Dodaj do ulubionych

W czerwcu rusza rozrywkowa część Starego Browaru

IP: *.acn.waw.pl 15.05.04, 00:21
Mam nadzieję, że poznaniacy bojkotują Browar zbudowany z ukradzionych
społeczeństwu pieniędzy by dalej je mnożyć naszym kosztem !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dyfly Re: W czerwcu rusza rozrywkowa część Starego Brow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 00:41
      A ja mam nadzieje kretynie ze tacy jak ty nigdy nie beda sprawowac wladzy w
      Poznaniu bo tkwilibysmy nadal w epoce kamienia lupanego.
    • Gość: łoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 01:05
      Czy jest jeszcze miejsce w poznaniu, w które nie wsadza swojej płetwy Rybicki i
      szanowna małżonka?To mnie trochę przeraża - ta ich wszechobecność... i ich
      miernota...
      • Gość: fish Re: oł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 14:59
        Nie pora leczyc kompleksy,luzuj stary...
      • Gość: Wienczyslaw Re: oł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 19:12
        Mały jesteś Jacuś....
    • Gość: poznaniak Re: W czerwcu rusza rozrywkowa część Starego Brow IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 13:07
      Stary Browar co to znaczy czy jest w Poznaniu jakis Nowy Browar, ten nieczynny
      juz od kiludziesieciu lat browar nazywany jest przez Poznaniakow Browarem Hugera
      • Gość: Aabuk Re: W czerwcu rusza rozrywkowa część Starego Brow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:20
        A ja bym chcial, zeby koncerty rockowe w Poznaniu mialy pozadne miejsce, anie
        tylko ciasny i goracy Eskulap, oraz za maly w wielu przypadkach Zamek. Jezeli
        tam odbywaly by sie jakies pozadne rockowe koncerty to ja jestem jak
        najbardziej za!

Jakbysmy mysleli tylko o kasie... tak jak co niektórzy poprzedni przedmówcy to
        chodzilibysmy dzisiaj na zakupy na ryneczek...

porabalo Was wszystkich

pozdrawiam
      • Gość: LukasK Dlaczego Stary IP: 213.25.88.* 17.05.04, 12:01
        Bo prawdopodobnie państwo Doktorostwo nie wiedziało, że w Poznaniu istniało
        kilka browarów, nie tylko ten Huggera.
        • Gość: łuki Re: Dlaczego Stary IP: *.icpnet.pl 17.05.04, 14:23
          Mamy tu poważny problem.
          Dlaczego Stary Browar jest stary a nie nowy, czy państwo Kulczykowie wiedzieli,
          że są jakies inne browary , czy wtedy nazwali by swoje centrum Stary Browar czy
          moze powinni go nazwać Średnio Stary Browar albo Najstraszy Browar ?
          Czy nazywajac centrum tak jak nazwali nie obrazili kogoś uczuć browarnych i
          najważniejsze czy zapytali rzeszy pozniaków codzienie oddających wcześniej
          wypity browar pod murami zabytkowego browaru Huggera jak nazwa będzie
          najodopowiedniejsza ?
    • Gość: paradysta Re: W czerwcu rusza rozrywkowa część Starego Brow IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 14:32
      Konferencje prasowe zwołali wczoraj zarówno organizatorzy parady, jak i LPR.
      Liderzy LPR oznajmili, że w poniedziałek sejmik województwa mazowieckiego
      wystosuje apel do prezydenta Kaczyńskiego, by na tę paradę nie wydał zgody. W
      czwartek apel o to wystosowała do prezydenta Warszawy rada miasta. Radnych LPR
      i PiS oburzyła trasa przemarszu - z okolic pomnika Golgota Wschodu, Traktem
      Królewskim pod Sejm, gdzie mieści się pomnik AK.

Demonstracja i kontrdemonstracje

Początkowo parada była planowana na 1 maja. Ze względu na szczyt gospodarczy
      miasto wydało decyzję odmowną, więc organizatorzy przenieśli ją na 11 czerwca.
      Kilka dni temu jednak wnioski o demonstrację tego samego dnia i wzdłuż trasy
      parady złożyły LPR i Młodzież Wszechpolska. - Chodzi głównie o trzy punkty:
      najważniejszy w okolicach Starego Miasta, gdzie parada będzie wychodzić z
      Miodowej na Krakowskie Przedmieście. Postaramy się ją zatrzymać. Kolejne są pod
      pomnikiem Kopernika i pod Sejmem - zapowiadał Wojciech Wierzejski z LPR,
      wicemarszałek województwa mazowieckiego. - Urządzimy kontrmanifestację
      niezależnie od tego, czy parada będzie się odbywała w centrum miasta, czy
      gdzieś na Białołęce - dodał.

Na pytania dziennikarzy, jak LPR zamierza zatrzymywać Paradę Równości,
      Wierzejski odparł krótko: - To się okaże w trakcie.

Negocjacje możliwe?

- Tak jak to widzę dziś, będzie zakaz tych trzech demonstracji - deklaruje Lech
      Kaczyński. - Są ku temu wszelkie przesłanki ustawowe, co jest najważniejsze -
      na pewno dojdzie do łamania prawa. Niezależnie od tego muszę powiedzieć, że nie
      lubię prowokacji tego typu: to dzień po święcie Bożego Ciała, pokrywa się z
      trasą procesji.

- Jesteśmy otwarci na negocjacje: zarówno z miastem, jak i LPR oraz Młodzieżą
      Wszechpolską, jeśli byliby chętni. Możemy zmienić trasę, skrócić czas
      przemarszu. Zależy nam tylko na tym, by demonstracja odbyła się 11 czerwca i
      skończyła się pod Sejmem - mówi Szymon Niemiec z Międzynarodowego
      Stowarzyszenia Gejów i Lesbijek na rzecz Kultury w Polsce.

Na wczorajszej konferencji prasowej paradę poparła paria Zieloni 2004,
      organizacje Lambda i Kampania przeciw Homofobii. Honorowy patronat nad Dniami
      Kultury "Queer" objęło Amnesty International Polska i senator Maria Szyszkowska.

Wersja do druku Wyślij znajomym Podyskutuj na forum

Wasze opinie (133)

+ DODAJ swoją opinię na forum

--------------------------------------------------------------------------------

• Spór o Paradę Równości w Warszawie Gość: drake78, 14.05.2004 23:24
      To przykre, ale żyjemy w świecie sterroryzowanym przez neofaszystów. O
      wolności! Wróć!

• Wiwat Parada! Gość: Roxie,14.05.2004 23:45
      • Re: Wiwat Parada! bzdziagva,14.05.2004 23:46
      • Re: Wiwat Parada! sceptyk,15.05.2004 00:13
      • Re: Wiwat Parada! Gość: OBSERWATOR
      • Gość: Marek S Re: W czerwcu rusza rozrywkowa część Starego Brow IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 23:11
        Spieprzaj dziadu!
    • Gość: Przemooo Re: W czerwcu rusza rozrywkowa część Starego Brow IP: *.tele2.pl 16.05.04, 21:09
      Karol, ty porąbany mały człowieczku!!!!!!
      Ja się cieszę, ze powstaje świetne miejsce do zabawy i wypoczynku na światowym
      poziomie. Mam nadzieję, że będą nas odwiedzać znakomitości ze świata muzyki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka