Dodaj do ulubionych

Pikieta pod węgierskim konsulatem

21.01.12, 17:59
Ktoś był?
Obserwuj wątek
    • poglod Pikieta pod węgierskim konsulatem 21.01.12, 18:07
      Trochę źle się wyraziłem,widziałem że było około 30-50 osób bo sam tam byłem ale szkoda że nie było megafonu i tak naprawdę nie bardzo wiadomo jak pomóc węgrom poza zakupem wina.Widziałem ekipy wtk, tvp i z tvn też byli na przeszpiegach
      • kazek100 Re: Pikieta pod węgierskim konsulatem 22.01.12, 20:10
        Pijesz węgierskie wina?

to wiele tłumaczy. W każdym razie to budujące, że miłośnika zamordyzmu wsparła tak niewielka grupka.
    • Gość: zenek Czy uczestnicy pikiety zabrali pikielhauby? IP: 95.108.113.* 21.01.12, 19:54
      Nie od rzeczy byłyby też pikantne pikle, można by było zrobić piknik piwny.

Pospieszalski, Ziobro... wyjątkowo doborowe towarzystwo...
      • Gość: AAA Re: Czy uczestnicy pikiety zabrali pikielhauby? IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 20:49
        Od dzisiaj kupuję wyłącznie wina węgierskie: m.in. Egri bikaver (słynna bycza krew), ale także inne z regionu Eger, np. kadarka lub inna odmiana byczej krwi - szekszardi bikaver.

Poza tym słynne tokaje (wina deserowe z suszonych winogron) w odmianie tokaji aszu czy tokaji szamorodni;

do odwołania
        • qwardian Re: Czy uczestnicy pikiety zabrali pikielhauby? 21.01.12, 21:24

Hunwejbini z Brukseli nie rozumieją demokratycznych zasad wyboru elektoratu i procesu legislacyjnego. Najwyraźniej swoje porządki chcą wprowadzać starym systemem ustawianiu w szeregu republik ludowych.

Zawsze chętnie wypiję kieliszek wina za zdrowie narodu węgierskiego...
          • Gość: nygus4588 Re: Czy uczestnicy pikiety zabrali pikielhauby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 21:49
            PIS Prawdziwy Nadchodzi Tadek Dziuba i Jarek Kaczyński Rodowici Nadchodzimy!!!!!!!!Warta Old Styl Pozdro Made In Wilda Styl!!!!!!!!!!!!Warta Duma Prawica Nadchodzi!!!!!!!!!!!!!!
        • lili_marleen Pijmy szybciej bo się ściemnia 22.01.12, 08:48
          Gość portalu: AAA napisał(a):

> Od dzisiaj kupuję wyłącznie wina węgierskie: m.in. Egri bikaver (słynna bycza k
          > rew), ale także inne z regionu Eger, np. kadarka lub inna odmiana byczej krwi -
          > szekszardi bikaver.

Przedsiębiorczy winiarze Egeru znani są z uszlachetniania swych win glikolem zwanym także samochodowym płynem chłodniczym. Niby też alkohol jak ten z fermentacji, ale tańszy niż czekanie aż mozół drożdzy winnych osiągnie swój właściwy efekt. Podobno lepiej kopie. Smacznego - tylko nie przesadź z Bikaverem bo to może być tzw "kop złoty"
          • Gość: G.Sommer Re: Pijmy szybciej bo się ściemnia IP: *.pools.arcor-ip.net 22.01.12, 09:27
            Wer nicht liebt Wein,Weib und Gesang,der bleibt ein Narr sein Leben lang !

Der gute Geschmackn ist besser als der schlechte:allerdings ist der schlechte Geschmack besser als gar keiner !
            >Georg<
          • Gość: niemcy to mordercy Niemcy ponad wszystko niemiecka lafiryndo IP: 95.108.125.* 24.01.12, 11:35
            Tak
      • Gość: nygus4588 Re: Czy uczestnicy pikiety zabrali pikielhauby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 21:51
        Warta Nadchodzi Prawica Narodowa Demokracja i PIS Tadka Dziuby i Jarka Wielkiego Nadchodzimy !!!!!!!!!!Pozdro Polonia Główna i Warszawa Żoliborz Old Komety Styl!!!!!!!!!!!!!!
    • renepoznan Polak, Węgier dwa bratanki. 21.01.12, 22:48
      Dyktat z Brukseli, nas nie podzieli.

Nic dodać nic ująć.
      • lili_marleen Pecunia non olet 22.01.12, 08:40
        renepoznan napisał:

> Dyktat z Brukseli, nas nie podzieli.

Co nie przeszkadza dzielić się ich kasą.
        • Gość: Goldmünze Re: Pecunia non olet IP: *.pools.arcor-ip.net 22.01.12, 09:55
          POnoc zadny money nie waniajet,zwlaszcza za friko ! :-))
          • lili_marleen Re: Pecunia non olet 22.01.12, 11:07
            Stary dowcip mi się przypomniał.
            Pytanie:
            - Czy jesteś za przyjęciem euro?
            Odpowiedź:
            - Tak, przyjmę każdą ilosć!

• renepoznan Re: Pecunia non olet 22.01.12, 10:25
          Oni tak otwarcie jak Ty nie oświadczają, iż kasa jest za to by małe kraje pokornie realizowały pomysły SarkoMerkel i eurobiurokratów. Idea tworzenie UE - przynajmniej ta deklarowana - była jednak inna.
          Ale dobrze, że piszesz takim otwartym tekstem.
          • lili_marleen Re: Pecunia non olet 22.01.12, 11:05
            renepoznan napisał:

> Ale dobrze, że piszesz takim otwartym tekstem.

Zawsze tak robię, a Ty nie?

Niemniej chyba mnie jednak nieco przeceniasz - doprawdy nie mam aż tak wielkiego wpływu na politykę tej franko-niemieckiej pary. Ale jak juz przy nich jesteśmy. Nie sądzisz przyjacielu, że jacy oni by nie byli to i tak są w tym co robią duzo lepsi od naszych sterników i to z lekko licząc z conajmniej ostatnich 10 lat.
            • renepoznan Re: Pecunia non olet 22.01.12, 14:40
              lili_marleen napisała:
              jacy oni by nie byli to i tak są w tym co robią
              > duzo lepsi od naszych sterników i to z lekko licząc z conajmniej ostatnich 10
              > lat.
              >
              >

Niewątpliwie są bardzo skuteczni w forsowaniu swojej wizji neokolonializmu europejskiego w miejsce wymarzonej federacji/unii (czy czego tam) równorzędnych prawami państw.
              Dlatego nie mam pretensji do Węgrów, iż bronią swoich interesów i nie dają się dyktatowi lewaków oburzonych na powiedzenie prawdy o ich kompartiach oraz na postawienie veta wobec podporządkowania żywotnych interesów Węgrów interesom "Brukseli".
              • qwardian Re: Pecunia non olet 22.01.12, 17:52

renepoznan napisał:

> Dlatego nie mam pretensji do Węgrów, iż bronią swoich interesów...

Ja również nie mam pretensji do Niemców, że bronią swoich interesów. Tylko jak to wytłumaczyć władzom w Warszawie, że na obronie własnych interesów cały Сoюз stoi....
              • lili_marleen Re: Pecunia non olet 22.01.12, 18:46
                renepoznan napisał:

> Dlatego nie mam pretensji do Węgrów, iż bronią swoich interesów

Ja też nie mam do Węgrów pretensji. Każdy kowalem własnego losu, jeżeli uważają, że lepiej im było za Kadara, wolą żyć samotnie jak Białoruś czy w sojuszu z Chinami jak kiedyś Albania to ich problem.
                Pretensje mam do tych, którzy z mojego kraju chcą zrobić drugie Węgry Orbana. Polecam wycieczkę do dzisiejszego Budapesztu, ale nie taką z wspięciem się na wzgórze Gellerta, odwiedzeniem Vaci Utca czy kąpielą w tamtejszych Łaźniach. Proszę pomieszkać tydzień na tzw kwaterze prywatnej i pogadać przy palince z miejscowymi, którzy skupują pośpiesznie euro i dolary, którym w oczy zagląda nędza bezrobocia i jedyny pozytyw widzą w wyjeździe do Wiednia
                • Gość: Tokaj Re: Pecunia non olet IP: *.pools.arcor-ip.net 22.01.12, 19:08
                  Tja.... smutne to co balaksz,cudze widzisz pod lasem,swego nie widzisz pod nosem.
                  • lili_marleen Re: Pecunia non olet 23.01.12, 07:03
                    Gość portalu: Tokaj napisał(a):

> Tja.... smutne to co balaksz,cudze widzisz pod lasem,swego nie widzisz pod nose
                    > m.

Zapewniam że ci spod lasu chcieliby mieć to co skrywa cień naszego nosa.
                    • Gość: Tokaj Re: Pecunia non olet IP: *.pools.arcor-ip.net 23.01.12, 09:57
                      Masz na mysli cien polskiego Adlera na zielonej wyspie ? Zludna to nadzieja kochaniutka dla rokonai z nad Dunaju.Adler ma to do siebie,ze fruwa,woda natomiast w Dunaju,ze splywa - do "Baltyku" (cytat namiestnika) Tak wiec rokonaje szybciej stana na twardej lasze niz Ty doczekasz sie powrotu Adlera na sloneczna strone aby zobaczyc chociaz cien ! :-))
                    • Gość: G.sommer Niemka chwali sie nosem.Ustawy jakies Merkel IP: 95.108.125.* 24.01.12, 11:49
                      wprowadza na czystosc? Na razie nici z Twojego frontu niemko.

Tablicy dla mordercow na cytadeli nie ma. Flagi Polskie wisza choc rzygasz ile sił.

• qwardian Widziane z Berlina... 22.01.12, 19:19

lili_marleen napisała:
                • renepoznan Re: Pecunia non olet 22.01.12, 19:50
                  Wiesz. Argumentacja, ze jak nie cholera to dżuma nie zawsze jest trafna. Tu tak jest.
                • renepoznan Re: Pecunia non olet 22.01.12, 19:53
                  I zapominasz kto doprowadził Węgrów do tej trudnej sytuacji.
                  Bronisz tych lewaków, którzy zrujnowali ten kraj?
                  • kazek100 Re: Pecunia non olet 22.01.12, 20:14
                    To każdy wie, że własnie lewica rozpoczęła węgierski kryzys.

ale czy wyjściem jest ochoczy bieg pod jeszcze bardziej dziurawą rynnę? Populistyczne działania Orbana, jak to zwykle w przypadku populistów, przyniosły zbawienne rezultaty na chwilę, po czym pogłębiły wcześniejsze problemy i teraz Orban musi sę miło uśmiechać do UE i MFW.
                  • lili_marleen Lek gorszy od choroby 23.01.12, 07:00
                    renepoznan napisał:

> I zapominasz kto doprowadził Węgrów do tej trudnej sytuacji.
                    > Bronisz tych lewaków, którzy zrujnowali ten kraj?

Podział na lewaków, prawaków czy centrusów wydaje mi się dość anachroniczny. Ważna jest realna polityka i jej wymierne efekty. U nas Miller et consortes choć malowali się na czerwono prowadzili politykę nie wiele lepszą od tej jaką chciał zaprowadzić uważajacy się za prawicowca Kaczyński.

Jak się bywa na Wegrzech w miarę często, a ja byłam w tym kraju służbowo i z zamiłowania w ciagu ostatnich 15 lat kilkanaście razy to widać, że efekty działania kolejnych rządów jakie Madziarzy sobie fundują są coraz bardziej żałosne. Rządy Orbana nie tylko sytuacji zastanej po Gyurcsanym nie uzdrowiły, lecz wydaje się, że jeszcze bardziej Wegry pogrązą. Zresztą Orban już rządził krajem 10 lat temu.

Orban to taki węgierski Kaczyński. Wyobraża ktoś sobie Kaczyńskiego wyciągającego jakikolwiek kraj z kryzysu?
                • Gość: Hania Re: Pecunia non olet IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 23:25
                  lili_marleen napisała:

Pros
                  > zę pomieszkać tydzień na tzw kwaterze prywatnej i pogadać przy palince z miejsc
                  > owymi, którzy skupują pośpiesznie euro i dolary, którym w oczy zagląda nędza be
                  > zrobocia i jedyny pozytyw widzą w wyjeździe do Wiednia

Takie są skutki brania kasy z Brukseli. Co dają trzeba 3x oddać, bo jak nie to wygrają w konkursie na faszystę roku.
                  Jewropejskij sajuz daje tak jak sowieckij sajuz dał nam Pałac Kultury i Nauki.
                  • lili_marleen Re: Pecunia non olet 23.01.12, 07:10
                    Gość portalu: Hania napisał(a):

> Takie są skutki brania kasy z Brukseli. Co dają trzeba 3x oddać, bo jak nie to
                    > wygrają w konkursie na faszystę roku.

Jaśniej proszę bo nie rozumiem. Dostaliśmy z Unii prawie 200 mld euro i teraz mamy oddać 600? Boże! Wiesz to na pewno? A jaki nam dali termin płatności? Mozna w ratach? A co na to MFW?
                    • Gość: chcwd lily Nie dyskutujcie z wnuczka nazistow.porzygana niemk IP: 95.108.125.* 23.01.12, 11:59
                      Niemcy zbrodniczy narod, mordecy ,kradli. A dzisiaj mowia ze nam cos dali.

ustami porzyganej na widok Polskich Flag niemki. Zeby ci ta kasza gryczana jelita rozerwala.

Wnuczka nazistow .....vomit.
                      • Gość: Hania Re: Nie dyskutujcie z wnuczka nazistow.porzygana IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.12, 12:45
                        Bzdury i kłamstwa Lili są tak piramidalne, że faktycznie powodują wymioty. Jeszcze do tego kłamie na rzecz Niemców, a to budzi obrzydzenie.
                        Nie 200 mld ale netto może 10 (w latach 2007-2013), natomiast w innych formach oddamy pewnie z 50.
                        Prawda jest taka, że Niemcy się bogacą kosztem zwasalizowanych peryferii. Peryferiom rosną długi.

Za grabieże i morderstwa II w. św. nie oddali nawet fenyga.
                        • Gość: G.Sommer Re: Nie dyskutujcie z wnuczka nazistow.porzygana IP: *.pools.arcor-ip.net 23.01.12, 19:00
                          Hanka,trudno i darmo POminac Twoj POst bez odzywki.Obnizylas swoje loty do POziomu brzozy w Smolensku i nie tylko obrazasz dzisiejszy narod niemiecki,ale PISzesz takie brednie,ze az se przysiadlem ze zdziwiena.Szczytem wszystkiego jest POdpiecie sie POd POst debila i jego gloryfikowanie.Szkoda,myslalem,ze jestes bardziej POukladana i trzezwo myslaca osoba.U mnie masz tzw.przechlapane na wieki ! Bywaj
                          • Gość: Hania Re: Nie dyskutujcie z wnuczka nazistow.porzygana IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.12, 02:04
                            Och, ach, cóż to się stało Panie Sommer ?
                            Uraziłam Pana delikatną wrażliwą niemiecką duszę ?

Generalnie dałeś ciała Sommer.
                            Jak widać dla Ciebie wysokie loty to pluć oszczerstwami i szydzić z narodu polskiego w każdym niemal wątku.
                            Zaś niskie loty (smoleńska brzoza) to przypomnieć kilka faktów z historii narodu niemieckiego, w szczególności niezapłaconego rachunku krzywd.
                            Na takie loty nie ma zgody.
                            Jeśli jeszcze do tego „wysokie loty” są wykonywane przez osobę wykarmioną i wykształconą wewnątrz narodu polskiego, która podobno uważa się za Polkę, to nie dziw się, że powstają odruchy wymiotne. Niezależnie od tego czy o tym mówi ktoś określony przez Ciebie mianem debila czy ktokolwiek inny. Tutaj obrzydzenie jest oznaką elementarnej uczciwości.

I nawet nie próbuj molestować mnie jakimś poczuciem winy. Pomyłka.
                          • lili_marleen Nieznośna lekkość bytu 24.01.12, 06:55
                            Gość portalu: G.Sommer napisał(a):

Szkoda,myslalem,ze jestes bardziej POukladana....

Ano szkoda. Również liczyłam, że ten byt się jakoś rozwinie. Tymczasem.... cóż wszystko co lekkie w końcu na wierzch wypływa. Dla mnie się nawet rozpływa.
                            Ignor.
                            • Gość: Aureliusz Lily kiedy tablica dla niemieckiego scierwa na IP: 95.108.125.* 24.01.12, 11:32
                              cytadeli?
                            • Gość: G.Sommer Re: Nieznośna lekkość bytu IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.12, 12:02
                              Genau ! Zweimal Unwissenheit ! Dumme Kuh und der Holzkopf ! Schade unser Schweiß !:-))
                              • Gość: chcwd sommer nie szwargocz pajacu sommer, brzydki jezyk IP: 95.108.125.* 24.01.12, 13:04

brzydkie spasione niemki, dobrze ze ta Polka cie puscila z Winograd.

Pajac szuka szczecia w narodzie zlodzieji i mordercow. Tak to Niemcy, zbrodniczy zlodziejski narod.
                              • Gość: AAA Re: Nieznośna lekkość bytu IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 14:31
                                No to mamy niezły kamingałt niemieckiego Zespolenia.
                                Posługujecie się szyfrem w rodzaju :najlepsze kasztany są ..." ?
                                • lili_marleen Klasyka literatury 24.01.12, 14:55
                                  Radzę bywać częściej w ksiegarniach
                                  • Gość: AAA Re: Klasyka literatury IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 20:27
                                    O Dumme Kuh ! Mają tam dobrą trawę ?
                                    • lili_marleen Tulpen aus Amsterdam 24.01.12, 20:47
                                      Najlepsza trawa? Chyba najbliżej w Holandii.

www.youtube.com/watch?v=8VTQoGSAjLk&feature=related
                                      • Gość: AAA Re: Tulpen aus Amsterdam IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 20:56
                                        A jakie są kuhy w Holandii ? Fajne koleżanki ?
                                        • Gość: G.Sommer Re: Tulpen aus Amsterdam IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.12, 21:16
                                          Wiatraki maja b.slabe ciasta,czyli "kuchy",sery zdecydowanie lepsze ! Kolezanki bardzo dojne,z duzymi cycami i rycza PO POlsku Muuuuuuuu ! :-))
                                          • Gość: Kandyd Sommer ale lily z mydlem wchodzisz czy bez? IP: 95.108.125.* 24.01.12, 21:25
                                          • Gość: AAA Re: Tulpen aus Amsterdam IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 21:33
                                            Niemieckie kuhy nie mają cyców ? Tam własnie Lilly poznałeś ?
                                            • Gość: G.Sommer Re: Tulpen aus Amsterdam IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.12, 21:47
                                              Dopisz do nicka +,bedziesz bardziej oszczedny w mysleniu ! Zieeeeeeew i ignor !
                                              • Gość: G. Sommer Przepraszam ze jestem volksem i lize lili dupe IP: 95.108.125.* 24.01.12, 21:59
                                              • Gość: AAA+ Re: Tulpen aus Amsterdam IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 22:01
                                                Dzięki za rating
                                                • Gość: Jerzy Buzek Re: Tulpen aus Amsterdam IP: *.pools.arcor-ip.net 25.01.12, 09:29
                                                  Sz.obywatelu POznania ! Jesli doszlusujesz do ekologicznego i utopijnego oznaczenia AAA++++ to mozesz PISac PISmo o zredukowanie drastycznych oplat na CO2 i trucie gazem z odbytnicy tutejszego forum ! :-)) POzdrawiam Jerzy Buzek
                                              • lili_marleen Z plusem im do twarzy 25.01.12, 07:02

> Dopisz do nicka +,bedziesz bardziej oszczedny w mysleniu ! Zieeeeeeew i ignor !

To niezły pomysł z tym krzyżykiem, bowiem na pierwszy rzut oka nie zawsze odróżnisz pustą makówę od pełnej - musisz potrząsnąć. Zatem, drodzy Państwo, oznaczajcie się jakoś!
                                                • Gość: Mahabrahata lily sie oznacz ze rzygasz na widok flagi Polski IP: 95.108.125.* 25.01.12, 09:23
                                            • Gość: Malinowy chrusniak Na forum poznał i sie kłocili a teraz jej dupe liz IP: 95.108.125.* 24.01.12, 21:51
                                              Prostaczek z fobia antypolska. Zobaczyl cukiernie i chodnik w dojczach i sie osral. tutaj do niczego by nie doszedl bo plackiem jest i serduszko na winogradach zabolało.
                                              Zreszta Niemcy narod mordercow i zwyklych zlodzieji jest przez ta dwojke pod niebiosa ze to niby pracowitoscia.
                                              Przyjde napie... po ryju lili i jej rodzinie ,okradne i rozpie... dom. Po 10 latach wybuduje sie obook i bede jej pozyczal siano na bulki. Taka analogia. I bede sie mądrowal przez plot ze brudno ma. A i pomnik dla moich spodni bede chcial zeby miala w ogrodko bo jak ja kopalem w ryj to sobie podarlem.

I takie niemieckie byle co rzyga na widok Polskich flag i nadziera morde zeby nazistow uhonorwac. REDaktor bierze niemke w obrone i pod kibicow podpina. Taki yntelygent.

Teraz Lily jak zwolenniczka honorowania mordercow i nazistow razem z wyborcza, znalazla w jego volks oczach uznanie.

Z dziubkow sobie pija ,miedzy ustami a brzegiem pucharu.
                                      • Gość: Kazimierz Wierzyńs Niemiecki jezyk jest ohyndy.Ale to jezyk mordercow IP: 95.108.125.* 24.01.12, 21:23
                              • lili_marleen Paragraf 22 24.01.12, 14:49

> Dumme Kuh und der Holzkopf !

Obrażasz do pozyteczne zwierzę. Ja bym raczej powiedziała: porucznik Scheisskopf i Dori Duz
                                • Gość: AAA Re: Paragraf 22 IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 14:52
                                  Myślałaś że to było o Tobie ?
                                • Gość: G.Sommer Re: Paragraf 22 IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.12, 15:59
                                  Skoro § 22 to i pewnie jakis "ustep",dolno czy gorny-tluk,moze serduszko i Drahtbürste ?? :-))
                                  • Gość: John Fowles Sommerek polubił sie z niemka:) Volks z volskem:D IP: 95.108.125.* 24.01.12, 19:25
                                    Kiedys tak jak tepił ale zrozumiał ze jej rodacy mordercy i zlodzieje , daja mu zrec:)

Wiec volksuwie teraz prawie jajnik lize i szwargocze w najbrzydszym jezyku swiata. Ale to jezyk mordercow i zlodzieji.
                                • Gość: Listy Nikodema Buszujacy w zbozu razem z CIA cie je.. niemko IP: 95.108.125.* 24.01.12, 19:19
                          • Gość: chcwd sommer Panie Sommer sam pan zes debil. I slugus niemcow IP: 95.108.125.* 24.01.12, 11:30
                            wybral latwiejsza droge w dojczach. Jebnij se leberke i pochwal sie czyms. Najlepiej zranionym serduszkiem i duma na Winogradach.

Kumpel Lily czyli wszystko jasne. Dwa pajace.
                        • kazek100 Haniu, zapomniałas odpowiedzieć.... 23.01.12, 20:42
                          Haniu, w kilku wątkach czekamy na merytoryczne wpisy w twoim wykonaniu.

napisz wreszccie coś poza idiotycznymi wycieczkami osobistymi, nie możemy się doczekać.
                          • Gość: Hania Re: Haniu, zapomniałas odpowiedzieć.... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.12, 02:05
                            Utraciliście towarzyszu, jak to się mówi, zdolność honorową.
                    • piter_wlkp Jeszcze się zdziwisz 23.01.12, 13:03
                      lili_marleen napisała:

> Jaśniej proszę bo nie rozumiem. Dostaliśmy z Unii prawie 200 mld euro i teraz m
                      > amy oddać 600? Boże! Wiesz to na pewno? A jaki nam dali termin płatności? Mozna
                      > w ratach? A co na to MFW?

Nie jest to wykluczone, gdy zostaniemy uszczęśliwieni tzw. pakietem klimatycznym .
                      I nie jest powiedziane że nie będziemy uszczęśliwiani kolejnym takimi wymyślonymi w Brukseli "innowacjami" , na które obecnie rządzący nami łaskawcy zgodzą się bez wahania nie bacząc na koszty dla nas. Bo jak mówił stary klasyk "rząd się wyżywi" ...
                      • lili_marleen Re: Jeszcze się zdziwisz 24.01.12, 07:05
                        piter_wlkp napisał:

> I nie jest powiedziane że nie będziemy uszczęśliwiani kolejnym takimi wymyślony
                        > mi w Brukseli "innowacjami" , na które obecnie rządzący nami łaskawcy zgodzą si
                        > ę bez wahania nie bacząc na koszty dla nas.

Wolę po stokroć pomysły brukselskich biurokratów od radosnej twórczości rodzimych urzędników. Nie masz pojecia o ile łatwiejsze mam zycie, gdy przyjęto u nas zasady unijne w obrocie gospodarczym.
                        • piter_wlkp Re: Jeszcze się zdziwisz 24.01.12, 09:20
                          > Wolę po stokroć pomysły brukselskich biurokratów od radosnej twórczości rodzimy
                          > ch urzędników. Nie masz pojecia o ile łatwiejsze mam zycie, gdy przyjęto u nas
                          > zasady unijne w obrocie gospodarczym.

Dobrze, już dobrze. Twoje życie będzie łatwiejsze, gdy po wprowadzeniu pakietu klimatycznego drastycznie zdrożeje energia.
                          Niektórzy do otrzeźwienia potrzebują takiego drastycznego zwiększenia kosztów, są też tacy którzy wzorem Ludwika XVI łudzą się że problemy ludu ich nie dotyczą.
                          Miłego dnia.
                          • lili_marleen Panem et circenses! 25.01.12, 07:09
                            piter_wlkp napisał:

> Niektórzy do otrzeźwienia potrzebują takiego drastycznego zwiększenia kosztów,
                            > są też tacy którzy wzorem Ludwika XVI łudzą się że problemy ludu ich nie dotycz
                            > ą.

"Nie mają chleba? To niech jedzą ciastka!" - Tylko, że chleb ciągle jest, a niedługo odbędą się zafundowane sobie lekką reką igrzyska!
                            • Gość: Talleyrand. Nazistka dowrtosciowuje sie cytatami, o tempora... IP: 95.108.125.* 25.01.12, 09:26
                        • Gość: chcwd lily Lily V kolumna , knebel ci w pysk niemko IP: 95.108.125.* 24.01.12, 11:28
                          • qwardian Re: Lily V kolumna , knebel ci w pysk niemko 24.01.12, 18:50

To naprawdę niepotrzebne, jaka tam kolumna? Te dzisiejsze socjalisty wcinają kawior i tłuką klawiaturę. To ich cała rewolucja. Lily żadna Róża Luxemburg, a z Kazika żaden Karol Liebknecht, a Europa zanim kolumnę czołgów sformuje minie kolejne tysiąclecie. Węgry górą.
    • angrusz1 Pikieta pod węgierskim konsulatem 22.01.12, 09:37
      Ja też popieram rząd węgierski
      • Gość: chcwd lily Niemka znowu pyszczy? Co tam lily penerko? IP: 95.108.125.* 22.01.12, 19:35
        Teraz sie dokładamy do Grekow by mogli kupić niemiecka broń.

Duzo lepsi. Ogolnie Niemcy sa naj. Bo nakradli i nachapali sie na Wojnach.

A Ty jestes z tego zbrodniczego narodu. Takie niemiecki pindy jak Ty co rzygaja na widok Polskich flag laza na kino klasy B Agnieszki Holland i psiocza na Polakow.

Ponawiam aple ze jak tak rzygasz tutaj na widok tych flag , to won do swojej ojczyzny mordercow wielu narodow. Nie tak dawno. A dzisiaj potomek narodu mordrcow sprzed 70 lat bedzie pie...la jaka to Merkel jest fajna. I pomniki dla mordercow na Cytadeli.

Zlodzieje i mordercy. Rzygam na Ciebie paskudna niemko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka