Dodaj do ulubionych

PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły

09.11.12, 07:18
Ci dwaj lubią kopać w drodze do władzy.
Pewno sprowadzą koparki z centrali PISu,
by rowy nienawiści wykopać i swe ziarna zła siać.

Polska krainą rozkopanego narodu.
Obserwuj wątek
    • Gość: leo Re: PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 07:40
      A ile to będzie kosztować?
      • Gość: ANIA Re: PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły IP: *.173.5.171.tesatnet.pl 09.11.12, 08:38
        na pewno mniej to będzie kosztowało niż dalsze nieudolne rządy grobelnego!!!!
        Świetny pomysł - trzymam kciuki!
        Poza tym widać że na gruncie lokalnym tego typu decyzje mogą zapadać niepolitycznie - skoro PIS i SLD idą ramie w ramie - byle tak dalej. A Pana Kaczmarka proszę żeby się nie naprężał i nie unosił honorem tylko przypomniał sobie co mówił jeszcze kilka miesięcy temu o możliwości zwołania referendum przez PO.
        • Gość: ania2 Re: PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły IP: 150.254.126.* 09.11.12, 09:55
          to niczego nie zmieni, za późno,nie ważne kto ale co i jak naprawić; finanse - brak, komunikacja miejska - szczątkowa, drogi - nieprzejezdne,bałagan - wszechobecny....ale mamy stadion!
          • czarnyhs Re: PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły 09.11.12, 10:39
            Gość portalu: ania2 napisał(a):

> to niczego nie zmieni, za późno,nie ważne kto ale co i jak naprawić; finanse -
            > brak, komunikacja miejska - szczątkowa, drogi - nieprzejezdne,bałagan - wszech
            > obecny....ale mamy stadion!

... i na dodatek - POparprany!!!!
        • Gość: Pyra Najgorszy łapufkasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:39
          Wywalić łonego ze stolca. Mamy wiele dobrych fryzjerów
    • czarnyhs PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły 09.11.12, 09:36
      i tak nie dadzą rady - bo to PO prostu Najjaśniejsza "kolesiów" - "kolesie z Partii Oszustów" kolejny raz uratują doooooopsko rychowi i jego bandzie!!!!!
    • Gość: POplułeś jadem na łeb upadłeś?zostaw swoje fobie na meetingi PO IP: 62.29.160.* 09.11.12, 09:37
      tam poplujesz na tę wredną opozycję. nie ukryjesz prostego faktu, że PO popiera Grobelnego i w ten sposób jest współodpowiedzialna za to, co dzieje się w POznaniu. a co się dzieje, to chyba największy fanatyk PeOfilii potrafi dostrzec (mam nadzieję)...
      • Gość: Kapusra Nie Peofili a pedofilli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:40
        Popraf łortografie
    • aus_posen PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły 09.11.12, 09:58
      karłowi STERNALSKIEMU, GROBELNEMU I KACZMARKOWI - POZNAŃ mówi NIE!!!
    • mayrah1 A co mysla inni ? - referendum 09.11.12, 10:33
      Wydaje mi się, że wiele osób chciałoby odwołania.
      Ciekawiło mnie co myślą o tym inni w Poznaniu i zrobiłam małą ankietę.
      Nie jest to duża grupa, bo i reklamy nie było, ale chętnie wznowię ankietę jeśli byłoby zainteresowanie.

Chciałabym pokazać wyniki ankiety, ale nie mogę wkleić linka bo system uważa to za spam.

wpiszcie w google " wyniki ankietka referendum w sprawie odwołania" powinno być pod 3 linkiem od góry na ankietka PL

• Gość: Kozak Podpiszę IP: *.ue.poznan.pl 09.11.12, 12:30
      Obiema rękami :) i jeszcze zaniosę całej rodzinie, żeby sami nie musieli nigdzie chodzić :)
    • jalapeno_hot_pepper PiS i SLD razem. Bo Grobelny zły 09.11.12, 12:58
      Trzymam kciuki za odwołanie obecnego prezydenta miasta. Już dość niszczenia Poznania.
      • Gość: mieszkaniec jestem za! IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 15:02
        każdy dzień z Grobelnym to dzień dla Poznania stracony
    • wlodzimierz_nowak ode mnie prywatnie 09.11.12, 13:41
      Moje prywatne zdanie. Poparłbym.

Rozpoczynałem rok z nadzieją. Po sensownych i dobrych rozmowach budżetowych z PO, z inicjatywy jej radnych zostaliśmy zaproszeni przez prez. Kruszyńskiego na rozmowy w sprawie radykalnej zmiany polityki transportowej w Poznaniu. Radykalnej, czyli REALIZACJI dzisiaj zapisanej już i uchwalonej Polityki Transportowej z 1999.
      www.my-poznaniacy.org/index.php/nasze-tematy/komunikacja-i-transport/87-aktualnosci-komunikacyjne/738-jak-usprawnic-komunikacje-miejska-bez-kosztow
      Z ust prezydenta Kruszyńskiego padały zdumiewająco optymistyczne zapowiedzi i deklaracje. Myślałem, że choć źle się dzieje w polityce poznańskiej od lat, to może chociaż w transporcie władze miasta chcą zrobić coś dobrze. Odpowiadałem jednak pytany "po owocach ich poznacie". I niestety z tym jest słabo.

Oczywiście dalej będę uczestniczył w spotkaniach u prezydenta, gdyż obecnie dyskutujemy buspasy na Garbarach i wydzielenie torowiska na Grunwaldzkiej, lecz optymizm we mnie przygasł. Albo prezydent Kruszyński nie do końca serio traktuje swoje słowa, albo nie umie/nie chce wyciągnąć konsekwencji wobec niepokornych mu urzędników, działających wbrew tym słowom.
      Projekty dotychczasowe realizowane przez Poznań były z nimi sprzeczne. Transport publiczny (sfinasował te inwestycje) nie zyskał sprawnością nic na przebudowie Ronda Jeziorańskiego, Roosevelta, czy niemal nic nie zyska na przebudowie Kaponiery. To są inwestycje drogowe, a Unia Europejska dofinansowała je z uzasadnieniem transportu publicznego. Te grzechy i mnóstwo wcześniejszych znaliśmy siadając do stołu.

Jednak potem zobaczyliśmy wykonane tak samo jak wcześniej kosztowne i małowydajne przestrzennie projekty ruchu wokół nowego dworca PKP, Nowonaramowickiej, widzieliśmy judzenie mieszkańców przez ZDM w przypadków wiaduktu Górczyńskiego, koszmarne pomysły w sprawie Ronda Rataje, słyszę fatalne zapowiedzi w sprawie projektu węzła Starołęka, (trolejbusy pominę bez rozwijania), oraz wielką niechęć do skuteczności w oszczędzaniu także moich pieniędzy przy organizacji ruchu tramwajów przez ZDM od Kościuszki do Ogrodów.
      Zaczynam mieć powoli przeświadczenie, że lepiej aby tu i teraz dokonać cięcia, żeby oszczędzić i mądrze wydać później jeszcze te kilkadziesiąt, kilkaset mln PLN, które w tej dekadzie pozostanie nam do wydania na infrastrukturę.
      • Gość: Nerwik3 Re: ode mnie prywatnie IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 15:14
        Panie Włodzimierzu, prezydent Kruszyński jest typowym okazem placu Kolegiackiego. Jego słowa do czynów są oddalone od siebie jak Antarktyda od Grenlandii. Jego metodą jest mówić to co chce usłyszeć petent a robi to co on sam chce.
        A przy zbieraniu podpisów mogę pomóc.
      • Gość: zezo Re: ode mnie prywatnie IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.12, 11:06
        Włodek,
        Wy jako Stowarzyszenie już dawno (może wespół z innymi środowiskami poza partyjnymi) powinniście zbierać podpisy za referendum w sprawie odwołania Grobelnego.
        Szczerze nie rozumiem dlaczego tego nie robicie ...
    • qwardian Grobelny będzie trwał długo jak biskup Gocłowski.. 09.11.12, 18:13
      To jest właśnie różnica między Grobelnym a resztą. On buduje inni przeszkadzają. Referendum się nie dojedzie do pracy, nie jest potrzebne samolotom, ani pociągom. Referendum nie zgromadzi książek, nie nakarmi ludzi, nie zatrudni...

To jest powód dlaczego ludzie głosują na Grobelnego, z pożytkiem dla naszego ukochanego katolickiego miasta Poznania z kościółkami i katedrami.
      • Gość: XXX Re: Grobelny będzie trwał długo jak biskup Gocłow IP: *.cable.net-inotel.pl 10.11.12, 09:40
        qwardianie - kiedyś był w UMP Milewicz ktory opluwał w internecie opozycję prezydenta. Teraz jesteś ty. Bo jesli to mialby być sarkazm to musisz go bardziej rozwinąć. Na te kilkanascie postów pod artykułem nie ma zadnego popierającego p. Grobelnego. Hmm.... za co chcemy końca tej ekipy ? Podam tylko przykladów zaczerpnietych z mediów: 1. zadłuzenie miasta sięgające absurdów. Jesli to zadłuzenie mialoby przelożenie na efekty dla mieszkańców to ok, ale jest zupelnie inaczej; 2. zatrudnianie słabych urzędników i utrzymywanie ich na stanowiskach mimo ich ewidentnych błędów (Rajewski, Goździor itd); 3. Utrzymywanie etatów ump ktore nie spełniają żadnych potrzeb dla miasta (spółka Euro, biuro Euro, Sp. Inwestycje - ich zadania moga przejąc wydzialy urzędu; + pelnomocnicy prezydenta bioracy dodatkowe pensje za nic, np. d/s Euro, osób niepełnosprawnych i in. - ich zad. tez mozna powierzyc wydziałom) 4. Likwidacje gimnazjów bez składu i ładu byle zadowolic znajomych (tylko Gimnazjum 25 i szkoła chemiczna miała jakiejś sensowne uzasadnienie - reszta to "znajomi królika") 5. Popieranie urzedników - nieudaczników i nie tylko ich utrzymywanie na etatach ale i dofinansowywanie (b. dyr. WO Tomczak - jako jedyny dyrektor szkoly zostal potraktowany przez prezydenta jak jednostka budżetowa miasta tym samym nie mozna mówić o oszczednosciach, a już o równości wobec prawa, równości wobec innych dyrektorów itp to można zapomnieć); 6. zatrudnianie emerytów których praca niewiele zmienia w parcy w poszczególnych jednastkach miasta - czyżby emerytura osłabia zaangażowanie (wzkib, sm) 7. .... dodalbym jeszcze kilkanascie punktów tylko po co ? Niestety powyższe punkty popierało zawsze PO. Teraz ma jedyną okazję się zrehabilitować i poprzeć referendum. Pan Kaczmarek z pozycji Brukseli lepiej by się nie oddzywał. W europarlamencie tylko przytył. O poznaniakach mysli niewiele, a w kazdym razie dla poznaniaków robi niewiele lub NIC. Przykladem jest tu spr. G 24 którego likwidacje poparł. Potem okazało się że miał (ma ?) dziecko u Salezjan którym p. Foligowski właśnie za friko oddaje budynek po G 24. Hipokryzja p. Kaczmarka wydaje się tu być dość znaczna.... PO musi się okreslic czy jest za czy przeciw mieszkańcom. I za czy przeciw swoim wyborcom...
    • Gość: zezo PO=Grobelny IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.12, 10:56
      Po raz kolejny widzimy, że niby Grobelny taki zły, ale jednak PO bez niego żyć nie może.
      Że niby w wyborach wystawiają kontrkandydata, ale takiego, żeby czasem z Grobelnym nie wygrał.
      Nic dziwnego, że PO jest przeciw referendum, bo oni zrobią wszystko żeby Grobelny rządził w Poznaniu jak najdłużej.
      Kto inny umożliwi im robienie tych wszystkich wałków, kto inny tak skutecznie wespół z PO zdołałby wyciągnąć z kasy miejskiej tyle pieniędzy, jednocześnie dając zgodę na łatanie dziury budżetowej z kieszeni Poznaniaków?
      PO i Grobelny to jedna sitwa, która od 20 lat regularnie nas okrada - i nikt z PO na pewno nie urżnie kury znoszącej dla nich złote jajka.
      Swoją drogą - poznańska prokuratura znowu umorzyła postępowanie w sprawie wałków z projektem stadionu miejskiego (info wczoraj w Teleskopie).
      Może ktoś z dziennikarzy zdołałby dotrzeć do prokuratury i zweryfikować, kto tam tak skutecznie chroni Grobelnemu tyłek i umarza wszelkie sprawy przeciwko niemu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka