kuba2010 28.11.12, 16:13 Gazeta Polska - kontynuuje chlubne praktyki faszyzujacej ultraprawicy. Brawo. Nawet z nadania tytulu Honoris Causa niemal dziewiecdziesiatletniemu (!) profesorowi zrobia hucpe i obciach. I to w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fan Rucha Palikota obciach to nadawanie NKWDziscie honorów.. IP: 173.242.116.* 28.11.12, 17:21 swieżutki wpis geroga i jego chamstwo Kolacyjne podziemie - tu zjesz i zapoznasz l.george.l 23.11.12, 10:16 Odpowiedz Z podobną formą można spotkać się w małych hotelach, kiedy to do posiłków sadza się gości przy jednym stole, a właściciel zabawia towarzystwo. Kiedyś trafił mi się obok moherowy pisdzielec, co najśmieszniejsze z Australii, wpadł do Polski uregulować sprawy rodzinne. Z trudem powstrzymywałem się od wymiotów, mimo że jedzenie było smaczne i wyszukane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer No - przynajmniej widać w jakiej Polsce żyjemy IP: *.icpnet.pl 28.11.12, 18:45 Może w końcu przestaniemy w kółko dać się rzucać na kolana panu Grossowi i jego polskiej drużynie która obsiadła media III-ciej RP >!>!>!>!>!>!>!>! Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Sapere aude 28.11.12, 19:31 Po prostu piękny umysł. Dziękujemy Panie Profesorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horacy Re: Sapere auso IP: *.pools.arcor-ip.net 28.11.12, 20:26 Raczej sie nie spodziewaj ze swoimi madrosciami..!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter dies Piekny umysł NKWD.Dziekujemy zbrodzniarzowi! IP: 173.242.116.* 30.11.12, 12:22 Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat 28.11.12, 19:45 prof. Zygmunt Bauman. - Artyści mają zdolność wyglądania poza dzień dzisiejszy. Ileż warty byłby gatunek ludzki bez takiej zdolności? Bez niej nie siedzielibyśmy pewnie w tym budynku, ale w troglodyckich jaskiniach. Każdą bzdurę którą wypowie socjolog trudno jest krytykować bo się nie jest socjologiem. Artysta przedstawia rzeczywistość i naturę, a kiedy wypadnie z tej roli tworzy brzydotę. Dzieła ohydne i nieprzyswajalne jak Picasso, czy modernizm. "Wyglądanie poza dzień dzisiejszy" z czasem deaktualizuje się jak "Człowiek z Marsa" autorstwa Stanisława Lema. W sztuce problem współczesnych artystów jest taki, że nikt ich nie rozumie i tradycyjnie "wraca do dnia wczorajszego" dzieł historycznych z odległej przeszłości. Człowiek z jaskini się przeniósł mój drogi panie do miniaturowych klitek upchanych setkami w betonowych bunkrach ty estetyku od siódmej boleści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świata obywatel... Re: Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 20:06 Ale mu pojechałeś! Jak prawdziwy europejczyk, esteta, katolik i kulturoznawca w jednym! Kongratulejszyn! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat 28.11.12, 19:59 A Wałęsa jest profesorem na Filipinach. Dziwne to wszystko. I tylko spytam, czy na Akademi nie znaja historii 1968?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfs takie wpisy są dowodem na to jak jesteście IP: *.icpnet.pl 28.11.12, 20:42 takie wpisy są dowodem na to jak jesteście zdemoralizowani. Wasi przeciwnicy to oczywiście faszyzująca ultraprawica. Nadanie tytułu człowiekowi który służył w zbrodnicznej organizacji - nic nieznaczący epizod? "tytulu Honoris Causa niemal dziewiecdziesiatletniemu (!) profesorowi" - i co z tego? jakaś etyka uzależniająca oceny od wieku sprawcy? namieszono wam w głowach. Zdemoralizowano. Dobrze że środowisko GP działa w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_sranty a Wasz Katolski Papiez byl w Hitlerjugen IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.12, 22:02 pffff... na Waszego Boga, poczytajcie sobie ze zrozumieniem, co na Baumana jest w IPN. to raz. dwa, nigdy nie ukrywal ze nalezal gdzie nalezal. ciekaw jestem, co by jeden madrala z drugim zrobili, gdyby na terytorium na ktorym przebywal tworzono POLSKA (chociaz komunistyczna) armie. nie poszedlbys walczyc za Polske? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleksyjny a bit Re: a Wasz Katolski Papiez byl w Hitlerjugen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 22:29 Z kretynami merytorycznie nie dyskutuj, to po pierwsze! Po drugie - nie.... nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: a Wasz Katolski Papiez byl w Hitlerjugen 28.11.12, 23:43 Ok Nikt nie twierdził, że trzeba profesorowi odbierać tytuły. Nikt nie chce go upokarzać. Tylko po co ten tytuł honoris?? Nie oszukujmy sie. Co prawda wstydu dla profesora tylko kilka minut, a tytuł na dożywocie i na nagrobku będzie można wykuć. Tylko co to daje?? Zamiast dać profesorowi spokój, uczelnia naraziła go na pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarmułka na bakier Re: Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 23:26 Zieeew.... Na niewiele was stać, cieńkie goje! Pozdro dla kretyna - wiadomo którego!!! Aleś ty denny.... ja pierdziu! "Jarosław, Polskę zbaw!" ...... niezłe jajca.... LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD=Bauman I Papiez w hitlerjugen to kpina i Bauman w NKWD IP: 173.242.116.* 28.11.12, 23:42 Jedni i drugi to jakies wolne zarty. Z tym ze hitlerjugend przy NKWD to szczeniaki. Wasza głupota jest tak wielka jak krocze posłoposłanki z Waszej Parti Wibratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk nareszcie... IP: *.icpnet.pl 29.11.12, 00:13 co tam gazeta polska... najważniejsze, że kolejna, bodajże tysiąc dwieście trzydziesta czwarta próba nadania tytułu doktora honoris causa panu Baumanowi wreszcie zakończyła się sukcesem. Trza to opić. Borys, polewoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD i pedofile NKWD trzeba nagradzac. Pozniej pedofilow! IP: 173.242.116.* 29.11.12, 09:23 Takiego Polanskiego ktory nacpany 12 latki analnie obracal u Jacka Nicholsona. NKWD, Pedofili jak Polanski i Cohn Bendit....to jest swiat wyborczej. I te jej piekne barwy biale,czarne i czerwone jak nazizimu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: nareszcie... IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 14:30 A ja sobie nie życzę by jakiś komunista nosił w sobie moje miasto...obrzydliwe...jak już to niech sobie nosi Poronin, Leninsk albo Karlmarxstadt... A mówili, że te antyludzkie idee komunizmu upadły... Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Bauman: Noszę w sobie Poznań już 88 lat 29.11.12, 23:41 Nie zgadzam się z wieloma tezami prof. Baumana, są zbyt uogólniające, ale ma też miejscami sporo racji. Doceniam to, że jego książki wywierają od pewnego czasu wpływ na intelektualistów z całego świata - intrygują i zachęcają do dyskusji. Pokażcie mi innego poznaniaka, który przeszedł taką ewolucję i tak wpłynął na światową humanistykę. To naprawdę warto docenić, tak samo jak autorefleksyjne, autoironiczne i skromne opinie Profesora. Mam nadzieję, że doczeka się honorowego obywatelstwa mojego Miasta (i paru innych wyróżnień, panowie z UAM). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKWD=Gestapo To nie poznaniak tylko Zyd z NKWD. Nagrodzmy gesta IP: 173.242.116.* 30.11.12, 09:53 Dzisiaj NKWD jutro nagrodzmy gestapo. Plendz typowy analfabeta. Ewolucja starego piernika z NKWD do starego pryka 88. Odpowiedz Link Zgłoś