Dodaj do ulubionych

Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policja

25.10.11, 10:57
Może protestujący po prostu spłacą dług bohaterów artykułu i opłacą czynsz w przyszłości ?

Proste i pewne rozwiązanie...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 11:18
      a przeczytałeś ze zrozumieniem artykuł?? bo jak na razie widzę te same co zawsze argumenty... równie dobrze może by np. kościół zapłacił ich długi, przynajmniej uczynił by coś pożytecznego dla ludzi...
      • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 11:47
        Przeczytałem ze zrozumieniem bardzo dokładnie.
        Protestują przeciw eksmisji rodziny, która zalega z czynszem. O Kościele nic nie widziałem, też protestował?
        • Gość: gość Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 11:52
          no właśnie...kościół nie protestował, w sumie się nie dziwię, sami lubią eksmitować, więc co będą się wystawiać.

ps. nie czytałes że rodzina od lat prosiła o zamianę mieszkania na socjalne?? nie czytałeś dlaczego nie mają na czynsz??
          w sumie rozumiem, w dupie masz, nie płacą to won...

obyś nie doczekał się takiego losu...bo zdrowie raz jest, raz go nie ma
          • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 11:57
            > ps. nie czytałes że rodzina od lat prosiła o zamianę mieszkania na socjalne?? n
            > ie czytałeś dlaczego nie mają na czynsz??

Jakie to ma znaczenie? Jeśli mąż nie chciał znaleźć pracy ( bo wiem, że znalezienie pracownika w Poznaniu graniczy z cudem) to dlaczego ma ich utrzymywać właściciel?

> w sumie rozumiem, w dupie masz, nie płacą to won...
            Nie płacą to do rodziny, znajomych albo tych, którzy tak bardzo "bronią i pomagają". Proste.

> obyś nie doczekał się takiego losu...bo zdrowie raz jest, raz go nie ma
            To brak zdrowia usprawiedliwia okradanie innych ludzi?
            • gentool Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 15:53
              To brak zdrowia usprawiedliwia okradanie innych ludzi?
              a co usprawiedliwia bycie takim skur*** jak ty?
          • siljan_2 Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 22:23
            • siljan_2 Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 22:25
              W porzadnym panstwie kobieta dostalaby mieszkanie socjalne na parterze, zeby bylo latwiej. W bardzo porzadnym - asystenta osobistego, zeby maz mogl isc do pracy. A w panstwie bezdusznym i jeszcze bardziej bezdusznym miecsie hau hau - jak na obrazku.
              • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 23:26
                siljan_2 napisała:

> W porzadnym panstwie kobieta dostalaby mieszkanie socjalne na parterze, zeby by
                > lo latwiej. W bardzo porzadnym - asystenta osobistego, zeby maz mogl isc do pra
                > cy. A w panstwie bezdusznym i jeszcze bardziej bezdusznym miecsie hau hau - jak
                > na obrazku.

W normalnym, Ci krzykacze wzięli by biedną osobę pod dach. Każdy z nich raz w miesiącu by przyszedł pomóc tej kobiecie. Facet mógłby spokojnie iść do pracy, a anarchiści by pokazali, że poza medialnym szumem chcą jeszcze po prostu pomagać.
                • emissarius Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 26.10.11, 00:16
                  szmecierecie napisał:

> W normalnym, Ci krzykacze wzięli by biedną osobę pod dach.

A dlaczego pan prezydent, kiedy stawał w obronie kiboli demolujących stadion w Bydgoszczy - nie zabrał sobie ich kilku do urzędu, a nawet do domu celem wychowania i ucywilizowania?

> Każdy z nich raz w miesiącu by przyszedł pomóc tej kobiecie.

Mogliby też wyłonić grupę swych przedstawicieli działających w ich imieniu, nazwać ich samorządem i płacąc im określone składki - oczekiwać, że grupa ta profesjonalnie i skutecznie będzie w ich imieniu rozwiązywała także tego rodzaju problemy. By pozostali mogli zająć się budowaniem własnego szczęścia i swoimi problemami. Istnieje co prawda niebezpieczeństwo, że owa grupa przedstawicieli z czasem mogłaby już nie chcieć działać w interesie wspólnoty, ale jednocześnie nadal pobierać daniny dla realizacji własnych interesów, na szkodę wspólnoty.
                  • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 26.10.11, 07:36
                    emissarius napisał:

> szmecierecie napisał:
                    >
                    > > W normalnym, Ci krzykacze wzięli by biedną osobę pod dach.

> > Każdy z nich raz w miesiącu by przyszedł pomóc tej kobiecie.
                    >
                    > Mogliby też wyłonić grupę swych przedstawicieli działających w ich imieniu (...)

I dalszy ciąg narzekania: "my bronimy, ale niech reszta się nimi zajmie". "My przyszliśmy walić w bębny, ale no przecież nie będziemy przychodzić codziennie tutaj, żeby chociaż zrobić zakupy, wynieść śmieci, pogadać lub co gorsza zabrać na spacer - tego NIGDY".

Jak powszechnie wiadomo lepiej mieć długi, komornika i problemy niż:
                    "Mamy tu dobre warunki, dwuosobowy pokój z łazienką i natryskiem, darmowe jedzenie. Wierzymy, że najgorsze już za nami, że już wkrótce dostaniemy mieszkanie - mówiła po zakończeniu akcji Katarzyna Jencz."

ech...
                    • emissarius Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 26.10.11, 08:02
                      szmecierecie napisał:

> Jak powszechnie wiadomo lepiej mieć długi, komornika i problemy niż:

A nie, to całkiem zmienia postać rzeczy! Rozumiem więc, że długu już nie ma tak? I że koszty postępowania komorniczego weźmie na siebie osobiście szef ZKZL. To super! Od początku wiedziałem, że coś w tym gościu drzemie, choć sprawiał wrażenie zwykłego kibola. W takim razie nie powinien się już martwić, ze będzie miał w swoim portfolio bezprawne eksmitowanie niepełnosprawnej na wózku, bo skoro tak dobrze to się skończyło... Kto wie, może nawet zmienię zdanie o władzach tego miasta... Może zróbmy z tego nasze nowe know how, niech się nazywa "nic się nie martw, władza zrobi tobie dobrze".
                      • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 26.10.11, 08:44
                        emissarius napisał:

> szmecierecie napisał:
                        >
                        > > Jak powszechnie wiadomo lepiej mieć długi, komornika i problemy niż:
                        >
                        > A nie, to całkiem zmienia postać rzeczy! Rozumiem więc, że długu już nie ma tak
                        > ?

Źle zrozumiałeś: dług nie narasta już

> Może zróbmy z tego nasze nowe know how, niech się nazywa "nic się
                        > nie martw, władza zrobi tobie dobrze".

Takie coś od ponad stu lat proponują komuniści, socjaliści, a ostatnio w Poznaniu nawet anarchiści, którzy o dziwo są za państwem :-)
                • Gość: M.J. Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.pools.arcor-ip.net 26.10.11, 00:19
                  Tej,smieciu z Data System,moze porozmawiamy o K.J. ?
                  • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 26.10.11, 07:36
                    Gość portalu: M.J. napisał(a):

> Tej,smieciu z Data System,moze porozmawiamy o K.J. ?

To do mnie czy do emisariussa?
      • Gość: Q Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 17:42
        Obsesja antykościelna?
    • Gość: k Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 11:23
      Apel do pracowników ZUS! Weźcie się k..wa do roboty zamiast gapić się przez okna.
      • Gość: Pracownik Zus Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 11:46
        Przecież my ciężko pracujemy i zaraz skontrolujemy ciebie czy czasami nie korzystasz z lewych zwolnień L4 itp.
      • dziodu Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 11:47
        Zusowcy pewnie patrzyli i modlili się, żeby karetka na czas nie dojechała
    • Gość: Brawo Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 11:50
      Brawo.
      Eksmisja ciężko chorej i opiekującej się nią męża, bo przez tyle lat nie można było znaleźć lokalu socjalnego.
      Ile Ci Państwo byli dłużni? 60.000 zł.
      To ja się pytam ile razy wymieniano na stadionie za 800.000.000 zł murawę i ile to kosztowało ...
      Szkoda słów.

• szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 11:53
        > To ja się pytam ile razy wymieniano na stadionie za 800.000.000 zł murawę i ile
        > to kosztowało ...
        > Szkoda słów.

Ty już się dorzuciłeś do ich czynszu czy przygarnąłeś ich pod swój dach?
        • borluuk Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 11:59
          @szmecie
          Jesteś jednak kretynem, obyś żył w zdrowiu i nie wymagał nigdy opieki bliskich.
          • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:07
            borluuk napisał:

> @szmecie
            > Jesteś jednak kretynem, obyś żył w zdrowiu i nie wymagał nigdy opieki bliskich.

Nie zapomnij dodać, że jestem krwiożerczym kapitalistą, męską szowinistyczną świnią, katolem, żydem, gejem, prostakiem, wykształciuchem, humanistą i ścisłowcem. Wyzyskiwaczem, cwaniakiem, chamem, głupcem...

Bo jak już argumentów brak, to trzeba obrzucić błotem - jak to ktoś kiedyś powiedział. Dobrze, że się tego nauczyłeś, chociaż tego...
            • borluuk Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:10
              trolu... wracaj na portale randkowe udawać laski
              • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:16
                borluuk napisał:

> trolu... wracaj na portale randkowe udawać laski

Faktycznie, zapomniałem o byciu "trolem".

ps. Mała uwaga, w języku polskim jest słowo "troll", w polskawym "trol", a ja lubię ten pierwszy, więc następnym razem chcąc mnie obrazić, nie rób z siebie analfabety.
                • Gość: Hehe Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.man.poznan.pl 26.10.11, 09:23
                  Podziwiam twoją cierpliwość do dyskusji z durniem.
            • Gość: gość Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 12:13
              to kim szmecie w końcu jesteś?? członkiem PO??

ps. "nie mam pytań" to taka figura retoryczna...nie, nie musisz nic pisać
              • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:16
                Gość portalu: gość napisał(a):

> to kim szmecie w końcu jesteś?? członkiem PO??

Ja? Ja jestem członkiem Federacji Anarchistycznej :-)
            • Gość: roman Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: 95.108.107.* 25.10.11, 13:12
              Obyś skończył sparaliżowany, z pieluchą w gaciach w DPS-ie wyzuta kalko człowieka
              • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 13:27
                Gość portalu: roman napisał(a):

> Obyś skończył sparaliżowany, z pieluchą w gaciach w DPS-ie wyzuta kalko człowie
                > ka

I wtedy Ciebie będzie trzeba opodatkować, żeby zapłacić za opiekę nad moją osobą? :)
        • Gość: gość Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 12:01
          wystarczy że "dorzuca się do miasta" z tytułu podatków, martw się o siebie.
          ale trolling :) nie mam pytań, komornik, urzędnik, czy może ...hmmm...

znowu o przygarnianiu, się zaciął i nie przyjmuje do wiadomości że łożąc "na miasto" łoży się też na instytucje właściwe w takich sytuacjach (nie są to komornik i policja).
          zresztą, co się przemęczasz, kobieta już w szpitalu, możesz przestać się martwić o twoją kasę, długu nie odzyskano, ale może będzie mniej "penerów" do utrzymywania. Cieszysz się??
          • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:04

> nie mam pytań, komornik, urzędnik, czy może ...hmmm...

to masz pytania czy jednak nie masz?

> długu nie odzyskano,
            Nie będzie też narastać

> ale może będzie mniej "penerów" do utrzymywania.
            "penerów" - a wydawało mi się, że to po prostu zwykli ludzie, którzy nie dali rady. Widzę, że obrzucać obelgami jak błotem bardzo lubisz.

> Cieszysz się??
            Czasami się uśmiecham, ale dziękuję za troskę!
    • Gość: podatnik Mad Max IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 25.10.11, 11:51
      Ludzie nie płacą - bo nie mogą. Zamiast pomóc swoim podatnikom, to Państwo woli nasyłać na biednych ludzi kompanię policji... Do krzykaczy: każdy z Was może kiedyś zachorować i zostać bez pieniędzy. Czy wtedy też będziecie mówić "dobrze mi - niech mnie wyje...ią z mojego mieszkania, bo jestem chorym penerem"? Dziki kraj. Podobny do tego w MadMaxie.
      • Gość: ela Re: Mad Max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:13
        Ja pi.... gdzie ja żyje, stan wojenny na pół miasta, żeby wyrzucić z domu schorowaną kobietę na wózku inwalidzkim. Przecież to się w głowie nie mieści, widziałam jak policja piesciami okładała jakiegoś leżącego chłopaka, który przyszedł jej bronić. co za kraj, co za ludzie, po prostu łzy w oczach z bezsilności....
        • Gość: Jakmutam Re: Mad Max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:18
          Chorzy, ofiary komorniczej eksmisji,bezradni wobec policyjnej przemocy motywowanej bezdusznym prawem! ! Popierajcie rządy czynem, umierajcie przed terminem!
        • szmecierecie Re: Mad Max 25.10.11, 12:19
          Gość portalu: ela napisał(a):

> widziałam jak policja piesciami okładała jakiegoś leżącego chłopaka, który przyszedł
          > jej bronić.

I jak, udało mu się? Może następnym razem może po prostu pójdzie do pracy (choćby na swój rachunek) i po prostu zapłaci rachunki?

Podejrzewam, że skutek będzie lepszy. Liczę na to, że jak każdy człowiek, ten młody chłopak nauczy się na swoich błędach.

> co za kraj, co za ludzie, po prostu łzy w oczach z bezsilności....

Faktycznie, socjalizm zalewa nasz kraj. Ręce opadają...
          • Gość: sic Re: Mad Max IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 13:39
            szmecierecie napisał: Faktycznie, socjalizm zalewa nasz kraj. Ręce opadają...

Czytając opinie na forach bez trudu można natknąć się na mnóstwo kretyńskich wypowiedzi różnego rodzaju debilków. Ale muszę przyznać, że głębia zidiocenia, bałwaństwa i wsiowo-chamowatej durności oraz mędrkującego głuptactwa jaką ty osiągnąłeś w tych kilku swoich wpisach kompletnie mnie zatkała. Jednak ludzka głupota jest nieskończona... Nie wiem coś Ty za jeden i jaki masz powód by okupować tego rodzaju fora, ale twoje opinie to zwykła ignorancja połączona ze skrajnym prostactwem, którym towarzyszy całkowite wypranie z jakichkolwiek ludzkich emocji.
            • szmecierecie Re: Mad Max 25.10.11, 16:25
              No cóż, kilka kolejnych obelg, które wyszły spod palców osoby, która zarzuca mi brak uczuć. :-)

No cóż... takie życie
              • Gość: mieszkaniec Re: Mad Max IP: *.echostar.pl 25.10.11, 21:36
                szkoda tlenu dla takich jak ty...
                • szmecierecie Re: Mad Max 25.10.11, 22:58
                  Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> szkoda tlenu dla takich jak ty...

W sensie, że do gazu mam iść ? :>
        • Gość: Tępić naciągaczy Oburzające IP: *.man.poznan.pl 26.10.11, 09:26
          Powinni gnoja spałować a nie się z nim cackać. Brawo policja!
          • Gość: kuleczka Re: Oburzające IP: *.icpnet.pl 26.10.11, 22:33
            brawo Policja!!!
    • kar.as Poznań - Nieustraszeni Pogromcy Wdów i Sierot 25.10.11, 12:20
      Hasło Miasto Hau-Hau należałoby zmienić na takie, jakie podałem w temacie... Jak penery z Lecha rozwalały Stary Rynek, to policji nie było. Ale jak schorowana kobieta ma iść na bruk, to znalazło się pół kompanii ZOMO, wyekwipowanej w nowoczesne pałki i tarcze - niczym z Gwiezdnych Wojen...
      • szmecierecie Re: Poznań - Nieustraszeni Pogromcy Wdów i Sierot 25.10.11, 12:29
        kar.as napisał:

> Hasło Miasto Hau-Hau należałoby zmienić na takie, jakie podałem w temaci
        > e... Jak penery z Lecha rozwalały Stary Rynek, to policji nie było. Ale jak sch
        > orowana kobieta ma iść na bruk, to znalazło się pół kompanii ZOMO, wyekwipowane
        > j w nowoczesne pałki i tarcze - niczym z Gwiezdnych Wojen...

i znalazł się jeszcze jeden człowiek:

"Ok. godz. 10 na ulicę wyszedł jej mąż, poprosił by anarchiści nie utrudniali, bo komornik i tak przeprowadzi eksmisję, a chodzi o to by wszystko szybko zakończyć. "

:-)
      • tsuranni fakt 25.10.11, 13:41
        zwierzęta w szalikach są w tym mieście nietykalne
        • guzikiewicz Re: fakt 25.10.11, 13:47
          tsuranni napisał:

> zwierzęta w szalikach są w tym mieście nietykalne
          Fakt... nie wyszło im z matołem Tuskiem,zabrali się za Pucka z Pucka.Zawsze to Kaszuby,a tam zakamuflowana opcja itd,itp.
    • Gość: Wektor Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:24
      szmecierecie

czy przestałeś już okradać budżet i współobywateli nabijając sztucznie koszty w swojej działalności gospodarczej i nie płacąc należnych podatków?
      • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:28
        Gość portalu: Wektor napisał(a):

> szmecierecie
        >
        > czy przestałeś już okradać budżet i współobywateli nabijając sztucznie koszty w
        > swojej działalności gospodarczej i nie płacąc należnych podatków?

To ja zgłosiłem jakieś koszty działalności w tym kwartale?

126 zł kosztu dla przychodu ~30 tysięcy.

Podatki z tego 10000 zł :-) Jedynym okradzionym czuję się ja~
        • Gość: Jurek Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:33
          kiepski masz przychód. Jesteś nieudacznikiem
          • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:35
            Gość portalu: Jurek napisał(a):

> kiepski masz przychód. Jesteś nieudacznikiem

też prawda, czy mogę nie płacić czynszu ?
            • Gość: gość Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 12:41
              oczywiście że możesz, skoro nie masz środków na utrzymanie...ew. poproś miasto o lokal socjalny, mniejszy, może wtedy dasz radę (+/- 8 lat, bez żadnej nadziej w ciągłym kontakcie z ZKZL...jak państwo Jenczowie)...trzymam kciuki
              • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:44

> oczywiście że możesz, skoro nie masz środków na utrzymanie...
                ano nie mam, tak samo jak Ci biedni ludzie, którzy nie mieli na czynsz. O tacy ludzie:

"Pucek twierdzi, że w mieście zaczęły się "finansowe cuda". - Ostatnio jedna pani przyniosła do zarządcy 90 tys. zł w reklamówce - opowiada. - Wezwano ochronę i zaprowadzoną ją prosto do banku. Inny mężczyzna położył na stole od ręki 30 tys. zł, żeby spłacić długi. Czyli jednak czasem, jak się chce, można zapłacić - podkreśla."

> ew. poproś miasto
                > o lokal socjalny, mniejszy, może wtedy dasz radę (+/- 8 lat, bez żadnej nadziej
                > w ciągłym kontakcie z ZKZL...jak państwo Jenczowie)...trzymam kciuki

jutro zaczynam. Czy jak mnie będą wyrzucać to anarchiści też przyjdą przyjdą przyklasnąć?
                • Gość: 1234 Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 12:50
                  > Gość portalu: gość napisał(a):

> jutro zaczynam. Czy jak mnie będą wyrzucać to anarchiści też przyjdą przyjdą przyklasnąć?

Oczywiście, że możesz nie płacić. Tak jak twój mistrz i jego ludzie za wielki magazyn na stadionie. Jako wierny piesek hał hał Pucka - dziwie się, że w ogóle płacisz.
                  • szmecierecie Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj 25.10.11, 12:53
                    Gość portalu: 1234 napisał(a):

> Oczywiście, że możesz nie płacić. Tak jak twój mistrz i jego ludzie za wielki m
                    > agazyn na stadionie.

To Stanisław Skalski żyje i na dodatek nie płaci czynszu? Cuda na kiju panie, a podobno pełno tutaj ateistów.

Już nigdy więcej się nie zdziwię... :-)
                • Gość: gość Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 13:03
                  tak, a co już nie chcesz??
    • guzikiewicz Opieka społeczna 25.10.11, 13:35
      PCK,ośrodki pomocy rodzinie,wolontariat dysponują całą rzeszą ludzi fachowo opiekującą się obłożnie chorymi,niedołężnymi ludźmi.Tłumaczenie p.Jencza jest bez sensu.Nieszczęście w domu- bierze się drugi etat,aby mieć na wydatki.Samorządy przestały dokładać się do czynszów dla ubogich?
      Uważam,że najbardziej chory jest tutaj cały system opieki charytatywnej,zarządzany przez Państwo lub samorządy.Przez setki lat opieka charytatywna była w rękach prywatnych,prowadzona przez prawdziwych zapaleńców.Dziś też mamy takich-Ochojska,Dymna,częściowo Owsiak.Po komunie został nam urzędnik-o g.14 udaje się do domu,chowa niezwykle ważną pieczątkę do szuflady i po sprawie.Niech to wróci do ludzi,inaczej lewacy rozwalą nam ten kraj.
      • Gość: gość Re: Opieka społeczna IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 13:46
        guzikiewicz, nie strasz lewakami :) raczej strasz niekompetencją instytucji które powinny się tym zajmować.
        widzę że znasz całą drogę przez mękę państwa Jenczów...

a to, to chyba slogan PO " nieszczęście w domu - bierze się drugi etat" - to jakiś koszmarny bzdet w warunkach jakich żyjemy.
        czasami ten jeden etat wystarcza aby nie mieć czasu i siły na drugi. trochę więcej rzeczywistości a nie zaklinania deszczu.
        • szmecierecie Re: Opieka społeczna 25.10.11, 13:57
          > a to, to chyba slogan PO " nieszczęście w domu - bierze się drugi etat" - to ja
          > kiś koszmarny bzdet w warunkach jakich żyjemy.

Coś takiego usiłują wmówić socjaliści. Nawet kilkadziesiąt państw usiłowało tak działać i wszystkie zbankrutowały.

Jeśli brakuje pieniędzy to obcina się wydatki i zwiększa dochody. Nic mniej i nic węcej

> czasami ten jeden etat wystarcza aby nie mieć czasu i siły na drugi. trochę wię
          > cej rzeczywistości a nie zaklinania deszczu.

To nie zaklinanie deszczu, to po prostu rzeczywistość.
      • Gość: Q Re: Opieka społeczna IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 17:53
        Nadmiernie upraszczasz. Nie dostrzegasz wielu niuansów. To nie jest takie proste.Słabych nie wdeptuje się w ziemię. Zeby było jasne jestem UPR-owcem.
    • crinos_pl Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala [... 25.10.11, 13:52
      Moment. Czy nikt nie zauważył, że ta rodzina mieszkała nie w mieszkaniu należącym do miasta, ale do prywatnego właściciela? Nie płacąc czynszu narażali go na straty. Jeśli komuś tak bardzo jest żal tej rodziny, to niech ją przygarnie do siebie i nieodpłatnie wynajmie chociażby pokój. Jestem szalenie ciekaw czemu nikt na to nie pójdzie?
      • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 13:58
        crinos_pl napisał:

> Moment. Czy nikt nie zauważył, że ta rodzina mieszkała nie w mieszkaniu należąc
        > ym do miasta, ale do prywatnego właściciela?

Ja zauważyłem

> Nie płacąc czynszu narażali go na
        > straty. Jeśli komuś tak bardzo jest żal tej rodziny, to niech ją przygarnie do
        > siebie i nieodpłatnie wynajmie chociażby pokój. Jestem szalenie ciekaw czemu ni
        > kt na to nie pójdzie?

Nikt na to nie pójdzie, bo anarchiści mają ludzi w nosie. Zależy im tylko na rozgłosie i "oburzaniu się".
        • crinos_pl Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 14:05
          Tak, nie dało się nie zauważyć, że zauważyłeś ;> Tylko dlaczego nikt więcej? Myślenie się ludziom wyłączyło, czy co? Chyba, że chodzi o taką dobroduszność na pokaz: "póki nic mnie to nie kosztuję, to wpieram moralnie, duchowo i się solidaryzuję"...
          • Gość: gość Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 14:12
            szmecierecie trafił na kumpla :), no chyba że ma dwa kompy i zmienne ip, to rozmawia ze sobą.
            radzę lepiej przyjrzeć się losom ludzi, gdzie , jak, i dlaczego mieszkają i co chcieli z tym zrobić.
            płacił dopóki nie stracił pracy, pracę stracił bo żona cięzko się rocchorowała, więc chciął się nią opiekować (to musi być dziwne, mąż żoną??), nie wziłą drugiego etatu - co za leń...chciał za to inne mniejsze mieszkanie, może nawet gorsze - byle by tańsze...
            itp., itd

dawać duet...niech szarpie i gryzie
            • crinos_pl Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 14:23
              Ja nie neguję tego, że tej rodzinie jest ciężko i że dzieje się u nich wielki dramat. To oczywiste i nie ma co o tym dyskutować. Irytuje mnie tylko fakt, że wiele osób patrzy na tą sprawę jednostronnie. Postaw się proszę na miejscu właściciela zajmowanego mieszkania - on stracił już 60 tysięcy. Powiedz mi, czym różni się ten człowiek od Ciebie? Dlaczego eksmitowana rodzina nie może sobie mieszkać na Twój koszt?

Nie ulega dla mnie wątpliwości, że winę za taki tan rzeczy ponosi miasto i urzędnicy, którzy nie potrafili przez wiele lat załatwić mieszkania socjalnego i pomóc mężczyźnie w znalezieniu pracy. Tylko dlaczego ma przez to tracić właściciel mieszkania?
              • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 15:27
                crinos_pl napisał:

> Ja nie neguję tego, że tej rodzinie jest ciężko i że dzieje się u nich wielki d
                > ramat. To oczywiste i nie ma co o tym dyskutować. Irytuje mnie tylko fakt, że w
                > iele osób patrzy na tą sprawę jednostronnie. Postaw się proszę na miejscu właśc
                > iciela zajmowanego mieszkania - on stracił już 60 tysięcy. Powiedz mi, czym róż
                > ni się ten człowiek od Ciebie? Dlaczego eksmitowana rodzina nie może sobie mies
                > zkać na Twój koszt?

Widzisz, bo krzykacze tutaj myślą tak: jak ma to ukradł (bo nie wiedzą, że pieniądze można zarobić). Jak ktoś nie ma, a chce korzystać to znaczy, że robi dobrze bo okrada.

> Nie ulega dla mnie wątpliwości, że winę za taki tan rzeczy ponosi miasto i urzę
                > dnicy, którzy nie potrafili przez wiele lat załatwić mieszkania socjalnego i po
                > móc mężczyźnie w znalezieniu pracy.

Wiesz, to Ci ludzie są za siebie odpowiedzialni i nikt inny. Kwestia mieszkania socjalnego to inna historia. Szkoda, że nie otrzymali kluczy do mieszkania socjalnego, bo wydaje mi się, że dla takich osób są one przeznaczone.

Obecni na tutejszym forum jak i pod mieszkaniem Jenczów anarchiści najpierw promują "meneli w mieszkaniach" i trzymanie tych, którym płacenie czynszu lub praca zwyczajnie śmierdzą.
                Ostatnio władze ZKZL rozpoczęło budowę 96 mieszkań socjalnych za kwotę 10 mln zł. Dłużnicy są winni ZKZL 80 mln złotych czyli kwotę za którą można by wybudować 768 mieszkań.

786 mieszkań!

Tylko, że Anarchiści wolą bić w bębny i smarować po ścianach sprayem niż wziąć kartkę i ołówek do ręki i po prostu policzyć.

> Tylko dlaczego ma przez to tracić właściciel mieszkania?

Na takie trudne pytanie nie odpowie Tobie, żaden z "obrońców".
                • Gość: 123 Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 16:48
                  > 80 mln złotych czyli kwotę za którą można by wybudować 768 mieszkań.

Kolego, zapomniałeś tylko dodać, ze to długi wraz z odsetkami, które narastają nawet od 10 lat. O ile zmniejszy się ta kwota, jeśli przy pomocy gestapowskich metod wywalicie ludzi na bruk? Przestanie przyrastać? Bzdura. Dla poszczególnych osób jeszcze się zwiększy o koszty postępowania eksmisyjnego i wynajem hostelu. Jeśli się zmniejszy - to tylko o tyle, ile część osób zdecyduje się wpłacić by uniknąć eksmisji. A ile mieszkań socjalnych można by wybudować za 100mln, jakie w ostatnich latach ZKZL wpompował w kanał z racji chybionej rewitalizacji miejskich kamienic? Ile pieniędzy przyniósłby wynajem kilkuset mieszkań - pustostanów będących pod kuratelą ZKZL?
                  • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 22:58
                    Gość portalu: 123 napisał(a):

> > 80 mln złotych czyli kwotę za którą można by wybudować 768 mieszkań.
                    >
                    > Kolego, zapomniałeś tylko dodać, ze to długi wraz z odsetkami, które narastają
                    > nawet od 10 lat.

faktycznie, wraz z odsetkami to 80 mln złotych. Wierzyciele (wśród nich tacy, którzy bez problemu potrafią wyłożyć po 90 000 zł) są dłużni pozostałym mieszkańcom 768 mieszkań socjalnych.

> O ile zmniejszy się ta kwota, jeśli przy pomocy gestapowskich
                    > metod wywalicie ludzi na bruk?

"Pucek twierdzi, że w mieście zaczęły się "finansowe cuda". - Ostatnio jedna pani przyniosła do zarządcy 90 tys. zł w reklamówce - opowiada. - Wezwano ochronę i zaprowadzoną ją prosto do banku. Inny mężczyzna położył na stole od ręki 30 tys. zł, żeby spłacić długi. Czyli jednak czasem, jak się chce, można zapłacić - podkreśla."

Chyba o tyle...
          • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 14:21
            crinos_pl napisał:

> Tylko dlaczego nikt więcej? Myślenie się ludziom wyłączyło, czy co?

W naszym pięknym kraju myślenie po prostu boli. W związku z tym, rzadko kto chce pomyśleć.

> Chyba, że chodzi o taką dobroduszność
            > na pokaz: "póki nic mnie to nie kosztuję, to wpieram moralnie, duchowo i się s
            > olidaryzuję"...

To jak z tymi ekologami, którzy na protesty przyjeżdżają samochodami :-)
            Pieprzyć głupoty można do woli, ale cała pomoc sprowadza się do powiedzenia: "ja protestuję, niech inni płacą, opiekują się" etc.
            • borluuk Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 15:09
              ignorujcie szmatę to przestanie ujadać
              • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 15:28
                borluuk napisał:
                > ignorujcie szmatę to przestanie ujadać

ooo, czyli już kolejną obelgę mogę dorzucić do zestawu otrzymanych :>

Teraz mam pytanie, masz do powiedzenia coś sensownego czy na obrzucaniu innych błotem kończy się zakres Twojego intelektu?
            • Gość: Brawo Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 15:17
              crinos_pl i szmecierecie piszecie o poszanowaniu własności prywatnej. Macie rację - to nie jest OK jeżeli prywatny właściciel musiał ponosić koszty utrzymania tej rodziny.

Ale czy uważacie, że postawa Miasta, w którego gestii są spore zasoby lokalowe jest OK?
              Czy naprawdę przez tyle lat dla tych ludzi nic nie można było znaleźć?
              Czy w takim mieście jak Poznań (stadion za 800.000.000 trawa na stadionie pewnie też już przekroczyła 1.000.000) Komornik musi wykonywać eksmisję osoby ciężko chorej?
              Tu jest problem.
              • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 15:40
                Gość portalu: Brawo napisał(a):

> crinos_pl i szmecierecie piszecie o poszanowaniu własności prywatnej. Macie rac
                > ję - to nie jest OK jeżeli prywatny właściciel musiał ponosić koszty utrzymania
                > tej rodziny.

racja

> Ale czy uważacie, że postawa Miasta, w którego gestii są spore zasoby lokalowe
                > jest OK?

Tzn co?

Przed chwilą napisałem komentarz o "obrońcach" zadłużonych i ich wspaniałym działaniu na rzecz niepłacenia rachunków przez najemców ZKZL. W skrócie napiszę tylko, że najemcy są dłużni ZKZL 80 mln złotych

> Czy naprawdę przez tyle lat dla tych ludzi nic nie można było znaleźć?

Patrz wyżej.

> Czy w takim mieście jak Poznań (stadion za 800.000.000 trawa na stadionie pewni
                > e też już przekroczyła 1.000.000) Komornik musi wykonywać eksmisję osoby ciężko
                > chorej?
                > Tu jest problem.

Pytanie brzmi raczej choroba zwalnia z płacenia czynszu.
      • Gość: Iza Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala IP: *.icpnet.pl 25.10.11, 15:36
        Powiem tak: narażali prywatnego właściciela na straty. Fakt. Drugim, niezaprzeczalnym faktem jest to, że kobieta jest ciężko chora, nie sposób nie wierzyć iż wymagała opieki męża.
        Co mieli zrobić. Wyprowadzić się? Bo na ich nieszczęście mieszkali w prywatnej kamienicy i prywatny właściciel tracił?
        Ludzie, czy w naszym (podobno katolickim) narodzie nie istnieje coś takiego jak chęć pomocy. Gratuluję anarchistom. Młodzi ludzie jestem dumna z Was. Potrafiliście prawidłowo ocenić sytuację. I stanąć w obronie tych, którym ta obrona była potrzebna.
        A nasz Prezydent (miasta) powinien odczuwać wielki wstyd. Policja przeciwko bezradnym. WSTYD.
        Nie wspomnę o wyrzuceniu ich z mieszkania. Do Chyb. Świetne rozwiązanie. Pewnie Pan Prezydent uznaje, że świeże powietrze pomoże tym ludziom. Przepisy - wstydźcie się urzędnicy.
        • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 15:57
          Gość portalu: Iza napisał(a):

> Powiem tak: narażali prywatnego właściciela na straty. Fakt.

right!

> Drugim, niezaprzec
          > zalnym faktem jest to, że kobieta jest ciężko chora, nie sposób nie wierzyć iż
          > wymagała opieki męża.

Wymagała stałej opieki i nieustannego trzymania za rękę? Nie wiem dokładnie jak to wyglądało, ale myślę, że spróbować pracy chociaż na pół etatu pewnie dało radę.

> Co mieli zrobić. Wyprowadzić się? Bo na ich nieszczęście mieszkali w prywatnej
          > kamienicy i prywatny właściciel tracił?

Widzisz inne rozwiązanie? Mieli nie płacić i zadłużać się dalej czy zdjąć z siebie obciążenie finansowe?

> Ludzie, czy w naszym (podobno katolickim) narodzie nie istnieje coś takiego jak
          > chęć pomocy.

Istnieje i ja z chęcią bym pomógł. Nawet anarchiści próbowali pomóc, w swoim tego słowa znaczeniu.

> Gratuluję anarchistom. Młodzi ludzie jestem dumna z Was.

Jesteś dumna z tego, że jeśli trzeba raz dziennie odwiedzić chorą osobę i pomóc w codziennych obowiązkach to palcem nie kiwną. Jesteś dumna z tego, że wielokrotnie zachęcali do niepłacenia czynszu? Jesteś dumna z tego, że niszczą budynki w mieście?

> Potrafiliście prawidłowo ocenić sytuację. I stanąć w obronie tych, którym ta obrona był
          > a potrzebna.

Im nie potrzebna była taka "obrona". Potrzeba im było lokalu socjalnego (których uwolnienie blokowali), potrzebna pomoc, tak żeby mąż mógł iść do pracy. Tylko, że takie działania wymagają odrobiny zdrowego rozsądku, codziennej pracy bez udziału mediów, a nie "akcji" i bicia w bęben.

> A nasz Prezydent (miasta) powinien odczuwać wielki wstyd. Policja przeciwko bez
          > radnym. WSTYD.

Racja, bo to wstyd, żeby obywatele sprzeciwiali się działaniu zgodnemu z prawem, jednocześnie wykazywali jedynie "medialną" empatię.

> Nie wspomnę o wyrzuceniu ich z mieszkania. Do Chyb. Świetne rozwiązanie.

Rozumiem, że dla Ciebie zmniejszenie obciążeń finansowych tej rodziny i podsunięcie im pomocy społecznej to wstyd. Trudno mi coś takiego zrozumieć, pewnie dlatego, że nie jestem "anarchistą" lub "naukowcem".

Więcej pokory i zdrowego rozsądku.
      • ciotka_ltd Moment: a co to za Chamowo??? 25.10.11, 17:06
        W Wlk Brytanii jest sprawa oczywista i automatyczna, ze w sytuacji tych Panstwa GMINA placi czynsz wlascicielowi mieszkania, a opoznienia nie przekraczaja ...jednego miesiaca.
        Tak jest w miescie-blizniaku Poznania, Nottingham, choc i w 10% bogactwu Poznania nie dorownuje, bo...Miedzynarodowych Targow nie ma.
        Nie ma tez Mr Kulczyka:)))
        • szmecierecie Re: Moment: a co to za Chamowo??? 25.10.11, 22:56
          ciotka_ltd napisała:

> W Wlk Brytanii jest sprawa oczywista i automatyczna, ze w sytuacji tych Panstwa
          > GMINA placi czynsz wlascicielowi mieszkania, a opoznienia nie przekraczaja ...
          > jednego miesiaca.

Skąd pieniądze ma GMINA? Czyżby zbierała w formie podatków od swoich mieszkańców - przynajmniej tych płacących podatki?

Ja mam płacić za takich ludzi:

Ja mam płacić, za tych, którzy bez problemu przynoszą 90 000 złotych?
          Czy to jest chociaż trochę uczciwe?
    • Gość: roman Re: Eksmisja na Dąbrowskiego: Anarchiści i policj IP: 95.108.107.* 25.10.11, 15:41
      Szmecierecie lepiej przystopuj, bo tak ci tyłek obsmarujemy, że więcej nie pokażesz się w swojej firmie: www.datasystem.pl/
    • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 15:46

> Szmecierecie lepiej przystopuj, bo tak ci tyłek obsmarujemy, że więcej nie pokażesz się w swojej firmie: www.datasystem.pl/

Dawno się tak nie uśmiałem :-)

Aż sobie puszczę: Eldo - mędrcy z kosmosu. :)
      • Gość: roman Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala IP: 95.108.107.* 25.10.11, 15:51
        razem z Twoją fotka z portalu randkowego
        • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 15:59

> razem z Twoją fotka z portalu randkowego
          kaman :-) Może też zrobi się zabawnie :)
      • Gość: gość Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 15:55
        Jak to śpiewa Rysiu, cyt: "ch...mnie obchodzi co powiedział Eldo"
        słuchanie Elda w ogóle obciążone jest sporym ryzykiem, jego emocjonalno, religijne wzloty i przeloty mówią same za siebie.
        w dodatku jest kibicem legii - a to już dość poważny błąd
    • zezzem Mamy kolejny przykład jak pracują służby 25.10.11, 16:31
      socjalne w Polsce. To one powinny się zająć pomocą tej Pani i nie dopuścić by sprawy zaszły tak daleko. Przecież jest chora i niepełnosprawna.
    • guzikiewicz Siostry PCK 25.10.11, 17:02
      MOPR,PCK,Caritas,wolontariaty:wszyscy dysponują kadrami ludzi przygotowanych do zajmowania się nieuleczalnie chorymi.Czy p.Jencz otrzymał odmowę od kogokolwiek?
      A może zwyczajnie olał na zasadzie" i co mi qwa zrobią" ?
      I ostatnie pytanie :czy p.Jencz wychowali jakieś dzieci?
      Niech ktoś uściśli ;rodzice mają obowiązki względem dzieci.Odwracam pytanie: dzieci nie mają obowiązku wspomagania rodziców w biedzie???
      • Gość: gosc Re: Siostry PCK IP: *.icpnet.pl 25.10.11, 17:58
        guzikiewicz rozumiem ze nie czytujesz oponentow, ale...jak kobieta zachorowała i mąż stracił pracę to po pewnym czasie prosili o zamianę mieszkania i tak, tak...od 6 lat prosili bezskutecznie inne instytucje o pomoc...jakby im dali mniejsze i tańsze mieszkanie, do tego dołączyli pomoc społeczną to pewnie tego zdziczenia eksmisyjnego z komornikiem i policją w tle (w dalszym tle zkzl i mopr)

już tu i ówdzie o tym wspominano...chcesz jakieś dokumenty??
        • Gość: zaraza Re: Siostry PCK IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.11, 18:23
          Pomocy społecznej nie dołącza się z automatu.Trzeba trochę pochodzić,podpisać papierki,mieć świadectwa lekarskie.Pan Jencz powinien pokazać świadectwo odmowy red.Anannikovej-specjalistki od eksmisji w GW.
          Dalej uprzejmie pytam,czy pp.Jencz wychowali jakieś dzieci,a one ,moim zdaniem powinny być w trudnych chwilach najbliżej rodziców.Nie lewacy i nie GW.
          • Gość: gosc Re: Siostry PCK IP: *.icpnet.pl 25.10.11, 18:29
            trudno chodzic na wozku...ale tak, prosili itp., itd
            dzieci...jasne, a co jesli dzieci pomagaly, ale zyja jak wiekszosc za 800 miesiecznie??
      • Gość: Syn Re: Siostry PCK IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 22:28
        Powiem Ci tak Gościu Pomagam jak tylko mogę a co morze mam wyjść i dupy dawać ?? Gościu zastanów się co gadasz żeby Ciebie takie nie szczęście spotkało
        • szmecierecie Re: Siostry PCK 25.10.11, 22:53
          Pomagasz jak możesz i nie mogłeś wziąć rodziców pod swój dach?

Ciężko mi to sobie wyobrazić.
          • Gość: ..... Re: Siostry PCK IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 11:25
            Nie znasz sprawy i warunków to się nie wtrącaj .... Wielki Człowiek z Ciebie Dużo gadasz a mało robisz!!!
            • szmecierecie Re: Siostry PCK 26.10.11, 11:33
              Gość portalu: ..... napisał(a):

> Nie znasz sprawy i warunków to się nie wtrącaj ....

To trzeba mieć jakieś super warunki żeby znaleźć dwu osobom kąt w mieszkaniu?

Cuda na kiju normalnie
              • Gość: Niezalerzny Re: Siostry PCK IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 15:27
                Żal Mi Cię Media Nie podały wszystkiego to raz dwa nie znasz się to nie pisz trzy takich jak ty Faszysto pod ścianę ....
                • szmecierecie Re: Siostry PCK 26.10.11, 16:04
                  Gość portalu: Niezalerzny napisał(a):

> Żal Mi Cię Media Nie podały wszystkiego to raz dwa nie znasz się to nie pisz tr
                  > zy takich jak ty Faszysto pod ścianę ....

Słownik języka polskiego śmierdzi czy gryzie?
                  • Gość: youtube Re: Siostry PCK IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 17:44
                    www.youtube.com/watch?v=PEH3uXgRpH4
        • Gość: Czekamy Re: Siostry PCK IP: *.man.poznan.pl 26.10.11, 10:02
          To bierz starych do chaty, a nie szczekasz na forum.
    • onefoks Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala [... 25.10.11, 19:43
      chcieliśmy kapitalizmu 90% Polaków należało do solidarnośći no to go mamy w całej okazałośći.
    • emissarius Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala [... 25.10.11, 21:51
      Eksmisje "na bruk" niestety będą realizowane, czy to się nam podoba czy nie. Wystarczy wsłuchać się w to, co mówi szef ZKZL. On sam resztą przyznaje, że eksmisje to nie jest żadna metoda, ale innej nie zna. Więc działa tak, jak umie. Same eksmisje i antagonizowanie poszczególnych grup społecznych - choć oburzają - nie są niczym aż tak bardzo niezwykłym, zważywszy ideologie kiboli, którzy przecież słyną z bezwarunkowej lojalności wobec swoich i nienawiści do wszystkiego co inne i niezrozumiałe.

A wkrótce czekają nas jeszcze inne atrakcje - cięcia i znaczące podwyżki zapowiadane przez prezydenta. Grunt pali im się pod nogami, doszło już do tego, że zaciągają pożyczki na obsługę długu.

Swoją drogą - sprawdza się tu znana teza, że najmniej tolerancyjni wobec popełniających błędy są właśnie ci, którzy sami je popełniają... Bo przecież to nie eksmitowani stali się przyczyną gigantycznych problemów finansowych Poznania. Ile to długu przypada na każdego mieszkańca? Około 4272PLN zdaje się. Za taką kwotę już grozi eksmisja.

Eksmitowanym i bezdomnym w naszym mieście radziłbym pospiesznie zapisać się do pewnego stowarzyszenia, zaopatrzyć w biało niebieskie, klubowe gadżety i odnosić się do nich z najwyższą czcią. Legendarna lojalność środowiska zapewni wam całkowitą nietykalność i pomoc w biedzie. Bo chyba nie sądzicie że ktoś odważy się eksmitować wymachującą klubową flagą lub charakterystycznym biało niebieskim szalikiem kobietę, choćby nie wiem jak bardzo była zadłużona, a na dodatek niepełnosprawna, przykuta do wózka i codziennie przyjmująca morfinę. Jestem przekonany, że w obronie takiej kobiety z pewnością wystąpiłby w TV sam prezydent miasta.
      • wszystko_policzone Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 22:05
        emissarius napisał:

, zważywszy ideologie kiboli, którzy prze
        > cież słyną z bezwarunkowej lojalności wobec swoich i nienawiści do wszystkiego
        > co inne i niezrozumiałe.
        >
        > A wkrótce czekają nas jeszcze inne atrakcje - cięcia i znaczące podwyżki zapowi
        > adane przez prezydenta. Grunt pali im się pod nogami, doszło już do tego, że za
        > ciągają pożyczki na obsługę długu.
        >
        > Swoją drogą - sprawdza się tu znana teza, że najmniej tolerancyjni wobec popełn
        > iających błędy są właśnie ci, którzy sami je popełniają... Bo przecież to nie e
        > ksmitowani stali się przyczyną gigantycznych problemów finansowych Poznania. Il
        > e to długu przypada na każdego mieszkańca? Około 4272PLN zdaje się. Za taką kwo
        > tę już grozi eksmisja.
        >
        > Eksmitowanym i bezdomnym w naszym mieście radziłbym pospiesznie zapisać się do
        > pewnego stowarzyszenia, zaopatrzyć w biało niebieskie, klubowe gadżety i odnosi
        > ć się do nich z najwyższą czcią. Legendarna lojalność środowiska zapewni wam ca
        > łkowitą nietykalność i pomoc w biedzie. Bo chyba nie sądzicie że ktoś odważy si
        > ę eksmitować wymachującą klubową flagą lub charakterystycznym biało niebieskim
        > szalikiem kobietę, choćby nie wiem jak bardzo była zadłużona, a na dodatek niep
        > ełnosprawna, przykuta do wózka i codziennie przyjmująca morfinę. Jestem przekon
        > any, że w obronie takiej kobiety z pewnością wystąpiłby w TV sam prezydent mias
        > ta.
        Emisariuszu!
        Tak jak Cię nie bardzo lubię (ale przecież nie muszę? :-)) tak w pełni zgadzam się z Twoim postem! Qoorva! Gdzie stowarzyszenia w rodzaju Pro Simfonica, Stowarzyszenie Miłośników Zabytków, Poezji , Malarstwa, Starych Samochodów, Psów Kundelków, Wesolych Dzieci itp , itd...
        Gdzie społecznicy z licznych (podobno) fundacji, powołanych do pomocy biednym, nieudolnum, niepelnosprawnym, itp...
        "U nasz" liczy się żałosny kolejorz, mglista wizja juro 2012, bandy, w większości, niedorozwiniętych młodych chuliganów, nazywanych pieszczotliwie kibolami.
        Że też ten kiepski klub piłkarski nie może się na stałe przenieść do Wronek i nie gnoić swoją obecnością naszego miasta...
        Szkoda.
        • emissarius Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 08:07
          wszystko_policzone napisał:

> Emisariuszu!
          > Tak jak Cię nie bardzo lubię (ale przecież nie muszę? :-))

Bardziej niż na Twojej sympatii zależy mi na cywilizowanej wymianie poglądów i argumentach, na co bardzo liczę - chyba, że jesteś atrakcyjną blondynką. :-))

> Gdzie społecznicy z licznych (podobno) fundacji, powołanych do pomocy biednym, nieudolnum,
          > niepelnosprawnym, itp...

A tu oni są:

- Urząd nie chce współpracować z organizacjami pozarządowymi wyspecjalizowanym w pomocy takim ludziom, jacy mają trafić do kontenerów. Chcieliśmy pomóc, ale miasto nie skorzystało z naszej oferty. Woli rozwiązanie siłowe - mówi Tomasz Sadowski, szef Fundacji "Barka".

Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,10474849,Stawiaja_kontenery__Wyrosnie_getto_biedy_.html#ixzz1bDbiI9OJ

> Że też ten kiepski klub piłkarski nie może się na stałe przenieść do Wronek /.../

Niezbyt dobrze się orientuję, ale zdaje się że on właśnie jest z Wronek.
      • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 23:01
        emissarius napisał:

> Eksmisje "na bruk" niestety będą realizowane, czy to się nam podoba czy nie. Wy
        > starczy wsłuchać się w to, co mówi szef ZKZL. On sam resztą przyznaje, że eksmi
        > sje to nie jest żadna metoda, ale innej nie zna.

I jak się okazuje działa. Polecam artykuł pt. "Strumień pieniędzy w ZKZL. Groźba eksmisji działa?"

Czyli jednak wystarczy ludzi uczynić odpowiedzialnymi za samych siebie i wszystko zaczyna działać :-)

• emissarius Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 25.10.11, 23:55
          szmecierecie napisał:

> "Pucek twierdzi, że w mieście zaczęły się "finansowe cuda".

> Czyli jednak wystarczy ludzi uczynić odpowiedzialnymi za samych siebie i wszystko zaczyna działać :-)

Wiesz, to kwestia podejścia. Moim zdaniem taka sytuacja - ze szczętem kompromituje całą miejską administrację, a głównie ZKZL. Bo oto okazuje się, że część osób miała środki, a mimo to ZKZL nie był w stanie wyegzekwować należności. Pytanie brzmi - czy w ogóle próbował, skoro urzędnicy nie dotarli do sporej części zadłużonych. Więc kierowano sprawy do sądów (dla prawnika napisanie pozwu to żaden problem), a sądy wydały (zaocznie) wyroki eksmisyjne, często bez szczegółowego rozpoznania sytuacji tych rodzin.

Gdybym był właścicielem budynku z mieszkaniami na wynajem, a zarządca po kilku latach poinformowałby mnie, że część lokatorów ma olbrzymie zadłużenie, które najpewniej w dużej części będzie trzeba przeznaczyć na straty, a samych lokatorów trzeba będzie eksmitować - moja reakcja byłaby następująca:

- Proszę za trzy dni szczegółowy raport w sprawie tego, co zrobiliście by nie dopuścić do tej sytuacji w ostatnich latach, wraz z dowodami. Jak rozpoznawano sytuacje zadłużonych, ile razy się spotykaliście, jakie instytucje były w to zaangażowane, jakie formy rozwiązania problemu przedsiębrano. W przeciwnym razie to wy zapłacicie za te długi.

Groźba eksmisji jako sposób wymuszenia zapłaty czynszów - to sposób, który powinien znajdować zastosowanie w ostateczności. Stosując ten schemat - czy policja powinna za każdym razem oddawać strzały ostrzegawcze w czasie zatrzymania do kontroli, by wymusić na zatrzymywanych pokorę i okazanie dokumentów?

Pan dyrektor Pucek ma absolutną rację - eksmisje zdecydowanie nie rozwiążą problemu, nie zwrócą miastu pieniędzy i na dodatek wygenerują kilka innych, bardzo kosztownych problemów. Jestem o tym przekonany. Podobnie o tym, że to działanie jest bezprawne, a zjawiska te będą narastać.

"Jeśli wolne społeczeństwo nie potrafi pomóc większości, która cierpi biedę, nie będzie również umiało ochronić mniejszości, która żyje w dostatku.”

W żadnym razie nie istnieje takie prawdopodobieństwo, by moja opinia Cię przekonała, albo też wpłynęła na obecny stan rzeczy. Ale mam do niej prawo - póki co - za poglądy nie eksmitują (jeszcze).
          • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 07:48
            emissarius napisał:

> szmecierecie napisał:
            >
            > > "Pucek twierdzi, że w mieście zaczęły się "finansowe cuda".
            >
            > > Czyli jednak wystarczy ludzi uczynić odpowiedzialnymi za samych siebie i
            > wszystko zaczyna działać :-)
            >
            > Wiesz, to kwestia podejścia.

Racja - jeśli się chce to płacić można. 95% osób niepłacących może spokojnie płacić.

> Moim zdaniem taka sytuacja - ze szczętem kompromit
            > uje całą miejską administrację, a głównie ZKZL. Bo oto okazuje się, że część os
            > ób miała środki, a mimo to ZKZL nie był w stanie wyegzekwować należności.

To jest kompromitacja ZKZL czy krzykaczy wrzeszczących, że to biedni ludzie, którzy nie mają co do garnka włożyć? ZKZL skutecznie (jak widać) ściąga należności wbrew m.in. Twojemu zdaniu.

> Pytanie brzmi - czy w ogóle próbował, skoro urzędnicy nie dotarli do sporej części z
            > adłużonych.

O akcjach pomocy zadłużonych było już sporo napisane. Odzew był żaden. Poza tym, to do tych ludzi należy dbanie o swój interes bo to oni są za siebie odpowiedzialni

> Więc kierowano sprawy do sądów (dla prawnika napisanie pozwu to żad
            > en problem), a sądy wydały (zaocznie) wyroki eksmisyjne, często bez szczegółowe
            > go rozpoznania sytuacji tych rodzin.

To trzeba apelować, ale znów - wymaga to chociaż krzty zainteresowania. Tylko jak się ma podejście jak poniżej to nie ma co się dziwić, że zainteresowania brak:

"Pan K. cały czas dewastuje budynek. W zeszłym roku tylko w październiku trzykrotnie naprawiano nowe drzwi, których koszt wyniósł naszą wspólnotę ponad 4 tysiące złotych. Na uwagi od innych mieszkańców odpowiada: ‘Przecież i tak nic mi nie możecie zrobić’”.

> Groźba eksmisji jako sposób wymuszenia zapłaty czynszów - to sposób, który powi
            > nien znajdować zastosowanie w ostateczności.

To pracownicy ZKZL mieliby jeszcze chodzić po tych ludziach i błagać na kolanach o zapłatę?
            Zejdź na ziemię. Jest sposób, który działa i nie trzeba wymyślać żadnych wygibasów umysłowych. Wystarczy przywrócić ludziom odpowiedzialność za siebie.

> Podobnie o tym, że to działanie jest bezprawne, a zjawiska te będą narastać.

Bezedury gość piszesz. Przeczytaj artykuły pt. "Dyrektor ZKZL: bronię spokojnych lokatorów" i "Jak się żyje z sąsiadem - menelem". Może w końcu zobaczysz gdzie leży problem.

> W żadnym razie nie istnieje takie prawdopodobieństwo, by moja opinia Cię przeko
            > nała, albo też wpłynęła na obecny stan rzeczy.

Doprawdy ciężko mnie przekonać, że ludzie nie odpowiadają za siebie, nie muszą płacić czynszu i że należy tolerować patologię. Innych jak widać też:

"Proponuję Wam przyjęcie moich sąsiadów z os. Czecha 121, uciążliwych, patologicznych pijaków i brudasów. Dzięki nim w 34 mieszkaniach biegają prusaki i inne robactwo. W tym roku bodajże już 6-krotnie była przeprowadzana dezatyracja i niestety dalej bezskutecznie. Nocne awantury, pijaństwo i zabrudzone przez nich i pianych kumpli, klatki schodowe nie należą do przyjemności.Zastanawiamy się, kiedy zapomną o włączonym gazie i wysadzą nas w powietrze, lub zaleją innym mieszkania ( co miało już miejsce ). Ze śmietników znoszą różne rzeczy. Aby było śmieszniej, pomoc społeczna płaci za ich mieszkanie i media.
            Oni sami wybrali sobie takie życie, ale dlaczego my mamy cierpieć ? Zamiast bronić takie męty społeczne, weźcie w obronę ich bezpośrednią sąsiadkę - przeszło 80 letnią panią, która jest przez nich wykończona psychicznie i fizycznie. Władze naszej spółdzielni podobno są bezradne, rada osiedla też. Dlaczego matka z chorymi dziećmi nie może uzyskać w Poznaniu dostatecznej pomocy, a finansuje się z naszych pieniędzy pijaków i nierobów ? Czekam na deklarację, który z anarchistów, lub być może pan radny, weźmie moich zapijaczonych sąsiadów do siebie ?"

• emissarius Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 08:32

szmecierecie napisał:

> Doprawdy ciężko mnie przekonać, że ludzie nie odpowiadają za siebie, nie muszą płacić czynszu i
              > że należy tolerować patologię.

Nazywanie niepełnosprawnej, na wózku inwalidzkim, z ciężkim nowotworem, leczonej morfiną - mianem patologii?? Hmm... Nieźle, stąd już tylko mały krok do konzentrationslager. W obronie jakich lokatorów odbyła się ta hańbiąca egzekucja?
              • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 08:46
                emissarius napisał:
                > > Doprawdy ciężko mnie przekonać, że ludzie nie odpowiadają za siebie, nie
                >> muszą płacić czynszu i że należy tolerować patologię.

> Nazywanie niepełnosprawnej, na wózku inwalidzkim, z ciężkim nowotworem, leczone
                > j morfiną - mianem patologii??

Oczywiście nie chodziło mi o p. Janczów, ale o osoby opisane w zacytowanym przeze mnie komentarzu.
            • emissarius Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 08:37
              szmecierecie napisał:

> O akcjach pomocy zadłużonych było już sporo napisane. Odzew był żaden.

A tak, sporo jest napisane:

/.../ Bo jak inaczej zrozumieć irytację Jarosława Pucka, szefa ZKZL, który zdenerwował się na wieść o tym, iż pracownicy MOPR informowali lokatorów, że przysługują im jakieś prawa, np. prawo do lokalu socjalnego?

Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,10143154,Poznanski_tydzien__Widza_wszystko_oddzielnie.html#ixzz1bDHjHJN8
              ============

/.../ Pucek zapewnił radnych, że każdą sprawę rozpatruje indywidualnie i że nigdy nie obiecywał, że w całości pokryje koszty pobytu dłużników w hotelu.

Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,10331400,Czy_dluznik_to_zlodziej__Co_radni_mysla_o_eksmisjach.html#ixzz1bDNEg3Nn
              ============

/.../ Mimo zapewnień dyrektora ZKZL o stałym kontakcie z lokatorami, posiadającymi wyroki eksmisyjne, po interwencji MOPR-u okazało się, że na liście są osoby nieżyjące (!), małe dzieci (!), kobiety w ciąży (!), niepełnosprawni (!), obłożnie chorzy (!). Spośród 301 gospodarstw domowych MOPR-owi udało się rozpoznać sytuację ponad 200 z nich.

Więcej... blubry.pl/artykul9613,rozbrat:_jaroslaw_pucek_realizuje_antyspoleczna_polityke_miasta.html
              ============

/.../ Kobiety z dziećmi, niepełnosprawni, a nawet nieżyjący znaleźli się na liście do eksmisji - dowiedzieliśmy się tydzień temu. Pracownicy Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie postanowili rozdać skazanym na eksmisję lokatorom ulotki z informacjami o prawach, jakie im przysługują. A to bardzo zdenerwowało dyrektora Zarządu Komunalnych Zasobów Lokalowych - dowiedzieliśmy się wczoraj.

Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,10143154,Poznanski_tydzien__Widza_wszystko_oddzielnie.html#ixzz1bDK0erOi
              ============

/.../ Sprawdzanie, kim są osoby przeznaczone do masowych eksmisji, rozpoczęto dopiero wtedy, gdy w Poznaniu wybuchła gorąca dyskusja na ten temat.

Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,10110295,Wyrzucamy_wszystkich_i_problem_rozwiazany_.html#ixzz1bDKzH8B4

============
              • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 08:51
                emissarius napisał:

> > O akcjach pomocy zadłużonych było już sporo napisane. Odzew był żaden.
                > A tak, sporo jest napisane:

Wiesz dobrze, że chodziło o akcje pozwalające na dokształcenie się, zawieszenie spłaty długu lub jego odpracowanie. Do takich akcji odzew był żaden.

> /.../ Bo jak inaczej zrozumieć irytację Jarosława Pucka, szefa ZKZL, który zden
                > erwował się na wieść o tym, iż pracownicy MOPR informowali lokatorów, że przysł
                > ugują im jakieś prawa, np. prawo do lokalu socjalnego?

Czytaj uważnie co jest napisane: "Uważam, że ulotka powinna przede wszystkim informować, w jaki sposób można na zawsze pozbyć się problemu, a nie go odroczyć".

> /.../ Mimo zapewnień dyrektora ZKZL o stałym kontakcie z lokatorami, posiadając
                > ymi wyroki eksmisyjne, po interwencji MOPR-u okazało się, że na liście są osoby
                > nieżyjące (!), małe dzieci (!), kobiety w ciąży (!), niepełnosprawni (!), obło
                > żnie chorzy (!). Spośród 301 gospodarstw domowych MOPR-owi udało się rozpoznać
                > sytuację ponad 200 z nich.

To zajście w ciąże zwalnia od płacenia rachunków? Wow. Bycie niepełnosprawnym zwalnia od płacenia rachunków? WOW!!

> /.../ Sprawdzanie, kim są osoby przeznaczone do masowych eksmisji, rozpoczęto d
                > opiero wtedy, gdy w Poznaniu wybuchła gorąca dyskusja na ten temat.

Czyli jednak sprawdzają :-)
            • emissarius Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 08:52
              szmecierecie napisał:

> To pracownicy ZKZL mieliby jeszcze chodzić po tych ludziach i błagać na kolanach o zapłatę?
              > Zejdź na ziemię.

To są publiczne pieniądze przyjacielu szefa ZKZL. W ilości znaczącej. A tu właśnie doszło do sporego marnotrawstwa. Kiedy jesteś winny bankowi określoną kwotę - ten natychmiast upomina się o swą należność, negocjuje, rozkłada na raty, czy może czeka 10 lat aż kwota urośnie do rozmiarów, której nie będziesz mógł w żaden sposób spłacić? A potem Cie eksmituje? Kto jest zobowiązany do trzymania pieczy nad środkami publicznymi, ZKZL czy lokatorzy? Naprawdę sądzisz, że ci ludzie będą kiedykolwiek w stanie spłacić 62 tysiące długu? Spłacą może 15, a resztę zaksięgujemy jako efekt nieudolnego zarządzania? Dostaną mieszkanie socjalne i już będą mieli kasę na czynsz?

> Wystarczy przywrócić ludziom odpowiedzialność za siebie.

Słusznie, słusznie. Niech to dotyczy także wysokich urzędników magistratu, w tym ZKZL.
              • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 09:39
                > To są publiczne pieniądze przyjacielu szefa ZKZL.

O, to nawet nie wiedziałem, że jestem jego przyjacielem. Ciśnie się na usta:
                "Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem
                Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

> W ilości znaczącej. A tu właś
                > nie doszło do sporego marnotrawstwa. Kiedy jesteś winny bankowi określoną kwotę
                > - ten natychmiast upomina się o swą należność, negocjuje, rozkłada na raty, cz
                > y może czeka 10 lat aż kwota urośnie do rozmiarów, której nie będziesz mógł w ż
                > aden sposób spłacić?

I jesteś pewien, że właściciel dopiero po sześciu latach nagle stwierdził, że dziękuje tym ludziom, tak z dnia na dzień? Bezedury gadasz.

Pewnie kilka miesięcy poczekał, bo może staną na nogi i będą mogli dalej uczciwie płacić. Potem dopiero zaczął zabiegać o eksmisję - a to jak wiadomo trwa.

Zgodzę się z Tobą, że takie sprawy powinny być załatwiane szybko, tak żeby długi nie rosły do gigantycznych rozmiarów. Powinni być eksmitowani maksymalnie po pół roku niepłacenia.

"Mamy tu dobre warunki, dwuosobowy pokój z łazienką i natryskiem, darmowe jedzenie. Wierzymy, że najgorsze już za nami, że już wkrótce dostaniemy mieszkanie - mówiła po zakończeniu akcji Katarzyna Jencz." Taką sytuację można było osiągnąć kilka lat temu.

Tyle, że Ty i anarchiści jesteś przeciwko szybkim eksmisjom.

> Dostaną mieszkanie socjalne i już będą mieli kasę na czynsz?
                Pewnie nie, ale liczę na to, że anarchiści będą się codziennie zjawiać u p. Janczów, pomogą oporządzić, przyniosą zakupy, pogadają, wyniosą śmieci i p. Jancz będzie mógł iść do pracy i bez problemu opłacić czynsz.

Tylko czy ktokolwiek z "obrońców" kiwnie chociaż palcem i zrobi coś konstruktywnego?

> > Wystarczy przywrócić ludziom odpowiedzialność za siebie.
                > Słusznie, słusznie. Niech to dotyczy także wysokich urzędników magistratu, w ty
                > m ZKZL.

To jednak ludzie mają płacić czynsz i mają być odpowiedzialni za siebie. To ma być ich sprawa, żeby tak zarządzać swoimi finansami, żeby wydatki domowe nie przekraczały przychodów?

Brawo, w pełni to popieram, cieszę się, że też doszedłeś do takiego wniosku!
            • emissarius Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 16:30

Tak oto udało nam się pięknie zarysować dwa skrajnie przeciwstawne stanowiska w tej jakże ważnej, społecznej kwestii. Ufam, że na tej podstawie czytelnik sam wyrobi sobie opinię na temat tego, która z opcji jest mu bliższa i co jest większym nadużyciem - znalezienie się w życiowych tarapatach i zaległości czynszowe, czy może sposób rozwiązania problemu tych ludzi poprzez niezwykle profesjonalną eksmisję niepełnosprawnej na wózku - wprost na ulicę, w asyście około 50 policjantów. Wielka szkoda, że równie sprawnie nie udało się urzędnikom i komandosom eksmitować nielegalnej dyskoteki Broadway z Gwarnej, albo właścicieli pewnych restauracji którzy przez lata zalegali z czynszem, no ale jak wiadomo, demonstracja siły wobec słabego z jednej strony jest bezpieczna, a z drugiej - ma też wymiar prewencji ogólnej. Tak więc mamy kolejny, bezsporny sukces.

Na zakończenie (zgodnie z tradycją :-))) - puenta, w formie tekstu piosenki Wojtka Młynarskiego:

Ech ubawi was ogromnie, w parę chwil balladka ta
              Raz w zaprzęgu szły dwa konie, szły w zaprzęgu konie dwa
              Pierwszy był to koń posłuszny, który w galop, cwał, czy trucht
              Pięknie ruszał, grzecznie ruszał na najmniejszy bata ruch
              Jupi, jupi, aj, jupi, aj, na najmniejszy bata ruch

Za to drugi koń był hardy, nieposłuszny, pędziwiatr
              W biegu szybki, w pysku twardy, furda lejce, furda bat
              Zaś, gdy chodzi o woźnicę, który w koźle z batem tkwił
              Bardzo on to kierownicze stanowisko lubił był
              Jupi, jupi, aj, jupi, aj, stanowisko lubił był

Ten wożnica dnia każdego myślał mrużąc ślepia złe
              Skarcę konia niegrzecznego - gotów jeszcze kopnąć mnie
              Lecz coś przecież robić muszę, albo z kozła ruszać precz
              Autorytet się mnie kruszy, autorytet ważna rzecz
              Jupi, jupi, aj, jupi, aj, autorytet ważna rzecz

Po czym w stajni, już przy żłobie ten woźnica bat swój brał
              Brał go tęgo w dłonie obie i... grzecznego konia prał
              A do niegrzecznego mówił, strojąc głos na srogi ton:
              "Jak się będziesz draniu stawiał, to zarobisz tak jak on"
              Jupi, jupi, aj, jupi, aj, to zarobisz tak jak on

Z tej balladki smakowitej niech popłynie morał w świat
              Gdy mieć pragnie autorytet tchórz, co w ręku trzyma bat
              Kto się stawia, ten ma z tego mimo wszystko jakiś zysk
              A kto słucha i ulega, ten najpierwszy bierze w pysk
              Jupi, jupi, aj, jupi, aj, ten najpierwszy bierze w pysk

Piosenki posłuchać można tutaj:
              www.youtube.com/watch?v=K90i2tCA-cA
              Pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli. ;-)
              • szmecierecie Re: Eksmisja Jenczów: Kobieta trafiła do szpitala 26.10.11, 21:37
                emissarius napisał:

> Ufam, że na tej podstawie czytelnik sam
                > wyrobi sobie opinię na temat tego, która z opcji jest mu bliższa i co jest więk
                > szym nadużyciem

i czy należy pozwalać dłużnikom ZKZL na kradzież 768 mieszkań socjalnych, tak żeby osoby, którym powinny zostać przydzielone nie miały na nie szans.

Socjalizm jak widać w głowach ludzkich wiecznie żywy i zawsze z takim samym skutkiem - bankrutuje.
    • wszechpastor Tutaj buzia komornika 26.10.11, 00:03
      www.rozbrat.org/informacje/poznan/2818-komornik-ktory-eksmitowal-niepelnosprawna
    • Gość: Też nie mam kam-cy Przekręcili właściciela na 62tys. zł IP: *.man.poznan.pl 26.10.11, 09:12
      i jeszcze im coś nie pasuje??? Spałować anarchistów i wydrzeć z nich kasę, którą zalegają niepłacący czynszu. Nie mówię, że mają mieszkać na ulicy, ale droga kamienica w najlepszych lokalizacjach Poznania to nie miejsce dla nie płacących.
      • manissa Re: Przekręcili właściciela na 62tys. zł 26.10.11, 13:32
        Gość portalu: Też nie mam kam-cy napisał(a):

> i jeszcze im coś nie pasuje??? Spałować anarchistów i wydrzeć z nich kasę, któr
        > ą zalegają niepłacący czynszu. Nie mówię, że mają mieszkać na ulicy, ale droga
        > kamienica w najlepszych lokalizacjach Poznania to nie miejsce dla nie płacących
        > .

Przecież lepiej jak stoi pusta:P Już niedługo nadejdzie czas kiedy kamienice w Śródmieściu, na Jeżycach, Wildzie i Łazarzu będą stały puste. Potem tylko wystarczy nieznaczne zaprósznie ognia i... już można budować nowe, wypasione "apartamenty":-) I tak cegła po cegle będziemy obserwować upadek pięknego secesyjnego i zabytkowego Poznania. W zamian będą straszyć koszmarki architektoniczne ze szkła, stali i pleksy.
    • alfalfa Przyjść mogli tylko anarchiści i media 26.10.11, 18:33
      pozostali byli w pracy. Czy zamiast Greka można sobie wynająć anarchistę?
      A.
      • szmecierecie Re: Przyjść mogli tylko anarchiści i media 26.10.11, 21:38
        alfalfa napisał:

> pozostali byli w pracy. Czy zamiast Greka można sobie wynająć anarchistę?

Nie można wynająć, bo to by oznaczało, że anarchiści pracują, a im jak wiadomo praca śmierdzi.
        • Gość: Mag Re: Przyjść mogli tylko anarchiści i media IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 23:25
          > Nie można wynająć, bo to by oznaczało, że anarchiści pracują, a im jak wiadomo praca śmierdzi.

Tobie jak widać też praca śmierdzi, skoro całe dnie spędzasz na forum. No dzięki za takiego pracownika - forumowego trolla, który rączek nie pobrudził. Żałosny jesteś. Chyba, że masz za to płacone - to co innego.
          • szmecierecie Re: Przyjść mogli tylko anarchiści i media 27.10.11, 10:04
            Gość portalu: Mag napisał(a):

> > Nie można wynająć, bo to by oznaczało, że anarchiści pracują, a im jak wi
            > adomo praca śmierdzi.
            >
            > Tobie jak widać też praca śmierdzi,

Tak? Uuu, bo widzisz ja pracuję na własny rachunek. Zarabiam tyle ile zapłacą mi klienci, a płacą nieźle.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka