Wiem bo rozmawiałem z panią kierownik z oczyszczalni.
                    Pozdrawiam !!!
                  • Gość: Lokator Re: Budimex - kupić mieszkanie? Oczyszczalnia? IP: *.icpnet.pl 20.04.05, 19:54
                    Przejdż sie po wilczaku i w dół do Warty w dni kiedy jest niskie cisnienie
                    atmosferyczne wówczas stwierdzisz czy jest smrodek . Ja sprawdzałem. Jest.
    • theoizo Re: Budimex - kupić mieszkanie? 11.02.05, 20:22
      W propozycji umowy, którą otrzymałem od Budimeksu znajdują się zapisy o
      wyłączeniu 40 miejsc postojowych. Mimo, że miejsca znajdują się na terenie
      osiedla (poza budynkami i garażami podziemnymi) developer zamierza wynajmować
      je odpłatnie.
    • Gość: rrrrr... Re: Budimex - kupić mieszkanie?do Emiluchny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:58
      Dzięki Emiluchno za info, zdecydowaliśmy sie jednk zlecić zmiany w elektryce
      przed położeniem tynku, koszty trochę zmalały (vat 7%, a nie 22% jak
      myślelismy. Pisałaś,że masz doświdczenie w tej kwestii, na co więc powinniśmy
      zwrócić uwagę?
      • Gość: emilchna Re: Budimex - kupić mieszkanie?do Emiluchny IP: 213.17.203.* 18.02.05, 11:11
        Witam, przede wszystkim radze podpisac umowe na dodatkowe prace wraz z
        załącznikami przedstawiającymi wprowadzane zmiany. W umowie radziłabym zawarcie
        kosztów, opis zmian, przedstawienie zmian na rysunkach (np. na rzutach
        mieszkania), termin wykonania zmian (radziłabym jako termin przyjąć nie - do
        czasu odbioru lokum- ale konkretną datę). Wszystko co spiszecie - im
        dokładniej, tym lepiej- później będziecie mogli wszytskiego wymagać. Wartość
        dodatkowych robót podwyższy Wam wartość końcową mieszkania (a tym samym i
        wartość np. notarialną, co jest ważną informacją w przypdku dużej kwoty za
        dodatkowe prace). Pozdrawiam
        • Gość: rrrr... Re: Budimex - kupić mieszkanie?do Emiluchny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 17:47
          Dzięki za sugestie!
          • Gość: Tiggr Re: Budimex - kupić mieszkanie?do Emiluchny IP: 212.160.172.* 04.03.05, 11:41
            ale macie shizy w tym budimexie
            podpisaliśmy umowe z Atanerem i kwestię ustawienia ścian, elektryki itp mamy
            otwartą aż do końca marca. Można sobie gniazdka na suficie umieścić i to za
            darmo. dopłaca się tylko wtedy gdy zamiast standardowej liczby gniazdek zamówie
            sobie kilka więcej. Cena może i nawet podobna ale za żaden projekt nie płace!!!
            właśnie zamieniliśmy kuchnie z łazienką i poprzestawialiśmy ściany. Do
            ostatecznego zatwierdzenia nowego projektu mam kilka uwag i jesteśmy już
            umówieni z ich projektantem. No bo mają swojego projektanta dostępnego dla
            klientów który doradzi zaproponuje narysuje i wyliczy dodatkową opłatę (więcej
            punktów oświetleniowych więcej ścian itp). Generalnie jeśli nie zamówie więcej
            materiałów niż w projekcie wyjściowym to kosztuje mnie to tylko czas na
            spotkanie się z tym gościem i trochę mojej wyobraźni.
            • zabka102 Re: Budimex - kupić mieszkanie? 04.03.05, 14:27
              Hej, Tiggr ma rację. Ja również kupiłam mieszkanie w Atanerze, przedłożyłam im
              mój projekt i absolutnie wszystko zaakceptowali pomimo sporych zmian jakie chcę
              wprowadzić. Poza tym służą naprawdę fachową pomocą i opinią. Za te zmiany
              absolutnie nic nie każą sobie płacić no chyba że wprowadzę ponadstandardowe
              rozwiązania. Na dodatek za nie wymurowanie którejs ze ścian dostane jeszcze
              zwrot kasy, no ale to chyba dotyczy również i pozostałych deweloperów.Mam
              jeszcze czas do końca marca na końcową wersję no i później już tylko będę
              czekać do stycznia 2006 na odbiór kluczy, choć słyszałam, że bedzie można
              odbierać mieszkania przed Gwiazdką 2005.
              • idana Re: Budimex - kupić mieszkanie? 24.05.05, 08:57
                czesc zabka!
                a skad masz tak dobre wiadomosci ze Ataner bedzie oddawal do uzytku w grudniu
                2005 roku??? Ja tez mam tam mieszkanie do odbioru w lutym 2006 roku, i nic o
                wczesniejszym odbiorze nie slyszalam! Napisz wiec koniecznie skad ta wiesz?

Pozdrawia przyszla sasiadka z osiedla :-))))
            • Gość: kaczka Re: Budimex - kupić mieszkanie?do Emiluchny IP: *.stacje.agora.pl 22.04.05, 19:46
              Piszesz, że kupileś mieszkanie od Atanera, a czy można z nimi negocjowac ilość
              transz? Możesz napisać, jak to wyglądało w twoim przypadku? Mi powiedziano, że
              transze max. co 3 m-ce.
    • Gość: Bodzio Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: 80.51.76.* 06.03.05, 19:36
      No właśnie ceny wzrosły a standart wykończenia????? Znając budimex pewnie nie.
      Widać to po kolejnych etapach inwestycji na osiedlu zielony taras. Pierwszy
      etap to była pokazówka, projekt nagrodzono. Drugi etap niby podobnie, lecz
      staranność wykonania gorsza- posypały się płytki z elewacji. ....... Ceny
      rosną...- i co dalej? Dalej powstał III etap - deweloper pomalował dach na
      czarno (papa przecież jest tańsza od blachodachówki), klinkier zastąpił farbą.
      I co dalej.....? ..... Budimex rozpoczął sprzedaż kolejnego etapu. Ceny
      drastycznie wzrosły! Ciekawe co wywinie deweloper tym razem???? Pewnie okna bez
      rolet zewnętrznych, brak drzwi wewnętrznych w mieszkaniu, niekorzystne zapisy w
      umowie a ściany może z papieru???/??
    • Gość: czaplaczka Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.man.poznan.pl 18.04.05, 16:14
      Z oczyszczalni nie śmierdzi, ale powinniście ( zwłaszcza mieszkańcy domów
      najbliżej Warty ) zainwestować w moskitiery. No i nie jest to miejsce godne
      polecenia dla osób mających lęk przed pająkami. Pojawiają się latem fajne
      okazy :)
      • aruszczak Re: Budimex - kupić mieszkanie? 12.05.05, 11:37
        A ciekawa jestem czy odwiedzają te strony przyszli mieszkańcy budimexowego
        Wilczaka. Jeśli tak pozdrawiam przyszłych sąsiadów.Ania
        • rachella2 Do aruszczak 20.05.05, 11:54
          ...pozdrawiam sąsidkę! Napisz, który budynek wybrałaś? Czy zmaniałaś może
          projekt?
          • aruszczak Re: Do rachelli 20.05.05, 12:53
            Parter w budynku 1.2. To ten oddawany w grudniu. Na razie nie wnosiłam zmian.
            Mam ochotę tam poprzestawiać nieco ścianki, ale jeśli zrobię to w trakcie
            budowy to zapłacę za zmiany w projekcie, wyburzenie i postawienie nowych. Chyba
            poczekam....

Pozdrawiam

Ania
            • Gość: rachella2 Re: Do rachelli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:22
              My też zastanawialiśmy się nad parterem, napisz tylko, czy od strony Warty?
              Ostatecznie zdecydowaliśmy się jednak na 3 pietro budynek 1.4. Byliśmy już w
              mieszkanku, jest świetny widok na morze zieleni z terenu zalewowego rzeki.
              Obawaimy się tylko komarów!Klatki są tak kameralne, że nasze obawy dotyczą
              również sąsiadów, ponieważ będziemy ich mieć zasadniczo dwóch na naszym piętrze
              fajnie by było gdyby byli to ludzie bezkonfliktowi...ale sąsiadów się nie
              wybiera tak jak mieszkania! Co zdecydowało o Twoim wyborze osiedla Wilczak?
              • aruszczak Re: Do rachelli 24.05.05, 09:08
                Kiedy trafiłam do Budimexu nie było zbyt wielu wolnych kawalerek. Właściwie
                zostały dwie na parterze. Zachęcił mnie jednak spory 33m taras.Ja będę mieszkać
                od ul. Czaplej. I to co mnie cieszy, to fakt, że wokół mojego mieszkania nie ma
                ciągów komunikacyjnych. Też liczę na sympatycznych sąsiadów. A co zdecydowało,
                że Wilczak? Od dłuższego czasu szukałam mieszkania. Nie chciałam, żeby było to
                typowe blokowisko. Wilczak łączy zabudowę blokową z budownictwem
                jednorodzinnym. Poza tym bliskość Cytadeli, dogodna komunikacja, blisko na
                zakupy i do centrum. Za to wszystko zniosę nawet komary i pająki :) Poza tym
                developer zaproponował znośne warunki. A jak zmiany w zagospodarowaniu
                przestrzeni? Poprzestawialiście ścianki? Pozdrawiam serdecznie Ania
              • Gość: czaplaczka Re: Do rachelli IP: *.man.poznan.pl 24.05.05, 16:27
                Z trzeciego piętra to już fajnie widać. Na Warcie stoi już stateczek
                meteorologiczny, a zieleń jest jak w dżungli. Komarów niewiele, ale moskitiery
                są nieodzowne, bo dużo jest innych owadów - wspomniane już wcześniej pająki
                mogą nieźle przestraszyć swoimi wymiarami. Tak sobie patrzę na Waszą budowę i
                po sąsiedzku podziwiam. Czy dobrze widzę, że w budynku od strony rzeki balkony,
                od Warty właśnie, są od 3-go piętra w górę ? Wyglądają nieźle...
                Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
                • Gość: rachella2 Re: Do czaplaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:27
                  Też pozdrawiam sąsiadkę!Czy wie sąsiadka cosik o planie zagospodarownia terenu
                  poniżej naszych osiedli nad Wartą? Ponoć planuje się jakąś promenadę?
                  • Gość: czaplaczka Re: Do czaplaczki IP: *.man.poznan.pl 25.05.05, 16:47
                    Myślisz o tej drodze nad Wartą ? Nie, nie słyszałam. Na razie to dzikie dość
                    miejsca, ale przez to urokliwe, choć może nie najbezpieczniejsze... A te
                    zdziczałe ogródki między nami, a rzeką są super. I piękne kwiatki tam rosną -
                    dopóki ich nikt nie pozrywa. Pozdrawiam
                    P.S. Jeśli jesteś bezdzietna, to powiem Ci w zaufaniu, że to bardzo płodna
                    okolica. Tylu maluchów w jednym miejscu dawno nie widziałam.
                    • rachella2 Re: Do czaplaczki 30.05.05, 11:40
                      Co do ogródków się zgadzam! To urokliwy, zielony teren, który będzie dla nas,
                      przyszłych mieszkańców "płucami"! Mam tylko nadziję, ze żaden inwestor nie
                      połasi się o tereny zalewowe, by postawić tm monstrum typu Osiedle nad Wartą!
                      • Gość: czaplaczka Re: Do czaplaczki IP: *.man.poznan.pl 30.05.05, 17:17
                        Tam podobno nie wolno niczego budować, w każdym razie niczego wysokiego. Bo to
                        jest strefs ochronna, przeciwpowodziowa.
                        Pozdrawiam
              • Gość: As Re: Do rachelli IP: *.icpnet.pl 14.07.05, 13:27
                Hej mam pytanko w sprawie wejscia do mieszkanka, byly z tym jakies problemy
                (zalatwialas wejscie przez Budimex czy bezposrednio)? My nabylismy w bud. 1.1
                na 4p. :) Dzieki, pozdr
        • Gość: monikaw Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.icpnet.pl 26.06.05, 22:05
          Witaj sasiadko Aniu i inne sasiadki z osiedla budimexowego i wielkopolankowego,
          ja zdecydowalam sie na mieszkanie na 3 pietrze w budynku 1.3 i juz nie moge sie
          doczekac konca listopada, budimex zawsze wydawal mi sie solidna firma wiec mam
          nadzieje ze nie bedzie takich problemow jak tu co niektorzy pisza, co do zmian
          do zrobilam jedna mala - usunelam kawalek scianki miedzy pokojem dziennym a
          kuchnia i jak sie okazalo nie musialam za to placic, do dzisiaj nawet sie
          cieszylam ze sa tacy mili ale jak widze powinnam sie byla spodziewac zwrotu
          kosztow za ta scianke, no trudno, mam tylko nadzieje ze mieszkanie dostane w
          terminie i po wejsciu do niego nie rozczaruje sie, no wlasnie ktos tu wspominal
          ze juz byl w swoim mieszkaniu, powiedzcie mi prosze jak tam sie mozna dostac?
          trzeba miec pozwolenie od budimexu czy mozna moze jakos to zalatwic z
          kierownikiem budowy? Pozdrawiam Monika.
          • Gość: aruszczak Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.one.pl / *.man.poznan.pl 27.06.05, 08:05
            Witam Monikę, Raczellę i Czaplaczkę i wszystkich innych sąsiadów z Wilczaka. W
            sprawie usunięcia ścianek, to ja uzyskałam informację, że musiałabym najpierw
            wystosować zapytanie o możliwość wprowadzenia zmian. Wydanie takiej opinii to
            ok. 600zł., potem wprowadzić zmiany w projekcie, na które wyrażono zgodę (to
            też dodatkowy koszt) i wreszcie sama rozbiórka. Dowiedziałąm się również, że
            zgodnie z prawem budowlanym na tym etapie nie mogę usunąć części ścianki
            dzielącej kuchnię z pokojem w mojej kawalerce. Chyba zatem poczekam do odbioru
            i sama poczynię zmiany ;)Też chciałabym wejśc na plac budowy. Zależy mi żeby
            rzucić okiem na układ pomieszczeń tak na żywo. Może ktoś podpowie jak to
            zrobić.Na ten moment oddaje się z przyjemnością studiowaniu wszelkiej prasy na
            temat wystroju wnętrz. Ciekawe czy to "przypadłość" wszystkich oczekujących na
            mieszkanie. Pozdrawiam serdecznie. Odzywajcie się! Może z czasem "urodzi" nam
            się forum. Ania
            • Gość: monikaw Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.pbpolsoft.com.pl 28.06.05, 08:43
              ja juz rok temu wynalazlam sobie w jakims katalogu wspaniala czerwona kanape do
              pokoju dziennego ;), przegladanie prasy dotyczacej wystroju wnetrz z pewnoscia
              jest "przypadloscia" oczekujacych na oddanie mieszkania :), w sumie teraz
              troche mi przeszlo i nie kupuje kazdej gazety w ktorej widze cos fajnego, a
              chodzenie po sklepach zostawiam sobie na ostatnie miesiace przed oddaniem
              mieszkania, ale i tak chcac czy nie chcac zastanawiam sie co by tu jeszcze
              ciekawego wymyslic :) na tym forum np dowiedzialam sie o pajakach, ktore moga
              zagrazac mojemu spokojowi - moskitiery sa koniecznoscia! pozdrawiam Monika
          • Gość: Rita K. Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 10:41
            ...no nie wiem, czy tacy mili?! Widzę, że nie wszystkich klientów traktują
            jednakowo! Zrezygnowalismy z 1.5m ścianki, dodaliśmy kilka
            gniazdek...musieliśmy zapłacić za opinię architekta, zmanę projektu branżowego.
            Rozumiem, że za poważną ingerencję w plan się płaci, ale w tym wypadku, to były
            tylko drobne zmany. Rozumiem, też że za podłączenie dodatkowych gniazd to
            dodatkowy koszt, ale ta zmiana projektów branżowych oraz opinia projektanta
            (???)...to już chyba przesada? Nie wiem może się mylę, ale wydaliśmy przeszło
            1000zł za "tak możecie wprowadzić zmiany"!
            • Gość: monikaw Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.pbpolsoft.com.pl 28.06.05, 08:29
              moze scianka sciance nierowna bo nie wiem czym mielibysmy sobie zasluzyc na
              lepsze traktowanie ... a moze to zalezy u kogo sie zalatwia takie sprawy - my w
              sprawie scianki rozmwialismy z tym mlodym gostkiem ... pozdrawiam Monika
            • Gość: As Re: Budimex - kupić mieszkanie? IP: *.icpnet.pl 14.07.05, 13:36
              hej, widac rzeczywiscie traktuja tak jak ich sie podejdzie. Nam sie udalo
              usunac jedna scianke zupelnie i w 2 nieznacznie zmienic dlugosc bez oplat, a do
              tego jakis niecaly miesiac temu dzwonil do mnie pan z budowy i pytal sie gdzie
              chce wlacznik swiatla bo mial byc na tej usunietej sciance :) MOcno sie
              zdziwilam, bo sadzilam ze wedle uznania zrobia. Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka