Dodaj do ulubionych

Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KOS-DOM

29.07.11, 12:25
Witam,
Czy ktoś z Was, kupił może mieszkanie w Zalasewie?
Jakie są Wasze opinie o tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 15:33
      My kupiliśmy. W sumie dopiero wpłaciliśmy zadatek i podpisaliśmy umowę. Inwestycja wygląda bardzo ciekawie stosunek warunki/cena bardzo korzystnie. Dodatkowo bardzo ciekawa okolica i łatwy dojazd do Poznania (newet miejskim autobusem). Infrastruktura Swarzędza też genialna. Jeżeli wszystko zostanie oddane w czasie i bez zbędnych problemów to myślę, że będziemy bardzo zadowoleni. Analizowaliśmy bardzo wiele inwestycji, jednak biorąc pod uwagę multum aspektów ta wydaje się zdecydowanie najlepsza. Prace idą do przodu. Czasem mamy okazje odwiedzić i zobaczyć na własne oczy. W pierwszej kolejności domy, następnie mieszkania. My kupiliśmy mieszkanie. Podobno będą już gotowe w sierpniu-wrześniu 2012. Pozdrawiam
      • velka_t Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 30.08.11, 08:20
        My też w końcu zdecydowaliśmy się na zakup. Oferta wydała się nam najciekawsza ze wszystkich które oglądaliśmy pod Poznaniem. Naprzeciwko inwestycji jest gimnazjum, słyszałam też, że w sąsiedztwie gimnazjum szkoła podstawowa powstanie, jest już nawet w budżecie gminy. Dużym plusem jest też to, że MPK tam dojezdza (linia 55).
        My kupiliśmy najmniejsze mieszkanie, w ostatnim segmencie.
        Jeśli jednak chodzi o termin realizacji to nie wierzę, że na sierpień-wrzesień się wyrobią.
        A Wy na jakie mieszkanie się zdecydowaliście? Myśleliście już o przeróbkach ścian wewnętrznych?
        pozdrawiam
        • Gość: mariusz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.wizja.com.pl 30.08.11, 09:47
          Witam przyszłych sąsiadów. My również się niedawno zdecydowaliśmy i mamy nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie. W 100% możemy podpisać się pod wszystkim co napisano wyżej. W naszej ocenie inwestycja najlepsza na rynku, infrastruktura pełna, MPK, dobry dojazd, cena, materiały. Deweloper ma dobre opinie i na tą chwilę wszystko wskazuje, że skończą przed końcową datą oddania. W naszym segmencie jest już stan zerowy i budowa idzie sprawnie. Teraz pozostaje czekać i liczyć na łagodną zimę i mało deszczową jesień.
          • Gość: Jacek Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.11, 21:39
            Mariusz, a gdzieś znalazł opinię o deweloperze? Ja szukałem i w necie nie znalazłem. Jedyne co to większa ilość zrealizowanych inwestycji. Resztę sprawdzałem wg. sprawozdań finansowych ale ostatnie to chyba widziałem z 2009 roku i nie wyglądało to źle. Bynajmniej deweloper funkcjonuje długo na rynku. Nie ukrywam jednak, że mamy obawy co do finansowania "dziury w ziemii".
            Zakupiłeś dom czy mieszkanie? My mieszkanie na piętrze 55,4m2.
            Co do terminu sierpień - wrzesień to taką informację uzyskaliśmy od dewelopera. Jak będzie trochę później to też nie będzie źle :)
            O przeróbkach jeszcze nie myśleliśmy bo teraz myślimy o kredycie i odetchnięciu od poszukiwania mieszkania (6 miesięcy) ;)
            Pozdrawiam
            • velka_t Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 31.08.11, 10:57
              Witam,
              Niestety o przepróbkach należy już teraz zacząć myśleć, rozmawiałam ostatnio z kierownikiem budowy mówił, że mam około 2-3 tygodni na zgłoszenie propozycji przeróbek ścian działowych do architekta. Nie wiem, czy dotyczy to również mieszkań na piętrze. Mam już pewne zmiany do zgłoszenia. Jeśli chcecie podzielić się prozozycjami zostawiam emaila (ulka_k@o2.pl)
              pozdrawiam
      • Gość: PALO Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 194.114.62.* 01.09.11, 09:20
        witam. KOS ma jeden słaby punkt. montaz okien i słabej jakości drzwi. przy odbieraniu mieszkania lub domu sprawdzcie prosze te elementy. w duzym stopniu wplywaja później na koszty eksploatacji!!! z resztą jest ok
        • monika111_1984 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 19.09.11, 17:00
          Witam,
          my również zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na os. Wielkopolskim. Czy wiecie może, jak wygląda sprawa ogrzewania i światła na klatce schodowej w budynku?
          Z tego co się dowiadywałam to ma być osobny licznik na klatkę schodową ale zastanawiam się jak będzie rozwiązana sprawa z rachunkiem, czy będzie on wystawiamy na 2 rodziny, czy tylko na 1? Wiecie coś na ten temat?
          Jeśli chodzi o termin oddania to nam powiedziano, że w umowie będzie grudzień, ale może bedzie wcześniej o miesiąc . A na forum Jacek pisze że jemu powiedziano sierpień-wrzesień?
          Jeszcze jedno pytanko do Polo - o co chodzi z tymi oknami i drzwiami,okna podobno mają być pięciokomorowe więc wydaje mi się że ok.

Pozdrawiam
          • pichna Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 20.09.11, 16:23
            Witam.My również mamy zarezerwowane mieszkanie 71,7m2.Czy przyszli właściciele mieszkań orientują się kiedy będzie wybudowany parter?Do końca września należy wpłacić pierwszą transzę a z tego co się orientuję to tam są dopiero fundamenty?
            • monika111_1984 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 20.09.11, 17:44
              A jeśli można spytać, to w jakim budynku macie zarezerwowane mieszkanie, bo my mamy zarezerwowane 64 m, a nad tym mieszkaniem jest taki metraż.
              Co do parteru to nie wiem kiedy będzie wybudowany, ale widziałam, że fundamenty są już wylane.
              • pichna Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 20.09.11, 21:50
                My w drugim budynku, A Wy?
                • monika111_1984 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 21.09.11, 07:17
                  My w pierwszym budynku zaraz obok domów.
                  • pichna Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 21.09.11, 20:49
                    To witam sąsiadkę:)My też chielibyśmy troszkę pozmieniać w środku. Znajomi kupują dom i u nich można zrobić poddasze użytkowe. Niestety pani architekt powiedziała że u nas się nie da-inna jest konstrukcja dachu.
                  • Gość: mariusz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.wizja.com.pl 23.09.11, 14:00
                    Jaki numer działki jeśli wolno spytać? Tak czy inaczej chyba będziemy sąsiadami ;) bo 64m2 to segment C, a my jesteśmy w środku.
                    • pichna Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 26.09.11, 11:02
                      My też w środku a więc witam sąsiada:)
                      Ktoś się orientuje czy na budowie coś ruszyło?Do piątku wg umowy powinien być stan surowy pierwszej kondygnacji...
                      • przemo_rz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 26.09.11, 14:31
                        Witam. Terminy z umów od samego początku były nierealne. Nie wiem jak w przypadku mieszkań, ale w domkach opóźnienia sięgają 1,5 miesiąca.
                      • monika111_1984 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 27.09.11, 17:44
                        My w pierwszym segmencie środkowe mieszkanie ;) Pozdrawiam
                        • monika111_1984 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 27.09.11, 19:06
                          Mam jeszcze pytanie, czy planujecie coś zmieniać, jakieś ścianki działowe? Zastanawiam się czy to jest możliwe?
                          • Gość: cookie Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 21:15
                            Witam sąsiadów! Jestem jednym z przyszłech mieszkańców tego osiedla i dziś byłem zobaczyć jak to wyglada odnośnie mieszkań (nie wchodząc na teren). Widać było, że jest ustawione sporo cegły przy fundamentach i zaczynają wyciagać narozniki więc myślę, że teraz juz bedzie widać postepy. Dowiedziałem się, że pierwszy poziom bedzie max do końca października. Jesli chodzi o przeróbki wewnatrz (ścianki działowe) to najlepiej ustalić to z panią architekt aby zmiany były widoczne w załącznikach do umowy.
                            • Gość: gośc Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 05.10.11, 22:25
                              Witam wszystkich. Mam pytanie... co myślicie o materiałach które są/będą używane w tej inwestycji?
                              Pozdrawiam
                              • monika111_1984 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 06.10.11, 17:13
                                Ja też mam pytanie odnośnie ścian działowych - czy 8 cm to nie za mało?
                                • Gość: K_poz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.tktelekom.pl 14.10.11, 11:24
                                  Wszystkie wymiary są podawane w świetle surowych ścian jak dodasz do tego tynki to zrobi się pewnie ok. 12 cm, budowlańcem nie jestem ale takie są chyba normy
      • szlach_cianka Automatyczna brama 25.05.13, 16:55
        Witam, z tego co pamiętam to firma Kos - Dom miała zamontować bramę lub szlaban. Czy coś w tym temacie będzie wykonane. W końcu zainstalowanie tych urządzeń było wliczone w cenę mieszkania i dlaczego nie mamy z tego skorzystać. Proszę Państwa chyba warto zamontować takie urządzenie dla naszego bezpieczeństwa, dodatkowo zabezpieczenie będzie w większym stopniu odstraszać potencjalnych złodziei. Jeżeli nam się taki wjazd nie przyda to zawsze można go wyłączyć z eksploatacji i to nic nie kosztuje.
        • Gość: Paulina Re: Automatyczna brama IP: *.play-internet.pl 25.05.13, 20:28
          Popieram, faktycznie zauważyć można dość szybką jazdę niektórych naszych mieszkańców. Pewnie będę w przyszłości mama i chcę aby moje dzieci bawiły się w spokojnej okolicy. Ja osobiście jestem za bramą. Pozdrawiam drogich mieszkańców.
        • Gość: Michał Re: Automatyczna brama IP: *.icpnet.pl 27.05.13, 08:54
          jestem za bramą, osiedle jest zabezpieczone i porządnie wygląda.
        • Gość: olek Re: Automatyczna brama IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.13, 13:34
          i jeszcze zasieki i drut kolczasty. Strażnica też się przyda i oczywiście kamery, wszędzie na każdym drzewie i słupie i lampie ...
          • Gość: Olek 2 Re: Automatyczna brama IP: *.icpnet.pl 24.06.13, 17:22
            Tak kolego, będziemy Ciebie obserwować nieustannie !!!
    • dziu-ba77 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 09.10.11, 23:07
      Witamy nowych sąsiadów :) my również zamierzamy wprowadzić zmiany ale pani architekt jest chora więc czekamy...
      • Gość: Maciej R Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 18:51
        Witam wszystkich

Również noszę się z zamiarem kupna mieszkania na tym osiedlu jednakże mam trochę obaw ponieważ wiedzę że są opóźnienia w budowie.na dzień 30 września miały być partery wybudowane a nie wszystkie są i co teraz ze spłatą zaliczki jeśli mają poślizg w budowie?znalazł się ktoś w takiej sytuacji??
        • Gość: agawa Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.wtvk.pl 10.10.11, 21:44
          Nie ma problemu, firma daje aneks do umowy z przedłużeniem terminu zakończenia pierwszego etapu na 31.10.2011r-my takowy dostaliśmy.Zobaczymy co będzie dalej ale my jesteśmy pozytywnie nastawieni.
          • Gość: Maciej R. Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 22:10
            No to zobaczymy jak im pójdzie :) mam nadzieję że nie będzie problemów i niebawem będę mógł powiedzieć WITAM SĄSIADÓW:)
            • przemo_rz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 11.10.11, 12:32
              Opóźnienia są, ale wynikają one raczej z nierealnych terminów powpisywanych przez prezesa do naszych umów. Mieszkam tuż obok więc praktycznie codziennie widzę co się dzieje na budowie. Praca wre od 7 do 17. Deweloper ma opinie solidnego więc mam nadzieję, że nie ma się czego obawiać.
              • Gość: agawa Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.wtvk.pl 11.10.11, 12:53
                A mi się wydaje, że opóźnienia wynikają z powodu biurokracji, długo podobno czekali na pozwolenie rozpozęcia budowy naszych mieszkań, mając już pozwlenia na domy.
                Czy ktoś się orientuje w którą stronę zmierza Agrobex z tymi okropnymi bloczyskami za nami?Swoją drogą ciekawe jak im się udało postawić tam bloki mając wszędzie dookoła zabudowę niską...
    • Gość: planetarna Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 13:27
      Ja również zakupiłam mieszkanie na osiedlu wielkopolskim. spośród wszystkich inwestycji jakie brałam pod uwagę w swarzędzu zdecydowałam się na KOS-DOM. Rozsądna cena, wysoka jakość wykonania (w porównaniu z agrobexem i budnexem) no i architektonicznie całkiem ciekawa zabudowa, dużym plusem są miejsca postojowe, ogórdki i komórki lokatorskie w cenie.
      Developer, choć mniej znany ze względu na brak agresywnej reklamy, jest godzien zaufania. W bankach mają ich na liście sprawdzonych developerów, przed podjęciem decyzji rozmawiałam z mieszkańcami domków z osiedla wielkopolskiego I i ogólnie współpracę z developerem zachwalali. Mówili co prawda o pękających ścianach, ale również o rzetelnym usuwaniu wad przez firmę.
      Czy orientujecie się jakie będą koszty utrzymania dróg wewnętrznych?
      Cóż, pozostaje nam czekać na odbiór mieszkań. Mam tylko nadzieję, że trafię na miłych i niekonfliktowych sąsiadów.
      Może ktoś miałby ochotę stworzyć forum dla przyszłych mieszkańców?
      • Gość: Ola Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.173.14.12.tesatnet.pl 11.10.11, 18:51
        Witam przyszłych sąsiadów;)
        Dołączam się do prośby powyżej może ktoś chciałby stworzyć forum dla mieszkańców naszego nowego osiedla. Moglibyśmy wzajemnie się informować o trwających pracach.
        Co do samej budowy to nareszcie widać jakieś postępy;)
        My kupiliśmy mieszkanie na dole (64 m) w segmencie C (2 segment od domków jednorodzinnych) i szukamy naszych sąsiadów z góry.
        Pozdrawiam serdecznie Ola
        • dziu-ba77 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 13.10.11, 16:25
          My mamy górne mieszkanko również w drugim segmencie od domków, pozdrawiamy :) Aska
          • Gość: Ola Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.173.14.12.tesatnet.pl 13.10.11, 17:30
            Mój mąż się szykuje do założenia forum. Może w końcu go namówię.
            Asia a w której klatce macie mieszkanie? Napisz na naszego maila: liamb1@interia.pl

Pozdrawiam
            Ola
            • Gość: Ula Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.gaz-system.pl 14.10.11, 07:17
              Proponuje forum na stronie:
              www.zalasewo.fora.pl/
              Zachęcam do rejestrowania się i zakładania nowych tematów.
              pozdrawiam
              Ula
              • Gość: Ula Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.gaz-system.pl 14.10.11, 07:23
                www.zalasewo.fora.pl/
                • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 19.10.11, 12:38
                  Witam,
                  ja właśnie dowiedziałem się o małym problemie w projekcie.
                  Nie zaplanowano doprowadzenie wody do ogródków.
                  Według mnie jest to poważny problem, gdyż nie wyobrażam sobie jak mamy podlewać np trawe.
                  My mamy mieszkanie z ogródkiem 40m i już sobie nie wyobrażam że mam biegać z konewką aby podlać te 40m, a co dopiero te osoby co mają 100m i jeszcze mieszkają na piętrze, Ci to dopiero sobie pobiegają z koneweczką ;)
                  Nie wyobrażam sobie też żeby węże ciągnąć przez pokój i podłączać go pod kran w aneksie.
                  Będzie trzeba te " ogródki" zalać betonem i po problemie ;) ale czy o to chodzi?
                  Dziwne że przy podpisywaniu umowy powiedziano nam że bedzie doprowadzona woda.
                  Co Wy o tym sądzicie ???

• Gość: agawa Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.wtvk.pl 19.10.11, 14:08
                    A skąd taka informacja?Może są to jeszcze w stanie naprawic?
                  • dziu-ba77 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 19.10.11, 14:46
                    Witajcie. Ja zadzwoniłam do pani Mańczak i poprosiłam o zmianę w projekcie odnośnie wyprowadzenia wody. I tyle.. :) pozdrawiam
                    • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 19.10.11, 18:49
                      Informację otrzymałem od Pani architekt.
                      Podobno projekt nie przewiduje doprowadzenia wody do ogrodu.

Pytanie do dziu-ba77:
                      czy za zmianę w projekcie trzeba coś dopłacić i czy wiesz czy jeszcze można taką zmianę wprowadzić?

Pozdrawiam
                      • dziu-ba77 Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 19.10.11, 23:19
                        Ja to zrobiłam dzisiaj. Po Waszych postach zadzwoniłam do biura i zapytałam o tą sprawę. Powiedziano mi, że mam to ustalić z Panią architekt. Więc dzwonie dalej.. Przedstawiłam o co chodzi i Pani Mańczak zaznaczyła na naszym projekcie, że chcemy mieć doprowadzoną wode na ogród. O kosztach nic nie wiem, ale my zmieniamy troche wnętrze więc będzie jeszcze okzaja aby o to zapytać.
                        Pozdrowienia dla sąsiadów.. :)
                        • Gość: elka Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.11, 14:32
                          w takim razie każdy powinien się o to upomnieć !!! a niby jak mamy podlewać ogrody? poza tym czy ktoś orientuje się jakie będziemy ponosić koszty administracyjne?
                          • Gość: nowy Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.181.124.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.11, 19:33
                            Witam , podobno na ulicy Planetarnej obok nowo budowanego osiedla domków firmy KOS-DOM powstanie duża szkoła podstawowa . Czy ktoś to może potwierdzić . wiadomość z tygodnika swarzędzkiego
                            • Gość: Alan Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 21.11.11, 21:10
                              Tak obok nowo budowanych szeregowców !!!
                              • przemo_rz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 22.11.11, 13:29
                                Skąd ta informacja? Cały czas jest mowa ogólnie o okolicach ulicy planetarnej. Gmina nie ma tam swoich działek, być może kogoś wywłaszczą. Co bardziej dociekliwych zapraszam na geoportal.gov.pl i poszukanie sobie jakie tam działki występują. Wiadomo, że gmina będzie szukać takiej która będzie odpowiadać wielkościowo pod szkołę. Przypuszczalnie podobną wielkościowo jak ta na której stoi gimnazjum.
                              • Gość: gość Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.play-internet.pl 26.11.11, 08:33
                                Ale głupoty piszesz. Sprawdzcie na stronie swarzedzkiej
                                • Gość: gość Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.play-internet.pl 26.11.11, 08:37
                                  Okolice planatarnej i mokrej. Takie są plany
                                  • Gość: aass Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 14.12.11, 08:52
                                    Witam,
                                    w ubiegły weekend byłem na budowie os Wielkopolskiego II.
                                    I niestety jestem troche rozczarowany tempem budowy. Mamy prawie połowę grudnia a za oknem zimy nie widać więc myślałem, że prace na budowie pójdą w o wiele większym tempie. Nie wyobrażam sobie na jakim etapie byłaby ta budowa gdyby zima zaatakowała już w listopadzie. Mieszkania miały być do końca stycznia już zadaszone, a z tego co ja tam widziałem to większość z tych mieszkań nie ma jeszcze drugiej kondygnacji. Nie jestem budowlańcem, ale wątpie że przez półtora miesiąca KosDom zdoła wybudować drugą kondygnacje i położyć dach, a nie zapominajmy że w grudniu są święta więc nie ma za wiele dni roboczych no i w każdej chwili może przyjść prawdziwa zima.
                                    • Gość: mm Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 15.12.11, 16:21
                                      Ja ostatnio też byłem na budowie i też się troche rozczarowałem i też mi się wydaje że się nie wyrobią z terminem.
                                      • przemo_rz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 16.12.11, 08:52
                                        Tu nie ma się co wydawać. Terminy od samego początku były nierealne. Jak podpisywałem umowę to prezes akurat "wymyślał" terminy i etapy jakie wpisać do umowy. Oczywiście bez żadnej konsultacji z kierownikiem budowy. Jak zapytacie kierownika to wam powie że terminy są "z kosmosu wzięte". Przykładowo te szeregówki które przylegają do mieszkań powinny być pod dachem do końca września. Jak ktoś był na budowie to widział że tam dopiero kończą dach. Do końca grudnia powinien być. Łatwo policzyć jakie jest przesunięcie czasowe. Więc jeśli termin na mieszkaniach jest do końca stycznia to w najlepszym przypadku (jak zima będzie nadal taka jaka jest) to dach będzie na koniec kwietnia.
                                        • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 17.12.11, 20:16
                                          Mnie się wydaje, że jak zima będzie łagodna to dachy w mieszkaniach 29-32 bedą wcześniej niż kwiecień, ale w pozostałych to może być kwiecień a w ostatnim segmencie to może nawet maj jak dobrze pójdzie ;).
                                          Przemo_rz - jak podpisywałeś umowę to nie zwróciłeś uwagi prezesowi, że sobie wymyśla terminy?
                                          Dziwne też ze strony KosDom, że nie wiedzą kiedy dany etap będzie ukończony.
                                          • przemo_rz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 17.12.11, 20:37
                                            Nie wiem czy będą wcześniej niż kwiecień. Jak przejrzałem zdjęcia (które co jakiś czas robię na budowie) to widziałem że te szeregówki obok mieszkań były na etapie zbudowanego piętra na koniec września. A więc zrobienie "tylko" skosów i dachu zajęło 3 miesiące. A co do zwracania uwagi prezesowi, to myślałem że jak te terminy wymyśla to ma pojęcie jak długo trwają poszczególne etapy budowy. No cóż, rozmowa z kierownikiem wyprowadziła mnie z błędu.
                                            • Gość: mariusz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 19.12.11, 21:33
                                              Dach w tej ostatniej szeregówce szedł tak długo, bo w pewnym momencie skoncentrowali siły bardziej na fundamentach i stawianiu mieszkań. Przecież ten pierwszy termin był o miesiąc przestrzelony. Potem kładli instalacje w drogę, póki mrozów nie było, teraz idą z piętrem i dachami. Ja byłem w sobotę i co prawda było już ciemno ale szczyt dachu w pierwszym szeregu mieszkań już stał. Nie wiem jak Wy, ale My mamy termin oddania do końca 2012r. i to jest termin, przy którym muszą się mocno postarać, żeby nie zdążyć. Tym bardziej że cała ciężka budowlanka już za nami.
                                              Więcej optymizmu drodzy sąsiedzi!! Nie siejcie fermentu, nie ma powodu.
                                              • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 20.12.11, 11:09
                                                Ja nie mam zamiaru siać fermentu.
                                                Też cały czas wierze w termin oddania do końca 2012 ( a może troche wcześniej ).
                                                Mi chodziło o termin 31 stycznia do którego powinny być już dachy.
                                                I może na pierwszym segmencie uda im się go założyć, ale bardzo wątpliwe aby wszystkie segmenty mieszkań do końca stycznia miały dachy zostało im tylko ok 30 dni pracy a na niektórych segmentach jeszcze piętro nie jest skończone.
                                                • przemo_rz Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO 20.12.11, 14:40
                                                  Termin odbioru mieszkań jest jak najbardziej bezpieczny. Do końca roku to powinno być całe osiedle skończone. Chodzi oczywiście o terminy poszczególnych etapów. Rozmawiałem z kierownikiem i konstrukcja poddasza/dachu jest inna niż w mieszkaniach więc powinno być szybciej. Te pierwsze mieszkania obok szeregówek jak pogoda "pomoże" powinny być pod dachem do końca lutego. Kolejne zespoły mieszkań oczywiście odpowiednio później.
                                                  • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 28.12.11, 20:45
                                                    Ja w drugi dzień świąt na "spacerek" wybrałem się na na budowę os. Wielkopolskiego II.
                                                    Niektórzy pisali, że są już szczyty w pierwszym segmencie mieszkań. Nie jest to tak do końca, gdyż jeszcze nie wszystkie są. Brakuje jeszcze chyba 3 szczytów i brakuje w całym segmencie stropu drugiej kondygnacji.
                                                    Jeden z segmentów nie ma nawet rozpoczętej drugiej kondygnacji.
                                                    Macie też termin 31.01.11 na zadaszenie? Termin ten nie jest realny w żadnym z segmentów, a szczególnie w tym ostatnim.
                                                    Planujecie aneksować umowy?
                                                  • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 02.01.12, 20:13
                                                    JA w pierwszym segmencie (29-32) mam termin drugiej transzy do 31.01.2012 ( stan surowy zadaszony ! ) chciałbym się dowiedzieć jakie terminy mają osoby które zakupiły mieszkania w kolejnych segmentach 33-36, 37-42 i 43-48.
                                                    Proszę o odp.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: cookie Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 20:46
                                                    Witam. Segment 33-36 termin drugiej transzy (stan surowy otwarty zadaszony) w moim przypadku minął 31.12.2011. Aneks jak najbardziej należy podpisać.
                                                  • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 05.01.12, 07:14
                                                    Cookie czyli rozumiem że Ty aneks już masz podpisany do umowy?
                                                    Jeżeli tak to jaką datę teraz wpisali?
                                                    A kiedy podpisywaliście umowę?
                                                    Ciekawe czy każdy ma inne daty ukończenia poszczególnych etapów dobrze, że chociaż data oddania mieszkań wszyscy mają taką samą.
                                                  • Gość: kupiec-dom Swarzędz Os. Wielkopolskie II - skąd opóźnienia IP: *.icpnet.pl 10.02.12, 14:42
                                                    Opóźnienia wynikają z nierealnych terminów, ale w innym razie nie sprzedali by tak szybko mieszkań. Poza tym "blokersi" muszą czekać jako gorsza rasa, gdyż ważniejsi są "szeregowcy" bo oni dali 2 lub 3 x więcej za dom niż mieszkanie. Sprawa prosta najpierw Pan później cha.... Pozdrawiam
                                                    "szeregowców" do zobaczenia latem na ogródkach.
                                                  • Gość: MM Re: Swarzędz Os. Wielkopolskie II - skąd opóźnien IP: *.icpnet.pl 10.02.12, 20:53
                                                    Z tego co wiem to domy miały być na czerwiec a teraz podobno już jest sierpień. Mam nadzieje, że w wrześniu nie powiedzą, że mieszkania też są opóźnione i oddanie nie bedą w grudniu tylko w lutym 2013 jak pogoda dopisze.
                                                  • Gość: Ala Re: Swarzędz Os. Wielkopolskie II - skąd opóźnien IP: 95.108.111.* 12.02.12, 20:52
                                                    Witam serdecznie,
                                                    jestem przyszłą właścicielką szeregowca i nie zauważyłam jakoś specjalnego traktowania.
                                                    Szeregowce były planowane jako pierwsze, zapłaciłam za poszczególne etapy także wcześniej od osób, które zakupily mieszkania, więc nie rozumiem takich dziwnych wpisów sąsiadów ;)
                                                    Jestem optymistką i mam nadzieję, że terminy realizacji dla wszystkich nie będą bardzo przedłużane. Miałam różne wcześniejsze historie z deweloperami i muszę przyznać, że współpraca z Kos-Domem pozytywnie mnie zaskoczyła. Ufam im i póki co nie ma podstaw do zmartwień. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, bez względu na wielkość ogródka ;P
                                                  • przemo_rz Re: Swarzędz Os. Wielkopolskie II - skąd opóźnien 13.02.12, 09:21
                                                    Cóż za bzdurny wpis o uprzywilejowaniu szeregówek. Wg tego wpisu właściciele z ostatnich szeregówek powinni czuć się gorsi od tych którzy jako pierwsi byli wybudowani. Terminy były ustalone z góry na wszystkie segmenty. W szeregówkach też są opóźnienia i to duże. Poza tym ostateczny termin chyba wszyscy mają na koniec grudnia. Więc w czym problem?
                                                  • Gość: monika86 Re: Swarzędz Os. Wielkopolskie II - skąd opóźnien IP: *.centertel.pl 04.03.12, 22:33
                                                    No cóż, jeszcze osiedle nie powstało, a rodzi się rasa lepszych i gorszych. Mieszkania szeregowe nie są lepsze ani gorsze. Szeregowce nigdy nie będą takie jak dom wolno stojący, a więc także będzie słychać sąsiada za ściany, może puszczenie "bąka" + cena jaką trzeba było wydać wraz z wykończeniem (żaden szał), to samo mieszkania. Szczerze, będzie się działo, najlepiej być ostrożnym ze wszelkimi znajomościami na początku, tym bardziej że są ogródki....
                                                  • Gość: MM Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 25.03.12, 18:33
                                                    Wczoraj byłam na budowie i widzę, że prace idą do przodu w mieszkaniach 29-32 i 33-36 są już ścianki działowe, a w niektórych mieszkaniach nawet instalacje kanalizacyjne.
                                                    Mam nadzieje, że pogoda będzie sprzyjać, a prace na budowie nabiorą jeszcze większego tempa.
    • Gość: magda_lena Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 08.03.12, 21:53
      Witam,

jestem mieszkanką sąsiedniego osiedla Zamoyskiego Smile i przy okazji mamą małego brzdąca, stąd moje pytanie i obecność tutaj. Szukając żłobka dla naszej córki okazało się, że w okolicy brakuje miejsc nawet w prywatnych placówkach, niestety... Poznałam osobę, która ma żłobek w Poznaniu i jest zainteresowana otwarciem kolejnej placówki w naszej okolicy, musiałaby mieć jednak pewność, że znajdzie się 4-5 chętnych rodziców. Stąd pytanie, czy ktoś w najbliższym czasie będzie chciał (albo musiał) zapisać swoje dziecko do żłobka?
      • Gość: AA Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 12.04.12, 13:44
        Czy ktoś wie jak przebiegają prace na budowie?
        Nie ma opóźnień, a może nawet mieszkania będą oddawane wcześniej ?
        • Gość: ASSS Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 23.04.12, 11:48
          Chyba wszystko idzie ok gdyż już prawie wszystkie segmenty mają dach ( na ostatnim kończą ) w dwóch segmentach już są okna i teraz zaczynają kłaść elektrykę i hydraulikę.
          • Gość: sąsiadka Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.cable.net-inotel.pl 24.07.12, 01:17
            Witajcie Sąsiedzi :-)
            Jesteśmy spod nr 32 i tez jesteśmy zainteresowani placem zabaw :-)
            Pozdrawiam
            • Gość: GOŚĆ Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 08.08.12, 22:42
              Witam wszystkich ogródkowiczów :)
              Jestem ciekawa kto pierwszy zorganizuje grilla :)

Jak odbieracie wizualnie osiedle? Nam się bardzo podobają mieszkania - z zewnątrz bardzo fajna kolorystyka, nowoczesna i spójna z infrastrukturą osiedla. Szeregówki - hmm, szkoda, że pani architekt nie zgodziła się na jeden spójny kolor dla całego osiedla, tylko uparła się na ten brąz...

pozdrawiam wszystkich sąsiadów i do zobaczenia na ogródkach :D
        • Gość: maswo Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.icpnet.pl 14.07.12, 13:48
          Witam wszystkich, a zwłaszcza przyszłych sąsiadów. Byłem niedawno na budowie. Szeregowce na ukończeniu. Część mieszkań bez elewacji, ale prace trwają.
          Jestem zainteresowany kontaktem z rodzinami, które mają małe dzieci. Chodzi o plac zabaw dla naszych pociech. Nie ma potwierdzenia od Kos-Domu, czy będzie plac zabaw. Dobrze będzie gdybyśmy się zorganizowali i przygotowali takie miejsce do zabawy. Pozdrawiam.
          • Gość: Aśka Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.dhl.com 17.07.12, 12:57
            Hej Maswo. My będziemy mieszkać w 30. Mamy 2letnią córeczkę, także jak najbardziej interesuje mnie sprawa placu zabaw. Zostawiam maila i pozdrawiam Aska dziuba50@wp.pl
            • Gość: kkp Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 95.108.121.* 17.07.12, 22:46
              Wrzuć temat na forum: zalasewo.fora.pl
              • Gość: Nowy Zlobek Re: Zalasewo - Swarzędz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.play-internet.pl 10.09.12, 08:36
                Witam, zapraszam do nowego zlobka w Zalasewie.
                ul. Kórnicka 214
                tel. 605 888 175
                www.krainamalychstopek.pl
                • Gość: mieszkaniec Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 07.02.13, 15:20
                  Witam, dla tych co nie wiedzą os. wielkopolskie II to os. SARMACKIE.
                  Temat, który chcę podjąć to "SZLACHTO SARMACKA Z SZEREGOWCÓW ŁĄCZMY SIĘ !!! ZACZĄŁ SIE NAJAZD BLOKERSÓW NA NASZE PIĘKNE OSIEDLE"
                  Pół roku było spokoju, ale nadszedł ten czas kiedy bieda z blokowiska, ruszyła z wykonczeniówką swoich M. Stają autami wszedzie, nawet na podjeździe szeregowca w którym mieszkają już ludzie. A jakie zdziwienie jak zwrocisz uwagę, pozbrób i wszytko wokoło rozjechane. Już sie boj pomyśleć jak będziemy mieli wspólny park i kto zapłaci za jego utrzymanie, przy takiej blokowej chołocie. Szlachto z szeregowców chyba jednak od naszej strony trzeba bedzie założyć drugi szlaban, bo inaczej to ...... hu hu hu
                  • Gość: mariusz Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.wizja.com.pl 07.02.13, 16:17
                    Chyba nie polubimy się. To jakiś rodzaj autoironii?
                  • Gość: blokers Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 13.02.13, 15:04
                    Rozumiem, że ktoś się nudzi i prowokuje..
                    Zapewne nie jest to nawet osoba z osiedla. Jeżeli tak, to Podaj Wać Panie adres twojego szeregowca, a bardzo chętnie Ciebie odwiedzimy. Z moich obserwacji wynika że faktycznie szeregowce to prawdziwe "śmietankowo".
                    • Gość: blokers 2 Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 20.02.13, 21:07
                      też mi się nie wydaje żeby to była osoba z naszego osiedla. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś jeszcze nie poznał kogoś dobrze, a już go ocenia i to z złej strony.
                      Jeżeli jednak to jest osoba z naszego osiedla naprawdę niezły sąsiad nam się trafił.
                      No powiedz pod którym nr mieszkasz to obiecujemy, że nie będziemy tam parkować my "gorsi ludzie".
                      Ja osobiście nie chciałbym nikogo oceniać bez bliższego poznania, ale żeby coś takiego napisać to trzeba nieźle być nadmuchanym własnym wysokim ego.
                      Jak można kogoś gorzej traktować bo co kupił tańsze mieszkanie, bo ma mniej pieniędzy.
                      A Ty co masz więcej ciekawe, czy może domek na kredyt?
                      Może i masz więcej kasy, ale rozumu to za wiele nie masz powiedziałbym nawet, że w ogóle go nie posiadasz, gdyż jak Ci " blokersi " przeszkadzają to trzeba było nie kupować tu domu przecież widziałeś plany osiedla i wiedziałeś, że będzie 28 domów i 40 mieszkań chyba ze tak jak wcześniej pisałem masz pieniądze i nić w głowie i dlatego nie potrafiłeś tego zrozumieć.
                      Mariusz piszesz, że sie nie polubisz z tym człowiekiem, jak ten człowiek jeszcze będzie tak pisał to ja go po prostu tylko znienawidzę!!
                      Ale jak pisałem wcześniej nie chce mi się wierzyć aby taki debil mieszkał na naszym osiedlu, a jeżeli będzie mieszkał to współczuje nam " blokersom " i również jego sąsiadom z szeregowców.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.dhl.com 21.02.13, 08:04
                    Odezwał się dupek szlachcic z kredytem na ok 500tyś jak wspomniał kolega wyżej.. my stanęliśmy kiedyś pod jednym z domów, chcieliśmy na chwilę zajrzeć do mieszkania, nie było jeszcze drogi i pobocza były zajęte.. i to pewnie nie o nas chodzi bo nikt nam uwagi nie zwrócił ale ludzie co w tym złego.. przecież my się jeszcze wszyscy k..wa urządzamy, to jeszcze budowa i jeśli tak ktoś się zachowuje na tym etapie to niezły syf nam się szykuje. Chore podziały na lepszy gorszy.. prędzej czy później rozniesie się kto jest tym wielmożnym panciem.. pozdrawiam sąsiadów "blokersów" :)
                  • Gość: gość Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.13, 09:44
                    Szanowny Panie Szlachcicu!
                    Proszę zatem jeśli My Panu tzn. „gorsi ludzie” przeszkadzamy proponuje w chwili obecnej zostawiać auto pod Gimnazjum i chodzić pieszo do siebie do czasu otwarcia „Szlacheckiego” odcinka drogi bo w tej chwili korzystasz z drogi „biedoty”. Czy aby droga ta jest godna twoich stóp i opon Twojej karety?
                    Nie znasz nas, a już oceniasz, zastanów się czy warto? Masz z nami mieszkać wiele lat to chyba bez sensu kogoś nazywać gorszym, a kogoś lepszym. Wszyscy jesteśmy równi, każdy ciężko pracuje żeby coś osiągnąć nikt nic nie ma za darmo. A może wśród tej biedoty są ludzie zamożni tylko, że nie bardzo mieli ochotę wdawać masę kasy na dom którego potem trzeba utrzymać no i sprzątać?
                    Mam nadzieję że zmienisz poglądy i wszystkim będzie się nam mieszkać fajnie na tym ładnym osiedlu.
                    Pozdrawiam wszystkich
                    • Gość: blokers Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 21.02.13, 14:42
                      Drodzy blokersi,
                      tak jak ktoś wcześniej zauważył wystarczy spojrzeć na konta kilku zamożnych "Panów", kredyciki na 100% lokum, tak jak wielu z Nas, tylko większe ratki. Druga grupa, to osoby które dostały od mamusi i tatusia pieniążki bo przecież 30 latek własnych 450 tys. w gotówce po prostu niema, a jeszcze co najmniej 100 - ka na wykończenie. Ale nosimy się cały czas. Do tego szeregowiec, oczywiście nie wykończony w środku, bo będzie wykańczany przez następne 15 lat. Do pary oczywiście nowe auto musi być, bo sąsiad prestiż będzie oceniał po samochodzie, no i ja sam też będę się czuł bardziej dowartościowany wśród sąsiadów, że im dorównuje. No cóż taka jest właśnie część naszego społeczeństwa, wszystko na pokaz. Na koniec moi Drodzy, zobaczymy jak to towarzystwo będzie angażować się społecznie, już niebawem kiedy dokonane zostaną ostatnie odbiory. A przypominam, że na samym początku będziemy dogadywać się wspólnie w kilku ważnych tematach, związanych z naszym najbardziej Szlacheckim z osiedli.
                      • Gość: kaiha Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 22.02.13, 20:27
                        Drodzy sąsiedzi po co te spory, po co te kłótnie....skoncentrujmy się lepiej na czymś pozytywnym :-), cieszmy się urządzaniem swoich nowych mieszkań, czy domów...wypatrujmy wiosny :-), która już wkrótce nadejdzie...a wraz z nią może lepsze nastroje :-)...a co najważniejsze, to przestańmy oceniać innych przez pryzmat tego jak wyglądają, czym jeżdżą i gdzie mieszkają....niech każdy patrzy na siebie, a u innych spróbuje znaleźć tę lepszą stronę....a będzie nam się dobrze wszystkim mieszkało :-)
                        • Gość: KOMENTATOR Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 25.02.13, 19:40
                          Szanowne Państwo, ale mizerny poziom prezentujecie z małym wyjątkiem nie tyczy osoby o nicku: kaiha. Dziękuję za budującą wypowiedź. A teraz do Was kilka słów: Najprawdopodobniej, ktoś zorganizował prowokację, a wy napinacie się ja kulturysta na zawodach. Dajecie się sterować i napuszczać na siebie, kilkoma zdaniami. typowe polskie telewizyjne społeczeństwo, które łyka wszystko co pokaże żydowskie TVN i gazeta wyborcza Pana Szechtera. Macie tak niską samoocenę, bo jak domniemam większość z Was to zakompleksione osóbki z małych wiosek, które za wszelka cenę, chciały komuś coś udowodnić. Pokończyliście mizernej jakości szkoły, wisicie na lichwiarskich kredytach, charujecie u masoneryjskich szefów po 12 godzin i myślicie, że macie świat u stóp. Typowe LEMINGI. Żal mi Was i waszych dzieci, bo w jakich wartościach chcecie je wychować, jak tylko kasa, zazdrość, że ktoś ma lub nie ma i to was podnieca. Co się stało z wzorem silnego, honorowego Słowianina-Polaka, który jest dumny z pochodzenia, tradycji i patriotyzmu.
                          Nawiasem mówiąc nazwę SARAMCKIE zawdzięczacie właśnie tym z szeregowców, bo oni o nią walczyli a tak nazywało by się wasze osiedle Grzymałów. I to chyba by do Was bardziej pasowało.
                          bo tylko SZMATA BIJE BRATA !
                          • Gość: ula Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 25.02.13, 20:15
                            co za komentator nam sie tu znalazł.. Pan wykształcony mądry.. prezentujący wyższy poziom od nas wszystkich - NIEleming i antysemita.. żal to Ciebie i tej pychy buty która przez Ciebie przemawia. A od naszych dzieci to się odczep!! Pan wielkich lotów który nie pracuje ogląda telewizje TRWAM i czyta fakt no i nie łyka..masakra...
                          • Gość: kaiha Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.icpnet.pl 26.02.13, 11:03
                            Wydaje mi się, że powinniśmy zmienić już ten wątek...te wszystkie komentarze zamieszczone na forum nie mają najmniejszego sensu....toczy się jakiś chory bój, tylko o co?....o udowodnienie sobie i innym, kto jest lepszy, kto mam rację....to bardzo płaskie i przykre zarazem, że mamy takie społeczeństwo....dlaczego nie zastanowicie się nad tym, co zrobić, aby nam się wszystkim tutaj miło mieszkało....aby wychodząc na spacer i spotykając sąsiada można byłoby szczerze uśmiechnąć się do niego, a nie patrzeć na siebie podejrzliwie knując, jak tu innym uprzykrzyć życie....nie dajmy się zwariować, proszę :-)
                            • Gość: gość Re: Zalasewo, wielkopolskie atak blokersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.13, 14:17
                              Sąsiedzi nie czas i miejsce na spory. Jeszcze toszkę i wszyscy będziemy mieszkać na naszym ładnym osiedlu. Zacznie się sezon grili i przebywania na ogrodach, będzie okazja sie poznać i zaprzyjaznić :) nie warto teraz wypisywać na forach dziwnych rzeczy i wzajemnie uprzedzać się do siebie:) każdy z nas ciężko pracuje żeby móc cieszyć się tym co ma. Cieszmy się też tym co mają inni i żyjmy w zgodzie to będziemy mieć miłe i spokojne życie :)
                          • Gość: Ania Zarządca osiedla - referencje IP: *.icpnet.pl 22.06.13, 22:25
                            Witam,
                            jak Państwo odnoszą się do pracy Pani Dec jako zarządcy Państwa osiedla. Proszę o informację ponieważ biorę pod uwagę tego administratora do zarządzania nieruchomościami na naszym nowym osiedlu ?
                            • immobilia2 Re: Zarządca osiedla - referencje 24.07.14, 22:03
                              Witam serdecznie , zauważyłam Pani ogłoszenie i chciałam zaproponować administrowanie Państwa nieruchomościami . Mam 48 lat i kilkuletnie doświadczenie w zarządzaniu nieruchomościami .
                              Jeżeli będzie Pani zainteresowana bardzo proszę o kontakt.
                              Pozdrawiam
    • Gość: kaiha odbiór mieszkania :-) IP: *.icpnet.pl 13.04.13, 14:29
      Drodzy Sąsiedzi, większość z Was odebrała już swoje mieszkania, jak zauważyłam :-)....ja niestety jeszcze nie zdążyłam i czeka mnie to w najbliższym czasie....czy możecie podpowiedzieć mi na co zwrócić uwagę przy odbiorze technicznym, czy zauważyliście jakieś usterki, wady w swoich mieszkaniach?będę wdzięczna za pomoc i sugestie.....pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: pichna Re: odbiór mieszkania :-) IP: *.wtvk.pl 13.04.13, 23:15
        Jeśli masz mieszkanie na piętrze to zwróć uwagę na ocieplenie sufitu na strychu bo u nas było poprawiane przez naszą ekipę
        • Gość: kaiha Re: odbiór mieszkania :-) IP: *.icpnet.pl 14.04.13, 20:31
          Dzięki za wiadomość :-).....oczywiście zwrócę uwagę, bo właśnie mamy mieszkanie na piętrze....a wzmacnialiście sobie dodatkowo strych, aby móc tam przechowywać jakieś rzeczy?pozdrawiam:-)
    • szlach_cianka Re: Plac zabaw wreszcie w budowie 06.06.13, 10:56
      Bardzo się cieszę że rusza budowa placu zabaw dla naszych milusińskich. Czy ktoś wie jak ten plac będzie wyglądał w środku, ponieważ na zewnątrz już widać opłotowanie więc wydaje się że będzie dość duży. Ciekawi mnie jakie urządzenia zainstaluje deweloper, miejmy nadzieję że z certyfikatem bezpieczeństwa.
      • przemo_rz To nie plac zabaw!!!! 11.06.13, 11:58
        Uwaga chciałbym zwrócić uwagę na bardzo kontrowersyjny temat.
        Deweloper bez zgody wspólnoty buduje na naszej części wspólnej (plac zabaw) figurę matki boskiej. Czy ktokolwiek z Państwa został o tym poinformowany? Z tego co wiem to jest to wspólny pomysł pana prezesa i "prawnika" tegoż dewelopera który mieszka na naszym osiedlu. Podobnie zresztą jak i nazwa naszego osiedla. Zwracam uwagę, że to jest ta sama osoba która próbuje zbuntować mieszkańców przeciwko firmie zarządzającej. Na pewno otrzymaliście państwa do skrzynek pocztowych zachętę do spotkania w sobotę. Czyżby jawił się nam jakiś pan i władca osiedla, którego wszyscy mamy się słuchać? Wszystkich, którym nie podoba się działanie za naszymi plecami zachęcam do dzwonienia do Kos-Domu, lub bezpośrednio do prezesa na telefon komórkowy.
        • Gość: Inwestor Re: To nie plac zabaw!!!! IP: *.icpnet.pl 14.06.13, 11:04
          Może pomnik Michaela Jacksona, on też był znany z budowy placu zabaw ?
    • Gość: adKIKXHg Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 74.122.237.* 12.04.14, 11:20
      non generic viagra online get car insurance click here cialis price list insurance auto quote
      • Gość: Anita Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - K IP: *.icpnet.pl 13.04.14, 18:06
        Witam, mam zasadnicze pytanie, czy osoby wychodzące ze swoimi psami sprzątają po nich na naszym osiedlu. Zauważyłam że co najmniej dwie osoby wychodzą ze swoimi pupilami na skwerek osiedlowy. Proszę o odpowiedź czy te osoby sprzątają po swoich czworonogach.
    • Gość: T4wGAacFJQXH Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 130.111.201.* 12.04.14, 13:39
      click here to get started click here viaga for sale Cheap Car Insurance Quote
    • Gość: id11t8oA Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 222.20.47.* 12.04.14, 14:35
      viagracomparisons.com viagra viagra cheap car insurance
    • Gość: LAnXEpau2ZY Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 166.78.46.* 13.04.14, 16:04
      frogsareevil.com NJ car insurance sites for buying viagra Cheap Generic Tadalafil automobile insurance antique
    • Gość: IY0ZiVxg Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 187.28.225.* 14.04.14, 01:05
      click here click here to get started 1wwwcialiscom.com car insurance quotes
    • Gość: gLhIhVeNA Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.hsd1.ca.comcast.net 14.04.14, 03:14
      where to buy cheap vigra whole life insurance quotes viagracomparisons.com cialis side effects
    • Gość: aT07lNrmcUZ Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 117.59.217.* 14.04.14, 18:50
      mobile online college degree best nj car insurance comparison website homework help physics
    • Gość: M1owlPtSm Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 186.88.138.* 15.04.14, 01:03
      proofreading service lowest car insurance cialis on sale online buy research papers online no plagiarism less than...
    • Gość: w96ETuzocSnC Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.uninet-ide.com.mx 17.04.14, 06:43
      writing essays for college students buy viagra cheap generic cialis cheap car insurance for young single providers tennessee marketing research papers
    • Gość: mKFIVy1f3c Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: 186.95.15.* 17.04.14, 21:22
      Cheap Generic Viagra Lowest Prices essay writers click here how to write essays
    • Gość: KXSgVY6dZ Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.unilim.fr 19.04.14, 05:12
      buyfirstmedication.com best buy cialis catholicandlovinit.com viagra sale viagra pills
    • Gość: iLVzBsN1bQP Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.linkinnovations.com 19.04.14, 08:19
      click here to get started here mymedsaccess.com website buy essay
    • Gość: Jsw1bEqob Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.dyn.dsl.cantv.net 19.04.14, 20:56
      homework help helioprix.com where to buy cheap viagra discount cialis online no prescription
    • Gość: IJc1dCtKD Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.subnet118-97-95.static.astinet.telkom.net.id 20.04.14, 08:12
      viagra on line orders essay for student cheap generic viagra without prescription cheap generic cialis online click here
    • Gość: gSdxn2ylA Re: Zalasewo - SwarzÄ?dz Os. Wielkopolskie II - KO IP: *.scansafe.net 21.04.14, 06:18
      helioprix.com discount cialis for sale auto insurance rates alt support impotence buy essays online

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka