Forum   schabowe

schabowe

(96 wyników)
  • chyba jeszcze trzeba posolic kotleta, zanim sie go obtoczy w panierce. tak przynajmniej ja robie, bo sol w panierce nie dziala tak jak sol na miecho...
  • Kochani mam przyjecie komunijne w Maju Jak długo i w jakiej temp odgrzac w piekraniku kotlety schabowe (wczesniej usmazone) (ktos kiedys proponowalna blaszce w foli alu przykryte mocno, ale jaki czas i temp?
  • Wrzucam, bo moze kogos zainspiruje - nawet odlegle - w problemie z serii 'co polskiego podac cudzoziemcowi': [i]- Jedzenie musi być ekskluzywne, bo podawane będzie na spotkaniach osób przynajmniej w randze wiceministra. Ogólnie będzie to propozycja tradycyjnej polskiej kuchni dworskiej w nowym entourage'u. Domyślam się, że schabowy nie wchodzi w grę? - Z pewnością nie. Będziemy podawać głównie to, co jest związane z sezonem, więc grzyby, dziczyznę czy owoce leśne. Będzie zupa z raków, ...
  • Rosół z makaronem na pierwsze danie, potem obowiązków schabowy z ziemniaczkami i surówką. To tradycyjna potrawa Polaków. Ale czy nadal jest praktykowana w Waszych domach? Znam naprawdę bardzo wiele rodzin, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez schaboszczaka. Z kolei znam też ludzi, którzy wręcz "brzydzą" się tą tradycją. Mieszkam w bloku i w każdą niedzielę rano słyszę jak sąsiedzi tłuką kotlety na obiad, a na klatce schodowej unosi się aromat gotowanego rosołku. Jakie jest Wasze ...
  • jaka u was roznica, nie znam,dlatego pytam u mnie kotlet to z kostka a schabowy bez niej ale tak samo robione,
  • Pomysł na schabowego. Znacie jakiś fajny przepis na schabowego?
  • Macie jakieś pomysły na kotleta schabowego? 23.
  • Hej! Jesli Wasze pociechy,mezowie, narzeczeni itp itd znow maja smutna mine widzac kolejny raz schabowego z ziemniakami, proponuje na niego bardzo prosty i zarazem smaczny sposob. To danie nazwalam "schabowy kebab" :) Potrzebujemy: farsz: -usmazone kotlety schabowe(nawet lepiej jak nie sa smazone tego samego dnia) -cebulka -przyprawa do kebaba ciasto: -mąka -woda sos: -jogurt naturalny -odrobina śmietany -świezy ogórek -czosnek -sól, przyprawy do smaku do dziela : ...
  • Kompletnie mi się znudziły klasyczne panierowane schabowe. Ale w zamrażalniku miałam kilka kotletów zamrożonych jakis czas temu i postanowiłam zrobić z nich użytek. Czy da się je jakoś udusić z sosem ? Macie jakiś pomysł ? W życiu nie robiłam ich w ten sposób, nie wiem czy w ogóle by się nadawały ?
  • Jakie znacie smaczne sposoby na tego grzyba, poza panierowaniem à la schabowy? Zrobilam 5 duzych kan, jak robi sie kotlety schabowe a 10 pozostalch chcialabym inaczej wykorzystac.
  • Proszę o radę... Jak odgrzać (w piekarniku gazowym)zwykłe schabowe - dzień wcześniej usmażone - tak, żeby nie zrobiły się suche, ale żeby też panierka nie rozmiękła.
  • czy piekarnik rozgrzać na maxa (u mnie 250 stopni) i włożyć schabowe? Czy może skropić wodą i przykryć folią aluminiową? A może włożyć do zimnego piekarnika i niech się grzeją. Pomóżcie. Mam mieć gości i łącznie z domownikami będzie parę osób, więc odgrzewanie na patelni odpada.
  • powiedzcie jak zrobić a przede wszystkim ile smażyć kotleta np. z karkówki w panierce ale nie tak mocno rozbitego, zawsze się boję że będzie zbyt surowy, a wychodzi mi mocno wysmażony (czasem za ;)) macie na pewno jakieś sposoby, wiem że nieda się tak powiedzieć że 5 min. z jednej i z drugiej. ale smażyć na wolnym ogniu czy na bardzo gorącej patelni? na jakim tłuszczu ?
  • jw :-))))
  • powiedzcie czy mozna zrobić schaba dzien wczesniej w panierce a jutro tak odgrzać zeby byl znów chrupiący?.Robie przyjecie i musze wszystko zrobić dzień wczesniej ,inaczej nie da rady.Są jakieś sposoby?W piekarniku podgrzać czy jak?
  • potrzebuję jakiś fajny przepis na farsz na schabowe z piersi, coś z pieczarkami, ale co dodać ile, jakie proporcje, dziękuję
  • w tłuszczu w którym były smażone i podlewane wodą? czy tak będzie dobrze?
  • Czy smażyliście kiedyś schabowe na oliwie z oliwek? Ja zawsze smażę na oleju, ale się akurat skońćzył, a do sklepu mam strasznie daleko. Pomyślałam, że usmażę na oliwie z oliwek, ale nie wiem, czy to będzie zjadliwe? Ktoś próbował? Były różnice ???
  • zauwazylam dosc dawno , ze nasz typowy schaboszczak jest twardy jak podeszwa! zeby nie wiem co z nim robić!zdaje sobie sprawę ze wplyw ma tutaj ekspresowy chow swin ,nie uboj ale mordowanie.Nie raz spotykam w sklepach np. słonine pełna sincow!!!!! efekt naszego humanitaryzmu!!!!!---------------- ------może ktos ma "patent" na prawdziwy schabowy tzn miekki ,soczysty i pachnący?
  • Marzy mi sie zwyczajna kapustka, taka jaka podaje sie do "schabowego". Podzelcie sie ze mna swoimi przepisami na ten moze zwyczajny, ale za to jaki pyszny dodatek. Pozdrawiam wszystkie smakoszki.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się