Dodaj do ulubionych

Dwa lata bierności policji w sprawie nękania lo...

04.01.13, 11:29
Temat jest szerszy:
1. Lokatorzy nie płacą czynszu
2. Właściciel wynajmuje "czyściciela"
3. "Czyściciel" nęka lokatorów
4. Policja nie reaguje na wezwania.
5. "Władze miasta" nie dają mieszkań komunalnych
6. Prawo nie pozwala wyrzucać na bruk, nakłada na właściciela obowiązek zapewnienia lokatorom dachu nad głową (absurdalne: ten obowiązek powinien przejąć Samorząd Terytorialny)
7. Ludzie buntują się przeciwko barakom.

Obserwuj wątek
    • Gość: adonis Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 04.01.13, 11:56
      Ta prawnik to jakas miernota. Za pomawianie,oczernianie i naklanianie policji do podejmowania działań bezprawnych powinna być wykluczona z palestry. To że ma wybujałą fantazję i podejrzenia się jej same nasuwają to żaden dowód. Ma baba kłopoty z hormonami. Już na spotkaniu u Pana Wojewody prawnicy miejscy zwracali tej Pani uwagę że konfabuluje i ma tendencję do nadinterpretacji. Pani adwokat nie widzi przeciwskazań by kogoś bezpodstawnie zamykać. Po co władza ustawodawcza sądownicza i wykonawcza? Wystarczy adwokatka anarchistów . Ona wydała już wyrok. Co za idiotka - żal!!!!!!!!!!!!!
      • an.noyed Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania 04.01.13, 14:16
        Sowieckiego bezprawia pozbyliśmy się 20 lat temu, teraz jeszcze tylko trzeba zrobić porządek z paroma sługusami tego systemu podobnymi do ciebie, którym się wydaje że prawo zawsze nagną pod interes silniejszego. Inaczej będziemy tylko marzyć o europejskiej Polsce.
      • Gość: roman Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 16:53
        prawniczka jest zarabista wystepuje jako policjantka ,prokuratorka ,i sedzina ,ciekawe czy w innych dzidzinach zycia jest taka mocna ,chyba ze nasladuje czarnote lub lukaszewskiego ktorzy wszystko wiedza najlepiej nie zawsze zgodnie z prawda i prawem, do tej grupy trzeba jeszcze zaliczyc zytnickiego ktory wynajduje nieprawdziwe rzeczy i pisze o nich artykoly przykladowo adrian w mial cos wspolnego z woda na stolarskiej
      • wiesl.aw51 Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania 26.05.13, 15:40
        Może ta pani prawnik jest potomkinią jakiś doktorków komunistycznego prawa pracy jak nasi jednojajowi? Czegóż od takich wymagać? Szczerbaty prezes ma i bez tego taki wytrzeszcz oczu jakby miał chorobę Basedowa, albo przewlekłe zatwardzenie. Panuje ogólna niemożnoość - najlepiej usiąść na d...e i narzekać
    • Gość: adonis Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 04.01.13, 12:00
      Może pozamykać wszystkich administratorów ,właścicieli kamienic, znieść własność a lokale porozdawać ? Ta Pani się szaleju najadła. Puki co żyjemy w Państwie prawa droga Pani.
      • Gość: adonis Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 04.01.13, 12:06
        Prezydent Pawel łukaszewski i Adwokatka Rybak-Starczak powinni zastapić poznańskie koziołki na Ratuszu i trykac się glowami przynajmniej co godzinę. Tyle warte są ich pomysły i przemyslenia. BUUUUUHHHHHAAAAAHHHHHHHAAAA
      • Gość: kiepski Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.centertel.pl 04.01.13, 13:57
        Tej cieciu penera śruby z ilu kont już piszesz ? Myslisz ze bedzie ciebie jełopie ,,wiecej'' ?
        Ile śruba płaci takim niedorozwojom jak ty od posta ?
        Pytam tak z ciekawosci ?
        • Gość: poseniak Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 20:12
          a ty dlaczego to nie zalogowany? :p może ciebie dziwnie pełno?
        • Gość: roman Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 17:46
          odrob lekcie na temat stolarskiej palancie chyba ze jestes przedstawicielem lukaszewskiego czarnoty lub tej prawniczki ktora juz wyrok wydala
      • szmecierecie Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania 04.01.13, 14:28
        Gość portalu: adonis napisał(a):

> Może pozamykać wszystkich administratorów ,właścicieli kamienic, znieść własnoś
        > ć a lokale porozdawać ?

Oj właśnie takie myślenie przejawia tutaj całe mnóstwo ludzi. Tak czy siak obiecałeś wyroki/uzasadnienia wyroków w sprawie czynszów mieszkańców Stolarskiej. Miały być zaraz po nowym roku, a nadal nie widzę.
        • Gość: fan szmecierecie Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: 150.254.101.* 04.01.13, 15:20
          Jak znam życie, to po pierwszej rozprawie sąd odroczy ją na termin z urzędu.
        • wiesl.aw51 Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania 26.05.13, 15:45
          A propos przygarnięcia - ostatnio Gądecki wyświęcając 12 diakonów szeroko rozwodził się o ubóstwie proboszczów... Może sam da przykład (słowa uczą, przykłady pociągają) i zrezygnuje z pałcau biskupiego na Ostrowiu Tumskim na rzecz kawalerki w TBS?
      • aus_posen Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania 04.01.13, 19:10
        A ty śrubol ile klas podstawówki skończyłeś? Jaki z ciebie "administrator"? Czy wiesz o czym mówisz i gdzie twoje miejsce? Fyraj do elementarza i abecadła.
    • kamraabc Problem policji jest dużo szerszy 04.01.13, 12:07
      Policja w Poznaniu w ogóle działa beznadziejnie.
      Zero prewencji, a jedynie nękanie i wystawianie mandatów za byle drobnostkę.
      Oczywiście mandatu nie dostanie zgraja łysych osiłków za burdy w biały dzień, ale staruszce czy młodemu chłopaczkowi za byle drobiazg owszem, bardzo chętnie - ci przynajmniej w mordę nie dadzą.
      Głębszą sprawą są powiązania pomiędzy policją, prokuraturą, sądami, władzami miasta - a różnymi szemranymi układami partnersko-biznesowymi, co widoczne jest szczególnie na przykładzie deweloperów i choćby odszkodowań dla nich, różnych "niejasności" przy budowie stadionu, gdzie prokuratura nie widziała podstaw do wszczęcia postępowania, czy wyroków dla Grobelnego, gdzie najpierw sąd twierdzi że miasto nie musi dążyć do maksymalizacji zysków (szkoda że przy podwyżkach biletów MPK tego nie widać) albo pisze uzasadnienie wyroku przez pół roku tworząc bookwę na 350stron.
      Nie można oprzeć się wrażeniu, że miastem rządzi jakiś dziwny układ.
    • Gość: czytacz Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.13, 12:37
      Dobrze wiedzieć, że w Poznaniu lepiej trzymać mieszkanie puste, niż je komuś wynająć. Jeśli trafi się na kogoś, kto przestanie nam płacić czynsz za wynajem, to mieszkanie mamy już utracone bezpowrotnie (bo przecież najemcy niepłacącego czynszu nie można z naszego własnego mieszkania usunąć). Chory kraj...
      • pawlosgazeta Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania 04.01.13, 12:44
        I to właśnie całe sendo sprawy.
        Tego właśnie obrońcy lokatorów nie widzą.

Nadmierna ochrona lokatorów => mniej mieszkań na wynajem => wyższe ceny oraz występowanie "czyścicieli" kamienic => gorzej dla lokatorów
        Równowaga w prawach lokatorów i właścicieli => więcej mieszkań na wynajem => niższe ceny i większa dostępność oraz budownictwo czynszowe => lepiej dla lokatorów
        • Gość: ziomal Wszystko zgodnie z przepisami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 13:12
          A ja proponuję wprowadzić przepisy rodem z zachodu - nie ma wynajmowania mieszkań i pokoi bez umowy i odprowadzania z tego tytułu podatków! Bo najprościej to dać ogłoszenie i wynając mieszkanie/pokój na "gębę" lub byle jaką, nieważną w świetle prawa umowę.
          Na zachodzie masz obowiązek odprowadzić podatek za wynajem, opłacić śmieci za lokatorów, zgłosić ich do zarządcy budynku (jeśli takowy istnieje) etc., bo w ten sposób zarabiasz. A od zarobku trzeba odprowadzić należność do fiskusa.
          • jml13060 Re: Wszystko zgodnie z przepisami 04.01.13, 13:29
            Wiesz jak się robi ? Wynajmuj mieszkanie tylko osobom z zarejestrowaną firmą jako lokal użytkowy. To, że w lokalu użytkowym ktoś sobie mieszka nikogo nie interesuje. Eksmisja z lokalu użytkowego jest szybka, prosta, łatwa i przyjemna w porównaniu z eksmisją mieszkania. Czynsz umowny.

Problem jest nie z nowymi umowami najmu, tylko z zaszłościami po publicznej gospodarce mieszkaniami i roszczeniowymi, wieloletnimi lokatorami. Oni się przyzwyczaili do socjalnej ochrony i niskich czynszów. Ten socjal ma swoja cenę, która zazwyczaj pada w fazie negocjacji z włascicielami - pan da ...tys. złotych to się wyprowadzę, pan da inny lokal o takim-to-a-takim standardzie to sie wyprowadzę.
          • Gość: czytacz Re: Wszystko zgodnie z przepisami IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.13, 15:34
            No przecież cały czas mówię o legalnym najmie, z umową itp. Nawet podpisanie umowy z lokatorami i płacenie podatków od dochodu z tytułu najmu nie chroni mnie przed potencjalnym pasożytem, który wynajmie ode mnie mieszkanie, przestanie mi płacić, i zablokuje mi dostęp do mojego własnego mieszkania.
            • fleshless Re: Wszystko zgodnie z przepisami 05.01.13, 06:42
              umowa najmu nie wymaga dla swej skuteczności żadnej szczególnej formy.
              Można ją zawrzeć także w formie ustnej, i wywoła to wszystkie skutki wiążące się z zawarciem umowy, łącznie z podatkowymi.
              Natomiast skutkiem zawarcia umowy najmu nieruchomości bądź pomieszczenia w formie ustnej, jest to, że tak zawartą umowę uważa się za zawartą na czas nieokreślony.
              Co oznacza, w przypadku wynajęcia lokalu na cele mieszkalne, wpadnięcie we wszystkie rygory ustawy o ochronie praw lokatorów.

Poza tym problem jest jedynie dowodowy.
    • jml13060 Czynnik czasu 04.01.13, 13:08
      Tytuł publikacji: "Dwa lata bierności policji w sprawie nękania lokatorów".

Nie pochwalam nękania lokatorów. To patologia, która jest wynikiem bierności władz państwowych w sprawie uwolnienia stawek czynszów i eksmisji. Zapewne wynika ze skrajnej bezsilności i desperacji właścicieli wobec prawnych i światopogladowych reliktów z epoki publicznej gospodarki prywatnymi nieruchomościami. Sam onegdaj byłem w stanie tak wielkiej bezsilności, że rozważałem "opcję ukraińską", a nawet spalenie własnego domu wraz z zawartością, ale oczywiście zrezygnowałem z tego sprzecznego z prawem rozwiązania. Mozolnie doprowadziłem w sądzie do korzystnego dla mnie wyniku i teraz mój dom jest wolny od lokatorów. Nareszcie !!!

W cytacie wytłuściłem dwa słowa, a to dla zwrócenia uwagi na czynnik czasu. Ciekaw jestem opinii pani doktor, mecenas Agnieszki Rybak-Starczyk na ten temat - czy wynajęcie komuś mieszkania ma być wyrokiem dożywotnim dla wynajmującego, a może jeszcze z opcją dziedziczenia prawa do najmu mieszkania przez dzieci i wnuki lokatorów, a więc wyrokiem dożywocia dla następnych pokoleń właścicieli ? No bo dwa lata, to jest naprawdę dostatecznie długi czas aby po wypowiedzeniu umowy najmu lokator znalazł sobie samodzielnie i na własny rachunek nowe mieszkanie i się doń przeprowadził. Myślę, że nawet i pół roku jest za wiele - tak długo śledzę w Internecie konflikt w kamienicy przy ul. Stolarskiej 2, a mieszkańcy nadal trwają w okupowanej kamienicy. Ja wiem, ustawa ma z definicji chronić lokatorów przed wrednymi kamienicznikami i ich oprawcami, ale po 24 latach od przemiany ustrojowej prawo lokalowe w Polsce powinno już działać na zasadach wolnorynkowych (ta uwaga dot. prywatnych mieszkań). Kolejne ustawy z 1994 i 2004 roku, przegrany proces w Strasbourgu niewiele w tym względzie zmieniły. Teraz podobno szykuje się w sejmie kolejna nowelizacja w kierunku ułatwienia eksmisji.

Dziwię się, że mimo szeroko opisywanej i fotografowanej w GW blokady przez mieszkańców bramy kamienicy przy ul. Stolarskiej doszło do dewastacji instalacji wewnętrznej i przypisuje się udział w niej właścicielom i ich administratorom. To jest ta blokada, czy jej nie ma ? Jeżeli jest, to dewastacji mogły dokonać tylko osoby mogące wchodzić/wychodzić z kamienicy. Logiczne ?
      • szmecierecie Re: Czynnik czasu 04.01.13, 14:26
        jml13060 napisał:

> Tytuł publikacji: "Dwa lata bierności policji w sprawie nękania lokat
        > orów
        ".
        >
        > Nie pochwalam nękania lokatorów. To patologia, która jest wynikiem biern
        > ości władz państwowych w sprawie uwolnienia stawek czynszów i eksmisji. Zapewne
        > wynika ze skrajnej bezsilności i desperacji właścicieli wobec prawnych i świat
        > opogladowych reliktów z epoki publicznej gospodarki prywatnymi nieruchomościami
        > . Sam onegdaj byłem w stanie tak wielkiej bezsilności, że rozważałem "opcję ukr
        > aińską", a nawet spalenie własnego domu wraz z zawartością, ale oczywiście zrez
        > ygnowałem z tego sprzecznego z prawem rozwiązania. Mozolnie doprowadziłem w sąd
        > zie do korzystnego dla mnie wyniku i teraz mój dom jest wolny od lokatorów. Nar
        > eszcie !!!

I efekt jest taki:
        W tym roku rozważałem zakup mieszkania na wynajem. Podliczyłem koszty, zyski, skalkulowałem ryzyko inwestycyjne ( brak najemcy lub najemca niepłacący) i wyszło na to, że korzystniej finansowo wyjdzie zostawienie pieniędzy na lokacie. Jak się dogadać z bankiem (choćby z Noble) oprocentowanie dają całkiem sensowne.

... tylko, że nad takimi skutkami wszyscy obrońcy ustawy lokatorskiej się nie zastanowią.
      • Gość: Poznaniak Re: Czynnik czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 14:49
        No bo dwa lata, to jest naprawdę dostatecznie długi czas aby po wyp
        > owiedzeniu umowy najmu lokator znalazł sobie samodzielnie i na własny rachunek
        > nowe mieszkanie i się doń przeprowadził. Myślę, że nawet i pół roku jest za wie
        > le - tak długo śledzę w Internecie konflikt w kamienicy przy ul. Stolarskiej 2,
        > a mieszkańcy nadal trwają w okupowanej kamienicy

Jest jeszcze zabawniej niż się mogło wydawać na początku, PANI SOBAŃSKA ze STOLARSKIEJ ma prawomocny WYROK ESKMIJI z 2010r. Co to znaczy ? a no nic innego jak to że Prawne kroki w celu eksmisji zaczęły się w 2009r. mieniły 4 lata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grobelny mówi że Stolarska to nie jego sprawa, jasne a lokal socjalny dla ostatnio najczęściej udzielającej się w mediach Sobańskiej to pewnie ten zły BANDYTA ŚRUBA ma wybudować i w ramach przeprosin podarować go miastu. A Właściciele Stolarskiej mają czekać jeszcze 10 lat aż miasto łaskawie zabierze nie płacącego lokatora z prawomocnym wyrokiem eksmisyjnym. TRZY LATA przez tyle czasu miasto Poznań nie spełniło swojego obowiązku !!!! Co ci właściciele kamienic mają robić ?? Lokatorzy nie płacą, eksmisje nie są przeprowadzane bo Poznań z Grobelnym na czele ma w dupie sprawę mieszkań komunalnych i socjalnych.... Lokatorzy przez Szmatławce pokroju Poznańskiej GW są utwierdzani w przekonaniu że są święci i nie do ruszenia, że mogą nie płacić latami, mieć eksmisję, mimo nie płacenia mają dostawać bieżącą wodę, prąd, gaz, wywóz śmieci, oświetlenie i bóg wie co jeszcze. Bo to że lokator nie powinien opuścić cudzej nieruchomości mimo braku podstawy prawnej i braku płacenia jest oczywiste prawda GW???? dopiero po eksmisji do lokalu socjalnego o podobnym standardzie bo przecież nie do kontenera !!!? A że lokali socjalnych nie ma to przecież nie wina Grobelnego tylko tych Bandytów kamieniczników i Śruby !? No ale skoro nie ma tych lokali to niech te Bandyty Kamieniczniki trzymają tych lokatorów u siebie co im szkodzi ?? Przecież Kamienicznik ma gdzie mieszkać, a po za tym po co mu ta Kamienica, niech tam trzyma tych lokatorów wbrew swojej woli i nie ma z tego względu ani złotówki, a jak nie chce to niech uważa Bandyta, bo Państwo Polskie się z nim rozprawi na dobre ( W końcu od czego jest Policja, UKS, ABW itd co tam jeszcze GW proponowałaś bo już nie pamiętam ?) ? W końcu mieszkanie to nie towar to PRAWO, wiec niech te Bandyty Kamieniczniki cicho siedzą grzecznie płacą rachunki za media lokatorów nie płacących czynszu i nawet nie podchodzą do swoich Kamienic w końcu to nie ich DOMY, tylko niech pamiętają mimo że tam podchodzić nie mogą ani złotówki z tego nie mają, to niech zap....ja od ran do nocy w końcu muszą za tych niepłacących lokatorów bandyty jedne zapłacić rachunki no i mieć kasę na remonty zlecone przez PINB i tym podobne w końcu to ich OBOWIĄZEK !!!!!

• poznan_iak Re: Czynnik czasu 04.01.13, 17:22
        jml13060 napisał:

> Dziwię się, że mimo szeroko opisywanej i fotografowanej w GW blokady przez mies
        > zkańców bramy kamienicy przy ul. Stolarskiej doszło do dewastacji instalacji we
        > wnętrznej i przypisuje się udział w niej właścicielom i ich administratorom. To
        > jest ta blokada, czy jej nie ma ? Jeżeli jest, to dewastacji mogły dokonać tyl
        > ko osoby mogące wchodzić/wychodzić z kamienicy. Logiczne ?

W kilku reportażach (WTK, TVN) pokazywali tę barykadę - niby wyglądała solidnie.
        Był nawet film z próby dostania się do środka przez robotników - i nic.

Może ci nieznani sprawcy, którzy uciekli,posiadali charakterystyczne czarne dredy? :)
      • Gość: gość portalu Re: Czynnik czasu IP: *.free.aero2.net.pl 15.05.13, 03:52
        Ale ludzie mają sprane mózgi... Obniżyć podatki, a lokatorami ma się zająć państwo, żebym JA mógł wszystkich dymać wokół.

Jakie to są wolnorynkowe zasady wynajmu? Somalijskie? Bo w USA, UK masz wszędzie rent control i nie ma skokowych podwyżek czynszów.
        • Gość: jml13060 Re: Czynnik czasu IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 05:51
          Problem nie jest w czynsz regulowany (rent control), a niemożność wykonania eksmisji w Polsce.

W USA prywatny właściciel wynajmowanego domu może wypowiedzieć umowę najmu i skutecznie eksmitować niechcianego lokatora. W Polsce nie może. Nie ma takich prawniczych-urzędniczych "korowodów" jak w Polsce.

Znam autentyczny (!) przypadek amerykańskiego lokatora, który zapomniał o płaceniu czynszu. Właścicielka mieszkająca na Florydzie i wynajmująca liczne domy rozsiane po całym terytorium USA zorientowała się, że nie dostaje wpłat z Filadelfii. Zadzwoniła z Florydy do miejscowego szeryfa. Ten przyjechał i zaplombował drzwi mieszkania. Lokator po powrocie był bardzo zdziwiony :) (za zerwanie plomby są poważne sankcje karne). W towarzystwie szeryfa zabrał swoje rzeczy z mieszkania i tak wyglądała procedura eksmisji. A w Polsce ....

Postuluję tylko wprowadzenie regulacji dot. umów najmu mieszkań zbliżonych do systemów działających w innych krajach europejskich. Chyba nie oczekuję zbyt wiele ? Tam prywatny właściciel może odzyskać wynajmowany lokal w parę miesięcy po wypowiedzeniu. Nie ma tak drastycznych ograniczeń jak w Polsce, powolnej pracy sądów, nieskutecznych komorników i całej tej paskudnej atmosfery lewactwa przeciwko prawu własności.
    • onefoks Dwa lata bierności policji w sprawie nękania lo... 04.01.13, 14:28
      to ci co kształtują prawo nie mogą sobie poradzić a zwalają na policje.
      • Gość: adonis Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 04.01.13, 22:34
        A np. nie interesuje policji że Paweł Żukowski ukradł z kasy firmy 75.000zł na odszkodowania dla lokatorów ze Stolarskiej. To zwykły złodziej.
        • Gość: lupo Śruba spójrz w lustro IP: 95.108.119.* 04.01.13, 23:58
          i z ręką na sercu powiedz czy widzisz Ty tam jakiegoś adonisa?
    • szukarek77 Dwa lata bierności policji w sprawie nękania lo... 04.01.13, 23:42
      Drugi rok bierności pani adwokat. Od czasu Piaskowej więc drugi już rok czytam o pani adwokat Rybak-Starczak, które reprezentuje "represjonowanych lokatorów" w wywiadach udzielanych zaprzyjaźnionym mediom opowiada o zorganizowanych działaniach o charakterze wręcz mafijnym, posługuje się nazwiskami ludzi dręczących jej klientów. Mam jedno proste pytanie - ile zawiadomień o popełnieniu przestępstwa pani adwokat złożyła w imieniu swoich klientów, bo nie doczytałem się i nie dosłyszałem nigdy o żadnym, a z tego co opowiada powinny ich być setki, a przynajmniej dziesiątki. Nie słyszałem o żadnym postępowaniu umarzanym przez prokuraturę, a chyba dlatego że żadne nie zostało zgłoszone. Jeśli tak jest rzeczywiście, to pani adwokat powinna zostać wykluczona z palestry nie tylko za publiczne pomawianie niewinnych ludzi, ale przede wszystkim za prowadzenie kampanii reklamowej bo nie dostrzegam jej działalności jako adwokata, a raczej jako poznańskiej celebrytki.
    • szukarek77 Napoleon Żytnicki 04.01.13, 23:49
      "W środę skrytykowaliśmy w "Gazecie" poznańską policję..." - napisał wywiadujący adwokatkę-celebrytkę wywiadujący dziennikarz Żytnicki. Spoglądam do środowej Gazety i widzę manifest podpisany przez dziennikarza Żytnickiego. Czy to "skrytykowaliśmy" to objaw rozdwojenia jaźni pana redaktora, czy pluralia majestatis - objaw jego manii wielkości. - My Napoleon Piotr Żytnicki skrytykowaliśmy...., problemy redaktora są jego problemami, ale w Gazecie powinna być chociaż korekta :-)))
      • Gość: adonis Re: Napoleon Żytnicki IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 05.01.13, 08:17
        Zadlużenia czynszowe lokatorów ze Stolarskiej od maja do grudnia 2012: 1/Kozłowska 15.452,28zł + opłaty 2/Lisik 14.942,00zl + opłaty 3/Sobańscy 13.332,00zł + opłaty 4/Chojnacki 7.740zł + opłaty 5/Strzódka 12.000,00zł + opłaty 6/Rawecka 8.000,00zł + opłaty
    • wiesl.aw51 Dwa lata bierności policji w sprawie nękania lo... 26.05.13, 15:28
      Czegoś tu nie rozumiem - w 1989 r. Polacy walczyli, aby własność prywatna oznaczała "świętość" i nie można było jej naruszyć np. dekretami Bieruta, jak było to w Warszawie w końcu lat 40'.
      I Ta kamienica ma swoich legalnych właścicieli (Gawroński i Liberkowski), którzy kupili ją w majestacie prawa. Z pewnością lokatorzy pozostali w niej otrzymali propozycje lokali zastępczych, ale na złość mamie odmrożę sobie uszy nie skorzystali z tych propozycji, więc zdesperowani właściciele zaczęli się imać metod czyścicieli i mieli do tego pełne prawo - artykuł z kodeksu o niekorzystnym rozporządzeniu własnym majątkiem. Mieszkanie jest takim samym towarem jak inne wyroby czy usługi, ale lokatorzy chcą cofnąć zawrócić koło historii (komuno wróć). Redaktor Żytnicki w początkach rodzącego się kapitalizmu był na etapie "plemnika" więc przypomnę mu, że pewien wąsiaty pan radził wtedy Polakom. aby łapali się za interesy. Również jego była reklama firmy japońskiej Otake - o take Polske walczyłem.
      Wytłumaczcie mi ludowi ciemnemu, jak mawiał kaczy ideolog IV RP - o co wy lokatorzy walczycie? Bo wydaje mi się, że walczycie z wiatrakami (konspiracja bez motywacji), walka dla walki
      • Gość: knp Re: Dwa lata bierności policji w sprawie nękania IP: 202.143.173.* 17.07.14, 16:05
        Świętości szukaj w kościele, to że kamienice kupili prawnie czy bezprawnie nie oznacza prawa do przedmiotowego traktowania lokatorów. W świetle prawa kamienica ma zostać opuszczona do 2016 r. Nie wypowiadaj się z pewnością ponieważ nie wiesz jaki jest zasób lokalowy i jakie działania podjęli lokatorzy. Jeśli nie rozumiesz, że prawo nie składa się wyłącznie z neoliberalnych dogmatów to uzupełniaj sobie wiedzę np. o konstytucję albo ustawę o ochronie praw lokatorów a nie wyjeżdżasz z komuną - buszmenie rodem z westernu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka