Dodaj do ulubionych

Architektura Politechnika Poznańska

31.10.12, 14:34
Witam, jestem osobą niepełnosprawną w tym roku zdaje maturę, wiem ze na politechnice tworzy sie dla osób niepełnosprawnych dodatkowe miejsca ale chciałabym sie dokładnie dowiedzieć jak to jest z architekturą, czy w związku z tym musze przystępować do egzaminu z rysunku i tak jak pozostali musze go zdać na ten minimalny prog, czy w ogole nie musze do niego przystępować, czy przystępować ale zdać niekoniecznie? Prosze o szybką odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: herbatnik Re: Architektura Politechnika Poznańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 10:05
      tel. 61-665-3255
    • lukask73 Re: Architektura Politechnika Poznańska 02.11.12, 11:46
      Tzn. bycie na wózku rodzi nadzieję, że można dostać się na studia bez egzaminu? Że nikt na to nie wpadł! Przecież można by było przyjąć samych * wózkowiczów * osoby o orientacji homoseksualnej * kobiety (parytet) * mniejszości etniczne *tzw. „wykluczonych” z jakiegokolwiek innego powodu
      i zaoszczędzić na kosztach rekrutacji.
      • agnieszkaa94 Re: Architektura Politechnika Poznańska 02.11.12, 13:24
        Też uważam ze jest to niesprawiedliwe ale skoro tak jest to dlaczego mam z tego nie korzystać? Wiem ze na inne kierunki osoby niepełnosprawne były przyjmowane z duzo mniejsza ilością punktów niz pełnosprawni ale z architektura jest inaczej ze wzgledu na egzamin dlatego chciałam sie dowiedzieć jak to wygląda, co nie znaczy ze ide na "łatwizne". Zdaje rozszerzoną matematykę a w pytaniu bardziej chodzi o to czy opłaca mi sie wykładać pieniądze na kursy rysunku bo jeżeli okaze sie ze nie musze przystępowac do egzaminu albo nie musze go zdać na minimum to wydaje mi sie to bez sensu
        • Gość: M Re: Architektura Politechnika Poznańska IP: *.icpnet.pl 02.11.12, 13:42
          a w pytaniu bardziej
          > chodzi o to czy opłaca mi sie wykładać pieniądze na kursy rysunku bo jeżeli ok
          > aze sie ze nie musze przystępowac do egzaminu albo nie musze go zdać na minimum
          > to wydaje mi sie to bez sensu

O zasady rekrutacji najlepiej zapytać w dziekanacie. Co do Twojej komentarza na temat sensowności uczestniczenia w kursie rysunku, to chyba zapomniałaś, że egzamin z rysunku ma nie tylko "utrudnić" proces rekrutacji. To jest sprawdzenie umiejętności, które są niezbędne podczas studiów, podczas których nie ma już taryfy ulgowej ze względu na niepełnosprawność.
        • Gość: m Re: Architektura Politechnika Poznańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 08:04
          Architekt nie umiejący rysować? Ciekawa koncepcja. Gdybym zlecił Tobie zaprojektowanie domu, to co, opowiesz jak go widzisz? Szkic werbalny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka