Dodaj do ulubionych

Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat

28.11.12, 16:13
Gazeta Polska - kontynuuje chlubne praktyki faszyzujacej ultraprawicy. Brawo. Nawet z nadania tytulu Honoris Causa niemal dziewiecdziesiatletniemu (!) profesorowi zrobia hucpe i obciach. I to w Poznaniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: fan Rucha Palikota obciach to nadawanie NKWDziscie honorów.. IP: 173.242.116.* 28.11.12, 17:21
      swieżutki wpis geroga i jego chamstwo

Kolacyjne podziemie - tu zjesz i zapoznasz
      l.george.l 23.11.12, 10:16 Odpowiedz
      Z podobną formą można spotkać się w małych hotelach, kiedy to do posiłków sadza się gości przy jednym stole, a właściciel zabawia towarzystwo. Kiedyś trafił mi się obok moherowy pisdzielec, co najśmieszniejsze z Australii, wpadł do Polski uregulować sprawy rodzinne. Z trudem powstrzymywałem się od wymiotów, mimo że jedzenie było smaczne i wyszukane.
      • Gość: mixer No - przynajmniej widać w jakiej Polsce żyjemy IP: *.icpnet.pl 28.11.12, 18:45
        Może w końcu przestaniemy w kółko dać się rzucać na kolana panu Grossowi i jego polskiej drużynie która obsiadła media III-ciej RP >!>!>!>!>!>!>!>!
    • lili_marleen Sapere aude 28.11.12, 19:31
      Po prostu piękny umysł. Dziękujemy Panie Profesorze!
      • Gość: Horacy Re: Sapere auso IP: *.pools.arcor-ip.net 28.11.12, 20:26
        Raczej sie nie spodziewaj ze swoimi madrosciami..!! :-))
      • Gość: alter dies Piekny umysł NKWD.Dziekujemy zbrodzniarzowi! IP: 173.242.116.* 30.11.12, 12:22
    • qwardian Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat 28.11.12, 19:45

prof. Zygmunt Bauman. - Artyści mają zdolność wyglądania poza dzień dzisiejszy. Ileż warty byłby gatunek ludzki bez takiej zdolności? Bez niej nie siedzielibyśmy pewnie w tym budynku, ale w troglodyckich jaskiniach.

Każdą bzdurę którą wypowie socjolog trudno jest krytykować bo się nie jest socjologiem. Artysta przedstawia rzeczywistość i naturę, a kiedy wypadnie z tej roli tworzy brzydotę. Dzieła ohydne i nieprzyswajalne jak Picasso, czy modernizm. "Wyglądanie poza dzień dzisiejszy" z czasem deaktualizuje się jak "Człowiek z Marsa" autorstwa Stanisława Lema.

W sztuce problem współczesnych artystów jest taki, że nikt ich nie rozumie i tradycyjnie "wraca do dnia wczorajszego" dzieł historycznych z odległej przeszłości. Człowiek z jaskini się przeniósł mój drogi panie do miniaturowych klitek upchanych setkami w betonowych bunkrach ty estetyku od siódmej boleści...
      • Gość: świata obywatel... Re: Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 20:06
        Ale mu pojechałeś!
        Jak prawdziwy europejczyk, esteta, katolik i kulturoznawca w jednym!
        Kongratulejszyn!
    • pan.nikt Re: Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat 28.11.12, 19:59
      A Wałęsa jest profesorem na Filipinach.

Dziwne to wszystko.

I tylko spytam, czy na Akademi nie znaja historii 1968??
    • Gość: asdfs takie wpisy są dowodem na to jak jesteście IP: *.icpnet.pl 28.11.12, 20:42
      takie wpisy są dowodem na to jak jesteście zdemoralizowani. Wasi przeciwnicy to oczywiście faszyzująca ultraprawica. Nadanie tytułu człowiekowi który służył w zbrodnicznej organizacji - nic nieznaczący epizod? "tytulu Honoris Causa niemal dziewiecdziesiatletniemu (!) profesorowi" - i co z tego? jakaś etyka uzależniająca oceny od wieku sprawcy? namieszono wam w głowach. Zdemoralizowano. Dobrze że środowisko GP działa w Poznaniu.
    • Gość: anty_sranty a Wasz Katolski Papiez byl w Hitlerjugen IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.12, 22:02
      pffff... na Waszego Boga, poczytajcie sobie ze zrozumieniem, co na Baumana jest w IPN. to raz. dwa, nigdy nie ukrywal ze nalezal gdzie nalezal.

ciekaw jestem, co by jeden madrala z drugim zrobili, gdyby na terytorium na ktorym przebywal tworzono POLSKA (chociaz komunistyczna) armie. nie poszedlbys walczyc za Polske?
      • Gość: refleksyjny a bit Re: a Wasz Katolski Papiez byl w Hitlerjugen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 22:29
        Z kretynami merytorycznie nie dyskutuj, to po pierwsze!
        Po drugie - nie.... nie warto...
      • pan.nikt Re: a Wasz Katolski Papiez byl w Hitlerjugen 28.11.12, 23:43
        Ok Nikt nie twierdził, że trzeba profesorowi odbierać tytuły. Nikt nie chce go upokarzać.
        Tylko po co ten tytuł honoris??
        Nie oszukujmy sie. Co prawda wstydu dla profesora tylko kilka minut, a tytuł na dożywocie i na nagrobku będzie można wykuć. Tylko co to daje??
        Zamiast dać profesorowi spokój, uczelnia naraziła go na pośmiewisko.
    • Gość: jarmułka na bakier Re: Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 23:26
      Zieeew....

Na niewiele was stać, cieńkie goje!
      Pozdro dla kretyna - wiadomo którego!!!
      Aleś ty denny.... ja pierdziu!
      "Jarosław, Polskę zbaw!" ...... niezłe jajca.... LOL!
      • Gość: NKWD=Bauman I Papiez w hitlerjugen to kpina i Bauman w NKWD IP: 173.242.116.* 28.11.12, 23:42
        Jedni i drugi to jakies wolne zarty. Z tym ze hitlerjugend przy NKWD to szczeniaki.

Wasza głupota jest tak wielka jak krocze posłoposłanki z Waszej Parti Wibratorów.
    • Gość: zonk nareszcie... IP: *.icpnet.pl 29.11.12, 00:13
      co tam gazeta polska... najważniejsze, że kolejna, bodajże tysiąc dwieście trzydziesta czwarta próba nadania tytułu doktora honoris causa panu Baumanowi wreszcie zakończyła się sukcesem.
      Trza to opić. Borys, polewoj!
      • Gość: NKWD i pedofile NKWD trzeba nagradzac. Pozniej pedofilow! IP: 173.242.116.* 29.11.12, 09:23
        Takiego Polanskiego ktory nacpany 12 latki analnie obracal u Jacka Nicholsona.

NKWD, Pedofili jak Polanski i Cohn Bendit....to jest swiat wyborczej. I te jej piekne barwy biale,czarne i czerwone jak nazizimu!!
      • Gość: AAA Re: nareszcie... IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 14:30
        A ja sobie nie życzę by jakiś komunista nosił w sobie moje miasto...obrzydliwe...jak już to niech sobie nosi Poronin, Leninsk albo Karlmarxstadt...
        A mówili, że te antyludzkie idee komunizmu upadły...
    • plendz Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat 29.11.12, 23:41
      Nie zgadzam się z wieloma tezami prof. Baumana, są zbyt uogólniające, ale ma też miejscami sporo racji. Doceniam to, że jego książki wywierają od pewnego czasu wpływ na intelektualistów z całego świata - intrygują i zachęcają do dyskusji. Pokażcie mi innego poznaniaka, który przeszedł taką ewolucję i tak wpłynął na światową humanistykę. To naprawdę warto docenić, tak samo jak autorefleksyjne, autoironiczne i skromne opinie Profesora. Mam nadzieję, że doczeka się honorowego obywatelstwa mojego Miasta (i paru innych wyróżnień, panowie z UAM).
      • Gość: MKWD=Gestapo To nie poznaniak tylko Zyd z NKWD. Nagrodzmy gesta IP: 173.242.116.* 30.11.12, 09:53
        Dzisiaj NKWD jutro nagrodzmy gestapo. Plendz typowy analfabeta.

Ewolucja starego piernika z NKWD do starego pryka 88.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka