Dodaj do ulubionych

Oni nie chcą drogiej benzyny. A ty?

22.01.12, 19:01
Przed wyborami glosno zapowiedziano dorzniecie watahy. Protesty przeciw podatkom nakladanyym przez rzad wybrany przez przytlaczajaca wiekszosc wyborcow w demokratycznych wyborach to chuliganstwo , ktoremu reke powinni odciac antyterorysci !
Obserwuj wątek
    • mattkaboska Oni nie chcą drogiej benzyny. A ty? 22.01.12, 19:31
      I zamierzają blokować jedną z najtańszych stacji w mieście i to firmy dla której sprzedaż paliwa to margines działalności??

Czegoś chyba nie rozumiem, może stoi za tym właściciel innej stacji benzynowej na Serbskiej :-)
      • manissa Re: Oni nie chcą drogiej benzyny. A ty? 22.01.12, 20:25
        Masz na myśli Shell czy konkurencyjne Makro?
      • rademenes666 Re: Oni nie chcą drogiej benzyny. A ty? 22.01.12, 22:52
        mattkaboska napisał:

> I zamierzają blokować jedną z najtańszych stacji w mieście i to firmy dla które
        > j sprzedaż paliwa to margines działalności??

Możliwe, że blokada dotyczyć będzie pobliskiej stacji BP.
        • Gość: nygus4588 Re: Oni nie chcą drogiej benzyny. A ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 03:11
          burki z landu sługusy lecha z kiecha i rycha kupcie se na Łazrskim Rowery i jedzcie rowerami tak jak w Kopenachdze a Benzyna za Rycha i PO Niech bedzie po 40 zl za litr!!!!!!!!!!!!!!Made In Wilda Styl Pozdro The Krasanals i Penerstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • kosztorysik Re: Oni nie chcą drogiej benzyny. A ty? 23.01.12, 05:56
            Aleś burak! Naucz się najpierw polskiego!
    • Gość: hugo boss Policjant z piatkowa pije hugo bossa drogie wino IP: 95.108.125.* 22.01.12, 20:08
    • Gość: RAUBER chcę tańszej oraz ... :) IP: 87.204.191.* 22.01.12, 23:42
      Też nie chcę drogiej benzyny obłożonej dziwnymi podatkami które potem są przeznaczane na bieżące widzi mi się polityków.

Benzyna powinna być tańsza, powinna odpaść część na utrzymanie dróg, za to w składzie podatków powinny być podatki ekologiczne, oraz dopłata do transportu publicznego z przeznaczeniem na utrzymanie sieci kolejowej. Dopłata może być potraktowana jak sankcja ale przypominam że celem tego jest zmniejszanie wykorzystywania samochodów w mieście.

Oczywiście indywidualnie od każdego samochodu należy płacić opłatę za każdy przejechany kilometr. I tu zamiast dawać politykom elastyczną możliwość realizacji ich mrzonek należy przeznaczyć kasę na dogi w danym rejonie. Jeżdżę po Grunwaldzie to kasa jest przeznaczana na odcinki grunwaldzkie a nie gdzieś odgórnym centralnym rozdziałem na np Podkarpaciu (nic do nich nie mam, to tylko przykład).
      • Gość: nygus4588 Re: chcę tańszej oraz ... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 00:46
        burku benzyna powinna być po 10 zl za liter wl pappa!!!!!!!!Made In Wilda Chodzi pieszo i jeżdzi na Kole !!!!!!!!!Warta Nadchodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kosztorysik Ten protest to BZDURA! 23.01.12, 06:01
      Kto ma obniżyć cenę paliwa?! Rząd?
      Przecież mamy - bodajże poza Węgrami - najtańsze paliwo w Europie! Rząd obniżając cenę paliwa poprzez rezygnację z akcyzy czy podatków musiałby złamać zasady, obowiązujące w UE! Nigdy tego nie zrobi! Może co najwyżej obniżyć nieco akcyzę a to max 40 gr a i to jest zależne od koncernów, które "jadą" na minimum zysku więc realna obniżka byłaby rzędu max 20 groszy!

To powinien być protest przeciwko NISKIM ZAROBKOM w Polsce a nie wysokim cenom paliw!
      • lili_marleen Re: Ten protest to BZDURA! 23.01.12, 07:16
        kosztorysik napisał:

> To powinien być protest przeciwko NISKIM ZAROBKOM w Polsce a nie wysokim cen
        > om paliw!

Najlepszą formą protestu przeciw niskim płacom jest złożenie wypowiedzenia i poszukanie lepiej płatnej pracy.

Co do cen paliwa - jak kogoś nie stać niech jeździ tramwajami. Jakby wszyscy się przesiedli do MPK to spadek popytu na paliwo wymusiłby obniżenie jego ceny. Lepsze to niż blokowanie jakichś autostrad i do tego całkiem legalne.
        • bimota Re: Ten protest to BZDURA! 23.01.12, 12:01
          Jakby wszyscy si
          > ę przesiedli do MPK to spadek popytu na paliwo wymusiłby obniżenie jego ceny

Wszyscy na swiecie...

A od kiedy to celowe blokowanie ruchu jest legalne ?
        • czterybrowarki Wysokie ceny paliw... 23.01.12, 14:33
          ... mnie "walą", bo ja i tak tankuję zawsze za dwie stówy! :-)
      • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Ten protest to BZDURA! IP: *.washdc.fios.verizon.net 23.01.12, 07:32
        A w U,S.A. benzyna po 2.8 zlotego za litr. Kasjer na stacji benzynowej zarabia 24 zlote na godzine i EXXON Mobil ma rekordowe dochody. Slychac coraz wiecej glosow o powszechnym zlodziejstwie i korupcji w polskiej gospodarce. Coraz wiecej analitykow zauwaza , ze w Polsce budowa kilometra autostrady czy stadionu kosztuje ponad 3X wiecej niz w U.S.A . mimo ze pensja polskiego kierowcy ciezarowki jest piciokrotnie mniejsza. Podnosza sie glosy , ze konfiskacyjne podatki moga sie przyczynic do calkowitego zalamania gospodarki polskiej jak rowniez calego Sowietu Europejskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka