Dodaj do ulubionych

Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmian ...

10.04.13, 11:02
Skończy się gdy skończy się obowiązywanie ustawy o ochronie lokatorów. Lokatorów powinien chronić regularnie opłacany czynsz w wysokości uzgodnionej z właścicielem i zaakceptowany przez obie strony okres wypowiedzenia. Nie mam nic przeciwko temu, żeby najemca zażądał zawarcia w umowie kary umownej np. milion złotych za każdy dzień przerwy w dostawie wody, o ile wynajmujący się na to zgodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 11:08
      Bredzisz rzecz jasna. Wykaż proszę jak kapitulacja państwa przed bandyterką i wynajmującymi ich biznesmenelami pokroju Liberkowskiego i Gawrońskiego, miałaby poprawić sytuację lokatorów. Może być na przykładach krajów zachodnich.

Tymczasem już nawet komornicy nie chcą przeprowadzać eksmisji na bruk:
      prawo.rp.pl/artykul/997134.html
      • Gość: vme Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 11:23
        Tylko jak ma się do tego kiedy lokator miał płacić 6zl za metr bo taka była umowa a przychodzi inny właściciel i zada 13zl za metr.
        • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 12:00
          To właśnie tajemnica tego przekrętu na Stolarskiej. Kupuje się kamienicę za pół ceny z lokatorami, przejmuje się rzekomo zobowiązania miasta wobec nich (dlatego jest za pół ceny), wynajmuje się bandytów jak Piotr Śruba, wywala się ludzi i sprzedaje kamienicęza 2x tyle.

• lukask73 nie tędy droga ze śrubą 11.04.13, 10:00
            Gość portalu: ociecprac napisał(a):

> To właśnie tajemnica tego przekrętu na Stolarskiej. Kupuje się kamienicę za pół
            > ceny z lokatorami, przejmuje się rzekomo zobowiązania miasta wobec nich,
            > wynajmuje się bandytów jak Piotr Śruba, wywala się ludzi...

Dotrzymywania umów w naszym kraju strzeże sąd cywilny. OK, zgodzę się, że praw konsumenta (jako strony słabszej) względem przedsiębiorcy, można strzec nieco lepiej (stąd jest np. instytucja pozwu zbiorowego), ale z pewnością nie w ten sposób, że teraz całe miasto będzie się składać na beczkowóz, który będzie dostarczał wodę na Stolarską po kosztach 50-krotnie wyższych niż z wodociągu. Nawet jeśli tak jest, to psim obowiązkiem miasta lub jego agentury pod nazwą Akwanet jest regres w stosunku do osób, które są winne przerwy w pracy wodociągu.
    • Gość: posnaniensis Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.icpnet.pl 10.04.13, 13:15
      A co z odcinaniem gazu?? I to nie lokatorom, ale prawowitym właścicielom mieszkania. Trzy lata temu inny "biznesmen" Piotr B. kazał zdemolować instalację gazową w willi przy Litewskiej, w sierpniu ub.r. odciął wodę. Chodziło (i nadal chodzi) o "wykurzenie" właścicieli 2 lokali mieskalnych na 1 piętrze, do B. należą mieszkania na parterze. Prokuratura "nie dopatrzyła się znamion czynu zabronionego", odrzucono odwołanie pokrzywdzonych itd. Gazu nie ma do dziś. Tymi i innymi metodami (np.wystawianie okien = zimno, postępująca dewastacja nieruchomiści, "zaproszenie" dla złodziei) Piotr B. działa na rynku nieruchomości od lat. To jest "państwo prawa" ??!!
      • szmecierecie Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia 10.04.13, 16:34
        Gość portalu: posnaniensis napisał(a):

> A co z odcinaniem gazu?? I to nie lokatorom, ale prawowitym właścicielom mieszk
        > ania. Trzy lata temu inny "biznesmen" Piotr B. kazał zdemolować instalację gazo
        > wą w willi przy Litewskiej, w sierpniu ub.r. odciął wodę. Chodziło (i nadal cho
        > dzi) o "wykurzenie" właścicieli 2 lokali mieskalnych na 1 piętrze, do B. należą
        > mieszkania na parterze. Prokuratura "nie dopatrzyła się znamion czynu zabronio
        > nego", odrzucono odwołanie pokrzywdzonych itd. Gazu nie ma do dziś. Tymi i inny
        > mi metodami (np.wystawianie okien = zimno, postępująca dewastacja nieruchomiści
        > , "zaproszenie" dla złodziei) Piotr B. działa na rynku nieruchomości od lat.
        > To jest "państwo prawa" ??!!

Czy mógłbyś coś więcej na ten temat napisać?
    • bob.19 Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmian ... 10.04.13, 13:26
      Napisać do Unii Europejskiej, jak Parlament uchwali, że własciciel nie może odciąć wody, to już nikt nie odetnie. A jeszcze jak nakażą, żeby czynsze były niskie i ludzie szczęsliwi to już będzie raj na ziemi...
      A kiedy skończy się niepłacenie czynszu i wyłudzanie od miasta lokali?
      • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 13:54
        Przecież prawo to regulujące już istnieje. Wiesz coś o takich sytuacjach i męczy to Twe uczciwe serduszko - donieś.
        • Gość: bob.19 Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 14:15
          Jak istnieje i jak jest egzekwowane to widać.
          Nie, nie wiem.
          A Tobie wisi, jak ktoś nie owijajmy w bawełnę-kradnie lub oszukuje? Ale gdy Ciebie rąbią to jako rasowy anarchista nie masz pretensji- przecież NIE MA własności, wszystko wspólne. Czy jednak, jako socjalista zgłaszasz kradzież, bo okradać można tylko innych.
          A gdybym ja wziął od Ciebie telefon, po czym zaczął dzwonić na Kajmany to co byś robił? Bohatersko walczył w sądach, bo przecież telefon dałeś dobrowolnie, wobec czego sprawa cywilna. Czekasz 5 lat na wyrok , potem bohatersko prosisz o egzekujcę Twojego telefonu. A ja dzwonię i dzwonię. rzecz jasna telefonu nie możesz zablokować. Bo to gnębienie uzytkownika telefonu. I pamietaj, że jeszcze musisz być jeszcze miły dla mnie, bo ja jestem taki biedak, ze nawet swojego telefonu nie mam.
          • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 14:42
            Kto tu kradnie bądź oszukuje? Chyba myślisz o Liberkowskim i Gawrońskim, którzy kupili za pół ceny kamienice z lokatorami, a teraz próbują zrobić na tym złoty interes wyrzucając ich przy pomocy bandytów jak Śruba. Gdyby wynajmowali mieszkania ,,nieobciążone'' lokatorami miejskimi mieli by prawo wywalić lokatorów przy pomocy komornika, kupili jednak kamienicę za POŁ CENY dlatego tylko, że przejęli zobowiązania miasta wobec jej mieszkańcó, dlatego też potrzebują Śruby i reszty bandytów. Powiedz proszę czeg tu nie rozumiesz?

Masz dowody na łamanie prawa - zgłaszaj, nie masz nie pier....ol. Z tego co widzę ŚrUBole zamknęli blogaska z fałszkami:
            stolarska2.blogspot.com/
            więc nie masz na co się powoływać :(

Analogia jaką tu konstruujesz to jakaś horrendalna bzdura - odnoś się do faktów.
            • szmecierecie Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia 10.04.13, 15:45

> Kto tu kradnie bądź oszukuje?
              Lisik:

cc.bingj.com/cache.aspx?q=stolarska+2+lisik&d=5011343053687938&mkt=pl-PL&setlang=pl-PL&w=0oQVB0NA8crm5WTO_cbcs2i-quiGETqX

> Masz dowody na łamanie prawa - zgłaszaj, nie masz nie pier....ol. Z tego co wid
              > zę ŚrUBole zamknęli blogaska z fałszkami:
              > stolarska2.blogspot.com/
              > więc nie masz na co się powoływać :(

Co raz wpadnie do internetu już nie zniknie

> Analogia jaką tu konstruujesz to jakaś horrendalna bzdura - odnoś się do faktów

fakty:

2.bp.blogspot.com/-PCsHDOJ7T0U/UQF05Hzy0hI/AAAAAAAAAJc/XNyP2IahKZU/s1600/soba%C5%84ska+002.jpg
              • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 16:07
                Fakty to nie to co twierdzą podkładacze szurów i wycieraczkowi defekatorzy. To po pierwsze.
                Załóżmy jednak, że nie łżesz. Od egzekwowania prawa są organa państwa nie zaś wynajęty bandyta
                • szmecierecie Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia 10.04.13, 16:13

> Oczywiście, o ile to wszystko prawda - wynajmowanie badyterki sugeruje, że to w
                  > szystko ściema.

Widzisz, p. Czarnota twierdzi co innego jednak:

"Katarzyna Czarnota dodaje, że Grażyna Sobańska ze względu na swoją ciężką sytuację zdrowotną i finansową, owszem, otrzymała w 2010 roku wyrok eksmisyjny."

Ona też kłamie? :D
                  Kończ waść, wstydu sobie oszczędź!
                  • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 16:18
                    Szmattarata,
                    1. Łatwość przedstawiania fałszywych dokumentów jest w tych czasach zadziwająco prosta,
                    to choćby weźmy taką fotę:
                    pixs.ru/showimage/SRUBAPIGJP_6705891_7519093.jpg
                    sądzisz, że Śruba to faktyczny, nie zaś tylko metaforyczny wieprz?

2. Czy uprawamacniają działania Śruby? Opisz poszę własnymi słowami w jaki sposób?

3. Czy owe ,,dokumenty'' odnoszą sie do wszystkich lokatorów? Czy działania Śruby odnosiły się tylko do pana L. który próbował wynająć mieszkanie> Czy pani S. czeka na przyznanie lokalu socjalnego, do jakiego ma prawo?

Co u Pyżalskich?

• szmecierecie Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia 10.04.13, 16:26
                      Katarzyna Czarnota też kłamie?

Kończ waść, wstydu sobie oszczędź.
                      • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 16:33
                        Od kiedy to mówi prawdę wg ciebie ściero? Za głoszenie takich poglądów płaci ci ŚrUBa?

Co jeśli pani S. oczekuje na lokal socjalny, jak to uprawomocnia działania ŚrUBy i reszty bandytów?

Co u Pyżalskich?
                        • szmecierecie Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia 10.04.13, 16:38
                          Czarnota może inaczej ocenia fakty ale się ich trzyma, przynajmniej w tym przypadku.

Udanego popołudnia życzę.

ps. 2.bp.blogspot.com/-EJoEcSv72Ew/UDqAgVMK1hI/AAAAAAAAAG4/RBJvk3KBThs/s1600/Chojnacki+cd+001.jpg
                          • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 16:58
                            no i co?

Przeież poczyniłem przypuszczenie, że nie kłamiesz w tym przypadku śrUBeku, nie odpowiedziałeś na pytanie jednak, może nie doczytałeś, powtórzę:

- w jaki to sposób oczekiwanie przez panią S., na lokal socjalny przyznany jej przez sąd, czy też próby wynajęcie mieszkanie przez pana L. uprawomocniają działania Śruby? wobec wszystkich lokatorów.

Co u Pyżalskich?

ps. miłego wieczoru u Śruby życzę :)
                            pixs.ru/showimage/sruba2JPG_2056299_7147147.jpg
            • Gość: bob.19 Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 18:03
              Czy w umowie było, że lokatorzy maja POZOSTAĆ, bez względu na stan zadłużenia, sytuację prawną itd.? jesli tak, to przedstawiciel miasta jak zawsze zawalił sprawę, skoro w umowie nie zrobił klauzuli o ew.odszkodowaniu , które właściciele winni wykupić.
              Skąd wiesz, ze za POŁOW ceny- przypomnij mi, było coś o kwotach bo nie pamietam....
              Jeżeli miasto opyliło za bezcen kamienic-skoro tak uważasz, to , ze zacytuję "donieś"-niegospodarnośc.
              Jesli chodzi o całą ideę- to wyglada , ze masz pretensję, ze ktoś znalazł sposób na zarobek.
              To tak, jakbyś, choć podejrzewam, ze też skrytykujesz analogię, naprawił samochód , który sprzedałem Tobie za bezcen jako uszkodzony i miał luksusową furę za grosze. A ja, uważałbym, że jesteś oszustem, bo przy pomocy bandyty mechanika masz teraz nie rupiecia, a sprawną limuzynę.
              I jakby nie patrzeć- miasto z radosnymi mieszkańcami sobie nie radzi, a mozna nawet powiedzieć, że nic nie robi. Z drugiej strony, możesz mieć rację, że na blogu były fałszywki. Jednak, na czym Ty opierasz swoje przekonanie, że nie działała tam prywatna firma, profesor zarabiał minimalna pensję, a za 100 metrów naliczany był czynsz 500zł( metraż i cenę rzuciłem, nie chce mi sie szukać, ale podejrzewam , że wiesz o co chodzi)
              Chyba, że generalnie sprzeciwiasz sie idei zarabiania, wtedy przyznaję-nie zrozumiałem Cię.
              • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 22:37
                > Czy w umowie było, że lokatorzy maja POZOSTAĆ, bez względu na stan zadłużenia,
                > sytuację prawną itd.? jesli tak, to przedstawiciel miasta jak zawsze zawalił sp
                > rawę, skoro w umowie nie zrobił klauzuli o ew.odszkodowaniu , które właściciele
                > winni wykupić.

Oczywiście nie. Dlatego też pani S. oczekuje na lokal socjalny przyznany jej przez sąd w związku z niepłaceniem czynszu. Śruba pojawił się tylko po to by nielegalnie ją wyrzucić.

Co do analogii - wybacz ale się nie wypowiem.

Zaś co do znikniętego blogaska Śruby.
                Poczyniłem wszak założenie, iż wszystkie te dokumenty są prawdziwe - zapytałem też: co to zmienia? Czy wiedząc, że ktoś łamie prawo masz prawo też łamać prawo wobec tej osoby? czy też powinieneś zgłosić to odpowiednim organom.

Wątpliwości co do prezentowanych dokumentów wynikają z kilku pobudek:
                - publikuje je człowiek, odpowiedzialny za łamanie prawa (wyburzenia, odcinanie wody, wynajmowania złodziei itp. itd.), oczywiście oskarżony może bronić się dowolnymi metodami, także kłamiąc, niemniej powinniśmy zachować szczególną ostrożność wobec takich ,,dowodów''

- Śruba kłamał publicznie w tak wielu sprawach (kupował MPG, kupował kamienicę, pozywał GW, pozywał mnie kiedy złożyłem mu adekwatne życzenia świąteczne przez telefon, itp.), że dodatkowe kłamstwo nie robi mu chyba różnicy

Niech Ci jednak będzie, to wszystko co mówił to prawda. Ale co z tego (powtarzam)?
                Daje mu to licencję by łamać prawo?

Nie wiem ile zarabia profesor, Ty także nie wiesz, umowę z miastem zawierali pewnie jego rodzice kilkadziesiąt lat temu.
                Nie wiem, Ty też nie wiesz, czy ktoś płaci tam 500 zł. - jeśli płaci jednak to ok, taką umowę zawarł z miastem kilkadziesiąt lat temu.

Nie mam pretensji, że ktoś znalazł sposób na zarobek. Mam pretensje, że wynalazł taką metodę która krzywdzi biednych nieboraków, metodę która łamie prawo itd. podobnie jak nie żałuję kasy Pershingowi, Baraninie czy innemu Wieprzowinie, powinni zostać ukarani jednak nie za kasę jaką mają ale za sposób w jaki ją zdobyli (łamiąc prawo itd. wiesz o co chodzi).

Z tego co pamiętam kamienica kosztowała 1,5 mln zł (szukać Ci źródła?). Mam doświadczenie w sprzedaży willi w okolicy (Ostroroga) kilka lat temu kosztowała 3.6 mln (była w stanie do remontu, podobnie jak Stolarska 2). Przyznasz, że cena za Stolarską jest więcej niż okazyjna.
                • Gość: bob.19 Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 00:37
                  Z tego co pamiętam kamienica kosztowała 1,5 mln zł (szukać Ci źródła?).
                  Bez przesady- orientacyjnie, tylko. Jestem leniem,ale aż nie takim, jakby mi zależało to bym wiercił sam.
                  Nie mam pretensji, że ktoś znalazł sposób na zarobek. Mam pretensje, że wynalazł taką metodę która krzywdzi biednych nieboraków, metodę która łamie prawo itd. podobnie jak nie żałuję kasy Pershingowi, Baraninie czy innemu Wieprzowinie, powinni zostać ukarani jednak nie za kasę jaką mają ale za sposób w jaki ją zdobyli (łamiąc prawo itd. wiesz o co chodzi)-kumam :)
                  Razi Cię generalnie obejście-czyli łamanie prawa przez Ś.
                  Reszta Twojego postu to argumenty zmierząjace do powyżej- o ile ogarnąłem.
                  Kwestia czy nieboraki czy cwaniaki ze Stolarskiej trafiły na jeszcze lepszych cwaniaków-dyskusja akademicka, bo obaj nie mamy stuprocentowych dowodów.
                  Stojąc nawet po Twojej stronie wydaje mi się, że pretensje powinny iść pod adresem urzędników MIASTA:
                  -sprzedali kamienicę za bezcen
                  -nie potrafili zarządzać budynkiem
                  -nie przewidzieli tego co oczywiste- że ŻADEN prywatny właściciel nie będzie tolerował i tu cały szereg zarzutów używanych przez "antystolarzy" wobec mieszkańców
                  -nie przewidzieli drugiej oczywistej sprawy-jeżeli nawet "prostolarze" mają rację i żadnych nadużyć ze strony lokatorów nie było- prywatny właściciel kupił kamienicę żeby ZAROBIĆ, co skutkuje podwyżką czynszu, tudzież pożegnaniem lokatorów.
                  Kupujący czy Ś. korzystali z okazji. Łamali prawo? Koniec końców podejrzewam, że każdy z nas by wziął sprawy w swoje ręce nie mogąc zarobić-co oczywiście nie rozgrzesza Ś. Z drugiej strony sprawy karne "ruszyły się' tylko i wyłącznie z powodu piaru komendanta. A gdyby tak prasa jeździła po lokatorach? I czy wątpliwe pod względem moralnym czyny są równoznaczne z łamaniem prawa?
                  Można się nawet pokusić o stwierdzenie, że to urzędnicy miejscy i chore prawo są winne sytuacji na Stolarskiej.
                  I jak już kiedyś pisałem- gdyby właściciel lokalu kazał mi go opuszczać-to bym go opuścił-co da upieranie się, ze obowiązują procedury-rozprawy, eksmisje itd. Pomieszkam trzy lata dłużej?

• poseniak56 Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmian ... 10.04.13, 13:48
      a kiedy zmienione bedzie prawo, zeby w szybkim czasie pozbyc sie lokatora z wlasnej nieruchomosci?
      • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 13:57
        Wytłumacz przede wszystkim dlaczego powinno powstać jakieś nowe prawo skoro prawo o eksmisjach już istnieje - jak widać po linku, który wkleiłem już wcześniej nawet komornicy uważają je za zbyt drakońskie.

Oczywiście rozumiem, ty byś chciał by to państwo wykonywało robotę Śruby, obawiam się jednak, że to nawet w Polsce niemożliwe.
        • poseniak56 Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia 10.04.13, 18:12
          czytałem ten artykuł i wg mnie komornik powinien zostać ukarany.
          w artykule wyraźnie jest napisane, że chodzi o ludzi mieszkających w lokalach nienależących do miasta. więc pewnie prywatnych.
          kolejny przykład jak instytucje państwowe udają dobrych wujków kosztem prywatnej własności.
          • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 22:17
            Ależ, ów komornik zdaje sobie sprawę z tego. W przeciwieństwie jednak do ciebie zdaje sobie też sprawę z niemoralności i opresyjności obowiązującego prawa. Stąd propozycja by zmienić prawo.

Cóż, takie czasy, że współczucie i wrażliwość społeczna prędzej odnaleziona będzie u komorników niż u anonimowych, gimbusiarzy-korwinistów.
            • Gość: poseniak56 Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.13, 22:50
              racja, prawo jest niemoralne i opresyjne. w stosunku do prywatnych właścicieli nieruchomości, kiedy nie mogą się pozbyć niechcianych lokatorów.
              chcesz być świętym mikołajem to rób to za swoje, nie za moje. poza tym naucz się czytać ze zrozumieniem. obowiązek pomagania spoczywa na państwie, a nie, że państwo pozbywa się problemu przerzucając swoje problemy na prywatne osoby.
              o wrażliwości i współczuciu to pewnie sobie na rozbracie rozprawiacie przy tanim winie. jak z ciebie taki bohater i społecznik to zakwateruj u siebie w m potrzebujących. a od cudzego się od..al
              • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 23:02
                odpisałem ci grzecznie, widzę jednak, że puszczają ci nerwy (mam nadzieję, że nie zwieracze)

- Liberkowski i Gawroński kupili kamienicę z lokatorami, kupili ją tanio bo mieszkali tam lokatorzy własnie, nikt im się nie wprowadził w międzyczasie,

- kupili tanio bo przejęli też zobowiązania miasta wobec tych lokatorów, nie chcieli czekać na legalne eksmisje (wszak mają rzekomo papiery, że wszyscy tam mieszkają nielegalnie) więc wynajęli bandytę - Śrubę
                Czego tu nie rozumiesz? Postaram ci się wyjaśnić śrUbeku.

- za twoje? a co ty Liberkowski czy Gawroński czy inny cw...el? Jakie twoje zresztą biznesmenelu, mało się nakradłeś bandyto?

Uwagi o tanich winach na rozbracie pominę (raz, że pijemy drogie, dwa, że nie wina a burbona).
                • Gość: poseniak56 Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.13, 23:20
                  idź do lekarza, takiego od problemów z głową.
                  • Gość: ociecprac Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 23:23
                    idź do lekarza, jakiegokolwiek, niestety na neurologa/psychiatrę jest już za późno, może proktolog pomoże ci na zasra...ny łeb?
                • Gość: jml13060 Re: Skończy się odcinanie wody? Jest projekt zmia IP: *.ip.netia.com.pl 25.04.13, 11:05
                  Skąd wiadomo, że : "... kupili tanio bo przejęli też zobowiązania miasta wobec tych lokatorów ...". Znasz treść umowy ? Według mojej wiedzy miasto zwróciło prawowitym właścicielom ich kamienicę, a ci sprzedali ją obecnym właścicielom. W której umowie jest cytowane zobowiązanie obecnych właścicieli, poproszę o nr konkretnego paragrafu umowy + jego treść ?
    • szmecierecie Nie odcinać wody bo goście będą niezadowoleni. 10.04.13, 14:40
      Nie można odcinać wody w mieszkaniach bo przecież nie można pozwolić, żeby goście w mieszkaniach socjalnych przypisanych Lisikowi odczuwali dyskomfort!

apartament.wizytowka.pl/

Jak można tak bezczelnie komuś niszczyć interes życia?
      • Gość: ociecprac Re: Nie odcinać wody bo goście będą niezadowoleni IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 14:47
        Witamy ścierkę Śruby!

a cóż to - odcięli cię od blogaska i musisz pokazywać jakiś stronki? Masz dowód, że DOSZŁO do wynajmowania lokali - dawaj. Nie masz, cóż - spadaj na łono Śruby.

Swoją drogą, może ty będziesz wiedział, owibratorze Śruby, co u Piotra? Jak jego plany przejęcia MPGM?
        Ciekawe też co u Pyżalskich - nadal uważasz panią prezes Warty za najlepszego kandydata na prezydenta, czy może przestali płacić?
        • szmecierecie Re: Nie odcinać wody bo goście będą niezadowoleni 10.04.13, 15:43

> Witamy ścierkę Śruby!
          >
          > a cóż to - odcięli cię od blogaska i musisz pokazywać jakiś stronki? Masz dowód
          > , że DOSZŁO do wynajmowania lokali - dawaj.

Odcięli? ORLY?

2.bp.blogspot.com/-PCsHDOJ7T0U/UQF05Hzy0hI/AAAAAAAAAJc/XNyP2IahKZU/s1600/soba%C5%84ska+002.jpg
          :)
          • Gość: ociecprac Re: Nie odcinać wody bo goście będą niezadowoleni IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 16:08
            RLY ściero:
            stolarska2.blogspot.com/
    • renepoznan Następny naiwniak, który mysli, że ustawa wszystko 10.04.13, 16:01
      załatwi.
      Już dawno powinien zrozumieć, iż ważkich problemów społecznych nie załatwi się przepisem nakazującym czy zakazującym. Ludzie i tak wymyśla obejście tego przepisu.
      No ale jak trzeba wejść w tyłem roszczeniowemu elektoratowi to się wszystko powie.
      Choć Dziuby o to nie podejrzewałem.
      • Gość: ociecprac Re: Następny naiwniak, który mysli, że ustawa wsz IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 16:12
        podobnie jak przepisem nie załatwi się kwestii morderstw, kradzieży, gwałtów itd.

Czy to oznacza to, że należy zlikwidować wszelkie prawo?
      • szmecierecie Re: Następny naiwniak, który mysli, że ustawa wsz 10.04.13, 16:25
        renepoznan napisał:

> Już dawno powinien zrozumieć, iż ważkich problemów społecznych nie załatwi się
        > przepisem nakazującym czy zakazującym. Ludzie i tak wymyśla obejście tego przep
        > isu.
        > No ale jak trzeba wejść w tyłem roszczeniowemu elektoratowi to się wszystko pow
        > ie.

W końcu to lewica, tyle że bogobojna.

> Choć Dziuby o to nie podejrzewałem.

Ja wręcz przeciwnie.
        • Gość: adonis Re: Następny naiwniak, który mysli, że ustawa wsz IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 11.04.13, 07:30
          Jak już uchwalą ta nową ustawę i nacieszą się sukcesem to podam prościutki sposób jak ją skutecznie obejść. Bez narażania się na odpowiedzialność. Taki psikus.
          • Gość: bob.19 Re: Następny naiwniak, który mysli, że ustawa wsz IP: *.play-internet.pl 11.04.13, 16:11
            Czekam niecierpliwie...
            Już też kombinowałem-zerwanie umowy na dostawę?
            • Gość: adonis Re: Następny naiwniak, który mysli, że ustawa wsz IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 11.04.13, 16:21
              No to ci podpowiem. Bo to oczywiste rozwiązanie. Czy ustawa powie coś o ciśnieniu wody w instalacji. Nie ma możliwości.Ta sobie poleci cieniutkim ciurkiem i nie odpali się nawet żaden podgrzewacz wody.
              A wiadro będzie trzeba nalewać ze trzy godziny. A WODA BĘDZIE!!!!!!!!!!!! HAHAHAHA
              • Gość: bob.19 Re: Następny naiwniak, który mysli, że ustawa wsz IP: *.play-internet.pl 11.04.13, 18:09
                Checheche!!!!!
                Ale numer.
                Przeoczyli.....jak zwykle.....
                Kolejne potwierdzenie, że lewacy, nawet jak bardzo chcą coś zrobić , to i tak spierd....
                Uśmiałem się... ale żeś bombę podłożył pod ustawę będącą dzieckiem idei bezwarunkowej miłości do wszystkich wynajmujących....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka