elena4.1 17.04.10, 22:06 Była masowa reakcja na smierc Naszych ze strony całego swiata. A potem wulkan zasmrodził powietrze. Co się stało w międzyczasie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:08 Tusk namówił Putina aby ss20 [pierdolną} w Islandię Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:10 A tam. Fakt prasowy mozna spreparowac. Chmury pyłu dodac do zdjęc tez. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia wulk 18.04.10, 01:35 anu tez sa spreparowane? Boga nie ma, ale to pewnie jego robota. Za czarownice, za propozycje dla dziada, za wyrozumialosc dla pan w czerwonym. Za meldunek prezesowi. elena4.1 napisała: > A tam. Fakt prasowy mozna spreparowac. Chmury pyłu dodac do zdjęc tez. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:10 Jakie straty? Linie lotnicze nie zwracaja pieniędzy za bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:30 elena4.1 napisała: > Jakie straty? Linie lotnicze nie zwracaja pieniędzy za bilety. he he no to pojechałaś. FYI zwracają. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:49 Mogli dofinansowac banki, mogą pokryc straty liniom lotniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 13:45 Pokryć, to można krowę... ... bóg ci się w to wmieszał i ci pokrzyżował... Mie tylko ci, zresztą, ale że pokrzyżoiwał, to już i wicie, i rozumicie... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 20.04.10, 21:48 www.elpais.com/articulo/internacional/UE/acepta/ayudas/publicas/companias/elpepuint/20100420elpepiint_6/Tes Prosisz, masz. EU tworzy prawo na temat zwrotu strat liniom lotniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 15:27 elena4.1 napisała: > Mogli dofinansowac banki, mogą pokryc straty liniom lotniczym. Kto "mogli"?, dlaczego Wy z PiS rzucacie kłamstwa w nadziei że a może ktoś nie wie lub nie sprawdzi. Nawet taki low cost jak wizzair oddaje pieniądze - fragment z ich strony If you no longer wish to travel and would like to apply for a refund: If you request a refund of your affected flights please fill in and submit this form: claims. You will face long wait times if calling the call centre. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 17:34 Jakie kłamstwa? Kłamstwa to są wówczas, kiedy zna sie prawdę i się ją ukrywa, zastępując ją mąceniem. Ja nie znam prawdy i rozpatruję alternatywne możliwości i scenariusze. Mówię. W przypadku wulkanu i jego szkodliwosci dla lotów fakty zweryfikują sie juz w srodę. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:23 Teoretycznie zdjęcia wulkanu mogą byc podrasowane. Nikt tego nie sprawdzi. Przecież przwdopodobnie nawet te kilkaset tysięcy Islandczyków jest już ewakuowana i zyje w strachu. Zdjęcie to nie argument. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:31 elena4.1 napisała: > Teoretycznie zdjęcia wulkanu mogą byc podrasowane. Nikt tego nie sprawdzi. > Przecież przwdopodobnie nawet te kilkaset tysięcy Islandczyków jest już > ewakuowana i zyje w strachu. > Zdjęcie to nie argument. Ludzie, skąd Wy się bierzecie???? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:49 Rodzimy się. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 21:59 Raczej znajdują was w kapuście... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:51 Zaprzeczysz temu, ze zdjęcia można podrasowac? Zaprzeczysz, że ludzie w przypadku kataklizmow są ewakuowani albo sie ewakuują sami? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 13:46 ... no to się wyewakuuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 13:54 Nikt nie ogłosił zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 15:24 elena4.1 napisała: > Zaprzeczysz temu, ze zdjęcia można podrasowac? > Zaprzeczysz, że ludzie w przypadku kataklizmow są ewakuowani albo sie ewakuują > sami? tu masz kilkadziesiąt zdjęć erupcji i pokrewnych, zobacz ile agencji prasowych i instytutów naukowych pracowało nad "podrasowywaniem" tych zdjęć :-) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 17:18 dasz sobie rękę uciąc, ze moja spekulacja jest nieprawdopodobna? Według doniesień prasowych wulkan się aktywizuje. Loty wstrzymane sa do max wtorku. Sroda zweryfikuje tę spekulację. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:36 elena4.1 napisała: > Teoretycznie zdjęcia wulkanu mogą byc podrasowane. Nikt tego nie sprawdzi. Paranoja jest stanem chorobowym udzielającym się otoczeniu, oto mamy kliniczny przykład. Kobieto, to już przestaje być zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 12:52 No jasne. Wielu było paranoikami. Nawet Kopernik w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:19 m.c.hrabia napisał: > Tusk namówił Putina aby ss20 [pierdolnął} w Islandię :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:09 elena4.1 napisała: > Była masowa reakcja na smierc Naszych ze strony całego swiata. i to jest najważniejsze, pogrzeb się odbędzie na Wawelu, a jesliby tylko w Polskim Gronie, to przecież nic to. A potem > wulkan zasmrodził powietrze. najbardziej szkoda zwykłych ludzi, pasażerów ktorym te utrudnienia bardzo pokrzyżuja życiowe plany Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:12 To co sie liczy, to jest ta początkowa lista zglaszających udzial w pogrzebie. Szujom i tak szczęki poopadały. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:18 elena4.1 napisała: > To co sie liczy, to jest ta początkowa lista zglaszających udzial w pogrzebie. > Szujom i tak szczęki poopadały. Oczywiście! Okazali szacunek i chęć przyjazdu, a nie zrobią tego z przyczyn losowych - i to wystarczy. a że nie przyleca to może i dobrze, będzie mniej kłopotu dla naszych, nie daj panie Boże by sie coś stało i znowu by były winne paskudne kaczory Odpowiedz Link Zgłoś
alaias11 TAMTA początkowa lista zglaszających udział 18.04.10, 12:48 TAMTA początkowa lista zglaszających swój akces powstała wtedy i dlatego że potencjalni "udziałowcy" byli pewni, że pojadą na obchody zbiorowe, wszystkich ofiar katastrofy, prawie 100 osób. Gdy się zorientowali, że polaryzacja DWA minus RESZTA zafiksowała się, to zaczęli b. szybko się wycofywać rakiem. Wybuch wulkanu i pył tylko pomógł im w decyzji i to w małym procencie. I przestań stale używać mocnych i stygmatyzujących określeń -> vide " szuje ". obsesyjna elena4.1 napisała: To co sie liczy, to jest ta początkowa lista zglaszających udzial w pogrzebie. > Szujom i tak szczęki poopadały. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: TAMTA początkowa lista zglaszających udział 18.04.10, 13:01 Ja juz wyjaśniłam dlaczego nie będą wspierac legendy Kaczyńskiego. To jest sprzeczne z ich interesami. A szuje stygmnatyzuja sie same, nie starajac sie nie byc szujami. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: TAMTA początkowa lista zglaszających udział 18.04.10, 22:01 podobnie jak pisowskie ścierwa... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: TAMTA początkowa lista zglaszających udział 18.04.10, 22:33 Ha. Nerwy nie wytrzymują? Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: TAMTA początkowa lista zglaszających udział 19.04.10, 06:25 Ależ skąd, to tylko reakcja na szuje Poobrzucamy się jeszcze jakimiś inwektywami? Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:17 A przecież trumny do Krakowa lecą samolotem. Czyli niektórzy latają. Jeżeli następni zapowiadani goście zrezygnują z lotu to mam sPiSkową teorię, że jest to podstępna i perfidna gra Rosjan, którzy kanałami dyplomatycznymi zawiadomili innych, co było przyczyną katastrofy. W takiej sytuacji osoby biorące udział w pogrzebie wyszły by na idiotów, więc rezygnują. Oczywiście to tylko moja chora wyobraźnia bo p. Prezydent był człowiekiem łagodnego serca, spolegliwym i wyrozumiałym, nie mówiąc również, że zupełnie niepamiętliwym, więc o żadnych naciskach nie może być mowy. Prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:21 jareal napisał: > A przecież trumny do Krakowa lecą samolotem. Czyli niektórzy latają. Ale tylko ci w trumnach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:31 > A przecież trumny do Krakowa lecą samolotem. Czyli niektórzy latają. Można latać na niewielkiej wysokości, poniżej chmur. Taki lot jest mało bezpieczny, bardzo kosztowny i niepewny. A pogrzeb to tylko pogrzeb - nikt nie chce za wile ryzykować dla gestu - ważnego, ale tylko gestu. Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:10 Ktoś nie mógł tego zdzierżyć, albo Ogoniasty, albo Sama Miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:16 Nie wiem, kurczę. Ja mam bujną wyobraźnię. Kraje wpadły w osłupienie i zareagowały spontanicznie. Ja tam w ten pył wierzę tylko w 50%. Ale jesli go wymyslili utrudniajac zycie całej Europie, to sprawa moze byc bardzo grubego kalibru. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:19 nie plec. wszystkie linie lotnicze na rozkaz odwołały loty? samoloty zapewne nie spadałyby jak przejrzałe gruszki z drzewa ale nikt nie chce tego potwierdzac empirycznie. po prostu strach Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:22 Napisałam, ze spekuluję, nie? Chyba nie wierzysz, że rządy nie dysponują wiekszymi informacjami od nas, co? Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:27 Podobają mi się takie spekulację, szczególnie jeżeli idą w kierunku metafizycznym i spisków. Najlepiej spisków metafizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:33 Tyle, ze w mojej spekulacji nie ma nic metafizycznego. Twardo stoję na ziemi. Opieram się na tym, ze nie wszystkie informacje są dostepne dla prostego obywatela, a także na tym, ze dzisiaj dzięki technologii swiat to mała chusteczka i wiedza sąsiedzi jak kto siedzi. No i oczywiscie nie wierzę w to, ze ten wypadek był przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:28 aaki napisała: > nie plec. wszystkie linie lotnicze na rozkaz odwołały loty? > samoloty zapewne nie spadałyby jak przejrzałe gruszki z drzewa ale > nikt nie chce tego potwierdzac empirycznie. > po prostu strach Nie strach, tylko ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:12 A TU BUŹKA TEGO POTWORA www.fakt.pl/Oto-twarz-wulkanu-,artykuly,69446,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:16 Obawiam sie , ze niedlugo dla Europy i dla nas chmura pylu bedzie najwiekszym problemem tego roku. My nie zdajemy sobie jeszcze sprawy , zajeci wlasna tragedia ale ostatnim razem ten wulkan byl aktywny prawie 2lata na dodatek obudzil tez swojego wiekszego braciszka . Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:44 Ciekawe. Kiedy to ostatnio Europa miala takie problemy? Kiedy wybuchały wulkany na Wyspach Kanaryjskich? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:48 na kanaryjskich juz dawno nie wybuchały.zrestą kiedys lotnictwo było duzo mniej intensywne i oparte na samolotach smigłowych które lataja nizej od odrzutowcców Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:55 Ja się pytam kiedy ostatnio a ty mnie, że nie wybuchały. Ja wiem, że kanaryjskie nie wybuchały od chyba XVIII wieku tak, aby zasmrodzic całą Europę. Ja się pytam, ktore wybuchały potem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 23:05 wybuch wybuchowi nie jest równy.jeden wulkan emituje olbrzymia ilośc gazów inny zas wyrzuca głównie lawe. wybuch wulkanu krakatau w 19 wieku miał wpływ na klimat całej kuli ziemskiej przez kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:53 Przeczytaj. www.racjonalista.pl/index.php/s,38/t,36185 200 lat temu nie bylo problemow z lotami bo nie istnialo lotnictwo. Chyba sie zgodzisz ,ze dluzsze zaklocenia w rejsowych lotach groza nieobilczalnymi stratami i kryzysem swiatowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 22:58 Swiat się zatrzymał w miejscu na cały tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 23:02 Nie , bo nikt wtedy nie latal. A pyl opadal bardzo powoli wiec nie stanowil wiekszego zagrozenia dla ludzi. Teraz roznie to moze byc . W Angli zaczynaja sie niezle niepokoic. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 23:08 Ale wtedy to nie trwalo tydzień tylko miesiącami chyba. Ja sie pytam o dzień dzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 23:14 Na dzien dzisiejszy jest pylek na wysokosci od 6 do 11 km. I ten pylek , nawet moze byc niewidoczny dla pilotow powoduje zacieranie sie turbin silnikow samolotow. Czekanie az sobie gdzies pojdzie nie ma wiekszego sensu bo wulkan caly czas emituje do atmosfery swoje wnetrznosci . Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 23:24 Czyli coś, czego sprawdzic nie mozna. Tak jak i globalnego ocieplenia. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 23:34 Mozna , sa inne sposoby . Ostatnie wiadomosci , potwierdzaja moje przypuszczenia. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7783118,Islandzki_wulkan_zwieksza_aktywnosc__WIDEO_.html Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 17.04.10, 23:58 No to będzie klops, nie? Miało byc zamknięte maksimum do wtorku. Jesli zwieksza aktywnosc, we wtorek zaden samolot sie nie podniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki po prostu 17.04.10, 22:16 chmura rzeczywiscie istnieje i moze stanowic zagrozenie.jakie? tego nikt do konca nie wie w niekórych wypadkacjh mozna by ją ominąć przy duzych wysiłkach logistycznych, na które juz chyba nie ma czasu. a po ludzku mówiąc po prostu wystraszyli sie. to tylko ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: po prostu 17.04.10, 22:19 Lepiej niech nikt nie ryzykuje. Jednej tragedii wystarczy. Ale ja nie o tym tylko wymyslam teorię która niektórzy nazywają spiskową. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon4 Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, jeśli 17.04.10, 22:25 trzeba będzie - powiedział. To się liczy! Re: po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 22:37 Ma blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 22:49 ma blisko. i autentycznie chce być jak przypuszczam Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 23:00 W odróżnieniu od Merkelowej, jak przypuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 23:06 myslę ze merkelowa gdyby sie spręzyła dałaby rade. smigłowiec+pociag Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 23:09 Nie chce bo zdala sobie sprawe że swojemu pupilkowi kolo tyłka narobi. Ot i cała filozofia/ Odpowiedz Link Zgłoś
popisie [...] 17.04.10, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 23:15 Merklowa oslico siedzi w Lizbonie.Wrocila od Obamy,wyladowala w Portugali i tam zostaje z powodu chmury.Pzyjedzie prezydent Horst Keller.Kardynal Sodano rowniez odmowil.Nie wierzysz strzyzaczom z Watykanu? Czy do pis przyjmuja jedynie absolwentow szkol specjanych? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 23:23 Nie jestem z PISu padalcu. Prowadzę sobie tutaj swobodna rozmowę nie muszącą prowadzic do zadnych konkluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 17.04.10, 23:38 elena4.1 napisała: > Nie jestem z PISu padalcu. > Prowadzę sobie tutaj swobodna rozmowę nie muszącą prowadzic do zadnych konkluzj > i. Mentalnie jesteś z PIS-u. To nie zarzut, czyste stwierdzenie faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 18.04.10, 00:09 A ty z tych co każą nam milczec bo sie Ruscy na nas obrażą i zgody nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 18.04.10, 00:54 elena4.1 napisała: > A ty z tych co każą nam milczec bo sie Ruscy na nas obrażą i zgody nie będzie? Co to ma wspólnego z moim postem? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 18.04.10, 12:25 A to, że robisz polowanie na czarownice. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: Prezydent Klaus przyjedzie nawrt pociągiem, j 19.04.10, 06:28 W polowaniu na czarownice nie ma lepszego na Łojca Derechtora... Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: po prostu 17.04.10, 22:22 > a po ludzku mówiąc po prostu wystraszyli sie. > to tylko ludzie A mogli się nie wystraszyć tak jak nie powiem kto i z jeszcze większą mocą wyrazić swoją jedność :):( Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: po prostu 17.04.10, 22:27 no zobaczymy kto i w jaki sposób przyjedzie.niektórzy będą Odpowiedz Link Zgłoś
jabas1 Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 22:25 Nie chcą brać udziału w PiS wiecu wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 22:30 Ten argument nie przejdzie. Świat osłupiał a potem jak na skinienie różdżka wulkan wybawil ich z opresji. Odpowiedz Link Zgłoś
jabas1 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 22:45 Sprawdż kiedy nastąpił wybuch wulkanu.Była piękna okazja wycofać się z udziału w imprezie spin-doktorów PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki ?????? 17.04.10, 22:52 cywilne linie lotnicze w prawie całej europie też zawiesiły swoja działalnośc z powodu intryg spin doktorów pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
kluska_leniwa Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 23:21 Czy ty czasem nie jesteś poseł Górski Artur? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 23:29 Artur Górski jest kobietą? Ja od początku twierdzę, że nie wierzę w przypadkowośc tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 23:34 a czy te głowy państw naprawdę miały tu przylecieć ? czy było to tylko pobożnym życzeniem organizatorów żałobnej farsy ? nie słyszałem aby ktoś w Europie zachodniej to potwierdzał, ba, żeby wogóle o tym wspominano Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 23:43 elena4.1 napisała: > Artur Górski jest kobietą? > Ja od początku twierdzę, że nie wierzę w przypadkowośc tej tragedii. No to kogo obwiniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 17.04.10, 23:52 Któregoś dnia dowiemy sie jak było naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 18.04.10, 00:56 elena4.1 napisała: > Któregoś dnia dowiemy sie jak było naprawdę. Oczywiście, ale pewnie masz jakieś domysły? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 18.04.10, 12:12 Domysły mam ale są wielowątkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless nie no bez kitu, katastrofa polskiego samolotu 18.04.10, 12:33 prezydenckiego pod Smoleńskiem, śmierć Lecha Kaczyńskiego, Jego żony oraz 94 innych osób, wstrząsnęły niewątpliwie Polską, być może w jakimś tam stopniu wstrząsnęły Rosją, ale z całą pewnością nie wstrząsnęły światem. Z całym szacunkiem dla ofiar zdarzenie to ma charakter i zakres oddziaływania ma zdecydowanie lokalny, a już snucie wizji, jakoby pół świata urządziło mistyfikację wybuchu wulkany, po to aby zyskać pretekst do nie przyjeżdżania na pogrzeb Prezydenta Polski, nie jest nawet teorią spiskową, ale ociera się o zwyczajną paranoję, albo co gorsza głupotę. sory. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: nie no bez kitu, katastrofa polskiego samolot 18.04.10, 12:54 To nie jest sprawa lokalna, choc wolałabym aby była. Odpowiedz Link Zgłoś
alaias11 TAMTA początkowa lista zglaszających swój 18.04.10, 13:00 TAMTA początkowa lista zglaszających swój akces powstała wtedy i dlatego że potencjalni "udziałowcy" byli pewni, że pojadą na obchody zbiorowe, wszystkich ofiar katastrofy, prawie 100 osób. Gdy się zorientowali, że polaryzacja DWA minus RESZTA zafiksowała się, to zaczęli b. szybko się wycofywać rakiem. Wybuch wulkanu i pył tylko pomógł im w decyzji i to w małym procencie. I przestań stale używać mocnych i stygmatyzujących określeń, vide " szuje ". obsesyjna elena4.1 napisała: To co sie liczy, to jest ta początkowa lista zglaszających udzial w pogrzebie. > Szujom i tak szczęki poopadały. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: TAMTA początkowa lista zglaszających swój 18.04.10, 13:04 Dwa razy ten sam post, ktory wcale nie zbija moich argumentow a wręcz je potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless Re: nie no bez kitu, katastrofa polskiego samolot 18.04.10, 13:03 elena4.1 napisała: > To nie jest sprawa lokalna, choc wolałabym aby była. Niestety jest. Sprawa jest stricte polska z pewnym promieniowaniem na stosunki polsko - rosyjskie. Co nie znaczy, że nie ma swojej wagi, dla nas, Polaków ma, i to dużą, i będzie wpływała na naszą rzeczywistość, ale świat ma to gdzieś, w żadnym razie nie wpłynie to jednak na sytuację na świecie jako takim. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: nie no bez kitu, katastrofa polskiego samolot 18.04.10, 13:19 To zalezy. Roszady polityczne w Polsce i wygrana sił okołopisowskich nie jest na rękę Europie. Pokazanie spoleczeństwom Europy, ze wplątana jest w to tak promowana w Europie Rosja, również nie. Dlatego tez Europa będzie sie od tego trzymac z daleka i raczej działac tak, aby utrzymac przy władzy POkraki. Jak widzisz,ta tragedia już ma wpływ na przynajmniej częśc swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless Re: nie no bez kitu, katastrofa polskiego samolot 18.04.10, 14:30 elena4.1 napisała: > To zalezy. > Roszady polityczne w Polsce i wygrana sił okołopisowskich nie jest na rękę > Europie. Pokazanie spoleczeństwom Europy, ze wplątana jest w to tak promowana w > Europie Rosja, również nie. Dlatego tez Europa będzie sie od tego trzymac z > daleka i raczej działac tak, aby utrzymac przy władzy POkraki. Jak widzisz,ta > tragedia już ma wpływ na przynajmniej częśc swiata. > tak. I dlatego wybuchł wulkan. A jeśli dla kogoś sterownanie wybuchem wulkanu przez możnych tego świata, w celu niedopszuczenia do władzy pisu i niedopuszczenia do utrzymania strasznej tezy o tym, że Rosjanie nie mieli nic wspólnego z tą katastrofą, to jednak przegięcie pozostaje teza o wulkanicznej mistyfikacji... grunt żeby wyszło na moje, a że logiki brak? tym gorzej dla logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: nie no bez kitu, katastrofa polskiego samolot 18.04.10, 17:22 Wulkan wybuchał juz parę tygodni wcześniej. To sa tylko spekulacje fifty fifty a nie pewnik. Ale nie mozna wykluczyc ze uzyto wulkanu jako alibi dla jakichś celow. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 18.04.10, 00:44 jabas1 napisał: > Nie chcą brać udziału w PiS wiecu wyborczym. Coś w tym jest. W końcu z Watykanu czy z Berlina można do Krakowa dojechać pociągiem, samochodem, dolecieć śmigłowcem albo i zwykłym samolotem (tyle że lecąc nisko = spalając dużo paliwa). Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 18.04.10, 00:48 Nie tyle w PIS wiecu, co juz wiedzą co się stało i nie chca byc katalizatorem dla nastepstw. Tak sobie to wymysliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 18.04.10, 00:58 elena4.1 napisała: > Nie tyle w PIS wiecu, co juz wiedzą co się stało i nie chca byc katalizatorem > dla nastepstw. Tak sobie to wymysliłam. No właśnie. WYMYŚLIŁAŚ sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Nie wiecie-decyzja Dziwisza 18.04.10, 12:20 Bo dla Europki to jest klęska. Wiadomo, ze popierali rząd Donka i prowadzili kampanię szkalującą środowisk, ktore opowiadają się za formą unii narodow. Jak wyglądaliby teraz przed własnymi oszukiwanymi narodami ci, gdyby złożyli hołd temu, co do tej pory było be? To jest jeden wątek. W Polsce utwierdziliby ludzi w przekonaniu, że to co stracilismy było bardzo wartościowe, a tego też nie chcą, i będą za wszelką cenę spolegliwych aferałów przy władzy w Polsce wspierac. Tutaj teraz wszystko zalezy od ludzi. Oj, to jest grubsze niz sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
piq w kraterze, kochanie,... 18.04.10, 00:15 ...siedzi młodzieżówka platfusów i łopatami wyrzuca żużel w stratosferę. To oczywista oczywistość. Bardziej prawdopodobnego wytłumaczenia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: w kraterze, kochanie,... 18.04.10, 00:19 Powiedzialam, że zdjęcia w dzisiejszych czasach to żaden pewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: w kraterze, kochanie,... 18.04.10, 00:31 Zdrowe zmysly mentalnych oryginalnych i mentalnych pisiurkow sa wykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: w kraterze, kochanie,... 18.04.10, 00:39 Człowieku, jesli nie ma komunikacji lotniczej to mogą wmowic co chcą. Kto to sprawdzi? Uważasz, że średniowiecze bylo najgorsze? Lepiej sie zastanow. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu To diabel, Elenko! Jak wiadomo, diabel penietruje, 18.04.10, 12:42 ..gdzie by tu slugom bozym, a szczegolnie anglikanskim i islamskim slugom nogie podstawic! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To diabel, Elenko! Jak wiadomo, diabel peniet 18.04.10, 12:58 Nie zamotuj moich spekulacji. Moje argumenty są do przyjęcia szczególnie dla tych co ani w Diabła ani w Boga nie wierzą, bo są tzw racjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: To diabel, Elenko! Jak wiadomo, diabel peniet 18.04.10, 13:42 jak tu ktoś napisał, wielcy tego świata spontanicznie zgłosili chęć udziału w pochówku 96 ofiar katastrofy lotniczej po Smoleńskiem, zginął prezydent, zginęła generalicja, kilkunastu parlamentarzystów itd. zaiście wyjątkowy wypadek w skali światowej, niestety w Polsce jak zawsze zrobiono po swojemu, mały nie tylko wzrostem człowiek został raptownie bohaterem showu w krórym tamci nie chcieli brać udziału, dylemat "nieszczęśliwców" rozwiązały pyły wulkaniczne i wybawiły ich z ogromnego kłopotu, Prezydent Rosji chciał nie chcial musiał przylecieć, po okazaniu tylu sympatii dla Polaków i fakcie, iż stało się to na ich terytorium postąpić inaczej nie mógł nawet gdyby w skrzynkach były dowody "nacisku" w sumie to sprawa Polaków, nie Rosjan Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To diabel, Elenko! Jak wiadomo, diabel peniet 18.04.10, 14:03 To nie jest kwestia Rosjan i Polaków. Konsekwencje są nie do porzewidzenia. Masz rację. Ten jak to nazywasz show, nie jest przynajmniej Europie na rękę, bo pokazuje reszcie coś, co w starej Europie już zanikło lub jest śladowe i ma nie wracac. Z drugiej strony, przyjmując, ze to nie był wypadek trzeba odrzucic też udział sił trzecich, bo wówczas Rosja zachowałaby sie inaczej. Nie byłoby tego całego początkowego kręcenia i paniki, odwracania od siebie uwagi. Rosja wręcz bombardowałaby opinię światową i zdjęciami i ofiarami jako poszkodowana na równi z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To diabel, Elenko! Jak wiadomo, diabel peniet 18.04.10, 15:49 Pokazuje sredniowiecze.Kraj ktory uwaza sie za nowoczesna demokracje a w rzeczywistosci jest XVIII wiecznym ciemnogrodem.Pierwszy Obywatel sluzy za obiekt kultu religijnego.Prezydent laickiego panstwa chowany jest w wylacznie koscielnej propagandowej imprezie.Mamy XXI wiek,a prezydenta uklada sie na wieczny odpoczynek pomiedzy krolami,jak najdalej od ciemnego ludu.Zolnierze sluza do mszy,rzadzacy manifestuja publicznie swoja wiare.To wszytko w cywilizowanych panstwach jest nie do pomyslenia.Gdyby np prezydent USA uklakl przed jakis kieckowym to Narod natychmiat by go wyslal na Alaske misie liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To diabel, Elenko! Jak wiadomo, diabel peniet 18.04.10, 17:26 To ja ci pierwsza powiem, ze Polska demokratycznym krajem nie jest ale z zupelnie innych powodow niz ty podajesz. Ani Prezydent obiektem kultu. Został tylko uhonorowany i doceniony przez naród. Jakżeż cudowną epoką wydaje sie teraz średniowiecze, kiedy sie patrzy na tych światłych i postępowych, którzy, będąc tak oswieceni, dają sobie bez wątpliwości i bezkrytycznie każdy bałach wcisnąc do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 18.04.10, 17:48 Did the Devil send you to Laredo? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 18.04.10, 19:05 Mówią rózne cwaniaczki, ze stworzyłam teorie spiskowe. Pamietajcie o faktach. Fakty sa takie. 1. Wybuchł wulkan, ktorego aktywnosc trwa juz ze trzy tygodnie jak nie dłuzej 2. Zasmiecił wyzsze partie przestrzeni w EU. 3. Wstrzymano loty, w niektorych krajach do wtorku. 4. Według prasy aktywnosc wulkanu sie nasila. Spekulujac, jesli sie nasila, przestrzen powietrzna będzie musiała byc zamknięta dłuzej niz do wtorku. Zamiast nazywac moje spekulacje kłamstwami, poczekajmy do wtorku albo srody i sprawa sie wyjasni, nie? Sama jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Czyste spekulacje 18.04.10, 21:51 Ha, w Hiszpanii juz otwarte www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100418/53910929801/reabren-los-aeropuertos-tras-permanecer-cerrados-por-la-nube-volcanica-pero-miles-de-pasajeros-se-qu.html Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 22:10 Elenko - tak sobie przeczytałem Twoje wypowiedzi z tego wątku i z kilku innych i jestem dogłębnie przekonany, że ty tak naprawdę nieistniejesz jako że nikt realny nie mógłby pleść większych bzdur... idąc za myślą dr Strosmajera każda żyjąca istota która popisywała by się tak piramidalną głupotą nie tylko latała by jak gołębica a le wręcz przebiła by sklepienie niebieskie (o ile istnieje) niczym pocisk... PS Tak, jestem antypisowskim ścierwem i jestem z tego dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 18.04.10, 22:14 No ale moje spekulacje sie potwierdzily. Wiadomosci z mojego podworka podałam na koncu wątku. Chmura byla faktem prasowym stworzonym jako alibi aby wielcy europki nie mogly doleciec na pogrzeb, hehehe. Skonczony pogrzeb ruszyly lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 19.04.10, 15:03 Oj, chyba jednak nie: www.rp.pl/artykul/25,463956_Szklany_osad_w_silniku.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7788112,Chmura_pylu_uszkodzila_F_16.html?skad=rss Linie lotnicze chcą latać, gdyż jest to ich biznes z tego żyją... Ciekaw jestem, czy zaryzykują bezpieczeństwo pasażerów? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: a kto zwraca straty liniom lotniczym? zdjecia 19.04.10, 15:11 Uuuuuuu. Grubsza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Czyste spekulacje 19.04.10, 15:05 Media aplikowały społeczeństwu mózgojeba. Odpowiedz Link Zgłoś