keratiw
08.07.11, 13:50
Witam,
Jak zapewne wszyscy wiecie, Gmina nie odpuściła i zamierza dalej z determinacją budować bloki komunalne na zapleczu naszego Osiedla. Jak zapewne, też wiecie - z równie wielką determinacją staramy się o możliwość głosu i opiniowania tak ważnej dla nas sprawy. Na chwilę obecną Gmina ma wszelkie dokumenty uprawniające ją do rozpoczęcia budowy - ale ... i tu jest esencja sprawy - wydane niezgodnie z prawem. Jednym z wielu - a dla nas kluczowym elementem tego tematu jest brak informacji ze strony Gminy o takim postępowaniu i kolejnych elementach całego procesu.
Wiadomym też jest, że poprzednie zamiary udało się nam skutecznie "ostudzić" przy pomocy odwołań, które przyznały nam rację i dało prawo składania opinii i wniosków w tym postępowaniu.
Staramy się zorganizować spotkanie w tym temacie i ponownie - mam nadzieję przy dużej frekwencji - porozmawiać i ustalić nasze wspólne stanowisko. Pamiętam jak podczas pierwszego spotkania atmosfera była gorąca, ale wspólne stanowisko - jedno . Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
Chciałbym się Was zapytać jak ten temat postrzegacie, czy jest dla Was równie ważny jak wcześniej ? Myślę, że bezpośrednie spotkanie będzie dobra okazję aby się osobiście spotkać aby wymienić poglądy i opinie - tym bardziej, że dotyczy ta sprawa całego naszego Osiedla - tak przynajmniej mi się wydaje ...
Pozdrawiam
Arek