Dodaj do ulubionych

Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi progr...

14.07.12, 10:47
dla mnie jest to ewidentne wyłudzanie świadczeń, ale dopóki POpaprańcy są przy korycie, to będzie funkcjonować strawa zasada - ".urwa .urwie łba nie urwie". Smutne ale prawdziwe...
Obserwuj wątek
    • aagaj Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi progr... 14.07.12, 11:00
      była pani prezes czeka aż sprawa przyschnie , kosztem oczywiście podatników, a potem koledzy z PO znajdą nowe miejsce dla niej. wysoko płatną pracę , aby potem znowu iść na chorobowe
    • v.i.k.k.a chory moze chodzic 14.07.12, 12:12
      a programy prowadzi w ramach wolontariatu.
    • Gość: al Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro IP: *.icpnet.pl 14.07.12, 13:00
      nauczyła się tego od żony p osła prawego i sprawiedliwego Hofmana
      • Gość: Tomek jawne wyłudzenie i buta tej pańci IP: *.icpnet.pl 14.07.12, 13:07
        Niech w takim razie idzie na rentę,dlaczego zus się tym nie zajmie,przecież to jest ewidentne wyłudzenie!!!!co za buta żeby jeszcze w telewizji się pokazywać,to jest proszę Państwa plucie w twarz nam podatnikom a potem zus na emerytury nie ma,szlag by trafił taki kraj!!!
        • czarnyhs Re: jawne wyłudzenie i buta tej pańci 14.07.12, 13:10
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Niech w takim razie idzie na rentę,dlaczego zus się tym nie zajmie,przecież to
          > jest ewidentne wyłudzenie!!!!co za buta żeby jeszcze w telewizji się pokazywać,
          > to jest proszę Państwa plucie w twarz nam podatnikom a potem zus na emerytury n
          > ie ma,szlag by trafił taki kraj!!!

Może nie tyle kraj - bo to przecież nasza Ojczyzna, ale tę hołotę, mataczy , karierowiczów przy korycie, którzy POstępują w myśl wypowiedzi "sienkiewiczowskiego Radziwiłła", że Polska to płachta czerwonego sukna i każdy ( który ma tylko możliwość) patrzy aby jak najwięcej z tego sukna urwać dla siebie. a że wadze mamy takie, jakie mamy - to i wszystkie chwyty ( dla władzy ) są dozwolone!!!
          • leszekes Re: jawne wyłudzenie i buta tej pańci 15.07.12, 05:44
            Tak samo było jak rządził PiS i SLD... tak samo będzie jak odejdzie PO...
            Będzie tak długo, jak długo nie zmieni się prawo...
      • czarnyhs Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro 14.07.12, 13:07
        Gość portalu: al napisał(a):

> nauczyła się tego od żony p osła prawego i sprawiedliwego Hofmana

Albo bierze przykład z POsłów jedynie POprawnej i słusznej POlitycznie partii miłościwie nam panującej, dla których "wszyscy krewni, przyjaciele i znajomi królika" są POnad prawem!!!
        • leszekes Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro 15.07.12, 05:49
          Żenada...
          Wczoraj kot sąsiadki się wysikał na moim wypielęgnowanym trawniku. Wina oczywiście leży PO stronie PO i osobiście Tuska :))
          Dobrze "kombinuję" czarnyhs? W twoim stylu... :))
          • czarnyhs Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro 15.07.12, 13:56
            leszekes napisał:

> Żenada...
            > Wczoraj kot sąsiadki się wysikał na moim wypielęgnowanym trawniku. Wina oczywiś
            > cie leży PO stronie PO i osobiście Tuska :))
            > Dobrze "kombinuję" czarnyhs? W twoim stylu... :))

no cóż - "kombinujesz" zgodnie z POlityką POpaprańców... teraz to POdobno jest w modzie ( ale do czasu)!!!
            • leszekes Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro 15.07.12, 19:38
              Zapewne chciałeś napisać, że to wina PO, iż nie będąc zwolennikiem tej partii POpieram ją, aby nigdy już do władzy nie doszły pisiorki ( tak mówiła moja mama na... ptaszki ;)
              • czarnyhs Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro 15.07.12, 19:59
                leszekes napisał:

> Zapewne chciałeś napisać, że to wina PO, iż nie będąc zwolennikiem tej partii P
                > Opieram ją, aby nigdy już do władzy nie doszły pisiorki ( tak mówiła moja mama
                > na... ptaszki ;)

nie - trzeba UMIEĆ CZYTAĆ - dopóki będzie rządzić pseudoprawica w tym kraju to będzie POpierać kapitalistów, kolesiów i matactwo. dlatego trzeba dążyć do okręgów jednomandatowych na posłów ( nie na p.osłów) i wybrać mądrych ludzi, tych których znamy i cenimy.Twój guru tfusk 5 lat temu obiecywał to i jak zwykle burek kłamał ( ale nie ma co się dziwić - poszukaj znaczenia w gwarze kaszubskiej jego nazwiska ). A tak w ogóle to totalna paranoją było to, że robotnicy strajkowali i tak głosowali, aby do władzy doszli kapitaliści, którzy "z urzędu" zakładają wyzysk robotnika - więc mają to co chcieli. A było wiadomo, że za tymi złodziejami przyjdą m.in. takie matactwa jaki mamy obraz w temacie wiodącym. I to by było na tyle...
    • emissarius Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi progr... 14.07.12, 13:38
      Warto przy tym przypomnieć, że kiedy w marcu 2010 kilka pielęgniarek z bloku operacyjnego szpitala im. J Strusia w ramach uzasadnionego protestu - wzięło zwolnienia L4 - wówczas już następnego dnia pracodawca poprosił o interwencje inspektorów ZUS.

Zdarza się nierzadko, że w trakcie zwolnień grupowych pracownicy nie otrzymują nawet zaległych wynagrodzeń i odpraw. Ale jak wiadomo - są to tzw. miękkie cele. Uderzyć łatwo, i nie trzeba się obawiać, że "oddadzą". Każda złotówka wydana na szeregowego pracownika to pieniądz stracony.

Co innego elity - wiadomo! Wielomiesięczne zwolnienia i odprawy w obliczu wypowiedzenia są u nich standardem. Wziąć zwolnienie i nie wyszarpać jeszcze maksymalnie dożo kasy to u nich dowód nieudolności. Nie ma co się dziwić - wszak im się należy.
      • Gość: szlachta Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 14:24
        Noblesse ale bez obligee czyli herb (i ród) Nałęczów został "zakalony" przez własną członkinię. Tak się kundli zasłużony dla Polski ród - widać komuna potrafiła i ze szlachcianki zrobić swojaka.
        • czarnyhs Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro 14.07.12, 14:46
          Gość portalu: szlachta napisał(a):

> Noblesse ale bez obligee czyli herb (i ród) Nałęczów został "zakalony" przez wł
          > asną członkinię. Tak się kundli zasłużony dla Polski ród - widać komuna potrafi
          > ła i ze szlachcianki zrobić swojaka.

to nie komuna - to POparcie jedynej słusznie POlitycznie partii i PO prostu skorzystanie z możliwości POspolitego skoku na kasę!!!!!( Z POczuciem bezkarności włącznie - wszak ryba śmierdzi od głowy)
          • Gość: Tomek żygać mi się chce IP: *.icpnet.pl 14.07.12, 16:42
            Tam przestańcie czy to będzie PO czy PIS czy Ruch Palikota czy inna psiarnia,zawsze będzie i tak tak samo,taką mamy mentalność,u nas tylko do koryta,wszędzie korupcja na maksa a my śpiewamy:umiłowany kraj,ukochany kraj...
            żygać mi się chce
            • czarnyhs Re: żygać mi się chce 14.07.12, 16:46
              Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Tam przestańcie czy to będzie PO czy PIS czy Ruch Palikota czy inna psiarnia,za
              > wsze będzie i tak tak samo,taką mamy mentalność,u nas tylko do koryta,wszędzie
              > korupcja na maksa a my śpiewamy:umiłowany kraj,ukochany kraj...
              > żygać mi się chce

Kraj tak, bo to nasza Ojczyzna. Nie można utożsamiać Ojczyzny z bandą która rwie się do koryta tylko PO to aby sie "nachapać". Zanim jeden z drugim dorwali się do koryta, to po polsku nie potrafili zdania sklecić. A kiedy już się dorwą - to tak jak nauczyciele: monopol na rację, wiedzę i nieomylność. No i jeszcze ( to już poza nauczycielami) rwanie kasy na maxa ( bo a nuż jutro ktoś z większą siłą przebicia oderwie ich od koryta ?).
          • leszekes Chciwość i cwaniactwo są ponad partyjne 15.07.12, 05:38
            Nie łączył bym tej sprawy z określoną partią...
    • leszekes Hmmm... "emissariusie" odezwij się 15.07.12, 05:28
      "Oficjalnym powodem jej odwołania, w maju ub. roku, były nieprawidłowości przy podpisaniu kontraktów na szpitalne oddziały ratunkowe i izby przyjęć (...)"

Przypominam sobie gorącą dyskusję w której niejaki "emissarius" bronił nie spełniającego warunków kontraktu szpitalnego oddziału ratunkowego w Poznaniu ( chodzi o szpital HCP ), który w parku JP II na Wildzie chce sobie wybudować ( buduje? ) lotnisko dla 3 helikopterów i parking dla kilku samochodów...
      Ciekawe, co by teraz powiedział... ale jak znam życie to tego artykułu akurat nie przeczyta :D
      • leszekes Re: Hmmm... "emissariusie" odezwij się 15.07.12, 05:34
        Przepraszam za nieuwagę. Przeczytał, ale skomentował ( skądinąd słusznie ) co innego, spuszczając zasłonę milczenia nad szpitalem HCP i swoim niedawnym stanowiskiem odnośnie "helikopterowiska" w parku... :)
      • emissarius Re: Hmmm... "emissariusie" odezwij się 15.07.12, 12:03
        leszekes napisał:

> Ciekawe, co by teraz powiedział... ale jak znam życie to tego artykułu akurat nie przeczyta :D [/b]

Przykro mi, ale NIC z tego, co napisałeś nie jest prawdą. :-)

* Przeczytałem i skomentowałem artykuł 16 godzin wcześniej aniżeli Ty.
        * Szpital Centrum Medyczne HCP - posiada oddział ratunkowy od wielu lat, na długo zanim jeszcze osoba o której traktuje artykuł - objęła stanowisko dyrektora WOW NFZ.
        * Obecnie Centrum jest jednym z dwóch szpitali prowadzących taki oddział w Poznaniu - pomimo, że jeszcze całkiem niedawno mieliśmy ich... sześć. Doszło do tego pod rządami nowego dyrektora i nowych, zaostrzonych kryteriów.
        * Służby ratunkowe związane są rejonizacją - dla części potencjalnych pacjentów szpital HCP jest szpitalem rejonowym, czy to się komu podoba czy nie. Tym bardziej powinien spełniać wszelkie standardy.
        * Nic nie wskazuje na to, by Centrum Medyczne chciało zrezygnować z kontraktu, albo go utracić. Wprost przeciwnie - mały, dobrze zarządzany podmiot może łatwo konkurować z dużym, publicznym molochem (choćby ze względu na mniejsze koszty własne).
        * Najstarszy, najbardziej profesjonalny oddział ratunkowy w Poznaniu - przy Szpitalu Wojewódzkim - utracił kontrakt już pod rządami nowego dyrektora NFZ, notabene do niedawna pełniącego funkcję wicedyrektora tego szpitala.
        * Jeśli w najbliższych miesiącach szpital "Lutycka" podejmie ponowne starania o odzyskanie kontraktu i otrzyma go (to prawdopodobne) - wcale nie będzie to oznaczało odebrania kontraktu szpitalowi HCP. W Poznaniu jest zapotrzebowanie na więcej niż dwa takie oddziały, a ograniczanie ich liczby oznacza także obniżenie standardu świadczeń (o czym pojęcia nie ma NFZ).
        * Gdyby jednak szpital HCP utracił kontrakt na oddział ratunkowy - w najmniejszym stopniu zaszkodzi to samemu szpitalowi - to podmiot wielospecjalistyczny, mają wiele innych kontraktów.
        * Ewentualna utrata kontraktu przez Centrum HCP - nawet wówczas, gdyby w całym mieście miał pozostać tylko jeden czynny oddział przy Szwajcarskiej - w żadnym razie nie wzruszy NFZ - nie taka jest rola ubezpieczyciela.
        * Nigdy nie broniłem szpitala Centrum Medyczne HCP, nie łączy mnie z nimi żadna umowa.
        * Broniłem oddziału ratunkowego i standardów jakie powinien spełniać udzielając świadczeń, ponieważ doskonale wiem, jak funkcjonuje taki oddział, czym się zajmuje i komu służy. Nie ma dla mnie znaczenia, kim jest świadczeniodawca.
        * Sytuacja, w której prywatny podmiot chce zrealizować taką inwestycje i poniekąd musi tego dokonać na warunkach określonych przez samorząd (lokalizacja itp) - wydaje mi się bardzo korzystna także z punktu widzenia interesu publicznego. Kwestia tylko warunków.
        * Przy takim stopniu komplikacji zadań NFZ i organizacji - niemal każdą decyzję da się podważyć i wykazać nieprawidłowości. Tym bardziej, że stanowisko to obsadzane jest także... z klucza politycznego niestety, nie tylko eksperckiego. Jeśli więc okaże się kiedyś, że w ich działaniach nie stwierdza się żadnych nieprawidłowości - wówczas nabiorę uzasadnionych podejrzeń. A póki co nie słyszałem, by była pani dyrektor miała postawione zarzutu prokuratorskie.

* Poruszaną tu problematyką zajmuje się od kilku... dziesięcioleci, niejedną parę butów zdarłem w miejscach, o których wyżej. W żadnym razie nie pretenduje do miana eksperta, ale w odróżnieniu od części specjalistów z NFZ - doskonale wiem, o czym piszę i byłbym gotów dowieść niektórych swoich tez - nawet przed sądem.
        • leszekes Re: Hmmm... "emissariusie" odezwij się 15.07.12, 19:34
          emissarius napisał:
          > Przykro mi, ale NIC z tego, co napisałeś nie jest prawdą. :-)

Nie napisałem wiele... no i jednak coś jest prawdą... :)

> * Przeczytałem i skomentowałem artykuł 16 godzin wcześniej aniżeli Ty

Natychmiast po wysłaniu swojego posta dopisałem coś, co raczyłeś zgrabnie pominąć.
          Za resztę dziękuję. W jakimś sensie czuję się usatysfakcjonowany.

• emissarius Re: Hmmm... "emissariusie" odezwij się 16.07.12, 09:46
            Zdecydowanie nie jest moją intencją wymądrzanie się, pouczanie czy uświadamianie tu kogokolwiek. Wchodzę tu po to głównie, by zapoznać się z odmiennymi opiniami, w tym osób takich jak Ty. Na tym polega moja korzyść. Doceniam fakt, ze potrafisz polemizować w sposób cywilizowany - nawet, jeśli nasze stanowiska są całkiem odmienne.

Pozdrawiam.
    • stukostrach-jeden Pacjencie 15.07.12, 15:19
      jak nie mozesz się dostac do lekarza przez odległe terminy, jak twój lek przestałbyc refundowany, jak nie bedziesz miał wykonanej operacji bo szpital nie dostał kontraktu... to wiedz ze za TWOJE składki zdrowotne ktos sobie dobrze i wygodnie zyje.
      • Gość: ajwaj co tam wykształcenie, byle by PO IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.12, 17:02
        parcie było PO linii i na bazie, wicie!
    • emissarius Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi progr... 16.07.12, 09:45
      Zdecydowanie nie jest moją intencją wymądrzanie się, pouczanie czy uświadamianie tu kogokolwiek. Wchodzę tu po to głównie, by zapoznać się z odmiennymi opiniami, w tym osób takich jak Ty. Na tym polega moja korzyść. Doceniam fakt, ze potrafisz polemizować w sposób cywilizowany - nawet, jeśli nasze stanowiska są całkiem odmienne.

Pozdrawiam.
      • emissarius Re: Była szefowa NFZ jest chora, ale prowadzi pro 16.07.12, 09:49
        Ten wpis wyżej oczywiście dotyczy wątku u góry, dlatego proszę o jego usunięcie. Moja przeglądarka płata mi figle. Przepraszam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka