Dodaj do ulubionych

szkoły wyznaniowe

19.09.12, 16:27
Ciekawym, w jaki sposób miasto Poznań kontroluje procesy pedagogiczne w szkołach prowadzonych przez kościółkowych.
Jak na razie wiemy, że dostają budynki za przysłowiowy wdowi grosz. Czy gimnazjum na Boh. II Wojny tak szybko oddano klechom, bo nasi radni też zlizywali ongiś pianki z katabasowskich nóg?
Czy kuratorium ma w tych szkołach coś do powiedzenia, czy też tylko klęczy i nam wystawia rachunki?
George powinneś coś w tym temacie wiedzieć.
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: szkoły wyznaniowe 19.09.12, 17:25
      Temat rzeka. Budynki za grosz to niejedyny przywilej. Rekrutacja poza miejskim systemem i wg widzimisię ojca dyrektora, pula miejsc dla protegowanych księdza proboszcza, małe liczebnie klasy, poszerzona oferta programowa, łamanie Konstytucji poprzez wymóg rekomendacji od katechety. Dla mnie jest oczywiste, że ktoś, kto za tym stoi na to się godzi musiał w dzieciństwie zlizywać śmietankę ze swojego księdza i teraz biedactwo cierpi na syndrom dziecka wykorzystanego seksualnie.
    • qwardian Re: szkoły wyznaniowe 19.09.12, 17:53

Wyślijcie własne dzieci do szkoły świeckiej.Nic mnie bardziej szczęśliwym nie uczyni.
      • Gość: lepszejutro Re: szkoły wyznaniowe IP: *.205.23.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.09.12, 19:02
        Moje na szczęście chodzą. I dzięki temu będą normalnymi ludźmi, a nie dewiantami od salezjan, czy urszulanek.
        • alfalfa Re: szkoły wyznaniowe 19.09.12, 19:08
          Zastanawiam się dlaczego obrażasz absolwentów tych szkół? To jest ta "normalność"?
          A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka