Dodaj do ulubionych

CYTADELA - Arena dla drwali

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:55
Tych ludzi z Miejskiej Pracowni Urbanistycznej nalzy wyrzucic na... (oszczedze
brzydkich slow). Jak mozna jeden z ladniejszych parkow przerobic na hotel!!!
Jest to skandal nie spotykany nigdzie w cywilizowanym swiecie. Moze MPU by
wymyslilo cos w tym stylu dla Central Park na Manhatannie? To sa prawdziwie
wielkie innowacje. A co do hotelu to czy brak miejsca gdzie indziej?
Obserwuj wątek
    • Gość: RS Re: CYTADELA - Arena dla drwali IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 21:00
      MPU robi sobie kpiny. To w istocie projekt prac dewastacyjnych. Skoro ma być
      parking podziemny na Cytadeli, to dlaczego nie na Starym Rynku albo Ostrowie
      Tumskim. Jakiś czas temu któryś z planistów wysunął podobny pomysł - budowy
      tunelu pod Jeziorem Maltańskim. Może zbudujmy jeszcze jakiś tunel dla
      samochodów pod Cytadelą?
    • Gość: tur Re: CYTADELA - wybieg dla psów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 21:45
      Na Cytadelii bywam bardzo rzadko. Z moich obserwacji wynika niezbyt
      budujšcy fakt że jest ona wykorzystywana głównie jako wybieg dla psów.
      Szkoda że taki duży teren w centrum miasta jest w zasadzie niewykorzystany.
      Może postawic tam wysoki ko�ciół aby dominował nad miastem.
      Kilka wysokich wieżowców też mogłoby się tam wypietrzyc.
      W zaktywizowanie tego terenu jako parku dla ludzi nie wierzę.
      • Gość: jachooo Re: CYTADELA - wybieg dla psów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 22:21
        Nie, chodzi o to by cytadela byla parkiem z amfiteatrami miejscami gdzie dzieci
        moga sie bawic, jacys cyklotroniarze i rolkarze poskakac, emeryci wypoczac.
        Miejsca dla wszystkich starczy.
        • Gość: tur Re: CYTADELA - wybieg dla psów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 22:38
          Cały problem z Cytadelš jest zwišzany z tym że tego miejsca jest za dużo i stšd kłopot.
          Emeryci jednak woleli by wypoczywac na płaskim terenie a nie w pagórkowatym parku.
          Można urzšdzic skocznię narciarskš ale stok Cytadeli dla tego rozwišzania ma
          pecha bo jest po południowej stronie.
          • Gość: canemuto Re: CYTADELA - wybieg dla psów, nie dla wieżowców - racja. IP: *.icpnet.pl 17.08.01, 22:45
            oj tur, znowu bys drzewa wycinal, pagorki wyronywal;))) jesli na cytadeli
            wybuduja jakis hotel albo wiezowiec to osobiscie go podpale albo wysadze w
            powietrze:) to miejsce dla poznaniakow a nie firm i debilnych inwestycji. howgh.

i niech ktos mi powie, ze komentarz nie byl stonowany a argumanty rozsadne...;)
            • Gość: tur Re: CYTADELA - wybieg dla psów, nie dla wieżowców - racja. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 23:05
              Go�ć portalu: canemuto napisał(a):

> oj tur, znowu bys drzewa wycinal, pagorki wyronywal;))) jesli na cytadeli
              > wybuduja jakis hotel albo wiezowiec to osobiscie go podpale albo wysadze w
              > powietrze:) to miejsce dla poznaniakow a nie firm i debilnych inwestycji. howgh
              > .
              >
              > i niech ktos mi powie, ze komentarz nie byl stonowany a argumanty rozsadne...;)

O wycinaniu drzew i wyrównywaniu pagórków nic nie mówiłem.
              Według mojej oceny terenu Cytadeli prawie nikt nie wykorzystuje. Więc nie
              możemy zachowywac się jak "pies ogrodnika".
              Jak teren ten w miarę racjonalnie wykorzystac to temat do szerokiej dyskusji.
              • Gość: jachoo Re: CYTADELA - miejsce wypoczynku i rekreacji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 19:24
                Nie moge sie zgodzic z TURem, ze nikt Cytadeli nie wykorzystuje. Wystarczy sie
                przejsc wszedzie sa spacerowicze, rowerzysci, rolkarze. Owszem przydaloby sie
                wyremontowac amfiteatr, ustawic rampe z prawdziwego zdarzenia dla rolkarzy i
                jakis porzadny plac zabaw dla dzieci. A co do emerytow, to tam przychodza, bo
                nie sa to Tatry tylko lagodne wejscia - pochylnie wylane ladnym asfaltem,
                schody...
                • Gość: tur Re: CYTADELA - miejsce wypoczynku i rekreacji IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 23:30
                  Nie napisałem że Cytadeli nikt nie wykorzystuje. Stwierdziłem , że teren jest w zasadzie niewykorzystany.
                  W cišgu ostatnich lat byłem na Cytadeli kilka razy w czasie słonecznych dni latem,zimš,
                  jesieniš. I niestety spotykałem głównie psy. Z każdej takiej ekspakady wracałem nieco sfrustrowany faktem że nie dało się
                  tego terenu ożywic. Mimo amfiteatru, muzeum sprzętu wojskowego itp. Widocznie teren powinien byc przeznaczony pod park narodowy
                  lub �cisły rezerwat przyrody.
                  Ja natomiast chętnie bym tam zobaczył np.: małe wesołe miasteczko (koniecznie z samochodzikami elektrycznymi,bardzo lubię),
                  boisko do piłki, pływalnia kryta i otwarta, tor saneczkowy jak na Malcie, lodowisko co najmniej zimowe i inne drobne atrakcje które mogłyby byc magnesem
                  dla całego miasta.
                  Cieszę że jachoo docenił ładny asfalt bo w Poznaniu mamy nawiedzonych którzy
                  chcieliby wszystko pokryc kocimi łbami jak na Starym Rynku by ludziom uprzykrzyc życie.

A jak na razie Cytadela pełni skutecznie zadanie do którego została powołana. Broni się przed inwazjš z zewnštrz.
    • Gość: stefan Re: CYTADELA - Arena dla drwali IP: 195.94.213.* 20.08.01, 16:56
      Skandal, rece precz od Cytadeli, za kolejne lapówki "Pracownia" i jej właściciele
      probuja zmienic coś co jest dobre "może do kosmetycznego poprawienia" a nie
      załatwiać dla inwestorów najlepsze miejsca w Poznaniu kosztem zielenii wolnej
      przestrzeni dostepnej dla wszystkich ktorej i tak mało !!!! Niech popracują nad
      swoimi glowami jak "zepsują Cytadelę" to poznianiacy dobiora im sie do ich
      portfeli i tłustych tyłków !!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie dopuścmy do realizacji ich
      głupoty !!!!!!!!!!!!!

• Gość: jachoo Re: CYTADELA - Zlikwidowac MPU ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 20:51
        Gość portalu: stefan napisał(a):

> Skandal, rece precz od Cytadeli, za kolejne lapówki "Pracownia" i jej właścicie
        > le
        > probuja zmienic coś co jest dobre "może do kosmetycznego poprawienia"

Niestety wlascicielem tej zalosnej budy jest Miasto Poznan i ci ludzie sa
        utrzymywani z NASZYCH PIENIEDZY!!! Moze tak zlikwidowac MPU?

• Gość: gosc Re: CYTADELA - Zlikwidowac MPU ? IP: *.math.put.poznan.pl 20.08.01, 21:25
          w calej rozciaglosci popieram, wskazujac ze nie jest to jedyny taki urzad.

niestety, nasze pomysly to wielka mzonka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka