Dodaj do ulubionych

Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny w Poz

02.11.12, 23:04
Trochę jestem rozczarowany, że nie będę w awangardzie, kiedy przyjdzie na mnie kolej.
wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/pogrzeby-bez-ksiedza-coraz-czestsze-w-poznaniu,1,5294526,region-wiadomosc.html
Czy może ktoś z Państwa się orientuje, ile czasu można zagospodarować oprawą muzyczną? Pytam, bo chcę playlistę przygotować.
Obserwuj wątek
    • marek.es Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 03.11.12, 09:01
      Logika podpowiada,że czas odtwarzania muzyki nie może przekroczyć czasu pogrzebu.
    • Gość: Hania Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.12, 02:26
      Na playliście na pewno nie zabraknie Behemota, a pomiędzy utworami będzie płacz i zgrzytanie.
      A na koniec "Wyklęty, powstań...". Generalnie będzie całkiem wesoło :)
      • lukask73 Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 05.11.12, 13:53
        > Na playliście na pewno nie zabraknie Behemota

Ja bym proponował Freude, schöner Götterfunken...
        O mein Gott, przez przypadek napisałem „Gott”.
        Alleluja z Mesjasza? Charakter właściwie odpowiedni, ale ani ‘Alleluja’, ani ‘Mesjasz’ nie uchodzą.
        No to może coś nowszego: Hooray Hooray it's a Holi-Holiday? Też nie, bo jest „holly”.

Chyba pozostał jedynie galop z Orfeusza w piekle Offenbacha. Pasuje?
        • Gość: AAA Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.play-internet.pl 05.11.12, 20:15
          Czyżby z tego wynikało, że na pogrzeb Georga już tylko kankan pasuje ?

No nie, może być jeszcze np. Inferno z symfonii dantejskiej Liszta...
          • Gość: lupo Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: 95.108.119.* 06.11.12, 18:54
            Orff i hymn do Fortuny?
    • piter_wlkp Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 04.11.12, 22:45
      >Pytam, bo chcę playlistę przygotować.

Zdradzisz co będzie w tej playliście ?
      Pytam z ciekawości, bez złośliwości :)
      • leszekes Moja rodzina wie, że szamana sobie nie życzę 05.11.12, 09:02
        Syn na pewno mi tego nie zrobi...
      • l.george.l Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 05.11.12, 12:31
        "Imagine" Lennona wydaje mi się bardzo na miejscu na tego typu okazję.
        • Gość: AAA Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.play-internet.pl 05.11.12, 14:22
          Tyle że wg wiary ateo-dewocyjnej po śmierci nie ma już żadnego imagine....sorry....

A nie lepiej jakąś polską, równie ateistyczną, piosenkę, np. "Pogrzeb" Miuosha ?
          • kazek100 Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 05.11.12, 18:45
            Tak wcześnie, a ty już pijany? Na trzeźwo nikt tak nie bredzi, jak ty z tymi twoimi debilnymi "ateo". Powołałeś byt do życia i zanudzasz... Coś ciekawego o muzyce byś napisał, no ale co ty tam możesz słuchać, jeśli twoje życie wypełniają takie bzdury. Zaskocz mnie i napisz coś ciekawego.

A w temacie - "Imagine" to świetny pomysł. Zazdroszczę Georgeowi pomysłu. Z innej beczki - oglądaliście otwarcie Olimpiady? Świetnie wkomponowane "Imagine" w wytłuszczonym tekstem. Nasza dewocyjna TV zapewne zaspała i jakoś się nie udało ukryć tego fragmentu (amerykanie niektóre elementy uroczystości cenzurowali).

Mnie się podobają takie orkiestry porzebowe, jakie grają po Czechach. Widzieliście ten film z Nohawicą, taki paradokument? Tytułu nie pomnę, kto widział, wie o co chodzi. Kiedyś trafiłem w Czechach na taki pogrzeb, ta prosta muzyka w tych okolicznościach była urzekająca.

• Gość: AAA Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.play-internet.pl 05.11.12, 19:23
              Ale z Ciebie mieloman Kazeek...na uszy powala...bardzo ciekawie piszesz...bardzo..
              Te czeskie orkiestry pogrzebowe są naprawdę urzekające...taki wdzięk jakiś mają jak śpiewała Kunicka...
              Tanecznym krokiem do grobu - to takie nowatorskie i trendi...

Ale Georgowi nie musisz aż tak bardzo zazdrościć bo z tym Lenionem to nie wiem czy taki fajny pomysł...mając na względzie jak skończył w jakiejś bramie...więc spoko, spoko...chciałoby się nawet powiedzieć "euro-pogrzeb-spoko".

A co do olimpiady, to co ci się tam znowu przetłuściło ? Mógłbyś wyjaśnić ?
              • kazek100 Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 05.11.12, 19:36
                No, ty z kolei nie napisałeś o muzyce nic. Jak można było się spodziewać. Poczucie humoru to abstrakcja dla fanatyka ;-))

Na pewno wiesz, co to za orkiestry w tych Czechach? Twój wpis nie świadczy o tym, bo tam to raczej rzecz bardzo tradycyjna, żadne tam nowatorstwo.

Lennon skończył w bramie? Twoja ignorancja byłaby zabawna, gdyby nie była przygnębiająca. Bez "Lucy in the sky" nie da się Ciebie czytać, zbyt abstrakcyjne pierdoły wypisujesz ;-))

Co do Olimpiady, no to jeśli nie oglądałeś, to co ja ci wyjaśnię? Kto oglądał, to wie że było fantastyczne widowisko i Lennon świetnie wpleciony.
                • Gość: AAA Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.play-internet.pl 05.11.12, 19:48
                  Lenon wypleciony ??? Co Ty gadasz...? Synkopa ci nawala ?

Ale z tymi orkiestrami to całkiem mi się zaczyna podobać....można by np. taki festiwal orkiestr pogrzebowych zorganizować...już widzę scenografię...wszystko w czerni...a główną nagrodą byłby wieniec...w roli konferansjera grabarz - takie fajne oswajanie śmierci, no nie ? Trochę w ateo-dewocji podobne do halołyna, który jak wiem uwielbiasz...

Ale wróćmy do pogrzebu Georga....myślę, że można by coś na ludowo, np. "łoj dana, dana, nie ma szatana a świat realny jest poznawalny.." albo bardziej w czarnym humorze: "czemu ty dręczysz mnie córko grabarza..."

Co Ty na to ?
                  • kazek100 Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 05.11.12, 20:05
                    Nie moja wina, że masz problem z odczytaniem różnicy między słowami "wypleciony" i "wpleciony", a przy okazji że nie potrafisz zrozumieć najprostszej przenośni (piosenka Lennona wpleciona w program - taka łopatologia tylko dla ciebie ;-)). No chyba że to taka obrona - mam nic do powiedzenia, więc zamianię rozmowę w absurd. Nie wymyśliłeś tego na forum.

O tych czeskich orkiestrach nic nie wiesz (to nie ma w sobie nic z żartu, jest to element tradycji, klimat mocno nostalgiczny - - więc twojej żarty są raczej głupawe i nie mają nic wspólnego z tematem...). Trochę to żałosne - nie znasz, nie dyskutuj...

Reszta twoich żartów na temat wyboru georga też słaba - tłumaczy cię tylko to, że i goerge w tym wątku przybrał ton bardziej żartobliwy (no, ale jego żarty były o niebo lepsze), weź się wysil, albo szkoda mojego czasu i pobawisz się tym wątku sam.
                    • Gość: AAA Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.play-internet.pl 05.11.12, 20:12
                      Faktycznie nie zauważyłem, że Lenion był wpleciony a nie "wypleciony"....
                      Ja uwertury do olimpiady nie oglądałem, przyznaję się do winy, ale myślałem że będizesz potrafił coś opowiedzieć. Na pewno było to powalające....

Nie odpowiedziałeś jednak jak ci się podobaja moje propozycje na pogrzeb Georga....ja myslę, że piosenka Skaldów jest spoko...
                      Ty sam nie podałeś żadnej konkretnej propozycji żadnego tytułu, tylko tak ogólnie czeskie orkiestry pogrzebowe..
                      Tylko chciałbym wiedzieć coś więcej o tej nostalgii czeskich orkiestr pogrzebowych, więc proszę o rozwinięcie tematu.
                      • kazek100 Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 06.11.12, 08:48
                        No, teraz przynajmniej bez idiotycznych docinków maskujących brak czegokolwiek do powiedzenia. Więc odpowiadam:

Nie podałem swojego pomysłu na "repertuar", bo go nie mam. Podoba mi się pomysł Georga, świetny, poczułem ukłucie zazdrości, że sam na to nie wpadłem. Niestety.

Twoje pomysły nie podobają mi się wcale, ale oczywiście jeżeli myślisz o ceremoniii dla siebie - wolna wola.

O tych Czechach to nie ma co pisać - musiałbyś sam zobaczyć / posłuchać. Ja nie wiem, może jest coś na YT, może zobacz ten film z Nohavicą (tam jest tylko króciutki fragment, ale film sam w sobie ciekawy), poza tym podróże kształcą.
                        • Gość: Georg Sommer Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.12, 09:16
                          To prawda kazku..!! POdroze ksztalca - zwlaszcza do Czech + wysylka kazka wiesniaka na nauki do miasta + kopa jaj od matuli dla maszynisty aby nie gwizdal na przejazdach bo na pampersy nie starczylo bejmow..!! :-)))
                        • Gość: AAA Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.play-internet.pl 06.11.12, 10:23
                          Rozumiem, że vczeskie orkiestry pogrzebowe poruszają nostalgiczne strony Twojej duszy ?
                          O, psiakość, napisałem "duszy", a przecież Ty nie masz duszy....tzn. masz, ale się nie przyznajesz...
                          ...niemniej skąd u ateisty racjonalisty takie niewytłumaczlne uczucia, nostalgia, jakby "dusza" ? Nie wstyd ci ?

Co do Lenona to został zabity w bramie swojego domu, więc dość marnie skończył...wołał "Peace, peace" i "love, love" (mimo, że duszy jakoby nie miał)...a tu maż ci pech - ktoś go nie zrozumiął chyba, wyciągnął pistolet...no i po Lennone...
                          Ale za to na jego pogrzebie grano "Imagine" więc jednak wszystko dobrze się skończyło...

Konkludując - wszystko jeszcze przed Tobą i Georgiem...mogą być piękne pogrzeby...z "Imagine" na pewno będą piękne...no countries, no religion too...only beautiful funeral ceremonnies...lalala...
                          • Gość: Emilian Kaminski Bluzg na generala E.Kaminski zabroniony przez IP: 173.242.116.* 06.11.12, 11:40
                            cenzure. Brawo dzieci Bermana,Rozanskiego,Humera.

www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo
                            usuwajcie....i tak jak beda klasc do grobu takiego morderce jak jaruzelski czy cham george to odpowidni poemat dla tych postaci

zaklinanie rzeczywistosci usuwajac posty liczycie na cud:) paly gumowe.
                            • Gość: AAA Re: Bluzg na generala E.Kaminski zabroniony przez IP: *.play-internet.pl 06.11.12, 12:20
                              A co konkretnie z tym Emilianem...reżym go przycisnął ? Jak Gmyza ostatnio ?

Mnie się z telewizora podoba Bartosz...podobno wprostej linii wnuk Józfa Światło, prawie kumpla Berii...
                              Ale co tam, wnuki nie mogą odpowiadać z a dziadków, no nie ?
                          • kazek100 Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 06.11.12, 18:11
                            Gość portalu: AAA napisał(a):

> Rozumiem, że vczeskie orkiestry pogrzebowe poruszają nostalgiczne strony Twojej
                            > duszy ?
                            > O, psiakość, napisałem "duszy", a przecież Ty nie masz duszy....tzn. masz, ale
                            > się nie przyznajesz...
                            > ...niemniej skąd u ateisty racjonalisty takie niewytłumaczlne uczucia, nostalgi
                            > a, jakby "dusza" ? Nie wstyd ci ?

Trochę mi wstyd czytać takie brednie ;-)). Trochę tez i wstyd poświęcać czas komuś, kto nie widzi problemu w rozmawianiu z największą forumową kloaką, człowiekiem, który usilnie stara się dopasować forum do swoich seksualnych fobii i dramatów i zalać prywatnym błotem, bo nie może ścierpieć swojego własnego życia. No forum na szczęscie poza tobą nikt z tym typem nie gada, więc powiem szczerze - jeżeli to jest dla ciebie odpowiedni rozmówca, to zd mną się już nie posprzeczasz - baw się w towarzystwie kloacznego frustrata.

Ale tym razem jeszcze ci odpowiem - to jest tylko twój problem, jeżeli "duchowość" utożsamiasz prostacko z wiarą w duchy. Zakres znaczeniowy tego wyrazu jest wyraźnie szerszy.
                            Niemniej - prosiłem już dawno, abyś się trochę wysilił. Ja te same teksty słyszałem od kilku znanych mi katechatów, więc jeśli tak was uczą rozmawiać z gimnazjalistami, to zrozum, że z dorosłym się nie uda. Wytłumacz mi, dlaczego to niby ateista nie ma odczuwać np. nostalgii (poproszę o konkretną odpowiedź bez przypominania sto razy), niemniej samo twoje zdziwienie - nie wiem, czy jest wyrazem zwykłej głupoty czy niezwykłej arogancji. Gdyby ktoś wyraził zdziwienie "jak to, katolik, a nie kradnie?" to zapewne obaj postukalibyśmy się w głowę. Racz więc nie bredzić na takim poziomie ;-)

A więc nie widzisz różnicy między "został zastrzelony w bramie" a "skonczył w bramie". Gdybym miał wątpliwośc, czy przypadkiem katecheza nie uczy człowieka wrażliwości, to właśnie mnie z tych wątpliwości wyzwoliłeś. Dobrze trzymać się z daleka od pewnych ludzi.

Nieustannie dajesz dowody, że Lennon miał rację śpiewając "no religion too". Jeżeli religia ma kształtowac takie umysły, jak twój rozmówca '126 to lepiej się tego towarzystwa trzymac z daleka. Nie ma się o co spierać, język wpisów mówi same za siebie.
                            • Gość: AAA Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny IP: *.play-internet.pl 06.11.12, 19:25
                              Rozumiem, że dla ciebie duchowość to to co ci akurat pasuj, np. nostalgia, tani sentymentalizm to same szczyty duchowości atejskiej, ale wiara w byty niewidzialne już nie, bo przecież ich nie ma...ech Kazek, Kazek, co to za "duchowość" ? To jakiś ersatz jest...

A z tą kloaką to o Ci chodzi ? Że Emilan Kamiński to Kloaka ? Jak tak możesz ? Takiego języka używać !!
                              Powiedziałeś nawet więcej, pozwól że zacytuję - że Emilian jest "największą forumową kloaką, człowie
                              > kiem, który usilnie stara się dopasować forum do swoich seksualnych fobii i dra
                              > matów i zalać prywatnym błotem, bo nie może ścierpieć swojego własnego życia".
                              Jak tak możesz ? Przecież nie znasz człowieka...no, chyba że znasz, ale przyznaj sam - brzydkiego języka używasz czasami.
                              • kazek100 Re: Pogrzeb bez księdza coraz bardziej popularny 06.11.12, 23:08
                                Rozumiem, że dla ciebie duchowośc to wiara w duchy, pewnie dlatego o mojej osobie też konsekwentnie piszesz rzeczy, które nijak nie mogą wypywać z moich wypowiedzi ;-)). Daletego nieustannie wyczytujesz w moich wypowiedziach rzeczy, których tam nie ma, pewnie łatwiej ci dyskutować z nimi, niż z tymi, które są.

Faktem jest, ja jestem dość sentymentalnym typem, nie ma to jednak nic wspólnego ani z ateizmem, ani z religijnością - ot, taki charakter. Pewnie nie zrozumiesz.

A teraz użyję języka, którego nie lubię:
                                Robisz z siebie durnia udając, że nie odczytałeś klarownej wypowiedzi - kloaką są wpisy niejakiegi *126. Facet jest usosobieniem moralnego smrodu, perwersyjną kloaką, chamidłem i prymitywem, którego na tym forum unikają nawet ludzie, którzy teoretycznie mogliby być bliscy jego poglądom. Gdybyś szanował swój Kościół, swoją wiarę (mam paru bliskich katolików, więć potrafię sobie coś takiego wyborazić), jako pierwszy prostestowałbyś przeciwko szambu wylewanemu przez tego prymitywa. Ty jako jedyny wymieniasz się z kloaką poglądami, a nawet kilkukrotnie wyraziłeś aprobatę. Twoja sprawa, skoro jednak nie dość, że podoba ci się takie towarzystwo, to jeszcze w prymitywny sposób próbujesz się bronić przekształcając moje wypowiedzi, to... baw się sam. podoba ci się zabawa w szambie i z wylewaczem szamba - twój wybór. Najwyżej zacznę traktować twoje wypowiedzi tak jak jego, czyli po prostu nie będe ich czytał, nawet, jeśli będa skierowane do mnie.

I zapewniam Cię, że podobna reakcja spotka cię w takim wypadku ze strony wielu innych forumowiczów. Oczywiście, masz prawo wybrać sobie przyjaciół. Przyjemności...
                        • Gość: sieją debili ukłucie zazdrosci o pogrzeb:DDD IP: 173.242.116.* 06.11.12, 11:47
                          siala baba mak a raz zasiala debila

oto kazek -zazdroszcacy pogrzebu....a teraz wyjmij paluesz z pupy georga bo caly od wazeliny jestes:D
    • Gość: fan Rucha Palikota Zamiast ksieda moze Tomasz Zblatowany Du pe IP: 173.242.116.* 05.11.12, 14:18
      Taki przechrzta bym wam sie przydal jak wyciagniecie kopytka. Jest szansa ze nie dojdzie na pogrzeb bo zakocha sie w kwiaciarce lub przestawi sie na buddyzm.
    • lukask73 PLAY-lista 06.11.12, 12:06
      > Pytam, bo chcę playlistę przygotować.

Cząstka 'play' sugeruje, że chcesz zaprosić DJ-a zamiast muzyków?

Gdybyś jednak wolał żywą (nomen-omen) muzykę, to daj znać. Ostatnio nauczyłem się trochę grać na klarnecie. Napisz, kiedy planujesz, to gratisowo wpadnę i wykonam „polkę-dziadek”.
      • kazek100 Re: PLAY-lista 06.11.12, 23:12
        trafne.

co to za muzyka, co ją gra DJ? To jakieś popłuczyny.

Tylko prawdziwy grajek! A ponieważ na Lennona mamy niewielkie szanse, stąd coraz bardziej podoba mi się mój własny pomysł czeskiej orkiestry.

Co prawda osobiście najbardziej to bym chciał, gdy wyzionę ducha, żeby na moim pogrzebie zagrał Bob Marley, ale szanse są takie, jak z Lennonem, więc wracam do Czechów.
        • lukask73 Czechy albo Bośnia 07.11.12, 09:40
          Można rozważyć zaproszenie Gorana Bregovicia i jego orkiestry ślubno-pogrzebowej. Poziom światowy, a klimat odpowiedni (zbliżony do Czechów).
          • kazek100 Re: Czechy albo Bośnia 07.11.12, 10:37
            No właśnie - o tyle wolę Czechów, że w ogóle bardziej lubię kameralne orkiestry.

Swoją drogą nie pomyślałbym, że taki wątek może być ciekawy. Człowiek pełen sił i sprawny, to się nie zastanawia, ale może uprzedzić rodzinę, żeby mi przypadkiem, absolutnie, jak już zejdę, nie zaprosiła żadnego faceta w sukience? Nigdy na ten temat z nimi nie rozmawiałem, i nawet nie wiem, jak, moje widzenie świata jest oczywiście wszystkim znane, ale kto wie, co może strzelić do głowy dobrym ludziom?

No, jest szansa, że w takich okolicznościach nawet po śmierci szlag by mnie trafił, zmartwychstałbym i pogonił darmozjada...
            • Gość: Hanka Krall Facet w sukience? Czyli Ani Grodzkiej nie chcesz IP: 173.242.116.* 07.11.12, 11:09
              bo pewnie bys zmartychwstal i pobzykal sobie takiego towara:D
            • Gość: AAA Re: Czechy albo Bośnia IP: *.play-internet.pl 07.11.12, 11:42
              No i kto robi kloakę na tym forum ?

Kto używa kloacznych określeń typu "facet w sukience" ?

Forumowiczom pod rozwagę, by przypadkiem nie pomylili kto jest kim na tym forum....
              • Gość: fan Rucha Palikota facet w sukience to Grodzka i kazek z nia zerwal IP: 173.242.116.* 07.11.12, 11:48
                podobno go boli pupa jak Biedronia:D leje jak wyborcza to skasuje....

Grodzka nie ma ptaka i nie chodzi w sukienkach? Czy biedron nie powiedzial nic o pupie?
              • kazek100 Re: Czechy albo Bośnia 07.11.12, 13:27
                porównujesz określenie "facet z sukience" z tym, co wpisuje forumowa kloaka?

Rozumiem, głupio ci, że sie z nim zadawałeś, ale przesadzasz mocno. Znajomy katecheta, pisowiec pełną gębą, sam używa takiego określenia (bo akurat poczucie humoru ma), więc jeśli zrobiło cię sie głupio, że podpisywałeś się pod postami kloaki, to po prostu tego więcej nie rób i będzie wszystko OK, a nie porównuj rzeczy nieporównywalnych.
                • Gość: fan Rucha Palikota Boli cie rozstanie z pośleciem Grodzkim? IP: *.210.77.15.as42926.net 07.11.12, 13:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka