manissa 13.09.12, 19:19 Sąd w tej sprawie to jedyne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zed Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 19:45 Czyżby jakiś konkurencyjny reproduktor w tle ? Co się z tymi ludźmi porobiło ...... Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Zachipowany? jeśli tak niech bulą... 14.09.12, 06:36 Jakieś lewackie metody jakiś dziwnych fundacji.... Takie fundacje należy doprowadzić do bankructwa dla dobra obywateli.... rozwiązać na mocy naszego prawa jest trudno..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej A ja bym wlepił mandat właścicielce IP: *.icpnet.pl 14.09.12, 12:56 Pies biega wolno mogąc kogoś pogryźć. Nieodpowiedzialna właścicielka powinna dostać mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: A ja bym wlepił mandat właścicielce IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.12, 17:45 A co to ma wspólnego z wykastrowaniem psa już złapanego, który już nikomu nie zagrażał, a w dodatku miał chipa i bez problemu można było znaleźć właściciela? Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Lepsze to niż uśpienie ??? 13.09.12, 19:46 Moim zdaniem trzeba było kejtra uśpić zamiast okaleczać. A swoją drogą nie wiem czemu się właścicielka tego psa tak rzuca. Skoro pies jej uciekł ( widocznie nie był na smyczy, co już stanowi wykroczenie) to powinna być wdzieczna znalazcy a nie podawać go do sądu. Świat staje na głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra314 Re: Lepsze to niż uśpienie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.12, 21:24 To , że ktoś nie postępuje zgodnie z przepisami nie daje mandatu NIKOMU do postępowania w ten sam sposób. Gdyby psy się nie urywały ze smyczy czasem to by ich nikt nie chipował. Taki urok psa, i właściciel za to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Lepsze to niż uśpienie ??? IP: 46.227.241.* 13.09.12, 21:36 Takie debilki jak ty tyż należałoby usypiać.Oczywista zaro po kastrowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Re: Lepsze to niż uśpienie ??? IP: *.pools.arcor-ip.net 13.09.12, 21:48 Ciekawie prawisz Lili..!! Gdyby tak Twoj stary urwal Ci sie ze smyczy i wyladowal w I.W. to tez natychmiast nalezy POdawac Pavulon..?? Wiem wiem Lili,stary to nie kejter,ale bialy rasowiec z POlskim rodowodem. To nie swiat stanal na glowie Lili,lecz bezmozgi POmiedzy Odra i Bugiem itd. W Niemczech dopiero PO kilkunastu miesiacach sie kastruje lub usypia jak sie nie zglosi wlasciciel lub "rodzina zastepcza".. !! Twoj kometarz mozna krotko skomentowac - wrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Lili nie żartuj sobie IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 08:15 Nie no robisz sobie teraz żarty. Pies mógł uciec. Mój św.p. Owczarek Staroniemiecki zwiewał mi z posesji, wyłamywał płoty, robił podkopy i co jakiś czas jakiś numer robił że trzeba było mocno pogłówkować nad prewencją. Pies był mimo tego łagodny i sąsiedzi go doprowadzali jak go gdzieś widzieli albo dawali znać gdzie był. Owszem mogło być to potraktowane jak wykroczenie. Wiem że pies potrafi zwiać. Wystarczy że listonosz furtki nie domknie bo nie będzie mu się chciało dwa razy czekać na jej otwarcie i okazja gotowa. Moi lokatorzy, ci debile, regularnie zostawiają otwartą furtkę, właśnie z tego powodu. Chwasty cholerne. Tak, kobieta powinna być wdzięczna znalazcy i powinna wypłacić mu 10% znaleźnego. Na fakturze zakupowej za psa jest kwota i od niej się ustala wartość znaleźnego. Znalazca za to nie ma prawa niszczyć cudzej własności, a taką jest pies. Jeżeli ja znajdę twój rower, motocykl, albo samochód i wyrżnę palnikiem kierownicę, potem Ci dam znać że sprzęt jest do odbioru i będę chciał wymusić koszt wyrżnięcia kierownicy to to będzie normalne? To w tej sytuacji jest popieprzone że jakiś indolent komuś niszczy własność (generuje straty, w tym emocjonalne) do tego każe sobie zapłacić za wygenerowanie strat. To są znęcacze i naciągacze. Znęcają się nad zwierzęciem i naciągają właścicielkę na dodatkowe koszty związane z kastracją. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a 'zepsuli'psa o wartosci ca 2k pln+ 13.09.12, 20:05 ten pies mogl byc reproduktorem, nawet przy zalozeniu ze dla jednej suki przez 5 lat, w miocie 5,podzial szczeniat po polowie (5*5*2)/2=25k pln ->tyle wlascielka potencjalnie stracila. a tak w ogole co to ku... ma byc-okaleczenie zwierzecia bez zgody wlasciciela?! Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: 'zepsuli'psa o wartosci ca 2k pln+ 13.09.12, 23:30 Tak jakby to byly jakies bachory, nie ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyjaś... 13.09.12, 20:14 Skoro pies biegał samopas po miejskim parku to znaczy że włascicielka popełniła wykroczenie, gdyż należało go prowadzić na smyczy. Całe szczeście, że znalazł się ktoś kto go złapał i w ten sposób być może uratował kogoś innego przed pogryzieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 13.09.12, 21:42 Ojej Ale konfident.,,Popełniła wykroczenie '' hehe A może poprostu jej uciekł jak to Akita ? Problem nie w tym ,ze uciekł ale ,ze go wykastrowali matołku Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 21:46 Gość portalu: kiepski napisał(a): > Ojej > Ale konfident.,,Popełniła wykroczenie '' > hehe > A może poprostu jej uciekł jak to Akita ? > Problem nie w tym ,ze uciekł ale ,ze go wykastrowali matołku Masakra- pies moze biegac i donoszenie to bycie konfidentem ale produkcja szczeniakow masowo i wbrew przepisom jest ok ??? Jak się nie potrafi panowac nad akitą proponuje kupic pluszaka z Ikei , bedzie bezpieczniej, pies to nie zabawka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 13.09.12, 21:51 Gdzie jest napisane coś o ,,masowej'' produkcji ? I jak sie to ma do sprawy ? Nijak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 08:24 Donoszenie czy konfidencje są społecznie pożądane bo wspierają przestrzeganie porządku publicznego. Jak widzę wykroczenie to je zgłaszam bo tak się dba o dobro wspólne, tu porządek i przestrzeganie prawa (chyba że mam rozmawiać ze SM to przy tym jak się wykręcają od interwencji to mi się nie chce z nimi gadać). Ale wróćmy do psów. Gdzie tu jest napisane coś o hodowlach masowych? Zresztą okaleczony pies jest rodowodowy, czyli stanowi bazę dla normalnej hodowli. Kastracja złapanych zwierzaków bez zgody właściciela jest nienormalna. Tą fundację trzeba zamknąć. Za znęcanie się nad zwierzętami (kastracja) i niszczenie mienia znacznej wartości (Akita tani nie jest). Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 14.09.12, 08:51 Wlasnie w tym rzecz ze gazeta nie napisala czym sie Ci ludzie zajmuja na codzien a wierz mi swieci nie są....to nie jest pies pupilek tylko "rozpłodowiec" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 09:44 Ale to nie jest powód do okaleczania psa i niszczenia prywatnej własności. Jeżeli pseudohodowla jest nielegalna w myśl prawa (nie wiem, nie znam się na tym temacie) to można było podjąć kroki prawne. Raz zgłosić złapanie psa rasy niebezpiecznej biegającego luzem. Dwa zgłosić nielegalną hodowlę. Trzy zażądać znaleźnego liczonego od wartości psa rozpłodowego. Byłoby to więcej niż kwota za kastrację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 23:10 No i właśnie od tego jest smycz, żeby nie uciekał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 14.09.12, 08:20 Najwiecej do powiedzenia w temacie mają ci co nigdy psa nie mieli. Wszystkie tego typu teoryjki należy o kant doopy rozbić. Jak pies bedzie chciał prysnać to i 5 smyczy nie pomoże . Poza tym na cytadeli jest miejsce gdzie można psy spuszczać. Oczywiscie nikt normalny nie bedzie spuszczał psa agresywnego Na szczescie takich jest niewiele. I zazwyczaj mają też agresywngo własciciela Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 23:49 Dokładnie. Proste jak drut. Jeżeli pies wałęsał się samopas to kastracja IMHO niepotrzebna ale trzeba wystawić rachunek za wyłapanie psa, opiekowanie się oraz kontrolę weterynaryjną. Gdy właścicielstwo dokona recydywy psa wykastrować by płodził na około bezpańskich kundli. Jedynie trzeba się przyjrzeć czy to był jedynie przypadek czy rzeczywiście pies wałęsał się ponad dobę sam. Tak przy okazji NA CHOLERĘ KOMPLIKOWAĆ SOBIE ŻYCIE ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 14.09.12, 08:22 Co to jest misiu malinowy IMHO ? Pytam tak z ciekawości. W słowniku nie znalazłem Twój pies ma tak na imie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Nigdy nie przyjade do Pyrkowa na Cytadele..!! IP: *.pools.arcor-ip.net 13.09.12, 20:17 :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyjaś... 13.09.12, 20:20 Jakos nikt nie pisze o tym ze wlasciciele Akity mieli pseudo-hodowlę i rozmanazali psy w niekontrolowoany sposob sprzedajac je potem bez rodowodow. I przede wszystkim ten pies jest agresywny!!! i wielokrotnie uciekal z posesji błąkając sie po Piatkowie, Naramowicach i okolicach stanowiąc realne zagrozenie. Moze Sąd zająłby sie jednak tym że pies byl wykorzystywany nielegalnie jako reproduktor a wlasciciele nie pilnujac go lamali prawo i powinni poniesc tego konsekwencje. Mysle ze zamiast pisac stronnicze artykuly i wspierać "producentow" nierasowych szczeniat nalezaloby wesprzec fundacje ktora od tylu lat robi tak wiele dla dziesiatek psow w calej Polsce. Wiadomo ze pieniacze zawsze znajda sposob zeby sie wybielić ale zdecydowanie to oni w tym wszystkim zawinili a pies stracil dla Nich nagle całą wartość bo skoro nie może się rozmnażać to jest bezuzyteczny wiec beda chcieli pieniadze zeby kupic nowego i kontynuowac swoj proceder. I wlascie tym powinna zająć sie Policja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.tktelekom.pl 13.09.12, 20:32 pierdzielisz głupoty. Jak pies ma rodowód to daje rodowód swoim dzieciom. A że jest rzadkiej rasy to przestępstwo żeby go kastrować. Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 21:04 To Ty "pierdzielisz głupoty". Rodowodu nie uzyskuje sie tylko na podstawie rodowodu rodzicow Ciemnoto, zeby zostac psem hodowlanym wymagane jest zdobycie odpowiednich klas na wystawach , w zaleznosci od rasy roznych badan lekarskich (np badanie w kierunku dysplazji stawow biodrowych) i wpisu do odpowiednich dokumentow w zwiazku kynologicznym a nie wystarczy tylko kupno rasowych szczeniakow i ich pozniejsze e "niekontrolowane produkty" rowniez sa z zasady psami z rodowodem. Nie znasz sie to sie nie wypowiadaj. Zapytaj jakiegokolwiek hodowcy z klasa jakie trzeba spelnic wymagania i ile kasy wlozyc w szczeniaka zeby zalozyc mu ksiegę rodowodową...następnym razem zastanów się zanim coś napiszesz a jak nie wiesz nie pisz nieprawdy...proste..przestepstwem jest puszczanie luzem 40 kg agresywnego psa, ciekawe czy gdyby Ci np. odgryzl reke tez bylbys tak bardzo za swoboda jego zycia > pierdzielisz głupoty. Jak pies ma rodowód to daje rodowód swoim dzieciom. A że > jest rzadkiej rasy to przestępstwo żeby go kastrować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.12, 21:26 Nie daje żadnego rodowodu, musi być reproduktorem z licencją (jak 007;-) ). A że to bezprawie kastrowanie to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 21:44 Ja nie mowię że fundacja postąpiła idealnie ale w całym tym zamieszaniu i nagonce nikt nie pokazał jak to wyglądało od drugiej strony dlatego się odezwałam. Uważam że obie strony powinny miec sobie coś do zarzucenia, przy czym wystepowanie do sadu gdy samemu ma się na koncie tyle naduzyc jest bezsensowne.... powinni sie cieszyć jeśli nie zabiorą im wszystkich psów... Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 23:54 Gówno przestępstwo. Skoro biega samopas, zagraża ludziom, przy okazji jeszcze będzie płodzić potomków na potęgę to nieważne czy ma rodowód czy nie tylko winien zostać wyłapany a za recydywę wykastrowany a w zasadzie najlepiej odebrany właścicielom skoro notorycznie nie potrafią o niego zadbać. Gdyby jakiś arystokrata był mordercą też był protestował by go nie wsadzać do pierdla bo ma błękitną krew?! Są sprawy ważne i ważniejsze. Nie lepiej sobie upraszczać życie?! Odpowiedz Link Zgłoś
atahelpa Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 20:50 Brawo! Bardzo dobrze napisany post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 13.09.12, 21:44 A skąd ty to wiesz misiaczku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behawiorystka Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 23:10 Jako behawiorystka powiem jedno: ktoś, kto rozmnaża agresywnego psa zasługuje na surową karę i dożywotni zakaz posiadania psów. Skłonność do agresji jest DZIEDZICZNA. Pomijam już fakt, że w Polsce rozmnażanie psów niehodowlanych jest złamaniem prawa. Pies z rodowodem nie 'produkuje' szczeniąt z rodowodem. Do tego potrzeba osiągnięć na wystawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.bredband.comhem.se 14.09.12, 00:03 Sklonnosc do agresji moze wynikac rowniez ze zlego traktowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_siemionowna Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 15.09.12, 19:26 Cóż, reakcja na złe traktowanie także jest warunkowana genetycznie. Jeden pies stanie się wycofany, a inny stanie się agresorem. To zalezy od tego, czy pies ma wpisaną w geny odpowiedź aktywną czy pasywną. Znakomita większość agresorów ma takie a nie inne geny. To dlatego niektóre rasy są np. agresywne wobec innych psów a inne mniej. Bo przez setki lat hodowcy faworyzowali określone geny. I dlatego właściciel ttb musi poświęcić znacznie więcej czasu na socjalizację swojego psa z innymi psami niż np. właściciel standardowego goldena. Oczywiście są wyjątki ale chodzi mi o egzemplarze będące zgodne z opisem rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.bredband.comhem.se 14.09.12, 00:01 Niezaleznie jak byl pies wykorzystywany byl wlasnoscia tej pani i fundacja nie miala prawa go kastrowac. To ze uciekal to inna sprawa - i tym zeczywiscie mogla zajac sie fundacja. Nie rozumiem dlaczego rozmnazanie psow (nie zaleznie czy z rodowodem czy bez) ma byc nielegalne. Nie stanowi o tym zadne prawo. Za to calym sercem jestem przeciwko chowu wsobnemu tak zwanych psow rasowych - zazwyczaj zwyczajnie genetychnie uposledzonych, slabych i chorowitych. Tylko w imie "zgodnosci ze wzorcem rasy". Miesznce sa silniejsze i zyja dluzej. Oczywiscie prawdziwe mieszance, a nie psy nie bedace "rasowymi" tylko dlatego, ze komus sie nie chcialo ze szczeniakiem na wystawy jezdzic i rejestrowac w jakichs zwiazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tram_way Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 14.09.12, 01:57 Jak to "niestanowi tego żadne prawo". Przecież jest wyraźnie ustanowione prawo przeciw nielegalnym hodowlom po to, żeby zwierzęta nie były eksploatowane dla kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 14.09.12, 08:24 Znajdz mi w tym prawie tekst o kastrowaniu nie swoich psów ,bez zgody włacicieli ? Odpowiedz Link Zgłoś
mp.1976 Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyjaś... 13.09.12, 20:31 niech bulą ... i to dużo ! A może złapać synka "prezesa" na placu zabaw, wykastrować i powiedzieć że się wałęsał ? Jeszcze niech "prezes" zapłaci za zabieg :) Brzmi podobnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 20:39 żałosne jest porownywanie kastracji agresywnego wielkiego psa i dziecka...współczuję takiego myślenia..jeśli zrównujesz się inteligencją z psem to gratuluję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistletoe Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 21:30 Są ludzie, dla których ukochane zwierzątko jest jak dziecko. Widać Ty po prostu do nich nie należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 21:38 miedzy byciem dzieckiem a byciem "jak" dziecko w oczach wlascicieli jest bardzo duza roznica...mozesz sobie uwazac, ze pies jest jak dziecko, natomiast mimo calej mojej milosci do futrzakow pamietam ze zwierze jest zawsze "tylko" zwierzęciem a nie człowiekiem, i oczekiwac od niego logicznego myslenia i wiazania faktow jak od ludzi jest z Naszej strony dużą nieodpowiedzialnoscia. Nie uczłowieczaj zwierząt, mają czystsze umysły od Naszych, ale skoro sprowadzamy je na tem swiat to za nie odpowiadamy, niewazne czy to york, labrador czy akita , na wlasciciela spada obowiazek wychowania zwierzecia tak by nie było agresywne i nie stanowiło zagrozenia dla reszty ludzi i zwierząt... > Są ludzie, dla których ukochane zwierzątko jest jak dziecko. > Widać Ty po prostu do nich nie należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 17:13 Chyba nie był tak agresywny jak piszesz, skoro nikogo po drodze nie pogryzł i dał się złapać komuś z fundacji. Nawet schronisko nie może kastrować psów na kwarantannie, która trwa przeważnie 2 tygodnie, a nie jeden dzień. Tym bardziej jeżeli da się bez problemu zidentyfikować właściciela, bo pies ma chip i/lub rodowód. A ustawa o ochronie zwierząt to bubel, który spowodował powstanie mnóstwa różnych stowarzyszeń hodowlanych i jeżeli psa do nich zapiszą to bzdurą jest, że musi mieć osiągnięcia wystawowe, żeby mógł być rozmnażany (btw. ustawa wcale nie zakazuje rozmnażania, tylko sprzedaży nierodowodowych zwierząt). Nikomu z osób będących w temacie nie podoba się fakt, że mamy teraz mnóstwo różnych "rodowodów" i, że większość pseudohodowli się zalegalizowało, ale takie jest prawo i wg. niego mogą tak działać. Niemniej jednak to, że nam się to nie podoba nie usprawiedliwia działania fundacji. Mogą podejmować akcje informacyjne, czym jest rodowód związków zrzeszonych w fundacjach międzynarodowych i dlaczego wybierać psy z takim a nie innym rodowodem, albo po dobroci wykupić psa, ale nie kastrować go w takim tempie bez zgody właścicielki. Poza tym fundacja miała okazję do wypowiedzenia się na temat i tego nie zrobiła. Popieranie takich zachowań nie przysłuży się żadnemu zwierzakowi i nikt kto kocha zwierzęta nie powinien ich popierać. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 13.09.12, 21:45 Ja natomiast wole mojego psa od cudzego dziecka. Mój pies mnie obchodzi i to bardzo Cudzy bachor niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tram_way Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 14.09.12, 02:01 I oczywiście pozwalasz mu się z miłości parzyć w nieskończoność, bo go nie wykastrowałeś, z miłości i z miłości mnożysz kolejne psie nieszczęścia, kolejne szczeniaki, które spłodzą kolejne szczeniaki które wylądują właśnie w tym schronisku. Gratsy. Kastracja psów powinna być równie obowiązkowa co szczepienia przeciw wściekliznie, a kary za jej niewykonanie u zwierzęcia powinny mieć wysokość co najmniej 4 średnich krajowych + odebranie zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 08:37 śmiało, idź się wykastrować, na wściekliznę też się zaszczep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 08:36 Bardziej kocham moje koty i kochałem św p psa niż biegające na ulicy dzieciaki robiące hałas. Zresztą na wiosnę biorę kolejnego owczarka staroniemieckiego, oczywiście jak się trafi okazja to go rozmnożę bez regulacji wariatów którzy tak degenerują rasę że psy mają powykręcane stawy biodrowe. Może nawet skrzyżuję go z wilczakami, nowofundlandami i wilkami (wyjazd do Szwecji, tam się tym zajmują) po czym powstanie rasa Poznański Obronny, czyli staroniemiecki bez zjeżdżającego ku dołowi zadu. Mój Michu strasznie się męczył przez takie uformowanie rasy, degeneracje stawów biodrowych na starość (ale nie dysplazja) i to dlatego że "hodowcy" sobie ustalili wzorzec rasy. Pies ma być zdrowy i funkcjonalnie zbudowany, a nie "ładnie" z przetrąconym degeneracjami tyłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 21:00 mp.1976 napisał: > niech bulą ... i to dużo ! A może złapać synka "prezesa" na placu zabaw, wykast > rować i powiedzieć że się wałęsał ? Jeszcze niech "prezes" zapłaci za zabieg :) > Brzmi podobnie ? Jesteś albo zasługującym na współczucie kretynem albo co gorsza zaślepionym fanatykiem. Doprawdy nie rozumiem do jakiego stopnia trzeba być ograniczonym umysłowo aby nie widzieć żadnej różnicy pomiędzy nielegalnie wałęsającym się groźnym psem a niewinnym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 13.09.12, 21:46 A kto powiedział ,że był grożny ? Odpowiedz Link Zgłoś
vetgirl Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 21:52 Gość portalu: kiepski napisał(a): > A kto powiedział ,że był grożny ? Ja powiedziałam bo tak sie składa że miałam przyjemnośc poznać tego pieska i wiem jaki ma charakter i co potrafi...nie wiecie, nie znacie całej sytuacji to zamiast pluć jadem wokoło zastanówcie się czasami czy sprawa nie ma drugiego dna przypadkiem a jej nagłaśnianie nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
tram_way Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 14.09.12, 02:02 Nie ma czegoś takiego jak niewinne dziecko. Prędzej czy później wyrośnie na homo sapiens, a to najbardziej zwyrodniały gatunek. A psa szkoda (że u głupich włąscicieli), bo niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2007 Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 13.09.12, 20:32 "...Prezes tej fundacji podjął decyzję o kastracji mojego pieska..." a to paniusia dlaczego nie pilnowała swojego pieska? Mogli lepiej od razu go uśpić, bo biegając samopas mógł pogryźć moje dzieci. Kobieta pewnie z gatunku wypudrowanych damulek z pudelkiem Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,12481087,Wykastrowali_psa_wbrew_woli_wlascicielki__Wyjasni.html#ixzz26NMXPQ99"Tak. Jestem pijany. A pani jest brzydka. Tyle tylko, że ja jutro będę trzeźwy" - Winston Churchill do posłanki Bessie Braddock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 13.09.12, 21:49 A dlaczego misiu,,mógł pogryżć'' ? Mogł tyż nie pogryżć . Bachorów biegajacych samopas tyż powinno sie wyłapywać. I wlepiac kare. Przeca mogły mnie podeptac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: *.205.95.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 22:10 Faktycznie misiu umysł masz kiepski. W miejscu publicznym kejter zasrywający to miasto ma być na smyczy. I kropka. A jak się ferdeczku nie podoba, to zmień prawo. Tylko kto takie kiepskie coś wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj IP: 46.227.241.* 13.09.12, 22:28 podobne tobie penery , lejące i rzygające po bramach w centrum oraz wyrzucajce śmieci do lasu tyż powinny mieć kaganiec Odpowiedz Link Zgłoś
tram_way Re: Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyj 14.09.12, 02:04 Usypianie zdrowych zwierząt jest w Polsce przestępstwem. Zachęcasz do przestępstwa, uważaj bo się prokuratura z Gdańska zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER skandal IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 07:42 wykastrować osobę która podjęła decyzję o kastracji bez zgody właściciela :) pozwałbym sprawcę o wysokie odszkodowanie i upubliczniłbym dane osobowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Re: skandal IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.12, 08:11 Trzeba Rauber prawdzie spojrzec w oczy i z naciskiem POdkreslic (bez osobistej wycieczki) 1/3 POpulacji w tym kraju to imbecyle pierwszego sortu...!! PS Zycze milego dnia :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: skandal IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 08:42 Georg, połowa to imbecyle, a w takiej jednej sali gdzie zasiada 460 ludków tylko nieliczni nimi nie są. Także życzę miłego dnia, zwłaszcza że siedzisz po lepszej stronie Odry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Re: skandal IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.12, 08:52 Aktualnie jestem w Berlinie (Hotel Berlin Berlin) jako gosc i fanatyk ikarowania na ILA. PS Jest czym oko nacieszyc.. !! :-)) Jest tu POlska grupa Zelaznego jak i POlskie Migi-29 dajace rowno PO dyszach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: skandal IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 09:40 kto wie może to te które jeszcze niedawno były w barwach Luftwaffe odziedziczone przez RFN z DDRówka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Re: skandal IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.12, 10:12 Zapytam pilotow jak znajde chwile czasu i odpowiem wieczorem.Teraz sie zbieram - o 11:30 mam byc na ILA.. PS Zycze wysokich lotow w interesach.. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Volltreffer Rauber..!! IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.12, 19:58 Okolo 30-letnie Migi 29-te z bylych DDR-ow przekazane POlsce w 2004 r.za symboliczne ojro w ilosci ok.25 szt.Jak sie domyslam,bazuja w Elblagu i wypelniaja takze misje NATO-wska nad Baltykiem do ochrony granic Litwy Lotwy i Estonii... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Volltreffer Rauber..!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 20:16 POlska zgarnęła Migi z DDRówka i z Czech. Te DDRowskie były odkupione a czeskie to była wymiana za śmigłowce Sokół. Stacjonują w Minsku Maz i w Malborku (o ile dobrze pamiętam). No ale te wizytujące Berlin to były te z d. DDRówka jak się spodziewaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Re: Volltreffer Rauber..!! IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.12, 20:30 Tego nie wiedzialem,ze Czesi zrobili taka "wymiane" Wiesz moze czym oni teraz lataja i czy wogole maja mysliwce..?? Co mi sie kiedys o uszy obilo,ze POlska otrzymala rowniez tanki z Germanii - wiesz cos o tym - znane sa Ci szczegoly..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Volltreffer Rauber..!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 21:18 TO były Leopard 2A4, jest tego coś koło 120 szt. A Czesi w tym samym czasie jak my startowali po myśliwce i wybrali mądrze bo Saaby JAS-39, tyle że potem mieli ostrą powódź i zrezygnowali z zakupu samolotów. Skończyło się na wypożyczeniu 10 Gripenów, nie pamiętam na jaki okres. 10 sztuk to całkiem nieźle, województwo Litewskie ma 1 szkolnobojowy i musimy tam latać, Francuzi na Mirage zresztą też. Ich Mirage pokazał się z dobrej sojuszniczej strony, zderzył się z drugim litewskim samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer Re: Volltreffer Rauber..!! IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.12, 21:40 Dzieki kumpel za wyczerpujaca wypowiedz..!! Jak to mowia medrcy - kto pyta nie bladzi.. PS Ide wczesniej nyny bo rano wylot z Tegla na swoje smieci..Zycze spokojnej nocy i do nastepnej wymiany POgladow..!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyjaś... 14.09.12, 09:29 ZROBIĆ TO SAMO PREZESOWI TEJ FUNDACJI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maximus9044 Wykastrowali psa wbrew woli właścicielki? Wyjaś... 14.09.12, 11:13 Sprawa jest prosta,albo prezes ma psa tej samej rasy i nikt mu nie będzie kasy z przed nosa zabierał za zapłodnienia,albo kochanka prezesa,lub ktoś z rodziny.?! Odpowiedz Link Zgłoś
chajro Pies na zdjęciu nie jest rasy AKITA INU 14.09.12, 13:03 Podpis pod zdjęciem jest błędny. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku skoro biegał wolno to jej wina 14.09.12, 22:12 mam psa (wysterylizowaną sukę) ale mój pies nigdy nie ma szans by biegać wolno bez mojego nadzoru, bez mojego oka w ogóle to często biega - ale tylko gdy mam pełną kontrolę nad sytuacją popieram sterylizowanie wyłapywanych psów - szczególnie tych które biegają wolno i mogą się rozmnażać bez kontroli Odpowiedz Link Zgłoś